U can try, but I will just end up eating your head

Fem önskningar. Fem små saker som man vill ska slå in. Fem osannolika saker som a l d r i g antagligen, eller kanske?, kommer att inträffa. Men, önska kan man ju alltid som det heter.

Jag vill att Mammon ska bli min bäste vän. Så att jag blir den
teenage millionair som jag tillbad lite grann igår. Alltså att jag blir filthy ritch. Mer än så kräver jag inte på önskning ett. Ödmjukhet är mitt mellannamn.

Att min Sanna kommer hem. Jag klarar inte mer nu. Jag måste ha min soulmate über alles hos mig. Och nu när de mer icke ödmjuka människorna i världen återigen försöker bomba London på allehanda otrevliga sätt så tycker jag att Sannisen kan komma hem till mig. För just nu umgås jag för mycket med killar.

Min dator/laptop/livslina alldeles strax knackar på dörren. Jag kan inte blogga utifrån mamsellens dator så mycket längre om det innebär att jag inte kan lägga upp alla mina egna bilder. För mängden osannolika saker, inköpta saker, konstiga saker, annorlunda tatueringar på Kajsas arm, söta saker och oanseliga mängder med saker som fotograferats av mig måste visas upp för världen. Helst nu. NU!

Att alla roliga saker som jag vill ska inträffa inträffar smashingly good precis när jag vill och på bästa sätt under hela den kommande sommaren. För denna sommaren ska bli galet bra. Urval av saker; Way out West i Göteborg med sötnosen därifrån, massor av fina dagar på stranden och knarkbrun kropp som åtföljd, turer till Köpenhamn, Stockholm och Malmö, roliga möten med bloggkompisar från södra Sverige, en kaotisk med asrolig tennisvecka i Båstad och så vidare.

Och att det kommande året to come ska bli ett av de mest fantastiska i mitt liv. Ett år att aldrig glömma därför att jag gjorde det jag ville, för att jag vågade att göra saker som alltid velats göra men som inte har kunnat uppfyllas än.
Men även ett år fyllt av spontanitet, konstigheter, missöden och öden, sol, snö, kompisar och minnen.
Saker rullas upp på de mest oförutseende sätt och inte trodde jag att jobbet med alpina VM skulle innebära händelser i kommande Februari, att besök skulle kunna leda till Thailand eller att nya vänskaper skulle kunna leda till otroliga äventyr. Men jag gillar det. och det är första stegt till att bli det där året jag vill att det ska bli. 

Bi-color satin platforms large viewPatent leather clutch large view
ehh, okej... så önskar jag väl mig det här också då, just nu.
Some MiuMiu, Giles Deacon for Burberry, Lulu Guinness & Teenage Millionair tee.


Världens längsta vecka, respektive fredag

Im in a damn dilemma. Har jobbat i två veckor nu och arbetade min första heldag idag, dvs. från 09.00 till 18.00, och inser att trots att det är kul så är det ändå en ändlös ångesttristess att veta att så fort det blir fint väder så vill jag ju okså vara ute. Och så det där med pengar.
Hösten förväntas tillbringas i Frankrike med Hanna och vi lovade varandra att spara. So far so good.
Men jag är ju Kajsa! Och jag tycker om att shoppa. . .
Visst vill jag till Frankrike with all my heart men jag vill ju också ha en rolig sommar med shopping, utgång i Båstad och roligheter. I måndags blev det ett par shorts, tre par leggings och ett halsband. Igår blev det ett par jeans, nagellack, scarf och så vidare. Vart drar man liksom gränsen för köpstoppet? 

Nu när jag ska bli en teenage millionair så vill jag ju ha en massa saker. Exempelvis som en tisha från tillika märket Teenage Millionair med texten "Mary is my homegirl" eller "Jesus is my homeboy"

Men ikväll så ska jag ägna mig åt att knapra godsaker i trevligt killsällskap förhoppningsvis och kika på film istället för att vara på middag med föräldrarna i Torekov.
Förövrigt så har veckans skörd av härliga designerplagg  varit lite mildare än förra veckan på jobbet. Dock kom, oberoende av varandra, två Mulberry Elgin in på apoteket i Båstad och fick mig att dräggla lite på alvedonen. En svart och en brun i stor modell och fina detaljer. Slår fasen nog varenda Louis Vuitton som hänger på varannan kvinnas arm?!
 

Tre trender att digga


Lackat och klart

Lite typiskt mig att när en trend har kommit och den värsta stormen blossat över så blir jag plötsligt supersugen på att utöka min garderob med mer än bara de enstaka detaljer jag har. Som i detta fallet då lackbeståndet hos mig varit begränsat till ett smalt, svart skärp och annat smått. Sen jag kikade in den glossiga väskan från Lindex har suget efter en lackväska varit stort. Och därefter växt.
Patent leather clutch large viewThin patent B belt large view
Den antagligen läckraste väskan för säsongen enligt mig är nog Giles Deacons lackclutch med stora nitar för Burberry som jag ritade för första gången tidigt i våras. Fendis B-belt i fin, mörk dimblå ton är riktigt snyggt med de kontrasterande sömmarna.

Cotton sundress large viewBi-color satin platforms large view
Och med så snygga accessoarer skulle det passa fint med en kleinblå klänning från MiuMiu och ett par matchande skor i satin med färgad tå från detsamma märke.
(Och när jag ändå var inne på Burberry, och min våldsamma förkärlek för märket, så hittade jag denna illustrationen från i våras. Den enda metalicväskan jag skulle kunna tänka mig i sommar!)

Och extravaganta märkeskavalkaden på jobbet på apoteket i Båstad går vidare. Igår spottades en stor mängd väskor från Prada i både större och mindre storlekar och utformningar. Mycket fin canvas i kombination med ljust eller vitt läder och repdetaljer. Idag var det en hel del vanliga Longchamps och de typiska röd/gröna och monogramförsedda Gucci. Dagens höjdpunkt var den från säsongen kommna från Gucci helt i mörkt cognacsfärgat läder och monogrammen "intryckta/graverade". Var tvungen att berömma, så fin var den!

Beloved Sonia

I ett av mina absolut första riktigt moderelaterade blogginlägg jag skrev i höstast när jag började min krokiga bana som "modebloggist" var om Sonia Rykiel och hennes fantastiskt fräsiga träningskläder. De gick i svart och gärna med rosa inslag av i tygen instickade primadonnor och strassbeprydda detaljer. Det hade ju varit en fröjd att träna i det, då som nu! Jag som annars gillar enkelhet ofta, inte minimalism men inte heller mönster/färg myriad, gillar hennes sätt att blanda in lekfullhet. Kombinationerna av färger, det ful/snygga, lite barnsliga, söta och fräcka.
Cherry print dress large viewStriped sweater large view
Och idag igen insåg jag plötsligt igen att damens , eller numera dottern Natalies, design inte går av för hackor.
 Den till hennes signum gjorda randiga tröjan fanns inne på Solo i en kortärmad variant i prilliga, glada färger och en mer marininspirerad slouthshig variant. Och för mig som verkligen gillar annorlunda broscher klämde länge och väl på den klänning, självklart randig, i svart och lila med utåtvända sömmar som pryddes av vårens kollektions lilla trademark, äpplet. Ett äpple med tuggmärke på också!
Roliga små blusar med madicken goes vild känsla och körsbär åtföljdes av klänningen med stort K som fick mig att börja fundera på att verkligen investera. Vit skapelse med vidd i kjolen, lite gammeldags modell och naturigtvis broderad med knallröda små äpplen och gröna detaljer. Helt bedårande. Och naturligtvis ungefär det enda som inte var på Rea till ett pris av cirkus 2599 sek.
Bitten apple belt large view

Chillin´ in the sun

Mycket jobb, mycket plugg och körskolegrejs och dålig internetuppkoppling är ingen bra kombination när man ska blogga. Och när vädret dessutom är superfine, det är midsommar, man har middag med några av sina sötaste flickor som man inte sett på evigheter och däremellan tittar på "Battle Royal" med grabbsen och kutar fram och tillbaka till Statoil. (Och icke att förglömma, skapandet av vår the mini chicks club, B o t t e n s k r a p e t!)

Förra veckan belönade jag mig med en rutig klänning lite á la Sportmax och denna veckan blev det efter att ha klarat Eu moppe teorin bästa second hand shoppingen på länge. Ett litet guldkorn i Ängelholm till butik med mycket italienskt, klassiska plagg, annorlunda märken, fina snitt och roliga nyheter.
Så ett mönstrat, långt tublinne från det riktigt härliga märket Madelene Gabbano haffades och dessutom en favorit to be svart liten "bolero"-sak från Bitte Kai Rand med knappar och puff. Pics are coming up.

Och imorgon väntar en vända till Väla visst också.

Är riktigt sugen på ett par fina sandaler till i sommar. Både ett par med klack, gärna kilklack, typ de som jag bloggade om förra veckan i rosa lack från Din Sko barn och ett par platta med fin snörning eller knytanordning runt ankeln. Ser väldigt många just i Båstad på jobbet i chocklad/mörkbrunt som stämmer in på mina krav.
De ultimata skulle vara i just mörkbrunt läder med turkosa detaljer i form av stenar och smal knyt runt fotleden. 

Att vara eller att icke vara tygsko

De första skorna jag kärade ner mig i var ett par vita tygskor som min kompis helt sonika gav till mig eftersom de var för små för henne och jag förälskat mig i dem. Sedan har många tygskor passerat genom mitt ägo, dock inte så många på senare år. Tygskon för mig ska vara liten och nätt med lågt skaft, gärna bomullstyg, mjuk sula och fina, enfärgade snören. De sista blev ett par seglarbetonade ljusblå saker ifrån Nike för några år sedan och sedan har mitt liv varit lite tomt. Tomt på en fin liten tygsko.

Men så förra sommaren en outhärdligt het dag med shopping i Halmstad så trillade jag in på myrorna, de hade luftkonditionering, och fann dem. De ultimata tygskorna.
Mina blå/vit rutiga raringar inhandlades för 20 pix och såg helt nya ut och har följt med mig i snart ett år nu. Lite smutsigare men precis lika underbara. Jag älskar tygskor.
Men jag älskar inte Vans. jag vet inte vad det är men jag irriterar mig på att Vans liksom är fulsnygga på ett klumpigt sätt och är rutiga som mina älsklingar. Vansboomens instormning för ett par år sedan har gjort att Sveriges fötter verkar rymmas i antingen a) pumps b) foppatoffeln (död åt den!) eller just c) Vans.

När folk snackar om att de köpt nya tygskor bli jag alltid lite exalterad. Jag tänker på min kärlek till den bekväma, söta, stilrena, perfekta och underbara tygskon med sin lilla snörning, Så visar de upp sina Vansbeklädda fötter.
Vilket påminner starkt om båtar då de är så slimmade och jag dinglar med mina minifossingar till jollar.
Mina fötter kommer nog inte att synas i en karaktäristiskt svart/vit rutig Vansdojja eller någon extremt snarlik kopia som det väller över utav, någonsin.
Möjligtvis då den lite halvtuffa Marc Jacobs varianten.

Jag fortsätter att kärleksfullt se ned på mina snörskoförsedda tygskor helt enkelt.

Söt tygsko från laredote.se

Hej, får jag bo i din väska?

Av många anledningar måste jag snart åka till Göteborg igen. För att få slå lite på min bror, krama lite på Emma (o tillsammans med henne slå på min bror), gå på Monki, strosa runt i staden, träffa sötaste FashionableGossip och hennes bays och diskutera med denna angående Way out West. För vi ska på Wow. Ska!
Jag är inte människan som åker på festival. Mina, såkallade, vänner skrattar alltid alldeles för länge när jag pratar om att jag vill på typ Roskilde i svaga ögonblick eftersom jag vill se The Killers. Bara för att jag hatar smuts, lera, äckliga människor, tält, baja major, kräks, ölburkar, trängsel, massa människor på samma plats, bo i tält och regn.
Alltså allt som är festival.
Men om jag inte haft boende  Göteborg under Way out Wests två dagars festival så hade jag kunnat bo i flickan på bildens väska. Herregud, jag kan bo där i flera dagar. Igelkottsleep style.

Bill Carson bow tie large viewASOS Luxe Satin Tie Jewelled Sandal
När jag som mest trodde att jag kommit över min fäblesse för rosetter, och då speciellt i siden/satin, så slår det tillbaka med full kraft igen. Den mer feminina varianten av Killers sångarens halsrosett hittades för länge sedan på net-a-porter.com och gör mig alldeles glad. Och den makalöst fina sandalen från asos.com med liten klack och sagolika satinrosetten runt ankeln gör mig yr. Dessutom har jag hittat en ny second hand affär i Ängelholm som ser lovande ut. Måste.shoppa.nu. . .

Dagens skörd av intressanta plagg och accessoarer från jobbet på apoteket i Båstad är lite lugnare än gårdagen. Dock har jag insett att all that rich people antingen gärna kör på diskret lyx sådär lite á la seglarstuk och då gärna i mjuka pasteller, svart och vitt, linne, randigt och märken som Chanel, Gant, Gucci osv. Eller så kör de fullt ut på galet svulstigt italienskt stil med Versace glam från top till tå, massa guld och silver, strass, Marc Jacobs mer tokiga väskor, Donatella hår och gigantiska solglasögon som går i svart/brunt/sköldpadda och kontrasterar mot de färgglada kläderna. Men mycket fint från Chanel har skådats idag.Och Burberry vintage och möjligen Botkier.
Klicka för att stänga bilden
image104
Some pics från studenten. igen. Men när man saknar sina vänner, speciellt efter att ha pratat med den typ dödssjuka Hannan med hemmadialekten då man bara umgås med skånska pojkar, så blev jag lite ohhh.
Mich und Amanda. Und mich und Amanda igen. Japp, jag är skidtalang kiddot i röd overall.

En ping pongbolls öden och äventyr

Just nu är livet en cirkus-berg o dalbana-karusell-snurra med allt som händer. Och då är det svårt att hänga med. Eller i alla fall blogga!
Vilket är synd eftersom jag har en massa jag vill blogga om. Idéer, fynd på stan, shoppat, inspiration, tips, roliga anekdoter, fashion moments och så vidare. Och så saknar jag att spana in allt annat folks bloggar.
Men förra veckan ägnades åt rasande plugging till förarbevis till nya älsklingen somk jag fick av papi, slagsmål med mina bröder, roligheter med vänner, musikalen Mamma Mia i Göteborg och dessutom började jag jobba idag. Jag längtar alltså tills min laptop kommer och jag kan blogga från sängen när jag inte orkar röra mig!!

Lite tips dock från när jag gav mig själv en belöningsrunda i Ängelholm efter att ha klarat pärm tre. Rutig klänning i gult/grått, bild kommer, inhandlades från Lindex barn. Men de hade en massa fint från vuxen också.
Som denna
jaquardmönstrad kjol i blekt silver. För den som inte fick brokadkjolen från H&M eller Zara.
Eller den superfina retro/ 70-tals mönstrade klänningen. Och jag är riktigt sugen på en lackväska efter att ha klämt på denna. (Söt tunika/klänning från barnavdelningen i svart med satindetaljer för den sparsmakade.) Sen ett par finfina paperbag waits shorts i jeans som jag tyvärr inte hittade bild på. Och flera riktigt snygga tunikor som jag verkligen vill ha till min garderob. Mest antagligen den trefärgade, liknar den där klänningen Nicole Richie hade förra sommaren..., helt fantastiska i fuschia/svart/guld! Eller den mer stilrena, eleganta plisserade.

Och efter att ha jobbat en enda dag på apoteket i Båstad så inser jag att det kommer att bli en hel del tjat om extraordinära plagg och accessoarer. För en bråkdel av det som skymtade förbi på människor med plåster i händerna var neonrosa Longchamp, en fantastisk röd Chanel 2.55 som fick mig att vilja bli väskryckare, det eftertraktade signumorangea armbandet från Hermés, Louis Vuittons svarta och nitförsedda väska från denna säsongen och coolaste Gucciskorna med bambudetaljer. Jag kommer att dräggla i sommar...
fortsättning följer alltså...
Dot print dress large viewCanvas B Bag large viewEnamel jeweled cuff large view
Så för att inte vara lika omåttligt fascinerad över andras tingesten under morgondagens jobb så skulle jag önska mig klänning från Matthew Williamson, den så last season-artade Fendi B Bag i canvas eftersom jag har en förkärlek för canvasväskor och slutgiltigen en bombastiskt armband från Robert Cavalli.
Hoppas det matchar min vita apotekarrock?   (net-a-porter.com)


C´est la mode, la Aenigma

Jag kan bara efter mycket och långt funderande och slutgiltigen konstaterande säga att jag älskar sommarens mode. Det finns liksom plats för allt. Varje människa borde kunna hitta en detalj, nisch eller del som de tycker om det modet och de rådande trenderna.
Ibland gör FaceHunter mig besviken, ibland nöjd och då oh då alldeles överväldigad.
De senaste veckornas foton gör mig precis så överväldigad. Han har snappat upp så otroligt många vackra människor med stilar och plagg som får mig att klistra fast ögonen vid laptopens skärm.

Allt det där som jag älskar med sommarens mode har Mr. faceHunter skickligt fångat;
De oliak tidsepokerna som stilfullt vävs samman, det eleganta och svala, det etniska och vackert folkloristiska, det som är antingen lite, lite för mycket gällande allt eller precis lagom nedtonat, färgmönstren och mönstren.
I dessa varma månader vill jag alternera mellan att sticka ut genom att ha skarpa neonnaglar och detlajer som en sidenturban eller stilrent sticka ut genom att vara sober och klassisk utan att vara som alla andra.
Den fina ljusa turbanen med nedsläppt "svans" är ett måste för dagar på stranden och tillsammans med de höga shortsen och söta tishan är det lätt men så fint.
Jag har kommit över min skräck för paljetter. Därmed är miniklänningen på bilden helt fantastisk och i kombination med silver herrskorna pricken över ett gigantiskt i!
Hela våren har jag tjatat, nej nej nej till alla slags metallicbeklädnad på benen och i större plagg. Det håller jag fast vid. Men hennes söta flört till det asiatiska, ja ja ja.
Svart & vitt, alltid oslagbar kombination men för dennes skull kan det ju ändå bli mainstream och lite trist. Denna flicka gör det fantastiskt vackert med accessoarer i skarpt vitt á la Chanel och med fint nät över ögonen.
Jag tyckte tills för ett tag sedan att jumpsuits var för bebisar. Det tycker jag inte kängre. Ge mig en sparkdräkt som denna och jag skulle jollra av lycka.
Elegant och oerhört sofistikerat men ack så sexigt utan att bli det minsta vulgo. Så. Himmla. Vackert.
Svart och guld i kombination är en starkt svaghet hos mig. Hade hon skippat de korta strumpisarna hade det varit råcoolt. Det är dock fortfarande råcoolt, hur kan det inte vara det med Burberrys asfräcka guldbasker? 
Jag stirrade på bilden i en minut innan jag gjorde någonting. Snacka om att jag diggar hennes stil. Lager på lager, blandat, mixat och matchat. I vanliga fall borde färgkordinatoorn i mig säga stopp och påpeka att allt är hipp som happ, men jag kan inte rå för det; I like it!
Audrey Hepburn goes 2007. Stilfullt, snyggt, vackert och extremt elegant.

I sommar älskar, älskar, älskar jag klänningar med vidd och volym som inte avslöjar för mycket former men som ändå har en fin ringning som ger kroppen karaktär och skärpa. Denna sidenskapelse vill jag ha. NU.

Wherever you go, I will follow

Är det inte konstigt hur man kan känna att man blir mycket lyckligare, gladare, mer till freds, lugnare, mer harmonisk, snäll och lugnare i själen av att bara få vara på en plats?

Efter en dag i solen i trädgården med gräsklippning á la Desperate Housewives modell, dvs. bikini, slokhatt, bling på fingrarna och söta gummistövlar, och sedan plugg för förarbevis och lektion inne på körskolan i Ängelholm har det varit en utmärkt dag helt enkelt. Jag är så tillfreds med det mesta. Bara för att jag är där jag är.
Den enda smolken i bägaren är egentligen att jag är så långt ifrån de som betyder mest för mig just nu av vännerna. Jag saknar inte jämtland riktigt än men alla de som jag lämnade för att få vara i skåne.
Jag hoppas ni förstår hur mycket jag saknar er!?!
Och till råge på det så är bästa vännen i London, än längre bort.
Klicka för att stänga bilden
Bilder från studenten. Champagnefrukost, ghettoposing av mig och Camilla och jag i full färd med att... ja, efterlikna Dalai Lama?
Hoppas kunna lägga upp bilder snart snart snart på shopping, sommarbilder från 29 gradigt Båstad och roligheter
Klicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bilden

Sofia har läckraste, och läskigaste, skon från Louis Vuitton i galet rosa och på catwalken och kändisarna syns lackskor i neonskalans alla färger. Jag vill också ha. Och jag har minifötter. Men denna kanske kan bli min räddning??
Okej, funkar inte att länka, så klicka på länken;
http://www.dinsko.se/Barn/Teman/New_Arrivals.aspx?shoe=225597&cnt=11


 


Semestercravings i Båstad

Efter två dagar med resa, resa, resa och lite till resa ned till skåne så sitter jag äntligen på samma stället där hjärtat också sitter. Och då syftar jag kanske inte riktigt på biblioteket i Båstad som jag är på exakt nu men just i skåne. Bland de knallgula rapsfälten, det blå havet, under den vidsträckta himlen, med den ljumma vinden genom trädgården och mitt ljus rosa rum på ovanvåningen i huset. Det är här jag ska vara.

Och eftersom jag inte kan ladda upp alla bilder från den galna studenten, min shopping från Ösd och annat roligt från Norrköping igår så blir det bilder på cravings utöver det vanliga!
Sad Little Injured Panda Screen Printed Plushie
Injured Panda från etsy.com gör mig alldeles varm i magen. Hur söta är de inte? Jag har ju skirivt ett antal gånger förut om små söta, halvmakabra djur och nu passar dessa in i mitt liv känner jag. Ledsna små pandor som fått blindtarmen utopererad... fast med plåstret i pannan. Inte så lätt att veta vart blindtarmen sitter ju alla gånger...
Organza cocktail dress large view
Anna Suis helt makalösa klänning i puffig modell och lite romantisk goth-känsla är sagolikt snygg. Jag kan sitta och titta på den i flera minuter faktiskt. Kajsa vill ha. Klänningen är dyr. Kajsa vill ändå ha.
G i m me G i m me G i m m e

Sayonara school

Det finns tillfällen i livet som man inte kan förklara med ord. Man måste vara där för att förstå. Andas samma luft, känna alla känslor, stå med densamma personer, göra detsamma ting och vara i situationen för att förstå.
Att ta studenten är ett av de ögonblicken.
Så istället för att lägga upp några av alla de bilder som togs igår och idag under vårt studentdygn med allt vad det innebär av stress, press, champagne, betyg, vita klänningar och mössor, klarblå himmel, fest och oförglömliga ögonblick under natten i Östersund då vi sprang omkring i bara klänning och sjöng på rådhustrappan, så säger jag bara; Det var fantastiskt att få dela det ögonblicket med de av sina vännern som man älskar mest.

Jag grät inte då, jag gråter inte nu, men jag inser plötsligen hur otroligt mycket jag kommer att sakna alla!
Klicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bilden
Den sista veckan i skolan blev sagolik och en enda lång tirad av roliga stunder med idelt solsken och värme utöver det vanliga. Fy Fan vad kul vi hade!
Klicka för att stänga bilden
Nu åker jag till Skåne, Båstad, för i sommar. Naturligtvis fortsätter jag att blogga därifrån!
Vi ses om ett par dagar då jag anlänt till min dator, är det något så lämna en kommentar eller mail till [email protected]

Presentuppbåd & knepigt knåpande

Hur glad blir inte en lite bestialisk flicka när hon öppnar ett paket från posten och finner dessa två små raringar!!
Present från broder i Stockholm med tillhörande flickvän måtte ha kikat på bloggen eftersom jag hyllade Voodolls små underbara skapelser för någon vecka sedan. De jag allra helst ville ha är alltså i mitt ägo och skrämmer numera livet ur de flesta när jag talar i telefon eller trycker upp dem i ansiktet på dem...
Man kan ju försöka mucka med mig nu när jag både har mitt temperament + små voodoodockor!
Tack Bror med flickvän!
2

Fötterna antar en högst besynnerlig jag-har-trampat-på-en-massa-blåbär-nyans när man först gosar ned fötterna i röd färg och sedan blå för att offra sina rena fossingar till att skapa lite konst. Eller för att skapa ett lakan där det står ES3 på med fotavtryck. Mycket fint tycker vi, jag och Mia, och högst personligt. Mina fossingar.

Sjung om studentens ångestfyllda dagaaaaar

Ena stunden trallar man runt på små moln och känner sig som den mäktigaste ungen på jorden. Slut på skolan, fint väder, framtiden för sina fötter, all tid i världen, ung och frisk och orädd. Sen kommer man på att man egentligen faktiskt ju är livrädd för hela grejen... då blir det jobbigt.
Men denna veckan har ägnats åt idel roliga saker som jag inte ska trötta ut någons öron med. Det viktigaste är att jag spenderade den tiden men mina vänner som jag håller av, på sjukt roliga ögonblick eller härliga stunder av lugn. Dåligt med dagens outfit den här veckan, men vad gör man när man kutar runt i bikini i värmen och bara slänger på sig ett par härligt slitna shorts?
På studentlunchen idag dock;
Svarta ballerinas med vita rosetter, H&M barn. Nya kjolen, H&M.
Vitt linne, H&M. Träarmband, present. & studentmössa. (Mycket H&M idag, men snodden i håret är köpt i Oman faktiskt!!)

1
1. Stunder av betänkelse. 2. Gruppdynamik på skolgården inför upphängning av SPs lakan.
2. Fixande av SPs gigantische lakan. 4. Massa folk på bryggorna vid indalsälven. Och ja, folk badade!! ...
5. Piccolo och jag har en date imorgon bitti vid åtta snåret i en park tillsammans med alla studenter.
Champagnefruskost närmare bestämt.

Tantsnygg på picknick

Dagen skall ägnas åt att skriva CV som skall skickas till Frankrike, Annecy (Fan, det är svårare än vad man tror att skriva CV, typ tala om hur fruktansvärt bra man är utan att låta som fröken Bombastisk)
och sedan picknick i en park eller på en brygga med flickorna.
Och eftersom jag tjatat om picknick á la madiacken i tre dagar nu och den tanken börjar kännas lite löjlig vid det här laget så skulle jag nog mer köra på tantsnyggt om jag inte redan klätt på mig annat.
Det blir hängselkjol från TopShop, London, och blingad dödskalletee idag, men om tanken hade fått bestämma hade det blivit såhär:
Short linen shorts large viewAngel sleeve blouse large viewQuilted Novak bag large viewBrass ring sandals large view
Tantsnygg/ful kombo med kleinblå shorts ifrån Robert Cavalli, luftig vit blus med öppen rygg, härlig quiltad väska från Alexander McQueen och apsnygga sandaler från min favorit Bottega Veneta!
Lite små fult, skönt slappt för en dag i solen och lättsamt för att knapra färska baguetter i.

Om två dagar tar jag studenten. . . H J Ä L P

Nya plagg jag inte behöver

Tanken i helgen var att jag inte skulle handla. I alla fall inte så mycket. Men vad gör man när man tvingar sin kompis, som förövrigt borde lägga ut bilder på sina fynd, att köpa tre klänningar och sedan hittar den perfekta kjolen? Jo, man konsumerar som den äckliga lilla materialist man är. (Och struntar i att man ska leva i Frankrike i ett halvår snart och borde icke konsumera...)

4
Kjolen kikade jag på sist i ett snabbt ögonblick på H&M och för mig som tjatat om Guccis vårkollektion med söta folkloristiska plagg i rött och lila kunde inte låta den hänga kvar. Moget nog så köpte jag inte blusen, prackade på Hanna klänningen i rött/svart och haffade således kjolen till mig.
Sitter som en smäck i 34 med lagom hög midja, vid och luftig kjol, liten diskret volangkant längst ned och dolda fickor i sidorna. Och så känns det lagom copycat på Gucci som sagt. I like.

Sen kunde jag inte låta bli att låta den rutiga lilla jackan från Divided hänga med hem också. Jag menar vit liten jacka med grönt rutmösnter som får mig at se ut som en kökshanduk, luva och alldeles lagom för att ha en sommarkväll på stranden i Båstad?!

A day to remember

Först tänkte jag att jag skulle berätta hur roligt det var att shoppa i lördags. Sen kom jag på att eftersom varenda modebloggande flicka i Sverige ändå antagligen ägnar dagens bloggning, som vanligt, åt just mode och shopping så struntar jag i att göra det. Jag säger istället bara, tänk vad härlig en dag/helg i Östersund en sommadag kan vara när man är med sina vänner!
3
 Kikande på sista filmen med världens härligaste Johnny Depp som världens härligaste karaktär Jack Sparrow, hemtrallande i den ljumma natten med Hannas alla H&M påsar (se, där fick jag in shopping!) och nästkommande dags soldyrkande och cancerframkallning i badhusparken med mys, godis och lite karatekast. Jag tror att ordet jag söker är fantastiskt?

Nu blir det brännboll in tha park, uppackande av paket från broder P i Stockholm och ännu mer häng med kompisarna och särskilt Hanna som ska bo här.
Imorgon, jag lovar imorgon, blir det uppvisande av shopping och idelt modesnack igen.

Kämparglöd och; smärta är bara en högre form av njutning..

Ibland är det förlösande roligt att få återgå till de där ögonblicken i livet då man ohejdat kan vara barn igen och helhjärtat får ägna åt sig uppgiften att bara ha roligt, skrubba knäna, krypa i små tunnlar och garva.
Det gjorde vi igår. Och vår bästa sida var ärligt talat definitivt inte att tänka på Boda Borg och göra de mer intellektuellt krävande uppgifterna. Nej, vi körde på råstyrka, jävlar anamma och fusk. Då gick det skitbra!

Jag har ont i knäna, inser att vi förbrukat nästkommande års svordommar, ömmande huvud som dunkar, trassligt hår, ont i halsen efter skratt som aldrig tog slut och allehanda minnen at aldrig glömma. Vi tog ett demokratiskt beslut dock efter att ha gjort banan "Militären" otaliga gånger, att aldrig någonsin göra lumpen. . .

Teamsång under gårdagens svettiga övningar, som för det mesta slutade illa men likväl var roliga, var således;
In the army- Status Que
 (Fast Hanna lyckades krydda den med ord som.. är för fula för att nämnas här..)

Kvalitetstid in absurdum

1
I vanliga fall skulle täppthet i näsan göra mig till en ytterst tjurig unge. Nu gjorde det mig endast till en skrattande unge som inte kunde prata ordentligt på grund av just täppt näsa. Men det var det faen i mig värt med tanke på hur roligt den här helgen varit. Så många moment som jag gillar, på lite mer tid än ett dygn!
Strålande dag med värme som vi inte sett i jämtland på länge, shopping i Östersund som resulterade i fin fina fynd som kommer senare, mys i Amandas nya lägenhet, galenskaper på Boda Borg som resulterade i ytterst fula svordommar från det mesta oväntade hållet och av grövsta slag...Tjoande hem till Amandicons lägenhet, dusch, knallning ned på stan i sommarvädret, middag på uteservering och sedan Pirates 3 på bion.
2
Kvalitetstid med babesen under lördagen och sedan solning i badhusparken ackompanjerat av en massa annat folk idag, söndag, vid storsjön. Helt underbart. Pics från tillfällena och shoppingen kommer så snart Jannikes mail inte är ondskefull!

Relax, take it easy

Skönt med en slapp dag i skolan. Knalla iväg i shorts och oversize skjorta till naturkunskapslektion som bestod av att få veta betyg. Skinande sol, klarblå himmel, ljum bris och äntligen vår även för oss häruppe i norr.
Lite fler betyg blev jag underrättad, snack om helgen och nästkommande vecka. Vår sista vecka innan studenten. Vår sista vecka tillsammans. Det ska bli några dagar att sent glömma!
2
Rutiga tygskor, 2Hand, myrorna Halmstad. Ljusblå/vit randig shorts, Zara.
Bara ben! Helt underbart att kunna gå med bara ben för första gången hemma!
Linne med små rosor, Gap, köpt i London. Oversize skjorta, favorit ur mamsells garderob.
Stort träarmband, present från Amanda. Lila satinväska, nya från Indiska. Tre radigt pärlhalsband, arvegods.
Och massor, massor, massor av blonda lockar.
1

Lots of curls and smiling. Klicka för s t ö r r e bild.
5
Så sjukt skönt att sitta i solen, andas lite och faktiskt göra ingenting mer än absorbera strålar av UV till skinnet.
I helgen väntar underbara timmar med några av flickorna. Nabo till Östersund, shopping i staden (Jag vill ha sötaste jackan från H&M i brist på en satinjacka från Lindex!), back to childhood med lek på Boda Borg, middag inne i stan igen, mys i Amandicos nya lägenhet, Pirates of the Caribbean kikande på bio och sedan boende hos Hanna. Ska bli larvigt kul, mysigt och härligt. Kvalitetstid helt enkelt!

Så Östersund, watch out, Kajsa & Co. kommer till stan, vi tar snart studenten och är oövervinnerliga!