bland kottar och granbarr.

Om jag varit hemma i Stockholm hade jag antagligen sett ut någonting såhär idag. Svarta boots, klänning från Monki, underklänning som varit min mammas, brokadjacka från H&M och vinröda/lila naglar.

Men nu är jag i Åre och ska strax bege mig ut och åka skidor med min bror som också är hemma på snabbvisit. Därför sportar jag iklädd långkalsonger, ullstrumpor och fleecetröja, rutiga skidbyxor, grön jacka och googles. Lite mer praktiskt.

Imorgon åker vi till en stuga inklämd mellan fjällen två timmar härifrån. Åre på påsken är som Dantes inferno. Milt sagt. Jag planerar att sitta på isen och låtsas fiska, brumma runt på vidderna med skoter och få fräknar på näsan. Och sova sådär bra som man bara kan göra i en stuga långt bort från verkligheten.

(Ja, det finns både elektricitet, TV och internet. It aint Archangelsk)


Om hår.

Jag får ofta frågor om mitt hår. Hur man gör för att få det långt, hur man bäst behandlar det och vad för schampoo jag använder. Därför tänkte jag att jag nu gör slag i saken och gör ett inlägg om det där svallet som sitter på mitt, och ert, huvud.

 

Jag har alltid haft långt hår. Det har varit längre än nu och det har varit en bit kortare men i ungefär den här stilen är det nästintill året runt. Just nu går det ned till höftbenen och alltså nedanför naveln. När jag var liten såg jag ut som en maskrosboll ungefär. Alldeles galet ljust på gränsen till vitt och så blev det elektriskt som skandinaviskt hår gärna blir och stod ut runt huvudet på mig. Mina bröder såg likadana ut men när vi blev äldre så fick vi alla nya nyanser och liksom sorters hår. Min äldsta bror är snäppet ljusare än mig och har fantastiska, naturliga lockar att dö för. Min andra bror är rödblond och har spikrakt. Själv är jag, beroende på årstid, ganska gyllenblond eller strawberryblonde och har tokigt rakt hår.

 

Alla människor kan inte få riktigt långt hår. Jag är ingen expert på området men tydligen så är vissa hårsorter/typer sprödare än andra och klarar inte av att växa för mycket på längden. Mitt hår å andra sidan kan, verkar det som, blir hur långt som helst men jag har verkligen det urtypiska skandinaviska håret som är fint och tunnt i kvalitén. Jag kan bli genuint sur på människor som har riktigt tjockt hår för att jag själv så gärna vill ha det.


Det största tipset jag har till er som önskar ett långt svall är dock att vara snällt mot ert hår. Jag har aldrig plattat håret (som om det skulle behövas..) och lockar det väldigt, väldigt sällan eftersom värmen från redskapen inte alls är särskilt snällt. Visst använder jag serum och små inpackningar för hårtopparna men annars håller jag mig borta från att ha produkter i håret också. Mitt hår blir mest ledset och liksom krispigt av spray, puder och sånt. Borsta håret varsamt, sätt upp det i en knut eller fläta när ni sover, toppa ofta och krama ur vattnet när ni duschat. Gnugga INTE sådär som man gjorde när man var liten. Och justja, jag blåstorkar aldrig mitt hår. Då blir det helt livlöst och torrt på ett dåligt sätt. Bättre att låta det torka utsläppt av sig själv.

 

I schampooväg har jag ännu inte stött på något magiskt. Jag tar det som finns och byter ofta. (Mest för att jag gillar goda dofter) Just nu använder jag Sachajuan och ett balsam från Tigi som får Mikael att vilja kräkas för att det är så sött. Jag snålar inte med balsam utan gosar in en handfull i längderna och extra mycket i topparna. Inte för att de gör kluvna endar hela igen men för att det känns bättre helt enkelt. Placebo jajemän!

Har jag glömt något? Fråga på isåfall. Och har ni andra frågor så peta in dem på inte föregående inlägg men inlägget dessförinnan. Ni har till låt säga, imorgon på er?


olé!

Jag önskar att jag hade en studio. Och en fotograf. Då skulle jag låta alla mina fina kläder fotograferas hela tiden och posera som den pose-apa jag innerst inne är. Tills jag kirrat studio och fotograf får vårt vardagsrum med min systemkamera och stativ agera substitut. Men tänkt, TÄNK, vad fantastisk denna ganska nya och alldeles sagolika spetsjacka hade kunnat bli om den fick komma tills sin rätt?


Den hade monstruösa axelvaddar som jag satte saxen i och nu är axlarna bara puffiga. Jag känner mig flamenco, eldig spanjorska och matador på en och samma gång. 60 kr på Myrorna och jag är nöjd.

Nu ska jag hoppa in i bilen och fara mot nordligare breddgrader. Tills jag kan blogga igen kan ni ställa
en fråga eller två om ni har något på hjärtat i föregående inlägg.
Puss!


Hej från under hatten


Imorgon åker jag med Mikael hem till norr för ungefär en vecka. Jag ska åka skidor, jobba på distans, åka mer skidor, brumma runt med skoter på fjället, äta äcklig grillkorv, umgås med min familj, umgås med Mikaels familj, sitta i en snödriva och få fräknar och höra våren droppa från taket.

Eftersom ni blivit fler som läser hos mig, välkomna välkomna, tänkte jag att vi kunde ha en liten frågestund. Har fått förfrågningar om att berätta mer om såväl jobb som resor och hur jag ritar, men ställ era frågor igen i detta inlägg så besvarar jag allt senare i veckan vettja!
Puss


vad man kan göra en söndag innan påsk

Ja, jag gör sånt här. När jag och Mikael inte planerar in en miljon resor vi ska göra över hela världen, äter
asiatisk mat och somnar framför The Holiday så gör jag mig egenkomponerade favoritefterrätt.

Man tar vaniljglass.

Går till en godisaffär som har klassiska mintpluttar och PEZ och köper det.

(ps. Pillar helst ut PEZen ur förpackningarna ds.)

Sen tar man ut veckans aggressioner på allt. Bryt sönder, krossa och hacka.

Strö över vaniljglassen och blanda ihop.
Knastrigt, knaprigt och märkligt gott!


the love of my life

Mitt livs kärlek (nej, varken Cola Zero eller en hamster) är här i helgen.
Det känns som att jag vill hoppa runt, mer än vanligt, och ägna dygnets 24 timmar åt att pussas, hålla handen, peta honom i ögat och bara vara nära. Otroligt löjligt. Men himla sant.

Om jag fick önska mig accessoarer till själva dagen så skulle jag önska;
vårdag i London i den här klänningen. Helt omöjligt att göra annat än stå i men för fantastisk att tacka nej till.

Stella McCartneys bunny bracelets.

Och ett jäkligt fräsigt cigaretthalsband!


that seventies show vol.2

Blusar med broderier är i perioder det som får mitt hjärta att slå fortast. Fortare än klänningar med roliga detaljer, fortare än små skor som skriker "Kajsa!" och fortare än halsband i gigantiskt utförande.
På min absoluta favoritsecondhand, utav second handaffärerna som är kedjor alltså, finns det just nu massor av just detta. Hippietunikor i glada färger, handsydda knappar, detaljrika ringningar och puffiga ärmar i
mängder. Jag blir som en hamster på speed.

För 60 kr och ungefär trettioelva mentala kullerbyttor senare är denna 70-talsdröm i min garderob.
Kritvit, otroligt mycket volym i ärmarna, så himla fina, handgjorda broderier och redo att förvandla mig till Farrah Fawcett med lockar, tusenwattsleende och utsvängda jeans.


blågrönopalturkosjademint

Jag är inte riktigt lika flådig som Jane när jag går ut och traskar. Visst gillar jag att klä upp mig men när man promenerar längs med vattnet nedanför Eriksdalsbadet känns inte Margielaboots i mocka, Vivianne
Westwoodjacka och vintage Givenchyklänning i florstunna lager ultimat.
(särskilt inte när en hund trillar i vattnet från isen och det sen är blöt päls och plaskiga tassar överallt)
Nej, när jag traskar ut på promenad, vilket jag varje dag, så ser jag ut såhär ibland. 

Gummistövlar med liten klack, 2hand/fått av bästa Anna. Klarblå jeans, gamla gamla från ?.
Jacka, Sunday Sun. Halsduk, Gap. Mössa, Grisens.




Tre torsdagstips:
1. För er som bor i Stockholm och är sugen på plagg från H&Ms the Garden collection. På H&M i Ringen, Skanstull, finns det ganska mycket. Jag haffade en av de sista utav den överhajpade klänningen som setts på Elin Kling. Är dock inte helt säker på att jag ska behålla den än. Hm.

2. Nya second handbutiken Vintage & Mint på Östgötagatan är min nya favorit i Stockholm! Allting är helt och rent och kostar inte skjortan bara för att det är vintage som på Beyond Retro.

3. Snart snart lägger jag upp mina första Minidesignat av Kajsa-plagg på bloggen så ni kan köpa!


den lilla snigeln med det stora hjärtat

Häromdagen skrev jag ett inlägg om allra käraste Moa. Och om hur mycket jag tycker om att omge mig utav kreativa, inspirerande människor. Så kom jag på den ganska goda idén att jag ju borde dela med mig utav densamma människor som inspirerar mig, till er! Jag har turen att känna så många pyssliga, talangfulla och duktiga bloggande tjejer så varför inte hylla dem. De som förtjänar applåder, ovationer och hurrarop.

Andra i raden utav dessa tjejer blir min finaste
Snigel.
Bea har inte bara varit en ängel som låtit mig bo hos henne flera gånger när jag ännu inte flyttat hit, hon är också en av de människorna jag tycker allra mest om i Stockholmsstaden.

Att umgås med Bea är som att vara barn och få leka igen. Man provar konstiga kläder, snurrar runt i tyllkjolar, fnissar åt saker, är uppe alldeles för länge på nätterna och har det allmänt mysigt.

Sen är hennes lägenhet den enda lägenheten jag tycker är finare än min här i Stockholm. Inte bara för att man kan gå runt den (byggd som ett O!), det är högt i tak, det finns en vacker kakelugn och en fin Snigel bor där utan för att hon så totalt gjort den till sin egen. Det är en bit av Alice i Underlandet på Östermalm.
Ett handmålat träd på väggen, små svalor vid hyllplanen och en kaninlampa som lyser mjukt.

Jag ger inte bort teckningar till vem som helst, hur som helst. Men till Bea kan jag ge hur många som helst.

Särskilt när hon ger mig sådana här örhängen:

Jag älskar människor som inspirerar bara genom att vara sig själva. Genom att utstråla personlighet och brinna för vad de gör. Fotografi gör mig sällan imponerad på riktigt då det i mina ögon är ganska lätt att ta en bra bild. Men Beata fotograferar på ett sätt som alltid får mig att reagera. Vare sig det är porträtt, landskap, såpbubblor eller något komponerat. Jag känner mig sällan så bekväm framför kameran som jag gör när hon håller i den.

Och i söndags var hon hemma hos mig och plåtade mig och de här små rackarna till en grej!

that seventies show

70-talet är mitt absoluta favoritårstionde. Då gjordes så jäkla grym musik, otroliga människor levde och satte odödliga avtryck, festivaler utan dess like gick av stapeln och kläderna var ganska ofta helt fantastiska.
Jag önskar mig inte tillbaka till 70-talet. Jag strävar inte bakåt. Jag ser till dagen och framtiden. Men min garderob blir lika glad varje gång den får smaka plagg som tagna från Woodstock eller sånt som
Jenny i 'Forrest Gump' har på sig när de är i Washington DC. Så när jag fyndade denna floppyhat för 20 kr kunde jag inte låta bli att tänka att den är pricken över i:et för min bohemiska sommar.

Tänk vita, broderade blusar, ruffsiga flätor, långa klänningar, sidensjalar om håret, sandaler som legat i solen och blivit lite blekta, massa ringar, pilotsolglasögon, axelremsväskor och handvävda sjalar.
Och hatten på huvudet mot den gassande solen. 


Indisk sidenblus, köpt i Grekland. Floppyhat, H&M.


Alexander & Coco

Eftersom jag var internetlös under alla de ljusa timmarna på dygnet igår så har jag en del att jobba ifatt idag. Skriva skriva skriva är vad jag ska göra. Och drömma lite om Alexander McQueens två sista kollektioner.
Inte för att jag vill bära allt men för att det känns som konst i dess sanna bemärkelse.

Illustration jag ritade ungefär samtidigt som jag fick veta att McQueen tog livet av sig.


HC Andersen capen

I lördags mötte jag upp Ida och fick en påse. I den påsen låg denna helt fantastiska cape.
Jag känner mig som tagen ur en HC Andersenhistoria, Narnia och lite Alice i Underlandet på en och densamma gång. Den är köpt på second hand i Budapest och ungefär något utav det finaste jag sett.
Så snart det blivit lite lite varmare ska jag bära den precis såhär. Med vita strumpbyxor, randig halsduk, basker från Busnel och dockskor i lack.


Jag kan inte låta bli att sitta insvept i den ungefär dygnet runt. Så otroligt fint plagg. Dessutom är
fuskpälsen mjuk så att man spinner som en katt. Och den har fickor! <3

 

 


out with the old, in with the new (och lite råd från er, tack!)

Idag är det dags för lite nya tag. Jag ska rensa ännu mer i min garderob och lägga upp på tradera (det är en sorts bittersweet katharsis att göra det. Lite ångest att gallra bort men ganska skönt på samma gång.), göra en DIY i Luella/Lula-anda och fixa en massa andra kreativa jobbprojekt. Ut med det gamla, in med det nya.
Nästan så man skulle vara brutal och sätta saxen i håret och göra något extraordinärt som flickan på bilden jag ritat. Fast så långt kommer jag nog inte gå. Jag nöjer mig med att kapa en illustrations hår.
(ärligt talat skulle jag grina som en klämd katt om någon sa "ny frisyr?" till mig)

Förresten, är ni mer pepp på att jag lägger upp saker jag vill säja i klädesväg här? Vet att ni var en hel del som budade på Tradera och jag vill ju såklart att ni får första tjing! Dessutom har jag tänkt att kanske pyssla till/DIY:a lite saker och sedan sälja av dem. Minidesignat av Kajsa ungefär. Vad tror ni?
Säg säg säg för jag lyssnar med idelt, om än med mina väldigt pyttesmå, öron på er.


Inte alla är rädda för saxar. Som
Elinkan. Fin som få i ny frilla.


RÖTT

Såhär såg jag ut igår när min Bea var här och lekte med mig.
Vi kan ju låtsas att jag visar er bilderna för att berätta vad jag hade på mig. (fast mest vill jag bara ha ett svepskäl att lägga upp picsen eftersom jag tycker de är fina)  

Spetsjacka, second hand. Diadem, fått av Piggie? Halsband, köpt i Köpenhamn. Nagellack, UO.

inte alltid så himla pretto. (fast man kanske tror det)

Jag hatar ordet modeblogg. Det framkallar kräkreflexer och jag kan börja hulka som en katt med hårboll på väg att skjutas som projektil genom rummet. Men jag kan ju vara otroligt modebloggig av mig.
Fotografera i spegeln.

Testa en annan vinkel. (Bättre så kanske?)

Fota dagens klädsel. Ganska stelt med bloggerblicken stadigt i kameran.

Så lite spexigare. Mer arty. Framhäva plaggen.

Åsså en sista seriös innan man försvinner ut i natten.


Ibland vill jag banka ihjäl mig själv med något tung när jag inser hur jag kan vara. Sådär superpretto-bloggermaffia-Elin Kling-ish. Mest för att jag inte vill att ni ska tro att det bara är så jag är. Visst är everyday dress upp day för mig men jag kommer ex. inte hem efter en utekväll, kammar mitt Rapunzelhår framför en väl upplyst spegel och viker ihop kläderna i perfekta högar.
Jag lämnar alla plagg i ett spår genom lägenheten, snurrar ihop trasslet i en knut på huvudet, hoppar i mina ulltofflor, en t-shirt och psykadeliska Björn Borg tights, kliar mig lite i ögat och konstaterar att jag inte orkar ta bort sminket, rotar runt efter något att tugga på och äter det i sängen så det smular överallt samtidigt som jag läser något lättsmält så man inte behöver tänka.

Aint so pretto and aint so pretty. And all happy about it.


first day of spring

Den här dagen började med att jag tog två steg ut på trottoaren på allra käraste Rutger Fuchsgatan, tvärstannade, vände ansiktet mot solen och tänkte; "vår".
Det var inte jättevarmt och det blåste ganska mycket, men det var ändå någonting i luften. En känsla, en förnimmelse, en aning om någonting nytt. Droppandet från taket ackompanjerades av ljudet utav mina stövlar mot den torra asfalten och jag tänkte; "ja, vår".

Hur dagen skulle kunna bli annat än bra är ju bara omöjligt. Jag hade dejt med
donnan som jag tycker inte bara är ovanligt sockersöt och klok utan också har en av de mest kreativa och inspirerande bloggarna jag vet.
Hon pysslar som ingen annan och får mig alltid att känna; det vill jag göra! Det vill jag testa! Oh oh oh!
Och om det är något jag tycker om så är det att omge mig med kreativa människor. Det är ljuvligt. Att prata syprojekt, diskutera second hand, tala om allt som är fint.
Sådan är Moa.



the nerd.



Jag har inte det minsta lilla synfel och har inte riktigt fattar grejen med trenden att gå runt med glasögon med vanligt fönsterglas. Men faktum är att det ÄR en ganska rolig accessoar och gör otroligt mycket för ett ansikte som annars är tomt på bågar. Min mammas riktigt gamla glasögon är sådär underbart flaskbottniga även när jag petat ut glasen och jag känner mig ungefär som Tavi när jag har den på mig. Lätt nerdy och ganska Stephen Hawkin

Blus med gigantisk rosett, Kostym. Gamla bågar, mi madres. Diadem med flor och rosett, recykled
present från dear Vicky - vivresavie!


Geronimo

Idag har jag jobbat i butiken. Jag älskar det.
Man pratar med kunder, lyssnar på Fleet Foxes och Ella Fitzgerald, dricker te och knåpar på
skribentjobb. Förra veckan såg jag ut såhär när jag jobbade. Mådde inte alls bra men blev lite mer pepp av att ha
vackraste kjolen på mig. Hur kan man inte bli pepp av det?

Jag tänkte mexicansk folklore och matchade med svart body från Gina, 2hand halsband och blommor
i håret. Tyvärr har jag inte hunnit sy fast hylsorna i sidan. On the to do list.


Nu ser ni lite mer hur det ser ut i den lilla butiken jag jobbar i också. En dörr som skramlar, stora fönster, högt i tak och schackrutigt golv. Vi har klockor som ser ut som godis och portmonärer med grammofontryck bl.a. 


Mexicanskt 50-tal och mitt bästa second handköp

Ni vet när man går runt inne i second handaffärer. Bläddrar bland otaliga plagg, kollar klänningar, drar lite i skjortärmar. Hittar inget speciellt. Tänker att man ska gå vidare. Börjar fundera på middagen och kvällens bestyr. Så plötsligt glimmar det till i utkanten av synfältet. Vad var det? Bland små sockersöta blusar och randiga t-shirtar som tappat formen sticker en flik av ett tyg som inte hör hemma.

Så var det häromveckan på Stadsmissionen. Jag vände tillbaka och drog ut galgen och förvånades över tyngden. Blev lite förskräckt över kjolens längd. Men fullkomligt betagen. I tjock, tjock sammetsliknande material, med handmålade mönster i regnbågens alla färger och vidd nog för att svepa in hela butiken hade jag aldrig sett något liknande. Jag sa till mitt sällskap "den har potential". De sa "Prova den!".
Och så satt den som en smäck. Svepte runt mina ben i tjocka, utan att bli grova, veck och fick en gammal dam att ta tag i min arm och säga "Du skulle få alla pojkar att vända på sina huvud efter dig!"

Kvinnan som arbetade i affären sa att jag gjort ett kap och att kjolar som dessa är eftertraktade men sällan hittas nuförtiden. Hon dröjde med händerna på det paljettbroderade tyget innan hon la den i påsen. Ett farväl till butikens vackraste plagg.


Kjolen är handsydd och handmålad i Mexico och är från 50-talet. Full cirkle när man lägger den på golvet och förbluffande tung att lyfta. Tydligen köptes de ofta som exotiska souvenirer men idag finns det få kvar och enligt kvinnan i butiken säljs de på ebay för över 1500 kr. Jag köpte min för 150 kr.


saker att vara lycklig över

Tillbaka i Sthlmsstaden. Vi tar ett litet inlägg som jag skulle postat när jag var i Åre men som glömdes bort.

Jag kan vara en bisarrt pessimistisk människa. Tror varannan dag att ingen gillar mig, att jag kommer att dö nästa vecka, att Mikael ska komma på att han kan få någon betydligt bättre än en pipleksak till hamsterälskande tjej, att jag ska bli akut flygrädd så att jag aldrig mer vågar resa, att Coca Cola ska sluta tillverkas osv.

Så ibland måste jag påminna mig om hur bra jag har det. Här är min tacksamhetslista för dagen:
1. Även om snön ligger djup, särskilt här uppe i Åre, så kvittrar fåglarna sådär som de bara gör på våren, det droppar från istapparna och solen värmer lite lite lite på näsan.

2. Jag är så vansinnigt kär att det nästintill är knäppt. Att förklara hur fin, snäll, omtänksam, rar, förstående och fantastisk han är skulle bli en bok som i allas ögon utom mina vore vidrigt romantisk att läsa. Så jag behåller det för mig själv. Men faktum kvarstår att han är det bästa som hänt mig.

3. Jag har så mycket inspiration för att rita att mina fingrar upplöses i atomer!

4. Mitt nya deltidsjobb är så himla bra! Dessutom har de schackrutigt golv, gott ekologiskt the och man kan sjunga högt till Billie Holiday, Regina Spektor och Band of Horses. Bäst bäst bäst.

5. Om några veckor åker jag till London! Vi har inte bokat flyg men snart snart. Så ska vi bo hos vänner till Mikael, dricka äcklig öl (jag hatar öl), promenera, hålla handen, äta varma scones och säga "hi love!"
Liverpool station
6. I sommar blir det en månads roadtrip med sol, surf, slokhatt som skuggar ögonen, armen hängandes ut genom bilfönstret och vinden i håret. Längtar så att magen gör kullerbyttor.

7. Någonting mjukt rosa/vitt i svalt tyg som fladdrar mjukt runt kroppen och känns alldeles perfekt 70-taligt ligger på mitt golv. Från allra käraste
Karolin.

1 & 6 bilden är Elinanis fina. Sista är Karolins. Resten mina.

Vad är ni lyckliga över precis just nu?


Bunny n' Mickey Mouse

Jag har precis bokat en biljett till Stockholmsstaden i eftermiddag så kvällen kommer jag inte spendera med att ligga inklämd mellan soffans ryggstöd och Mikael utan ensam på ett tåg.
Därför ska jag också ägna dagen åt att packa ihop, skriva en massa artiklar och jobba med annat. Så imorgon bloggar jag ihjäl er men jag kommer nog inte hinna mer idag.

Ni får min 'Bunny och Mickey Mouse' illustration som plåster på såren. Ritade den med Louis Vuittons kaninörade kollektion i tankarna. Och förresten, appropå mina illustrationer, ni vet väl att ni kan beställa en
egen
? Kolla i arkivet över vad jag gjort, hitta en favorit, kom på en egen idé ni vill ha på papper, bolla en tanke med mig eller egentligen vad som helst. Maila mig på
[email protected]


En pytteliten sneakpeak

Häromveckan gjorde jag kanske mitt bästa second handfynd någonsin. Bara jag tänker på plagget får jag lite pirr i magen. Som en tidig förälskelse. Det är något rent av magiskt med färgerna, tyngden i tyget och hur den faller runt kroppen när man rör sig. Jag vill bära den mest hela tiden faktiskt.

Här ser ni lite lite lite utav den.


laidback.

Inatt var jag ute och studdsade på tisdagsklubben på Bygget sådär som jag gjort ungefär en miljon gånger tidigare. Det känns hemtamt. Lite som att sitta i bästa vännens vardagsrum.
Dagar som dessa när man vaknar och kliar sig i ögat och golvet känns kallt under trampdynorna föredrar jag mjuka klänningar som inte sitter åt. Gärna stickat, flanell och lager på lager som går att bulla upp runt halsen.
Idag är det sidenklänning från Forever 21 och Mikaels hood och förra veckan när jag var i Stockholm hade jag på mig nedanstående. Uppklätt men nedklätt.


Blus, Kostym. Flanell, Mikaels som jag nallat. Kofta, Monki/Grisens.


en skvätt klorin och en hel del badhusdoft

Till förra veckans DIY-projekt för min sådana serie i tidningen här uppe i norr ville jag testa att leka loss med klorin igen. Prövade förra våren men lydde anvisningarna på flaskan vilket inte alls funkade.

Denna gången ville jag få en trött gammal väska att bli som ny igen, fast i en helt annan tappning. Mörkt, nästan svart jeanstyg med röd stickning längs med alla sömmar.

Hällde upp ett bad (i en hink vi inte är så rädda om) med 3/4 klorin och 1/4 vatten och knölade ned väskan så att den badhusdoftande väskan precis täckte allt. Jag ville inte att väskan skulle bli perfekt, genomgående vit därför mosade jag ned den lite vikt och oförsiktigt så att klorinet inte kom åt lika bra överallt.
Sen fick hinken med väska i stå över natten i ungefär 12 timmar.

Efter 12 timmar var vatten/klorinblandningen svartbrun och jag sköljde ur väskan noga, tvättade den för hand med såpa och vatten och sedan fick den en riktig tvätt. Färgen blev precis så spräcklig och skönt ojämn som jag önskade. Som kontrast till hur sliten och soft använd den ser ut plockade jag fram en handfull broscher och prydde framsidan med. Blekt och vårfräscht och solkattsfångande krimskrams.

ps. hittade ett par örhängen som jag köpt billigt på H&M men som jag ännu inte kan använda eftersom jag inte tagit hål i öronen än. Fäste den ena på väskan med hjälp av kroken och kedjorna klirrar och svänger nu. ds.


små märkligheter på en måndag

Idag har jag plåtat lite i en 12 miljonersvilla här i Åre (vill ha, ja tack), käkat bröd nog för en halv skolklass och försökt jobba. Men hur jobbar man när solen skiner från en bländande blå himmel och fjällen gnistrar
vita? Imorgon ska vi återuppliva tisdagar på Bygget traditionen och jag peppar ett dygn i förväg.
Väldigt märkligt inlägg såhär på en måndag. Så vi toppar det med att jag berättar att jag på jobbet hittade en brosch från Camilla Norrback stor som en liten basker. Gilla!


bikerbrokad

För två veckor sedan ungefär var jag på ett väldigt bra jobbmöte. Det innebar roliga saker på olika nivåer och kommer nog dessutom innebära roliga, nya och framförallt spännande saker för bloggen. Men än så länge så säger vi inte mer än så förrän saker är spikade. Jag som knappt köper nya saker längre, eller ens konsumerar kläder i princip, och verkligen aldrig gör det för att trösta eller fira smet på den långa promenaden hem in
H&M på Hamngatan. Hade under en sväng in där tidigare sett en skönhet som fick mig att tänka på
Alexander McQueens färgpalett, fast i härlig brokad. Sju minuter senare, och skrämmande många
procent nedsatt, var den i mitt ägo. En materiell klapp på axeln.

Som en bikerjacka i flådigare tyg ungefär tänker jag.

Kombinationen av guld, ljusblått/grått och blekt beige är vansinnigt fint och den passar sannslöst bra ihop
med min ljusblå klänning med gigantisk vidd i kjolen. Uppklätt men enkelt.

ps. Fönstret är förresten vardagsrumsfönstret. Där trängs höga ljusstakar, små ljusstakar, en vas med en mask från Björn Borgs carnivalfest, min mammas gamla glasögon som jag petat ur glasen ur, ett par spetshandskar, en sidenlåda från Kina och mitt favoritfotografi från New York som jag tagit. ds.


born to run

I fredags tidigt, tidigt på morgonen flög jag hem till norr och Åre med min pappa. Onsdagen slutade tyvärr med en taxifärd sent på kvällen, akuta andningssvårigheter och panikångest bortom denna värld så det kändes som att några dagar fjälluft, skidåkning och Mikaelkramar behövdes.
Nu har jag ätit mammas mat, susat runt på fjället både på skidor och skoter, fikat i flera timmar, snott täcket av han som jag är kär i och levt i mina rutiga skidbyxor och saker och ting känns bättre. Stannar några dagar till här och arbetar på distans innan jag återvänder till verkligheten i Stockholmsstaden.

Sitter och pillar på en dator som inte har några av mina bilder så därför ger jag er ett potpurri av några utav mina youtubefilmer. Jag gillar ju er. Massor. 

Filmat i skåne, Köpenhamn, Karibien, Stockholm och Åre.


Bonjour monsieur!

Jag har en fäbless för ramar av alla möjliga olika slag så att gå på IKEA utan minst ett billigt trepack med omålade, flisiga träramar är ingen tur till IKEA. Denna gången målade jag dem i olika godiskulörer och framför någon film med Brittany Murphy (Uptown girl?) ritade jag motiv till dem alla.
Det blev en rar gubbe. Eller; en rar gubbes alla attribut.

Han talar naturligtvis franska, klämmer fast sin monokel under ett grått ögonbryn och ler så att
ögonen blir ljusblåa springor och hatten glider på sned.

Hannas favoritmustasch är såklart Poirotmustaschen. Jag gillar nog mest valrossvarianten.

Vi ska sätta upp dem på rad på väggen bakom soffan så att man kan gå förbi och säga 'bonjour' minst
38 gånger per dag. Och rätta till dagens fluga.


Ett inlägg tillägnat ett par skor

Sitter i butiken på Bondegatan och jobbar samtidigt som jag pysslar med lite andra jobbgrejer via mail. La just in bilder som ska skickas iväg och kom på att jag måste visa er skorna med stort S.
Dessa skönheter får mig att hoppa lite upp och ned i extas eftersom de är så fina. Just paret jag har på mig är det sista vi har just nu och i storlek 38 så jag kan ju glömma och drömma med mina pygméfossingar. Men vi ska få in fler och väntar på leverans från Argentina och då ska jag prova. Det är ett som är säkert.


Sen är det ju bara att inse faktum; allt blir snyggare tillsammans med ett schackrutigt golv.


"tjocka tjejer får också ha vita strumpbyxor"

Idag har jag promenerat i ungefär fyra timmar. Det var skönt. Väldigt skönt.
Vårsol i ansiktet, snö som knastrar, smälter och porlar och samtal som lättar trycket på hjärnan.
Jag har inte sett ut såhär. Det var en annan dag. Men däremot har jag haft en annan av mina
 favoritklänningar. Lila den också. En utmärkt färg att kombinera med mossgrönt och mustigt vinrött.
Hatar normativt tänk som säger att man inte "får" använda vissa färger tillsammans. Jag säger som Marit Bergman "rosa och rött ÄR fint ihop och tjocka tjejer får också ha vita strumpbyxor".


Mary Janes, H&M. Klänning, Second hand. Kimonokofta, present. Halsband, köpt i Köpenhamn.


Den minsta masaien

Min halsbandssamling växer och jag kurrar lika nöjt varje gång jag får hänga upp något nytt
på min redan ganska gediget fyllda vägg. När mitt livs kärlek, handendäraMikael, var här på helgbesök
förrförra veckan sprang jag på denna gigantiska raring på H&M. Nedsatt en massa och alldeles fantastiskt rosa. Eftersom jag tänker att sommaren ska gå i dekadent, bohemiskt 70-tal med stora hattar, blekta jeansshorts och långa klänningar uppblandat med en smula afrikanska mönster och etno så sa mitt hjärta "Ja
ja!". Jag blir nämligen en tämligt liten Masai med detta runt halsen.

Nu ska vi leva lyckliga i alla våra dagar ihop.


Jag har gjort ännu en klänningsinstallation i lägenheten. Denna gången i köket.
Tunika från Oman, DIY:ad krage som jag gjorde förra veckan och halsbandet från H&M alltså.


Traderi traderu Tradera!

Idag har jag ungefär en miljon små saker att göra. Sen ska jag avrunda dagen med att knalla hem till mina föräldrar, återuppliva min mammas och min tradition med champagneafton, äta önskemiddag, ligga på soffan och tala om viktiga saker och beslut som måste göras.

Därför blir det dåligt med bloggning idag. Men ni vore de snällaste och raraste om ni kikade in
här, på min traderasida, för idag går alla mina första sju auktioner ut där. Allting är billigt och det går att göra seriösa fynd på såväl en fantastisk vintageklänning, de perfekta jeansshortsen, en Birger et Mikkelsendröm i silver och Acneblusen med finaste ryggen någonsin kanske.
Kika in och lägg ett litet bud så mina raringar får bra hem. Bor man i Stockholm kan jag mötas upp så slipper man frakt och sånt tråkigt också. Alla auktioner går ut om ca 6 - 7 timmar, tidig kväll alltså, så kika kika!
Klicka för att visa Megabild!Klicka för att visa Megabild!Klicka för att visa Megabild!Klicka för att visa Megabild!Klicka för att visa Megabild!Klicka för att visa Megabild!Klicka för att visa Megabild!
Mer bilder på plaggen finns naturligtvis på Traderasidan!

1 + 1 = snajsigt

Vad får man om man kombinerar ett par snuskigt fina skinnhandskar och en fasligt stor ring?

En väldigt snygg kombination.



Handskarna tillhör min vän Bella och ringen är min, ifrån Guess.

 Förresten; denna unge. Hur fantastisk är hon? The Mad Hatter har aldrig varit sötare.


summer of a hobo sketches

Jag har ganska många olika bollar i luften just nu. Ett par har med illustrerande att göra vilket jag tycker är vansinnigt vansinnigt roligt. I höstas ägnade jag inte så mycket tid åt sådana jobb men i vår hoppas jag på mer av den varan. Kan inte säga så mycket om det än men en grej skulle nog kunna bli både riktigt stor och framförallt riktigt rolig. Sen kommer det nog bli en del sammarbeten tillsammans med ett par olika designers. Framförallt tecknande av lookbooks till dem och plaggskisser osv.

En lördagskväll sittandes på golvet vevade jag ihop dessa med blyerts och några tuschstreck till Bella från Bella o Bastian. Enkla och snabba men visar ändå deras stil på plagg och design. Dessa är från deras SS/10 kollektion 'Summer of a hobo'. Ruskigt fin på alla sätt men min favorit är höstens plagg. Det är seriösa ha begär på den!


plaggskisser av mig.

pic 1, mysig, lite oversized stickad tröja och skräddade shorts med blixtlåsapplikationer.
pic 2, snygg herrskjorta som funkar precis lika bra på dam. Även den med shorts.
pic 3, en av de mest fantastiska klänningar jag sett. Går att göra om på olika sätt men hur man än gör är draperingen makalös. I mörkt lila sammet är den en dröm.


New York-guide

Min bästa vän Sanna åker på tisdag med sin storasyster till USA och det stora äpplet för att sedan ta sig vidare till Washington DC för att hälsa på sin lillebror som går på tenniscollege där. Jag är avundsjuk som få. De åker ju utan mig!
Men trots att jag är en smula sur så ska jag göra en guide till mitt New York och DC. Städerna som jag lärde mig älska på två helt olika sätt på en av de bästa resorna hittills i mitt liv.
Så här kommer först min guide till New York, komprimerad till lättillgänglig storlek med tips om ditt och datt, saker man bör se, ställen man bör gå till och framförallt hur man kan njuta av denna löjligt magnifika
stad. (adresser är det inte mycket utav. Jag skriver aldrig upp sånt. Lite svårt ska det väl vara)


Shopping; det är nästan ett måste att gå till de berömda varuhusen för att bara kika omkring och insupa atmosfären en smula. En regnig dag är Macys utmärkt och om man vill fynda så varför inte Century 21.
Annars är det bästa att gå bort ifrån de stora turistiga stråken och bara ge sig in på gator som ser fina ut. Ofta finner man trevliga butiker, schyssta affärer och riktiga guldkorn när man som minst anar det då. Forever 21 finns på olika ställen i stan men den bästa är den nere i SOHO. Inte alls lika stökig och kaotiska som den vid Times Square. De bästa små butikerna hittar man på lower Manhattan enligt mitt tyckte och man ska inte vara rädd för att gå in i de suspekta hålen i väggen för det är ofta där man hittar de bästa sakerna!
På Broadway hittar man M&Mbutiken och en gigantisk leksaksaffär med ett full size Pariserhjul innuti. Helt klart värt ett besök. Men som sagt, att knata omkring och droppa in på de butiker som ser schyssta ut är bäst!

Måsten; När man är i New York måste man helt enkelt klättra runt på en sån där brandstege och frukta för sitt liv eftersom de knakar väldigt olycksbådande. Åka i en gul taxibil och prata skit med en pratglad taxichaufför är en annan grej. Gå in på världens största McDonalds kan tyckas onödigt men det är väl värt en titt. Det är ENORMT. Gå på nattbio och äta totalt smörtäckta popcorn, sitta på Starbucks och lyssna när new yorkarna pratar om sin vardag, åka tunnelbana i rusning och titta på en Baseballträning i Central Park är andra nödvändigheter.

(Ja och har man inte
sprungit längs med hela Fifth Avenue iklädd en svart soppåse i spöregn och åskoväder har man ju helt enkelt inte varit där på riktigt. Såklart.)

Turistgrejer; Det spelar liksom ingen roll att alla redan gjort det. Att se Frihetsgudinnan på Liberty Island i sin mintgröna klädnad mot en klarblå himmel är häftigt. (efter alla action/katastroffilmer man sett är det skönt att se att hon står kvar. De gillar ju att låta henne gå ett smärtsamt öde till mötes) Ännu häftigare är det nästan att vända sig om och se Lower Manhattan resa sig ur vattnet. Kolla efter gluggen mellan skyskraporna där World Trade Center stod och se helikoptrarna stryka över himlen.
Alla kan ju inte vara i det stora äpplet på sin födelsedag men att få fira den med att hisspersonalen i Empire State Building sjunger 'happy birthday' så det skallar i hela byggnaden är ganska fantastisk. Och utsikten är ju som ingenting annat i hela världen.  

Äta; alla som känner mig vet att jag inte åker någonstans för att prova den lokala maten eller leka connoisseur. Men det bästa tipset är nog densamma som på shoppingen. Gå lite utan mål och slink in där det ser fint, konstigt, mysigt eller bra ut. Det är då man hittar den bästa maten oftast! Och justja, inte att förglömma. På en sidogata till Times Square, man svänger in vid hörnet av Toys R' Us, finner man några hundra meter in Cranberry. Här är det bara att välja och vraka på allt mellan himmel och jord i en sorts buffé av grönsaker, pasta, kött, fisk, fågel, bär, frukt, sallad och mer därtill. Vansinnigt gott och man slår sig ned mellan butikspersonal från kvarteret, byggnadsarbetare och ungdomsgäng som dricker läsk ur gigantiska muggar.   

ps. Det är otroligt känsloladdat att ta en promenad runt Ground Zero. Idag ser det inte längre ut såsom det gjorde när jag var där men känslan är antagligen densamma. Kolla upp mot den lilla kyrkan som stod ensam oskadd uppe i västra hörnet efter 9/11 och fortsätt sedan runt det som idag är en arbetsplats och som förr var två av världens högsta byggnader. Till intetgjorda, i uppbyggnad. ds.  

Kvällsnöje; när jag var i New York var jag 19, fyllde 20, och därför var det inte mycket utav utgångar och galej. Dessutom hade vi så fruktansvärt ont i fötterna att tanken på att dansa inte lockade det minsta. Men att slå sig ned i Battery Park och lyssna på vattnets kluckande, höra stadens brus i bakgrunden, kolla på fiskarna som hänger över räcket och pratar på bred dialekt och insupa intrycken är inte dumt alls. Inte alls.
Annars är bio, en promenad i Central Park, häng på ett mysigt café eller bara kolla på människor och liv runt Times Square inte fy skam det heller.

Kultur; även om det är en smula klyschigt så är det fantastiskt kul att bara gå omkring i Little Italy och Chinatown för att kolla på gamla hus, knata runt i roliga små asiatiska mataffärer och peta på saker man inte behöver men vill ha på flea markets och i små stånd. Gå in i någon av de små parkerna och se klungorna av fina gamla herrar med hatt och käpp som spelar schack och pratar om livet. Diskutera skaldjurspriserna med innehavaren av de starkt doftande fiskaffärerna.
Gå in på MoMA eller Guggenheim men kolla först vad det kostar. Kan vara ruskigt dyrt. Det kan dock vara värt ett besök att kika runt bara lite i muséeumshoparna och ibland finns det något rum som det är gratis att kolla på konst i. En promenad i Central Park från östra sidan till västra är också himla fint en lugn förmiddag. Kolla på monument och välkända platser från filmer. Sen kan man fortsätta in på upper west side, gå förbi ett par av de otroligt vackra kyrkorna som ligger märkligt insprängda bland hypermoderna hus och sen knalla vidare över Broadway och in bland kvarteren där man på vart och varannat hus sitter metallplattor om kända författare som bott där. Avsluta med en sväng ned i parken vid Hudson River, kolla på ekorrar och klappa hundar i rastgården.

Men det absolut bästa med New York är nog bara att vara där. Göra vad som faller en in för stunden. Promenera i timmar, äta en bagel i någon vacker park, prata strunt med folk man möter och vara planlös. Åk till Williamsburg och Brooklyn, hitta din favorit bland alla stadsdelar och åk taxi med huvudet utanför fönstret så att vinden susar i öronen. Gör vad som känns rätt för dagen. I det stora äpplet är allt möjligt. Vilken tid på dygnet som helst.
Sitt på en bänk i mitten av Broadway och lyssna, känn, lukta och se.  


Imorgon kommer Washington DC-guiden. Guiden till en av mina absoluta favoritstäder i hela världen.


another day off

Jag har fortfarande paus idag. Som jag skrev i föregående inlägg.
För solen skiner, snön smälter på Stockholms gator och jag ska ta en promenad till city
för att lämna lite papper i mina föräldrars lägenhet. Sen ska jag planera en vecka som kan bli fullproppad. Och i slutet av densamma vecka åker jag nog hem till norr en sväng. Det behövs på något sätt. Gnisslet av skidor mot torr snö, blå himmel, eftermiddagar nere i Åre by och sova bredvid mitt livs kärlek.

Imorgon kör vi nog igång som vanligt här.



Så länge tycker jag att ni ska kolla in mina traderaauktioner
här.
Fina fina saker till billiga billiga pengar.Klicka för att visa Megabild!


a day off


Jag ska vara ärlig. Det känns lite omotiverande att blogga när det är så lite kommentarer.
Jag vet inte riktigt varför. Ni är ju så många. Och jag försöker läsa alla som besöker mig och lämnar adress. Kanske är det en svacka just nu. Kanske längtar folk till våren och läser inte bloggar.
Så idag tar jag en day off. Lämnar datorn stängd och går ut för att möta upp Kristin innan vi tar en rejäl second hand och loppisrunda på söder. Fikar och umgås. Kanske gör jag detsamma imorgon också.
Vi får se. Så kan jag spara inläggen jag lagt ned mycket tid på tills ni är tillbaka.  

Puss och kram
bilden är en bit av en illustration jag gjort


bright p!nk

Det är fredag och jag sitter i min I <3 NY-hood. Känner mig inte riktigt kry vilket är konstigt eftersom jag haft en helt sannslös energi idag och hoppat runt på jobbet till en jäkligt bra Spotifylista och dansat och provat fantastiska skor. Nu känner jag mig som ett utblåst ljus.
Därför tänker jag på bra saker. Som Mikael, min fina sambo-Gris som köper glass, en ny brokadjacka
i mitt ägo och knallrosa läppar som passar till allt!


Jag gillar många nyanser av grått tillsammans. Det känns balanserat. Har man bara en utstickande, skarp färg
till så blir det varken tråkigt eller monotont. Kofta och klänning är Grisens, halsband från Tjallamalla.


Note to self, klia dig inte i pannan precis innan du tar kort. Då blir man tydligen randig.

En sminkjunkie skulle slå ihjäl mig om jag berättade om läppstiftet jag använder. Det kommer ifrån en urgammal (den innehåller säkert arsenik eller något annat trevligt) sminkdosa som varit min mammas. Hon ville slänga den men jag tyckte att den var fin. I guld och formad som en stor snäcka. Dessutom innehåller den världens mest perfekta neonrosa 80-tals läppstift. Tills jag hittar en ersättare använder jag det. Med arsenik eller utan.


Smink.

Jag skriver nästan aldrig om smink. Mest för att jag inte har så mycket att säga. Jag använder väldigt basic grejer nästan alltid (mascara, ögonbrynspenna) och gör sällan några större utsvävningar.
Visst kan jag ibland ha kolsvarta linjer som ramar in ögonen, sota med bronziga skuggor och jag älskar härliga läppstift. Men mestadels så är jag enkel med lite ifyllnad av ögonbryn (efter Brasilien är de ljusa ljusare ljusast!), mascara och sen up up and away.

Men såhär kan det se ut en kväll när jag ska ut på galej. Som häromsisten.

Jag provade ett röd/orange läppstift med pyttelite glans på som kändes bra ihop med naglarna i vinrött och halsbandet. Lite karamelligt sådär. Och bara mascara på fransarna.


Men det kändes inte helt rätt så jag bet av läppstiftet på en bit papper och vände helt på pannkakan.

Sotade ögonlocken över hela globlinjen och suddade uppåt vid innervrån av ögat med matt svart och duttade sedan dit en mustig grön/grå/blå färg försiktigt. Avslutade med att markera ögonbrynen lite mer och återfukta läpparna innan jag la på ett blekt läppstift som jag blandade ut en smula med concealer.


Sen försvann jag ut i natten och kände mig rysk och mystisk.


Hur en 'dagens' kan bli till

De flesta dagar står jag vid min klädstång och undrar "vadskajaghapåmigidagdå?". Men ibland får jag invigelser som kan väcka mig nästintill i sömnen, få mig att raffsa runt efter mitt block på golvet och sen skriva kryptiska meddelanden till mig själv nästkommande dag. Så gjorde jag förra veckan natten till jag skulle ha min första arbetsdag på det nya jobbet. Resultatet såg ut såhär när jag la det på golvet:

Kjol, Express Design Studio (köpt i Washington DC.) Body, Gina. Kavaj, present från London. Halsband, köpt i Brasilien. Till det hade jag svarta strumpisar och mina svarta boots.

Gillade färgkombinationen starkt. För mig en ganska ovanlig blandning men den oanvända bodyn
blev perfekt med kjolen som är en favorit. Hängde på mig ett egenpysslat halsband med grön sten sen.


Diggar att det är en damig kjol men att den har fickor i sidorna och grov dragkedja bak. Dessutom är passformen som gjuten för mig. Sen växer mitt hår som gräs trots att jag klipper det själv då och då. Men det är ledset. Behöver toppas på riktigt. Nu snuddar det snart rumpan.


Kika lite på tradera och fynda en liten klänning vettja!

Här är några utav plaggen jag lagt ut på Tradera. Jag rensar kontinuerligt ut strunt ur min garderob som inte känns roligt längre och ger till second hand. Men de bättre grejerna behåller jag längre. Så det jag lägger upp på tradera är fina saker som helt enkelt är för fina att bara kasta iväg eller ge bort.
Alla
auktioner börjar på 49 kr så det är definitivt fyndläge!
 
Jeansshorts från Lee, blus med fantastisk rygg från Acne, klänning i siden från Birger et Mikkelsen, supersöt second handklänning i blommönster med knappar fram och A-linjeformad godbit från H&M Trend.
Klicka för att visa Megabild! Söt, blommig klänning i vinrött, blått och vittKlicka för att visa Megabild!
Klicka för att visa Megabild! Linne/blus i grönt från Acne med fantastisk ryggKlicka för att visa Megabild! Silverfärgad sidenklänning från Birger et MikkelsenKlicka för att visa Megabild! Grå A-linjeformad klänning med Peter Pankrage
För att gå till min traderasida, klickelicka här; asjakkajsa.
Första gången jag säljer på tradera därav att jag inte har några omdömen. Barasåattnivet.

(Om något blir sålt, hoppas hoppas, så ska jag använda det till att köpa något fint när jag och min Mikael åker till London i vår. Som en klänning från Primark med hjärtan på så han fattar hur mycket jag älskar honom.  <3 )

DIY hur enkelt som helst

Häromdagen gjorde jag världens enklaste DIY.
Jag har hur länge som helst letat efter en spetskrage/löskrage som har DET. Men att hitta DET är inte så lätt på second hand i Stockholm tydligen. Idag exempelvis hittade jag flera stycken på Humana. Men de kostade 90 kr. 90 kr för en ganska gammal och ganska sliten krage känns halvkul.

Så häromdagen när jag rensade i mina lådor och gömmor efter saker, som nu ligger på tradera, hittade jag denna blus. Enkel och söt men inget jag använder. Den är för vid och bred för min smak. Men precis innan jag la den i traderahögen insåg jag att det fina med blusen ju är kragen. Och kragen är broderad på ett separat stycke. Så:

1. Såhär såg den ut från början.
2. Så tog jag fram kökssaxen.

3. Klipp klipp klipp längs med kanten hela vägen.

4. Så, en minut senare hade jag en tokfin krage! Jag är ju egentligen mer etno/bohemisk i min stil så detta blev perfekt. Jag känner mig som en mayaindian.

5. Knaäppning i ryggen och den fungerar lika bra över ett linne, som substitut för ett halsband eller ovanpå en klänning eller tröja.



Dessutom har jag fått blusen i en goodiebag för ett par år sedan så man kan säga att jag fick en himla tjusig krage alldeles gratis. Och jag lär vara själv om den!
Hurra!

alice/kajsa i underlandets garderob - till salu

Jag vill se Alice i Underlandet. Såhimlamycket.
Men istället för att trilla ned i hål så har jag börjat lägga upp en del kläder som ska säljas på tradera.
Första gången jag gör det så det tar lite tid. Men
kika in vettja!
Jag vill helst inte göra mig av med något. Men jag mår dåligt av att se det hänga på klädstången.
Skynda fynda godsaker från min garderob. (innan jag ångrar mig och grinar med alla kläder i famnen
och skriker 'dont leave meeeeeeeeeeeeee')


Småsaker från Havaianaland

I Brasilien köpte jag knappt någonting alls förutom Coca Cola och flip flops. Man orkar liksom inte tänka på konsumtion när det är 40 grader varmt. Men som den smyckesjunkie jag är haffade jag lite krimskram i alla fall.
Det röda halsbandet är gjort utav röda, torkade bönor och redan en favorit. Den fjäderprydda skapelsen är handvävd av indianer i amazonas. Inköpt i en liten butik där innehavaren lärde mig skjuta giftpilar ur små bamburör. Påsarna är knasigt pulver som man häller i vatten så att det smakar.. frukt? 

På flygplatsen sålde man dessa små halsband och jag kunde inte låta bli. Jag är inte i närheten av att vara
katolik men jag tycker att ikoner är otroligt vackra så dessa skyddsberlocker hänger nu på min vägg.


Pyken i illustrerat format

Appropå Pyken. En kväll när jag satt och ritade var detta vad som hamnade på mitt papper.
Ni känner säkert igen bilden från förra årets ELLE-gala.
Experimenterade lite med mina tjockaste pennor i kombination med de smalare jag använder i vanliga fall
och blev riktigt förtjust i resultatet.


Illustrerat av mig, alltså.


dagens x 3

Idag ska jag bland annat röja lite på min klädstång, rensa ut bland lådorna och sedan rannsaka mig själv över vad jag använder och inte. Sen blir det bloppis eller tradera på det som bara ligger och drar.
Men först ska jag klä på mig. Och appropå dagens kläder; detta är vad jag hade på mig tre av fyra dagar när jag modeassade åt Pyken på Rookies.


Anna Wintour-mask till AW/10 Ida Pyk. Kimonokofta, H&M Trend. Halsband, Glitter.

Ringar med kassettband, Tjallamalla. Klänning, present. Livstycke/väst, present från farmor.

Långklänning, Vila. Stickad tröja med paljetter på axlarna, H&M som jag DIY:at. Skärp, 2hand.
Halsband, köpt i Brasilien.



Flanellskjorta, Vila. Fodralklänning (under), American Apparel. Brokadjacka, Indiska. Halsband, köpt i liten märklig butik i skåne. Svart nagellack, köpt i Brasilien. Sidenbrosch, present. Brosch med turkos, 2hand.