Baby when the lights go out

Det är dagar som dessa som gör mig frustrerad och lugn på samma gång. Jag gör lite allt möjligt men inte exakt det jag borde, maila tidningar i skåne om jobb i sommar som frilansjournalist, men knåpar dock mentalt på min CV, fixar en present som nog är något av det mest komplicerade jag gjort, läser bloggar som jag aldrig brukar men som betyder så mycket mer för att de innehåller just så mycket mer. Mer än bara ytligheter och MiuMiuskor. Verklighet och allt det råa som livet bjuder vissa på. En dag ska jag länka. Så ni också får läsa. Det borde ni.
Sen så har jag kommit fram till den bittra sanningen över hur mycket jag verkligen saknar de mina i skåne. För kroppsligt är jag här men det är där nere, på Bjäre vid havet, som hjärtat är. Jag är less på kansken, vet inte, om och men i oändliga velanden. Jag vet att jag inte alltid är den bästa vännen med raka beslut eller den som alltid hör av sig. Och särskilt inte till de som förtjänar det mest. Men jag saknar Sanna my sunshine och de andra. Som alltid finns där. Hur lite eller mycket jag än förtjänar det.
5
Sitter och funderar över modebloggsnormerna. Att man ibland tar bilder och påstår att man bara slängt på sig något. Det tror jag är bullshit. Visst har man mer eller mindre genomtänkta outfits på sig men man är inte sitt skabbigaste jag i modebloggvärldens bilder. Just nu sitter jag dessutom och undrar hur någon någonsin kunnat kalla mitt hår för drömhåret. Det perfekta svallet. Nytvättat, oborstat sen tre dagar, förvisso mjukt och fräscht doftande men likt en burrig gran ser det ut. Luggen fastspänd motsträvigt och några lösa slingor som kittlar i ögonen. Stickade strumpor, mangofärgat linne och ullkofta. Inte trendigt, men bekvämt.
Så här kommer lite bilder från min fina semester för snart två veckor sedan;
Flätade flipflops med pärlor (våga vägra äckliga plastfloppisar!), Benetton. Marina minishorts med guldknappar och smala ränder i blått och vitt, Zara. Vitt linne med liten rosett, köpt i Oman. Puffig, rosa blus med broderier, Vero Moda. Rosa, paisleymönstrad scarf runt håret, fått av farmor.
432
Pics tagna i en av hotellets fina stentrappor som fortfarande, vid 12.00 på natten, var varma av dagens sol. Den första är tagen på stranden dock. Egentligen en helt misslyckad bild men jag gillar hur jag suddas ut i intet och havet som smälter samman med himlen. En rosa, blå fläck med bruna ben som försvinner som en akvarellteckning med för mycket vatten.
1
Jag tycker fortfarande inte om bilder som är tagna i speglar. Men vad gör man inte när man har bråttom till middag? Och är sugen på att göra peacetecken åt fel håll?!

Kommentarer
Postat av: Julia

Haha! Fina bilder, du verkar ha haft det underbart. Håller med dig om det dära med modebloggvärlden, att det hela tiden skall verka som om man inte antränger sig fastän man egentligen förtvivlat rycker i varje plagg i garderoben innan man fotar en spegelbild. Hmm, ja kan ju erkänna att ja aldrig skulle kunna ta outfitbilder vaernda dag, är ju helt slet som helst emellanåt. Därför är det så sällan jag lägger upp sånna bilde också:P Haha, nej, men ärligt talat tar jag bara sånna bilder när jag har ngt nytt att visa upp(!). Haha, men alla är ju olika som sagt...Kram

Postat av: Sica

Haha men du, misströsta inte. Det är inte försent än. Visserligen har du varit med en gång tidigare, men vad vore en tävling utan jokrar och massa överaskningar mot slutet? ;) Ive got planes.

Och ja, ja, jaaaa jag bara håller med dig . jag tror det är ytterst omöjligt att "inte klä sig genomtänkt". Visst tänker man på vad och hur man tar på sig kläderna, annars skulle man nog inte vilja visa sig. Dom gångerna jag inte tänker åp vad jag tar på mig, det är när jag är bakis. Då ingenting matchar, då det bara ska vara slappt och skönt. Men en vardaglig eller partyoutfit är alltid genomtänkt, även om det ska se ut så oplanerad som möjligt. Det är ju det som är pricken över i:et.

Antar att det finns massa massa fler bilder från din underbara resa! Det räcker säkert ända till nästa år! :D Så tack för att du fortsätter och delar med dig av dom till oss!

2007-12-28 @ 18:04:43
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: LinnRuby&Millan

härliga bilder!

2007-12-28 @ 18:05:00
URL: http://linnruby.blogg.se
Postat av: Sandra

Klart att modebloggarnas outfits är genomtänkta! ;)
Svar: Det lutar absolut åt den gråa, den är enkel och fin. Glitter och smink + accessoarer piffar upp!

2007-12-28 @ 18:12:40
URL: http://sandraajax.se
Postat av: Julia

Åh, vad fina bilder! Jag gillar nästan den första mest, även om den är suddig och otydlig... Den skulle kunna vara en tavla, som hemskt gärna skulle få pryda min vägg. :)

Jag håller med dig gällande modebloggssyndromet! Jag tror inte att man bara slänger på sig något och sen fotat i alla hast för att slänga upp på sin blogg. Varför skulle man göra det egentligen? För att inspirera folk hur man kan se ut när man är som mest stressad, omgenomtänkt gällande klädvalet eller...? Nej, då ser jag mycket hellre bilder som är vältagna och outfits där man får läsa tanken bakom. Jag älskar att du skriver lite om hur du tänkte eller kanske någon historia bakom ett visst plagg. Det blir mycket roligare och mer intressant då! Det är det som är _mode_ tycker jag, att det ligger en tanke bakom det hela...
Puss!

2007-12-28 @ 18:18:12
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: L I S A

Alltid lika bra och fint skrivet! Du har så rätt så!
Kram

2007-12-28 @ 19:45:48
URL: http://lisaplace.blogg.se
Postat av: tilda

härliga bilder!

2007-12-28 @ 20:05:23
URL: http://aouch.blogg.se
Postat av: jenny

jag gillade den översta bäst:) Den är så fin så. Som en tavla:D Och ännu mer specciell bara för att det är du:) Hihi nu bara sprutar det ut glada ord ur mig fast jag inte tordde att jag avr på sånt humör =) vd skönt det msåte ha vart å varit utomlands. Förrresten har jag köpt nya skor om du är sugen att ta en titt så.. tasteful.blogg.se :D Apropå modebloggande liksom...

2007-12-28 @ 20:40:37
URL: http://jcn.blogg.se
Postat av: Erika

Ja, du måste länka till de bloggarna någon gång. Jag är alltid på jakt efter intressanta bloggar att läsa.

2007-12-28 @ 20:57:26
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Carmen

HEJ!!
Gud va snygg blogg :) att jag inte hittat den tidigare! haft en bra jul?
blev så glad över att se att du hittat min blogg och att du hade en så jag var tvungen att checka direkt.
Oman verkar hur härligt som helst.
du skriver så bra, förstår att du passar som journalist! snygga foton också, lite annorlunda. tycker som du sa att det är skitsnack i modebloggar att de bara hafsat ihop nåt. vilken myt! (som dom själva verkar tro på).
nu vet jag en till blogg jag kommer följa regelbundet.
kram

2007-12-28 @ 23:04:50
URL: http://www.carmelia.blogg.se
Postat av: systugan

wow, fina bilder

2007-12-29 @ 00:50:33
URL: http://systugan.blogg.se
Postat av: anna

du är vacker i short gumman.
kramar!

2007-12-29 @ 01:21:10
URL: http://pyttis.blogg.se
Postat av: Linn

Du ser ut att ha haft det riktigt skönt!

2007-12-29 @ 09:57:30
URL: http://www.linnsara.blogg.se
Postat av: Evis

Du har så rätt om "dagens outfit"- bilderna, det är klart att de är genomtänkta: vad är poängen med att visa när man skrotar runt i klänning och leggings? Därför blir det inga såna bilder de dagar jag jobbar hemma. Dessutom modebloggar man ju för att man är intresserad av kläder och då planerar man väl rätt ofta vad man ska ha på sig?

2007-12-29 @ 19:12:35
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Carro

HejHej :)
Vilket hotell var ni på? Ja ska till Oman på sportlovet :)

2008-01-02 @ 15:17:38
URL: http://jagecaroline.blogg.se
Postat av: Andrea Joy Cook

Great website and thanks for sharing. If you ever need to exchange links please contact me.

2009-12-23 @ 07:53:52
URL: http://andrea-joy-cook.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback