Ida hitted me...

...med en utmaning! Och eftersom jag är en sådan latmask och odåga har jag gett mig själv rumsarrest för att slippa behöva göra viktigare saker som att städa, packa och svenskauppgift. Istället gör jag alltså denna utmaning och låter det andra bero under tiden jag tänker, knattrar på tangentibordet och äter tortellini. Och checkar in det groteska snöovädret ute som börjar likna en fimbulvinter och gjorde att jag kunde kasta väldigt stora snöbollar på J, H & E. Jag är ondskefull, jag vet!
Jag tolkar utmaningen som att man ska skriva några saker om sig själv, som inte är så tydliga och uppenbara.

1.  Jag har på senare år fått ovanan att så fort jag blir det minsta nervös, stressad, otålig eller på något sätt påverkad, börjar jag gnaga och riva av mina naglar. Osmakligt, onödigt och opraktiskt men jag gör det maniskt. Har provat massa knep för att sluta men enda gången jag har fina naglar egentligen är när jag är på semester. Kanske för att jag slappnar av mer då?!

2. Nog för att jag är ganska liten och för det mesta ser hyffsat oskyldig ut, men jag har ett grymt humör. Extremt kort stubin, inget tålamod och väldigt lätt för att hetsa upp mig över smågrejer. Detta gör att jag är en vandrande boll av ilska vissa dagar och jag kan sätta de flesta i skräck. Att jag sedan är ganska verbal gör att jag ibland lyckas såra människor i min omgivning rejält eftersom jag inte tänker mig för när jag är arg... men jag bättrar mig!

3. I mig bor det inte någon jantegubbe, snarare en elak, självdisciplin á la armen, kritiskt och ångestutövande liten jäkel till tomte som gör att jag har svårt att göra någonting halvhjärtat, överhuvudtaget överväga att skolka, inte råplugga till allt, kritisera mig själv och alltid jämföra med alla andra. M:M
Jag har alltså ganska höga krav på mig själv i allting jag gör i princip, och det kan både vara bra men också väldigt dåligt!  

4. Jag kan vara väldigt hänsynslös...

5. Dr. Phils kvinnliga motsvarighet är mig. Jag vet inte vad det är, men människor verkar för det mesta lita på mig och mina svar fullständigt i allt möjligt och gör mig till en problem lösare av stora mått. Jag borde börja ta betalt... :)

6. Jag älskar att läsa, i princip allting, och gör det så ofta jag bara kan. Nog för att TV kan vara underhållande men den magi som böcker förmedlar och att man kan bygga upp sin egen bild av allting, det är obetalbart och någonting som jag uppskattar extremt! Även skriva kan läggas till på älska listan, då det ganska ofta finns alltför många ord i mig som kommer måste uttryckas, men inte verbalt. Tror ni svenska lärarna tyckte om mig eller? 

7. Jag har väldigt dåligt självförtroende. Man tror ofta att jag har ett grymt bra men det är bara en del av en fasad som är mycket välplanerad. Jag är väldigt osäker på mig själv och jämför alltid med alla andra. Att duga är svårt när det känns som precis alla är bättre, smalare, sötare, duktigare, mer uttåtriktade, populärare osv. Om man visste hur små grejer som kan knäcka mig skulle man förvånas. Men eftersom jag har svårt att höra det bra, tar jag bara till mig det dåliga och ältar det om och om igen.

Insåg nu att det bara blev dåliga saker i princip men det är oftast lättast. Men eftersom jag redan gjort en utmaning med bra saker hos mig själv för ett tag sedan så får det funka.

Kommentarer
Postat av: HillieBillie

Ja du KajKaj det är inte alltid lätt...verkligen inte. Jag kan nog kanske inte säga så mycket för att varken förbättra ditt självförtroende eller reducera din "prestationsångest" (eller vad man ska säga), men jag kan ju i alla fall berätta att jag tycker om dig! :) Ha ett jättebra lov, vi ses!

Postat av: Aenigma

HillieBillie; Nej men vad du är snäll! :) Blir helt varm i hjärtat och glad!! Det finns mycket hos mig som är knasigt och som bara ställer till med bekymmer, men jag försöker att vara bara jag och nöja mig med det. Men som du säger, det är inte alltid lätt. Tycker om dig också, raring, och ha ett super bra lov så syns och ses vi om en vecka!

2006-10-27 @ 18:25:15
Postat av: Ida Annie

Haha, Dr Phil-grejen är så jag med... (:

2006-10-28 @ 11:35:27
URL: http://stylebyida.blogg.se
Postat av: Aenigma

Ida Annie; Ja, för det mesta är det kul och känns trevligt att kunna hjälpa men ibland blir det för mycket. jag tar i alla fall på mig problemen själv liksom och får ångest över allt och alla andra! Även Dr.Phil behöver ibland en Dr.Phil. :)

2006-10-30 @ 10:35:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback