Welcometomyhood

Patriotism är inte det som svallar hetast i mina ådror och har aldrig så varit. Förutom när det kommer till skåne. Jag skulle kunna bita av folk hälsenan om de sa ett par ord för mycket om mitt inte alls så platta, borde-tillhöra-Danmark och numera Slatan (Z?) influerade landskap. Skåne är fint som attan och en kränkning mot den röd/gula flaggan är en personlig anstötning mot mig. Typ. 
Fast nu var det ju inte det jag skulle skriva om. Förvisso. Utan det där om patriotism. För det är inte ofta jag talar riktigt sådär varmhjärtat, med glitter i ögonen och handen på hjärtat varmt om Jämtland. För jag känner mig inte så jämtländsk. Men ibland så inser jag hur bra jag har det. Hur otroligt vackert här är. Vilket underbart landskap med all världens, nåja nästan, möjligheter här finns. Då kan blodet börja slira rodelbana även i mina ådror med patriotismen som en sorts hänförare i spetsen. 
Så efter några veckor med en massa mys i Åre, skidåkning in absurdum, snö i mängder, trevliga händelser och vackra vinterdagar så blev den lilla boken vi fick i goodiebagen under pressfesten droppen. Jag blev sådär. "Men attans. Vem vill bo vid en betongsvamp och ha den personliga benämningen av skog när det kommer till 15 träd som råkar stå lite småtätt?" Näppeligen. 

Så här ska det vara; 
6
Handgjord chocklad som ser ut som små berg och långfärdsskridskoåkning när himlen glöder.
5
Ett fjäll täckt av tjocka lager av pudersnö som får varenda knöl att se ut som något ur Kalle och Chockladfabrikenoch ett par skidor över axeln som snart ska få sitta på ens fötter.
4
Massor massor massor och åter massor av vilda vackra renar som springer över myrarna och knaprar mossa en vårvinterdag.
3
De där dagarna när det är sommar i norr och man inte vill vara någon annanstans i hela världen. För det finns inget vackrare än att ligga på en grön sluttning och kolla ut över Kallsjön och se baksidan av skutan.
2
Ristafallet på hösten. Och vintern. Våren. O sommaren. Som taget ur en bok om det mystiska norden. Men det behöver inte mystifieras, det räcker med att vara sådär galet sagolikt.
1
Gräva ned fingrarna i en mjuk och varm hästman på en ponny ifrån Island och se fjällvärlden.   

Welcometomyhood

Kommentarer
Postat av: Cecilia

kroppen kanske känner på sig att det snart är sommar. det kanske är ett gott tecken, då vet vi att det blir en solig sommar. det vore ju väldigt märkligt om du blev solbränd två månader efter att du solat? :)

Postat av: bea

du skriver så bra, kan du inte bli författare så kan ja få läsa dina böcker :P

2008-02-13 @ 13:15:10
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: loathing

ja woow, det där är himmelriket i sverige. visst att jag älskar städer, men ingen kan väl tacka nej till att sitta på ett grönt fält och blåsa på blommor. och med dom där bergen i bakgrunden.

2008-02-13 @ 14:40:17
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Evis

För att helt byta ämne, har du sett den här sajten?
http://www.smaskor.se/

2008-02-13 @ 15:34:13
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Linn

åhh. vackert, vackert, vackert! som i en saga, fast det är på riktigt :)

2008-02-13 @ 15:51:48
URL: http://blahblahblah.blogg.se
Postat av: Annika

Enligt mig bor du i paradiset. Snö, berg, sol som aldrig går ner på sommaren. Jag menar, kan det bli bättre?

2008-02-13 @ 16:10:19
URL: http://aes25.blogspot.com
Postat av: Erika

Underbart! Man kanske ska ta och hälsa på släkten i jämtland lite oftare. Har inte varit dit på en sisådär tio år eller då *host*

2008-02-13 @ 17:18:17
URL: http://morgondimma.blogg.se
Postat av: Lilly

Åh så vackra bilder Kajsa! Just när min norrlandslängtan är som störst. Ve som du tryckte på alla knapparna!

2008-02-13 @ 17:37:03
Postat av: Bobbie

Vilken tur att jag inte är ensam om att känna en viss kluven känsla till alla hjärtans dag! Jag hoppas oavsett vilket att du får en bra sådan! =)

2008-02-13 @ 17:46:12
URL: http://bobbie.webblogg.se
Postat av: Sara

Ja, ja, ja, jag hade mer än gärna varit i dina landskap nu. På vintern längtar jag ibland bort från Skåne, till snö, klar luft som isar i halsen och stillheten. Det är nästan aldrig tyst hos mig nu, och det saknar jag. Och jag saknar granskogen!
Sen tycker jag mycket, mycket, om Skåne också. Och om du är här vår/sommar, så har jag ett par tips till dig som jag inte vill att du missar här....
Kram till dig, Kajsa!

2008-02-14 @ 08:10:03
URL: http://blissara.webblogg.se
Postat av: AMANDA

âh den boken vill jag ha!

2008-02-14 @ 11:26:18
URL: http://amandas.blogg.se
Postat av: Abdulfiona

Great .Now i can say thank you!

2010-02-22 @ 07:55:30
URL: http://abdulfiona.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback