Om att skapa ett hem

Jag har aldrig intresserat mig för inredning. Jag har alltid sett bortom det egna hemmets stil, uttryck och formspråk. Kanske beror det på att jag är den eviga lillasystern. Hon som blir omhändertagen, inte omhändertar. Den som det lagas middag åt, inte den som lagar middag. Jag har ju aldrig haft ett ansvar för där jag bor. Inte förstått värdet i uttrycket "mitt hem". Aldrig känt att min prägel har behövt sitta på mer saker än just de som står i mitt rum.
Men nu börjar saker ändras. Jag är fortfarande den där Peter Pan-ungen som aldrig vill bli stor. Jag har löjeväckande dåliga kunskaper om hur man faktiskt lever sitt liv i de vardagliga bemärkelserna. Och snart sitter jag där i mitt första egna hem. Inte bara mitt rum. Nej, snart har jag ett hem.

Förr tänkte jag alltid på mitt framtida hem som väldigt modernt. Avancerat högteknologiskt, för min livsstil utvecklat, lättsamt och enkelt med funktion bakom allt. Den tanken känns idag förlegad. Jag vill inte ha ett minimalistiskt IKEA-hem där allt har sin plats med Billa bokhylla och vita gardiner. Köksmöbler där träpluggarna är gömda bakom färgfernissa och muggarna står i oklanderliga rader bakom skåpluckorna. Jag vill att där jag bor ska vara en blandning mellan allt jag tycker om. Peter Pan i vuxentappning med gammalt och nytt, omaka och omatchande, färger som jag älskar och detaljer som är minnen objektifierade.

Jag vill att mitt framtida hem ska vara just mitt hem. Det ska ha den känslan jag får när jag kommer till sommarhusen och skåne och jag vet att det är där jag hör hemma.

Jag vill ha rosor och saker som min mormor hållt i sina händer

Massor av glasflaskor som kan fånga solen och kasta solkatter på golv och väggar

Blå gröna turkosa havsnyanser

Facetterade speglar

Trygg och fast sten

Omaka porslin med blomsterbårder och kungsblå färg

Och massor av fotografier.
(Farmor och farfar)

Kommentarer
Postat av: shirin

jag vill ha ett hem där porslinet går i samma färger som tallriken du visade upp i inlägget. vit botten med blåa blommor & mönster. färgglada väggar, gärna med gigantiska rosor. men samtidigt barnsliga inslag, som min spargris som snarare är ett rådjur som är rätt så likt Bambi. när man kommer in i mitt hem ska det se ut som ett gammeldags sommarhus, ett ställe som gamla tanter och farbröder ser ut att ha bott i. någonting vackert att vila ögonen på varje natt innan jag sluter mina ögon och sover.

Postat av: jennifer,

jag har börjat bry mig om det på senare tid, dock sätter ekonomin alltid stopp. kanske orken med. nu är det i alla fall bestämt att jag ska bo kvar i min lilla etta i alla fall ett år till, så nu kommer jag lägga ner lite energi på att få här fint omkring mig :)

2009-06-13 @ 14:49:15
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: krickelin-krickelin

Ditt hem kommer alla gånger bli helt fantastiskt. Har läst lite här i din blogg och tycker den är förtjusande, kommer gärna tillbaka.

2009-06-13 @ 16:57:30
URL: http://krickelin-krickelin.blogspot.com
Postat av: Angelica

Det är konstigt det där, hur man ändrar smak med åren. Ser fram emot att se bilder på ditt hem i framtiden, det kommer bli himla fint tror jag!

2009-06-13 @ 18:15:26
URL: http://heartglitch.blogg.se/
Postat av: Karin

IKEA-hem är vanligt, och tråkigt. Det ska vara personligt! Jag vill ha massor med gamla foton. Som det på din farmor och farfar.

2009-06-13 @ 20:02:20
URL: http://oktoberfrosten.blogg.se/
Postat av: Christine

Jeg lengter til den dagen der jeg har et eget hjem! Der jeg kan bestemme fargen på veggen og grave rundt i hagen som jeg vil:) Da vill jeg også ha roser og blonder fra bestemor.

2009-06-13 @ 21:23:49
URL: http://memoryofstealing.blogspot.com/
Postat av: AMANDA

underbar blåfärg på flaskorna! Det gör mig alldeles lycklig:)

2009-06-13 @ 21:29:56
URL: http://amandas.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Åh! Vilka underbart vackra inredningsdetaljer.

2009-06-18 @ 17:48:12
URL: http://hazardmissb.blogg.se/
Postat av: Ewelyn

Handspegeln och kammen med rosor på måste vara bland det vackraste jag sett!

2009-06-20 @ 14:21:54
URL: http://kammarjungfrun.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback