Left or right? Forward or backwards?

Just nu är jag i en liten korsning mellan vad jag tycker gällande mode. För bara ett par år sedan gick jag ifrån att köpa bara dyra märkeskläder ifrån street/surf/skidmärken till att kika i Elle kontinuerligt och drömma om fina plagg ifrån modehusen. Plockade bland de mainstreamtrendiga plaggen på kedjorna och funderade över vad jag var för stil, hur jag ville se ut och vad för modetyp jag var. Sen för lite dryga 2 år sedan så blev kläder, mode och allt det där som hör till verkligen mitt stora intresse. Inte bara ett intresse faktiskt utan det som jag visste att jag ville arbeta med. Jag läste Ebbas blogg och var fundersam över varför hon promotade Balenciaga till oss unga men jag kunde inte låta bli att hänga med och önska de hon tyckte att vi skulle önska. Sen för lite mer än ett år sen kom jag till ro i vad jag tycker är mode för mig. Ett tag gällde bara det som var helt rätt, helt trendigt och oftast riktigt dyrt.
 
Men för ett år sen så fann jag mig själv i modecirkusen i och med min blogg och kände mig trygg i den jag var. Fortfarande intresserad av trender men inte fixerad.
Nu är jag vid en ny såndär korsning dock. Jag älskar bloggandet, det har gett mig så mycket personligen och utvecklingsmässigt men också gjort att jag fått chanser jag aldrig kunde drömma om i början. Men jag blir dock mer och mer irriterad på den snabbt snurrande industri bloggandet blivit. Jag är arg på att det inte är de duktiga flickorna som blir hyllade, suckar åt att allt viktigt händer i Sthlm och känner att trender inte är det jag vill åt. Jag vill åt personlighet. Det kreativa, nya, egenskapande, personliga, modiga och fashionabla på riktigt.

Tills jag vet själv vad det är jag vill ska hända med mitt och vad jag vill ändra så fortsätter jag som vanligt. Men sen hoppas jag att det kan komma att förändras lite. För hjulen snurrar snabbare och jag har har ingen önskan att sträva dit där alla andra i toppen är bara för att, jag vill vara där för att jag är duktig på något. På mitt sätt.


Jag vill åt invidualism såväl personligen som bloggmässigt, stilmässigt och modetänkande.
För just nu står det mig upp i halsen att allt det som är rätt ska vara trendigt eller blir kallat bra, snyggt och bäst bara av slumpmässiga skäl eller ren tur. Vem som helst kan promota net-a-porters plagg och kalla en grön D&Gkjol i siden för fab, men inte vem som helst kan säga varför den är det. Det är det jag vill åt.

Kommentarer
Postat av: juliaJulia

Couldn´t agree more! Du har helt rätt i det du skriver! :D

Postat av: Johanna

Men det är bra!! Från en tjej på bonnalandet till en annan är det just av de skälen som du anger som jag alltid kommer tillbaka till din blogg!
Tack för det du har skrivit fram tills nu och fortsätt att titta under lugg och skriva om olika saker du tänker och influenser du har /får. Och visa bilder som du ritar. För det tycker jag är så fräscht och kul att läsa.
Alla bor inte i Stockholm och längtar efter märkeskläder (och allvarligt, gjorde man det kunde man väl lika gärna gå och kolla i skyltfönster)!

2007-11-29 @ 20:21:53
Postat av: Elsa

Åh vet du vad! Du verkar så himla mysig och smart!
Jag håller verkligen med om att det har blivit lite för mainstream med bloggar. Det kreativa, roliga och personliga är så väldigt mycket mer inressant att läsa...
Du har en sådan blogg!!! Kram

2007-11-29 @ 20:25:18
URL: http://www.kamomill.blogg.se
Postat av: Sofia

tycker du skrev det där helt perfekt, förstår verkligen vad du menar! =) hur kom du och tänka på det? Din blogg är nog precis en sådan blogg du pratar om, ialla fall skulle jag beskriva den som en sådan blogg =) en favorit!

2007-11-29 @ 20:42:36
URL: http://sofialandstrom.blogg.se/
Postat av: Siri

Ja til det ekte personlige og kreative!! :D

2007-11-29 @ 20:48:59
URL: http://inlustwetrust.blogg.no
Postat av: L I S A

Du har så rätt så rätt, jag har aldrig gjort tummen upp för att en blogg-min blogg blir kallad modeblogg.
Ordet modeblogg känns så överhypat och opersonligt, och det är inte det jag vill åt. Att inspirera sina läsare med variation är däremot det jag vill.

Förresten så glömde jag berätta tidigare :]
Du undrade om vi tagit bilderna i en gammal pool, men haha det är faktiskt ett gammalt soprumt som numera oftast är tomt ;]
Där ser man...

Massa Kram!

2007-11-29 @ 20:51:03
URL: http://lisaplace.blogg.se
Postat av: Sarah

ibland är jag inte bara lite seg på att svara.. men det har varit så mycket i skolan (bra ursäkt, inte sant?). Men jag syftade på att det är bättre att tag tåget istället för att flyga, med tanke på koldioxidutsläppen. Bland det jobbigaste med att läsa så mycket miljövård och liknande är att man verkligen märker hur lite det pratas om och hur lite folk vet om effekterna, eller så vetde effekterna av sin livsstil och väljer att inte göra någonting åt saken. Hm, jaja, jag läste att varannan svensk väljer att flyga omkring istället för att välja ett miljövänligare alternativt trots att det har uppmärksammats en hel del. Så jag bojkottar flyg, vilket är rätt komiskt då min far är pilot. Nu håller jag i och för sig på att skriva ett arbete om klimatneutraliseringsarbete, alltså att man t.ex. köper träd för att motverka den koldioxid som släpps ut när man flyger. Att flyga till Milano från stockholm kräver tp 32 träd som arbetar under ett år för att "jämna ut" allting. (jag har en tendens att babbla på när det kommer till miljön).. Hoppas att jag inte förvirrade dig :)

2007-11-29 @ 22:02:34
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: Sarah

Förresten måste jag säga att det var ett riktigt snyggt urval av foton! PUSS

2007-11-29 @ 22:03:16
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: caroline

Du har så rätt! Det är så mycket roligare att läsa bloggar skrivna av eget tänkande och personliga stilar :)
Jag gillar din blogg! Den är precis så :)
re: haha tack tack! jag behövde den :P men nog frestar de allt! själv känner jag ett ständigt sug efter pepparkaksdeg...

2007-11-29 @ 22:22:39
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: Elisabet

Tänkvärda ord det där, håller med om det mesta även om jag ofta använder netaporter som inspirationskälla just för att det är kul att sätta ihop egna små outfits, men mode och trender är ju inte allt i livet, man behöver ju inte ta det på så stort allvar, det blir lite trist tycker jag när alla springer runt i likadana utstyrslar och inte tänker på andra saker som faktiskt är viktigare än kläder och tv-serier. Ang Chloéväskan försökte jag lugnt och trevligt fråga om jag kunde lämna tillbaka den och har sedan dess blivit utsatt för ganska komiska verbala övergrepp med diverse oförskämdheter varav allt är felstavat så jag förstår inte ens vad det står ibland, vet inte om jag orkar hålla på och blanda in tradera osv kan ske lika bra att inse att man gått på en nit och att tjejen som sålde den uppenbarligen är rubbad... Ha en bra kväll!

2007-11-29 @ 22:22:41
URL: http://stenvreten.blogg.se
Postat av: Nicole

Vid din sista paragraf skulle jag klistra fast en flashigt grön bubbla med texten "där satt den". För där satt den, faktiskt.

2007-11-30 @ 12:23:09
URL: http://frauneumann.blogg.se
Postat av: Kajsa

Johanna; TACK för en superfin kommentar! Det är sådant som får en i svaga stunder att komma ihåg varför man verkligen bloggar. För att man ändå kanske likas vaar det man vill i en bloggvärld som så lätt blir mainstream. Jag skulle aldrig tala tyst om att jag bor såhär lite ute på vischan men samtidigt blir man ju less ibland på att alltid bli automatiskt "efter" för att man inte bor i Sthlm.
Så tack Johanna. You made my day! :)

2007-11-30 @ 14:33:13
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: Jelena

Vet att du har nämnt just det här tidigare, och jag håller verkligen med. Ibland känns det som att folk kopierar alldeles för mycket av varann, utan att ens tänka igenom varför man gör så. Vissa plagg eller prylar finns liksom på 50 olika bloggar samma dag, vad är vitsen med det?
Men det är väl lite så... idag har väl bloggar på något vis ersatt sedvanliga modemagasin, och det finns ju både bra och dåliga varianter. En del är personliga, andra är det inte, det enda man kan göra som åskådare och bloggare är väl att peppa dem man tycker är bra (så det ska jag göra nu: du har verkligen åstadkommit det du söker hos andra, fortsätt så! Så kommer det säkert att gå bra, det är jag övertygad om) och att driva sin egen blogg på ett sånt vis att man kan stå för det och vara stolt över sina "alster".

2007-11-30 @ 17:37:36
URL: http://styleiseternal.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback