Tokiga fredag!

Vad har inte varit knasigt idag? Vaknade nämligen på morgonen och insåg att snön som fick mig att morra och vägra prata i en timma igår, hade förökat sig under natten och blivit väldigt mycket utav. (Mycket för att vara oktober) Pulsade iväg till skolan iklädd nyinpregnerade uggisar för att inte bli blöt om fötterna, duffeln och klänning. Varför i hela friden skulle jag ha klänning på mig när det var minus, modd och snö överallt? Jag har ingen aning själv faktiskt...
Hann vara på skolan i 30 minuter innan det blev strömavbrott, klockan 09.30, och det har varit det tills nu.
Låt mig förtydliga, det är väldigt pittoreskt att äta mat på papptallrikar och dricka ut plastmuggar, knapra i sig i princip okokad potatis och halvljummen korv, i dassigt ljus från fönstrena och ha jackan på sig eftersom alla element går på el. Tjoho, tro mig ni skulle inte heller tycka att det var roligt.
Ioförsig var det ganska mysigt att hela skolan lystes upp av tända ljus, att vi fick hålla våra svenska tal i mörker, att allting var tyst och vi kände oss som vi hamnat i sibirien. Inte lika roligt ioförsig att höra att det skulle vara strömavbrott minst 4 timmar till, att de stängde bibblan som var det enda varma rummet, att man inte plogat några vägar alls så att snön trillade in i skorna och att plötsligt inse att hemma skulle det vara kallt, TV-Radio-Dator dött, knepigt att laga mat och väldigt mörkt. Dessutom fruktade vi för våra liv när vi gick hem eftersom snön är så tung på grenarna att det började braka omkring oss som pistolskott när gigantiska grenar från tallar föll ned och mosade allt i sin väg. En civiliserad dag idag.
Väl hemma var jag tvungen att dokumentera väderfenomenet för framtiden och kommande generationer så jag skuttade in och ut i uggisarna med kameran i högsta hugg och brydda miner ifrån grannarna.
snö

Jag skuttade omkring på baksidan av trädgården med benen ända upp till kanten på uggisarna begravda i snön. Härligt och kallt. Men vad gör man inte för att förmedla vinterkänslan ut till bloggvärlden?

snö2
1. Jag svor en hel del på vägen till skolan. Började ju nämligen med att traska över tomten och in bland träden och fick snö innanför kragen. Jag har inte bra morgonhumör innan sånt händer.
2. Men visst är det fint? Så mycket, tung snö på träden att alla topparna böjer sig och liknar någonting ur "Nightmare before Christmas" eller "The Grinch".

Det snöar fortfarande, nu klockan 16.00, och har gjort det sedan igår natt... Blir det strömavbrott igen får vi grilla korv i spisen till middag. Sa ni att det var år 2006?

Kommentarer
Postat av: amanda

ååh jag vill också ha snö! älskar det

Postat av: Annika

Jäklar.. inte avis, inte alls.. Ge mig snö!!

2006-10-20 @ 19:30:00
URL: http://aes25.blogspot.com
Postat av: sofia

men guuud det är ju helt galet!! Även om det lät mysigt med tända ljus i skolan så är det inte direkt så att jag längtar till snö och strömavbrott. Men jag bor ju längre söder ut än nånsin så jag behöver väl inte oroa mig på ett tag. Söt duffel du har, jag är lite sugen på en själv....

2006-10-21 @ 11:46:23
URL: http://sofiaovarlden.blogg.se
Postat av: G. Camilla

nä vilken söt bild ;)
kramar

2006-10-21 @ 12:28:22
URL: http://gladyscamilla.blogg.se
Postat av: Aenigma

Amanda; Du kan gääärna få all den här snön av mig, bara att komma och hämta! :D
Annika; Du och Amanda kan kanske dela på snön? Vad säger du Amanda? kan du tänka dig att dela upp den jämbördigt mellan er? Mihi :)
Sofia; Ja och det blev bara galnare igår kväll och idag. Jag har blängt hotfullt på snön hela dagen genom fönstret men den är väldigt okontaktbar. Dock var det mysigt som sagt att knata runt i den och sitta inne med tända ljus. Duffeln är en present från mamsell som jag fick för ett par veckor sedan, älskar den! Kommer från Zaras barnavdelnign. :D
G. Camilla; Tack så mycket! Krama

2006-10-21 @ 14:52:44
Postat av: LinaLove

vi kommer typ aldrig få någon snö här, det suger som faen

2006-10-21 @ 19:39:25
URL: http://linalove.blogs.se
Postat av: Ida

Blääää jag hatar snö x/ hoppas att den aldrig kommer till skåne!

2006-10-21 @ 20:40:27
URL: http://stylebyida.blogg.se
Postat av: Matilda

Åh, snö! Gu va mysigt :) Här regnar det bara hela tiden nu... Förresten, så va duffeln jäättefin :)

2006-10-22 @ 11:48:49
URL: http://matildans.webblogg.se
Postat av: Aenigma

LinaLove; Varför är det alltid så att de som vill ha snö inte får det? Vill du att jag ska skicka lite med post? :D
Ida; Jag flyr ju till skåne på lovet för att slippa just snön, haha! Bara den inte följer efter mig...
Matilda; Snö/regn, pest/kolera? Nej, så farligt är det inte men jag föredrar snö. Fast nu är det nollgradigt och bara äckligt ute. jag vägrar att gå ut!!

2006-10-22 @ 12:22:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback