Jag sökte dig och fann mitt hjärta

I den första Elle jag någonsin köpte, jag kommer förövrigt ihåg det som om det vore igår, bläddrade jag försiktigt i tills jag fastnade på en sida med en bild på en kjol som fick mig att inse vad mode verkligen var. Den var så fin. Så perfekt. Så fullkomlig och så sagolikt fin. Brokadtyg i tjocka veck, ganska kort modell och sådär begärlig så att man inte vet vart man ska ta vägen.
Självklart insåg jag att den låg långt utanför min ekonomi. Det var ju i kanske, åttonde klass, och jag hade precis insett vad just mode var. Men jag bestämde mig för att trotsa det enda betygsämnet som jag hade G i under 8-9:an, nämligen syslöjd, och sy en egen variant. Jag knåpade, nålade, sydde, skrek, förbannade symaskinen, gjorde om, repade upp, klappade symaskinen snäll, betraktade och mixtrade i timtal. Och så var den nästan klar. Men av någon anledning jag inte kommer ihåg så gjorde jag aldrig klart den. Min första riktiga crush på mode fick ett abrupt slut och blev intryckt i en ledsen liten tyghög i ett skåp. Till häromdagen.
Då hittade jag plötsligt det som nästan blev kjolen i mina drömmar.
Omsorgsfullt strykta veck, fållad kant, massor av raksömmar på det underbara brokadtyget jag hittade i en låda som en gång varit möbeltyg på en rokokostol. Nästan klar. Bara sidosömmen kvar och blixtlåsets fastsättande.
Nu ska jag göra klart den. För den har potential att bli så fin. Och det är ett fantastiskt minne av vad som gjorde att jag började älska mode, började drömma om att jobba med mode. Indirekt gjorde ju just den där kjolen att jag startade den här bloggen. Det tycker jag är en fin tanke. Och då är den värd att bli klar. Min kjol.
1

Kommentarer
Postat av: agnes

nej det gör vi inte..."!!

Postat av: Sandra

Ser att du gillar Dagboken ;) Finns det underbarare film? :o

2008-01-10 @ 19:50:28
URL: http://sandraajax.se
Postat av: Annika

Vilket fint projekt. Det lilla man ser av kjolen ser lovande och välarbetat ut. Du visar upp den sen när den är klar va? Det skulle vara kul att se bilden på den kjol som du inspirerades av också.
Sen måste jag bara kasta lite beröm över dig också lilla Kajsa. Jag tycker att du skriver så fint, jag som inte ens brukar läsa vad folk skriver. Men dina texter läser jag varenda ord utav och det är så fint, som små sagor alltihop. Man kan verkligen leva sig in i det du skriver även om det bara handlar om en rosa kjol.
Och angående de där blåsvarta strumporna som jag visade, jag har storlek 37 på fossingarna, dvs inte så jättemycket större än du och de sitter ju bra på mig! Nästan lite för små faktiskt, trots att mina fötter är så smala. Kanske värt att testa iallafall, de kostar ju bara en femtiolapp :)

2008-01-10 @ 19:51:03
URL: http://aes25.blogspot.com
Postat av: Shirin*

ååååh vilket härligt tyg!! det får mig att börja dagdrömma om kjolar... åååh.

2008-01-10 @ 20:07:06
URL: http://extraordinary.webblogg.se
Postat av: Karin

aaah vilket fint tyg kajsa!!!

2008-01-10 @ 20:12:09
URL: http://khurre.blogg.se
Postat av: bea

(svar)
tack! :)
snyggt tyg!
ha en bra kväll!

2008-01-10 @ 20:14:25
URL: http://beasmode.blogg.se
Postat av: Rana

men kajsa, det är luuuugnt. för du är så söt så du får säga precis vad du vill :P
och kjolen kommer att bli fantastisk!

2008-01-10 @ 20:29:35
URL: http://jagochkarl.webblogg.se
Postat av: Jelena

Tyget är helt underbart, lycka till med det sista knåpandet! Och glöm inte att visa upp kjolen i sin helhet sen.
Jag försökte mig också på diverse sömnadsprojekt i min ungdom innan jag kom på att det var bäst att överlåta sådant till dem som kan (läs: mamma och syster), men jag kan fortfarande känna lite sorg över att jag inte kan skapa kläder själv, det måste vara fantastiskt att kunna göra verklighet av saker man har i sitt huvud...

2008-01-10 @ 20:39:35
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Linn

hej! jag vill bara tacka för den jättefina kommentar du lämnade på min blogg. jag blir otroligt glad!

2008-01-10 @ 20:45:02
URL: http://www.linnsara.blogg.se
Postat av: Evis

Vad kul att läsa om ditt sömnadsprojekt och hur du kom att intressera dig för mode. Jätteintressant. Själv är jag ju närmast besatt av att sy, men hade bara 3a i syslöjden i högstadiet. Då var jag nämligen inte alls speciellt intresserad.

2008-01-10 @ 20:57:19
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: jenny

Åhhhhh! :D underbart :D:D:D

2008-01-10 @ 21:03:41
URL: http://jcn.blogg.se
Postat av: Amanda

HERREGUD NU kom jag på vad det var som molde i bakhuvudet. jag har ju glömt svara på ditt mail som du skickade för helt sjukt längesen
gud förlåt!!!!

ska svara genast

2008-01-10 @ 21:19:34
URL: http://amandaelinmaria.blogspot.com
Postat av: caroline

men åh, den ser ju jättefin ut! Hoppas att den blir klar så jag får se hur den ser ut i sin helhet :D Kämpa på, jag vet att du kan!

Re: Ja, han var så verkligen värd det! Hade hoppats att han skulle få för årets liveakt också, för DET var han verkligen värd, men icke.. Wellwell, årets låt är väl inte fyskam!
Kram!

2008-01-10 @ 21:35:11
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: carrow

Det är ju som du knyter ihop säcken nu då eller något, det är kanske den där kjolen som alltid har fattats, som nu äntligen får komma till liv.. eller någe i den stilen =) Blir nog finfin!

2008-01-10 @ 21:40:43
URL: http://carolinagrundberg.blogg.se
Postat av: Nathalie

Tyget ser underbart ut! Gillar verkligen brokad, och färgen är ju urläcker. Du måste såklart visa upp kjolen när den är klar! :)

2008-01-11 @ 03:36:38
URL: http://www.nenneblogg.blogg.se
Postat av: Katarina

Du måste fota kjolen när den är klar. Tyget är underbart!

2008-01-11 @ 15:01:36
URL: http://pleur.blogg.se
Postat av: Linnéa

åh, vad spännande. det är ju i alla fall ett underbart fint tyg!

2008-01-11 @ 15:34:38
URL: http://linneahansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback