Aenigma goes Yranblogg!


Nu kör vi!
I dagarna fyra (eller något sånt) bloggar jag, och mitt husdjur Jocke, på
Yranbloggen som är en blogg för och enbart med festivalen Yran som tema! Tanken är att vi i sann upptäckar- och upptågaranda ska förmedla högt som lågt, internt som externt, från de små scenerna med rookiesen till de stora scenerna med giganterna, fint och fult, musikinriktat och modeinriktat och absolut allt därimellan som faller oss i smaken precis - här
(eller ja, där då). Samtidigt som vi springer runt och lyssnar på en massa grym musik, skriver och fotograferar så det glöder och äter suspekt mat från tältstånd - allt i Länstidningen i Östersunds ära - så finner man alltså bloggnärvaron där. Med en bloggmobil i ena näven och en salt kringla i andra hittar ni mig!

Klicka er vidare till Yranbloggen i några fantastiska dagar nu!

Med världens glittrigaste skor hoppas jag kunna slå Lady Gaga en smula på fingrarna.

ps. Naturligtvis kommer jag tillbaka och bloggar här när festivalen är slut! ds.
ps.2. FAN vad roligt det här ska bli! ds.
ps.3. iiiiih ds.


En duva i nacken, en ros på foten, en papegoja i armvecket..

Oj oj, ni undrar vad jag gör, vart jag håller hus och hur jag får tiden att gå när jag åker bil och reser långt.
Stackare, tror kanske att jag försvunnit på vägen mellan söder och norr?
Men nej nej. Ni får svar på alla era frågor här.

Vad jag gör? Vart jag håller hus?
Just nu sitter jag i Mikaels hus utanför Östersund. Har haft hektiska dygn med mellanlandningar i Växjö, Linköping och Stockholm. Varit på rekordkorta turer på IKEA x 2 (utan att jag och herr pojkvän slogs en endaste gång!), ätit mer hamburgare än vad jag gjort på år under två dagar och sen via obygden varit i Åre två dagar, hunnit gå på ett abrupt (men ofarligt och oläskigt) läkarbesök och bokat in ett blixtsnabbt möte som blir något roligt i vinter.
Igår blev det fotografering i ett trapphus för festivalmode i DIY-tappning, peppning av Grisen som packar för Sthlm och spontanbesök på bästa Broken som fick magen att säga knorr av belåtenhet.
Imorgon börjar jobbet med festivalen och Yran kan se sig osäkert i och med min närvaro. Blir dessutom ny blogg under några dagar för tidningen!

Hur får jag tiden att gå när jag åker bil och reser långt?
För det första så är jag van att åka långt och då dör man inte av tristess och ger medpassagerare anfall av mer våldsam sort efter en halvtimmas färd. Sen så har jag utvecklat en rolig förmåga som kallas; jag-somnar-när-helst-hjulen-rullar-mer-än-i-tre-kvart. Fråga Mikael. Enligt mig åkte vi bil skitkort. Inte alls över 100 mil. Sen körde han ju och jag ja, jag sov.

Ingen frågade vad jag gör när jag egentligen borde göra annat så jag ställer den frågan själv, till mig själv.
Jag fick två ark med sånnadära låtsastatueringar för barn av Grisen och tänkte att det var mycket roligare än att rulla in ömtåliga saker i papper. Så en papegoja på armen utvecklades till rosor på foten, en duva i nacken och ungefär 4 stycken till i ett märkligt hillbilly-mönster på armen. Jag ser nu väldigt hardcore ut. Och har blivit fråntagen de resterande.


Jag tvingade naturligtvis på Grisen en också. Kul när hon sen skulle få en spruta av doktorn. Mycket kul.

Nu ska jag slänga på mig min nya och ruskigt råcoola jacka och känna det jämtländska gräset mot mina bara fötter.
Hörs gör vi om jag vet inte vad, men så snart jag kan!

Hattmakerskan

Jag glömde att visa upp de resterande bilderna från min och bästa vännens fotografering i juni.
Det var
trädklättrerskan och gungerskan. Detta är näst sista delen tror jag. Det blev nämligen en hel del bilder och om man får säga det själv, en hel del väldigt fina bilder. Så det är ett väljande av vilka som ska upp här.

Eftersom jag inte vet när jag kan blogga nästa gång. Imorgon åker jag via Halmstad till Växjö - sedan till Stockholm - på söndag vidare till Östersund - måndag Åre och sedan - Yran. Så får ni alltså en rejäl dos av
mig. Det är dessutom en bra avslutning på mina månader i skåne i sommar. Mitt älskade, vackra skåne.


sommarland

Two flies in one schmäll

Två flugor i en smäll i detta inlägget.
a) Nu blir jag snart hämtad av nedanstående Malin (bilden längst ned och vars fötter visas jämte mina precis nedan) för att tillsammans med Julia åka in till Båstad och äta middag på Hamnkrogen. Bord reserverat till åtta och vi firar min näst sista jobbdag idag och säger farväl eftersom jag åker på lördag. Sorgligt, men fint avslut!
b) Ni som sa "näää?" häromdagen när jag skrev om mina små fötter. Här är bildbeviset.
När vi var och bowlade sist skuttade jag runt i storlek 32 på mina pjucks och de andra i 38:or och 39:or.
Ni ser ju skillnaden själva.

Fina va? Jag vill ha sådana på riktigt och inte bara när man bowlar. Tjusigt som tusan.

jag blev ett måndagsbarn

Det finns bilder jag tar som aldrig kommer upp på bloggen. Kanske för att jag i perioder fotograferar så mycket men inte har tiden att sätta rätt ord till dem i inlägg. Ibland känns det som att jag helt enkelt inte har möjlighet att placera rättvisa meningar till bilderna. Ofta är det en blandning av delar av mitt liv som blir fragment för andra men bitar till helheten för mig. Men sådan är väl en blogg. Fragment för andra, ett pussel för skaparen.

Lite bitar att smaka på.


1. skorna jag planerar ska bli resterande sommarens fotdon. När jag inte behöver enkla, praktiska skor för jobb. De små rutiga gröna jag köpte i Washington DC en glödhet sommardag. 2. En miniatyrväska i mocka som redan använts så den är blekblå på baksidan efter jeansshorts. 3. Facetterade pärlor som jag målat för att fästa på mockaväskan. 4. Västen som gick igenom en omvandling och nu kan göra mig till en indian på ett ögonblick.

Sommarbilder.

Chateau Knorr och Burr

Idag när jag jobbade på cafeét så kom jag på att jag har ju inte ens visat er vår lägenhet i Stockholm ser ut!
Har fått bilder av
Sophie, men det är ju när de bodde där och möblerna är kvar så jag visar er ett par stycken som Grisen tog i förra veckan när hon var inom Stockholmsstaden en sväng och kollade in den nu tomma
lägenheten. Den tomma lägenheten som väntar på att bli bebodd och fylld med våra saker, kläder, färger, prylar och skrot. Pirrar i magen bara jag tänker på det.

Först kommer man in i hallen. Den är avlång och smal. Ganska liten men längst bort innan det svänger finns en garderob att hänga in jackor, kappor och skor i.

Sen efter svängen ser man in i köket. Den här mellanrumsytan ska vi fixa till så att man kan ha ett litet skrivbord längs väggen och kanske en garderob.

Köket gillar jag så himla mycket! Ljust och fint med nog golvyta så man kan ställa in ett köksbord och sitta i alla fall 4 personer och äta där. I fönstret ska jag ställa massor av fina flaskor och vaser i blåa och gröna nyanser. Kommer bli färglatt som tusan.

Vardagsrummet och sovalkoven, som är min, längst in. (Och Grisens mamma där, hej hej Grisens mamma)


En liten översyn sådär på det hela i stort. Nu får vi vänta och se hur allting blir med inredning, prylar, färger, saker och placering. Men det ser jag som något roligt. Lösa problemen och göra detta till 46 kvadrat ombonat hem.

Ljusblå himlar och klänningar

Jag tror inte att jag fattar själv vilket helt makalöst kap jag gjorde tidigare i somras när jag hittade detta set
med klänning och tillhörande kappa. En aftonklädselsuppsättning med pärlor fastbroderade i ringningen, sidenfoder, himmelsk ljusblå färg och rosettknäppning på kappan.

I höst ska jag dock bära kappan som ett vanligt, om snäppet finare, ytterplagg. För varför låta det bästa i garderoben hänga och damma? Nej nej, klädesfilosofin är everyday is dressup day. Så då lever vi upp till det
med lite längre handskar (trekvartslånga ärmar på kappan), fina små skor och en basker. Can´t wait!

Kappan är ganska vid och klockad. Svingar bra runt benen när man snurrar.

Finns bara en knäppning och det är rosetten vid bröstet så jag funderar på att sätta fast ett par till, dolda, längre ned så kappan håller ihop mer. Vore mer praktiskt.

Inte riktigt min modell men hur kan man lämna en sån skapelse? Dessutom är det elakt att dela på två som hör ihop. Kappa + klänning = sant.


Blixtlås i ryggen och massor massor av pärlor. Iih!

Billigt och fint

Det där med loppisar kan ju vara något utav det absolut bästa jag vet. I sommar har jag gjort mer fynd än någonsin eftersom jag för första gången faktiskt haft ett eget hem att se fram emot och framförallt; fylla med MINA saker.
En annan sak med loppis är ju kostnaderna. Bordet nedan, med fina krulliga ben, superbra skick och precis vad Mikael letade efter fyndade han för 20 kr. 20 kr!

Jag hittade en såndär gammal flaska som är så vacker. Tjockt, brunt glas, tjusig etikett och komplicerad stängningsanordning. 15 kr och jag ska ha den i ett fönster tillsammans med andra flaskor i samma stil.


Har fått flera förfrågningar om en loppisguide och lite tips om vart man ska leta och hur man ska leta fynd.
Vore det något ni skulle gilla? En loppisguide?
Nu är det framförallt här i skåne jag gjort mina riktigt grymma fynd så det blir isåfall härifrån de direkta tipsen om ställen hamnar. Men fast det är dyrare i städerna kan man göra fynd där med. Jag lovar!

weekend-love


Nu har jag ägnat en helg åt att vara kär igen. Otroligt fint om ni frågar mig.
Och vet ni en annan sak som är fint, och otroligt kittlande i magen, också?
På lördag packar jag in mina första prylar i min och Grisens lägenhet på söder.
Sen åker jag till norr och jobbar för tidningen med Yran-festivalen, men efter det blir det Stockholmsstaden.
Så himla roligt spännande och kul. Kul kul kul!

Bilden ritade jag en regnig kväll för några veckor sedan. Gillar den ganska mycket.


Vi. vi vi vi.

Om inte alls många veckor lämnar jag mitt skåne, tidigare än vad jag någonsin gjort om sommaren, för att via älskade norr sedan ta mig till vår huvudstad. Stockholmsstaden. Mitt nya hem.
Om några veckor sitter jag och min bästa vän på 46 kvadrat och undrar vad vi givit upp.Undrar om en statssiluett kan ha samma effekt som norrs horisont av fjällkedjor. Vi kommer tveka och känna oss förvirrade.
För hur många år 21 år i livet än må tyckas vara så är man inte så stor när allt kommer till kritan.
Vi lämnar det trygga vi är vana vid för ett helt annat liv. Snöknaster under skorna till grusig asfalt. Men hur mycket vi än tvekar och är förvirrade så gör vi det tillsammans. Och tillsammans är man mindre ensam.

Vi är ett bra team. Vad vi än gör, var vi än är.

På en båttur i Västindien.
Sambos-to-be. Vi har redan snitsen inne, tycker ni inte?
Hur dåliga vi än är på att tillaga saker så blir det lite mindre dåligt när man är två om det.

Oändliga dagar i skidbacken.

Helger i Östersund med lek.

Långsamma resor till roliga platser.

Grönögda gör det roligare.

Semester.

Lek.

Fest.

Fina dagar.

Märkliga situationer för andra, helt vanliga för oss.

Det kommer bli bra. Tillsammans-bra.

Söt-Malin.

Jag älskar att inse att man har hittat en ny vän. Inte bara en bekant, någon som man hejar på och kramar lite snabbt ute. En vän vän. Någon som man kan skicka sms till om obetydliga saker. Poka på facebook utan att människan i fråga tror att man är dum i huvudet. (För ingen pokar väl på Fb på riktigt va?) Ha internskämt med och kalla pucko på ett gulligt sätt.
I somras hittade jag Malin. Eller så hittade hon mig. Jobbar tillsammans gör vi allafall. Och tillsammans har vi ungefär 83 gånger roligare ihop än ensamma.
Puss på Malin!

1. Häromdagen kikade vi på Filippa K och Acneoutleten i Båstad och mös sen runt på stranden. 2. Om det är svårt att hitta skor till mig med storlek 33 så är det ÄNNU svårare att hitta ett hamsterhjul till en hamster i min storlek. Men tänk va, en bit från Pepes så stod där plötsligt ett. Redo för snabba tassar! 3. Pusseli. 

i put some new shoes on and suddenly everything feels right

Det är svårt att hitta lite finare skor när man har storlek 33. Ungefär lika svårt som att hitta en hamster med blå rumpa bland massa hamstrar med lila rumpor. (svårt!) För barnaskor tenderar att bli lite väl glittriga, en smula för puttenuttiga och mest enbart barnsliga. Och det kan ju vara kul ibland. Men när man väl ska ut på kalas där det finns en åldersgräns eller så vill man inte bli betraktad uppifrån och ned av vakten som funderar på om han ska ringa ens mamma.
Så när jag för ett tag sedan hittade dessa svarta don haffade jag dem direkt. 99 kr (!) på rean och ett mellanting i världen av mina skor. Hurra för det!


Boken är förövrigt ruskigt bra. Tycker ni ska läsa den. Annorlunda och tänkvärd.

Turkost djungeltrassel

Beskåda lampan jag kallar perfektion (och som antagligen gör mig till en skymf för designintresserade då plagiatet är ett faktum. Men originalet kostar många många pengar..) och som är min min min och så himla mycket min.
Hemmet i Stockholm, Gris&hamsterbo, kommer att bli något utav det charmigaste någonsin. Jag lovar.
Jag menar; denna lampa i form av ett turkost djungeltrassel och
vägguret? Katching (alt. Kitch-ing)

Älskar hur den blåa plasten släpper igenom ljuset genom alla lager och kastar blåa mönster på väggarna.


Min allra första golvlampa och jag känner mig så sjukt vuxen. Är den inte fantastisk?

Justja. Grisen inhandlade på UO, efter en noggrann diskussion om färgval, våra två huggies. Salt och pepparkar i den finaste omfamning att ställa på bordet.
71c0_1

Fjäll och hav.Kjol, Zara. Skärp, Lindexbarn. Tröja, Crocker.

Är man ett barn fött och uppvuxen bland fjäll och tomma vidder är det en lisa för själen att få komma till havet en stilla sommarkväll efter att ha varit inlåst mellan väggar, träd och småkuperade landskap.
Det är nämligen något med att kunna se mot en horisont som ligger långt långt bort. Spelar ingen roll om solen försvinner ner bakom en fjällkedja eller ett hav. Så länge det är tomheten därimellan.
Hur konstigt det än låter så känns havet som det bästa substitutet för norrs mjuka berg och ojämna toppar.

Ikväll har jag och Malin spenderat några timmar med att vandra runt i Båstad, fynda lite Filippa K och just betrakta havet en sån där stilla sommarkväll som ingenting i världen slår.

its a matter of taste

Jag tycker att svensk minimalism är ungefär det tråkigaste som finns. Lexingtonkuddar i naturvitt, marinblå IKEAsoffor, Stockholmsvita väggar (icke en "vågad" fondvägg i kakaobrunt att förglömma), bord i
furu och raka köksmöbler. Det är så själlöst för mig. För om ett hem speglar en människas personlighet, vart är då personligheten om det mest vågade är en vit Billy Bokhylla?
Nu är ioförsig smaken olika och vissa människor kanske tycker att ett hem sterilt nog för att fungera som operationssal är det mest åtråvärda någonsin i inredningsväg. Jag gör det inte.

Mina föräldrar rynkade både en och två gånger på pannan när jag visade dem klockan jag köpt för min första egna lägenhet. De är inte minimalister eller ens i närheten. Men smaken går definitivt isär ofta.
Vissa barn röstar tvärtemot förldrarna för att göra ett statement. Jag köper ett galet väggur i plast för att visa att jag är vuxen men alltjämt ett barn. För man kan vara både och. 


Efter att ha sucktat i månader efter det knallrosa jättevägguret på vår stammisbar i Åre men insett att den var lite out of range (prissumma på lite för många tusenlappar) så hittade jag ett substitut värd min kärlek. Kitsch är förnamnet, plasten är farligt svart, gökuret kan knastra fram ett "koko" och det är precis på gränsen att vara alldeles för tacky. Och jag älskar den. Jag menar, god in heaven, det är ju ett hjorthuvud på toppen! 

Må-bra-lista


När jag är ledsen, trött och full av längtan efter en människa som jag träffade för mindre än fjantiga två veckor sedan (mitt hjärta har blivit äggskalstunnt sen jag och Mikael blev vi. Jag vill ha honom hos mig jämt.) så gör jag små listor över bra saker och saker att se fram emot. Idag är en sådan dag.
Här tar vi en lista:

På tisdag ska jag och Malin på Filippa K outlet och ha en myskväll i Båstad
Jag har väldigt fina vänner
Om mindre än två veckor ska jag till norr och jobba med Yran-festivalen
Solen skiner och det är en stilla sommarkväll att njuta utav
Jag har en ny favoritklänning och fina, nya skor
På fredag kommer Mikael <3
Jag behöver inte laga mat, det finns färdigt i kylen att värma
På onsdag ska jag på loppis och leta grejer till lägenheten
Om dryga tre veckor flyttar jag in i min första egna lägenhet i Stockholm
Jag har en lika fin fläta som den i illustrationen jag ritat

Mår vi lite bättre? Ja, det gör vi nog.

sunbleached

Såhär kan man se ut en solig dag.

Med sin favorittygväska full av böcker.

Nytt halsband med medelhavsnyanser.

Solklekt hår och märken efter bikinin.

En sån dag är det inte idag. Men det är en ganska okej dag ändå.

Nya cyklon.

Jag gillar 2hansshopping. Både för att det är ett bättre alternativ miljömässigt till shopping som är nyproducerat och för att det är en så himla rolig jakt på att hitta de små guldkornen. Idrottsföreningen här i vår lilla skånska by har varje vecka en loppis under två dagar nere i en tom lokal. Mycket skräp, en hel del fula saker och ganska skrotigt men om man tar sig tid kan man fynda som tusan!
Inte nog med att det är tokbilligt, vad sägs som en superfin soffa med medaljongmönster för 5 guldpengar eller ett gammalt vackert vitrinskåp för 10, det kommer hela tiden in nytt.

Under tiden Mikael fyndade hem ljushållare för väggen och ett bord med vackra ben så fann jag denna gula raring här nedan. 15 kr med det flotta namnet "Nya cyklon", tillverkad i Sverige och enligt en tant som kom förbi "väldigt användbar och lätt att använda". Nu ska jag vispa saker tills armarna går av!


Inte bara användbar, väldigt fin att se på också. En gul, glad grej för mitt kök.

"Idolbilden"

Nu kan man gå in på Nyheter24 och rösta i deras illustrationstävling. Skitjobbigt system att behöva bläddra igenom alla för att hitta en speciell men med lite idogt klickande så går det. Min illustration, den nedan här, utav Jane Aldridge på Sea of Shoes ligger på nummer 84 (Om ingenting ändrats).
Rösta rösta, snel hest?

Allra bästaste namnen Kajsa har ritat av mig också och tävlar med den bilden och två andra. Hennes nummer hittar ni på 166, 167 och 168.

Kawasart - och bilden på mig.

c´est la vie á skåne

Under gårdagen lekte jag loss med Malin från jobbet och hennes bästa vän Julia. Trevligt som tusan att strosa runt i Båstad och glo på folk, dingla med benen från bryggkanten, lyssna på allt liv och väsen från Rix FM festival på lagom avstånd och bara njuta av sommarkvällen. Sånt borde man göra mer. Bara njuta.

Glad i det fina vädret.

Jag hade på mig jean för första gången i sommar och stretade runt i dem som ett obekvämt barn. Gillar-inte-byxor.
Men annars var det ruskigt fint.

Hade mina finaste sneakers på mig. Superglam!

Nu ska jag pallra mig ned till Vejbystrand och äta middag med familjen. Tjing!

Cigarrlådan.

På vinden rotade jag runt bland dammiga gamla böcker, trasiga leksaker och urblekta badbollar. För i de mest skrotiga vrår kan man hitta de bästa utav saker!
Och precis när jag nästan givit upp lyfte jag på den sista slitna bibeln (jag fattar inte, ingen i min familj har mig veteligen haft en värst stor tro - men biblar, det har vi i mängder!) hittade jag mitt fynd. 
En cigarrlåda som tillhört min morfar och som sedan haft funktionen att tillhandahålla "udda nycklar och
kedjor". Perfekt att bevara småsaker för mig i lägenheten i Stockholm ju så den får följa med i packningen dit.

Hur charmig är inte den lille herrn med sitt nöjda småleende?

1 st 30 öre, 25 st för 7:50 kr. Jag älskar hur fina de enklaste utav saker var förr. Någon har faktiskt suttit och snickrat ihop den här lådan för hand och sedan klistrat och grejat fast alla etiketter och emblem. Tjusigt!

spending time with the pillow


Jag är så trött att det gör ilar i huvudet. Saknar handendärapojkvännen så det gör ont i magen efter att ha pratat i exakt 18 minuter nyss och har en iskall liten kropp efter att ha spatserat runt i Båstad hela kvällen.
Jag tror man kurerar alla tre bäst genom att lägga sig i sängen, läsa några sidor ur Axel Munthes `Boken om San Michele` och sen somna till ljudet av hela familjen i olika delar av huset.

My boy lollipop

Sitter med ett dyngsurt Rapunzellångt hår, morgonrocken som räckte mig ned till fotknölarna när jag var liten men som nu är alldeles lagom, barfotafötter mot ett sandigt sommargolv och pratar med allra käraste Grisen på msn.
Vi planerar vårt kök i lägenheten och har bestämt oss för att ha salt och pepparkar från UO som föreställer två små gubbar som kramas. Kommer bli fint. Vi kramas ju jämt jag och Gris.
Nu måste jag dock slänga på mig en klänning från Zara, sno ihop trasselsuddet på huvudet med en rosett och slänga mig mot jobbet. Ikväll blir det dans dans dans på stranden i Båstad och lek därtill.

Ni får en liten video så länge. På mig och han som jag är sådär väldigt kär i. Vi sitter på tåget från Köpenhamn och jag snor hans klubba. Väldigt typiskt Kajsa. Puss på er, nu är det bråttom!

ps. Han vann på att få sin klubba snodd. Min röda var mycket godare än hans gröna. ds.

Kitchiga kaniner från Köpenhamn!

Förra veckan var jag en dålig bloggare. Jag hade nämligen fullt upp med att vara vansinnigt kär, krama ihjäl Mikael (offret för min kärlek) som kommit hem från Portugal en vecka tidigare och direkt åkt till mig i söder, se på halva filmer (efter halva filmen så hade alltid någon av oss somnat) och tata, åka till min favoritstad - Köpenhamn!

Även om jag hade velat köpa kläder exempelvis så var det ingen idé, jag hittade nämligen ingenting jag ville ha. Men saker till lägenheten i Stockholm, det fann jag!


1. Isglassformar i modell kanin. 10 danska kronor och jag blev väldigt lycklig. 2. Superfin tekanna med körsbärsblommor. 50 dk och jag blev ännu lyckligare.
Hur mycket roligare är det inte att fynda fina saker till sitt hem än betala hutlöst för dem?
Hurra hurra.

Ska göra ett inlägg med bilder och filmer från Köpenhamn sen. Det var nämligen en av de mysigaste och
bästa dagarna i sommar. Sådär alldeles perfekt. Jag fnissade av lycka mest hela tiden.

Jane.


Jag ritar otroligt sällan "av" människor. Utav den enkla anledningen att jag inte är bra på det. Och
jag arbetar inte för att bli det heller. Jag tycker helt enkelt mer om att inspireras av ansikten och personer mer än att försöka kopiera dem rakt av. Men i våras blev jag sjukt sugen på att rita utifrån Sea of Shoe-ägarinnan Jane Aldridges bilder. Tjejen har ju inte bara garderoben att dö en smula för, hon är söt som socker och kan dessutom bära upp de mest märkliga plagg. Sånt gillar jag.
Så nu när jag såg
den här tävlingen tänkte jag att min bild lika gärna kunde skickas in. Sällan ritar jag av och sällan visar jag upp det. Men nu kan ni få se. Och rösta på hemsidan, om ni vill.

game set match

Ja, så har tennisveckorna här i Båstad börjat.

Nu ser vi alltså fram emot långdragna i:n, laxfärgade shorts, rugbyränder, champagne och tillräckligt mycket
med folk för att man ska vilja emigrera till Hallandsväderö.


Jag funderar starkt på att gå på Pepes såhär.
Vill ni känna er tennis ni med så gå in på Björn Borgs hemsida och klicka hem finaste tennisdressen. Mycketbegärlig. Eller varför inte läs på
Miriams blogg. Inte mycket tennis direkt. Men bra ändå!

Kvällsljus på flaska.Sommarfönster.
Andra ord känns överflödiga.

Mjukishet.När sinnet är trött, kroppen matt och hjärtat ledset av saknad så mår man bra av mjuka kläder, blommor
och isglass i kaninform. Bilderna är en månad gamla, numera har jag ungefär en miljon fräknar och en somrigare nyans av brun, men klädseln är ungefär densamma.

Farmors mors.


När jag fyllde år fick jag massor av fina presenter. Saker till lägenheten. Presentkort. Kläder och IKEA-shoppingtur. Men allra rarast var nog den lilla extrapresenten jag fick av farmor. Hennes mammas gamla
livstycke. Förr använde man det istället för BH ungefär och just denna använde min farmors mor och skicket är precis lika gott som det var för ca 100 år sedan. Det tycker jag är fantastiskt.

Jag spelade in en liten film med livstycket som jag numera använder som en väst.
Kameran råkade stå på min skallriga byrå så varje gång jag rör mig så hoppar bilden. Men så blir det ibland.
Västen ser man ju.

Lite rutigt och lite randigt


Sen jag trillade ned till huset i skåne i mitten av maj har antalet klädesplagg inte ökat mer än en smula i min garderob (-er). Någonting som dock ökat är antalet attaraljer, prylar och grejer till mitt nya hem!
Har lovat att blogga mer om flytten, vad som händer runtomkring och framförallt om inredning så vi börjar med det nu, precis en månad innan jag flyttar in tillsammans med finaste Gris i vår en och en halva på söder i Stockholm.

Mest blir det loppisfynd, och vilka fynd sen, men alldeles nya och ruskigt charmanta är dessa muggar jag köpte för den facila summan av 10 kr/styck. Två blå, två gröna, två rosa och en rutig och en randig av varje.
Jag gillar udda, färgglatt och sött. Kommer bli super tillsammans med min nya tekanna med körsbärsblommor!

i dont know what to do, cause i rather be with youJag har aldrig varit en människa som gråter. Det ligger inte riktigt för mig.
Och jag gråter särskilt inte över människor. Men ikväll när vi satt på tågstationen och jag skrapade med fötterna mot asfalten som ännu var varm efter dagens sol så gick det inte. Det rullade salt ned för kinderna och det kändes som att den veckan han varit hos mig var en dag eller två. Inte åtta. Hur det kan göra så ont så ont att vara så kär så kär.
Att bli lämnad igen. Inte för ett långt tag. Några veckor.
Men några veckor utan att vakna med hans solbruna arm inlindad i min, ett par blåa ögon som kikar över kuddkanten när vi tittar på film, någon som kramar mig när jag ligger och sprattlar i poolen. Några veckor till utan att den där känslan av att vara alldeles hel. För det är så han får mig att känna mig. Hel.

Imorgon tar vi nya tag. Men tills dess är jag liten, ömtålig, med äggskalshjärta och salta kinder.