The grass is greener on the other side

När jag inte mår så bra så börjar jag direkt att drömma mardrömmar. Vanligen är det ren ond bråd kallsinnig fruktansvärd hjärtslitande död det handlar om då. Människor faller till marken med allt vad de är utslitet ur bröstet och jag står handfallen mitt i något som ser ut som en krigszon eller ett makabert japanskt datorspel och kan inget göra. Men när det är riktigt illa så drömmar jag andra mardrömmar. Sånt som gör att jag vaknar med hjärtat hamrande i bröstet och paniken flimmrande innanför ögonen. Jag drömmer kanske att jag plötsligt står där en sommardag, det känns som min absolut första, och så inser jag att sommaren nästan är slut och att hösten börjar komma. Löven är röda och knallgula och jag har missat alltihopa.
Det är så obehagligt. För de första mardrömmarna är såsom mardrömmar kanske bör vara.
De andra är något jag verkligen verkligen är rädd för kan hända. På riktigt.
6
54
Just nu är jag irriterad så fort mina föräldrar är hemma. Igen. Jag vet att det är otroligt frustrerande med ett barn som fräser morrar och drar ihop ögonbrynen föraktfullt när denne tilltalas, men jag kan inte rå för det. Jag är bara så irriterad. Så jag sitter på mitt rum och jobbar, ritar illustrationsjobb och fotar ute i ett av rummen som inte används. Där hänger min brors morgonrock på ett renhorn och det är ganska kallt.
Det är lördag och jag struntar i att gå ut. För jag orkar inte och vill inte längre. Jag klappar på mina fina saker som kanske ska få följa med till Sthlm i mars på bloggmingel. Eller inte.
Koboltblå jeans, Vero Moda. Svart linne, H&M. Guldbrokadjacka, Indiska. Knallblått paljetthårband, Glitter. Brokadclutch, 2hand Rokit, London.
321
Byxbenen är för långa. Eller så är mina ben för korta.

Så lyssnar jag på Life will smile for you med Salem al Fakir och gråter. Gråter gråter gråter.

Kommentarer
Postat av: Nora

SV: Åh, bilden blev ännu finare när du skrev sådär!

Postat av: Julia

Åh, finaste lilla Kajsa! Jag vill ju bara krama dig nu!
Jag förstår precis vad du menar när du säger varken har lust eller ork att gå ut. Det är lördagkväll och jag känner bara för att sitta på mitt rum och lyssna på Marvin Gaye hela kvällen. Sådan där lugn och lite smärtsam musik som gör att kärleksvärken i kroppen blir ännu större...
Jag älskar Salem Al Fakir och hans låtar. It's True älskar jag för texten. De första raderna, de är helt genialiska:
"The grass is greener on the other side, forget your old lawn - come over to mine!"
Massor av kramar!

2008-02-23 @ 18:48:14
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: HELENASCITY

ha en trevlig kväll =)

2008-02-23 @ 18:49:10
URL: http://metrobloggen.se/helenascity
Postat av: shoebox

Det låter inte som om du har någon bra dag idag. Blev det inte bättre med badet? Jag blev så avundsjuk när du skrev det, för det lät så skönt och vi har inget badkar...:(
Det är rätt skönt att vara hemma en lördagkväll tycker jag. Man blir så avslappnad på något sätt.
Hoppas du får en trevlig kväll!

2008-02-23 @ 19:06:38
URL: http://shoebox.tjejsajten.se
Postat av: Sica

åh tack Kajsa! Vad roligt att höra att saker och ting man skriver faktiskt når fram. Jag vet precis vad du menar och det är så livet är. Man har något som alltid är bra, hela tiden. Som med våra ögon som alltid känns perfekta. Men så skiftar dagarna från att man står och klagar på näst intill allt till nästa dag då man är nöjd med hela sig. Men det är väl just av den anledningen att man inte gör dom där sakerna man borde göra regelbundet för sin kropp.

Jag sitter också hemma ikväll, igen. Som jag gjorde igår. Och förra helgen. Ja, det är mer ofta jag är hemma på helgkvällarna nuförtiden än ute med några av de få kompisar jag har här. Men jag väljer det oftast själv, det är skönt att ta det lugnt, samla tankarna och passa på att ta hand om sig själv =) Hoppas drömmarna är mycket snällare mot dig inatt!

2008-02-23 @ 19:13:29
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: Prinsessa På Vift

Det är bara att tända lampan och läsa en rolig bok. Så somnar man snart om igen sen :)

2008-02-23 @ 19:21:42
URL: http://Prinsessansspace.blogg.se
Postat av: Evis

Läskigt med mardrömmar. Är det någon slags tröst att de blir oerhört mycket ovanligare när man blir äldre? (liksom överhuvudtaget såna där mer episka drömmar) Det kanske det inte är förstås.
Jag måste också kommentera ditt fina hårband. När jag var sex fick jag ett resårhårband i blått glitter, inte plajetter som ditt men i alla fall, och jag älskade det mer än något annat. Jag hade det säkert i fem, sex år. Att se ditt fick mig att minnas mitt.

2008-02-24 @ 09:20:18
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: loathing

ja man drömmer ofta mardrömmar när man inte mår så bra, när hjärnan e lite ur funktion liksom. men det är bra med mardrömmar. det är dom man lär sej mest av och utvecklas av om man lär sej hur man ska hantera eller ta emot dom. om inte annat får man ju värsta kicken av mardrömmar. i alla fall jag som gillar adrenalin.

2008-02-24 @ 15:38:32
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Catharina

gillar väskan!

2008-02-24 @ 18:30:23
URL: http://gallon.blogg.se
Postat av: bohemica

Hihi så himla gulligt!

2008-03-01 @ 17:36:21
URL: http://bohemica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback