"i object!"

Idag har jag varit en dålig bloggare av den enkla skälet att jag varit på en rättegång.
Och innan ni slår handen för pannan, drar upp ögonbrynen i hårfästet och sätter apelsinklyftor i halsen så kan det meddelas att jag inte hade någonting med den att göra. Mer än att jag var närvarande för att det tillhörde en uppgift till min kurs i journalistik. Himla intressant var det faktiskt.
Tror att det kan vara väldigt nyttigt att gå på en rättegång (kolla med närmaste tingsrätt, de vet vilka mål som är öppna för allmänheten) och se hur det går till, vad som händer osv.
Dessutom var målet om grov kvinnofridskränkning. Feministhjärtat i mig ville stå på en barrikad och skalla.


Och ja. Det var typ exakt som på TV.

Kommentarer
Postat av: Nathalie

jag skulle verkligen vilja gå på en rättegång, verkar otroligt intressant. får försöka få med mig en intresserad kompis :)

Postat av: Nushu

När jag var på rättegång (hade rättskunskap i gymnasiet) kom vittnet onykter till rätten. Förutom det, inte alls som på TV. Inte som Hollywood-TV i alla fall.

2009-02-19 @ 19:51:03
URL: http://nushun.wordpress.com
Postat av: ida

jag vittnade på en rättegång en gång, då ett gäng hade misshandlat mina vänner... det var ganska obehagligt men jag hade inte gjort annorlunda om det hände en gång till. så ja, det är intressant, och oerhört oerhört viktigt.

2009-02-19 @ 19:58:18
URL: http://isaksdotter.blogg.se/
Postat av: Linnéa

låter väldigt spännande faktiskt!

2009-02-19 @ 20:22:08
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Det låter intressant det där, med sånna där hard core uppgifter. Det gör en mer aktiv och sen skapar det större intresse :)



Jag tror nog att vem som helst är bättre än mig på att laga mat. Men jag tror att det kommer med åldern för mig. Eftersom jag alltid tagit lång tid på mig, med typ allt. Fy och skamm jag vet, bättre sent än aldrig dock :)

2009-02-19 @ 20:24:48
URL: http://inyx.blogg.se/
Postat av: Isa

jag har också varit på en rättegång med skolan, det var misshandel & rattfylleri som togs upp. ganska intressant att se hur det fungerar faktiskt. och Nushu, samma sak hände när jag var där - han som var anklagad för rattfylleri verkade inte helt nykter när han var där heller...

2009-02-19 @ 20:30:52
URL: http://ajarofrainbows.blogg.se/
Postat av: shirin

vi fick gå på en rättegång med skolan, det var jättepinsamt =P mest för att där kom vi instamplandes ett gäng tjejer och det handlade om ett bråk mellan en vakt och en krogbesökare. Inte världens mest intressanta heller.

2009-02-19 @ 20:35:19
URL: http://shirin.devote.se
Postat av: Emma

vad häftigt.. eller hemskt. Men höftigt att se.



Coola bilder:)

2009-02-19 @ 20:57:17
URL: http://misslindholm.blogg.se/
Postat av: emma

jag var också på rättegång en gång när jag pluggade journalistik. då var målet om misshandel och det var också väldigt spännande.

2009-02-19 @ 21:01:39
URL: http://ohglory.blogg.se/
Postat av: Little Peaché

Att säga att svenska rättegångar är som på tv är ju inte sant. För svenska rättegångar är lugna, sansade och rättssäkra. Att säga att det är som på tv är att bygga uoo den misstro som redan finns i svenska samhället gentemot det svenska rättsystemet.



Men jag är glad att du tyckte det var intressant! =)



Kram på dig

2009-02-19 @ 21:30:55
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Victoria

uj vad intressant! har du skrivit nåt om det som man kanske kunde få se? gillar att läsa det du skriver! :)

2009-02-19 @ 22:10:23
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Fick faktiskt tillfälle att besöka en rättegång i skolans regi under högstadiet (?) vilket var intressant. Inte särskilt spännande kanske, men ändå en upplevelse att se hur allt går till.

Hoppas du får en fortsatt trevlig kväll.

Kram

2009-02-19 @ 22:13:43
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Sica

Oj, ja. Spännande, intressant, lärorikt men jag kan tänka mig att jag också skulle känna en viss nervositet för det instängda och okända. Och det faktum att någon har begått ett brott. Och att den personen sitter där framme. Läskigt. Men ja såklart, det är väl beroende på vilket fall det är. De grövsta brotten kan väl inte vara öppna för allmänheten? Eller? :s

2009-02-19 @ 22:28:34
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Hanna P

som i Ally McBeal?!!! ;)

2009-02-19 @ 22:37:48
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: Anna

Hm, det kan vara rätt intressant, beroende på målet så klart. Jag trodde det var obligatoriskt att vara på rättegång, vi skulle gå både på högstadiet och på gymnasiet. Det gäller bara att veta vad det är för typ av mål, vi var med på en där det var ungdomar inblandade (och det var ruskigt rörigt hela alltet) och blev nästan utkörda för att målsägarbiträdet tyckte att det inte var lämpligt att vi, som bara var några år äldre, satt med. Man får ju bara veta den åtalades namn och ålder i förväg och eftersom han var vuxen hade ingen tänkt på att det ens kunde vara yngre personer inblandade. Å andra sidan fungerade offentlighetsprincipen till vår fördel den gången och vi fick vara med under större delen av rättegången. Men lite dramatik och onda blickar blev det allt...

2009-02-20 @ 09:32:47
URL: http://nyckel.blogg.se/
Postat av: Matilda

jag har också velat gå och kolla in en rättegång, verkar superintressant!

2009-02-20 @ 18:46:53
URL: http://matildasalmen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback