Memorybracelet


2
Jag och en vän hade under en dag i veckan en disskusion angående vad som är de bästa minnena. Jag hävdar att för mig är de bästa minnena de som finns i hjärtat. De som liksom är en del av en själv, som man nästan kan känna på huden, få upp en kristallklar bild av i huvudet om man blundar eller fram mana var man än är och vad man än gör. 
Jag tar nästan aldrig kort under de riktigt stora händelserna i mitt liv för jag vet att de kommer jag ändå att spara bäst längst in i hjärtat och behöver för en gångs skull inte det materiella som jag annars föredrar. 

1
När min mormor dog var jag sex år gammal och förstod inte riktigt innebörden av ordet död eller dess konsekvenser. Jag var ledsen, men mest för att jag inte greppade att någon som stått mig nära helt enkelt var borta för alltid. Ju äldre jag blivit ju lite mer saknar jag min mormor och önskar att jag kunde ha fått lära känna henne bättre, talat mer med henne och haft henne där, som mormor. Nu går inte det.
Dock har jag ganska många småsaker och ting som har tillhört henne och de betyder olika mycket för mig. Så för att minnas mormor som jag vill komma ihåg henne och fortfarande ha den där kristallklara bilden av i huvudet så gjorde jag ett berlockarmband med småsaker som alla har koppling, anknytning eller på något sätt varit min mormors.
Det är allt ifrån berlocker från andra armband, bitar från örhängen, trasiga men fina små smyckeslås, äkta pärlor, småtöntiga och kitschiga semesterminnen i form av minivykort, en knapp från en av hennes blusar, pärlor från halsband och halsbandsberlocker från smycken som jag fick som liten av mormor.

Så jag döpte det till Florens efter henne och det kommer alltid att påminna mig vid ljudet av berlockernas klirrande mot varandra.


Kommentarer
Postat av: clara

åh vad fint skrivet! såå sant

Postat av: Hannah

Bra skrivet! Armandet med berlockerna var en jättebra idé!

2007-02-15 @ 17:18:14
URL: http://fashionita.blogg.se
Postat av: Hannah

Bra skrivet! Armandet med berlockerna var en jättebra idé!

2007-02-15 @ 17:18:14
URL: http://fashionita.blogg.se
Postat av: Nanó

Vad fint av dig, sötis:) Min älskade mormor har ej heller så lång tid kvar, så jag vet inte hur jag skall kunna hantera alltinig om hon går bort. Hon betyder så mycket för mig.. Detdär med berlockarmband är en helt underbar, härlig idé. Superfint:) Kanske någonting man själv kunde göra.

2007-02-15 @ 18:49:40
URL: http://nano.rocks.it
Postat av: aenigma

Clara; tacktack! :)

Hannah; tack så mycket.

Nanó; Tack själv! Ohh, jag hoppas att du får tid att ta farväl och liksom släppa taget innan det är för sent. Fick just veta att min farfar fick en stroke/hjärnblödning igår och är på lasarettet men jag har inte förstått än riktigt. Tydligen mår han bra men ändå. Livet är skört!

2007-02-15 @ 18:56:37
Postat av: Nina

Vad vackert. :) Vilken bra idé

2007-02-15 @ 23:36:02
URL: http://fashionina.com
Postat av: Sofia Style

vad vackert! En jättebra idé ju, och det var vekligen söta och speciella "berlocker" du hittat. Ha en bra dag!

2007-02-16 @ 14:09:51
URL: http://sofiacarlberg.blogg.se
Postat av: aenigma

Nina; Tack så mycket.

Sofia Style; Tacktack. Ja, jag hade en massa småsaker som tillhört henne så det var ganska lätt att plocka ihop massor av saker. Ville att det skulle vara "henne" liksom. :)Ha en super dag!

2007-02-16 @ 17:25:58
Postat av: Ia Darling

Vilket underbart berlockarmband, och vilken fin idé!
Även om åren går så försvinner aldrig ens mor- eller farföräldrar ur ens minne, det är något jag lärt mig.

Ta hand om dig.
Kram Ia.

2007-02-16 @ 22:43:49
URL: http://iadarling.blogg.se
Postat av: Maria

Åh, vilken fin idé! Jättefint blev armbandet med :)

2007-02-18 @ 10:25:46
URL: http://shoppoholic.blogg.se
Postat av: alex

Vad fint! Både armbandet och tanken. :)

2007-03-07 @ 12:51:58
URL: http://tropicalbreeze.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback