Det där med barndomsförebilder

Jag läste på vännen Jannikes, den fruktade HillieBillies, blogg och förundrades över vilka hon ville "vara" som yngre liten spoling. Idel små matchoiga män med ett bestämt mål och sinne för vad de ville, med hjärtat på precis rätt ställe och med pillemarisk blick. Det är egentligen inte så konstigt att hon ville vara de där små pojkarna som liten, om så bara för en dag. För det är ju ganska sådär hon är själv. En tuff liten illbatting med hjärtat på alldeles precis rätt ställe med en målmedvetenhet inför livet med conversedojjorna ordentligt på fötterna och alltid ett knep i bakfickan. Sen började jag fundera på vad jag beundrade som liten...

Spawn. Under min uppväxt har jag alltid varit fascinerad över människor som kan rita. Rita sådär att det verkligen slår gnistor ur bilden, skuggorna är sylvassa och allting glöder när solen ligger på bilden. Och den där dagen när jag hittade min broders Mega Marvel tidningar med Spawn hitade jag höjden av just det där.
Sen dess har jag fortsatt fascineras över såväl konsten att rita på det där sättet men även också själva figuren i sig, Spawn. Han var ju så cool. Och så var han aldrig rädd för någonting. Typ odödlig. Hade tuffa kloförsedda handskar och lysande skarpa ögon. Med skräckblandad förtjusning ville jag nog vara så. Som Spawn.
En galning med ett skosnöre ihopsytt ansikte, med en levande kappa och coola stövlar. Eller... i alla fall något åt det där hållet!

I de ännu tidigare åren var Modesty Blaise ett föremål för min förundran. Hon gjorde allting, om det så var att skjuta någon i foten som att sminka sig, med oberörda och svala rörelser. Sofistikerat och nogrannt räddade hon människor åt höger och vänster med kalla välsminkade ögon, fnös lite åt att det gått hål på strumpbyxorna med ett "Ännu ett par strumpbyxor i sjön" och behöll lugnet när någon skurk hotade med att skjuta henne.
Vacker, elegant, intelligent och lite lagom hänsynslös. Och ritad otroligt snyggt i svart och vitt med skärpa och vassa kanter. Kunde inte bli bättre.

Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, mamma, Barbie, brandmän och Foppa Forsberg har format många barn indirekt till vad de ville vara genom sin förmåga att få barn att beundra dem.
Dock inte mig. Tacka vet jag muterade monster och känslolösa kvinnor. Det är grejer det!

Kommentarer
Postat av: HillieBillie

Oh you are such a sweetie! :) Det där första var jättegulligt skrivet.

Sen måste jag säga att jag inte tror att det är någon slump att du hade de förebilderna du hade när du var liten, haha. "Muterade monster och känslolösa kvinnor", hahaha underbart! Inte för att du varken är ett muterat monster eller en känslolös kvinna, tvärt om, men det är på något sätt verkligen något jag kan föreställa mig att du kan ha gillat! ;P Det där lite makabra, moahaha.

Postat av: Mathilda

Pappor.
Tur att mamma finns, hon köper iallfall Elle ;)

2007-05-17 @ 17:09:23
URL: http://thecity.blogg.se
Postat av: julia

pippi långstrump! :D barndomsförebild nr 1!!

2007-05-17 @ 17:10:33
Postat av: Madeleine

haha det gör du alldeles rätt i!!Glöm inte mjukglassen på Graffiti ;)

Jag betalade 32 för en bag och tee´n med bussen och 35 för las vegas tee´n, den sista köpte jag direkt, utan budgivning, frakten blev $13 för den tee´n och $3 för de andra eft han packar allt tsmns, för $48 (sammanlagt pris för las vegas tee´n) tog de 320 kr fr mitt konto :)
Vilken funderar du på?
Ha det fint :)

2007-05-17 @ 17:30:37
URL: http://www.lalein.blogg.se
Postat av: Jennie

ok.. men vad menar du med mainstream med svart?

2007-05-17 @ 19:06:48
URL: http://unreal.blogg.se
Postat av: Johanna

Ja, det har du rätt i.. men alla fattar ju ändå att bilderna är omgjorde :P

2007-05-17 @ 19:24:42
URL: http://sayitall.blogg.se
Postat av: Nina

jaa jag utgick ju från vad jag ville ha =)

2007-05-17 @ 19:33:43
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Jennie

Javiss jag förstår :) Får se hur länge jag behåller denna :)

2007-05-17 @ 19:34:50
URL: http://unreal.blogg.se
Postat av: Missankre

haha, jag vet :P de finns också fruängen :P

2007-05-17 @ 19:43:33
URL: http://missankre.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback