Made in homemade

Det är roligt att pyssla och sätta sin egen prägel eller signum på olika saker. Min favorit är nog ändå att mixtra till plagg så att det blir "ens egna".
Blir man less på ett plagg kan man nästan alltid göra någonting nytt av det, ommodifiera, fixa till, sy dit, ta bort, trycka fast eller helt enkelt göra en brutal makeover.
Här är några av de sakerna som jag lagt till ting och smått och gott på.
6


1. (Tryck för större bild) En favoritcollegetröja från den tiden då jag bar sådanna. Askrosa och supermjuk som efter många års användning ändå blev lite tråkig och liten. Jag klippte, sydde och gjorde den till en lite kortare bomullsshrug och avslutade med att göra ett linoleum-tryck av ett japansk körsbärsträd på ryggen.
2. (Tryck för större bild) Typiskt reaplagg på slutet av sommaren. En superhärlig hoodie i ljusblått, som är min sommarfärg nummer ett, från BikBok som kändes lite trist på hösten. Så jag tog en bit filttyg i grått, klippte ut min typiska lilla dödskalle, sydde dit den längst ned på ryggen och fäste sedan en liten gul rosett på dess skalle. I like, and its very me!

3. (Tryck för större bild) Vi fick ett arbete i skolan i slutet på 2:an där vi skulle göra en tolkning/arbete av en konstnärs arbete. Så med inspiration av Fendis Spy Bag som man gjorde i Van Gogh/ impressionist tappning så gjorde jag några väskor med motiv från gamla 1700- 1800tals affischer från glamourösa dansföreställningar och kabaréer. Siluetter av Toulouse Lautrecs vackra damer och svepande kjolar och huvudplymer trycktes efter att jag skurit ut valda delar från affischer och omarbetat dem.

4. (Tryck för större bild) Har visat denna förut, tidigt i höstas. Uppgiften i skolan var att rita ett mönster och sedan photoscreen-trycka det med färg på ett klädesplagg. I Umeå inhandlades detta söta linne på Indiska, med rosett fram, och jag placerade dit små dödskallar på rad i mörkare grått på sidan av ryggen.


Kommentarer
Postat av: Mark

MEn vad fint bild 1 och 3 är. Fantastiskt fina tryck.
Hur kan man göra för att själv fixa sådana tryck på sian tröjor? Har du någon sida man kan läsa eller tips på vad man ska köpa?
Hur fick du dem sådär exakta, t.ex. körbärsträden sådär exakta?

Postat av: Nanó

gosh vad du är duktig, darling! Jag får sån enorm lust att själv pyssla när jag ser på dina ständigt lyckade grejer... Typ kreativitetsångest:D

2007-02-22 @ 20:46:19
URL: http://nanoism.blogg.se
Postat av: Lina

Roliga saker du gör! Tack för inspiration! kram!

2007-02-22 @ 21:46:27
URL: http://molina.blogg.se
Postat av: aenigma

Mark; Tacktack! :)
Jag vet ingen sida däremot kan jag lägga upp en beskrivning på bloggen den kommande veckan för då ska jag nämligen hålla på med sånt i skolan så kan du få se steg för steg bilder liksom! Det är roligt, livsfarligt och kan bli riiiiktigt coolt!

Nanó; Ohh tack sötis! Men, pyssla du med. Man kan ju göra så himla mycket. jag gör saker typ hela tiden som blir mer eller mindre...normala? Haha :D

Lina; Tack. Det var så lite, kreativitera på! Kram

2007-02-23 @ 18:00:52
Postat av: Mark

Det ser jag fram emot!

2007-02-23 @ 18:33:28
URL: http://nucci.blogg.se
Postat av: Jelena

Gud vad kreativ och duktig du är!

2007-02-23 @ 22:33:39
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Samunia

"Toulouse Lautrec"-tröjan är underbar! Kul att du inspireras av just han, som för övrigt är en av mina favoritkonstnärer... Nu blev jag inspirerad...

2007-02-25 @ 09:54:28
URL: http://samunia.blogg.se
Postat av: aenigma

Mark; Det kommer i veckan! :D

Jelena; Tack! :D

Samunia; Ohh, tack! Jag älskar verkligen hans affischer med de fina damerna och ballerinorna. Så jäkla coola!

2007-02-25 @ 12:06:33
Postat av: Jake Gyllenhaal

Thanks for the info!

2010-10-18 @ 07:08:29
URL: http://jake-gyllenhaal.blog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback