alabaster.

Jag har en längre tid letat efter ett vackert underklädeslikt linne i sådär skirt material att mesh nästan känns grovt. Ett plagg som får mig att tänka på porslin och bilder från böcker jag inte riktigt kan minnas. Där huden blir alabasterlik i kontrast mot det svarta och ändå så tunna att man knappt ens kan kalla det svart.
I Stockholm hittade jag det. Ett plagg som lägger sig som en hinna av skirhet runt överkroppen och får mig att fyllas av tanken på grace. Men så läste jag
Claras inlägg om min syn på vad jag har på mig och andras syn på densamma. För än så länge har jag inte vågat använda den såsom jag vill. Med de finaste utav underkläder under enbart.
Jag tänker på porslin, alabasterhy och gammeldags romantik. Med en blick över axeln mot en fransk flicka såsom jag ser henne utifrån en filmkliché. Men andra?
Killar på krogen kommer nog tänka att jag vill visa upp mig. Ha så lite som möjligt för att visa så mycket som möjligt. Tro att jag vill vara fresta. En del tjejer kommer nog tycka att det är ett billigt försök till
uppmärksamhet.Och i sommar när jag vill bära det till en kjol, bara ben och långa flätor med en söt bikini
under? Är jag den romantiserande bilden jag har i huvudet eller den utmanande lolitan?


Kroppen är det vackraste vi har. Men att visa upp den blir en skam om vi inte väljer att göra det exakt rätt. För balansen mellan smakfullt och smaklöst är hårfin. Jag ser på migsjälv som det finaste verktyg jag någonsin kommer att tillhandahålla, och helt och hållet mitt. Men ändå är jag rädd för att använda det.

Även om jag vet att jag klär mig för mig, vet andra det också?

Kommentarer
Postat av: Victoria

Det här med att man inte ska bry sig om vad andra tycker blir så känsligt när det kommer till kroppen. Håller med dig om att kroppen är det vackraste vi har och tycker det är tråkigt med all denna fixering. Tyvärr är kvinnokroppen synonym med sex för många och då blir ett genomskinligt linne "billigt" och "frestande". Det är nog därför det måste finnas människor som vågar och går mot strömmen och inte bara klär sig för att anspela på sex utan som du, för att de tycker att det är vackert.

Vi läser mycket om sexualitet och genus just nu och det är intressant hur lång väg vi har kvar att gå när man tänker efter. Jag läste också vad Clara skrev och jag kan tyvärr bara hålla med. Det är förjävligt men fakta. Vi måste stå upp mer för varandra tror jag.

Hursomhelst tycker jag ditt linne är jättevackert och att det skulle vara hur fint som helst en sommardag med en bikinitopp under!! Jag ser också den romantiserade bilden! ;)

Postat av: Hanna

Hur gulligt som helst. Jag tycker också att man borde få klä sig hur man vill. Fast det är klart att alla har ändå rätt till att betrakta. Inte klä av en med blicken förstås, men när man går klädd på ett visst sätt måste man ändå räkna med en reaktion av något slag. Och bara hoppas på att människor är såpass mogna att de inte.. gör något. Visslar, skriker, buar, slår, tafsar, viskar. För det är bara så, andra vet inte att man klär sig för sin egen skull. Otroligt många har en tendens att vilja tro det värsta om människor, speciellt om de blir provocerade. Att man bara vill synas, till exempel. Men Kajsa, jag tycker att du ska använda det där linnet. För det var urfint, och jag är säkert på att om någon idiot skulle se på dig med sliskblick eller tafsa eller jag vet inte vad, då skulle alla dina fina läsare bli hemskt upprörda och skriva snälla kommentarer. Kram på dig!

2009-03-04 @ 20:13:47
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

älskar den filosofiska tänkvärda texten under bilderna..

2009-03-04 @ 20:29:59
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Anna

sv: nej du ska veta att det gör inte jag heller, dessa chinosen är två storlekar förstora och sen sydde mamma in dom på mig så att dom skulle passa :P hihi

2009-03-04 @ 20:38:38
URL: http://aannapannas.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Åh Tack! Det värmde verkligen en dålig dag som denna! Ingen petitess det inte :)

Vet inte vad jag ska skriva om ditt inlägg utan att skriva en uppsats om det så jag säger bara Word!

2009-03-04 @ 20:57:11
URL: http://kawasart.blogg.se/
Postat av: Hanna

Hm, det låter nästan som att jag tyckte att det var lite okej där, i min förra kommentar. Det var bara för att jag återupplevde lite bajs ifrån dryga människor som miljontals gånger (känns det som ibland) gjort mig ledsen. Så jag var mest irriterad.

Men jag tycker att självklart är inte sådant okej. Människor borde vara smarta nog att inte dömma innan de lärt känna personen! Nu blev jag arg och inspirerad istället. Bloggar om det. Puss!

2009-03-04 @ 21:07:55
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: jennifer,

visar du att du klär dig för din egen del så tror jag att folk kommer ha lättare att uppfatta det så med. just detta linnet tyckte inte jag var vidare provokativt, så jag tror det är lugna gatan.

söta du, det är inte till stockholm jag flyttar. måste hålla mig i mitt lilla kristianstad i alla fall till slutet av sommaren. sen hoppas jag på någonting nytt; stockholm, göteborg eller uppsala... det hade varit fint. då kan vi dricka vin

2009-03-04 @ 21:35:43
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: stilist

Jag tycker att man helt klart kan ha på sig en genomskinnlig överdel så länge man har en fin och täckande bh under. För mig så ligger problematiken inte i hur andra uppfattar mig utan om andra blir obekväma. Är man klädd för bart blir vissa människor obekväma, känner sig illa till mods och vet inte vart de ska titta och så vidare. Jag vet själv hur det känns och respekterar det. Denna situation brukar dock gälla när folk visar upp väldigt myckeyt, inte när man skymtar en fin mage och bh eller aksnek ett par svarta trosor under en lätt transparent kjol. Kort sagt klä dig hur du vill och för dig själv.

2009-03-04 @ 21:41:12
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: Olyckssyster

Ibland känns det som om man måste tänka så mycket på andra. På sista tiden har jag insett att hela min garderob kanske inte passa på jobbet. Typ lacktightsen, spetslinnet, och ja allt som är en minsta antydan till icke sofistikerat. Just nu behöver min garderob fyllas med blusar. Det är svårare än man tror att klä sig lämpligt och ändå behålla sin personliga stil.

2009-03-04 @ 21:44:14
URL: http://cutethougths.blogg.se/
Postat av: bea

så sant. kroppen är det finaste. så synd att många inte förstår det. eller vill ändra på det fina dom har.

usch

2009-03-04 @ 23:30:00
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: Lisa

Älskar din text, kroppen är ju det finaste vi har! Man måste få klä sig hur man vill.

2009-03-05 @ 01:30:32
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Passepartout

det är klart att du kan använda den som du vill. Jag tror att attityden spelar in också. Känner du dig romantisk och söt i den, så tror jag att det kommer att synas och inte kännas utmanande.

2009-03-05 @ 07:15:43
URL: http://passepartout.webblogg.se/
Postat av: Frida

Skit i vad andra tycker! Linnet är fantastiskt och det är du också.

2009-03-05 @ 08:27:06
URL: http://madeinhagn.se
Postat av: Anna

Jag tycker absolut du kan använda det! Jättesött ju! Men jag förstår vad du menar. Men sålänge du har nått under tycker jag inte det är nån fara, du passar i allt.

2009-03-05 @ 09:03:37
URL: http://annaritar.blogspot.com
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Strunta i vad andra tycker, du är jättefin i den!

Men den sista meningen är tänkvärd, varför kan man inte klä sig som man vill utan att bli dömd?

2009-03-05 @ 09:24:29
URL: http://myshoebox.se
Postat av: EGOFLOW

Andra tror att de vet mer än man själv gör, det bör man komma ihåg & skita i.

2009-03-05 @ 09:38:34
URL: http://egoflow.blogg.se/
Postat av: Jonas

SNYGGT KAJSA!! Jag älskar den också. Det är lungt. Jag räcker till många. Så det är bara dela på kakan och äta upp den.



Det märks ganska tydligt om man klär sig för andra. Det gör jag. Eller näe. Jag klär mig för att få kunna höra. Jag älskar din tischa. Nu gjorde du min dag.



Jag älskar ditt linne.



I made yours.

2009-03-05 @ 11:23:21
URL: http://schodda.webblogg.se/
Postat av: Moa

Hur fint som helst! Och jag tänker att du kan bära det för du ser inte porrig eller smaklös ut alls. Snarare tycker jag att du har romantiskt utseende med ditt långa fina hår och så. Men känns det jobbigt att bära det kanske du kan använda det med ett hudfärgat linne under eller något. Eller som du sa. Men fint är det på dig!

2009-03-05 @ 11:35:14
URL: http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
Postat av: Lisa

Det är ett jättefint linne. Men som sagt, många kommer inte se det som du ser när du använder linnet. Men en sak tänkte jag på; det blir på något sätt okej att ha ett genomskinligt linne på sig på sommaren om man har en bikinitop under. Däremot är det inte lika okej att ha samma linne med behå under. Det är som att man kan sola i bikinitop men inte i behå. Fast de är ju så likalika. För några år sedan använde jag mer genomskinliga toppar, utan att ens tänka på hur det kunde tas av andra. Nu är jag plötsligt betydligt mer medveten om det. Så de genomskinliga topparna ligger i en byrålåda och undrar varför jag har glömt dem..

Ha en fin dag!

2009-03-05 @ 12:00:35
URL: http://lissukka.blogg.se/
Postat av: vicky

Vi måste ta tillbaka makten! Dessutom tycker jag det är så fint som du förklarar din tanke.



Jag blir förbannad! Vi ska minsann klä oss precis som vi vill! Sen tror jag det handlar mycket om vilken utstrålningen och attityd man har. Nu känner jag inte dig på så vis eftersom jag inte träffat dig. Men jag tror jag har rätt om jag säger att du omöjligt skulle sända ut några "sexuella signaler". Jag tror det uppfattas som du menar.

2009-03-05 @ 12:02:26
URL: http://trickyvicky.blogg.se/
Postat av: Vicky

Känner att jag måste tillägga att du ABSOLUT kan ha linnet med en bh under som på bilderna.

2009-03-05 @ 12:03:52
URL: http://trickyvicky.blogg.se/
Postat av: Anonym

en tänkvärd gammal bloggtext: http://staffan.blogg.se/2006/august/dina-brost-ar-inte-som-svalor-som-hackar.html

2009-03-05 @ 18:03:16
Postat av: Sica

Jag röstar för! Men precis som du säger så är gränsen mellan smakfullt och smaklöst väldigt hårfin. Och för att det inte ska bli smaklöst så krävs det ju faktiskt att man vet hur man ska klä sig. Det är så det är i samhället idag. Men fler och fler tjejer börjar ju se det på rätt sätt i alla fall, iomed att trender som transparant och att just visa mer hud kommer och vi ser våra förebilder ha det på sig. Så jag tror nog i alla fall att vi är på rätt väg :)



När det gäller ditt fina linne ser jag absolut den romantiserade bilden! Och jag skulle vilja matcha den till ljust slitna jeans och höga heels. Hur snyggt som helst!

2009-03-05 @ 18:11:54
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Rebecka

Jag gillar de sista raderna.

2009-03-05 @ 20:09:20
URL: http://apelsinsmycken.blogspot.com
Postat av: Johanna

Gud vilket häftigt linne!

2009-03-05 @ 21:47:15
URL: http://jnorelius.blogg.se/
Postat av: Angelica

åh vilket fint linne!

2009-03-06 @ 08:59:26
URL: http://heartglitch.blogg.se/
Postat av: Misha

Sötaste du, det här måste vara bland det finaste jag sett på länge. Linnet är en perfektion, och det är precis som du säger - hur klär man ned det för att kläa upp det. Jaghar alltid trott på att det handlar om hur du bär upp ett plagg. Inte hur någon annan bär upp ett plagg som du sedan råkar ha också och försöker bära som andra tidigare gjort. Lät det där vettigt?



Hursomhelst, kläder blir en förlängning av dig. Är det inte det, så ser man direkt att det inte blir rätt. Jag tycker det ser melankoliskt romantiskt ut på dig.

2009-03-10 @ 09:26:17
URL: http://endlessnessego.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback