Guldfeber

Som jag skrev i inlägget innan, invidualism inom mode är härligt och någonting jag beundrar. Själv är jag en fegis när det kommer till kläder och mode ibland eftersom min skola ståtar med sportstämpel och en Ripcurl hoodie och ganska loose jeans är uniformen. Då är det inte riktigt kul att själv komma trallande i knästrumpor, förklädesklänning och basker käck på svaj. Men jag börjar att inte bry mig.
Men när det kommer till vissa moden är jag med i klubben som lägger huvudet på sned, höjer på ett ögonbryn och liksom ler skeptiskt. Trots att jag hurrar för invidualism så kan jag inte alltid tycka att det är unikt och härligt.
Som det här med det futuristiska, metalliska och lite väl mycket Midas touch.
Jag får bara läskiga 80-90 tals vibbar av träningskläder och lite för tighta tights som ackompanjeras av våfflat hår i hästsvans på sidan av huvudet.

Such a big nono for me!

Har läst en hel del om det såkallade futuristiska modet som kommer med metall, sci fi,
Star Wars feeling och väldigt mycket John Galliano på otillåtna saker och jag kommer nog aldrig att digga det. Guld är fint, ja, men inte på till exempel byxor eller överhuvudtaget i för stor mängd.
I höst har det bloggats en del om just detta med ädla metaller på leggings, bland annat Camilla skrev om det tidigare i år , och så vidare men jag trodde nog inte att det skulle bli så utbrett!
Jag hoppas att de är en snabb våg inom modevärlden som kommer att gå över. Men om det blir som jag tror kommer snart Gina Tricot butikerna svämma över, om det inte redan gör det, av billiga, alltför glansiga och glittrande leggings med tillhörande diadem som sticker en i ögonen.
Bespar mig detta, snälla!
Invidualism ja, men inte att försöka se ut som R2D2 och C3PO!!


Kommentarer
Postat av: HillieBillie

Mmm visst är det irriterande att alla har så enformiga stilar här?! Det har jag stört mig på länge. Det är också därför det är så himla skönt att komma till storstäderna ibland! Man får känslan av att passa in mycket bättre där, eftersom att det finns så blandade människor och stilar i en storstad. Tråkigt men sant. Mer blandat här med skulle jag vilja efterlysa. Våga vägra sportmodet!

Postat av: Aenigma

HillieBillie; Jag är så less på atta alla klär sig ungefär likadant. Sportiga kläder med typ hoodisar, vanliga jeans och en tee känns bekvämt och skönt men inte särskilt nyskapande. Det är roligare om man mixtrar lite och det blir lite galet, skruvat och personlingt! :) We got to start a revolution up in the north! :D Haha

2006-12-26 @ 16:19:40
Postat av: Michaela

Kan säga att alla butikskedjor fullkomligt svämmade över med metallic-leggings. Hissade det förut men efter att ha prövat säger jag sådär. Guld är annars underbart på klänningar, accessoarer och tröjor!

2006-12-26 @ 17:13:22
URL: http://rar.blogg.se
Postat av: Aenigma

Michaela; Uäck! Jag får väl erkänna att det ibland är bra att bo i Jämtland med lite distans till alla kedjor, för nu har jag ju sluppit det mesta av detta metallictrendiga ett tag iaf! Jag diggar guld på accessoarer, som detaljer på klädesplagg och i lagom mängd men jag har svårt för det när det blir för mycket. Som på Vero Modas guldjeans...:P

2006-12-26 @ 18:03:17
Postat av: Felicia

Jag kommer drömma mardrömmar om dom där brallorna :O

2006-12-26 @ 19:24:03
URL: http://charmingsaturday.blogg.se
Postat av: Aenigma

Felicia! Förlåt! Visst är de horribla? De sutter liksom så obehagligt tight och så bländar de en på ett läskigt vis med den tokiga färgen... snälla, låt det vara en kort sväng inom modet i år...

2006-12-26 @ 19:35:57
Postat av: Mark

Det är för mycket guldfeber just nu. Kläder i guldfärger är inget för mig och lär gå ut lika fort som det blev mode.

2006-12-27 @ 15:41:58
URL: http://nucci.blogg.se
Postat av: Aenigma

Mark; Jag diggar guld som sagt men på accessoarer och mindre saker. Svängde runt på stan idag och stod plötsligt öga mot öga med ett par jeans helt i guld. Kräkreflexerna satte igång... Uäck!

2006-12-27 @ 20:45:14
Postat av: Mark

Svar; haha intressant att du tycker att the evil ones är lite söta :) Jag tycker snarare att Gollum är läskig.

2006-12-27 @ 21:16:51
URL: http://nucci.blogg.se
Postat av: Aenigma

Mark; Det blir alltid så att jag ställer mig på fel sida, och i slutändan när det goda väl vinner så går jag över på rätt igen.. snacka om att vända kappan efter vinden! Va, är det bara jag som tycker att Darth Vader är lite små gullig med sin hesa, förkylningsröst och wannabe läderlappenkappa? ;D Haha Det finns dessutom vissa likheter mellan mig och Gollum... Ioförsig är jag långhårig och blond men vi är liksom båda små, morrar när vi inte får som vi vill och kan bli lite väl ha-galna (Precioussss)... eh? Fast jag äter inte fisk... särskilt inte rå...

2006-12-27 @ 21:26:10
Postat av: HillieBillie

Jag instämmer med din kommentar till mig där uppe Aenigma! Jag påstår verkligen inte att jag själv sticker ut från mängden på något sätt, det vore löjligt av mig att påstå. Men jag tycker att vårat lilla samhälle skulle se mycket roligare ut om folk vågade sig på lite mer annorlunda grejer, för jag vet att det finns de som vill men inte vågar riktigt. Själv slänger man ju på sig det man trivs i. Har aldrig haft något direkt klädintresse förut, men har utvecklat ett under...ja under det senaste året faktiskt! Kläder är kul! :) Så sure, jag är med på en revolution i klädväg här uppe hos oss! Hehe

2006-12-28 @ 17:28:16
URL: http://hilliebillie.blogg.se/
Postat av: Aenigma

HillieBillie; Men du klär dig ju personligt! Kanske inte goth personligt men det tycker jag ju inte är snyggt så det är ju bara bra. Men du har en lite rock/punkig klädstil nuförtiden som är så mycket roligare än de där vanliga sportinfluerade modet alla kör på, på skolan! :)Jag kl'r mig i det jag tycker om och som är mycket inspirerat av modevärlden och det som är trendigt, men alltid med min egen touch. Så att det blir me, Aenigma liksom! :D

2006-12-28 @ 17:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback