Pass this on

Min Nanóhoney utmanade mig häromdagen och som det mesta som kommer ifrån den flickan så är även detta ovanligt klok och mer än intetsägande i utmaningsväg. Det gillar jag.
1
1. What's the story behind the name of your blog and your nickname?

Jag har alltid varit intresserad av språk och särskilt latin. Så när jag en dag satt och bläddrade i ett urgammalt latinskt - svenskt lexikon hittade jag ordet aenigma. Detta var ett flertal år sedan och jag använde det då som signatur i början på olika saker när jag ville vara anonym. Och då min tanke var att i början vara väldigt anonym inom bloggvärlden så tyckte jag att det passade perfekt med aenigma som namn på den. För aenigma är alltså latin för hemlighet och/eller gåta. Jag fastnar gärna för ord jag tycker är vackra och aenigma ligger bra i munnen, är kort och har en mjuk sammansättning i bokstäverna som tilltalar mig.

2. Why did you start blogging in the first place?

Likväl som jag alltid varit intresserad av språk så har jag älskat allt vad skriva, läsa och bokstäver i alla möjliga former handlar om. Så när mode blev ett av mina stora intressen och jag inte längre fick utlopp för allt det jag ville skriva i skolan längre så var det en perfekt kombination att fortsätta med det jag tycker om och samtidigt påbörja något nytt, där mode fick vara involverat.

3. What has been your best blogging related experience? What about the worst?

Jag gör som Nanó och börjar med det dåliga. Som dock inte är så mycket. För jag skulle, som alla andra, bli både arg, ledsen och illa berörd av personliga påhopp och ovanligt elaka kommentarer. Men som tur är har jag sluppit oerhört mycket av det hittills. Det tackar jag för. För vad är mer förringande, nedtryckande och sårande än ogrundad elak, kritik från människor man inte känner? De få jag fått har liksom satt sina spår hur få de än är. Sedan har jag insett ju mer jag kommer upp mig i just modebloggvärlden att det är ett väl utvecklat rävspel där man håller varandra om ryggen. Modebloggvärlden är en enda stor klubb för inbördes beundran och jag kan bli otroligt irriterad på att de som ofta ligger i toppen faktiskt sällan förtjänar sin plats där. Men, slumpen avgör.
Det bästa har helt klart varit alla fantastiska möjligheter jag fått utifrån en sak som började likt en liten liten anonym hobby på låg nivå. Låter förvisso ganska larvigt men jag har växt som människa via den, lärt mig en massa om inte bara mode utan också om annat och som sagt fått chanser som jag idag inte fortfarande förstår att jag kunnat få. Det är som en magisk liten saga ibland. Och jag är väldigt tacksam! Men det allra bästa, för att få jobb och tjäna pengar är roligt ja, men faktiskt så är det alla fina, underbara vänner jag funnit genom bloggandet som varit det allra bästa. Jag ska inte nämna några namn så att jag glömmer någon men det är helt makalöst att man via lite modebloggande kan få vänner man numera inte någonsin vill mista. Det är lycka. Och kärlek!

4. What do you think will happen to your blog in 2008?

Ohh, det är så himla mycket jag vill göra och planerna snurrar i skallen som ett roligt litet hamsterhjul. (med en påtagligt speedad hamster springandes i!) Utveckling för en framåt och jag strävar alltid framåt men framförallt uppåt. Jag behöver inte ligga på bloggtoppen och därmed tvingas skriva om triviala saker som alla andra redan sagt men jag vill fortsätta göra bloggen personlig, kreativ och mångfacetterad. I alla bemärkelser!
Har massa idéer om hur förändringar, nya påfund och utveckling inom många områden men jag vill inte avslöja för mycket. Men chanserna jag fått genom bloggandet ska tas till vara på och det kommer även att synas på aenigma.blogg.se! Projekt ska snart sättas i rullning och jag ser fram emot det otroligt mycket!

Jag vill veta mer om Sarah, Sofia, Hanna och Emelies dåvarande, nuvarande och framtida bloggning.

Kommentarer
Postat av: Distressed

hejsan love!!! Hur är det med dig?? Love you! ;)

Postat av: Distressed

visst är jag? Haha, jag kan få sådana infall ibland. Och min raring, du tillhör den skaran bloggare som jag älskar att läsa. Du är unik till skillnad från tja, du vet vilka! ;)

2007-12-29 @ 15:07:24
URL: http://distressed.blogg.se
Postat av: Maria

Vacker bild, kanske du skulle ha den som header? :)

2007-12-29 @ 17:53:56
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: Julia

håller med dej där om dina åsikter gällande bloggvärlden. bloggtoppen förtjänar inte riktigt att kalla sej bloggtopp, det är ju inte som att dom bästa bloggarna finns där, hade det varit en riktig topplista så skulle ju definitivt din stå med :) du skriver så finurligt och har jämt en massa vackra bilder lixom! keep doin what ur doin B) krams!

2007-12-29 @ 18:48:13
URL: http://littlemisstrouble.blogg.se
Postat av: Julia

Låter spännande om "din blogg 2008". har ni någon snö där upp elr?!
Har ligger backen bar, e grått och trist hela tiden. suck. inte skoj alls
hoppas du har en trevlig kväll!
Kramar på dig

2007-12-29 @ 19:23:22
URL: http://minileaf.blogg.se
Postat av: Victoria

Kul att få lite bakgrundsfakta! ^^ Låter spännande, det som komma skall. Har du varit ute något i rea-vimlet btw?

2007-12-29 @ 19:41:31
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Sofia

Ja jag skriver en bok =) skrivit 82 sidor! ska försöka skicka in den sedan och hoppas på det bästa =) trevliga frågor, okej om jag lånar dem?!

2007-12-29 @ 20:40:26
URL: http://sofialandstrom.blogg.se
Postat av: Nanó

Aenigma är faktiskt ett väldigt vacker ord! Förstår att du valde det som namn på din förtjusande söta blogg:D! Kram!

2007-12-29 @ 21:20:28
URL: http://getnanoismed.blogspot.com
Postat av: hanna

Självklart tar jag åt mig utmaningen! :)

2007-12-30 @ 13:05:09
URL: http://hannaberg.blogg.se
Postat av: Bragegunhild

Hi! I liked your site. Design, navigation, a content - all is very good!

2010-05-17 @ 08:37:15
URL: http://bragegunhild.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback