Merry Christmas blablabla

Jag tänker inte skriva vad jag önskar mig. För sen jag läste Veckorevyns dåliga artikel om halva bloggvärldens önskningar känner jag visst äckel inför vår fixering vid materiella ting och då i särklass allt moderelaterat. Jag tänker inte tjata om en LV Speedy, läppförstorande lipgloss, ACNEs pistolboots eller resor till lyxanläggningar i länder som ska upplevas utifrån en helt annan vinkel än just lyx.
Så nu ska jag istället tipsa om BRA, NYTTIGA, INTE så enbart EGOISTISKA ting och för själ, samvete och hjärtat önskningar.

Till mamma, pappa, bror, syster, mormor, farfar, kusin, pyssling, ja WHOEVER;
En utsläppsrätt på koldioxid! Borde vara årets absoluta, ultimata julklapp före allt vad GPS och plattskärmsTV heter. Jag tjatade om det förra året, fortsätter att tjata om det och gav själv mina föräldrar det i julklapp. Jag har aldrig sett någon bli så genuint glad för en present. Finns att köpa på svenska naturskyddsföreningens hemsida.

Egentligen borde det vara nog med tips på julklappar. För det bästa är dessutom att om man nu står där med ångest över bristen på inköp av klappar till andra så är det perfekt, man går in på hemsidan, klickar in lite uppgifter och sånt och kan sen på ett piff skriva ut ett bevis på att man äger lite koldioxid. Poifect som australiensiske vännen skulle säga!

Meeeeeeeen. Har man ändå svårt att slita sig från materialistiska ting eller vill ha något mer icke-abstrakt i form av kemiska, giftiga moln så finns ju alla
dessa tyg/återvunna väskor med fina budskap och miljötänk.

lacroix
Vill man galet gärna introducera ett litet pyre till knytt innan den ens kan säga Gucci utan att dräggla på sig själv för modevärlden så har ju herr Lacroix designat några små fashionmonsters för bland annat LaRedoute. Inte alls fare trade, återvunnet eller miljöanpassat men ganska gullig på ett knasigt sätt.

Kommentarer
Postat av: Nicole

Men åh, vad söt! Så söt att jag aldrig, aldrig, aldrig skulle köpa den till min yngre kusin. Om hon inte fanns vore jag yngst i släkten vilket skulle innebära att jag skulle kunna ha den i min ägo och även kunna försvara det till viss del.
(Förlåt att jag inte kommenterar miljödelen, det beror på att jag inte håller med och det brukar ofta leda till att folk inte tycker om mig och jag vill helst att du tycker om mig. Faktiskt.)

Postat av: Tobias

svar: hehe okey! jadu alla tkr olika :]

2007-12-21 @ 14:21:27
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Julia

Haha! Antar att de kostar en hel också? Kram

2007-12-21 @ 14:51:18
URL: http://bagladies.webblogg.se
Postat av: bea

sjukt bra idé, förra året gav jag träd, kanske ska köpa det där i år :)

2007-12-21 @ 15:30:49
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Mikaela

Söta du, jag fick den alldeles underbara teckningen igår! Det var faktiskt otroligt likt oss, du hade till och med fångat kläderna alldeles perfekt. :) Min J blev mycket glad och nu hänger den på hennes vägg.

Jag skickar iväg en present som tack inom några dagar. :-D

Mycket systerskap!

2007-12-21 @ 16:08:37
URL: http://www.kvinnogatan.blogg.se
Postat av: Jelena

Otroligt kul att du tog upp utsläppsrätter!!

2007-12-23 @ 21:12:37
URL: http://styleiseternal.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback