Jag heter Kajsa och jag har en blå kaninnos

.. och ibland när jag blir exalterad så målar jag en smula mer på migsjälv än på objektet jag borde täcka med färg. Men vad gör det, om hundra år? 
Jag har målat en hel del grejer sen jag flyttade ned till Stockholm. Det är faktiskt mitt bästa tips på hur man får sitt hem personligt och eget. Måla måla måla om saker som innan var trista, tråkiga, inte-så-du och fula.
Billigt och roligt på samma gång och man får föremål som direkt piffar upp.

En av mina favoriter är den lilla TV-bänken vi fyndade på Myrorna för 75 kr. Ljust trä och en läderflurp för lådan. Tjänar sitt syfte eftersom vi har en fin gammal och charmig tjockTV, men ack så intetsägande.
Eftersom vi hade svart färg över från stolarna i köket slipade jag skåpet och målade sedan hela utsidan och framsidan mattsvart. Till insidan blev det en poolblå nyans och ett tu så var det snyggt som tusan. 

Dåliga bilder men resultatet blev såsom ovan. Jag är riktigt nöjd. Sen haffade vi en gardinlängd på Indiska i turkost också. Känns helbra tillsammans med alla andra nyanser av blått och grönt. I andra änden av gardinstången hänger numera två nyinförskaffade ljuslyktor.


Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har inte läst din blogg på flerflera veckor. Och så kommer jag in och få syn på en blå nos! Bedårande!



Er lägenhet är för övrigt något av det vackraste eller spejsigaste. Lite som en lekstuga tänker jag mig.

Postat av: Moa - En magisk purt til en anan värd

Haha, du är söt du! Och det lär bli fint i er lägenhet verkar det som. Såg klänningen nedan på gina tricots hemsida och blev också förvånad hur fin den var. Vill se den på också!

2009-08-30 @ 09:52:04
URL: http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
Postat av: Moa - En magisk purt til en anan värd

Haha, du är söt du! Och det lär bli fint i er lägenhet verkar det som. Såg klänningen nedan på gina tricots hemsida och blev också förvånad hur fin den var. Vill se den på också!

2009-08-30 @ 09:52:13
URL: http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Det ser superfint ut! Jag önskar att jag vågade göra nåt liknande. Jag är alldeles för feg, oroar mig för vad folk ska tycka, för svensk, IKEA-hjärntvättad, med ljusa färger och möbler i ek med raka kanter. Varför egentligen? Inget är ju finare än det som är personligt!

2009-08-30 @ 10:32:54
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Hanna

Så fint det blir!

Och jag håller med om att måla om saker; det är bara skrivbordet kvar i mitt rum som har kvar sin vita orginalfärg, och allt blir så glatt och så fint med massa färg.

Dessutom känner man sig så stolt när man vet att det är en själv som målat allt!

2009-08-30 @ 11:18:19
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: cary

tjusigt!

mitt problem är att jag aldrig kommer till skott med sådana saker. som om jag hittar en klänning second hand, som skulle bli fin om man bara sydde om den lite....så vet jag att det aldrig kommer bli av. haha. och måla om, det är ännu större projekt. å andra sidan så har jag ju inte flyttat till eget än... så jag har inte direkt haft en massa att måla om.

2009-08-30 @ 11:47:39
URL: http://caryw.blogg.se/
Postat av: Hanna-Karolina

Hej Kajsa! Jag är avis på tvbänksfyndet och ni gjorde ett fint jobb med målningen! Hoppas storstaden gör att du känner dig hemma och att du itne saknar fjällen för mycket. Ha en bra dag, jag har en ny blogg också, förresten.



KRAM

2009-08-30 @ 13:08:20
URL: http://hannakarolina.blogspot.com
Postat av: Linnéa

söt-nos!

2009-08-30 @ 13:36:29
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Jessica

ååh ni har ett sånt där djupt fönster man kan sitta i. Har atlltid velat haft ett sådant! :)

2009-08-30 @ 14:19:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback