Evas kompis Adam

Som i de flesta andra "modebloggar" så är ju inte killar det som nämns mest och floreras mest omkring här. Vilket är konstigt egentligen eftersom tjejer faktiskt galet ofta, dvs. nästintill jämt, tycks prata om killar. Eller mode...
Jag skriver inte om killmode så ofta eftersom jag inte tilltalas så mycket av de stora, Hedi Slimane typ, och sällan kikar på kläder för just killar. Även om jag alltid har åsikter om just deras kläder. Men till saken.

Tycker att det är galet fint med etnoinspirerade, stora armband på tjejer där flera stycken kan ligga staplade på varandra på handleden i blandade material, trä metall glas, men det är också galet fint med armband på killar. Om det är rätt sort! Gärna tunnare läderband med några pärlor på, tvinnade/flätade snören eller trä med metallinslag i.
Ser så fräscht ut med en solbränd handled och ett ganska enkelt armband. Eller två.

Bilder från the sartorialist med färgglada snubbar.

En modern Geisha

Chain lace wrap dress large viewOsiride reversible striped coat large viewDecorative ring flip flops large view
Jag tycker att det ryska moder är otroligt vacker men fascineras, som så många gånger förr, än lite mer av det asiatiska och främst då det japanskt inluerade trenden med de tydliga kopplingarna till de forna geishorna och deras gracila attribut. Dock är det kanske inte så lätt att klä sig efter hur en tidig 1900-tals geisha gjorde i alla hennes prakt och efter vårt dagssamhälles klädnormer men man kan ju göra en modernare och lite lättare version.
Klänning; Giles
Kofta; Missoni
Färdigknuten sidenobi; Japonic shop
Sandaler; Kors by Michael Kors
Solfjäderformad väska; Lulu Guinness
Antik hårkam med jadestenar; Ella Naper (1886 - 1972) Evocative Cornwall
 

oj

Allting är så förvirrat. Och jag kan helt enkelt inte sluta tjata om att det är det. Förvirrat.
Hösten ganger i magen och huvudet hela tiden. Vart ska vi? Hur ska vi göra? Vart ska man vända sig? Vart vill vi? Har vi några bra kontakter i ett varmt/bra land? Hur länge ska vi vara borta? Hur ska vi lösa allting?
Förvirrat.

Jag vill bort bort bort i höst. Med HannaHjärtat.

Klicka för att stänga bildenSad Little Injured Panda Screen Printed Plushie
Tänk när allting var så där bekymmerslöst och lätt. Skolan var nästan slut, det var massa roligheter med kompisarna, nyss hemkommen från Oman, studentbal och bekymmer var triviala saker som hosta och förkylning.
Just nu känner jag mig som pandorna på bilden. Ledsen, förvirrad, bekymrad, ont i huvudet och kastad på backen mentalt. It was easier back then. Tiden i skolan var inte så dum ändå. Det är nu i det verkliga livet som man förstår innebörden av problematik som inte har med matte att göra.

Jag vill bo i en hydda på en vit strand i Thailand och äta frukt, bada och jobba lite. Ska det vara så svårt att ordna?
Ja, tydligen...

Bangels

Om man som jag suktar efter lite Robert Cavalli bling så finns det ju lite snarlika och betydligt billigare kopior!

Large knot bracelet large viewLarge Knot Bracelet


Enamel jeweled cuff large viewEnamel Cuff With Large Stone

Originalet, net-a-porter och "kopian", asos.com 
Studded silver bangle large viewStudded silver cuff large view
Tom Binns har gjort årets coolaste armband i silver med massa nitar.
Helt perfekt, den ultimata nitaccessoaren som jag snackade om häromdagen,
fullkomligt fulländat och extremt begärligt! Orden är; Ge mig. NU.
(Nytt på net-a-porter.com!)

Edgy, almost violent

Dont we just love när man skriver ett långt inlägg och så plötsligt, ett knapptryck, så är allting borta?
Ordet jag söker för detta är antagligen, fuck också!

Sitter och lyssnar på gammal nostalgimusik från papis dator som nu ligger på min från de föregående åren, typ århundradet, och förundras över hur ett dåligt årtioende som 80-talet kunde ge så mycket rolig, udda, bombastisk och bra musik. Datorn är alltså full med sådana där låtar som man minns långt bak i huvudet från perioden då man älskade Lejonkungen och ännu tidigare än så faktiskt.
Bonnie Tyler - The total eclips of my heart
Meatloaf - I would do anything for love
Belinda Carlisle - Heaven is a place on earth
Cutting Crew - I just died in your arms tonight
Berlin - Take my breath away (Mmm, Top Gun)
Cyndi Lauper - Girls just wanna have fun
Dexy´s midnight runers - Come on Eileen
MC Hammer - Can´t touch this


Just nu är dock mina favoriter den fantastiska upptäcken, tack I, Vive la Fetê!
Det belgiska bandet som Carl Lagerfeldt tagit till sitt hjärta, och sina catwalker sedermera, och hyllat som sina personliga favoriter. Och har man ett bandnamn som betyder "Leve festen", sjunger vasst på franska, klär sig i modekungens skapelser och är liksom ett musikens motsvarighet till heroin tack vare just det vassa, franska, så kan det inte annat än vara grymt bra. Tänk er efterfestmusik/klubbmusik där modellerna går efter att ha gått sina visningar, mörkt, kvavt, astrendigt med sotiga ögon och champagne.

Och appropå vasst så har jag börjat tilltalas mer och mer av trenden med nitar. Inte de aggressiva, punkiga nitarna utan de i form av små detaljer och delar av en accessoar som ger klädseln en helt enkelt ja, vass edge.
All Saints Rocks Belt
Giles Deacon for Mulberry och den mest begärliga accessoaren i form av hans lackiga lilla väska, plain skärp med platta nitar från All Saints, asos.com, grotesk och gullig nitboll som nyckelring av förstnämnde designer igenoch det hypeade armbandet från CC Skye.

Upp och ned. Ned.

Allting är lika förvirrat just nu som ett Puccimönster i en massa olika färger. Fast ett fint mönster.

Smörblomma, citron & senap

Gult är en brutalt underskattad färg med tanke på att det är få färger som är så fräscha och fina när man har fått lite färg på sommaren. Det framhäver de bruna tonerna i huden och passar faktiskt till såväl brunetter, blondiner och rödhåriga. Det gäller bara att hitta sin nyans av gult!
Embroidered silk gown large view
Lång, stickad tröja i mörk senapsgul färg från H&M och Oscar de la Rentas fantastiskt vackra aftonklänning.
Strappy platform sandals large view
Long Oversized Pendant With Butterfly And Flower Detail NecklaceHibiscus print top large view
Knallgula, poppiga platforms från Marc by Marc Jacobs med träklack, halsband med små gula detaljer från asos.com och mönstrad, blekgult linne i lös modell från Juicy Coutoure.
Rainbow Leather Open Waist Court ShoeStephanie lace tunic large viewTerry De Havilland Painted Mule as seen on Amy Winehouse
80-tals influerade pumps med kontrasterande band över tån från asos.com, guldgul mönstrad chiffongtunika från net-a-porter och Melissa Odabash & popkonst sandal från Terry De Hauilland.
Raffia mini tote large viewNolan linen sundress large view
Fendis fina Raffia Mini Tote i knallgul strå och stormönstrad klänning med inslag av gult från Diane von Fürstenberg.
Large knot bracelet large view
Bombastiskt som bara Cavalli kan vara. Armband i form av en stor knut i gult, bearbetat guld.

Nu ska jag gå och hänga med mina tyska släktingar, som för övrigt erbjudit mig att bo hos dem i såväl Frankfurt som Spanien och Frankrike...

Berlin, det nya Paris

Läste för flera år sedan att Berlin tagit några stora steg inom modevärlden och börjat etablera sig stort som en stad av kaliber att göra sig till en av de andra metropolerna runt om i världen, dvs såsom Paris, London, Milano och New York. Och sedan dess har det kommit ett antal nya stjärnskott från det forna splittrade landet och visat att gissningarna skulle besannas. Men det är inte bara designen som kommer stort från Tyskland även den personliga stilen hos många har gjort sig känd som nytt och intressant och därmed stor konkurrent till de andra länderna i Europa som innan varit de mest välklädda. Frågan är, såsom jag läste det för några år sedan, om Berlin är på väg att bli det nya Paris?

Symetriskt, asymetriskt, kordinerat, genomtänkt, matchande, spännande, kontraster, splittrat, sammanfogat, epokbyggande, mönstrat, klassiskt, nytänkande, futuristiskt, modern, avantgardiskt, volym, hud, tanke och känsla.

Jag gillar tanken på ett maktskifte i en värld som är stenhårt hållen av maktfulla händer inom områden som värdsligt sätt är triviala. Modets högborg kanske behöver kastas omkull för att saker och ting ska få riktigt nya vinklar, områden och riktningar? Paris, Milano, London, New York låter bra. Men låter det kanske inte mer spännande med Berlin, Reykjavik, Sao Paulo, Köpenhamn?

Alla goda ting är tre

  • Min dator har ääääntligen anlänt till fagra, för stunden i alla fall, skåne och jag kan lägga in alla bilder på datorn. Fast jag har inget tålamod att lära mig hur den funkar. Men det kommer väl med tiden. Tills dess så svär/klurar/gissar/knasar jag mig fram till vart man placerar bilder, kopplar in saker och organiserar ett ordnat kaos. (Inget internet än, så bilderna får vänta tills imorgon!)
  • Knallade en tur i kvalmiga Båstad som lugnat ner sig efter hetsiga tennisveckan. Kunde inte låta bli att köpa den ljuvliga sidenklänningen som för tankarna till havet efter att ha sett den förra veckan. Inköptes på Randigt & Rutigt Second Hand för svindlande 140 :- på grund av en blekt fläck. Sommarens klänning, check!
  • Häagen Dazs folket stack innan vi hann lämna tillbaka glassen. Och med "ta så mycket ni vill" ringande i öronen så fyllde vi varsin kasse med Belgian Chockolate, Cookies & cream, Strawberry Cheescake och så vidare. Mums! Så den som är snäll mot mig får smaka, annars blir jag fet om jag äter upp allt själv...

Silk scoop neck dress large viewStrapless silk mini dress large viewLolita silk blend wrap large view
Tänkt er en klänning med dessa tre färger,, i ganska rak, knäkort modell med dubbla, tunna axelband och färger som går randigt uppe vid brösthöjd och nede vid fållen. Så ser mitt fynd ut, i råsiden.
(Bilder från net-a-porter.com, Oscar de la Renta, Jay Ahr & Apsara)


Lovely Louboutins, & some crap

Jag har mycket kort stubin. Väldigt hetsigt humör. Är långsur. Extremt hämnadslysten. Tjurig och lättretad.
Alltså blev det ingen bra dag igår då alla tycktes sno tidningarna jag skulle klippa ur pressklippen utifrån med tennisartiklar, matcher ställdes in, hela rummet var fullt av journalister som satt och häckade eftersom de inget hade att göra. Och att sedan stå ute i regnet vid moppen, trött och hungrig, och inse att moppen vägrar att starta, då kommer de dåliga sidorna fram hos mig. 3 überbrats sneglade skrämt när jag svor en fin ramsa, satte mig på en sten och tjurade under tiden jag förbannade teknik, att mami och papi är i Berlin och att min Strawberry Cheesecakeglass smälte.
Kvällen slutade ändå bra med Independence Day hos M med I och dagen har varit ett litet lyckopiller med sol för första gången på evigheter, nedcabat över åsen med vinden i håret, god glass/tårta/bullar/muffins (ingen lunch alltså...), diskussion med Björn hellberg gällande fördelar vs. nackdelar hos råttor och spindlar och en jääääkla massa skratt åt det faktum att vissa tidningar, inga namn nämns, verkligen inte är i Båstad för tennis över huvudtaget och inte riktigt är smarta nog att försöka ge sken av det heller.

- Är det någon här som vill ha en intervju med svenska tennisförbundets nya, tillträdande chef?
- Eh.. hehe. Hmm.Hahaha. Nej, tack.
 

Jag har en stark känsla av att de hellre skriver om saker som kommer att innehålla bilder på grovhånglande B-kändisar, stora bröst, feta backslicks, urartande fester, brats och små anekdoter från kvällens smaskigheter. Tennis, vad är det?

Eftersom Moya krossade vår sista svensk, Söderling ,så står vårt hopp nu till dubbeln. Mycket, mycket spännande!

Hanna Fridén
skrev förresten en rolig grej angående Stureplanfolket och deras flashiga adidasjacka som syns på alla deras medarbetare just under tennisveckan i Båstad nu. Jag hade nog inte vågat skriva att jag vägrar att ha sponsorkläderna som vi måste ha på oss men det finns det andra som gör. Bara hon inte blir lynchad av sitt eget folk på stureplan?
Exclusive Emily shoe boots - PRE-ORDER large view
Appropå absolut ingenting, men dessa skor från Christian Louboutin är helt galna. Galet coola.
Suede ruffle boots large viewMiss Fred shoe boots large view
Och dessa två par går verkligen inte heller av för hackor. Marc jacobs och Christian Louboutin igen. Från höst/vinter 07/08 och läckra som få.

Elin Kling och annan namedroping

Trillade hem innanför dörren nu efter andra dagen på rad med lååååång jobbtid. Inte kul att missa middag med sina vänner ute på Riviera men jag kunde åtminstone hook up med dem efter att ha servat klart journalisterna vid 21.00 igår för att kika och lyssna på lite Rix FM festival på stranden i Båstad.

Dagen har dock ägnats åt detsamma arbete med spring runt centercourten, snack i telefon med pressfolk från lite här och där av världen, kikande på bland annat en
frans , dock inte Sofias, lite besök av en av Bottenskrapets medlemmar, glassätande (Häegen Dazs Cookie cream är extasframkallande!) och tennis tennis tennis.

Igår var det intervju med Måns Zellmerlöv i vårt pressrum, en massa spring av Björn Hellberg och Peppe Eng, en aldrig sinande ström av Stureplan.se´s folk, besynnerligt klädd Ernst Billgren med tillika fru, lite Idol Ola och Danni, en för miljn malplacerad Mats Sundin, Fredrik Ljungberg, Sofie Farhman, some princess of Sweden det vill säga Madelene, Elin Kling och så vidare. Man ska tydligen jobba som mediavärdinna om man vill se "känt" folk. 
Elin Kling som jag personligen inte har så mycket till övers för gällande den galna hypen över henne som fenomen och att hon skulle klä sig så snyggt är än mer stenhård, däremot kan jag ju säga att hon ä rväldigt trevlig! Gullig tjej som ser väldigt vanlig ut i verkligheten! (Idag iklädd jesussandaler, slimmade jeans, baddräkt och stickad poncho. Och bloggvärlden säger att hon klär sig fantastiskt?) 


Halsbandet hade hon dock på sig idag också och det är riktigt sött!

Tennisbollar och Häegen daz

Bloggandet lider av lite långsam uppdatering då jag istället för att jobba med att pracka på folk vett om alvedon och ibumetins skillnader på apoteket springer runt i preppy kläder, snackar med journalister och kollar tennis.
Båstadveckan har börjar, bratsen invaderat, jag ätit oseriösa mängder Häegen Daz (vi får äta hur mycket vi vill, och damn vad gott det är med Belgian Chocklate!), kikat på folk och hejat på svettiga tennisspelare.
image713
Kunde inte riktigt bete mig som folk då jag såg en kvinna komma linkande, ja linkande, i dessa klossiga och 70-taliga heels från Guccis vårkollektion på centercourten. Jag trodde inte att det kunde göra så ont att se ett plagg man diggar vara så elakt felmatchat. Denna sko till en prickig 50-tals klänning med vidd!
Det gör för ont att tala om...
Själv skuttar jag runt i 2 ½ nummer för stora Lacosteskor eftersom det var minsta storleken och det är en del av den uniform vi ska bära som arbetande under Catella Swedish Open. Lite vingligt.

Imorgon drar det igång ordentligt och alla världens A-, B-, C- (och D- aka Runar typ)kändisar lär flockas som flugor på ett kadaver tillsammans med fläskotlettflottiga backslicks, Turkosa Birkinbags och icke tennisintresserat folk. Förhoppningsvis även en del tennisintresserat folk också.
Någon som är där? Hojta isåfall!

Age before beauty

Jag tänker inte på några villkor ta ordet i min mun men höstens (där kom det, dock inte verbalt) riktlinjer är lite för omtyckta av mig för att inte tas upp. Den mixade blandningen av gammeldags landlord klassicism, etnoinfluenser, fjärran österns lager på lager av siden och utsökta broderier i detaljerna kontrar det välskräddade svarta med hårda nitar och beslag, varma rostiga toner i överdimensionerat stickade plagg och bleka toner med stick av färgexplosioner. I like it. A lot!
12
Louis Vuitton, supervacker  klänning med spännande drapering och lavyrfärgning. Chloé, klänningen som får mig att vilja investera i grönt grönt grönt och helst i alla nyanser.
456
Bottega Veneta, kombination av matt och glansigt siden och päls får mig att rysa av välbehag. Dior coutoure, rostiga färger i samklang och exklusivitet kontra enkelhet.
3
Gucci, med blandning av tidigt 1900-tal, vackert sminkade ansikten, ridinspiration á la England och de vackra damerna under krigstiden, uniformt och elegant, grått, svart, purpur, guld, stickat och ull, herrmodell i feminin tappning och den svalaste av grace så gör Gucci kanske den vackraste och mest begärliga kollektionen inför, gud förbjude detta ord, hösten?!
Vår/sommar hos modehuset var underbart fin och höst/vinter lika så. Min nya favorit?

Tennisveckan i Båstad inleds, bratsen invaderar

Jag älskar verkligen Båstad med sitt mysiga läge på bästkusten, närheten till havet, tennisanknytningen, byn i sin helhet och det mesta som hör till. Jag antar att om man spenderat sina somrar där sen man var en två veckors bebbe så gör man det. Och tennisveckan är inget undantag, jag älskar den, och hatar den. För plötsligt blir allt det fina och mysiga ett bratnäste du inte hittar någon annanstans än runt Stureplan i Stockholm. Pengarna flöder i takt med champagnen och flottiga backslicks drar förbi tillsammans med minimala kjolar, kändisar och blonderade flickor med malignt melanom hårdsolade ben. Intressant ett par dagar sedan mest jobbigt.
Och imorgon börjar den där veckan. Tennisveckan. Och jag kan redan känna doften av flottiga frisyrer.

Klädseln framöver lär vara betonad av mestadels sponsorkläder som jag hoppas ska vara retrosnygga i tennisstuk, gärna med en sportig satinjacka, i gult men jag har ingen aning faktiskt än. För imorgon börjar jag mitt, ledig från apoteket och den mest kaotiska veckan under sommaren (Förlåt Emelie!), jobb som mediavärdinna. Först alpina VM, sedan tennisveckan, alltså mina två favoritsporter!

Söta stövlar fick jag i present idag efter min färd som mänsklig och dyngsur pingpongboll över Hallandsåsen i spöregnet och de sitter finfint på fötterna under veckan tillsammans med, förhoppningsvis som sagt, lika fina tennisbetonade kläder! Trés chick.
 Box pleat mini skirt large view

Sen lär det bli en vecka av en hel del sådant här också. Klubben Bottenskrapet skall göra Pepe´s Bodega och Madison till ett trivsamt ställe med sin närvaro...

Cravings, igen, och önsketänk

Jag önskar, önskar, önskar verkligen nu att min laptop kan komma. För jag blir galen av att sitta vid ett obekvämt skrivbord, med mamsell eller papis dator och kika ut över ett körsbärsträd och pool under tiden jag funderar på vad jag ska blogga om. Det sistnämnda, vyn över körsbärsträdet och poolen, har jag ioförsig inget emot men jag vill ha min egen dator. Beställdes igår, lär vara hos mig och körsbären om en vecka eller två.
I need it. Badly. Så jag kan lägga in alla störda bilder och shoppingskörd och inte bara dräggla mig redlös på net-a-porter, kika på Facehunter och internetshoppa...

Elle
Dessutom har jag ägnat min lediga eftermiddag åt att rita, och äta ostbågar, så det vore superhärligt att kunna lägga upp lite illustrationer igen. Just nu är det omöjeligt. Men jag letade fram en av mina personliga favoriter för att fylla i hålet i inlägget där det borde vara en bild. Klänning från Manousch, underbar sko från Biba (den återupplivade, fashionabla butiken som Anna Wintour började sin karriär i banan mot Vogue.) och Guccis vackra väska med det nyanvända mönstret som skapades för en av drottningarna av England. Nu för oss dödliga i boutique.

Och japp, jag vill fortfarande ha
den här också. Väldigt, väldigt gärna. Någon som känner sig villig att belöna mig?
Även den fjärde första raden skulle inte sitta fel eller dessa två sandaler från asos.com;
Metal Trim Flat Sandal in the style of Rachel BilsonScarf Tie Flat Sandal


Back to unbasic

Under jobbtid kan man, läs;jag, tänka en hel del och mina tankar dras utsökt nog ganska för det mesta till kläder. Och lite mer kläder. Typ mest bara kläder hela tiden faktiskt!
Och då tankar i modevärlden florerar runt något liknande boho fast numera kallat foho och ganska annorlunda, Guccis vårkollektion (som jag inte kan hylla nog mycket!) och 70-tal så är slutsatsen av tänkandet; att en fin, gärna second hand, klänning med/i mönster som flickorna som Facehunter fotat med dova, jordiga färger och inslag av rött, purpur eller lila, är vad jag vill ha. Till det skulle jag använda sköldpaddsfärgade solisar, den Bottega Veneta inspirerade cross body väskan från Indiska, ha orangea nagellack och min andra wish för den här månaden; kilklackssandalen.


Karma wedges large viewPatent Slingback Cork Wedge Sandal in the style of Mischa BartonGingham Sexy Wedge Peep Toe Shoe
Michael Kors vackra kharma shoe. Nättare variant i svart från asos.com och pepitarutig rosa/vit.

Från att ha hatat kilklacken, jag tror det var espadrillohybriden i form av tygig och ruskigt ful kilklackssandal som förstörde mitt första intryck, så kan jag inte få nog av de chunky, härligt klumpiga men eleganta kilklackarna.
Problemet är som alltid mina miniatyrfötter men första stget mot kilklacksheels är de neonrosa lackremsprydda från DinSkos barnavdelning. Sedan är målet ett par riktigt mörka som de från Michael Kors i trä och chockladbrunt läder(eller Nanós fina!) och gärna ett par liknande som jag inte kunde ta ögonen ifrån på jobbet igår. Ljus skyhög klack, tygsnörning runt foten med puffig rosett i blått och grönt och silverdetaljer. Eller en lite mildare variant från NoaNoa!

En väska är inte bara en väska

Få designers gör väskor som Lulu Guinness. Och väldigt få designers skulle kunna få så konstiga saker att bli så extremt coola, fina, råsnygga, häftiga, annorlunda och vackra väskor!
Lulu Guiness Leather Fish

Några exempel av hennes många väskor för "kvinnor som vågar vara annorlunda" i form av ett par läppar, en fisk, ett engelskt litet hus, en fågelbur, en kandelaber/kristallkrona, solfjäder och ett litet pudra-näsan-rum.
Väskorna har synts på såväl Madonnas arm som Björks och är alla gjorda som ett hantverk där det är gjort för att både betraktas och användas. Jag kan knappt bärga mig tills den dagen jag äger min första Lulu Guinness!