Dagens; Smaragdfärger


2
Jag beundrar alltid de bloggande flickor som hinner, orkar, stiga upp för att fota dagens klädsel och lägga upp den till beskådning redan på morgonen. Det funkar inte i mitt liv. Jag är nämligen alltid beredd att mörda på morgonen. Dock inte att fota kläder.
Fast idag har jag en lektion, vilken börjar klockan 12.35, så jag pluggar, knaprar frukost, leker med datorn och sjunger otroligt synkroniserat till The Killers- When you were young så att mamsell blir galen.
Jag tycker att det lät riktigt fint, jag.

Har insett att jag verkligen tycker om fina smaragdfärger och härliga, lite lyxigare material som känns extra mjuka mot kroppen. Man behöver det i kalla, vinter stunder. Det där lilla extra i kanten med rosett liksom.
Svarta stupisar, Åhléns (barnavdelning) Hur i hela friden har de blivit förstora?
Satinlinne i lila med svart och grönt mönster, Riley
Liten randig kofta i turkost/grönt, silke/bomull, NoaNoa
Halsband med lila små pärlor, H&M
Silverhalsband med lila klot, julklapp från broder, Pilgrim
Armband i trä, guld och blått, Indiska +
självblingat hårspänne



Kläder in motion. Sprallande till just The Killers på farligt hög volym och lite posing.
En vinande lejonman, jag-fastnade-med-fingrarna-i-håret-moment och beskåda-bling-i-håret.

134
De mest kärleksfulla tacken till J för att hon gav Kajsa CD skiva med Sams Town som tack!
Den gör mig glad på alla sätt och vis!

Ett normalt, förvirrat anfall


3

Okej. Dagens I-landsproblem lyder? Vad ska man ha på sig imorgon när jag nu, ja jag har bestämt mig, ska åka till Östersund imorgon kväll på "100 dagars" och partaja järnet med alla vänners och studenter to be. Gosh, så mycket kläder, så lite tid. Och nu har jag inte ens tittat i garderoberna och de andra lådorna än...


Jag antar att det är ett ganska litet problem egentligen. Men vad ska en flicka göra?






 

För att få lite inspiration bläddrade jag runt bland alla mina foton/bilder i mappen och oj. OJ, vad mycket konstigheter man kan ha för sig. Jag fick ingen direkt inspiration men däremot några riktigt goda skratt på min egen bekostnad. ;D
21

Okej, det här är ett av mina mer förvirrade inlägg. Men jag står för det.
Fick inbjudan från söta Camilla & co. om den kommande bloggträffen och om jag så ska åka rensläde/pulka/längdskidor så ska jag försöka komma. Det låter ju nämligen hur kul som helst.
Fast gosh vad nervös jag kommer att vara. Jag är ju blyg. Är det någon annan som ska dit som kan säga lite lugnande och passande ord? Men om alla är lika gulliga i verkligheten som i bloggvärlden så har jag nog inget att vara nervös för.

Fast nu måste jag ju fundera ut en riktigt stunning outfit. Om man ska träffa några av Sveriges mest stilsäkra och snyggt klädda tjejer funkar det ju inte med vad som helst. Okej, nu har jag ångest igen!...
2
Såhär vill jag se ut. Kanske.





 


ACO recension

Som det barn av apotekets produkter jag är, min mamsell var farmaceut, använder jag även i lite mer vuxen ålder deras varor eftersom jag vet att de ofta håller en hög standard och att man lätt kan kolla upp på hemsidan exakt vad de innehåller. Kanske inte viktigt för alla men jag tycker att det är tryggt, och känns bra att veta, hur produkten kommit till, av vad och att den är testad på ett bra sätt.
Just nu är dessa tre i mitt ägo, alla från apoteket.
2
ACO volume mascara. Kostar ca 79 sek.
Har använt den till och från i flera, flera år (det var nog min första mascara till och med?) och blir lika förvånad varje gång att den med sitt enkla yttre ändå kan vara så bra. Mina redan långa och själuppböjda fransar blir lagom svarta och täta utan att klibba ihop och trots att borsten inte är perfekt kommer man ändå lätt åt de innersta, yttersta och nedre fransraden om man vill. Kanske inte den ultimata partymascaran för den med små, korta fransar men jag använder den såväl till skolan, vardag och på krogen. Med två lager blir det alldeles lagom extra.
- För att den ganska lätt smular om man rör för mycket vid ögonen, men annars lätt att ta bort.
5/5 får den faktiskt av mig. Efter mina ögonfransars mått!

31

ACO brun utan sol. Kostar ca 80 -90 sek.
Jag hatar den här tiden på året då man är som blekast och de flesta antydningar till bikinilinjer försvunnit.
Efter att ha använt Doves Summer glow innan och det var min första erfarenhet av BUS produkter överhuvudtaget så blev jag lite chockad över det första resultatet. Det ger en jämn, fin färg men man måste vara noga över armbågar, händer och knän då det ganska lätt blir flammigt. Då färgen dessutom inte visar sig efter ett par timmar är det extra trixigt första gångerna innan man vet hur mycket det behövs osv.
Jag blandar ungefär lika mycket av BUS:en som med vanlig hudlotion så att jag får en lätt, mer antydan till färg och tycker att den funkar superbra då.
- För att det lätt blir för mycket färg och att det är så svårt att få det jämnt och bra över t.ex händerna.
4/5 Därför att när man väl lärt sig tekniken så är den riktigt bra.

Neutrogena visibly clear, 2 in 1 face wash. Kostar ca 65 sek.
Denna ansiktstvätt kommer inte ifrån ACO men säljs bara från apoteket och har blivit utvald till årets nya produkt 2006. Ny serie från Neutrogena som riktar in sig på ung hud speciellt. 
Just denna produkt är en 2 in 1 där man både kan använda den som en ren ansiktstvätt och som en ansiktsmask som får sitta på i fem minuter för djuprengöring. Känns behaglig på huden och ger en lätt kylande effekt och svider inte alls vilket jag personligen tycker är väldigt skönt. Jag har ingen problemhy alls och tror att den kanske skulle passa bättre för sådan hud men än så länge fungerar den väldigt bra för mig också. 
- Ganska stort minus därför att den gjorde min redan torra hy ännu torrare i partier. Har sedan fått höra från flera håll att den fungerat likadant på andra också. Inte så farligt men ändå ett litet problem då man redan är tillräckligt torr i ansiktet under vintern! 
3/5, just på grund av dess uttorkande effekt. 


Dagens; Mixmatchad förvirring

2Ehum? Först kan jag inte blogga alls. Sedan går det plötsligt jätte bra. För att sedan gå att blogga men dessvärre kan jag bara använda en bild. Och jag som gjorde så roliga skuttande poser idag. Damn. Till ingen nytta.

Håll alltså till godo med denna avkapta och trista lilla bild där man inte ser min högra hand som i verkligheten är högfärdigt vinklad! :)


Idag har dessutom alla, inkluderat ytterkläder, varit matchat in absurdum. Det är en skön känsla att veta att om man skulle få benet avkapat och hamnade hos doktorn så skulle allting iaf vara fint matchat. Från utsidan och in, från huvudet till fötterna.

Vita strumpisar x 2, Åhléns

Vit sidenunderklänning, Triumph

Svart klänning, H&M

Rosa kofta med pärlor, Indiska

Rosa väska i siden, köpt i Paris

Halsband/klocka i metall & rosa plast, Roxy
Halsband med rosa/röda/lila pärlor i form av bl.a rosetter
+ svart parkas & rosa cashmerehalsduk


Nu, toblerone, välförtjänt vila, lite plugg och Dr.Phil snack med J!


Faen

Gaah! Jag har så mycket att blogga om, jätte många bilder att lägga upp, rolika saker att skriva, töntiga kommentarer att skriva till människor som t.ex Mark, skolarbete som skulle kunna undvikas i och med blogging och en uppföljare på den roliga historien med Drottning Sylvia och Hej Baberiba. Så går det inte! Faen

Dagens; Fuskglammat


3
Okej. Jag erkänner. Jag gick bara omkring klädd i det här en liten stund. För grejen var den att jag har pluggat tokigt mycket hela dagen och varit varmt och praktiskt klädd, inte alls i klänning. Men eftersom vännen Nanó var så söt idag och såg glammig ut ville jag också vara det. Så ni kan ju låtsas att detta var hur jag såg ut idag.

Second hand klänning, (barnstorlek 126...)
Dubbelknäppt skärp, second hand

Nu ska jag vinka av min padre, äta popcorn och titta på Playa del Sol.
Au Revoir.















Memory lane, when nothing else mathers

Väggen ovanför min säng är täckt av inramade foton från resor jag gjort i mitt liv.
Där finns alplandskap där man kan se jordens rundning och flera av Europas länder samtidigt, karibiska palmer med en vit strand och turkosblått hav, hjärtformade saltvattensjöar från Grekland, Eiffeltornet från en konstig vinkel och afrikanska sanddyner.
Minnen.
1
Jag en tidig morgon med mjölk att dricka ur en kokosnöt med sugrör, i väst indien. Dominikanska Republiken.


Like...

" Love is whatever you might want it to be. Like the feeling of a favourite shoe.
Like the smell of parfume that you love.
Like a sunbeam throught grey clouds beneath the rain. Like the touch of silk on your cheek.
Like the feeling of when closeness is all you ever would need. "

1


Jag, en hemsk människa? (Som antar utmaningar dessutom!)

Blev utmanad idag, imorse alternativt igårkväll?, att lista mina tio favoritböcker. Och är det någon som man ska utmana gällande böcker så är det väl jag. Jag älskar böcker och då ligger betoningen verkligenälskar! Semester innebär nämligen för mig att läsa minst en bok om dagen. Gärna roman. Gärna invecklad historia med massor av människor inblandade. Gärna minst 500 sidor. Gärna på ett annat språk än svenska. Gärna med klurigheter inblandade och inslag av latin. Det är avslappning det.
Dock hatar jag att säga vilka som jag tycker mest, bäst om. Så jag säger tio som jag tycker mycket om.

Memoirs of a Geisha- Arthur Golden Kanske en av världens vackraste historier?
Rosens namn- Umberto Eco Perfektion i bokform!
Alkemisten- Paulo Cohelo Något av de mest underbara jag någonsin läst.
The Memory box- Margaret Forster En sagolik historia
Exodus & Mila 18- Leon Uris Ren allmänbildning borde det vara, och otroligt bra sådan
Gudfader- Mario Puzo Jag kan läsa den igen, igen, igen och igen...
Parfymen- Patrick Süskind Ett mästerverk i miniatyrformat!
Fågelvägen- Jeffrey Archer En bok som berör varenda gång.
Törnfåglar- Coleen McCullough En typiskt klassiker som alltid kommer att vara en favorit.
Kamizakekaninerna- Andy Riley Om man bara läser seriösa saker är detta... oseriöst nog!
111283-535

Måste bara nämna en sak. Sprang omkring och letade efter ett papper med instuderingsfrågor till lektionen arbetsmiljö och säkerhet med inriktningen Fysisk arbetsmiljö.
jag hittade papperet och insåg att... jag hade ritat små makrabra gubbar som får utstå de mest hemska upplevelser över pappret! Kapitlet handlar om arbetsskador och jag tog tydligen det på ordet. För de väldigt illustrerade små gubbarna tappar ben, får vassa saker i mjuka kroppsdelar, stampar på varandra och... det ingår motorsågar på obehagliga vis. jag måste verkligen hata arbetsmiljö och säkerhet djupt inne i hemlighet. Verkligen hata.
Papperet ser ut som en våldsbenägen 7 årig kille varit i farten. Hmm... de små gubbarnas ansikten kommer att jaga mig i sömnen. Ögon uppspärrade i skräck och smärta. Gapande munnar med tysta vrål och yxa-i-hjälmen-skador. Herregud, jag är en sju årig våldsbenägen pojke i en 18 flickas kropp ibland!
Jag tror inte att arbetsmiljö och säkerthet tar fram det bästa i mig?!



 

Ge mig Gucci!

Egentligen är det svårt att tro att en enda reklambild kan få en att bli så blixtkär.
Gucci lyckades med denna.
Jag har aldrig varit alltför förtjust i det etniska och folkloriska, dock har jag alltid tyckt att det är väldigt vackert, men när jag slog upp Vogue och såg denna bilden med de makalöst vackra klänningarna (som jag bloggat om tidigare...) kunde jag inte annat än gapa.
Jag älskar de korta klänningarna i underbara och enkla modeller, de otroligt fina broderierna i mjuka 70-tals nyanser som återkommer i upprepande mönster, de breda skärpen i midjan som markerar så fint och den återkommande vita botten.
Om jag skulle välja ett enda plagg från något av de stora modehusen i vår skulle det nog bli från Gucci.
Det trodde jag aldrig, men för varje gång jag ser bilderna så blir jag om möjligen mer och mer förtjust!
5
Snabbtagen bild från Vogue-tidningen på mitt skrivbord med dålig skärpa. Men kolla noga på klänningarna. De är helt enkelt bedårande!

Take me to the Oscars

Bläddrade i Vogue (det fantastiska nummret med Jessika Stam på omslaget och Gucci!)
och blev inspirerad till att rita, som vanligt. Läste dessutom lite kort om Oscars galan och då blev det som det blev. Är aldrig särskilt imponerad av Armanis reklamannonser, alltid tråkiga känns det som, men blev förtjust i denna vackra dam som är väldigt mycket finare i fotoannonsen i tidningen.
Enkel svart klänning med massor av vidd och tyg som slog i vågor över golvet och en tunn slöja som virvlar runt henne. Så jag ritade till lite prismor och bling för att få dit mer stämmning i bilden, knåpade dit (läs; ritade) ett par skor som skulle passa och tänkte mig svarta paljetter på sjalen. Och några runt omkring för stämmningens skull där också.
Svårare än så behöver det inte vara att vara vacker.
1


Damn this dilemma. Och dagens inköp!

Känner mig helt schizofren idag. Det är jobbigt. Lite lätt svårmottaglig sådär tror jag.
I vilket fall som helst så ligger ett tungt problem över mig. Att vara eller att icke vara.
Aka, med klarspråk, jag måste bestämma mig!
Om fyra dagar är det 100 dagar tills jag tar studenten. Går ut från skolan för sista gången om jag så vill, någonsin. Jag behöver i alla fall aldrig sätta min fot i detta gymnasium mer om jag inte vill.
Och till traditionen hör att när det är 100 dagar kvar till studenten, då åker man in till Östersund och går på såkallat "100- dagars". Så här sitter jag med min inköpta biljett till Seven och vet varken hit eller dit.
För jag är verkligen inte sugen. Åka 7 mil för att gå på en klubb i Östersund som jag inte gillar, inte komma hem på natten och sedan masa sig till skolan efteråt. Dagens I-landsproblem.
Samtidigt kan det bli hur roligt som helst. Alla vännerna från skolan, och alla andra för den delen med som går ut, massor av nytt folk och känslan av att det bara är 100 dagar kvar på någonting som varat i 12 år. Jaaa, jag antar att det bara är att bestämma sig?
4
För att lindra min beslutsångest och allmänna förvirring idag så köpte jag en ny ansiktstvätt på jobbet. Ny serie från Neutrogena som tydligen skall vara riktigt bra och blivit utnämnd till bästa produkten 2006 inom hudvård. Både ansiktstvätt & ansiktsmask fungerar den som.
Jag som har i princip noll koll på kosmetika, hudvård och aldrig skriver om det ska därför göra en liten recension av det imorgon när det testats. Tuben ser ju förtroendeingivande ut iaf!

Det hänger på håret


1
Okej, ursäkta min extremt dåliga ordvits där. Jag är en seg boll. Med jäsande ludd i huvudet.
Och det enda som jag är nöjd med idag är min lilla håruppsättning.
Okej, jobbet på apoteket i Åre gick bra också. Men jag kommer inte ihåg någonting. Var för trött. För ont i huvudet. För yr. För matt. För dåsig.
Men jag somnade åtminstone inte ibland alvedonförpackningarna och stolpillerna för barn upp till 6 år...

Alltså, beskåda dagens tjoho (som mer är ett lätt dragande på munnen för mig eftersom jag inte orkar uttrycka tjohoande känslor just nu).

Långt blont hår uppsatt i svans, omgjort till fläta som lades dubbel och fästes under snodden. Toppat med stooor brun sammetsrosett-spänne som gjorts själv av fluga som är snodd av ovetande (?) papi. 

Jag ska inte bli frisör.  













23
Rakt bakifrån & uppifrån. (Nu har jag ont i armbågen!)

Moi!

En liten utmaning från olika håll träffade mellan bloggögonen. Och jag älskar som vanligt listor! ;D
Namn: Hm. Jag säger bara mitt namn ibland. Men nicknamet är KajKaj för tillfället.
Ålder: Född 1988, i maj för att vara exakt.
Hårfärg: Naturligt blond.
Ögon: Gröna.
Familj: Mamsell, papi & två äldre bröder som nu gjort mig till ensambarn.
Uppvuxen: Åre, Jämtland på vintern & Skåne på sommaren
Plugg: Läser sista året på estetisk linje med inriktning design.
Jobb: Jobbar på apoteket i Åre emellanåt (imorgon!) men ska arbeta med modedesign i framtiden... eller bli stridspilot! Eller en kombination av de båda och sedan resa jorden runt och arbeta med TV & media.
Intressen: Resa!, skidåkning, umgås med de närmaste, läsa, blogga (nörd-varning?haha), mode. osv.
Personlighet: Sprallig, envis som få!, energisk,nyfiken, kreativ, tjurig, mycket humör, otålig, ärlig.. osv.
Stjärntecken: Tvilling.

Jag lägger till ett par egna för att jag väntar på att få dricka champagne och fira roliga saker!
Nästa äventyr: Förhoppningsvis en tur till Stockholm snart. Och London om en månad.
Planer för sommaren; Skåne och Båstad efter studenten. Jobba, vara på stranden, klubba, Köpenhamn och resterande världen... osv. Haha
Bästa & sämsta second hand köp; Hmm (svår fråga från mig själv!) Jo, Burberrytrench för 100 kr. Och svart klänning som jag råkade förstöra direkt.
Favoritlåt just nu; Ahh, The Killers- When you were young (tjaaaat, jag vet!)
Trend för vår/sommaren som diggas mycket;
Tunikan! Och det gula.
-;- som diggas lite; Plast & fransar!
Till sist, vad önskar du dig mest just nu?; Att London blir magnificent, att Lost börjar, att någon ger mig en kasse med Guccis vårkollektionsklänningar och en kram! 
2
Aenigma, med rätt att häfta med häftpistol...

Aenigma, sponsored by...

Idag var ännu en kall dag ifrån helvetet. Eller nordpolen. Antarktis.
Innan jag hunnit glida ut på första isfläcken från tomten insåg jag att den iskalla vinden inte bara slet av luvan från min kära duffel från mitt huvud utan också gled rakt in genom ullen och till min mage som blev en klump is. Dessvärre hade jag ingen tid att vända så jag krockade med E som var lika sen utanför casa Aenigmas baksida och vi huttrade iväg lika dåligt klädda i Burton skidjacka och just Zara duffel.
 På skolan svansade jag omkring i följande;
Uggisar
Loose Levis (som ser... konstiga ut på bilden!) jeans
Lila supermjuk tee, Vero Moda
Turkos/blå angoratröja med puffärm, H&M
Handgjort skärp från Italien, Vintage
Halsduk/scarf i brun/guld, H&M
Sadelväska, från mamsells gömmor
Halsband i lila sammet med stenar, Indiska + berlockarmbandet + naglar med Mavala Mexico

53
1
Okej ni som ser på Desperete Housewives förstår vad jag syftar på med inläggets titel. Det hade ju lika gärna kunnat vara så här varje gång man gick in på min blogg "Aenigma, sponsored by Rauch".
Nej, men allvarligt talat så fick vi tappra VM volontärer i princip hur mycket Rauch dricka som helst de sista dagarna så jag kom hem med en anselig mängd då man inte fick ta en av varje. Bara 6- 12 pack...
Citrongräs bubbelvatten är gott, istevatten med bubblor och smak av grönt te och citron är... mindre gott..


Strike a pose!

Vad gör man med sina vänner när man har en kamera i närheten, lång lunchrast och allmänt lite att göra förutom att kasta böcker på varandra i biblioteket eller kleta tuggummi i varandras hår?
Man skriker "strike a pose!" och kastar sig därmed själv också in i bilden och hoppas på det bästa.
Oborstat hår i en tsunami-våg över huvudet & plutpuss till alla man tycker om!
76
21
HillieBillie biter sig snart i tungan och jag ser som vanligt... full i fan ut!
...och sen överföll jag M som blev mindre förtjust över min kärleksfulla kram och kortögonblick.


Forever young

Satt och ritade. Tänkte på alla vänner och hur mycket sådanna verkligen betyder för en.
Bästa vännen i London (Saknar dig S!), vänner man mist och vunnit, gamla tider, framtiden och sådanna som man vet alltid kommer att finnas där för en.
I huvudet ackompanjerades jag av Alphavilles- Forever young

Det blev kontraster. För jag behöver både kontraster som är riktiga motpoler till mina vänner och band som knyter oss samman på samma gång. Guccissima klänning med puffiga ärmar och folkloristiska etno mönster på minitunika till den som ser mjuk ut på utsidan men antagligen är hårdare på insidan.
Stella McCartney löst och kort på den andra med sidenlika material och rörliga plagg till den dynamiska med luva över det korta håret som är mer pojkaktigt än vad det egentligen är. 
Man lurar ögat. Tror så mycket. Placerar i fack innan man egentligen vet någonting. Det spelar ingen roll vem eller vad man är för person. Man kan vara varandra så nära ändå, till sinnes.  
1

Made in homemade

Det är roligt att pyssla och sätta sin egen prägel eller signum på olika saker. Min favorit är nog ändå att mixtra till plagg så att det blir "ens egna".
Blir man less på ett plagg kan man nästan alltid göra någonting nytt av det, ommodifiera, fixa till, sy dit, ta bort, trycka fast eller helt enkelt göra en brutal makeover.
Här är några av de sakerna som jag lagt till ting och smått och gott på.
6


1. (Tryck för större bild) En favoritcollegetröja från den tiden då jag bar sådanna. Askrosa och supermjuk som efter många års användning ändå blev lite tråkig och liten. Jag klippte, sydde och gjorde den till en lite kortare bomullsshrug och avslutade med att göra ett linoleum-tryck av ett japansk körsbärsträd på ryggen.
2. (Tryck för större bild) Typiskt reaplagg på slutet av sommaren. En superhärlig hoodie i ljusblått, som är min sommarfärg nummer ett, från BikBok som kändes lite trist på hösten. Så jag tog en bit filttyg i grått, klippte ut min typiska lilla dödskalle, sydde dit den längst ned på ryggen och fäste sedan en liten gul rosett på dess skalle. I like, and its very me!

3. (Tryck för större bild) Vi fick ett arbete i skolan i slutet på 2:an där vi skulle göra en tolkning/arbete av en konstnärs arbete. Så med inspiration av Fendis Spy Bag som man gjorde i Van Gogh/ impressionist tappning så gjorde jag några väskor med motiv från gamla 1700- 1800tals affischer från glamourösa dansföreställningar och kabaréer. Siluetter av Toulouse Lautrecs vackra damer och svepande kjolar och huvudplymer trycktes efter att jag skurit ut valda delar från affischer och omarbetat dem.

4. (Tryck för större bild) Har visat denna förut, tidigt i höstas. Uppgiften i skolan var att rita ett mönster och sedan photoscreen-trycka det med färg på ett klädesplagg. I Umeå inhandlades detta söta linne på Indiska, med rosett fram, och jag placerade dit små dödskallar på rad i mörkare grått på sidan av ryggen.


Dagens; En frusen snöleopard

Innan jag skriver någonting annat så kan jag ju bara tala om att detta inte är vad jag knallade iväg till skolan i. Hade nämligen en väldigt kall kropp att försöka sammarbeta med när jag kom hem från kylan, skidbacken och skolan så av åkte dunjackan och på åkte ullkofta, tofflor och lätt malplacerade pälsmössan. Jag har mina väldigt seriösa dagar och mina mindre seriösa, dagen var en av det andra alternativet. Så jag lekte med kameran och fick fram en ovanlig serie med kort. Beskådas nedan.
3214
Uggletofflor, Topshop
Tjocka, ribbade leggings
Ullkofta, Style
Pälsmössa (lägg märke till den lilla svanstippen längst upp!), 2Hand


Upside down


1
För de som inte vet, and might be interested, så har jag som inviduellt val skidåkning eller som det heter; jibbing på skoltid två gånger i veckan. (Jibbing betyder ungefär; hoppa i monstruösa hopp och göra galet många varv i luften, raila på väldigt hårda metallrör och göra allmänt livsfarliga, självmordsbenägna och lätt omöjliga saker samtidigt som man ser ascool ut...)
Vi siktar mest på att se snygga ut, inte snurra så jäklans många varv. (Det sabbar frisyren!) ;D
I vilket fall som helst så var vi två elever på dagens lektion, jag & E som annars brukar känna oss som en minoritetsgrupp var idag de två enda eleverna av totala 40, riktigt kalla i den iskyla och dryga - 45 i köldeffekt.
Men vi larvade omkring i halfpipen i alla fall och hade mäkta kul!

Volymrik skönhet


2

Blev helt kär i senaste nummret av Elles modereportage vid namn "Tunikaflicka"! Jag är nämligen ganska nyfrälst i klänning men har däremot alltid älskar tunikan som känns så användbar och härligt att ha på sig. Går att ha till allt och kläs både upp och ned på alla möjliga vis. (jag gillar
mångfunktionella saker, ja!)
 A- linjen är så utmärkt dessutom till mig eftersom jag vill ha fria ben att galoppera runt med.

Den gröna bomullstunikan skulle ju lika gärna kunna vara Chloé eller Marc Jacobs och den ska helt enkelt till min garderob! Jag är nämligen kär. Dock var det sid. 2 som verkligen fångade min blick med den lager på lager och urfina kombinationen av tight & luftigt som fick mig att fastna.
Vill kopiera rakt av med knytblusen från Rodebjer under den volymrika tunikan, den fina väskan från Mulberry, knästrumporna som är nedstuckna i kontrasterande gula (syns ej på min bild) skor från Paul Smith och hennes underbra, tjocka lugg. Det är egentligen bara armbandet från Les couleurs nationales som jag inte gillar pga av den trista färgen. Men det går ju att byta lätt som en plätt! 

Så jag ritade min egen bild och tolkning utifrån Elles reportage och gav den lite Aenigma knorr. 

Är det fler än jag som kommer att investera i söta och fina tunikor till våren sommaren?  

She´s nobodys angel


1
Skoldagen blev inte riktigt lika hemskt som jag trodde
igår. Dock var jag stoppad som en liten korv under hela vägen till skolan pga. kylan och inser ännu en gång att rouge är ingenting man behöver i detta klimat. Man får liksom naturliga röda kinder av den iskalla luften...

På svenskan kollade vi på första halvan av
Pride & Prejudice och jag måste säga att jag verkligen är förvånad. Tycker inte om när man filmatiserar klassiker och gör dem urvridna och bleka. Men så var inte fallet med denna. Jag ser fram emot fredagens slut och till och med jag, icke romantikern, hoppas på ett lyckligt och kärleksfullt slut.

Kul när man får komplimanger för nya plagg och eftersom jag älskar min nyinköpta hoodie, som strider mot de flesta av mina klädkoder, var det extra kul. Dock sade vännen J, HillieBillie, att jag såg "liten ut, inte åldersmässigt men storleksmässigt". Jag förlåter henne för att hon antydde att jag är en pygmée i smyg.

Uggisar som byttes till sneakers
svarta stupisar, Åhlens barnavdelning...
Lila skjorta, present
Nya hoodiesen i créme/lila/guld, Object
Halsband med lila sammetsband och pärlor (ej med på bild), Indiska 
Mavala Mexico på naglarna+lila sammetsdiadem







2
Skulle visa diademet. Bara det att jag gjorde väldigt konstig, misstänksam min och spärrar upp ögonen som ser helt svarta istället för gröna ut. Inte så smickrande. Dessutom ser man hur patetiskt små mina öron är... Jaja, ni får älska mig för den jag är. (Eller hata?)

There is nothing but time


1
Kom hem första dagen från skolan med en mullrande huvudvärk som sträcker sig från mellan ögonen, upp över pannan och bak till skallkanten där alla muskler tycks fästa och dra huvudet bakåt. Inte härligt och speciellt inte när det är 27 - grader ute och nästippen hotar med att trilla av á la Mickael Jackson också.
  Så jag satte mig ned och ritade.

Resultatet blev en blandning av halvsurrealistiska saker med lite inspiration från 80- 90-tals affischer blandat med vackra ting och smådetaljer från ett nummer av Bon.

Jag har som tillsynes en förkärlek för att saker i mina bilder ska flätas ihop och gå samman trots att det är en spretig och motsägelsefull bild. jag tycker om harmoni, mönster och upprepning.

Kontraster, skärpa, siluetter, mörkt vs. ljust, detaljer och sprödhet blandat med pudriga och sotade skuggor är något av det vackraste jag vet.

Det är maskinen som är den felande länken

Min dator är just nu; ondskefull, elak, trångsynt, taskig och narras med mig.
Här skulle egentligen ha varit upplagt en modeillustration som tog mig lång tid att rita igår. Nu går inte det, för datorn är alla orden på raden ett. Så ni får helt enkelt visualisera fram en bild på en flicka med härlig, tjock lugg, volymrik tunika med puffig knytblus under, läderväska och over knee strumpisar.

Over & out. Vi ses imorgon. Nu ska jag duscha & sedan se på Desperate Housewifes. Efter att jag vinkat av min siste och andre broder som far till Kebnekajse för att arbeta som bergsguide.

Hooo-ing cravings!

1
Jag är trött. Därmed gnällig.
Fast jag är ändå glad och vid gott humör!
För jag har åkt skidor idag, ätit Ahlgrens bilar som var alldeles knapriga eftersom de låg i fickan som var väldigt kall, fått veta att min chef tyckte att VM gått jätte bra eftersom "de hade ju Kajsa!" (Aenigma,jag = Kajsa).

Imorgon börjar första dagen i skolan på över tre veckor och jag fasar liksom sådär som jag kan tänka mig att man fasade inför sin första skoldag i livet. Jag är glad och illamående om vartannat. Mest illamående. Kan inte SVT skicka mig till Japan? Eller Europa så att jag kan tralla runt och ha det roligt som de senaste veckorna? Jaja!

Och så vill jag hemskt gärna ha dessa ugglor. De skulle passa finfint till mina Topshop tofflor med hooande kompisar på och dingla bra i öronen på mig. Måste bara ta hål i öronen först ioförsig..(bild från fred.flare.com)

Scarf-fethischist!

2Både en och två gånger har jag fått höra frågan/ påståendet "Finns det någonting du inte har i accessoar väg?" Jag antar att svaret lutar om inte helt, men lite, åt "nej".
Scarfsar tycker jag är ett utmärkt sätt att förhöja en outfit och den går att använda på så oändligt många sätt! Istället för
skärp, som hårband, i midjan, runt väskan, som rosett, runt halsen, vid handleden, runt hårsnodden som turban eller som finare nyckelband.
Scarfs är en av mina absoluta favoritaccessoarer och jag använder det minst en gång i veckan.

Ett urval av de som jag använder mest syns på bilden intill och är en salig blandning av olika märken och material. Gamla & nya, vintage & second hand, ärvda & nyfunna. Från Indien, Singapore, Gucci, H&M, Egypten, Hermés, Dior, YSL, NK & Diane von Fürstenberg, Missoni osv. Det spelar ingen roll var de kommer ifrån men favoriterna är nog ändå de ärvda från beloved mormor som tydligt var en kvinna med god smak. 2 
En hederlig snusnäsduk är inte heller alltid fel att ha till hands och är just nu på min skola högsta trendgrej att ha som en liten triangel vid halsen. Inte riktigt min grej men jag använder de mindre scarferna i håret, som rosett eller i midjan.

Små godbitar från t.ex Eld&Luft, Fred Perry, Indiska, Glitter, vindsfynd, Seita design och Fiorino.

Jag utökar ständigt min samling gällande både mönster, färg, form, material och storlek.

Felsägningar och misstolkande

Ungar skrämmer mig något oerhört för det mesta, men ibland är de sanslöst roliga.
T.ex som när Barn & Fritids linjen på skolan (allmänt känt som "barn utan framtid"-linjen...) skulle inviga barnområdet på Åresjöns is under VM och kungen och Drottningen af Sverige kom på besök för att kolla.
Omringade av massa, antagligen snoriga, små barn säger en av dem;
- Dig har jag sett förut! säger ungen och ler stort!
- Jahaa, så trevligt dåå... säger drottningen
- På Hej Baberiba!
- Oh.. säger drottningen och leendet minskar lite.


Jag höll på att kissa på mig av skratt när jag hörde historien i efterhand...

Sedan var A ioförsig ganska rolig också en dag. Fast hon är ju 18 som mig och räknas kanske inte direkt som barn längre.
Vi var inne på hotellet Holiday Clubs toalett där jag stod och sminkade mig vid speglarna när ett dovt men tydligt mullrande ljud hördes. A skulle väl kanske ge igen lite för att hon inte känt igen mullrandet innan som var ljudet av stridsflygplanens uppvisning och utbrast högt och ljudligt.
- Nu kommer JAS gripen planen igen. Kom så går vi ut och kollar!
- Men A, det är...
- Kom igen nu, vi missade ju förra uppvisningen. Hör du inte planen eller?
- Joo... fast det är ju en bagagevagn som de drar över stenplattorna här utanför som du hör.
- Jaha...


Det blev lite fel alltså. Fast stridsflygplan och bagagevagn är ju ganska lika till utseendet på långt håll...?

Rymdisvantar

Med mode är det väl my way or the highway. Jag tolkar det som att man följer strömmen eller gör det på sitt sätt. Jag tänker då på detta sätt, jag kollar in strömmen men gör det på mitt sätt utefter vad jag tycker.
Alltså:
Silvertrenden, eller metallictrenden
, som jag inte vet hur många gånger jag bloggat om hittills (?) gör mig inte så upprymd som det verkar göra vissa. Jag är en före detta silverfantast som gått över till helylle guldmänniska och kommer däremed nog inte att gå tillbaka till bleka silver. Så min tolkning av det futuristiska, R2D2-modet med metallicinslag får blir dessa rymdisvantar!
Alldeles lagom för mina små händer, tummismodell, söta och i silverglimmande tyg som tyvärr inte syns så bra på bild men som överträffar all Balenciaga glans i verkligheten!
1
Har jag tur finns det även ett par likadana sockor av samma ögonbrynshöjande material.
Jag diggar dem iaf och det är lagom mycket tolkning, i kombination med småsaker, av silvertrenden för mig, i vår. Rymdisvantar helt enkelt!


One of these days when inspiration leaves you


1
Idag är dagen då jag är depp. Alpina VM är över, tre veckor kaotiskt arbetande på dygnets alla timmar (nåväl, nästan alla) är förbigångna, jag får inte äta hur mycket kexchocklad jag vill gratis, har inget giltig skäl att hänga på Holiday Club med A och kika på folk, kan inte gå på Bygget & Dippan tre gånger i veckan, ej kika på rafflande skidtävlingar och det är slut med spanande och pratande med världens snyggaste kille på nära håll. Fan, kan jag inte få följa med denna jättelika cirkus till jordens alla hörn och bara njuta av media, skidåkning, trevliga människor och upplevelser för livet?
Val´diser om två år, VM på Mont Blancs sida och flytande franska tills dess. Piece of cake. 

Klädseln är helt enkelt otroligt oinspirerad och trist. Faktum är att jag i princip aldrig klär mig i rött eftersom jag blir så blek och ljus i det. Idag måste jag ha cravings för VM och vilja ha mina Haltikläder för jag är ju idelt rött, rött, rött idag. 
Handsydda lädertofflor i rött, ny present
Loose jeans, Levis
Smårandig tröja med trekvarts ärm, PolarnoPyret
Handstickad kofta med guldknappar, vindsfynd
Rött skärp runt bröstkorgen, mamsells gamla
Röd brosch infattad i guld, arvegods
Röd/marinblå sidenscarf i håret, arvegods














Suspicious mind. Eller så ser jag helt enkelt full i fan ut som vanligt med sidenscarf i håret...

3

4
Närbild på min brosch som jag förövrigt älskar och verkligen borde använda mer. Eftersom jag hade en klar kärlek till sköldpaddor och tjatade om det non-stop i flera år, dock utan husdjurs-resultat, så fick jag denna efter min mormor, antar jag?! Tycker om den fina formen och de röda, slipade stenarna som är infattade i guld. Och de gulliga diamantögonen. Nu kravlar den på mina nyckelben idag & är fin!

Bloggande små guldklimpar!

Ibland hittar man bloggar som är små guldkorn among all the others. För helt ärligt så är många av de bloggar man läser likadana. Modebloggar är intressanta men att läsa ännu en som säger att Marc Jacobs är gud gör mig knäpp, hur de avgudar Chloés klänningar och att Laboutinsen är to die for har hörts förut. Och lär höras igen. Inget fel i det, jag skulle gärna haffa en Chloéklänning men ibland blir man lite less. Jag tycker inte att Ebba von Sydow är någon stilikon, att Hermés Birkin bag är fin eller att 80-tals trenden som kommer nu är bejublande cool, faktum är att jag hatar 80-tal. Och bloggar som jag läser behöver inte vara av samma åsikt som min, dock blir jag glad när jag hittar något att läsa som är lite annorlunda, sticker ut på något vis eller helt enkelt gör mig glad.
Det gör dessa bloggar, på olika sätt, och de står för olika saker! :

UnderbaraClara  
Läste ett av Claras första inlägg när hon började blogga ungefär samtidigt som mig och gillade verkligen vad jag läste. Sedan tappades Clara bort men återfanns till min stora glädje. För även om denna underbara flickas blogg ibland retar folk som tror att hon är egocentrisk pga. sin charmiga "slogan", the kristet, fashionistiska, feministiska alternativet du älskar, så är det minst av allt vad hon är och Clara är helt enkelt Clara den underbara! Jag älskar helt enkelt sinnet för stil, form, pysslighet, detaljfiness och alla små lustiga saker som får form i bild och ord i bloggen. Flickan har stil som få och ett hjärta av guld!

Nanó
Helt klart en av de gulligaste bloggflickorna jag "träffat" i bloggvärlden! En ganska ny flicka som jag tror kommer att gå långt med sin fina stil, känsla för att hitta gryyyyymma vintage/second hand fynd och helt enkelt superfin personlighet. Känns som jag känt Nanóraringen betydligt längre och mer i verkligheten än genom en kort stunds bloggande. Kommer alltid med söta kommentarer som gör en glad och är otroligt inspirerande med sin blogg där alla underbara inköp visas upp. "Get Nanóismed" är slagordet och jag blir lika avundsjuk varje gång jag kikar på in.

Nucci
Bloggvärlden behöver varken Gucci eller Pucci (okej ge mig en av klänningarna från Guccis vårkollektion, sedan är mitt behov stillat!) när vi har Nucci. Helt klart en av de härligaste bloggpojkarna i denna virtuella värld som förgyller min dag flera gånger om med knasiga inlägg om allt ifrån töntiga småsaker till faktiska allvarliga ting. Mark är en människa som bjuder på sig själv men som inte bangar för att kasta salt i ögonen på andra heller och det diggar jag. Tycker att han fått mycket skit som är väldigt oförtjänt när han varit ärlig helt enkelt. Vad är det med svenska folket, vår taskiga känsla för humor och missunsamhet för människor som uttrycker sin åsikt? Om Mark slutar blogga för att folk är så dryga och patetiska kommer jag att allvarligt bli arg, för en människa som kan få mig att bli intresserad av elektroniska ting via en blogg är skicklig. Och det är Nucci, my man.

Ragnhild
Denna tjej är så otroligt skön helt enkelt! Jag skrattar alltid till minst en gång när jag läser hennes blogg som innehåller alltifrån knasiga små kort, outfitbilder med extra edge, historier och roliga uttryck som är helt klart egenpåhittade men sannslöst roliga och precis i min humorchanger! Härlig stil och smak för det mesta där högt och lågt blandas på ett sätt som känns nyskapande, eget och ptroligt personligt. Återigen en människa som bjuder på sig själv på ett sätt där man inte kan låta bli att bli glad över att homo sapiens är en fin uppfinning ändå. Det borde finnas mer Ragnhildar i världen helt enkelt!

Dagens; En franskinspirerad svensk rebell med Norgekänslor

Dagens klädsel är en liten mix där det som vanligt går ton i ton men där jag inte kunde låta bli att 1.) driva med min familj lite, eftersom de inte riktigt accepterar min fäblesse för norrmän,haha och 2.) göra en Snook bild.Jag känner mig lite som en terrorist med min Haltiscarf från goodiebagen jag fick av dem... eller Lucky Luke kanske? I vilket fall som helst som helst så är jag till på söndag helt klart mest glad över Norges guld i alpina VM och ska börja glädja mig över Sveriges fina medaljer efteråt. Men idag är det all Norway, som flaggan visar! ;D Haha
Vita sneakers, Fusion
Svarta stupisar, Åhléns barnavdelning...
Röd tee med Åre 2007 tryck, Halti (sponsortröja)
Röd/vit randig kofta, Lindex
Svart & rött skärp, Armani
Vit snusnäsduk med rött och svart tryck som ej syns, Halti (goodiebag present)
Röd ull/cashmerebasker, mamsells garderob


1

2
Jag tror inte att jag någonsin kommer att låta tatuera mig. Av det enkla skäl att jag verkligen vill stå för det som ska vara en del av min kropp och antagligen aldrig kommer att hitta någonting som är till 100 % mig. Möjligtvis en liten, liten snöflinga på handleden. Fröken Kajsas känsla för snö helt enkelt.
Dock så har jag & A inte alltid väldigt mycket att göra så under den gångna veckan har denna lilla bläcktatuering växt fram runt min handled. Riktigt snygg i verkligheten faktiskt!
Tycker att det är riktigt snyggt med tatueringar på rätt människor då de har rätt saker. Saker som är liksom "dem" personifierade, likt ett kroppsligt signum.

Nu ska jag gå och umgås med min familj och vila upp mig för morgondagen.
Herrarnas slalom, håll tummarna rätt, och tävling med de stora legenderna inom skidsporten senare.
Och förhoppningsvis Bygget på kvällen med E. Jag är 18, man ska helst vara 20, men jag vill sååå gärna!
Godnatt & ha en bra kväll!


Dagens pik?


1
Okej. Jag uppfattar detta på två sätt. Hittade dessa två föremål på mitt skrivbord och drog direkt några kopplingar.
1.) Jag hejjar ju ganska vilt på Norge nu i alpina VM av flera skäl. De är charmiga, pratar sött och dessutom tävlar ju en viss norrman med det finaste leendet någonsin. Väldigt trevlig gosse är han dessutom...
Min familj tyckte kanske att jag borde anamma den svenska sidan och bli lite patriotisk igen genom flaggan. Svar nej. ;)
2.) Jag gnäller ganska mycket över att jag alltid fryser och den lilla självuppvärmande sandpåsen är väl min familjs försök att få mig tyst och glad. Varma händer får man ju av den!
2
Hot Spot? Har en av Sveriges mest kände modebloggare snott sin namn från en patenterad... värmepåse? :) Haha (okej, alla som älskar att misstolka, spelar roll vart hon fått namnet ifrån!) 


Aenigmas guide till Hollywood-svall?

Har fått mycket komplimanger och frågor angående mitt hår på sista tiden, vilket naturligtvis är jätte roligt, och tänkte därför efter begäran lägga upp en liten guide senare ikväll eller imorgon om hur jag fixar håret.
Mitt hår är nämligen naturligt rakt och väldigt långt, midjan/rumpan, men otroligt lättlockigt. Därmed kan jag ganska enkelt, snabbt och själv fixa ett lockigt svall som brukar uppskattas. Ska duscha nu och sedan ta lite steg för steg bilder på hur jag gör när det går från vardagligt, enkelt rakt till Jessica Simpson, Hollywood lockar.

Dagens; Gårdagens konsertstass

Den långa gårdagen avslutades med en tur på krogen, Bygget i Åre, och jag lyckades med konststycket att byta kläder väldigt diskret i bilen på väg till den andra parkeringen utan att se alltför konstig och misstänksam ut. Som vanligt blev det en ganska enkel utgångsklädsel eftersom man alltid tycks få diverse öl- och drinksorter över sig. Och i skorna.
Tog ingen bild och eftersom tröjan är i tvätten (japp, champagne sprutades över halva mig) så ritade jag.
Vita sneakers, Fusion
Svarta leggings, Åhléns barnavdelning
Kort jeanskjol med broderier, Cubus?
Mönstrad röd/vit miniklänning, nu använd som lång & nedhasad top, Vero Moda
+ leoparddiadem, lockigt hår och ett halsband med svarta pärlor som sedan gick sönder...

1

Kvällens skönaste raggningsreplik (från kille som alla kompisar tyckte var snygg utom jag)
- Hej, vilka små fötter du har. Vad heter du?

Dagens låtar, som ska över på mp3 ikväll hoppas jag!?
Fidelity- Regina Spector
Fairytale gone bad- Sunrise Avenue
When you were young- The Killers (jag kan inte sluta älska denna låt!)
She moves in her own way- The Kooks
All the good things- Nelly Furtado
Snow, hey oh- Red Hot Chili Peppers

Update: Ibland är man inte den smarta unge man borde vara. Konsertstass betyder naturligtvis att man varit på konser. Såg Mando Diao, eller såg och såg, vi shortys kikade över axlarna på annat folk och lyssnade nöjt till musiken på behörigt hörselavstånd. Riktigt bra drag och härlig stämning. Väl värt!

Memorybracelet


2
Jag och en vän hade under en dag i veckan en disskusion angående vad som är de bästa minnena. Jag hävdar att för mig är de bästa minnena de som finns i hjärtat. De som liksom är en del av en själv, som man nästan kan känna på huden, få upp en kristallklar bild av i huvudet om man blundar eller fram mana var man än är och vad man än gör. 
Jag tar nästan aldrig kort under de riktigt stora händelserna i mitt liv för jag vet att de kommer jag ändå att spara bäst längst in i hjärtat och behöver för en gångs skull inte det materiella som jag annars föredrar. 

1
När min mormor dog var jag sex år gammal och förstod inte riktigt innebörden av ordet död eller dess konsekvenser. Jag var ledsen, men mest för att jag inte greppade att någon som stått mig nära helt enkelt var borta för alltid. Ju äldre jag blivit ju lite mer saknar jag min mormor och önskar att jag kunde ha fått lära känna henne bättre, talat mer med henne och haft henne där, som mormor. Nu går inte det.
Dock har jag ganska många småsaker och ting som har tillhört henne och de betyder olika mycket för mig. Så för att minnas mormor som jag vill komma ihåg henne och fortfarande ha den där kristallklara bilden av i huvudet så gjorde jag ett berlockarmband med småsaker som alla har koppling, anknytning eller på något sätt varit min mormors.
Det är allt ifrån berlocker från andra armband, bitar från örhängen, trasiga men fina små smyckeslås, äkta pärlor, småtöntiga och kitschiga semesterminnen i form av minivykort, en knapp från en av hennes blusar, pärlor från halsband och halsbandsberlocker från smycken som jag fick som liten av mormor.

Så jag döpte det till Florens efter henne och det kommer alltid att påminna mig vid ljudet av berlockernas klirrande mot varandra.


Orientalisk turban


1

Det här med turban har inte alls varit en favorit hos mig och jag fullkomligt avskydde den när jag först såg den tidigt i höstas hos de första stora modehusen på catwalken. (Fast alla verkar ju ha fått för sig att det bara har synts nu i vår!)
Nu har jag ändå fått ångra mig lite eftersom det faktiskt har visat sig kunna vara riktigt coolt. Jag menar, alla kändisar trycker alltid ned en ful keps på skallen när de har dåliga dagar, speciellt hårdagar, då kan man ju istället ha en liten söt, elegant, fin och småtjusig turban.

Jag har en trött dag hemma när hela det blonda, väldigt långa håret spretar i en fläta åt alla håll. Därav göms allt under min första egengjorda turban (har testats i arabländer förut nämligen) och endast flätan sticker ut under sidenscarfen i smaragdgröna toner.
Miss accessoar var ju dock tvungen att peta dit en stor brosch också
på sidan!


3
Framifrån med den knasiga knuten jag lyckades med eftersom jag har ganska litet huvud och scarfen är ganska stor. Men det funkar utmärkt.
2
Lite snett från sidan, beskuren så att mina väldigt osminkade ögon inte syns. Stör inte mig i vanliga fall men nu har jag glada party-ringar under ögonen som inte förhöjer intrycket av stilfulhet kanske...


Dagen efter den långa dagen

Som jag skrev till någon i en liten kommentar idag. Idag är mitt hår i stort behov av en turban!! För efter gårdagen, som vi talar mer om senare, så vet jag inte riktigt vad jag ska göra för att tämja min guldiga lejonman. Den ser hyffsad ut på håll men believe me, den har blivit förvildad och jag svär på att den har tänder att bitas med. Eller så kommer flätan att strypa mig som en boa constrictor i sömnen...
21
Gubb-byxor/ chinos, Vero Moda
Lila tee i mjukaste bomull/silke, Vero Moda
Grå kofta, Stadium?
Lila sidenband i midjan med dubbel rosett + liten turban av sidenscarf i olika gröna nyanser, Firenze
+ stor brosch på sidan av skallen för att hålla flärparna borta.


Jag ser ovanligt mörkögd och halvelak/pillemarisk ut men det är jag inte alls. Jag är trött.

Svenska folket & humor

1Okej att jag har en sorts humor och att de flesta jag umgås med har ungefär samma eller i alla fall förstår min humor och därmed fattar när jag är seriös eller bara driver med dem och skämtar. Men vissa människor har svårt att någonsin se vart gränsen är dragen och vars toleransnivå är på minus jätte mycket. Snälla svenska folket, därmed mig själv inräknat nästan, försök förstå att man kan inte alltid vara seriös, ha supercleana skämt och aldrig vara rolig på annat än sin egen bekostnad. Nucci fick definitivt mig att garva idag med sin lilla video och helt ärligt förstår jag inte hur man kan orka bry sig och bli så upprörd över hans filosoferande innan?

Ocensurerat

Helt seriöst, jag har bloggat om mitt anlag för jobb-beroende förut, så är jag trots gårdagens kvällskativitet (okej, nattaktivitet då) grymt sugen på att jobba och har varit det sedan jag slog upp mina blå imorse.
(Fast mina ögon är ioförsig väldigt gröna)

För gårdagen, vilket jag bloggat om innan idag, innehöll arbete hela dagen och tittande på finaste i världen
och sedan snabb hemfärd. Därefter blev det en hastig kväll med middag, garderobstömmning eftersom J skickade cirkus 11 sms om att hon hade en garderobskris nära tårar och ivägtrallande till J för att rädda henne och ha en mysig stund innan vi drog iväg till Åre och krogen med E. Med lockigt hår á la Hollywood svall kombinerat med svarta, slimmade stupisar, svart festligt linne, guldband i midjan, guldballerinas, leoparddiadem och guldbrokad kavaj så var i alla fall jag redo.

Rolig men ganska kort kväll på Dippan eftersom J & E som är lite äldre, lite vuxnare och har lite mer jobb än jag skulle arbeta idag och vara kloka nog att inte vilja trängas med bratsen på kön ut i en halvtimma.
Fasligt roligt med galen dans, ganska mycket för många klappar på min rumpa av främmande människor (Jag är pryd och man rör inte min rumpa ostraffat!) prat, återseenden, mycket folk, glassplitter i skon och annat kul. Med några av de bästa flickorna i världen! (Men jag saknar den Londonbaserade Sannan!)
Bode Miller kalasade i baren och dränkte antagligen sina sorger över förlusten från störtloppet, varenda journalist vi arbetar med var där och kändes alldeles för gamla och jag råkade nästan peta ut Es öga...
21
Idag har jag slappedag eftersom jag inte får åka och jobba i Åre för mamsellen. Lite förkylning kan ju inte skada tycker jag! Klädseln är därefter också ganska skön och slapp.
Uggletofflor, Topshop. Loose jeans, Levis. Loose tee med tryck, H&M. Trassliga och utslagna lockar.

Playground lagerhall

Ingen kan säga att Anna och jag inte tar vårt arbete på fullaste allvar...
12
Max har sällan sett så gott ut som efter en dags hårt arbete och när det är 28 - grader ute.
och jag äter inte ens hamburgare egentligen... Klick on the pic!
3


"Saker som jag gillar men som modebloggare rynkar på näsan åt"

Gårdagen spenderades i marinblå minishorts, svarta strumpisar, vita sneakers, sponsorskjortan och utsläppt hår. Ganska kallt men dessto snällare kommentarer fick man av vänliga journalister. Ibland får man helt enkelt utnyttja att man är blond och flicka för att få lite uppskattning i form av snälla ord!

Sedan insåg jag, har ioförsig haft det på känn i ett år sedan sist, att jag vet vem världens snyggaste man/kille är. And I aint kidding när jag säger att han är jäkligt mycket mer vältränad än varenda Hollywood-hunk vi ser i Expressen & Cosmopolitan, charmigare än de flesta, med finaste leendet någonsin och i princip perfekt. Och så är han lång och solbränd också. Inte trodde jag att jag skulle tycka att en norrman, och idrottare för den delen, var det finaste i världen. Men han log... och sa hej... sen var det fjärilar i magen...
Därav denna bild på en fin och lagom töntig solnedgång över Åresjön och fjällen.
1
Och som jag sagt ett antal gånger. Dessa veckor spenderas mitt uppe i ett VM så prioritet ett ligger inte i modesvängen just nu. Jag älskar det, så jag skriver och visar bilden från det.
Lite smått och gott från Åre, VM-arenan, Festivalområdet, 25 - grader kalla kvällar & Anjas tredje guld. 

6


Separationsångest


1
Jag struntar faktiskt ganska mycket i vad det gäller att ha för färg på naglarna och vilket mode det följer. Jag har det som passar mina kläder och det som jag tycker om helt enkelt. Det var ju faktiskt ren slump att jag kärade ner mig i Mavala Mexico när det blev trendigt! Bara det att nu när vi faktiskt går mot ljusare tider så känns det så mörkt med djupt lila naglar. Jag älskar verkligen den härliga mustiga färgen men måste nog inse att den snart får hamna bland höst/vinter accessoarerna och tillbehören och ge plats åt mer färgglada ting och lack.

Jag kommer att sakna Mavala Mexico...

Efter det första bejublandet över de neonfärgade nagellacken som jag först spottade hos HotSpot så var jag ytterst tveksam. Men man vänjer sig liksom. Så efter en tur på Kicks idag spanade jag in ett extremt alternativt av neonrosa från Depend och ett mer diskret men ändå nästan over the top alternativ från Mavala. Skall inhandlas snarast tillsammans med en kompis från Mavala familjen, nämligen Silver. Tror inte att det kommer att bli min favorit men det kan nog vara ganska effektfullt tror jag? Tänker dock inte lägga pengar på Chanels, som
säkerligen är bra efter vad jag läst, då det lät bli sparsamt använt.





2
Men till att börja med ska jag vänja mig vid tillräckligt rosa nagellack ifrån Maybelline, Cotton Candy. Låter gott och ser gott ut på naglarna!


Sao Paulo, FaceHunter

                                                                                                
1
Riktig bloggtorka för första gången på länge, kanske någonsin faktiskt, så jag surfade iväg till
FaceHunter för att kolla in lite människor med modeattityd och känsla för det personliga och vackra. Och där hittar jag min personliga favorit till modestad hittils som han varit och fotat i, Sao Paulo. Tänk att så många människor kan klä sig så snyggt, eget, med edge och helt enkelt underbart bedårande!

Flickan till vänster känns lite Chanel, kan det bero på det sobra svarta i kombination med maffiga smycken? Och hennes skor syns inte så bra nu men jag kikade närmare på dem och de är riktigt coola med lacktå och mönstrad "fot".
Jag vill kapa hela outfiten rakt av!
Lika kul varje gång man blir förvånad och hittar någonting som verkligen sätter sig fast. Bara det att nu vill jag till Sao Paulo och kolla in dessa vackra människor på riktigt.Någon som ska med?

Inte från Sao Paulo, men ifrån New York kommer denna bild. Om jag har långt hår, vad har du denna donna? Förövrigt blir denna klänning bara vackrare och vackrare för varje gång jag ser den på någon, och denna flicka är ju för söt!


 


Skidresans ja & nej

Jag kan glatt hålla med om att Puccis jackor för Rossignol är ganska coola, att jag har inte en utan två Burberry halsdukar, att jag gärna skulle ha ett par av de snövita Diormoonbootsen med diskreta silverkedjor och att en mössa i Missonis signummönster vore finfint. Men! Det finns ingenting som ger mer kräkreflexer än när turister, jo för det är faktiskt de, som kommer inglidande i vad de tror är jäkligt rätt även i skidbacken. Dior, Chanel, LV & Gucci hör hemma på många ställen men inte på skidsemestern.
Och verkligen inte i en salig kombination som gör att man tror att självaste Vicktoria Beckham har valsat in på afterskin. Alltså skidresans nej.
2
Att vara i fjällmiljö betyder ju att klä sig rätt. För om vädret är nyckfullt på havet så är det ingenting mot vad det är bland bergen. Lager på lager och extra kläder som kan tas på och av är A & O.
Dock behöver det ju inte vara otrendigt och göra att man ser fet ut bara för att man har massor på sig, tvärtom. En skön, loose skidbyxa är bra och lätt att röra sig i, Roxy har en massa fina, och passar utmärkt tillsammans med både en lite tjockare dunjacka eller mer tight skaljacka. Som jag
bloggat om innan finns det massor av fina skidkläder, personliga favoriten i år är Burton, som är riktigt vassa och med urfina mönster. Rätt attribut är gärna en hemstickad/virkad mössa med personlig prägel som lätt kan matchas till kläderna, ett par varma handskar, Hestra gör coola mönstrade, och stadiga skor från t.ex Columbia eller Sorrel som syns på var och varannan fot i mitt Åre. Skidresans ja.
1



3 big fashion NONOs

                                                        
1. Fransar
För mig är fransar någonting som tillhör Clint Eastwood och i hans spagetticowboy-filmer där ärmarna pryds av rad efter rad med läderfransar som vajar i den negående solen. Och han får gärna behålla dem.
Jag har svårt att se att det kommer att bli en stor trend av ungefär samma skäl, de flesta ser nog antingen a) en cowboy framför sig eller b) en pochahontas vid ordet fransar.
   2
En Mulberry som drabbats av frans-feber.

2. Metallicleggings & byxor 
Balenciaga må ha trollat ihop en magnifik och riktigt cool kollektion som liksom andas Star Wars-drömmar, rymdodyseétankar á la "Liftarens guide till galaxen" och sci-fi influenser. Men vem ska egentligen kunna ha det på sig? Jag har extremt svårt för att förstå mig på eller tycka att det är snyggt på något sätt och vis med dessa metallbenklädnader och metallicfärgade byxor/leggings.
Ingenting ni kommer att se mig i, i vår!
1
En modell som fått tunga ben.

3. Plast
Plast kan vara häftigt när det kommer till design men hur jag än vrider och vänder på det så gillar jag inte alls när det kommer in i modet. För det första är det fossilt och inte alls bra för naturen när man använder det och dessutom känns det så... billigt helt enkelt! När de högklackade skorna i vår plastifieras med allt ifrån genomskinliga plastklackar till remmar av plast ryser jag bara. Och gränsen var verkligen nådd med Chanel (Hur kunde du, Karl?) och deras genomskinliga plastväska. Ursch!
3
Lite rolig, men mest pinsamt avslöjande.


Lekfullt

                                              På min första lediga dag efter över en veckas jobb så sov jag gott till 10.30 och avundades inte alls de som fortsatte arbetet med alpina VM ute i den dryga 30 gradiga kylan. Så eftersom det är 27 + grader på mitt rum så blev klädseln ganska lätt och enkelt, men färgglad. 
Jag är en av dem som verkligen diggar den gula färgens inkomst i vår och accessoerade upp mig på den fronten och kompletterade med all time favourite linnet i blekgult med sötaste motivet någonsin.
Ljusa jeans, Loveli
Gult linne med robotar, Promod (köpt i Paris)
Grön omlottblus med "berså"inspirerade löv, H&M
Gult halsband med plast & träpärlor o form av kulor och rosetter + armband i samma stil + långt halsband med ädelstenar och glaspärlor i händerna, allt gjort av mig.
          
                                         
1
Jag är så svag för söta, småtöntiga, roliga, annorlunda och personliga motiv och när denna hittades av mig i Paris så blev det helt enkelt ren kärlek. Det har blivit en samling med små motivmärkta kläder på senaste tiden men denna med det underbara "Robbots Crew":et på kommer alltid att vara favoriten antagligen och ligga mig nära om hjärtat. En resa jag aldrig glömmer med några av mina närmaste och oförglömmlig shopping.

3
Nu är jag väldigt sugen på ett smycke, helst halsband, med en fin robot som hänge.
Är det någon som sett ett sådant? Gärna i metall med ganska lång kedja.
Tänk ungefär Pradas Robotnyckelring, fast i metall då, som härjade på catwalken för ett par säsonger sedan. Jag känner att en liten robocop är precis vad jag behöver i smyckesväg!


Still bling!

Jag blir mer och mer förtjust i denna oversize blingbling trend. (Allting ska vara oversize i vår, volymen, smyckena, väskorna osv.) Tog fram lite av mitt mer diskreta glittrande i smyckesväg för lite upputsning och ska försöka komma ihåg att använda det mer nu.

Swarowskiarmband från Snö, gammal blomformad brosch, swarowskibrosch i form av hund & stort hårspänne med massor av fastsatta stenar, present.
12
Det är inte bara jag och de stora designerna som gillar bling heller.
Fler bloggerskor har också snöat in på trenden där bling is the best och eftersträvan är att likna något ur den ryska tsarfamiljens allra överdådigaste dagar.
Jag har ju knåpat ihop lite eget av denna smyckesform innan med stora stenar och eftersom det var roligt så fortsatte jag igår med att göra härliga, stora örhängen av smaragdröda och genomskinliga prismor.
Är det någon som är sugen på att beställa en smycke, eller bara nyfiken, så maila, [email protected]
Sedan plockades en 50-tals brosch i storlek XL fram och blev en brosch tillsammans med en lite mindre silversak med nättare stenar.
3
Ska nu pryda mina jackslag, koftor, tröjor, håruppsättningar och väskor i vår.

4
Varsågod att beskåda min rutiga flanellpyjamas men främst mitt superlockiga (sedan mer dreads-liknande...) hår med hårspännet. Enkelt att förhöja en tråkig klädsel med ett fint spänne!



Cirkus Solei

                               1                                                                                                        
Alexander McQueens lite halvläskiga tees fångade min uppmärksamhet direkt när jag såg dem. För Mr. McQueen har ju för vana att göra utstickande annorlunda plagg med sin egen speciella vridning och i vår vill han se oss med clowner över bröstet. Och det cirkusrelaterade modet har synts och syns allt mer på de stora modehusens catwalk så det är väl bara en tidsfråga innan H&M tar in sin egen variant av en harlekinklänning och skrämmande tees för clownfobiker. Och jag har väntat länge på ett billigare alternativt till Chloés klänning & blus med mjuk och veckad clownkrage.

De volumiösa plaggen har ofta en liten flirt till just cirkusplaggens form och syns bland de största även i vår. Chanels
minishorts med paljetter är kanske för den lite mer vågade manegeprinsessan som vill visa hud istället för att dölja det i ett formlöst och miltifärgat cirkustält.
Till det skulle det kanske passa med V&Rs stjärnprydda kavaj som finns att beskåda i brittiska Vogue?

Ballerinan/cirkusprinsessan/akrobaten snurrar sig ju dessutom in på catwalken tillsammans med 80-tals influerade, långbenta flickor iklädda tights och dansklassens alla atribut. Ballerinaskon med snörning över vaden, vida och lättsnurrade kjolar, trikåer, benvärmare, asymetriskt skurna tröjor med vid halsringning och bodyn har kommit för att stanna åtminstone ett tag. Det är inte bara Madonna som tror på discobeat och "1,2,3 & bend &, stretch!"

För den riktigt maffiga cirkuslooken, vilken karaktär du en skulle vilja vara (clownen, cirkusprinsessan eller manegeflickan), så kolla in de härliga rätta plaggen hos bland annat Michael Kors(För de figurnära dansvänliga) V&R(För stjärnprydda plagg och stilfulla fracker), Chanel(För glittriga shorts & storprickiga blusar), Givenchy(För stora multifärgade klänningar i form av varmluftsballonger), Etro(För volymrika plagg & säckiga byxor med hängslen), McQ(För tees med cirkusrelaterade motiv), Chloé (För en fin clownkrage)& Prada(Cirkustältsinspirerade plagg med mixmatchande juvelfärger i siden, rosetter & turbaner). På hemmaplan kan man hitta betydligt billigare substitut på ställen som H&M, Eivy Flodins parfymeri, second hand och Zara bland annat.

Cold into the bones

Det är helt fruktansvärt kallt ute och jag som väldigt lätt fryser har just nu iskalla små fingrar och goosebumps över hela mig. Har inte bestämd mig för om det blir jobb imorgon än, har ju jobbat i 8 dagar i streck och kanske behöver en paus? Ritade i alla fall lite ikväll och eftersom jag är kall så blev det en värmeinspirerad illustration med mysigt lager på lager och tjockt stickat och mjukt värmande.
Ur huvudet går 75 % av kylan ut så en basker får värma knoppen, en oversize tröja med längd och muddar tillsammans med ett hophållande skärp i midjan, Strumpisar, ullkjol och heels/pumps á la Chanels och Stella McCartneys snygga varianter!
1
Måste bara tipsa om en sak också!
Radio är kanske inte det man tänker på i första hand när det gäller mode men jag har ändå en återkommande favorit. Sonja Schwartzenberger har förutom en riktigt cool och härlig radioröst ett skönt sinne för det fashionabla och en urläcker egen klädstil. I sitt program på P3, Sonjas Garderob, så förmedlar hon en bra blandning av svenska designers, nytt & gammalt, egna tips, tittar på de stora modehusen och trenderna och annorlunda inslag gällande kläder från alla möjliga vinklar.
Riktigt bra & riktigt värt att lyssna på. På P3 just nu!
(Hon kunde bland annat ses på P3 guldgalan som TV sändes för ett par veckor sedan i en fräsig outfit där hon lyckades se både fasligt cool ut med tatueringar och piercings, samtidigt som hon var riktigt klassiskt snygg. Rockigt kontra lite rockabillie vs. personligt prägel med stilren toutch.)

Vinterfrosseri

                                                                                 1

Jag kan inte bli något annat än  varm i hjärtat av att se något så vackert som detta. Tidig morgon på väg upp till jobb med 22 - grader som fortfarande biter i kinderna trots att man suttit i bilen en stund och så möts man av detta.
En blekblå himmel som på något sätt aldrig tar slut, snö i massor och ett vitt fjäll som sträcker ut sig i solens första strålar.

Det gör mig tacksam för allting jag har och som jag för ofta tar för givet.  


Vårt rum mitt i presscentret, klockan har jag för övrigt hängt upp, där vi sitter och knaprar kexchocklad, hejjar på Sverige under tävlingarna och disskuterar värdsliga ting. Istället för att jobba.
4
Jag och ca 250 journalister och 62 TV-bolag ville ha en bild på presskonferensen med Anja Pärsson efter VM-guldet som vanns idag. Min kamera ville inte det och dog lämpligt innan ens Lindsey Kildow hann säga ett amerikanskt "Congrats´"...
2
Jag har varnat för snuskigt mycket fokus på snö/skidåkning/VM/Åre/&mediajobb så jag tänker inte ens ursäkta mig för denna bild. För den kanske mest får andra att längta efter sommar och inte fullt så snötäckta vidder men jag blir alldeles lycklig av att se skutan i kontrast mot den blå himlen!

London calling

Är det omoraliskt och godkänt etiskt att vilja mörda sin bästis?
Jag har känslan av att det inte är det...
Men hon, ja precis du S, skickar ju sådanna där bilder från Oxford Street och lurar in mig i falska förhoppningar om att jag liksom kanske har legat i koma en månad och åker till London imorgon... Jäkla skåning till bästa kompis...
Men i slutet av mars så får jag stå där jag med och sugas in i Topshops underbara värld, H&Ms special kollektion som börjar i just London och glida runt på ett gigantiskt Harrods, Urban Outfitters och underbar second hand. Skadeglädje är den enda sanna glädjen.
1
Don´t get me wrong. Aj lööööve maj best friend forever!
S och jag ska göra London osäkert under ett par svindlande dagar... ;)




My love

Det är inte bara Justin Timberlake som känner sig kärlekskrank. Även jag. Fast jag har kärat ner mig i en tröja som inte alls borde vara jag längre men som nu ligger och myser på mitt rum. Den har redan fått beröm och komplimanger så jag ser det som en god investering för sportmodet för sommaren. Den är ju ganska fritids/sportig ändå eftersom det är en hoodie.
2
                                                                                         
        Närbild på mönstret med de bedårande fåglarna och deras små gulliga hattar. T.ex en svan med en krona, en påfågel med ett plommonstop och en liten pjodd/anka med en rosett och stjärnprydd sak.         
                         
1

"Vill man vara fin får man lida pin"

Idag har arbetet varit ganska så segt. Till mitt stora förtret faktiskt. För visst är det mysigt att sitta mitt under ett pågående VM bland journalister och roligt folk i en soffa, knapra kexchocklad och kolla på den största widescreen-TV jag sett (den höll jag förövrigt på att välta när jag klättrade på bordet senare...).
Men efter några timmar mår man illa av all chocklad och har lessnat lite på MTV, Snoop Dog & alla kurviga tjejer som skakar rumpan i ansiktet på en liksom via alla musikvideor.

111283-444

Men jag använde i alla fall nya tröjan idag. Och det gjorde saken bättre, trots mitt och As bråk i hotellfoaljén.
Tycker att det är trist med regeln att man inte ska kombinera två mönster samtidigt. Så jag bjuder på lite psykadeliska blandningar av orginellt rutigt och tokigt...fågel-mixat?
 Uggisar
Svarta strumpisar & leggings x 2, Åhléns
Jeanskjol med broderier
Åre 2007 skjorta, Halti
Nya hoodiesen i creme, purpur & guld, Object
+ purpur diadem i sammet & massor av lockar

















Sedan fjantade jag mest bara runt lite med kameran hemma...
Därav bilderna med töntigt posande. Men man ser i alla fall de omsorgsfullt lockade lockarna.
"Blonda svenska flicka" - Rolig Österrikare

12


Lilla fågelkärlek

Måste bara nämna en sak till ikväll innan jag går och lockar mitt hår och sörplar coca cola. Köpte nämligen en tröja idag. Hade lovat mig själv, "ingen mer shopping, Kajsa!" Men så låg den där. Helt underbar. Med fint tryck och härlig oversize luva. I min storlek och från ett av mina favoritmärken just i butiken på hotellet.
En hoodietröja. Jag som aldrig använder hoodies nu längre. Men den är så fiiin! Från Object, limited edition, i cremefärgad bomull med mönster i plommon/purpur och metallicguld föreställande helt bedårande små fåglar med lustiga hattar omgärdande av stjärnor. Låter som en hallucination men är så... mig helt enkelt. Jag tänkte först "Jag behöver vekligen inte den där, och skulle jag isåfall inte kunna handla lite härliga, trendiga sommarkläder istället?" Sedan tänkte jag "Men den är ju gudomligt söt, riktigt cool och enligt a) Vogue så är stjärnor the new thing på kläder b) vartenda modehus visar metallicfärger och c) Elle har länge talat om trenden med fåglar i alla möjliga former i modesammanhang." Så nu har jag den på mig och ska charma byxorna av varenda sötnos på super-G presskonferensen imorgon. (Och då menar jag inte att jag ska få dem att ta av byxorna så som ni just tänkte alltså!!)

Mina ödmjukaste ursäkter!

Att säga att man är för trött för att blogga tycker jag i vanliga fall är en dålig ursäkt. Men nu har jag varit så på gränsen till gråtfärdig varje dag när jag kommit hem att det liksom inte har funnits på kartan att blogga. Så jag ber om ursäkt för min extremt dåliga uppdatering de senaste dagarna! Jag ska försöka ta mig i kragen helt enkelt.

Alpina VM i alpinskidåkning invigdes i fredags kväll av his majesty the king, nonsenspladdrande Hasse och Kristin Fahlén, lite rappande Petter, dåligt railande världselitåkande jibbers och andra knasigheter.
Grymt mycket folk på torget som utstod idogt snöfall och som överraskande osvenskt glatt sjöng med i Sandi Thoms "I wish I was a punkrocker" som var hemligt in i det sista.
Jag höll på att knäcka tre revben mot ett staket uppe på en balkong där utsikten var bra under tiden jag knaprade Max-pommefrites och ifrågasatte alltför gamla killars dumhet med att snäll undra om de var mentalt handikappade eftersom de stod på platser reserverade för just handikappade.
Ganska pampigt trots dåligt ljud som gjorde att jag mest hörde brottsstycken som "alpine world championship in Åre", "Biggest winter event ever in Sweden and..." och "Pengar rullar in som det ska, det går bra nu...". Bäst var helt klart Bounce som var grymt snygga i matchande dunjackor under sitt nummer och det makalöst fina fyrverkeriet med Åreskutan som bakgrund och himlen som kuliss.


Klicka för att se lite, suddiga bilder pga klämda revben, som togs under kvällen.
Ana Jonsson sjöng dessutom den officiella VM låten "catch me if you can". Dock inget att hurra för.


65
Under vårt jobb måste vi ha något av de sponsrade plaggen från halti på oss per dag trots att vi arbetar med internationell broadcasting och i IBCs bookingoffice på mediacentret via SVT, så jag tummar lite på reglerna. Idag alltså iklädd gråa hängselklänningen från H&M med röd VM tee under. 
Och när det blev kallt och skuttande ute i nysnön även tjocka, stickade tröjan.