Förr

Att gräva i arkiven är som det står i alla böcker, att gräva i sitt förflutna. Som om man inte kan lämna det som varit utan måste hålla fast i små saker som gjorde en glad då. För att man är rädd att det som komma skall inte kan få en att känna densamma. Så är det nog inte för mig. Jag tycker om att gräva i det som varit för att jag fascineras över vem jag var då. Vad jag gjorde då. Och vem jag är nu.
Sommaren för två år sen var sådär fin på ett sätt som jag inser nu kommer att vara höljt i ett dis av pur lycka för resten av mitt liv. Inte för att det bara var bra men för att det var så mycket som hände. Både på gott och ont som gav mig minnen för livet. Klyschor, återigen, men ändå minnen.

Sommaren är för mig som för många andra kanske det bästa jag vet. De där dagarna som känns stöpta i en form av värme, sol, sand under naglarna, vinden i håret, strävt gräs mot fötterna och skratt som aldrig dör ut. Det finns inget som bereder mig så mycket glädje som de där dagarna. Eller ångest. För i mitt liv lever man inte i nuet så ofta som man borde. Jag tänker på det som kommer. Att sommaren snart är slut fast solen står högt och måsarna skrikar. Att hösten snart är här. Men när jag tittar tillbaka så är det bara det fina jag kommer ihåg. Allt det jag älskar. Det finns inga tecken på ångest om kalla, blöta höstlöv under skosulorna eller isande vind som tar sig innanför kragen och kyler ned nacken längs med hela ryggraden. Där finns bara gott och ont i en blandning som jag tycker om.
321
Tyskland, Sverige, Danmark. Blå himmel, sol, vind i midjehögt gräs. En hund med päls som blivit alldeles varm av solen, influensa som gör att det gör ont i hela kroppen, boksidor som slår mot varandra i brisen från havet. Horisonten som sträcker sig mot andra sidan kusten, het asfalt mot fötterna, tavlor med bleka färger.

Kommentarer
Postat av: popbejb

jag har precis samma problem, längtar till sommaren, när den väl är här så får jag ångest över att den snart är slut! aldrig nöjd! haha =)
kram

Postat av: AMANDA

gaaah! vill ha sommar!

2008-02-21 @ 12:28:35
URL: http://amandas.blogg.se
Postat av: Julia

okej! Jag ska lyda dig kajsa ;) Bilder kommer! :D
kramar

2008-02-21 @ 12:51:33
URL: http://minileaf.blogg.se
Postat av: caroline

åh, vad underbart! om jag inte längtade innan så gör jag definitivt det nu! saknar känslan av oänderlig lycka, solstrålar som letar sig in överallt, när det största problemet är att asfalten är för varm för att gå på och det enda man behöver tänka på är hur man kommer ner till vattnet snabbast möjligt.

Re: Nej, inte jag heller! inte helt min ur min egen fantasi förstås, men helt och hållet gjort av mig själv. bra blev det också, tänka sig!

2008-02-21 @ 12:53:58
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: amanda

Hej! Jag gillar din blogg! Den e alltid trevlig att läsa och du e duktig =) Jag kom på att jag alltid läser din blogg, men att jag e en sån där som bara snyltar och aldrig visar min uppskattning över att den finns. Haha! Så ja, this is me spreading the löööööv bara. THIHI

2008-02-21 @ 13:48:36
URL: http://mandas.blogg.se
Postat av: Linnéa

vilka underbara bilder! nu längtar jag om möjligt ännu mer till sommaren. fast man måste bara genomlida lite regn och rusk och slask först så att man uppskattar den ännu mer när den väl kommer. Puss!

2008-02-21 @ 15:39:35
URL: http://linneahansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback