Just black.

Svart är en av mina favoritfärger. Det erkänner jag villigt. För på något vis är det ändå lite så att inte mycket kan gå fel om man är iklädd svart. Eller snarare; man kan kanske inte vara så fel om man är iklädd svart?
Men jag tycker att det är tråkigt med den svenska mentaliteten och designen som ganska ofta är genomgående minimalistik ren och just svart. Visst kan Filippa K, Acne och Rodebjer någon gång addera in lite kakifärgade chinos, en slapp vit tischa och en ljusblå skjorta. Men svart är väldigt vi, svart är väldigt svenskt.

För i min värld är det i mång och mycket människor som vill gå på säkra kort som klär sig nästintill helt i svart. Alltså ganska fega människor. För det är som sagt en säker färg.
Men det kan bli rätt så rätt också. För svart behöver inte bara vara becksvart mörker, det kan nyanseras och genom kontraster bli lika sprakande som en facetterad färgkarta.

Blankt och matt. Slätt och plisserat. Siden och läder. Adderar form och volym till något som skulle kunna bli siluetten av Morran men som nu blir elegant. (Pjucksen är ju förvisso Louboutinröda på undersidan.)

De svarta favoritplaggen blir lätt gråblå efter förmånga tvättar. Men vad gör det egentligen? Hårt och rockigt tillsammans med mjukt och romantiskt. Kjolen med de påsydda sidenrosorna (?) är fantastisk!

Jag är svag för epokblandning och det dramatiska, nästintill artistiska uttryckssättet i kläder. Kan på ett ögonblick bli för mycket men hålls det på rätt sida så blir det just så rätt. Dam möter Jackie Onassis möter svårmodig fransk konstnärinna. Då spelar det ingen roll att allt är svart. För HON innehåller och är färgen.

Lite som bild två. Dubbla budskap i en samsynkroniserande enhet där kontrasterna läggs mot och på varandra för en effekt som, kanske är planerad men antagligen lika gärna inte, blir rockpunkig men ändå stilfullt enkel. 

Som en futuristisk dröm med den där japanska känslan som antingen är fullkomligt galen eller har en geishalik, sober skönhet. Här är det både och i en sorts modern, alltså inte serien V futurism tänkande, tappning av funktion, stil och detaljkänsla i ett.

Kommentarer
Postat av: Neumann

Roskjol-tjejen är fint klädd. Även om jag inte tycker om skinnjackor. Det blev fint ändå, skillat.

Postat av: Erika

Jag har väldigt mycket svart i min garderob, men jag föröker att få in mer färg =)

2008-04-15 @ 15:36:09
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Shirin

svart är fint, i rätt kombinationer. dock försöker jag själv få in så mycket färg som möjligt i min, även om svarta och vita baskläder också känns behövliga emellanåt.

2008-04-15 @ 15:51:12
URL: http://shirin.tjejsajten.se
Postat av: Regine

Svar:Takk!!

å så mange kule bilder - kjempefine antrekk og spesiell stil! love it. Fin blogg du har=)

2008-04-15 @ 17:15:10
URL: http://regine.tjejsajten.se/
Postat av: Mothersvea

jag alskar svart!

2008-04-15 @ 18:07:34
URL: http://mothersvea.wordpress.com
Postat av: Sica

Eller hur! oh, oh, oh! Många oh klämde jag ur mig när jag såg den för första gången och många oh kommer jag säkert utropa när jag har den på mig! :D

Jag som är en sån där svartmänniska (även fast jag inte särskilt ofta är klädd i svart från topp till tå) håller helt med dig! Det är ett säkert kort, och inte mycket kan gå fel helsvart. Men man blir helt lyrisk när man ser sånt här folk, som har lyckats långt mer än vad "vanligt" svart folk gör. Gjorde det svarta till någonting mer, än just svart.

2008-04-15 @ 18:10:49
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: Josefin

Oj vad jag håller med dig! Svart är så svenskt som det kan bli, men samtidigt så fantastiskt fint på rätt sått. Och vilka underbart fina bilder, dessutom!

2008-04-15 @ 18:18:43
Postat av: Lilla Fröken

Men henne vill jag ju se då så jag själv kan jämföra om vi är lika! :D

Kanske jag har en okänd tvillingsyster som är din kompis! Haha

Ha en fin kväll!

2008-04-15 @ 18:19:09
URL: http://ellikaramelli.blogg.se
Postat av: Ulrika

Åh. Bild nummer tre.

2008-04-15 @ 20:34:28
URL: http://nettelblad.blogg.se
Postat av: Hanna P

jag älskar det klassiska, svart, rött och vitt. så jag är mer än gärna feg för de färgerna vinner alltid med hästlängder (i längden!) :)

2008-04-15 @ 21:29:10
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: popbejb

jag tyckte väldigt mycket om detta inlägget, svartkläddsympatisör som jag är. Sthlm imorgon för dig också? det är ju nästan som att vi borde ses. egentligen.

2008-04-15 @ 22:49:15
URL: http://www.cookiesforbreakfast.webblogg.se
Postat av: loathing

älskar den andra bilden uppifrån...riktigt snygg outfit!

2008-04-16 @ 22:21:40
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Andrea

Älskar dessa bilder!!

2008-04-18 @ 16:03:19
URL: http://pehs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback