the rain makes such a lovely sound to those who are six feet under ground

The life and adventures of Kajsa fortsätter. Idag springer jag omkring i den mest fantastiska klänningen som jag ärvt av min mamma och som i sin tur hennes mamma, min mormor alltså, sydde åt henne när hon var runt 20!
Alldeles magisk passform och i ett rart blommigt/rutigt/blåvitrödbrunt tyg. Och så jobbar jag.
Skickar iväg mail, pratar i telefon, ritar beställningsjobb i illustrationsväg, läser post, planerar en födelsedagspresent till middagen ikväll på Broken i Åre (längta längta längta till Ceasarwrapen!), ringer viktiga samtal igen, promotar en fotograf, dricker lite cola zero och skriver krönikor.
Idag är alltså en bra dag. En effektiv, bra, jobbdag då jag lyssnar på P3 och får en hel del gjort.

Ikväll skulle jag gärna vilja göra som Modetteflickorna och
fira med rosa champagne. Men jag ska köra så jag nöjer mig med cola. Men sen älskar ju jag också cola. Men ni får en illis jag ritade häromdagen när jag antagligen var på sämre humör (?!) och en krönika jag skrev vid denna tiden förra året. Krönikan jag skrev idag handlade om kärlekstrasslet mellan mig och min garderob. Inte riktigt lika deppigt men ändå småsorgligt.

Höstäckel

 

Jag vet att jag inte är själv om min känsla. Att det finns betydligt fler än jag som känner ridån efter sommaren gå ned. Skulle jag vara metaforisk och småtöntigt filosofisk skulle jag kunna säga att ridån som går ned är löven som faller ned från träden för att sedan blotta hösten. Men jag säger inte så. För som alla andra år känner jag bara exakt samma panik för den sjunkande barometern och de eskalerande lagren med kläder som börjar täcka kroppen. Och den känslan kopplar jag inte ihop med vare sig filosofi eller något glädjesprudlande. Jag blir bara förbannad, trött och ledsen.

   Det spelar ingen roll hur mysig hösten faktiskt är när det kommer till kritan. Jag vet väl att det är jättegosigt att sitta inrullad som en annan kåldolme i en filt framför en sprakande brasa med en kopp te och lite Greys Anatomy på TV. För jag vill ju ändå hellre ligga på en strand och gräva ned fingrarna i sanden, känna lukten av havet och då och då kika ned på magen för att se om man är rosa eller röd än. För den känslan knäcker blöta löv som fastnar under skorna, iskall luft och en kliande stickad mössa när som helst.

   Jag har insett att jag blir ett monster under dessa månader fram tills att snön faktiskt lägger sig på marken för att stanna och inte bli geggamoja. För när det sedan trillar över i vinter så har man hunnit vänja sig, galet långsamt men ändock, vid kylan och kan börja se fram emot skidåkning. Men september, oktober och november gör mig till en hemsk människa. Jag kan inte rå för det. Det är en vass boll i bröstet som gör mig konstant arg och ledsen. En boll som skriker "ge mig 27 +, sol och det mjuka ljudet av prasslande palmblad i vinden". Men det värsta är att jag vet att jag inte är själv om att känna så. De flesta tycker ju inte heller om att gå från brunbränd och bikiniklädd till michelingubbeformad, dunjackeinpackad. Men jag blir värsta sortens egoist. Allt handlar faktiskt om mig. Jag lider. Jag mår dåligt av att jag fryser konstant i ett halvår. Jag vill ha uppmärksamhet, medlidande och små mitt-i-veckanpresenter som lyfter det kompakta höstmörkret.

   Men i höst försöker jag verkligen. Det ligger ju något i den där teorin om att jorden kretsar runt något annat. (Tydligen inte mig) Jag försöker se ljust på saker, hitta glädjeämnen och vara snäll. Det är inte lätt men jag försöker. Kan 9 miljoner andra svenskar låta bli att bita sina familjemedlemmar trots att det är höst så kan väl jag?


Kommentarer
Postat av: egoflow

& hur ofta sitter man där framför brasan invirad i en filt när man verkligen behöver det? ALDRIG. alltid är man på väg till/från t-banan när stormen kommer & regnat öser, då är täcket & soffan ganska långt borta & en kopp kaffe endast en dröm. väl inomhus är man inte särksilt kall & behöver dåminsann varken täcke eller filt...

Postat av: Frida

Tror inte jag är skapt för detta klimat. Skulle gärna vilja ha flera varma månader. Denna höst är trots allt kanske den bästa i mitt liv. Mode och musik får hjälpa oss.

2008-10-30 @ 22:26:07
URL: http://fashionvision.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

skickar en varm höstkvällskram medan snön vräker ned utanför mina fönster.



2008-10-30 @ 22:54:52
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Anna

tihi: "Skulle jag vara metaforisk och småtöntigt filosofisk skulle jag kunna säga att ridån som går ned är löven som faller ned från träden för att sedan blotta hösten. Men jag säger inte så."



och jag känner ungefär samma sak.. det ska tydligen snöa här inatt och jag snabbspolar förbi julen framtills jag åker bort till något soligt land.

jag vill inte. jag vill inte. inte vinter i sverige igen.

kanske om de gjorde allting lite roligare, lite fler inneställen ute på stan, eller om de glasade in hela stan och värmde upp, eller varför inte bara sätta upp belysning på alla hus och alla träd i stan? då hade man kanske orkat åka ner, bara för att se någonting fint och kanske bli lite gladare. men vinter i sverige betyder ungefär: äsh det är redan kallt och grått, struntsamma, what to do? vi investerar i någonting onödigt istället, och säger att vi behöver det, bara för att folk ska tro att vi investerar i någonting viktigt, och inte att pengarna bara försvinner.. som de gör..(?) varför inte investera i att göra alla lite gladare? skicka iväg små hälsningar till folk på fina vykort, handskrivna och igenomtänkta, eller ge ut gratiskramar på stan? då kanske vintern skulle bli någonting fint och inte bara grå/kall/mörk.



kanske..

2008-10-31 @ 01:05:39
URL: http://regardemoi.blogg.se/
Postat av: Sica

Tack för att du känner precis som jag vad gäller dessa förbannade månader! Fast jag har förvisso aldrig bitit någon i alla fall ;P Här snöregnar det precis i detta nu och det enda som gör mig på bra humör är tanken på mina nya inhandlade pumps. Så jag skiftar verkligen humör på sekunden här. Tittar ut genom fönstret - blir bitter. Tittar på mina fina pumps - blir lycklig. Fönstret - Bitter, pumpsen - lycklig, bitter, lycklig, bitter, lycklig. Är det ännu konstigare?

2008-10-31 @ 10:50:16
URL: http://sicastyle.blogg.se/
Postat av: Little Peaché

Sv: jo vi får se om vi ka få pengarna tillbaka av banken!



kram på dig

2008-10-31 @ 11:28:12
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: linnéa

tack för det du skrev på min blogg, jag blev glad...

beundrar dig och många bloggerskor som lyckas få till det jätte bra och blogga typ varje dag... nått tips till en trött bloggtjej som jag?

kram från linnea.

2008-10-31 @ 12:04:04
URL: http://ilestmoncheri.blogg.se/
Postat av: cat

Nej, du är verkligen inte ensam. Samma känsla infinner sig hos mig.. Hur gärna man än vill intala sig att hösten är mysig, med alla tända ljus, mörkret som kommer tidigt så att man kan se en film mitt på dagen, så blir det hösten alltid det motsatta. kallt, grått och lång.

2008-10-31 @ 12:36:38
URL: http://gallon.blogg.se/
Postat av: cat

Nej, du är verkligen inte ensam. Samma känsla infinner sig hos mig.. Hur gärna man än vill intala sig att hösten är mysig, med alla tända ljus, mörkret som kommer tidigt så att man kan se en film mitt på dagen, så blir det hösten alltid det motsatta. kall, grå och lång.

2008-10-31 @ 12:36:58
URL: http://gallon.blogg.se/
Postat av: Michaela

Förbaskat bra krönika!

2008-10-31 @ 14:21:59
URL: http://rocknrollsoldier.blogg.se/
Postat av: Liisa

Cool bild :)

2008-10-31 @ 14:23:45
URL: http://theliisa.blogg.se/
Postat av: Dress Like a Princess

Cool bild :)

2008-10-31 @ 14:44:47
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Postat av: saromosh.

sv: åh tack, jag har halloweentema denna vecka :D

2008-10-31 @ 14:45:11
URL: http://solsson.blogg.se/
Postat av: Pinar

Aah det var sa lite sa!

Vi har hus i Turkiet eftersom att mina föraldrar ar harifran :) Jag aker ner varje lov men jag bor inte har permanent :)

Hello Kitty ja, jag dör ocksa hihi :D Du ska se mitt nya rosa rum, Hello Kitty :O! (ska finnas bilder fran typ juni/juli manad tror jag i arkivet)

Ha det gott!

2008-10-31 @ 15:59:20
URL: http://nooshis.blogg.se/
Postat av: Lilla Fröken

Du hyser uppenbarligen inte lika stor kärlek till hösten som jag gör. Jag lever riktigt upp på hösten. Den är så vacker enligt mig. Älskar de melankoliska månaderna.

2008-10-31 @ 16:35:11
URL: http://ellikaramelli.blogg.se/
Postat av: e

ja hon e bäst :D har sminkat barn till hello kitty några helger nu :D

2008-10-31 @ 17:27:35
URL: http://stealparisattention.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback