Why dont you say "Hi, my name is Jean, I like the way you dance"?

Jag har fått ett så jäklarns roligt jobbuppdrag. Och om det klaffar så kommer jag skriva en sån himlans kul grej för en himlans ny spännande tidning. Ny för mig alltså.

Förövrigt tänkte jag såhär. Det rullar in ny läsare för varje vecka, och det är så roligt att jag dör en smula av glädje, men det vore ju kul att se ungefär vilka ni är. Så vi gör en sån där klassiker. Blogg eller inte, skriv vad ni heter, ålder, vart ni kommer ifrån och något gulligt om ni har det på hjärtat. Enkelt och så bara så att jag vet vilka jag ska skicka snöbollshjärtan till i tanken. :)

(Här skulle det legat en fin bild på en seamonkey jag ritat. Men blogg.se ville inte sammarbeta. Så tänk er en seamonkey. Pamela sa att jag nog var en seamonkeytalang.)

Kommentarer
Postat av: sophia

hej! jag heter sophia är ju 23 år gammal (ung! :o) & bor i linköping. har följt din blogg i ett år nu kanske, minns inte hur jag hittade hit från början. gillar den iaf :) fortsätt skriva fint.

Postat av: Kristina

Jag är inte ny. Inte på långa vägar. Men jag tänkte presentera mig ändå, för jag har varit hemlig och inte kommenterat så mycket. Jag heter Kristina, är 24 år och bor i Uppsala. Jag tycker om att spela fiol, vara med fina vänner och fynda på Röda Korset. Ikväll tittade jag på Wall-E så just nu måste jag säga att jag tycker om den också. Och självklart gillar jag din blogg. Kram/K

2008-11-25 @ 23:00:45
URL: http://thisisversailles.wordpress.com
Postat av: nathalie

du vet vem jag är.. ;) har läst din blogg hur länge som helst ju, kommer inte ihåg hur jag hittade hit!

2008-11-25 @ 23:14:47
URL: http://nenneblogg.blogg.se/
Postat av: Björk

Jag heter Björk och jag är fjorton och jag bor i usla sundsvall. Lite för mittemellanfånigt. Jag höll på att säga lite för långt norrut, men det är lögn för jag tycker om Norrland. Där man känner att det är Norrland. Inte där man känner att det är lite extra kallt och lite extra långt ifrån världen. Utan fördelarna. Om du förstår.



Jag har inget gulligt på hjärtat

men jag tycker om din blogg

tjohej

2008-11-25 @ 23:17:34
URL: http://bump.blogg.se/
Postat av: Linnéa

2008-11-25 @ 23:44:52
URL: http://aboveandbeyond.blogg.se/
Postat av: caroline

Inte ny här nånstans, men kanske lämnar jag ord här allt för sällan?

jag heter caroline, är ett år för ung (17) och bor i uppsala som för tillfället är förvandlat till narnia (och jag älskar det). jag är dålig på att veta vem jag är ibland, men gör så gott jag kan. Försöker ha så roligt det bara går för det mesta, träffar fina människor och längtar bort till andra platser. Fast just nu trivs jag ganska bra som det är, faktiskt!

2008-11-25 @ 23:50:08
URL: http://imagine.webblogg.se/
Postat av: Linnéa

Jag skickade visst iväg utan att skriva. Det var inte alls meningen.



Jag heter Linnea och är 19 år och bor i Hudiksvall. Jag hittade till din blogg för längesedan på något konstigt sätt, men så glömdes den bort av någon outgrundlig anledning. Men nu har jag hittat tillbaka och det känns fint.

Mina vinterplaner var till en början att jobba i Åre, så jag har suttit och tänkt på om jag skulle våga fråga om en fika då eller så. För du verkar vara en vettig tjej bland många ovettiga. Men nu ändrades mina vinterplaner drastiskt och istället blir det en säsong i Chamonix där jag ska jobba på vandrarhem och åka skidor och leva livet så som man lever det som bäst.

Du får hälsa det fantastiskt vackra Åreskutan från mig i vinter!



Din blogg är annorlunda och fullständigt kalas och underbar!

2008-11-25 @ 23:50:57
URL: http://aboveandbeyond.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag heter Camilla, jag är 19 år (haha, gud vad jag ville skriva höstar där av någon anledning), jag är Malmöit vanligtvis men befinner mig i Montpellier i södra Frankrike sedan tre månader tillbaka. Om två veckor åker jag hem. Jag är stökig, kvällsmänniska (vilket leder till konstant trötthet om morgnarna eftersom jag verkligen aldrig kan förmå mig till att gå och lägga mig i tid), hoppfull och känslosam. Och just nu sitter jag och gör ingenting, och det är rätt trevligt. Fast jag kom precis på att jag inte har några rena strumpor till imorgon. Det var inte lika trevligt.

2008-11-26 @ 00:19:13
URL: http://cmtk.blogspot.com
Postat av: cary

som du nog vet heter jag karin, kallas mest för cary, och är sjutton snart arton. jag bor i norrköping, och det kan trots allt vara en himla mysig stad, speciellt nu när alla lampor lyser kring strömmen och snön ligger vit och fin på marken. jag tycker om rosetter, böcker, choklad, fin musik, sena sommarnätter, havet och att springa barfota över klipporna. jag är envis som få och tycker inte så mycket om att ha fel, fullkomligen älskar att läsa och har lockigt hår.



=]

jag tycker att du är så himla himla söt kajsa, och vill gärna träffa dig för en fika eller så när du kommer till norrköping nästa gång ♥

2008-11-26 @ 00:29:54
URL: http://caryw.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag heter Elin Lestander, är 24 år och kommer från lillaÄlvsbyntyp6milutanförLuleå. Jag hittade dig via Underbaraclara (hon är bara fantastisk!) och jag måste säga att jag tycker hemskt mycket om hur bra du är på att uttrycka hur du känner dig inombords vid olika tillfällen och i olika inlägg. Du har nu övertygat mig om att jag aldrig kommer kunna skriva lika fint (är journalistutbildad, kvällsmänniska, rätt full av ångest, gillar att skriva), but I'm okay with that! Inlägget "Må änglarna sjunga dig till ro, lillebror" har fått mig att gråta ordentligt tre gånger.

Best wishes! ;DD /E

2008-11-26 @ 01:21:03
Postat av: Fummel

Jag heter Elna och är 20 år. Jag bor i London i en sunkig studentlägenhet och längtar hem till min lägenhet och pojkvän i Malmö. Jag ska bli världens bästa violinist och när jag inte övar fiol så pysslar jag. Och jag tycker din blogg är bra. Inspirerande. Har följt den sen jag flyttade till London i mitten på september. Och din nya header får mig att längta till julen!

2008-11-26 @ 01:51:09
URL: http://fummel.bloggagratis.se
Postat av: Jess

Kul kul kul att du gillar min mössa!

2008-11-26 @ 01:54:46
URL: http://fashionjungle.blogg.se/
Postat av: Shirin

Sofia, 21, Gävle :)



Och jag ser fram emot att se seamonkey'n på bild snart ;-)

2008-11-26 @ 02:01:13
URL: http://shirin.devote.se
Postat av: punaniii

punaniii, 28, jobbar som guard i Estockholmo. pluggar. vill bli snut. halvhetero med fabless för något yngre pojkar. kattägd. trettio kvadrat och en kokvrå. älskar att duscha länge och pryda mitt bo med ljusslingor i rosa. tränar kickboxning när jag inte är ständigt förkyld, vilket kommer med jobbet. pånyttfödd stallflicka modell amazonas. o.s.v...









trilla hit alldeles just nu, via anna ileby. du kvalar rakt in i bloggrollen.



är redan kär i din head och fått enorm inspiration till kommande head.

2008-11-26 @ 02:12:26
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Jonna

Du vet vem jag ar ocksa! Heter Jonna ar nitton ar gammal och bor just nu i Glen Ridge, New Jersey. Ar ursprungligen fran Norrkoping. Har foljt din blogg anda sedan jag borjade lasa bloggar for ett och ett halvt ar sen.



Nagot jag saknar ar TuttiFrutti-godis!

Kram

2008-11-26 @ 05:08:10
URL: http://jonnaoverthere.blogg.se/
Postat av: Jonna

Jonna, 19 år, Jönköping.

Jag har följt din blogg ett bra tag, vet inte hur länge.. Gillar din blogg väldigt mycket i alla fall! :)

2008-11-26 @ 07:30:19
URL: http://jjoonnaaa.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: haha, jag tror du ska ha!





Johanna, 22 år, bålsta. Det blir inte roligare än så.

2008-11-26 @ 07:58:14
URL: http://passepartout.webblogg.se/
Postat av: Carsan

Jag är nog färskare än fisken i disken här. Bor för tillfället i Borås där snön just nu regnar bort. Där tillbringar jag dagarna med att plugga till bibliotekarie och köpa nya paraplyn. Jag hittade till dig via underbaraclara och du har redan placerat dig bland favoriterna (bara snöbilden gjorde min dag=))

2008-11-26 @ 08:17:39
URL: http://www.crazycarsan.blogspot.com
Postat av: nathalie

Tjoho. Namnet är Nathalie. Åldern är 20. Platsen är huvudstaden.

Hoppas du mår bra i vinterkylan!

2008-11-26 @ 08:28:23
URL: http://mirabiledictu.blogg.se/
Postat av: boysen illustration

Victoria, 27 år, Malmö. Tycker att du verkar vara en mångsidig talang. Imponerad över att du får så många beställningar :)

2008-11-26 @ 08:37:29
URL: http://boysenillustration.blogg.se/
Postat av: Maija

Åh hej! Mitt namn är Maija, jag är 15 år och jag bor i Stockholm. Jag har läst din blogg ett tag och du verkar så söt. Idag kan jag dela med mig av att jag börjat få eksem under mina festivalarmband. Mysigt va?



Puss,

Maijs

2008-11-26 @ 08:44:46
Postat av: Annika

Jag är inte ett dugg ny, men jag tycker du är underbart söt och talangfull ändå.

Annika, 22, Stockholm :)

2008-11-26 @ 08:46:12
URL: http://annikasvenmarck.wordpress.com/
Postat av: Ylva

Jag är inte särskilt ny men, Ylva heter jag, 21 år (snart 22! Födelsedagar är nästan viktiga fortfarande, även om jag ofta glömmer hur gammal jag är) Bor i Luleå. Hittade hit via Annika en gång i tiden (Beautifulones)



Du skriver så personligt och rakt på sak om livet, och det är skönt att läsa något som inte bara tar upp "viktiga ämnen" utan också sånt som alla tänker på :)

2008-11-26 @ 09:09:10
URL: http://blog.tumtum.se
Postat av: Elin

2008-11-26 @ 09:19:23
URL: http://elinsegnaunderbara.blogg.se/
Postat av: maja

Jag heter Maja och är 18 år. Jag trillade in hit på en länk för et tag sen, och fortsatte läsa. Du tilltalar min obstinata jag-gör-vad-jag-vill-sida. Mjau!

2008-11-26 @ 09:30:21
URL: http://majvors.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Jag heter Linnéa, är 21 år, bosatt i Lund och tycker att du är världens sötaste lilla yrboll! Jag längtar till julen! Och förutom det längtar jag tills det blir sommar igen så att vi kan ta en köpenhamnstripp! Dessutom vill jag passa på att säga att din nya design på bloggen är ursnygg! Pamela är grym! Puss på dig!

2008-11-26 @ 09:57:22
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: agnes

Jag heter Agnes, fyller 19 om nåra dagar och bor i Lidköping. Jag hittade hit i förra veckan, och tänkte "varför har jag inte läst henne förut?"

2008-11-26 @ 10:24:15
URL: http://agnys.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofi

Hej, jag heter Ann-Sofi, 21 år, från Finland (finlandssvensk, mitt modersmål är alltså inte finska). Jag har alrig kommenterat förr, men har börjat läsa din blogg lite mera på senaste tiden. Jag har hittat hit via UnderbaraClaras blogg, som jag har följt med ganska länge. Tycker du har en söt och rolig blogg att läsa. Fina bilder har du också. Du verkar vara en gullig person!

2008-11-26 @ 10:26:08
Postat av: Matilda

Mitt namn är Matilda, jag är 18 år och bor i Norrköping.

Idag började jag julpynta lite grann. Hängde upp lite små juldekorationer här och var. Det är så mysigt!

2008-11-26 @ 10:43:22
URL: http://quietland.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hej! Sandra från Lund, arkeologistuderande. Något gulligt...Sötblötnos:P

2008-11-26 @ 10:44:59
URL: http://soleii.devote.se
Postat av: Hanna-karolina

Jag heter Hanna-Karolina och jag hittade din blogg i och med att du kommenterade på min:)



Född i Orsa, skriven i Vemdalen, Härjedalen och pluggar i Falun. Jag gillar folkdräkter, kurbits, att sy och bakverk. Jag kikar in här några gånger om dagen och kikar på dina fina illustrationer:)



Kram

2008-11-26 @ 11:00:38
URL: http://hannahkarolina.blogg.se/
Postat av: bea

kul guman! grattis!

älskar nya designen!

2008-11-26 @ 11:21:40
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: Malin

Svar: tack så jättemycket :*

och synd :< jag har letat i evigheter (överdriver jag vet) efter någon som har beställt därifrån men det verkar inte finnas någon.



Jag är rätt så ny, heter Malin, är 17 år och bor i Gävle :>

2008-11-26 @ 11:23:04
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Jag heter Ellinor och är en tjej på 22 år (snart 23, det är viktigt ler) från den lilla hålan Ulricehamn i Västragötaland.

Jag kommer inte ihåg hur jag först hittade hit till ditt mysiga lilla krypin men allt efter första besöket har jag regelbundet fortsatt att kika in här. Jag gillar det jag läser och ser. Du verkar vara en jätte mysig person och det är kul att "lära känna dig" via din blogg.

Kram

2008-11-26 @ 11:26:37
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Sica

Heeeeeej söta kajsa! Jag presenterar mig gärna flera gånger om! Även fast jag hänger här och printar ner ord hela tiden i din fina blogg :)



Alla andra brukar säga Jessica åt mig, men jag säger Sica. 22 år för tillfället och är numera linköpingsbo efter att jag flydde från både hemstaden hallstahammar och fina norrköping. Och just ja, ditt mail ska jag svara på nu! Krams Krams

2008-11-26 @ 12:22:55
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Victoria

Jag är också här ganska ofta som jag ser att fler än jag är ;)



Victoria, 21år och bosatt i London ganska mittemellan Angel, Old Street och Barbican!

(och för att svara på din fråga, Steady as she goes var det väl the Raconteurs som sjöng om jag inte minns fel!) Ha en underbar dag!!

Ps. Jag gillar din nya vintriga design!

2008-11-26 @ 12:39:55
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: sandra

jag heter sandra (men det vet du ju.) är 24 år och bor i stockholm.

idag läste jag i tidningen om en pojke som hade hoppat över stängslet på en djurpark i kina för han tyckte pandan var så söt. han ville bara krama den, men hamnade på sjukhuset med diverse bett. när de intervjuade honom på sjukhuset sa han: "men vad skulle jag göra? man kan ju inte vara sådär gullig."

2008-11-26 @ 13:31:01
URL: http://metrobloggen.se/niotillfem
Postat av: Caroline

Hej!



Såhär då! Sammanfattning.



Folk brukar uppfatta mig som lite läskig, hård, macho och sluten. Själv uppfattar jag mig själv som värsta snällmesen som är rädd för nästan allt, men som kan vara väldigt bestämd och tuff i vissa situationer. Jag pratar ofta väldigt mycket och har alldelens för mycket rouge. Jag älskar och hatar otroligt intensivt. Jag blir ofta sur men det går över inom 5 minuter, även då jag bestämt mig för att vara sur minst en vecka. Jag är otroligt obrydd om mitt utseende OCH fruktansvärt fåfäng. Jag gillar dåliga ideér.



Jag är stark och svag. Lättsam och svår. Jag älskar sommaren men får klaustrofobi när det blir för varmt. Jag saknar alltid. Jag ser och förstår människor väldigt bra. Jag har sjukt höga krav på folk i min omgivning. Jag känner mig lätt backstabad. Jag är grym på att ta hand om folk, både dom som är ledsna och dom som råka göra illa sig. Jag är kungen och drottningen! Bäst och sämst.



Och just det.

Jag är 23 och bor i Umeå.

2008-11-26 @ 13:40:08
URL: http://vardagsmat.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej!

Jag minns ej hur jag hittade till din blogg. Vi hade en pälsdebatt för ungefär 1 år sedan, men jag har kommit över det nu och hittat tillbaka hit. Det bästa med dig, Kajsa, är att du är gullig och hård på samma gång, och sådana tjejer kan man inte låta bli att tycka om! /Marie

2008-11-26 @ 14:15:06
URL: http://www.marie-larsson.blogspot.com
Postat av: Marie

Å typiskt, jag missade ju hela syftet. Jag skulle ju berätta något om mig själv också? Jag är 26 år, bor i Karlstad men jobbar i en annan liten ort som skolkurator på en låg- och mellanstadieskola. Mitt liv präglas just nu av tidiga mornar eftersom jag pendlar. Jag hatar tidiga mornar. Men jag älskar mitt jobb! Så då får det vara värt det. /Marie

2008-11-26 @ 14:19:01
URL: http://www.marie-larsson.blogspot.com
Postat av: Ida

Jag heter Ida, är 17 år (ett år för ung som någon skrev ovan) och bor i en håla strax utanför Stockholm. Jag är väl inte helt ny som läsare kanske. Men nästan. Har tittat in här lite då och då sen 2007, men det var först nyligen jag började läsa regelbundet. Jag tänkte att "det här kan man ju inte missa, för sjutton!" och så började jag bevaka dig. Du är sådär som jag ofta önskar att jag vore. Fin på alla sätt och vis, fast utan att vara sådär flickigt skör. Och så tycker jag om att du (enligt dig själv) har noll koll i köket. Det kanske låter lite konstigt, men jag är lite smygavis på det. Kanske för att jag önskar att jag var lite mindre stereotypisk än vad jag faktiskt är. Önskar att jag var lite starkare, lite större, lite bättre. Lite mer jäklar anamma. Att jag vore lite mer som du. För du är så himla bra, helt enkelt! Det var väl allt jag hade på hjärtat. ♥

2008-11-26 @ 14:32:38
URL: http://sugartime.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hej! Jag heter Sanna är 22 år och bor i Uppsala. Jag tycker att det nästan alltid blir väldigt fånigt, klyshigt och för det mesta även rätt långt ifrån verkligheten då man ska beskriva sig själv så jag skiter i det. Jag har inte följt din blogg så länge men jag gillar dig, du är ärlig, smart och stark! Ta hand om dig.

2008-11-26 @ 14:44:07
Postat av: Josefin

Jag heter Josefin, är sjutton år och bor i Luleå och det var väl ungefär det.

2008-11-26 @ 15:14:37
URL: http://lillabrun.blogg.se/
Postat av: Emma

vilken fin ny bloggdesign du har!

2008-11-26 @ 16:17:51
URL: http://strangegirls.blogg.se/
Postat av: ina

jag är ina. en sorgsen och överlycklig tjej med ett pendlande humör och svåra koncentrationsstörningar. studerar socialt arbete och drömmer om att få skriva en bok full av poesi. älskar att åka snowboard och ha snöbollskrig, gillar även färglada och randiga stumpor. jag tror på kärlekens under och pepparkakor är det godaste jag vet! jag gillar din blogg, den är glad och vacker med en klok hjärna bakom! gillar du min? kram på dig kajsa!

2008-11-26 @ 16:33:45
URL: http://winterbarn.blogg.se/
Postat av: Kontorsråttan

Hej Kajsa! Jag är Kontorsråttan, men kallas ibland för Råttis (vilket jag uppskattar). Avgudar din blogg och tycker att du är en riktig sötnos som förgyller mina dagar på the office. Höjer nog din läsarmedelålder med ett par decennier. Minst...

Keep on!

2008-11-26 @ 16:34:14
URL: http://kommunhuset.blogg.se/
Postat av: Jen

Jenny. 17 år bor i ett deppigt Finland i en liten stad som heter Ekenäs. Går i Gymnasiet och hatar det, är inte alls plugg personen (men i Sverige är ju gymnasiet annorlunda) Drömmer igenom min vardag med att se på fina bilder och tänka på N.Y och London (mina dröm resor) Jag önskar, drömmer och saknar. Men vad vet jag egentligen inte ? Jag lever för mysiga kaffen (fika) med kompisar på ett litet café och speciella tidningar som jag samlar lite på :)

2008-11-26 @ 16:41:57
URL: http://jemss.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag heter Ellen, är 18 år och har flyttat 50 mil hemifrån för att plugga till jurist i Lund, världens finaste stad. Jag älskar hösten, långa promenader, lukten av hav och nymålade tånaglar. Jag har brunt lockigt hår och en pojkvän med en miljard fräknar (på hans rygg kan man rita två sammanflätade stjärnor mellan fräknarnar, från punkt till punkt.)



Du är världens finaste kajsa. Har läst din blogg i över ett år, varje dag. Men aldrig tidigare kommenterat, varför vet jag inte. Men jag tror vi skulle komma bra överens... Fortsätt skriva och ha en riktigt fin jul!

2008-11-26 @ 16:44:40
Postat av: Julia

Julia heter ja ju! är 18 år, bor utanför östhammar som förövrigt blivit som fjällen!



Du vet att jag älskar din blogg, dina fina bilder och jag hoppas vekrligen att vi hinner ta en fika v 9 i åre. för då kommer jag och gör backarna osäkra! ;) Och snart kanske även du blir den nya gordon ramsey! Man måste försöka! :D

Kram till raringen.

2008-11-26 @ 17:34:07
URL: http://sunshinejulie.blogg.se/
Postat av: Paulina

Paulina, 21 år, Malmö.



Jag har precis lagat till en jättegod kycklingpasta, så när jag är klar med denna kommentaren ska jag sitta och bara njuta av maten och försöka hitta något bättre på TV, än "Laguna Beach". ;)



Annars tycker jag om mysiga fikor, sommarkvällar, vackra fotografier, sushi och söta bloggar, bland annat din! :D



Kramar!

2008-11-26 @ 17:45:25
URL: http://bryno.blogg.se/
Postat av: Nalita

Natalie, 17 år, Nyköping :)

2008-11-26 @ 17:47:32
URL: http://naliita.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Cecilia, 16 år, bor på Gotland. Tycker om att rita, fota, skriva, sova och lyssna på musik.

Jag längtar bort härifrån ganska ofta.



Har aldrig kommenterat din blogg förut, men jag har läst den sedan 2006. Kommer antagligen att fortsätta med det så länge du fortsätter skriva i den.

Ha det bra :)

2008-11-26 @ 17:56:48
Postat av: C

Jag tycker om pojkar som bär portfölj, skriver dagbok och ler åt än när ingen annan ser. Jag tycker om att gå genom stan tidiga sommarmornar och hur min mamma luktar. Jag tycker om att ha tända ljus i hela min lilla lägenhet och att skratta tills jag börjar gråta. jag tycker om att dansa som att ingen tittar och jag tycker om känslan av att ha någon annans hand i min nacke.

Och jag tycker hemskt mycket om dig och dina ord Kajsa. och om en dryg vecka fyller jag 21.

2008-11-26 @ 17:59:02
URL: http://blandrostigacyklar.blogg.se/
Postat av: Lilla Fröken

Stort grattis till ditt nya jobbuppdrag Kajsa. Jag hoppas att man får följa ditt fortsatta artikelskrivande här på bloggen också. Publicera gärna det från tidningen här. :)



jag gillar din nya bloggdesign förresten. Den känns otroligt mycket "du".



Och jag kanske ska presentera mig: (om du inte redan har listat ut lite om vem jag är vill säga). Lilla Fröken heter Elin, är 23 år och bor i ö-vik.



Kajsa är ett gulligt namn så jag kan berätta något som jag kommer att tänka på när jag ser ditt namn. Jag tänker då på en av mina absoluta favoritkaraktärer i Astrid Lindgrens sagor - nämligen Kajsa Kavat. (Du verkar förresten ha liknande egenskaper som den kavata tösen.)I alla fall...det jag tänker komma till är att berättelsen om Kajsa Kavat läste jag runt jul varje år när jag var yngre, för jag tyckte den ingav en så fin julkänsla i mig. Och filmatiseringen av sagan är också så fin. Jag hoppas och antar att du både har sett och läst om den söta, modiga lilla Kajsa Kavat.



Kram!

2008-11-26 @ 18:10:30
URL: http://ellikaramelli.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag heter Hanna och bor i Värmland, i Torsby. Jag är femton år och bor hos min bästa kompis familj, fast min familj bor i Borås.

Jag blev mobbad på grund av något så löjligt som mitt regnbågshår när jag gick på skolan i Borås, och det var så jobbigt att jag bara stod ut i tre veckor. Sedan lät mina föräldrar mig flytta tillbaks till mitt älskade Torsby, där det talas värmländska istället för kaxig nästan-göteborska. (Göteborska gillar jag, däremot.)



Jag tycker om färg, kreativitet, min kompis och min pojke. Jag grät varje dag när jag flyttade ifrån honom. Jag tycker inte om lögner, främst ogillar jag mina egna. Därför ljuger jag inte längre, i allra högsta mån. Förutom lite för mamma och pappa, förstås.



Jag har läst din blogg sedan en vecka tillbaka, ungefär, och jag kommer nog aldrig sluta.

2008-11-26 @ 18:18:32
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Marina

Jag är ingen nykomling på din blogg, utan har följt den ett bra tag nu. Tror jag hittade hit via 'UnderbaraClara'. Mitt namn är Marina och jag är en 'tösabit' från det vackra landskapet Skåne :) Jag tycker du har en härlig blogg som ger inspiration och tankar.

2008-11-26 @ 18:48:11
URL: http://wondrous.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej Kajsa! jag heter som du förstår Emma, jag bor i Östersund, 16 år är jag. jag vet inte riktigt när jag började läsa din blogg, ungefär samtidigt som dina krönikor i lt, i somras kanske.

jag gillar när man läser bloggar som bloggesrskan eller bloggaren är från samma trakter, har vart med om samma saker.

min mormor brukar nämna dej, eller nämna dej när hon se dej i tidningen.

"hon kommer ju från järpen" säger hon. hon bor där, mormor, då blir det ännu roligare att läsa din redan jättfina blogg.

det är konstigt på nå vis, att vi vet vem du är och kan prata om dej(inget illa) och du har ingen aning vilka vi är. men så är det kanske ganska ofta.

ibland har jag sett dej på stan också, men jag är för svensk för att säga hej.

tack

2008-11-26 @ 19:36:21
Postat av: Kaisa

Jag heter nästan som du och som någon skrev angående Kajsa kavat så brukade folk kalla mig för det när jag var liten, men det ogillade jag starkt då jag tyckte att hon var synnerligen gnällig som bara gjorde jobbet för att få den där dockan. Jag är tjugoett år fyllda men känner mig ibland som sjuttiotre och ibland som tolv; helst vill jag vara fem år gammal igen ty då var livet lätt och mina enda hinder från en bekymmerslös tillvaro var att jag vaknade när mina vänner fortfarande sov så jag fick leka ensam i flera timmar, och att getingar och humlor brukade dras till mina blommiga klänningar. Jag kommer från Arvidsjaur men flyttade därifrån till London och har nu hamnat i Göteborg där jag trivs tämligen väl, även om jag saknar såväl London som mitt hjärtas kärlek Lappland.

Jag tycker om himlafenomen, popmusik, havsdjur som kanske inte finns men som jag hoppas finns, att flyga, cykla, havet och böcker som luktar gammalt. Jag saknar min hund, önskar att jag kunde dansa balett och att någon undrade över vem man var lite oftare.

Din blogg är alldeles bedårande fin och det känns lite som om jag känt dig länge, eller att jag kände dig för en lång tid sedan.

Och så skriver jag för mycket.

2008-11-26 @ 19:52:38
URL: http://popkaisa.blogspot.com
Postat av: johanna

jag heter johanna, är arton år och bor i stockholm. hittade din blogg i somras och tittar in lite då och då. du målar och skriver så fint!



jag gillar att resa och kom hem från paris igår. annars gillar jag pojkar, skor och utekvällar.

2008-11-26 @ 19:55:21
URL: http://ohboy.webblogg.se/
Postat av: stilist

hmm, jag brukar vara ganska så hemlig här i bloggnätet men kör till Ulle, 17 år från en förort norr om sthlm. :P dagens gulligaste är att vi ska ha mistlar i skolan, beroende på vad det står på misteln gäller high fives, high lows, tumkrig och bumps :P

2008-11-26 @ 21:33:38
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: isabelle

hej, jag heter isabelle och är 14 år.

jag bor i malmö och jag läser din blogg för att du skriver bra (inte bara modeblogg-samma-sak-överallt) och ritar som en gud!

Dessutom verkar du vara en trevlig tjej, fortsätt vara som du är :)

2008-11-26 @ 21:38:00
Postat av: Joppiloppilej

Hej! Här har du en tös som följt din blogg ett bra tag nu, utan att lämna ett endaste spår efter mig. Jag hittade hit via Underbara Clara, och pang bom hamnade du på min tycker-om-lista. Mitt namn är Johanna och jag är nyss fyllda 20 - kommer ursprungligen från mitt kära Vilhelmina, har bott fyra år i Umeå och är nu stationerad i Sundsvall där jag jobbar som butikschef i tidernas mest för stora galleria med tidernas värsta storhetsvansinne - Birsta City. Men jag gillar'e. Flera somrar, och någon liten vinterweekend, under min uppväxt har jag spenderat strax utanför Järpen på Svensta gård hos min gudmor. Hon bor numer i Åre och jag tror bestämt att du kanske jobbat på hennes favoritcafé?



Hursomhaver, jag har inget särdeles viktigt på hjärtat, men jag talar gärna om för dig att du är super på det du gör och det är inte av en slump jag trillar in här varje dag. Du är bra Kajsa!



Förresten; jag är makalöst intresserad av mina medmänniskor, älskar potatis högt, ska få äran att bli gudmor i februari, gillar att klä ut mig och håller min familj väldigt kär. Det är lite så jag är.



Om du sänder mig ett snöbollshjärta, sänder jag dig ett snöbollshjärta. Adjöken fröken.

2008-11-26 @ 21:45:21
URL: http://genomklok.webblogg.se/
Postat av: Pinar

Åååh, vad fin din nya design blev!

2008-11-26 @ 22:05:34
URL: http://nooshis.blogg.se/
Postat av: Evis

Ja du vet ju redan: 40 år (på fredag) och historiker med äldre mode som specialintresse. Mina barn är närmare dig i ålder än vad jag är, men det gör ju inget när du skriver så bra och tar så fina bilder. Och så vill jag stjäla ditt hår :)

2008-11-26 @ 22:43:17
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Frida

Hej, Frida här, är 25 år och bor i Växjö. Jag är inte ny här, har kikat in hos dig i ganska många månader nu och tycker att du verkar vara en otroligt härlig människa med massor av talang. Tycker dessutom det är otroligt trevligt när du kikar in hos mig =) Massa kramar!

2008-11-26 @ 23:15:50
URL: http://fridaslillablog.blogspot.com
Postat av: Malin

Jag heter Malin och är tjugo år gammal. Jag kommer ifrån fina Kullabygden i Skåne men befinner mig just nu i London. Den nya designen är verkligen jättefin! Och du brukar ha så fina bilder och texter som passar bra när man längtar hem till Sverige.

2008-11-27 @ 01:28:18
URL: http://suloinen.blogspot.com
Postat av: Tant Brun

Sandra, 29, bor i Ronneby men är Helsingborgare i själ och hjärta 4-ever. Jag skriver. Och du inspirerar mig. Därför är jag här inne varje dag. Och kommenterar aldrig skäms. Kram.

2008-11-27 @ 08:39:46
URL: http://tantbrunsfunderingar.blogspot.com
Postat av: Emma

Hej min, inte längre så lilla, Kajsa B!

Jag läser din blogg nästan varje dag, utan att nånsin ge en kommentar, mer än i min hjärna! Det är så kul att följa din blogg och se vad du har för dig, du en riktig gullegris!

Många kramar från Emma, aldrig ett år äldre än 25... :) i Götet!

2008-11-27 @ 08:50:59
Postat av: Mothersvea

Sot nya headern! jag ar hela 27 ar gammal! Jag kommer inte riktigt ihag hur jag halkade in pa din blogg men det var en utav de forsta jag borjade folja, du verkar himlans rar och snall mot alla och det gillar jag! fortsatt som du gor och du kommer ga langt tror jag! kram Alexandra

2008-11-27 @ 10:05:29
URL: http://mothersvea.wordpress.com
Postat av: egoflow

Hejsan fina Kajsa! Jag heter Josefin & bor i Stockholm men bodde innan det i Gävle. Jag längtade till något större & det fick jag. Konstigt nog är jag aldrig nöjd så jag måste bort eller iväg snart igen. Det är rätt frustrerande att känna sig rotlös. Något ändå är bra är den inspirationen man kan hitta här ute i bloggvärlden, himla skoj att man kan få sånt utbyte av tusen olika flickor man aldrig ens träffat. Det gör att rotlösheten känns lite mindre frustrerande. Keep up the good work! Kram!

2008-11-27 @ 11:44:57
URL: http://egoflow.blogg.se/
Postat av: SHOEBOX

Jag heter Johanna, jag är 28 och bor i Skellefteå, så jag är också norrlänning :)

Jag tror jag hittade hit via underbara Clara någon gång före jag började blogga själv, för ett och ett halvt år sedan kanske? Jag gillar din blogg, och dig!, jättemycket :)

2008-11-27 @ 14:17:39
URL: http://myshoebox.se
Postat av: therése

jag tycker att det är så hemskt svårt att försöka berätta vem jag är. ibland kan ord säga så lite, och ibland avslöjar de för mycket. jag är en förvirrad jävla tonåring som drömmer alldeles för mycket och älskar mina vänner och familj mer än någonting annat. ibland har jag svårt för att visa vad jag känner och stänger in mig in mig någonstans och läser fina böcker. jag läser din blogg för alla dina fina ord och formuleringar och för att du känns så äkta. herregud, när man blir trött på chanelväskor hit och balmains vårkollektion dit, ja. då finns det en blogg med fina ord, bilder och såklart lite fina klänningar och söta halsband.



och så tycker jag att det är kul att du, precis som jag, är en petite fille, jag är inte ensam med att storlek 36skor trillar av fötterna.



tack.

2008-11-27 @ 15:02:33
URL: http://sittingwaitingwishing.blogg.se/
Postat av: Miss Muffin

jag är 26-årig plastmamma som aldrig trodde jag kunde ta hand om barn men det kan jag och jag är bra på det med. pluggar kulturvetenskap och är en och en halv termin ifrån en fil. mag i sociologi, littvet + kulturvet. jag är ute och går, lyssnar på radio, kollar på film med min älskling, lagar god vegetarisk mat, försöker lära mig fota, lyssnar på musik (har ramlat tillbaka i le tigre plöstligt), pratar om stora saker med 4-åringen (ibland har jag intressantare diskussioner med henne än vad jag har med vissa vuxna), vi delar även samma låga humor och så tycker jag att larry david, sara silverman och ricky gervais är komiska genier. jag gillar blommor också och drömmer om att få en trädgård igen (bodde i hus tills jag var 19). och en katt. och en hund. och ha kärlek i massor hela livet. tycker din blogg är så fin så fin.

2008-11-27 @ 15:05:13
URL: http://tougher-than-the-rest.blogspot.com
Postat av: Lina

du är så fin kajsa och jag är så dum som inte kommenterar längre. jag jobbar för mycket och kommenterar typ aldrig på bloggar längre. men jag läser, det gör jag.



kram till dig



/Lina

2008-11-27 @ 15:19:01
URL: http://www.modette.se/linab
Postat av: alma

du vet vem jag är. jag vet vem du är. och vi gillar varann. det är så mysigt. jag åker den 12 dec, kommer du hit innan???? KRAM

2008-11-27 @ 15:20:41
URL: http://whatalmawears.blogspot.com
Postat av: Sandra

Jag heter Sandra, är 23 år gammal och bor i Linköping. Pluggar till civilingenjör och ser snart ljuset i tunneln. Jag har småkikat på din blogg rätt länge, men har först på senare tid blivit en stadig läsare. Fastnade här då dina inlägg känns väldigt genuina och hemtrevliga, inget konstalt eller uppblåst.

2008-11-27 @ 16:16:52
URL: http://feelingofautumn.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej fina kajsa. mitt namn vill jag helt hålla anonymt. istället är jag i bloggvärlden döpt till tvillingsjäl. dels för att det är ett vackert ord. och dels för att jag tyckte det passade mej så bra. jag bor i södra sverige. en lagom stor stad. med lagom mycket folk. och jag vill bara säga till dej att din blogg är en av mina favoriter. och dina kommentarer likså. du skriver alltid något klokt. något som värmer ens hjärta. så tusen tack för det. och sen, musik och litteratur är båda två, saker som håller mej vid liv. hjärta <3

2008-11-27 @ 16:29:43
URL: http://tvillingsjal.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag heter Elsa, jag är 14 år och jag kommer från en småstad i skåne. Just nu klappar mitt hjärta för pepparkaksdeg, basilika-tofu och varma bad.

2008-11-27 @ 18:38:51
Postat av: Emilia

Jag heter Emilia, eller som jag brukar säga Emmy. är 17 år och bor i Örebro. Har ingen aning om hur jag hittade din blogg, men fastnade för den av alla fina texter och intressanta bilder. Älskar att du inte ser ut som alla andra, medans alla andra bloggare följer modet sten hårt och nästan ser ut som kopior, så du har mer en egen stil som är så grymt söt. Mode är kul men en egen stil slår ju allt. Fortsätt så :)

2008-11-27 @ 19:21:31
URL: http://soowhat.blogg.se/
Postat av: V

V(endela) lystrar jag till och jag tycker förskräckligt mycket om din blogg just för att jag blir bubbligt glad av den. Så, därför hänger jag här så ofta jag kan (för bubbligt glad vill man ju vara, liksom).

2008-11-27 @ 20:32:39
URL: http://psalmijanuari.blogg.se/
Postat av: Olyckssyster

Jag heter Karolin. Jag är 25 år (snart 26 och vuxen enligt diverse transportmedel) och kommer från början från älskade Norrland. Nu bor jag dock i Uppsala, inte så dumt det heller.Men alldeles för lite vinter! Jag tycker hemskt mycket om små söta hundar, och loppisar eller i största allmänhet saker med historia, och Kajsas blogg förstås.

2008-11-27 @ 20:58:01
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Emma.

Jag är inte direkt ny på bloggen men ändå...

Jag är 18 år, bor på en gård utanför en liten stad som heter Strömstad. Men nu alldeles strax ska jag flytta till en egen lägenhet inne i stan. Jag ser jättemycket fram emot det. Annars ägnar jag alldeles för mycket tid åt skolan, istället skulle jag vilja sy klänningar och måla vackra tavlor. Och dricka många glas vin och titta på solnedgångar. ungefär så.



Dessutom älskar jag din nya header!

puss!

2008-11-27 @ 20:58:45
URL: http://pearldiver.blogg.se/
Postat av: sofia

Jag är Sofia. Jag är född och uppvuxen i smålands mörka skogar, men i höst traskar jag runt i stockholm. Med ett rörigt sinne och alldeles för mycket eftertankar om saker och ting, blir jag då och då förtvivlad över världen och livet. Som vi alla blir ibland. I sådana stunder är det tur att det finns små saker som piggar upp. Nysnö, musik, vänner att skratta med. Ispölar på marken, nya skor. Fina ord och vackra tankar. Därför läser jag din blogg, kajsa!

2008-11-28 @ 12:33:46
URL: http://spitndrool.blogspot.com
Postat av: sofia

Just det. Jag är 20 år förresten. Och det roligaste jag vet är att åka skidor. Sådär fort så att man nästan mister kontrollen.

2008-11-28 @ 14:46:57
URL: http://spitndrool.blogspot.com
Postat av: Anna S

Hej. Jag har precis hittat till din blogg, några veckor sen kanske? Har nyss börjat blogga själv och började leta efter inspiration. Jag gillar din blandning av foto, illustration, personligt, små krönikor. Fint!

Heter Anna, skriver uppsats i littvet, och gillar populörkultur väldigt mycket.

2008-11-28 @ 19:59:46
URL: http://evilkitten.blogg.se/
Postat av: lisa

Jag heter Lisa och är 17 år, fyller arton om ett par månader och längtar ihjäl mig. tycker om din blogg. Nu ska jag baka pepparkaksdeg med min mamma. Bor förrästen en bit söder om Göteborg.

2008-11-29 @ 10:54:28
URL: http://bennyskipper.blogspot.com
Postat av: Evelina

Jag heter Evelina och är 17 år, snart 17 och ett halvt. Just nu känner jag mig hemskt melankolisk, är i efter-bio-trans. Din blogg är fin, i alla fall. Det var egentligen bara det jag ville säga.

2008-11-29 @ 14:02:21
URL: http://letmedisappear.blogg.se/
Postat av: Fatima

Jag heter Fatima och hittade dig via UnderbaraClara och har blivit fast. Jag är 25 år gammal, eller ung (det beror ju på vem man frågar). Har haft lite åldersnoja under hösten, men nu börjar den lägga sig. Jag älskat att dansa, läsa och lyssna på musik. Hejdlöst förälskad i min fästman och tycker galet mycket om mina vänner. Pluggar till lärare för att jag tycker att det är ett av de absolut viktigaste yrkena som finns. Just nu gör jag min slutpraktik och borde egentligen rätta prov. Så det ska jag fortsätta med nu.

2008-12-02 @ 13:34:28
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: ida

Först tänkte jag bara läsa igenom alla dessa kommentarer och mysa men så skrev en Emma något om att du kommer från Järpen och nu måste jag skriva. Precis som hon säger, när man känner igen sig i något vill man gärna komma dit igen.



Jag heter Ida, är 22 år och har påbörjat mitt andra år som studerande i Stockholm men egentligen kommer jag från Luleå.



Min pappa växte upp några mil utanför Mörsil och när jag försöker förklara det för folk blir det "min farmor bor i ocke, utanför mörsil, utanför järpen, utanför åre"... Själv har jag en liten dröm om att bosätta mig i Jämtland för jag älskar naturen där och då särskilt Storboforsen där man kan hitta världens mysigaste badplats om sommaren.



Sen ser min lägenhet på 23 kvadrat ut som en liten sagovärld och står man utanför och ser på lägenheterna ser det ut som små fågelholkar. Det tycker jag är mysigt.



2008-12-02 @ 15:26:46
URL: http://isaksdotter.blogg.se/
Postat av: Katarina

Jag heter Katarina, jag är sexton år och finlandssvensk, bor mitt i skogen men går i skola i Helsingfors. Vi ska få en St.Bernhardsvalp nästa sommar, som kompis till den lilla franska bulldoggen vi har här hemma, och jag längtar något så otroligt.

Jag tycker du är så himla söt och inspirerande, läser din blogg både var och varannan dag.

I väntan på snöbollshjärtan, Katarina

2008-12-05 @ 21:52:19
URL: http://pleur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback