Attityd (Burberry Prorsum 07/08)

Burberry har alltid legat mig varmt om hjärtat när det kommer till de stora bjässarna inom modehusen. Klassiskt brittiskt design med stilrena linjer, vackert utan att bli överdådigt och en odödlighet om man jämför med många av de andra stora då deras design väldigt ofta har ett utgångsdatum, snabb last season känsla och kort trendlivslängd. Det första riktigt dyra märket som jag invisterat i och som jag fortsatt att satsa på just på grund av dessa skäl. Burberry för mig är klassicism och elegans exakt såsom jag vill att den ska vara.

Många blev upprörda när allas våra Chloé bytte chefsdesigner och plötsligt gick från sött, skirt och ha begärligt in i de minsta detaljerna till betydligt vassare, mörka toner och en helt annan stilframställning. Fullt förståeligt i mångt och mycket dock tycker jag att det är roligt med lite omkullkastningar av det man förväntar sig. Men att gå allt för långt ifrån vad ett märke symboliserar och kännetecknar tycker jag inte att man ska göra. Det är en hårfin gräns att sabba ett helt märkes bild utåt och göra succe med nyskapande.
Men om jag var nervös innan man gjorde ändringar hos Burberry så kan jag inte annat än säga att jag faktiskt älskar det. Designen är fortfarande otroligt stilren och elegant i mångt och mycket. Men edge, attityd och spännande inslag har lagts in. Man har tagit Burberry ett viktigt steg vidare utan att förlora något av det som behövs för att det ska vara just det brittiska Burberry.


Visst finns det detaljer som jag inte tycker om. Som de lårhöga stövlarna och den ibland överdrivna lackinslagen som dessutom quiltats vilt. Men symbiosen av askiga gråa nyanser, svart, svart, svart, isigt blått, läder, vassa klackar, coola detaljer och sagolikt häftiga nitar på väskorna gör det klockrent.


Studded silver cuff large viewStudded silver bangle large viewSterling silver stud cuff large viewSilver bullet necklace large view
En av mina nya favoriter inom smyckesdesign, som jag bloggat om tidigare i sommar, Tom Binns gör dessutom säsongens coolaste bijoutirer om man vill ha något punk/rockigt utan att det blir bisarrt och överdrivet tonårsrebelliskt. Tunga silverarmband med ingjutna nitar och halsband med berlocker i form av bullets. Jag kan inte bestämma mig för om det skulle se gräsligt ut på min handled, eller runt halsen, eller helt enkelt farligt fräsigt. Antagligen både och.

Kommentarer
Postat av: alice

hej! skulle behöva lite hjälp med mina geek brillor. kolla in min blogg så fattar du. :) kram och tack på förhand.

Postat av: Linnea

Tack :)för söta inlägg.
Det är faktiskt inte så jättesvårt med PS, ska inte säga att jag är superbra. Men jag lekte mig typ fram :)
Ha det fint!

2007-09-15 @ 23:40:33
URL: http://livemylifelikenoother.blogg.se
Postat av: Helena

Oh vad snyggt. Skicka hit alltihop tack!

2007-09-16 @ 14:35:13
URL: http://www.beverlyhills.blogg.se
Postat av: bea

tack för kommentaren, jupp jag tar alla bilder själv, har foto som största intresse ;D

2007-09-16 @ 15:06:45
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Julia

wooh så grymma skor!

2007-09-16 @ 16:13:20
URL: http://littlemisstrouble.blogg.se
Postat av: Nina

apsnygg :D

2007-09-16 @ 20:11:12
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Victoria

Jag gillar att det är det råa som dominerar just nu. Perfekt! Sista bilden föreställandes en tjej i helsvart föll mig mkt i smaken. Helsvart kan kännas överdrivet enligt vissa... men inte här hur som helst.

2007-09-16 @ 20:41:13
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: johanna

jag tkr precis som dig.. älskar naturligt hår.. jag har aldrig färgat mitt hår.. bara tonat underhårt mörkt en gång.. sen gjort slingor ibland.. men på bilden är det helt naturligt sommarblekt.. det jobbiga är när vintern kmr & det blir mörkare.. då ser det färgat ut :(

2007-09-16 @ 21:05:56
URL: http://entingeling.blogg.se
Postat av: Visions of Johanna

Ja det håller jag med om..

2007-09-16 @ 21:14:39
URL: http://visionsofjohanna.blogg.se/
Postat av: Sigrid

gillar nitdetaljerna!

2007-09-16 @ 21:28:34
URL: http://sigrid.webblogg.se
Postat av: EmmahSusanna

Äääälskar skorna!!

2007-09-17 @ 18:16:23
URL: http://emmahsusanna.tjejsajten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback