Kajsas höstenäräckligmenmankangöradenmysigändå!-guide

Som rubriken så väl mellan raderna säger är hösten inte min favoritårstid. Och jag är ju inte ensam att sjunka som en mental sten när löven klistrar fast sig under skorna, regnet smetar ut mascaran och världen förvandlas till en geggamoja av oidentifierbara gröngråbrunsvarta nyanser. Så jag gjorde en lista på saker som gör mig glad!
Om man vill kan man göra en egen lista så hojtar ni bara till eller länkar hit så jag får se vad som gör er glad. Som förvandlar bleka släta kinder till rosiga leenden med smilgropar. Behöver inte vara invecklat, komplicerat eller dyra resor till Tahiti. Det kan vara jätteenkelt och jättelitet. Som:

1. Förvandla en tisdagskväll till ett barnkalas! Alldeles fantastisk idé av världens bästa
Popbejb som de gjorde slag utav. Tårta med grädde och lösgodis på, kalashattar med allas namn, sång, dans och naturligtvis lek.

2. När jag pratar i telefon, eller bara har tråkigt och en penna till hands, ritar jag alltid små saker som jag tycker om. Som sniglar. Eller kaniner ballonger och spöken. Utmärkt sätt att göra något kreativt och sen får man ju fina små personliga konstverk av saker man gillar på köpet!

3. När man själv sitter och stirrar sig glosögd på regnet så är det faktiskt inte bara avundsjuka som bubblar upp när man kikar på folks bilder och läser deras historier från andra länder. Amanda befinner sig på Nya Zeeland och går sommaren till mötes i landet som är mitt drömresemål. Makalöst roligt att se och läsa om hennes liv där.

4. Jag har aldrig fått ha TV-spel. Det är då saker som varit big no nos i min familj men TVspel är helt klart en av dem. Så när man väl fick spela lite hos vänner var det som himlen. Och den bästa himlen var helt klart gamla goda Nintendo 8-bitars med Super Mario. Yoshi var helt enkelt min första kärlek. Så när kompisen man ändå spenderar sin mesta lediga tid hos funderar på att slå till på inte bara sjäva Nintendot utan också tre originalspel är himlen nära igen!

5. Min klädinspiration tryter i samma takt som mina strumpor försvinner spårlöst när dagarna blir kortare. Jag till och med skrev en krönika om min och garderobens emotionella kris gentemot varandra. Men då är det bloggar som Janes som kickar igång de små grå med fäblesse för annat än jeans och en kofta.

6. Uttjatat klichéartat och typiskt. Men alltså, vänner är vänner. Och trots att de är som syskon, ibland vill man bara köra gräsklipparen över dem, så är de ju bra fantastiska ändå. Äta middag ute en torsdag, spela lite Mortal Combat en söndag, fnissa så det gör ont i magen på Dahlboms eller bara äta clementiner i timmar. Det gör en gott.

7. Jag är så himla svag för allt som är sött. Sött gör mig glad. Helt enkelt. Så min nya kärlek för Hello Kitty och rosa japanska saker underlättar helt klart höstens mörker. Men så hörde jag om det nya spelet Little Big Planet på P3 häromveckan och insåg att det var något för mig. Ända sedan Sandra introducerade mig för Samoros har jag letat efter ett nytt spel att bli kär i. Och vad kan vara bättre än en virkad garngubbe? Jag vill haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


8. Jag längtar bort. Satan vad jag längtar bort. Så till den grad att jag äts innifrån och ut av den där oroliga känslan av att jag måste iväg på något sätt. Inte fly från den verklighet jag lever i, men ta mig till en ny. Och visst, att se The Beach för första gången en smådyster söndagskväll gjorde mig grön av begär efter sand mellan tårna. Men också en viss tillfredställelse. För bra film gör en bra. Och The Beach var en riktigt bra film! Jag vill vara en hippie i ett minisamhälle på en Thailändsk ö och längta efter chocklad och käka fisk.


Sådärja. Vad bra jag mår redan!
Hur mår ni?

Kommentarer
Postat av: sandra

jag har fler samorostspel! de ligger sparade i ett litet dokument på min hemdator. ska komma ihåg dem till dig!

Postat av: stilist

Härlig guide, fats jag gillar ju hösten :/

2008-11-03 @ 15:27:03
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: Linnéa

ja, klart att min uggla vill ha ett fräsigt syskon i silver! vilken härlig lista! garn-gubben är ju ursöt och jag älskar också det där samorost-spelet!

2008-11-03 @ 15:36:29
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Vilken fin blogg. Underbart bra skrivet.

2008-11-03 @ 16:01:44
URL: http://mmmbopbadubadop.blogg.se/
Postat av: bea

myyyyyys

2008-11-03 @ 16:27:16
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: Lisette

Vad har Jane för bloggadress?

2008-11-03 @ 16:59:47
URL: http://www.lisettejohansson.se
Postat av: Paulina

tack för detta fina inlägget! <3

2008-11-03 @ 17:10:32
URL: http://bryno.blogg.se/
Postat av: Sara

Svar: Rolig och ärlig ?! :D

2008-11-03 @ 17:24:32
URL: http://intimacy.blogg.se/
Postat av: Camilla

"Inte fly från den verklighet jag lever i, men ta mig till en ny." Det här fick mig nästan att börja gråta, för det är PRECIS så jag har känt så länge, men inte kunnat sätta ord på det hela. Jag önskar att jag haft den formuleringen i mig när det ifrågasattes till höger och vänster varför jag skulle åka iväg "när allt är så bra hemma".

2008-11-03 @ 17:40:28
URL: http://cmtk.blogspot.com
Postat av: Olyckssyster

Det där spelet har jag hört mycket gott om. Problemet är bara att vi inte har något PS3. Ännu.

2008-11-03 @ 17:40:41
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Rebecca

dina kläder på bilden var bautafina! hela du var fin :)

och nintendo är bäst<3

2008-11-03 @ 18:19:23
URL: http://shehasmicrosoft.devote.se
Postat av: Rebecca

en underbar liten höstguide!

jag packar även upp med gamla bra filmer, bakar kladdkakor och spelar tp kvällarna i ända. Det fungerar bra också!

2008-11-03 @ 18:55:56
URL: http://popfroken.blogspot.com
Postat av: ina

fin lista! vänner är aldrig uttjatat! de är bäst!

2008-11-03 @ 18:56:16
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: Kontorsråttan

Jag brukar trösta mig med en dusch, kroppskräm från Bodyshop och mysbyxor i soffan. Gärna framför Top Model. Skitprogram jag vet, men ändå...

2008-11-03 @ 19:36:44
URL: http://kommunhuset.blogg.se/
Postat av: Victoria

Vilken underbar lista! Nu mår jag också bra :D

2008-11-04 @ 00:36:55
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Graméus

Du är också en bra vän Nöten! :)

Jag är lite kär i det där spelet med, såg i Rocky.

Ska vi köpa spelet, och låna PS3 på Holiday?

Finns inte det där?

Nu ska jag till jobbet, tråååååååkigt.

2008-11-04 @ 08:41:52
Postat av: Amanda

men gulle då!

inte så gullig bild på mig. men det tar vi inge extra för va.



och bara så du vet... förväntar mig underbara historier om den vackra svenska, snöiga, vintern... även om det inte är så, så kan du väl ljuga ihop nåt nån gång.



puss.

2008-11-04 @ 14:43:09
URL: http://nyazeelandbloggen.blogspot.com
Postat av: Katarina

Tack fina du!

Du måste följa din egen höstenäräckligmenvigördenmysig guide! så kanske du mår lite bättre sen :) söt är du som tusan och du ritar så himla fint så jag blir glad i magen. jag skickar lite cybergladimagen åt dig! kram på dig fina kajsa

2008-11-04 @ 15:59:18
URL: http://pleur.blogg.se/
Postat av: Janna

Dethär är mitt favoritinlägg på alla bloggar på ungefär sex månader. Speciellt nummer ett. Världens bästa idé!

Och jag också gjort en lista. Kika om du vill :)

Du är finast i världen

Puss

2008-11-05 @ 11:48:06
URL: http://tuesdays.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback