With love.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; det är inte alls som tycker att något av det vackraste som finns är ett fjällandskap som man kikar ut över samtidigt som 20 minusgrader nyper en i kinderna.
Men jag, jag får ont i magen så lycklig jag är över att vara född här, bo här.
43
Vi kanske kan kalla det snöporr? Liksom, jag bara kastar in en hög med bilder som får mig att le saligt och bryr mig inte riktigt om ifall ni inte samtycker. För jag kan inte riktigt förstå hur detta inte kan vara vackert i allas ögon. Det är som havet. Jag fascineras något oerhört över hur enorm en blå himmel kan vara och den makalösa kontrasten det blir när fjällen sträcker sig i en knivskarp siluette mot det blåa. Åreskutan är nästan alltid fin i mina ögon men de senaste dagarna har hon varit majestätisk i kylan. Från en öde parkering klockan 17.30 på kvällen, när liftarna stängt, kaoset som täckte varenda millimeter av de fria ytorna är borta och tystnaden lagt sig så är jag så förälskad i helheten. Trakten jag bor i. Fjällen. Tystnaden. Den blå himlen. Alltet.
2
Och ser ni den lilla lilla stugan som ligger precis i nederkanten av bilden här ovan? Där jobbar jag. Och visst, det är skitjobbigt, min rygg är helt förstörd, huvudvärken molar och jag vill skrika varenda gång kakafonin av röster slår emot mig ifrån matsalen. Men, det är värt det. För att ha ynnesten att kunna åka skidor till sitt jobb, titta ut över en vy som är den som första bilden visar och när det lugnat sig; kunna sitta med ryggen mot väggen som är varm av solen, gräva ned fingrarna i en mjuk renfäll och titta på himlen får allt att blir ställt i jämförelse till vartannat.
Och min rygg kan få vara sabbad om jag får de där dagarna då allt är perfekt.
1

Kommentarer
Postat av: Rana

Bland det vackraste som finns är att befinna sig på skidor högst upp på någon hög backe långt upp i Sverige sent en klar kväll när alla stjärnor tittar fram och svarta backens kanter är upplysta av random lampor som ändå inte räcker till och man tvingas åka ner med en lykta och hela backen är tom och någonstans långt bort går en röd sol ner och åh åh åh. underbara tanke.

Postat av: katrín

jag tycker det ser riktigt underbart ut! UNDERBART. Att åka skidor till jobbet låter som en dröm, åh.

2008-03-23 @ 23:47:09
URL: http://katla.tjejsajten.se
Postat av: bea

så himla vackert. sverige är så fint.

2008-03-24 @ 08:34:30
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Katarina

Gillar inte att åka skidor men jag älskar snö. Sörjer faktumet att vi, iaf här i södra Finland, inte haft en ordentlig vinter. Underbara bilder!

2008-03-24 @ 10:14:12
URL: http://pleur.blogg.se
Postat av: caroline

jag skulle vara lyckligast i världen, jämt, om jag bodde där i norr. faktum är att jag blir varm i hjärtat av gladhet när jag tänker på att jag iallafall får fyra dagar till där uppe, från och med imorgon. Man får glädjas åt det lilla!
men tro mig, någon gång (snart hoppas jag) flyttar jag tills snön, om så bara för en säsong eller två. för att få vakna upp till solens strålar över bergen och vindens viskande över färsk puder varje dag. I can't wait!

2008-03-24 @ 10:24:36
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: loathing

tiden står stilla i ett sånt där landskap...det är jättefint och jättemysigt..fan va sugen jag blev på att åka på en liten skidsemester med ett par heta grabbar och bara åka skidor och dricka öl och sova i såna där söta stugor..även fast jag inte kan åka skidor...jääää

2008-03-24 @ 11:28:29
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Hanna

Jag är fortfarande sjuuk! Jag har inte vart ute dom senaste dagarna och jag är förstörd för all framtid :( Jag börjar fan gråta snart när jag tittar ut genom fönstret. Arrrggghhh

2008-03-24 @ 11:32:46
URL: http://vacillating.blogg.se
Postat av: Nathalie

så härligt och vackert det ser ut! usch, det var alltför länge sedan jag åkte skidor. :( du måste ju vara värsta proffset på det! jag brukar bara hålla mig i de lätta backarna ;)

2008-03-25 @ 10:59:30
URL: http://www.nenneblogg.blogg.se
Postat av: Carmen

Åh så vackert!
Är så sugen på att åka dit och svischa ner för backarna :) och dansa loss med dig på Bygget. Skönt ställe.
Kram!

2008-03-26 @ 12:46:59
URL: http://www.carmelia.blogg.se
Postat av: Annika

Åh.. Fjällen, där skulle jag också vilja bo. Är så gott som uppfödd i norska fjällen på vintrarna. Det är bra underbart alltså.

2008-03-26 @ 13:47:05
URL: http://aes25.blogspot.com
Postat av: Sassy

Åh, vad vackert!
Och vet du vad? För en gångs skull har vi snö i Göteborg!! Nu håller den visserligen på att smälta bort, men ändå, vi har haft minusgrader och snö samtidigt och ingen blåst. Äntligen lite vinter!

2008-03-27 @ 13:47:11
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Anthonyjennifer

Keep the good works comming.

2008-11-19 @ 11:54:19
URL: http://anthonyjennifer.20six.nl

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback