Bowtiebox

Ett smärre kaos i vårt hus gör att jag huserar ganska så sparsamt utanför mitt trygga boning och därmed fick jag alltså ta på mig kläder som finns i mitt rum. (Jag har ju kläder i ungefär tre rum, varav alla byxor/kjolar inte är i mitt) Men jag hade totalt glömt bort min fina button downskjorta från Lindexs pojkbarnavdelning! Jag gillar detta köpstoppet mer och mer. Det finns massa små sötsaker i mina klädförvaringar som behöver få komma och se dagens ljus igen. Eller för första gången någonsin...
Och svarta accessoarer är något av en favorit, även fast jag egentligen är en människa utav färgtycke, så lite oanvända sådanna fick plockas fram ur gömmorna också. En stor sammetsfluga blev lätt som en plätt ett hårband med Kajsa Anka status. I like it!
5
Snart ska jag skutta iväg till USA-resenären och titta på film och spela TVspel. Och tycka synd om Hanna som var på premiären av Wallmans salongerDiplomat Ski Lodge i Åre igår och som nu är så magsjuk att hon inte ens kan sms;a och säga att hon inte kommer ikväll. DÅ är man illa däran! Stackars hjärtat.
Randiga strumpisar, present från mamsell. Jeanskjol med broderier, Cubus. Lavendelfärgat linne med virkade axelband, Indiska. Pojkskjorta, Lindexbarn. Dekorerat/flätat/ornamentaliskt skärp, Gina Tricot.
Stor sammetsrosett/fluga, snodd från papis garderob. Alltså numera min. :)

54
Yes. Jag står i vårt torkskåp. Men om man snackar om inviduellt tänkande som jag gör så får man fasen göra vad man kan för att göra outfitbilder så pass kreativa och annorlunda som möjligt. Och vi renoverar. Så då blev det lite living in a box-känsla igen. Här ser man dessutom mitt fina skärp. (Som jag aldrig använt innan. 2 år gammalt..)
3
Min rara digitalkamera är ju som sagt tillbaka där den hör hemma hos mig och jag kan alltså åter igen leka hur mycket jag vill med bilder och inte nalla papis dyra och ack så tjuriga tingest. Jag och min kamera är ju liksom sammansvetsade till ett. Vi har varit med om så mycket tillsammans. Semester i Oman med adoptivödlorna och stört heta dagar i sanden, utgång i Åre där vi plötsligt insåg oss befinna oss på en Moorekväll med lättklädda (!) flickor och minglandes med Bingo Rimér, fantastiska och äventyrsfyllda dagar i London med såväl bästa vännen som helt främmande människor och Starbuckssörplande. Osv.
1
Jaa. Den där mini-bikini-ångesten jag hade häromdagen inför Oman igen om ett par veckor tas ju inte på alltför stort allvar. Men detta är ungefär ganska exakt hur jag såg ut när jag igår nöp och mätte kroppsfett med nyporna.
Jag tror dock inte att det spelar någon roll hur man ser ut faktiskt för alla har nog något de inte gillar. Jag fattar exempelvis inte varför min mage alltid putar så fort bikinin åker på. Och rumpan plötsligt går beyond bootylicious och into... mindre flodhäst. Men som sagt. Jag bor i Jämtland vanligtvis. Det krävs lite fettdepåer för att överleva!:D
2

Goo Goo Dolls - Iris
A tribute to Jan the Man

Money, must be funny, in the rich mans world

Vem som helst skulle ju kunna klä sig otroligt trendigt, elegant, snyggt, beundransvärt och framförallt dyrt om det bara hade pengar. Med massor av pengar så är ju inte ens garderob problemet, snarare vad av alla fabulösa plagg man ska ha på sig. Men nu är det ju inte många som klickar hem saker från net-a-porter på samma sätt som de gör det ifrån H&M. Om ens det.
Så jag plockade ut vissa riktigt sprakande och färgglada plagg och accessoarer som jag med nöje skulle vilja ha ifrån några av de största modehusen och designersen. Skulle man ha råd med en av dessa så skulle man kunna göra otroligt mycket roligt och inspirerande med billigare basplagg och variera i all oändlighet. För min filosofi är att jag heller köper lite dyrare saker till garderoben som har lite edge, så kan jag bli lika glad varje gång jag kan göra en outfit sådär fräsig genom att addera den där lyxen till det övriga!
Just nu är det mycket färg i min personliga stil som gäller och jag är som alltid extra förtjust i sidenglänsande smaragdfärger som nästintill får sticka i ögonen men kontrasteras tillbaka av ganska mycket idelt svart.

Jag skulle nämligen känna mig precis lika fin och modemässigt självförtroendefull med en blandning av de svarta, och betydligt billigare plaggen, från asos.com med en enda av de dyra från net-a-porter som komplement, än tvärtom. För det "trendiga", snygga, bästa, och mest beundransvärda sitter inte i antalet nollor i prislappen, utan i förmågan att blanda billigt och dyrt.
Silk pinstripe skirt  large viewPing Pong bangle  large view
Ping Pong earrings large viewRosette halter top large viewJewel embellished headband large viewJeweled heel pumps large view
Silk shantung asymmetric dress large viewCrystal embellished box clutch large view
Färgrikt - Exklusivt - Net a Porter.com

Förglöst - Budget - Asos.com
Tiered Tea DressTie Neck Long Sleeve Blouse in the style of Selma HayekSatin Knot Front Peep Toe Shoe in the style of Teri HatcherJet Stone Detail Tear Drop Earring (+)Large Set Stone Chunky Bangle in the style of Paris HiltonSequin Detail HeadscarfASOS LUXE Vintage Inspired Beaded Frame Bag in the style of Kimberly StewartSatin Bubble Hem Skirt

Och egentligen, hur många ser faktiskt skillnad numera på många av plaggen ifrån såkallade budgetaffärer/kedjor/siter och de riktigt dyra jättarna? Den svarta pumpsen från asos skulle lika gärna kunna vara ett par Louboutins, den lilla broderade väskan en vintage Versace och örhängena ett par KJL.

You wispered, I shook

Jag jagar snöflingor i trädgården i mörkret och låter fingrarna bli stela i kylan men bryr mig inte. För det är fint och snön är mjuk. Och lätt som luft. Mina armar är bara i klänningen men blodet i ådrorna varmt.
Jag tycker om skuggorna som blir av träden på drivorna av det vita. Spretigt och stiliserat. Vasst med mjuka uddar.
6
När fingertopparna tappade känseln gick jag in igen. Men jag kan inte låta bli att vara ute sådanna här kvällar tills det gör ont i kroppen. För man känner att man lever när man ser hur ens andning blir moln av rök ur munnen och det enda som hörs är snön som faller på marken och knastrar lätt, lätt.
Bruna stövlar, Skopunkten barn. Bruna knästrumpor, Åhléns. Lila strumpisar, H&M.
Grönt linne, Marc J. Mönstrad klänning, H&Mbarn. Liten väst, H&M. Stor mönstrad cashmeresjal, köpt i Oman.
Silverhalsband med lila kula, Present, Pilgrim. Tunnt läderskärp, här som armband. Pälsmössa, Åhléns.

4
2
En av mina tavlor i hallen. Hur kallt det än är ute så möts man alltid av värme i den. Främmandegörning med "penguin in paradise" och kontrast mot minusgrader.
315

Update; Min älskling är tillbaka! Min baby is back! Världens finaste lilla digitalkamera som har varit hos Olympus för koll sen den tog livet av sig på Halloween, jag trodde aldrig jag skulle se den igen, ligger bredvid mig i sängen och är blå och finare än någonsin. Och man kan ta kort med den! Nu kommer det att bli fina bilder igen då jag och papis kamera inte alls går ihop som min bebbe och jag. Åhh.

Left or right? Forward or backwards?

Just nu är jag i en liten korsning mellan vad jag tycker gällande mode. För bara ett par år sedan gick jag ifrån att köpa bara dyra märkeskläder ifrån street/surf/skidmärken till att kika i Elle kontinuerligt och drömma om fina plagg ifrån modehusen. Plockade bland de mainstreamtrendiga plaggen på kedjorna och funderade över vad jag var för stil, hur jag ville se ut och vad för modetyp jag var. Sen för lite dryga 2 år sedan så blev kläder, mode och allt det där som hör till verkligen mitt stora intresse. Inte bara ett intresse faktiskt utan det som jag visste att jag ville arbeta med. Jag läste Ebbas blogg och var fundersam över varför hon promotade Balenciaga till oss unga men jag kunde inte låta bli att hänga med och önska de hon tyckte att vi skulle önska. Sen för lite mer än ett år sen kom jag till ro i vad jag tycker är mode för mig. Ett tag gällde bara det som var helt rätt, helt trendigt och oftast riktigt dyrt.
 
Men för ett år sen så fann jag mig själv i modecirkusen i och med min blogg och kände mig trygg i den jag var. Fortfarande intresserad av trender men inte fixerad.
Nu är jag vid en ny såndär korsning dock. Jag älskar bloggandet, det har gett mig så mycket personligen och utvecklingsmässigt men också gjort att jag fått chanser jag aldrig kunde drömma om i början. Men jag blir dock mer och mer irriterad på den snabbt snurrande industri bloggandet blivit. Jag är arg på att det inte är de duktiga flickorna som blir hyllade, suckar åt att allt viktigt händer i Sthlm och känner att trender inte är det jag vill åt. Jag vill åt personlighet. Det kreativa, nya, egenskapande, personliga, modiga och fashionabla på riktigt.

Tills jag vet själv vad det är jag vill ska hända med mitt och vad jag vill ändra så fortsätter jag som vanligt. Men sen hoppas jag att det kan komma att förändras lite. För hjulen snurrar snabbare och jag har har ingen önskan att sträva dit där alla andra i toppen är bara för att, jag vill vara där för att jag är duktig på något. På mitt sätt.


Jag vill åt invidualism såväl personligen som bloggmässigt, stilmässigt och modetänkande.
För just nu står det mig upp i halsen att allt det som är rätt ska vara trendigt eller blir kallat bra, snyggt och bäst bara av slumpmässiga skäl eller ren tur. Vem som helst kan promota net-a-porters plagg och kalla en grön D&Gkjol i siden för fab, men inte vem som helst kan säga varför den är det. Det är det jag vill åt.

Doften av gardenia

Jag tycker ju som sakt om accessoarer. Och jag har en hel jäkla massa. Men det är ju inte allting jag faktiskt använder. En massa är sånt där krimskrams och bijoutirer som är kvar av rena nostalgiska skäl.
Som min sköldpadda från Väst Indien. Inköpt under en av mitt livs hittills mest fantastiska resor. Sagolika minnen kommer jag alltid att ha kvar i hjärtat och huvudet men i materiell form är detta halsband fullkomligt perfekt. Den bulliga och turkosa sköldpaddan med mönster och helt gjord i lera på något märkligt vis. Idag inser jag att den inte är mycket fär världen men då var jag så fäst vid den. Inköpt i en liten vacker och pittoresk butik inne i Cabarete, Dominikanska Republiken, med min nyfunna vän Carmen. Doften av gardenior, min sköldpadda runt halsen och ödlorna som solade på väggarna till ljudet av havet som syntes mellan palmerna från vår balkong är etsade in i minnet. Den hänger på en vinflaska som är fylld med sand från ön som för alltid kommer att vara "min" ö i Karibien.Turkos och fin. Inte alls fashionabel eller med dubbellagda C:n, utan bara söt och full med fina tankar.
1
Jag vet inte hur det är med andra. Om ni är som mig. Tycker om att ha kvar de där små och egentligen obetydliga tingesten som bara med en lätt rörelse av fingertopparna kan få en att minnas allt man vill.

Lussebulle! Ja ja JA!

Idag susar jag omkring på mina för stora stickade strumpor och drömmer om lussebullar. För er som känner mig ordentligt vet att det inte är någon hemlighet men samtidigt så vill man ju liksom inte prata för högt om ett beroende. Därför är det inte så många som vet om det. Mitt enorma begär efter lussebullar.
Förra julen var ganska jobbig och jag hade ingen aptit på veckor så för att inte svälta ihjäl, typ, så knaprade jag lussebullar och drack julmust lite då och då. De gula små sötnosarna kan liksom alltid slinka ned i min mage.
Just nu är jag sinnessjukt sugen på en lussebulle. Eller en hel hög.
Det är ju dessutom en komplett kostcirkel kan man väl säga. Brödbulle på ett ungefär med fibrer och så russin med lite vitaminer i. (Ioförsig plockar jag ju bort russinen, men ändå, det är tanken som räknas!)
1
Kolla, en illis med symbolik! För nej, hon är inte en jätte och Eiffeltornet har inte krymt. Det är symboliken. Den Parisiska andan med Chanel halsband, Kellybag på armen, page, höga kindben och elegans. Jepp.

Takida - Curly Sue
För att den är så fin att det gör ont i kroppen. För att det är en såndär låt som man vill få skriven till sig i sina mest banala och melodramatiska stunder.

Strandsäsong

Precis när jag trodde att man som mest var räddad ifrån beach 2007 hetsen och vi börjar gå mot jul och allt vad det innebär med att lägga om kosten till lussebullar, anseliga mängder julmust och mystisk, fet skinka så ska jag åka på semester. Vet ni vad det innebär? Jag ska återigen försöka se ut som en gracil gasell på stranden införd minimala mängder tyg som inte riktigt vill sitta där de ska. Crap.
Jag har dock lagt tanken på burkha åt sidan, vore preaktiskt och jag skulle smälta in då det är ett land i mellanöstern som hägrar, för jag gillar ju att vara på stranden, bli brun. få sand överallt och salt hår. Så jag motivationsplockade fram mina bikinis och hittade min mamsells gamla rariteter från.. 80-talet?
Även om jag inte börjat min nyttighetsprövotid de sista veckorna fram tills avfärden kunde jag inte låta bli att prova en av de helt galet karamellfärgade baddräkterna. Blek, ganska glåmig, trött och osminkad. Men iförd baddräkt för första gången sen jag var typ 8. Och det får ni ta del av.
Dock ingen baddräktsrumpa för er del. Där gick gränsen. Därav jeanskjolen.
1
Lägg även märke till solglasögonen i handen för rätt effekt av sommar och värme. Men jag diggar modellen på baddräkten. Skulle jag köpa en idag skulle det bli i en liknande modell med lite annorlunda halterneck och fin, djup ryggringning. Det roliga med den är dock att man inte får någon midja. Mönstret liksom snurrar surrealistiskt bort midjan och förvandlar mig till något lite oidentifierbart. Men klockan är 22.33 och jag är trött. Imorgon kommer jag nog dessvärre undra varför jag la upp detta. Wahahaha
23
Nu ska jag gå och väga mig.

Min älskling har ett hjärta utav snö

Igår när jag skrev det här så blev jag först mest glad för att jag kom ihåg massa minnen och roligheter från gymnasietiden. Sen pratade jag med HannaHjärtat och det slutade med att vi satt på varsitt håll och grät små floder. Och det är konstigt. För jag gråter inte. Jag tror inte att i princip någon av mina vänner har sett mig gråta, någonsin. Inte för att jag inte blir ledsen eller berörd av saker. Men för det mesta stängs saker och ting bara av innuti mig när det blir för mycket. Jag kan helt enkelt inte.
Men igår satt jag med laptopen i knät och tårarna bara rann rann rann över hela ansiktet och jag kunde inte sluta. Det gjorde ont i hjärtat. Tangentbordet blev alldeles fuktigt, jag gnuggade ut svarta streck av mascara och hickade nästan ibland sådär som folk gör på folk när de är riktigt heartbroken på film. Men det kändes så bra. Att få vara ledsen och tala om för de av mina små älsklingar hur mycket de betyder och att det gör mig ont att de snart åker. Det var skönt att vara ledsen och gråta helt okontrollerat.

Ikväll är jag irriterad på faktumet att massa roligt folk ska på Veckorevyns klädbytarthingie och mingel. Det skulle ju jag också velat gå på. Men om man får inbjudan så passa sent som typ förra veckan och bor 70 mil ifrån hufvudstaden så är det inte så lättplanerat. Så, ha så jävla roligt ni som är där. Jag ska se på Greys Anatomy och äta apelsiner.Pff!
1
Hos mig snöar det i mängder med massor av små fina flingor som singlar ned. Som puder ligger det sen på backen. Dagens är således liiite anpassad till kylan och snömassorna;
Strumpisar, Åhléns. Uggisar. Sidenklänning i olika blå/gröna nyanser, 2hand, Båstad. Tjock stickad kofta från Island, mamsells. Pälskrage/stola/halsduk, mormors gamla och perfekt för ömmande nacke!
2
Snön är så lätt när den landar på marken att den flyger iväg om man blåser på den.

I´m a duck and you´re a princess

Idag vill jag ha på mig fin klänning och springa runt och vara kreativ och yr. Bara det att jag vaknade och kände mig allt annat än särskilt fin. Snarare tilltuffsad, ishig, sliten, pluffsig och trött. Jag hatar sådanna dagar, när själen och hjärtat är prinsessor men utsidan är den fula ankungen innan ankungen blir söt svan. Blää
1

De tre vännerna och paljetthögen

Vissa vänner har man stundtals i livet, vissa kommer och går, en del finns där för en alltid. Men så finns de där som man vet att man kan ringa mitt i natten och gråta till, de som kanske inte alltid delar ens åsikter men älskar en ändå, personer som man kan skratta hejdlöst med åt ingenting, helt enkelt vänner som verkligen är vänner.
Som man älskar gränslöst och precis sådär klichéeartat som allt detta låter.
Återigen hade Hannagrisen, jag och Jan the Man en sån där makalöst rolig helg där ingenting egentligen är mer udda än vanligt men ändå stundtals innehar ögonblick jag aldrig kommer att glömma.
Om mindre än två veckor försvinner Jannkan, flickan som jag på något sätt alltid varit vän med känns det som men som jag först och tragiskt nog de sista åren verkligen upptäckt är en såndär vän av ordentligt vänkaliber, till USA ett år för att uppleva en av sina stora drömmar. Och det är bara av ren och skär egoism från min sida som jag vill att hon ska stanna. För att vi ska kunna promenera, prata, fula oss och diskutera invecklade och inte alltför invecklade ting. Men jag kommer att vinka av henne och säga hej då på oviss framtid och önska henne all lycka till. För jag vill vara en sån vän som hon är för mig, alltid stöttande och där för mig, och låta henne åka.
Några veckor senare försvinner även HannaHjärtat mitt iväg till det som jag för några månader sedan trodde skulle bli vårt äventyr. Mitt och hennes första reseäventyr. För är det någon jag känner att jag kommer att spendera många, långa, korta, konstiga, roliga, skrattretande, bisarra resor med så är det Hanna. Hon är min perfect match i så mycket. Vi är så olika i otroligt mycket, men vissa saker är vi i varandra så lika att det är läskigt. Hon är mitt hjärta. Men resan hon snart gör till Frankrike kommer hon att göra utan mig. Och det gör lite ont.
För det är så många fantastiska stunder jag vill fortsätta att dela med henne nu, och inte sen bara. Men även mitt lilla hjärta kommer jag att vinka hej då till efter nyår. För jag vill att hon ska göra det hon vill och inte stanna hos mig bara för att jag vill det. Men det kommer att göra ont att två av de bästa mina reser. Jag är inte hel utan er.
Jag kommer att sakna er flickor. Och glöm aldrig att jag älskar er. Hur sällan jag än säger det och hur arg jag än oftast tycks vara. För det gör jag. Älskar er.
2
I wish I could say that we will be friends forever. But I can´t. Noone can. But for now on and as long as I can, I hold on to you. I will. And I hope it´ll last forever. 
43
4
Plötsligt känns paljetthögen, eller den egentligen så eftertraktade lilla paljettkjolen, från H&M inte så viktig i mitt liv längre. För vem kan jämföra materiella ting mot vänskap? I all sin klychighet.

En dag i en jämtländsk flickas liv

Visst är titeln fin? Som en lite småpatetisk independentfilm men taskig huvudrollsinnehavare som säger älg med bisarra A:n och blickar ut mot skogarna med något tomt och surjämtskt fjällskådande i blicken. Så är det dock inte alls. Det var bara så att jag ville göra ett inlägg idag med foton som är tagna en gång i timmen under en dags.. görandemål. Och hade jag haft en vloggning med, (varför har jag inte det?) så hade ni fått se varken älgar, särskilt mycket skog och inte hört en endaste knasig dialektalisk förevisning. Senast idag fick jag höra av min körlärare nämligen att jag talar på fin och ren svenska utan direkt dialekt men med antydan till stockholmska.
Jag är alltså som niiii, fast jag kan skotta infarten fri från drivsnö, klappa en ren annat än på Skansen och jag ser faktiskt ett nöje med att åka skidor runt Åreskutan!

Men det var inte detta inlägget skulle handla om. Utan just dagens händelser. Inte så spännande egentligen men ändå både underhållande, lärorikt, roligt och intressant. Den såkallade statskörningen och sista steget för mig innan uppkörningen inför körkortet. 4 körlektioner i Östersund med allt ifrån fickparkering till rondellkörning och lite dumma väjningsplikter. Dagens startade äckligt tidigt vid;
07.00,
och jag intog den första frukosten på länge då det inte är min grej. Lite bröd, lite ädelost och lite Proviva som är Kajsasubstitut för juice.


08.00
Jag trodde fortfarande att jag skulle dö av trötthet. Och köld. 7 minus och iskalla fossingar. Så det blev stickad ulltröja och skidstrumpor i massor av knöliga lager.

09.00
Jag och den andre eleven turades om att köra olika svängar här och där över hela Östersund/Frösön/närliggande. Jag.. eh.. somnade lite och vaknade vid Frösö Zoo. Där ville jag hoppa av och klappa lemurer.

10.00
Vi delade med oss av lite livshistorier vi tre i bilen och jag kunde som vanligt inte låta bli att predika hur bra vissa böcker är. Bläddrade i fina "Hundra år av ensamhet" för att inte somna igen.

11.00
Massor av snö i skidbacken på andra sidan Storsjön. Och lite tågräls. Vi redde ut begreppen och vad som är skillnaden mellan Iran, Irak och kurder, perser, turkar och lite annat nyttigt. Och hur man kör bland mordbenägna bilister på hala innerstadsvägar.

12.00
3 timmar intensiv bilkörning bland allt och ingenting överallt gör en lite slut i huvudet. Och kissnödig.
Men kung på fickparkering var jag ju. Typ.

13.00
Här ungefär slog fettdepåerna in som sista reserv och i hjärnan pinglade det om sockerpåfyllning.

14.00
Godis i Kajsas mage resulterar i speedwayaktivitet i hjärnan. För en stund.

15.00
Solen går ned och vi konstaterar; det finns många många rondeller i Östersund att köra runt i om man vill.

16.00
Hemma och väldans trött efter att ha tittat i döda vinkeln ungefär en miljard gånger samtidigt som man försöker kika på rödljuset, medtrafikanterna, självmordsbenägna barn och blankis.

17.00
Nedhasad i soffan med dagens middag i stadigt grepp. Och nej, jag körde inte runt idag iförd paljettkjol. Jag skulle bara testa den igen här hemma. Och ja, jag har flippflopps på mig. Men jag måste ju vänja tårna igen vid det nu inför Oman.


Nu vill jag se på Ugly Betty och vara småsunkig och mysig i mina duntofflor, Zaratischa från London och pyjamasbyxor. Det är jag värd. Jag har ju inte kört på en enda person idag.

You told me I had a heart of ice

Den runwaylooken som jag tycker är helt klart mest inspirationsgivande och vackrast i höst/vinter är utan tvekan Guccis efterkrigstid/dandy/uperclass stilrena elegans med inslag av moderna detaljer.
Jag har tjatat sedan i sommras om den men det är helt enkelt ett faktum att Gucci gick från att vara ett av designervärldens bottenmärken till den absoluta toppen hos mig. Just denna bilden på Lily Donaldson är ju dessutom ett av de vackraste jag sett och en solklar favorit. Så en dag som denna när det är kallt, blåsigt och snön ligger i drivor så gör jag min variant av Gucci fall 07.

Kombinationen av några av mina favoritfärger, lila svart grå mörkblå, blir så otroligt effektfullt ihop med illröda läppar, guldaccessoarer, päls- och skinndetaljer och det fint lagda håret med peek a boolugg.
3
Svarta stövlar, mamsells gamla. Lite pösiga linnebyxor, Indiska (4 år gamla) Läderskärp, papis.
Lila skjorta, present. Stickad tröja i blått med sjömansknäppning, Busnel. Stor sammetsrosett i halsen, papis fluga. Dinglig guldbrosch, ett gammalt lås till ett pärlhalsband som blivit modifierat av mig. Stor väska, Burberry & present från mormor. Röda naglar och röda läppar, L´Oreal.

421

Im still mad as hell

Detta skulle egentligen bli ett fint inlägg med massor av fina klänningar. Sådanna där klänningar som jag älskar men tvivlar på att man någonsin skulle kunna bära upp. Alla med guld som nyckelord. För det spelar ingen roll hur brons är denna säsongens metall och att guld känns lite passé. För jag diggar det.

Men nu går inte det. För jag är så arg. Har en sådan känsla av maktlöshet, oro, frustration, irritation och vad-fan-kan-jag-göra-boll i bröstet. Mina vänner betyder oerhört mycket mer än vad många tror för mig. Och när någon av de särskilt speciella gör saker som jag vet att de inte borde och utsätter sig för saker de lovat att aldrig mer göra, då brister mitt hjärta och jag kan bara inse att jag är 100 mil bort. Och inget telefonsamtal i världen kan berätta hur orolig jag är. Dessutom kan jag inte bestämma åt andra vad de ska göra. Det är inte mitt liv.
 Jag har inget direkt ansvar. Bara indirekt. Men jag är så långt bort. Och jag kan inte sitta där och säga att jag blir så rädd, igen, och inte kan stoppa alla bilder och scenarior i mitt huvud från att sluta rulla som en film i mitt huvud.
Skulle någonting hända så skulle jag hata mig själv. Pretantiöst och betydligt mer omtänksamt än vad jag någonsin utger mig för att vara. Men så är det. Helvete.
2
1Metallic shift dress large view
I´ll get back to you when I know how to breath again.

Jag behöver inga kommentarer om att det ordnar sig, för det vet jag att det gör. Jag behöver heller inga kommentarer om att det inte är mitt ansvar, eller att jag inte bör oroa mig, det gör jag ändå.
Kanske överdriver jag, men jag kallar det omtanke.

Ohio, Nebraska, Texas, Utah, Alaska, Florida, Main och...?

Helgen har varit kul med mycket betoning på just kul. Dock är det ju kanske inte alla gånger man kommer försent till en förfest/middag därför att man är så fullt koncentererad på att försöka komma på alla delstater i Amerika...
Men jag och mina två följeslagare har numera satt det på been there, done that-listan.
Trevlans att se Maries lägenhet, henne hade jag förövigt inte träffat på dryga 6 månader, och sedan skutta vidare till O´Learys i deras nya lokaler i Östersund och lyssa på finfina Moneybrother. I used to like. Now I love.
Jag har aldrig haft så ont i fötterna i hela mitt liv (Hur, HUR, pallar ni att gå i heels 24/7?) men såhär i efterhand var det värt det. Väl hemma i Hannagrisens lägenhet så fortsatte vi med att ja, komma på delstater i USA.

Nu är jag hemma. Ett par vantar fattigare, en glittrig liten kjol rikare och ganska sliten. Och med ömmande trampdynor. Det krävs lite popcorn men sen är jag back on track. Ni får en illis att kika på för det skulle vara desillussionerande att visa bilder på mig i detta tillstånd.
1

Moneybrother/Pengabrorsan - Dom vet ingenting om oss
To-o-o-okigt bra live

Update; Hannagrisen har nu kollat upp kartan med lupp och tydligen så var New Orleans, Milwuakee och Cleveland bara städer och inte delstater som vi trodde. Mississippi (det sa jag ju!!) West Virginia (det har jag uppskrivet på min lapp..), New Hampshire och Delaware innehar istället delstatstitlarna.
Nu kan jag gå vidare med mitt liv.

Deep beneath the cover of another perfect wonder where its so white as snow

Idag har jag låtit mycket vatten rinna under broarna under tiden jag inte gjort så mycket. Tänkt, funderat på att äta, väntat på någon som aldrig kom, tittat på snön som började falla och funderat över morgondagen.
Ett väldigt stilla snöfall är något av det finaste jag vet. Så istället för att ta foton inne så gick jag ut med kameran som inte är min. Det var kallt och jag har dålig känsel i mina stela fingrar nu. Men luften var isig och snön knarrade och svävade tyngdlöst omkring mig. Då spelar det ingen roll att nästippen blir röd och tårna likt is.
And by the way. Nu har jag också joinat
Bloggkoll.com. Så lägg till mig där, jag har nog lagt till er.
4
Svarta gubbskor, Skopunkten. Svarta strumpisar x 2, Åhléns. Mönstrad liten klänning, Zara. (Använd 1 gg när jag tänker efter) inköpt i Köpenhamn. Svart pärlhalsband, Indiska. Scarf i midjan, second hand. Sammetsdiadem, mamsells gamla. Massor av tunna armband i glas/metall, Glitter. Ullduffel, Zarabarn.
1
325
Efter att ha rullat små snöbollar och suttit i snön tills jag började fundera på hur lätt man får urinvägsinflammation gick jag in och satte mig vid brasan i vardagsrummet. Där hittar man mig resten av kvällen.
Blir dåligt med bloggning i helgen då det väntar inflyttningsfest hos M imorgon, mys med flickorna Moneybrotherspelning och sen boende hos Hannagrisen min. Återkommer på söndag.
Nu ska jag gå och sparka min bror på smalbenet.

Take care sockerbitar!

Hoch est simplicissimum

Roligt när man gör inlägg som gör andra lite extra glada sådär och det som jag postade innan i veckan med några av mina favoritinköp från second hand var tydligen ett sånt. Och jag lovade då att göra uppföljare, så nu kommer nästa med mina älsklingar som förhoppningsvis en gång varit någon annans älsklingar.
1
Det är sällan jag lämnar en second handaffär utan åtminstone ett litet halsband, skärp eller allra helst en sidenscarf. För just små (eller stora) scarfar är inte bara väldigt användbara utan också himlans fina att se på. Många gånger som små konststycken i sig själv. Jag kan nästan säga att jag i princip aldrig går ut utan en sidenscarf på något sätt med mig i outfiten. Om den så pryder väskan.
5
Klänningen jag köpte på Randigt & rutigt second hand i Båstad efter en jobbig vecka med arbete under tennisveckan. Råsiden i olika medelhavsnyanser och handsydd med dubbla axelband. Riktigt riktigt fin klänning som jag dock inte haft tillfälle att använda än. Kanske får följa med till Östersund på fest i helgen och Moneybrotherkonserten? 
4
Den väldigt annorlunda klänningen som jag köpte i Umeå på Myrorna och trodde att jag aldrig skulle använda. Otroligt fint tyg med invävt mönster i silver/vitt på blekgrön botten, ganska vida ärmar, hög halsringning och skräddarsydd som om den vore gjord efter mig. Använt den en gång men det är ett sånt där plagg som jag redan vet kommer att bli en solklar favorit. Helt makalöst fin i mina ögon.
1
Det är inte ofta man hittar plagg på second hand som passar en helt perfekt in i minsta detalj men denna kappa är verkligen ett av just de plaggen. Jag har ganska korta armar, älskar grönt och päls, tycker om när de är fina knappar och ärmslut. När Anna, broders flickvän, drog fram denna trodde jag att jag skulle dö lite inombords om den inte blev min. Och då hade jag inte ens provat den.
Men nu hänger den i min hall och är ljuvligt skogsgrön med för första gången i mitt liv, perfekt ärmlängd, skärp i midjan, otroligt mysig pälskrage, vacker vidd i fållen och runda härliga knappar.
250 pix och drömkappan är min.

Se det som en utmaning om ni vill, att visa upp era favoriter från second hand, eller inte. Men om ni lägger upp lite bilder och de små kärlekshistorierna så hojta till. Jag vill läsa!

My mama sad, "you cant hurry love!"

8
Idag har jag inte fått så mycket mer gjort än att ha glidit runt på de isiga gatorna i Åre, kikat i affärer på saker jag vill ha men som egentligen inte är i min "stil" och som jag inte får köpa för att jag har köptstopp, pratat med vänner och fikat med bror och alltså knaprat i mig en jättemuffin. (Ett par illrosa skidbyxor måste dock i vinter bli mina.)
Väldigt mysigt med en jag-får-ingenting-gjort-men-är-glad-ändå-dag! Iklädd idag:
Har man ingen Alexander McQueenklänning så får man ta budgetvarianten; Rutig tunika/miniklänning, Lindex barn. Svarta strumpisar, Åhléns. Trähalsband med fina papegojor, present.
Favoritörhängena i form av bronskottar, hittad i en låda med arvegods.
5
7
6
Och sen blev jag kär. Ni vet, sådär våldsamt, blixtförälskad och fullkomligt tagen med storm.
Mina miniatyrfötter i storlek putteliten får ju ofta plats i de mest bisarrt små skor. Men så hittade jag dessa Paul Frank tofflor för barn. I form av små mjuka sneakers! Titta på dem, de är ju så söta att man dör.
Och trots att de är ungefär lika stora som en handflata så fick Kajsas fötter plats i ett par L som typ motsvarar storlek 29-30. Jag älskar dom. Jag har börjat planera våra liv tillsammans. Så känner någon sig manad... detta är vad jag vill ha i julklapp! Klicka för större och gulligare foton. Lägg dessutom märke till att jag har fel sko på fel fot.
1
Jag och broder version äldst i Åre.

The Cranberries - Dreams Phil Collins - You cant hurry love

Unsealed truth

Har blivit utmanad ungefär 10 gånger nu med det här att man ska skriva 8 sanningar om sig själv. Så nu när jag blev det en elfte gång, av Bohemicararingen, så ska jag väl kunna ta itu med det? Jag älskar ju listor!
Bara det att jag är rädd att erkänna vilket freak jag egentligen är. Wiii

1. Två av de äckligaste sakerna jag vet är harkrankar och människor i djurkostymer. Harkrankar vill jag inte ens prata om för så äckliga är de. Däremot är människor i djurkostymer något diaboliskt hemskt som inte borde få existera. Jag har aldrig sprungit så fort som när vi var på Disneyland på resan med skolan till Paris och en gigantisk Disneyparad fyllde hela stället. Fy fan. Det har gett mig men för livet. Och jag var ändå 16 år då...

2. Inte nog med att jag är sjuuuukt dramatisk! (kolla bara in bilden nedan)Jag har också kanske världens mest tydliga kroppsspråk och ansiktsuttryck som liksom understryker alla mina små infall av dramatisering och scentillställning något helt ofantligt. Dramaqueen deluxe, det är jag.

3. Jag biter hejdlöst mycket på mina naglar och fingertoppar. Jag vet precis hur äckligt och dumt det är men så fort jag bli nervös eller det händer något så gnager jag frenetisk på mina stackars fingrar tills jag inte kan ta i saker eller jag blöder om dem.

4. Har jag kläder som inte matchar känner jag mig inte bekväm. Det är en fix idé hos mig att saker och ting måste stämma överens färgmässigt. Gör det inte det så kan en hel dag bli fel.

5. Jag har sjukligt svårt att erkänna att jag har fel. Och om det inte vore nog så är jag dessutom en kass förlorare och blir asförbannad om man gör det minsta narr över min förlust. Det i kombination  resulterar ofta i väldans hetsiga bråk och diskussioner när jag är med.

6. Listan på saker jag inte äter är betydligt längre än saker jag faktiskt äter. Jag är otroligt petig med mat och har sedan jag varit bebis matvägrat i många omgångar för att jag inte tycker om vissa saker. Driver mina föräldrar till vansinne hyffsat ofta med detta. Dock så äter jag mer än gärna saker jag tycker om i princip hela tiden. Som potatis. Och fetaost. Avokado och kikärtor. Dessutom är jag ständigt uttorkad för att jag sällan känner törst och alltså glömmer bort att dricka.

7. Jag har ovanan att jag måste testa saker fast jag vet att det antagligen inte kommersluta så bra. I mina vilda ungdomsdagar rejsade jag omkring på min favoritponny som var en tokig före detta cirkushäst. Helst utan sadel. På dagis hoppade jag ned från en båt med huvudet rakt på en sten. Tre gånger. Tre dagar i rad.
Under en naturkunskaplektion skulle jag bara se om man kunde klämma ihop en häftslagare med fingrarna under, vilket resulterade i att jag häftade ihop två fingrar. Och listan fortsätter...

8. Inte många kan ju ha undgått vilket humör jag har och att jag är arg väldigt väldigt ofta. Men lika intensivt som jag kan vara arg, lika intensivt älskar jag det/de som verkligen betyder något för mig. Så bakom allt tjurande, ilska, irritation och förbannade stunder så är jag väldigt glad, omtänksam och otroligt mån om de mina som jag tycker om. Jag har lätt för att säga att jag tycker om människor, tom älskar dem, om jag gör det.
1
Ett utmärkt exempel på den högst överdrivande och dramatiserande sidan av mig. Igår tog jag en spruta. Det var tvunget att förevigas och visas för min bror tre gånger. Så att han verkligen förstod vad jag varit med om.
Plåstret som man nästan ser döljer alltså det gigantiska hål som numera blottlagt benen i armen från sprutan. Typ.

Jag utmanar; Rana, Fröken Fridén, Ragnhild/Elin, HjärtaHanna, Smartasmia, Victoria, Jelena och Nanó.
Antar ni inte så kommer det att bli en sammanslagning av punkt 5 och 8, alltså missnöje och ilska.:)

Keep, keep bleeding in love

Fantastisk morgon att vakna upp till med 10 - grader  och sol som får den knastriga snön att glöda.
 Knallade iväg till körskolan för lektion och blir så himla glad när han säger att vi ska boka uppkörningstid i december. Jag ska få köra upp. Jag är klar med körningen och så nära körkortet.
Men.
Enda uppkörningsdatumet är den 11 december. Då befinner jag mig i mellanöstern. På semester i Oman.
Dock verkar idag vara en sån dag då inte så mycket kan bring me down. För han skulle göra sitt bästa för att se vad han kan göra så att jag inte behöver vänta till i januari, jag gick och tog min gardasilspruta utan att pipa det minsta, talade i telefon med min helsköna chef på LT och låg sen i broders säng och kollade på Youtube.

3
Med lite cancervaccin i armen, ett digestivekex i munnen, en hel pärm med broders alla filmer att kika igenom och min fina lptop att knappra på så sitter jag och är lite glad ändå över att jag har köpstopp. För det betyder att jag kan kika igenom garderoberna efter plagg jag aldrig eller sällan använt men som jag tycker om! Så idag blev det svart och vitt á la Chanel fast i betydligt mer volymrik och puffig Kajsa-tappning;
Vita strumpisar, Åhléns. Svarta ballongkjol med stor rosett, H&M. (Använd 2 ggr)
Vitt linne, H&Mbarn. Kort singoalla, puffblus med knappar, vintage Bitte Kai Rand. (Använd 0 ggr)

2
41

Juanes - Me enamora

Spinn on the tips of your toes

Jag säger godnatt med en ballerina.
Och i min värld så har ballerinor Miu Miukjolar med makalös vidd och tjocka veck
7

Beauty in perfection

Ovanför min säng har jag en vägg som är täckt utav ramar med fotografier. Mestadels bara bilder på platser jag varit, platser jag tycker om, älskar och som fått mig att må bra. Jag har problem med att sova och då brukar jag ligga i mörkret och kika upp på väggen och välja ett foto. Så blundar man och låter bilden brinna som ett ljus på insidan av ögonlocket. Så är man där igen. Återupplever ögonblick som man aldrig vill glömma bort.
Jag ska göra upp min fotovägg nu. Uppdatera den med de senaste årens resor. För jag vill göra det till en vägg med alla platser som jag varit på som jag vill etsa fast föralltid. För det är när jag reser som jag känner mig som friast. Mår som bäst. På min vägg ska jag ha min egna lilla version av jorden.

Detta är inget skrytinlägg över titta-alla-platser-jag-varit-på. Tvärtom tycker jag att det är roligt att se andras fina foton tagna med kärlek på platser som man har kvar i sitt hjärta. Detta är några av mina.
3
Colombus kom inte till Indien på sin färd över haven. Däremot kom han till Väst Indien. När han steg iland på Dominikanska Republiken ska han ha sagt "Detta måste vara världens vackraste plats". Och jag kan inte annat än hålla med. Himlen har aldrig varit så blå, vattnet har aldrig varit så turkost, blommor har aldrig sprakat så otroligt och jag har aldrig fascinerats så över att ligga på en strand och finna mig själv fullkomligt lycklig.
1
Det må vara klyschigt med Eiffeltornet och Paris. Men staden är ju ändå så otroligt fin och tornet är så himla imponerande. Jag tror att det närmsta känslan man kan komma av att stå på Mount Everests topp är Eiffeltornets översta våning. Som att stå på himlens, och Paris, tak.
6
En hjärtformad sjö i Grekland sedd från ett gammalt tempel ovanför havet. Radbandet på ramen är från samma resa och gavs till mig av en söt liten gubbe.
5
Vi har ju pratat om det här förrut. Olika människors känsla för snö och vinter. Och ja, jag fryser ständigt på vintern och hatar känslan av att aldrig vara varm. Men jag älskar stunderna som dessa. Då man är på fjälltur och solen sakta går ned som ett glödande klot mellan fjälltopparna och snön sprakar och glittrar.
4
3 000 something meter över havet och det ilar fortfarande i hjärtat av fullkomlig förundran över hur vacker världen kan vara när man blickar ned på den från en skidbacke på detta sätt. Under täcket av moln ligger Chamonix och sover och franska alperna sträcker ut sig så långt ögat når. Tidig morgon och isande kall. Att stå där uppe och kika ut över ett antal länder samtidigt är obeskrivligt.
2
En stenpir som är på gränsen till att vara för varm att gå barfota på men ännu så länge uthärdlig och därmed osannolikt skön att vandra runt på. Röda havet är turkost i nyanser jag aldrig sett och den rostiga gamla lyktstolpen är så himla fint kontrasterande mot allt det blå i vattnet och havet. Egypten är och förblir nog ett av de mest mångfacetterade länderna jag varit i.

Krimskrams

Fördel med att nätverkskablarna är dragna knasigt pga homestyling; Kajsa kan ligga i sängen med sina 4 kuddar bakom huvudet och pösa som en liten mysig hamster samtidigt som hon kollar in sina favoritbloggar.
Nackdel med att nätverkskablarna är dragna knasigt pga homestyling; Kajsa kommer aldrig ur sängen för det finns så många bloggar att kolla in.
Klockan äro 12.25 och jag har varit vaken i 25 minuter. Ojsan

Jag har mycket av ganska så mycket. Jag har mycket humör, mycket långt hår, mycket böcker, mycket funderingar och mycket dammråttor under sängen. Såldes har jag också mycket av såväl riktigt roliga saker också såsom mycket smycken, mycket små skor och mycket scarfsar och skärp.
Allt det där samlar jag i högar som är ganska fina att titta på och som gör mina föräldrar galna.
3
Allt som glimmar är inte guld. Ett av mina smyckesskrin med alla broscher, örhängen, lite halsband och ringar.
2
Alla sidenscarfsar och skärp/bälten får samsas i en låda.
1
Bananlådor går att användas till mycket. Denna är fylld av en del av mina små vår/sommarskor.

Jag och min bror skriver på msn. Vad gör du och vad gör jag. Hur är vädret. Vad är planerna för dagen.
Jag ligger i min säng i ena änden av huset och bror ligger i sin säng i andra delen av huset. Vi är barn av vår tid. Kanske kommer vi att träffas IRL idag på lite lunchning i köket?

Hennes hjärta var ett purpurslott

Har promenerat med en av mina absolut bästa sötnötter idag, Jan the Man, som snart snart snart, alltför snart, åker till USA för ett år och blir mig lika fjärran som ett oreokex. Damn I´m gonna miss her.
Men jag och Hanna, vi åker och hälsar på. Det gör vi.
Nu ska jag gå och hoppa lite på min nyss hemkomna broders mage och snurra runt lite så att min favoritkjol vippar sådär roligt. Sen måste jag se över min hälsa.
1
Svarta strumpisar x 2, Åhléns. Jeans hängselkjol, Topshop, köpt i London. Svart långärmad, mamsellens.
Nitarmband, kvarleva från barndomen. Halsband med litet peacemärke, India.
Svarta mockapumps, Kôyûm, 2hand.

32
Vissa köp är man så himla glad även i efterhand att man köpte. Denna kjolen är det. Många små äventyr den har varit med på. Och så mycket jag tycker om den. Lite kort med mycket snurrvänlig.

Förövrigt hittade jag dessa rariteter till solglasögon i en låda. Någon sort hybrid mellan Wayfares och annan 80-tals design. De är så fula att jag tycker om dem. Ska få följa med till Oman om tre veckor.
4

Sök efter kärleken i romanerna

Just nu ritar jag otroligt mycket. Har hela tiden oftast en tanke i huvudet på vad det är jag vill att min svarta tuschpenna ska säga på det vita papperet. Men innan ritade jag bara modeillustrationer såsom man kanske ser modeller på catwalken. Vackra, långbenta, införda modehusens kreationer och ganska så stela. I dessa dagar florerar tankarna mer på att fånga människor i bilder på andra sätt. Kläderna och mdoe är fortfarande i fokus i mina illustrationer men jag vill fånga det från andra vinklar. Liksom rita ögonblicksbilder när människor gör saker.
När de bara är. När de talar. När de andas. När de är glada. Scenarion från en människas liv. För då får ju kläderna i illustrationerna en annan innebörd. Jag vill att det ska vara som en liten historia när man ser en av mina bilder. Varför sitter de där, klädda för fest, med fingrarna kramandes ett glas, ryggarna emot oss? Vad tittar de på?
1
Jag läser ju som sagt en himlans massa böcker. Inatt läste jag ut denna tunna men ändå otroligt tunga lilla bok. Sällan har jag ömsom haft en så tung känsla i magen, ömsom en känsla av strävan efter frihet. För man lever sig in i historien. Vill inte vara där men sugs in och känner hjärtat fladdra i bröstet. För det är en historia om något som de flesta kan relatera till. Relationen mellan en mor och en dotter.
Ying Chens "Den otacksamma" fick jag när jag sommarjobbade på biblioteket för några år sedan. Den refuserades därför att den tillhör en grupp böcker som anses lite för svåra, annorlunda och tunga för ett vanligt bibliotek. Jag fick ta hur många jag ville av de där böckerna. Och snart har jag läst dem alla. Och jag förstår förvisso varför att de anses lite tunga, men absolut inte svåra. Jag anser att man ska få sig en tankeställare, en fundering när man läst en bok. Och av dessa böcker har jag verkligen fått det. Och denna, "den otacksamma" är helt klart en av de mesta. Den handlar om balansen mellan mor och dotter. Deras starka relation till varandra som i detta fallet är så stark att kärlek och ömsinthet byts ut mot skuld för att vara en börda som barn och kraven mellan kött av sitt kött, blod av sitt blod. Och hur ont det kan göra. 
2
"Ibland undrade jag om det fanns någon medelväg mellan att leva och dö. Jag hade till exempel tänkt på att lämna staden och aldrig mer komma tillbaka. Ett oförklarligt försvinnande skulle göra mamma lika illa som en avsiktlig död. Ett hopp som aldrig släcks skulle vara grymmare än total hopplöshet. Men skulle jag klara att leva utan henne? Vad skulle det bli av mig om jag inte längre var hennes dotter?"
-
Ying Chen, Den otacksamma

Fröken Kajsas känsla för djur

Smycken är lite utav min passion inom mode. Att Coco Chanel sa "ta alltid av den sista accessoaren du satte på dig innan du går ut" tycker jag är löjligt. Snarare tvärtom. Mera mera mera. Men ändå i lagom mängd.
Det är en fin balans mellan för mycket och för lite. Men när det är alldeles lagom med vackra små ting, så blir det alldeles fantastiskt.

Jag köper ofta bijoutirer. På 2hand eller nytt, på rea och till fullpris, i plast och guld.
Allra helst använder jag sådant som gått i arv i släkten. Som jag fått av speciella skäl. Sånt som har en historia. Men har det ingen liten historia så får man se till att den får det. Genom att använda den på ögonblick som man kommer ihåg.
1
Det är kanske ingen slump att några av mina absoluta favoriter i smyckesväg är i form av djur av alla möjliga olika slag. Jag tycker om djur. Formen av något levande stiliserat.

Rörligt fiskhalsband, Glitter. Brosch i form av en svalas siluett, hittad i en låda i huset i skåne. Nyckelpigering, från när jag var liten. Papegojbrosch, hittad i skåne i huset. Påfågelhalsband, Glitter. Grodbrosch, köpt på Skatbo i Umeå. Fjärilsbrosch, arvegods. Strasshund, hittad. Trollsländeberlock, köpt i liten butik.
Sköldpaddebrosch, ärvd. Halsband med tre stora fåglar, Gina. Brosch i form av fluga, arvegods.
Bambihalsband, Glitter.

Mentalt kundvagnsrace

Okej. Jag vet att jag varit himlans bortskämd som minsta barnet, flicka och på senare tid också enda barnet hemma. Ingen har begärt att jag ska hjälpa till vidare mycket alls. Så nu blir jag ju jättetjurig när det förväntas saker av mig. Jag vet att jag inte borde gnälla men jag blir bara så... irriterad av att plötsligt behöva tömma diskmaskiner, gå till ICA och handla och sånt där. Verkligen fjantigt av mig men så är läget.
Imorgon kommer dessutom min äldsta bror hem. Det betyder konkurrans. Snorungekonkurrans.
Let the game begin.
3
Luggen min lever ett eget litet gulligt liv för tillfället. På tok för lång, tjock och ostyrig, lägger sig i små knorrar över pannan och beter sig allmänt vimsigt. Förutom att jag tjurat idag över de fruktansvärda kraven på mig så är jag glad och har typ en rosa/vit mundering. Känner mig som en lager på lager cupcake med rosa kristyr, små blomgarneringar och vitt florsocker. Men det ska man väl också så ut som någon gång i sitt liv?
Vita strumpisar, Åhléns. Rosa/vitrandig kjol, sytt själv. Rosa blus, Åhléns barn. Vit ullkofta, present. Skinnskärp, 2hand. Halsband, Indiska. Paisleymönstrad sjal i håret, fått av farmor.
2
1
Jepp. Jag är i garaget. Men alla andra rum kändes fulla av tapetrullar, klister, rollers, dammtussar, sladdar och människor så jag förpassade mig ut till kylan med papis motorcykel.
Sen har jag ritat. Och inte vad som helst, utan en kundvagn! Tillägnas fröken Loathing, och jag kan nog med största säkerhet säga att det helt klart är en limited editionupplaga av en kundvagn. För jag har då aldrig sett en sån där. Bara i mitt huvud. Och den hamnade ju på papperet här. (Lägg märket till det lilla blyertsmonstret uppe i högra hörnet.)
4

Här brukar jag ha ett litet låttips/vad jag lyssnar på just nu. Men det enda som snurrar i min skalle, vad jag än lyssnar på är Baby Love. Ja, just det. Den har fastnat där. Låten som den sämsta av Pussycat Doll medlemmarna har gett ut som soloartist. Sämst är hon därför att de andra har ju vett att iaf inte sjunga och bara vara jobbiga att se på. YL!

la pinacoteca

Illustration är guld i morgonstund.
Föräldrarna renoverar hela sitt sovrum och det är besynnerliga saker på de mest besynnerliga platser i vårt hus för tillfället. Får man lust att betala räkningar när man sitter på toaletten så finns allt material på en armlängds avstånd. Vill man hoppa hopprep så finns det massor av suspekta internetkablar i korridoren. Faller andan på att skriva en liten novell, alternativ början på en roman, så står det datorer på de mest oväntade ställen. Vad sägs om i en av hallarna, i ett hörn bland paraplyerna, på en trave italienska böcker i vardagsrummet. Får man lust att skriva ut sitt mästerverk sen så vänder man sig till snett framför min chiffonjé.

Jag går och lägger mig i badet och kollar på effekten av hur russinlik jag blir. Och stryker under fina ord i en bok som heter "Den otacksamma". Kanske också fundera lite om huruvida
dessa skulle passa fint på mina fossingar.
1
Har lagt upp denna förrut men då i oklart skick och dålig bildkvalité. Nu är den klar.
Jag tycker om den högra flickans semitransparenta topp. Lite Diana Orving och "Those Dancing days"-klänningen som är så fin i videon. Jag som ritat illisen, som vanligt.

Då liknade livet en måne i dammen

Rotade runt lite i garderoberna och lådorna mina efter söta små saker och plagg som betyder mycket för mig och hittade då ett och annat 2Handfynd bland tröjor, skärp, scarfsar och strumpor med prickar på. Jag säger nämligen alltid att jag älskar 2Hand men nästan aldrig handlar något. Det är dock inte riktigt sant. För ju mer jag tänker på det ju mer inser jag att jag faktiskt har lite grann ändå. Och faktum är att nästan allt jag handlat 2Hand är saker som jag verkligen verkligen tycker om. Så jag gör kanske en liten följetong. Med mina favoriter. (Det kommer nog sluta med att jag visat upp allt på bloggen, så ni får väl skrika när det blir tråkigt)
2
Först ut är det första jag överhuvudtaget köpte second hand. Och kanske därför jag fortsatt? För om man har turen som jag att bo på ett litet ställe där second hand inte är en sport ännu och riktiga riktiga gulklimpar lämnas in för små små pengar så blir man ju taggad att fortsätta. Jag knallade i alla fall in en dag på kupanaffären här för att kika på second hand kläder vi hade till ett projekt i skolan. Tror att det var första året på gymnasiet. Mitt intresse för mode hade just verkligen tagit fart och Burberry var just det märket jag alltid haft koll på. Och där hänger den. Den till synes oanvända, superfina, totalt ofläckade klassiska Burberrytrenchen med extrafoder att ta lös, alla knappar i behåll och skärpet i midjan kvar. För 100 kr. Den andas liksom London, elegans, kvalité och allt det där som jag älskar. Och den är min min min. Hittills inte använd då den är storlek 38 och jag är typ 34 men jag har inte hjärta att sälja den. Så fin är den. Min Burberry.

1
Faktiskt det andra tillfället jag handlade second hand så hamnade dessa i mitt ägo. (Okej, med ett lätt schizofrent minne så kommer man ihåg sådanna obetydliga detaljer som i vilken ordning det var) Flickan med världens minsta fötter, jag alltså, trallade runt på Myrorna i Halmstad och stod öga mot öga med dessa efter ett tag. Tygskor från 90-talet med prislappen kvar och helt oanvända. Rutiga, storlek 33-34, med små blommor längs kanten och fullkomligen så otroligt mycket Kajsaskor. Jag har i två är nu levt i dessa skor som jag älskar innerligt. De är mina favoriter alla kategorier skomässigt och så otroligt sköna. Dessutom blir jag fortfarande glad varenda gång jag kikar ned och ser de små fina rutorna på fötterna.
De börjar spricka. Tyget går sönder. Sulan är sliten och mitt hjärta gör ont. 20 kr kostade de men för mig är de värda i princip lika mycket som alla mina andra skor tillsammans. 
6
Jag är svag för vackra ting. Saker som glimmar, glittrar och är sköna att vila ögonen på. Jag tycker om känslan av lyx, saker som doftar dyrt och undersköna små mästerverk. Så när jag och bästa vännen under en fantastisk dag sågs för första gången på otroligt många månader i London i våras och vi hamnade på 2Handaffären Rokit var det kärlek vid första ögonkastet. Jag behövde en aftonväska i clutchmodell till min balklänning i guld och svart från 50-talet. Och där låg den. Brokadväskan i mina drömmar. Lite sliten i kanterna, men det gav ju bara charm att veta att den använts och tyckts om innan. Hade jag inte köpt den hade jag ångrat mig för resten av livet.
5
5
Ack så enkelt och simpelt som ett skärp. Men ändå. Också ett av mina första second hand inköp som egentligen inte var så fint från början i mina ögon. Men ju längre tiden går ju mer använder jag det! Fint slitet skinn i mörkt chockladbrunt, vackra spännen och mönstrade metalldetaljer och söt text på insidan som talar om att det tillhört en liten pojke en gång. För det är ett barnskärp antagligen köpt från någon som handgjorde dem i Holland efter vad jag förstått. Bor nu hos mig och sitter oftare än något annat runt min midja sådär alldeles perfekt tung och lite klirrande av metallen som slår mot varandra.

Mycket text men också mycket älskade plagg och ting. Har ni något som ni tycker om sådär alldeles extra som ni köpt second hand? Ett plagg ni kanske aldrig använder men bara måste ha i garderoben?  

Dimmboll

Jag känner mig helt in i dimman idag. Satt uppe sent igår och kikade på film. Föräldrarna kom hem från Stockholm mitt i natten. Jag satt fortfarande och kollade på film och ritade. Sov mystiskt, vaknade omtöcknad. Åkte till Östersund på helt sjukt dåliga vintervägar. (Nu vet jag hur en strandad val känner sig) Lämnade in min älskling som tagit livet av sig, digitalkameran, och fick en tjurig snubbe att skicka den på reparation alternativt koll. Nu hemma. Och nu också uäähää.
Och när jag ändå är uäähää så kan jag ju lägga upp lite illisar som är lika uäähää, och som jag är missnöjd med. De är refuserade till längst bak i portfolion. Uäähää på er.
3
2
1
Varför suddar jag inte ut skisserna?

Streetstyle, Ösd

Imorse, och då menar jag verkligen imorse, vaknade jag och insåg att jag helt enkelt inte kunde somna om förräns jag knallat upp och kikat i tidningen för att se mitt första riktiga arbete som frilansjournalist för Länstidningen.
Ensam hemma, beckmörkt ute och inne gick jag således rakt in i ett glasskåp men kom nästan helskinnad ut i köket vid 05.15 cirkus och kunde lägga ögonen på två sidor med mina egna ord, åsikter, värderingar, utvalda personer och artikel. Vill ni kika? Då är det bara att titta på bilderna. Vill ni läsa?
Då är det bara att klicka på länken
här. Lite ihopmosat och konstigt format på siten bara.
Något som är riktigt skoj är ju att jag valde ut och haffade denne pojke till mitt streetstyle reportage. Liksom av Wargentinskolans alla elever så pekar jag ut den enda jag faktiskt talat med om "projektet". Och vi känner inte varandra sedan innan liksom, föruto bloggvis och jag hade inget ansikte på honom. Knasperknas.
2
1
Detta är alltså det jag pratat, tjatat och suckat missnöjt över för att vi inte hittade lite personlighet bland de jämtländska fjällen och lämmlarna. Men tillslut så.
43
Men det är inte bara jag som har inne roligheter i tidningen idag! Även Aniko, även known as kanske världens vackraste flicka, har en finfin artikel om bra bloggare som jag tycker att ni ska läsa. Bastelibums!
Annars blir det smisk, som Hanna Fridén skulle säga! Smisk!

Jag vet att det låter klyschigt att säga detta och att jag kommer låta sentimental och gosig istället för den arga och småilskna Kajsa jag brukar vara. Men ni som läser, och exempelvis bidrog till att jag vaknade med rätt sorts hjärta imorse, vill jag bara säga; Tack för att ni finns. Och kunde jag skicka små snöbollar med kärlek i till er så skulle jag det. Men de skulle bara smälta. Och då går effekten förlorad.
Men tänkt er, ni vet, små snöbollar med hjärtan på.

Tell me, how does it feel

Ni vet när man vaknar och hjärtat är så där lätt lätt lätt och man inser att man är lycklig? Det spelar ingen roll att man inte har den där eftertraktade paljettkjolen från H&M, att man är så blek att man nästan ser genomskinlig ut och att man inte fått 68 kommentarer på bloggen som säger att man är fantastiskt och bra.
För ibland kan man vakna och inse att hjärtat är lätt och känns magiskt rent. Då känns ännu ett materialistiskt plagg inte nödvändigt för ens lycka, ens bleka hud ser ganska porslinslikt vacker ut i morgonljuset och de 14 kommentarerna man fått som är fina, roliga och söta känns meningsfulla för att de säger något och inte bara är plattityder. Idag vaknade jag och hade ett sådant hjärta. Och utanför mitt fönster föll snön på ett sätt som man bara kan drömma om. Det såg ut som Narnia gjorde när jag tyckte att CS Lewis böcker var det vackraste jag hört.

6
Den makalösa klänningen jag köpte i Umeå på 2Hand som jag aldrig trodde att jag skulle använda.
Vita strumpisar, Åhléns. Uggisar. Blekgrönt sidenband om håret, fått av farmor.

1
54327

Christian Kjellvander - Drunken hands
För att gitarrspelet i bakgrunden spelar i samma takt som snön faller utanför mitt fönster.

Non scholae sed vitae discimus

Idag har jag på mig världens finaste kjol. I alla fall om jag får tycka. Jag älskar den verkligen.
Och jag som är så besatt av att matcha, färgkoordinera, få det att stämma osv klädmässigt försökte faktiskt verkligen idag att gå lite utanför mina ramar. För till matchningen i min värld hör att inte heller blanda "fel" mönster, inte ha för många olika nyanser av en färg tillsammans och inte göra för grova stilkrockar. Men det dumma är att jag ju uppskattar det otroligt mycket i andras klädsel. Men har svårt för att göra det själv. Så för andra kanske detta är ett babystep, om ett steg alls, men för mig var det ojsan hoppsan-steg.
1
2
Grå, ribbade strumpisar, present från Åhléns. Vid, puffig kjol i vitt med bladmönster, Zara. Grönt linne, Marc J.
Skogsgrön omlottblus med kort ärm, Vila. Randig liten kofta, Noa Noabarn. Grönt, mönstrat diadem med rosett, egenknåpat. Halsband med gröna ädelstenar, ärvd/fått av mormor när jag var 1 år.
4
3
Grymt kallt och blåsigtute här idag så jag tänker bara sticka ut nosen för att övningsköra lite till ICA och se till så att mamsellen handlar saker jag tycker om. Annars myser jag (myser är fel ord för min rygg håller på att gå av) i min säng med laptopen med filtar och kuddar.
Halsbandet är nyss uthämtat från bankfacket och helt nytt för mig. Men jag gillar det skarpt redan. Jadegröna ädelstenar som jag dock inte vet vad det är för någon sort utav.
5
6
Utan blixt och lyse, med neddragna kontraster så ser jag nästan ut som en brunett. Det är ju roligt. För jag tänker aldrig vara annat än blondin nämligen.

Guillemots - Annie , let´s not wait

10 orsaker att hata dig

Det snackas otroligt mycket i modebloggvärlden vad folk tycker om de olika trenderna och svängningarna som kommer. Si och så hit och dit om Christian Louboutins nitskor är snygga eller inte, Mary-Kate och Ashleys Olsens vackra kollektion "The Row", att Kate Moss julkollektion för Topshop är så mycket bättre än den förra och så.Så då tänkte jag tvärtom. Jag gör en lista på lite saker som jag verkligen inte gillar med modet, trenderna och tillika saker i höst/vinter. För ibland är det lite skönt att spy galla över sånt man inte tycker om. Shoot;

1. Systrarna Olsens kollektion "The Row" har fått i princip varenda kotte att bli helt begeistrad i de redan beundrade små tvillingarna. Jag förstår ingenting. Vad är det som är speciellt med plaggen? Hur många gånger jag än tittar på videoklippet på Youtube så ser jag liksom inte grejen. Det skulle kunna vara H&M. Eller Lindex.

2. Gina Tricotbutikerna spottar ut sig nya plagg typ varenda dag i antingen grälla färger eller plastiga material. Och jag kan seriöst inte förstå hur butiken kan gå runt med tanke på hur otroligt dålig kvalité det är på plaggen, att passformen är kass och att det mesta känns så fruktansvärt billigt. För att inte tala om att det är ett polyesterparadis utan dess like. Ish! 

3. Nog för att jag är en SATC-oskuld (Ja, helt på sanning, jag har aldrig sett ett avsnitt!) men varför i hela friden plockar folk totalt sönder hela glädjen med filmen genom att lägga upp varenda bild de hittar på internet på sina bloggar? Är det inte meningen med att det ska vara spännande att vänta på att den efterlängtade "återkomsten" av Carrie Bradshaw och hennes vänner? Jag såg faktiskt fram emot filmen släpptes, på min födelsedag dessutom, för att sedan kolla in tjejgänget med dille på Manolo Blaniks för första gången. Det är ju ganska svårt nu. jag har ju sett typ varenda filmsekvens i bildformat helt ofrivilligt genom att läsa bloggar...  

4. Jag har lugnat ned mig sedan förra veckan men det betyder ju inte att jag är mindre arg för det. Så sjukt dåligt av H&M att släppa sin Robert Cavalli for H&M kollektion i ett så litet antal städer och där den mest norrliggande var Uppsala. Det är både patetiskt och så jävla illa att de borde bojkottas.

5. Okej, detta är en högt personlig Aenigma/Kajsaåsikt, men mer än någonsin i höst har jag stört mig på detta att det är så orättvist hur modebloggvärlden är uppdelad. Det finns i mina ögon ingen som helst belägg för att de flesta bloggarna som ligger i alla topplistornas högsta sfär ska vara där. Vart har personlighet, lite karisma, egna åsikter, pyssel, finurligheter, nya vinklingar på mode och trender tagit vägen? De som borde ligga däruppe knatar på med 200 besökare och några kommentarer per inlägg trots att de är bättre än vad topplisteanhängarna någonsin varit. Det gör mig irriterad. Och ledsen.

6. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men när alla säger "Ohh" över säsongens pumps med metallklack och platå säger Kajsa "Njeee!". Jag har haft lite svårt med futuristiska inslag innan och har det helt klart fortfarande. Acnes mutter/skruvförsedda pjucks funkar fint i mina ögon men inte en hel klack i metall.

7. Fjädrar på väskor, ja. Fjädrar i hatten, ja. Fjädrar på jacka, ja. Fjädrar som hårdekoration, ja. Fjädrar som ögonfransar, NEJ! Jag diggar verkligen Amanda i Idol och tycker att hon är en osedvanligt söt flicka men när hon kom inskuttande med de mest bisarra fula fjädeögonfransarna som jag stått och glott äcklat på, på Make up store så sjönk hon som en sten för en stund. Det är helt enkelt inte snyggt någonstans!

8. Okej, det är ju ett litet tag sen nu men ändå, om jag har gnällhörna så kan jag ju lika gärna gnälla ordentligt va? Även om jag aldrig köpte ett nummer av Modette själv och bara sporadiskt läste tidningen hos vänner så tycker jag att det är synd att de fick lägga ned då jag tror att det är nyttigt för Sverige att få lite nya, bra tillskott i tidningsutbudet. Modette var nytt och fräscht, behandlade mode på tillika nytt och fräscht sätt och det är synd att det inte höll.

9. Förra året dog två stycken modeller i Italien sedan de svultit sig i princip till döds för att passa in i vad modeindustrin hade för förhållningar på dem. Då blev det fart på karusellen gentemot de orimliga krav som ställs på vikt och storlekshysterin så att massor av modeller förbjuds att vara med på den stundande modeveckan i Milano på grund av att de helt enkelt var för undernärda. Det var bra. Då blev det äntligen en ordentlig ändring som satte sina spår i media. Men nu verkar vi vara tillbaka på exakt samma ställe igen. Size zero är nere på storlek 32 och artiklarna om modeller i 13 års åldern och skelett till flickor som går på catwalken är tillbaka. När ska vi inse att vi inte kan tillåta detta?

10. Marc Jacobs är många modeintresserades älskling, husgud och största favorit. Det är han inte för mig. Men jag diggar grabben. Han kan ju sin design och förmågan att få kvinnan att se förtrollande vacker och snygg ut i sina kläder. Men whats up med modeller sminkade till bleka lik och frissigt hår med färgade tussar i blått och rosa?
Direkt blir kollektionen liksom ett skämt för mig då det enda jag ser är besynnerliga hårfärgningar som ser ut att vara gjorda med färg från Butterick. Njet njet njet.

1
Men i allt snack om fulhet, det vill säga dålighet också, så kan man ju visa något som är fint. Som mina små söta askar med blandat ursprung och material. Som gjorda för att gömma små roliga ting i. Vad jag nu kan tänkas ha i dem? Tripp trapp trull

Liten karamell i liten låda

Idag känner jag mig som en liten karamell. En smällkaramell typ. Rosetten på huvudet skulle kunna vara den knorrade och snurrade änden på pappret. Dessutom blev jag lite förtjust vid garderoben och möjligheterna med att göra ett litet litet rum av det liksom. Så jag höjde ett hyllplan en bit och makade in mig och där satt man som en liten guru i en väggnisch. Känns faktiskt som ett litet rum för små tankeåterställare. Detta gjorde jag idag;
Körskoleläraren säger "Så släpper du på bromsen Kajsa"
Kajsa säger "Njee, jag vill inte."
Körskoleläraren "Jo, men nu släpper du på bromsen innan vi svänger här"
Kajsa "Nej, jag vill inte det säger jag"
"Släpp bromsen!"
"Nej!"
"Släpp på bromsen!"
"NEJ!! Jag vill inte dö i en körskolebil
!"
Sen svänger jag fint och brummar vidare. Körskoleläraren säger "Du vet, man behöver inte stå stilla när man svänger, Kajsa"
Kajsa säger "Det gjorde vi inte. Det gick jättefort. Jag har sett hur det kan bli på TV. Jag var bara förutseende"
Körskoleläraren "Suuuck"
Kajsa piper glatt och brummar vidare "Wiiiii mihihi
3
2
1
Idag har jag på mig min gröna fina fina tunika som jag köpte i Oman och som jag ännu aldrig använt. Snart åker jag dit igen och lär köpa fler. För de är verkligen underbart välgjorda. Små osvenska detaljer, paljetter, mönster och mustiga färger. Det tycker jag om. Så det sprang jag runt i idag. (Bara det att jag har inte sytt igen sidorna på tunikan så det blir en klänning så jag misstänker att jag ofrivilligt visat lite rumpa när tyget lyft av vinden.)
Cerisrosa strumpisar, H&M. Grön/gulrutig tunika med blått mönster och rosa detaljer, köpt i Salalah, Oman.
Grön/svart paisleymönstrad sidenscarf, 2Hand Umeå. + elektriskt hår som fastnar på allt!
4

Nam et ipsa scienta potestas est

Igår var jag förfärad över modebloggvärldens blekhet och mainstreamformat men snacka om att det var roligt att läsa folks kommentarer som visade att hoppet ännu inte riktigt är ute!
Jag menade ju inte igår att just "alla" modebloggar är densamma men att det finns otroligt många och att det är helt sjukt hur dåliga de faktiskt ofta är. Men det finns ju självklart helt fantastiska bloggar där ute. Och ja, man får ju tycka att SATC och Gossip Girl är bra men det är ju ännu intressantare då med folk som även tycker om lite Exodus och renässanskonst jämte systrarna Olsen och Carrie Bradshaws Jimmy Choos. Mångfacetterade personer gör ofta de mest läsvärda bloggarna har jag nämligen märkt!

Så istället för att fråga om jag ska beställa H&Ms fantastiska paljettkjol eller inte, så undrar jag vad era favoritböcker är och om ni har bra tips på litteratur med vad jag kallar riktigt innehåll?! Själv älskar jag att läsa, gör det ständigt och jämt, helst två tre böcker samtidigt och smaken är otroligt bred. Men framförallt så tycker jag att böcker ska ha ett djup, en mening, en teori/filosofi, behandla riktiga ämnen osv. Den kan vara surrealistisk och drömsk och handla om kärlek men jag läser lika gärna gamla klassiker, ryskt som svenskt, framtidsskådande eller bakåtblickande. Enligt min mening så är böcker en av de absolut bästa källorna till kunskap.
Så tipsa om besynnerliga, vackra, vidunderliga, märkliga, söta, horribla, förfärande, hjärtknipande historier till böcker. Och vill någon i sin tur ha lite tips tillbaka så fråga gärna, jag har läst mycket utav allt.
Detta är vad jag håller på att läsa just nu;
Lite Karin Boyes, ja ni vet "det gör ont när knoppar brister", Kallocain som faktiskt behandlar samma ämne som George Orwells 1984 men som skrevs innan den världskända boken. Copycat?
Doris Lessing är årets litteraturpristagare och jag ger mig på Vanan att älska som förstabok.
Sen blir det en John Steinbeck med ett mindre känt verk, Missnöjets vinter.
Hundra år av ensamhet måste vara en av de finaste titlar jag läst på en bok. Vet inte vad den handlar om men av alla våra tusentals böcker i huset så var jag tvungen att plocka ut den ur bokhyllan då titeln var så vacker.
Skriven av Gabriel Garcia Márguez
2
1
Just nu är det mycket som spinner i huvudet. Allt från mitt jobb på tidningen som känns otroligt kul men också nervöst, körkortet som jag hoppas snart ska vara i hamn (körläraren och jag kom idag fram till att när man kör bil ska man vara en halvdöd fisk..), vänner som försvinner i fjärran på nya äventyr och resor som jag själv hoppas och ska göra i år och nästa år. Jorden och stor och rund och min nyfikenhet är oändlig. Härnest tillbaka till mitt paradis, Oman, och sen? Ja, jorden är som sagt stor och rund.

Living in a box

Vet ni, ibland förfäras jag över vilken ytlig värld vi lever i. Jag erkänner ju och är stolt över min lilla del i modevärlden och då också modebloggvärlden och ser fram emot en framtid full av makalösa plagg, design, kreation och helt enkelt ren kreativitet i olika former som på något sätt anknyter till just mode och kläder. Men jag blir faktiskt riktigt less ibland på alltihopa. Vissa dagar känner jag inte för att kika runt som en galning på style.com, läsa Elle från pärm till pärm och slaviskt läsa massa modebloggare. Då ägnar jag mig hellre åt att fota små skojiga saker iklädd en sunkig men ack så mysig tröja med slitna muddar och läsa en massa. För jag älskar att läsa.

Men då kommer vi till en annan sak. Är det verkligen så att alla inom bloggvärlden och då främst modebloggvärlden bara tittar på SATC och läser Gossip Girl? Måste hela livet gå ut på ytligheter för att man är modeintresserad? Och nej förlåt, både SATC och Gossip Girl innefattar ju också lite dirty girltalk och manliga modeller också mellan Manolo Blaniksen och rosafärgade Cosmopolitans!
Nej, jag tycker att det är roligare isåfall när folk frågar lite skeptiskt när man säger att ens största intresse faktiskt är mode, att man dock älskar Renoir, impressionismen, Kafka, Patrick Süskind, att kika på Kobra och dokumentärer som "Flying confessions of a free woman". Att man tycker om kultur. Inte bara ytligheter.

Jag nämner inga namn, ingen nämnd ingen glömd men även ingen nämnd ingen som tänker mörda mig för det jag säger, men är inte många modebloggare idag stöpta i exakt samma form? De säger samma saker, promotar samma grejer, är i samma klubbar av inbördes beundran, sucktar efter samma it-bag och bloggar om samma saker? Se det som att jag klagar eller ej, enligt mig så funderar jag bara högt. Men om ni vill läsa något spännande som fortfarande innehåller lite hot stuff, som ger cred hos lärarna och fortfarande är lättläst trots att den anses som ett litterärt mästerverk; läs då Hjalmar Söderbergs "Doktor Glas". Fantastisk bok.
3
2
Igår skulle jag se om jag fick plats inne i garderobens nedersta hylla på min ena broders rum. Det gjorde jag. Att ta sig ut var dessvärre svårare. Jag hörde ett knaster från en nackkota och idag har jag ett sprillans nytt blåmärke. Men det var det värt. Jag fick ju plats. 

Hey Jackie!

Idag känner jag mig sådär 70-tals influerad som jag ibland får för mig att jag vill se ut men som jag aldrig gör slag i. Jag är ju som bekant inte förtjust i mycket mer än musiken från 70- 80-talet men jag måste erkänna att det är ganska kul ändå med vissa influenser från den här love, peace and understanding-tiden!
Så idag så blir det lite celebrate Jackie i "that 70´s show" med mina nyfunna via jeans med hög midja!
3
Och ska man ändå leka 70-tal så kan man ju gå steget ut och simulera sig tillbaka. Och då föräldrarnas sovrum helrenoveras och svunna tiders mattor på golvet dyker upp under andra lager så kastade jag mig ned med ett par LP-skivor. Ahh, faketrä i klibbig plastmatta och brunmönstrade tapeter när det är som bäst!
Så vad har Kajsa på sig idag då när hon besökt tandläkaren och fått veta att hon fortfarande i sitt 19 åriga liv inte har haft några hål? Jo;
Blå, ganska vida jeans med hög midja, H&M. (Faktum är att dessa köpte jag i sjunde klass, ja 7:e, efter att totalt blivit kär i dem på H&Ms barnavdelning. Och seriöst, hur mycket har jag växt på bredden sen dess? Lite tightare idag än i sjuan, men ännu snyggare.) Gulmönstrad blus, H&M trend. Orange/röd/gul/beige/brunt halsband, Accessorize, Köpenhamn. Träarmband, present. Brunt, virkat örhänge, gammalt som gatan.
Knallrosa läppar och avflisat rött nagellack.

1
2
Men efter att ha suttit på det där läskiga golvet en stund så klibbade man liksom fast i plasten som ska se ut som trä, så jag drog loss rumpan och la mig på ett riktigt trägolv istället i en av hallarna. Checka plattorna liksom! Jag satt och fnissade hysteriskt åt samlingen av gammal musik i bokhyllan i vardagsrummet. Omslagen, kläderna, musiken, titlarna, designen. Fullkomligen underbart.
Dessutom är jag lite glad att nu när jag långsamt och säkert smygande testar att ha lite högre midja så har jag dessa väl ingågna och sköna par att dra på mig. Behöver inte köpa ett par Topshop eller Acne tube Lena och kan låta köpstoppet vara säkert ett tag till!  
4
Babyshambles - Delivery
Sjukt oväntat att jag ska gilla en knarkstinn Pete Doherty och hans Babyshamles men jo, denna låt ät faktiskt riktigt bra. Bara jag som inte fattade att deras spelning på MTV Music Awards var dålig tydligen...

Potatis i huvudet

Haha. Jag hittade dessa från i somras. Jag satt och ritade när jag satt själv i mitt lilla, eller inte så lilla, hus på kvällen och ritade. Jag och Kafka vi är lika vi, arbetar bäst nattetid.
Men själva andemeningen är densamma. Faktum; Det är krångeliknasigt det där med körkort. Och jag vill ha mitt nu. NU! Inte sen. Nu. Och snart är det mitt. På onsdag ska jag brumma runt igen och fnissa åt mina egna fadäser.
1
Fast imorgon ska jag till tandläkaren och låta dem kika på mina mjölktänder och sen ska jag knapra godis. Inrullad i min fina filt från Egypten som en liten gosig kåldolme med Kajsa-innehåll! Mums.
image1350
Nu; krypa till badrummet för att borsta ett par tänder.
 God natt sockerbitar!

I lost myself

Jag känner vilken hur otroligt mycket jag skulle kunna börja svamla om jag fick chansen, vilket jag alltså inte kommer att få göra, svamla alltså, eftersom jag nu vet att jag lätt som en plätt skulle kunna svamla iväg ett helt inlägg. Men jag är trött. Så djävulskt trött. Och jag inser att jobba och vara sådär lite småvuxen är ganska tungt.
Idag har vi sprungit runt på stan igen, jag och herr fotograf, och sökt efter personer med personligt mode till streetstylereportaget. Det var svårt. Som i fredags. Men vi hittade till slut de sista tre. Efter många svordomar, steg och febrilt sökande med irrande och manisk blick.
3
2
Jag ville visa er min apesax. En riktig liten rackare till sax som är en kvarleva från min vilda barndom då det saxades vilt i såväl papper som mina egna, och andras, händer. I form av en alldeles bedårande och glad liten apa.
Nu tar jag ut mina trötthetsaggressioner på annat. Då kan man istället för att klippa folk i huden mellan fingrarna, typ simhuden, käka lite på deras prylar. Jag knaprade i mig en trähand. Som dock egentligen tillhör mig. Nu har jag en trähand tillhörandes en anatomigubbe med lite Kajsaslem på.
1

Kaiser Chiefs - Ruby

Vem ska trösta knyttet?

Pratade nyss med herr Martinez i skåne. Han kallade mig för pyssling och knytt. Det är ju inte så väldans snällt men kanske liiite sant det där med knytt. Det är typ gammal svenska för ett litet väsen som är up to no good.
Och vår kompisrelation grundar sig ju typ på att jag är up to no good. Kajsa Knytt, det är jag det.

Imorgon väntar jobb för tidningen igen. Jag och fotografen ska ge oss ut på jakt igen efter snygga människor med personlighet och stil till mitt streetstylereportage. Jag hoppas på lite bättre tur än i
fredags.
Ni får en ny illis att kika på så länge då jag blir borta hela morgondagen, måndag. En lite cobrasnakeinspirerad partybild såsom det ska vara när man är ute. Bubbel i glasen, bästa vännen/vännerna med sig, schyssta kläder, roliga detaljer och high heels. Masken har som sagt blivit en favorit och om bildkvalitén varit bättre hade man kunnat se vänstra flickans schnygga nitarmband och halsband med eiffeltornberlock!
1
2

Nu, duscha. Sen, rita.
Godnatt sockerbitar!


Fantôme frileux

Jag vaknade imorse för att på en gång kastas omkull. Mentalt. Jag har insett att även om jag i vissa fall kan vara faktiskt känslokall och sätta upp gigantiska murar runt om mig så finns det vissa områden som gör mig till precis den motsatta. Mår inte de jag älskar mest, de som står mig närmast och för vilka mitt hjärta slår, bra så mår inte jag bra. Jag tar deras börda och gör den till min. I all min egoism så finns det massor av omtanke och kärlek som är gränslös till de av de min. Och just nu nöter en liten vass sak på insidan av min bröstkorg. Gör mig orolig och ledsen. Livet är på det här sättet ibland. Det är inte ens mitt liv det egentligen berör. Men om mitt hjärta slår för någon, vars egna hjärta gör ont. Då gör det även ont i mig.
1
Idag kikar jag i kartböcker och funderar på livets alla små mysterier. Lyssnar på fin musik, snusar på snön som ligger kall där utanför fönstret, äter röda och söta vindruvor och fixar med en illustration till Cajsita.
Cerisa & orangea strumpisar, H&M. Rött linne, här som kjol, H&M. Puffig blus, Koola Anna.
Flätat läderskärp, mamsells gamla. Leoparddiadem, H&M barn. + oborstat och vågigt hår.

3
654

Mika - Relax, take it easy
För att den är både speciellt för mig och väldigt fin.

MacDonaldsmardröm

Har jag berättat historien om McDonaldsincidenten än? Jag tror faktiskt inte det.
Jag har i alla fall ritat en bild under en tom stund för några dagar sedan och jag måste erkänna att den antagligen är sjukt lik hur det faktiskt måste ha sett ut.
1
På väg hem efter 4 månader i skåne "mellanlandade" jag i Norrköping med papi som skulle stanna där och jobba men jag skulle vidare hem med tåg. Så efter en hel dag på stan, massor av äckligt tung packning i form av knökfull resväska, datorväska + 3 Ellemagasin och en liten crossbodyväska vinglade jag nästintill oframkomligt fram på Stockholms tågstation för att vänta på tåget hem till Jämtland. Klockan var kanske 22.00 på kvällen och jag ville bara ha lite mat att knapra på inne på MacDonalds. Trött, hängig och lastad som en liten packåsna fick jag min bricka med mat och börjar knalla mot ett bord. Då. Sakta men säkert glider den tunga datorväskan ned från axeln och landar hårt på min arm som håller i brickan med mat. Hävstångseffekt har aldrig redovisats så snyggt.
Eftersom den andra handen drog resväskan hade jag inte en chans att parera något och upp i fin slowmotion flyger lådan med chicken mcnuggets, pommesfritsen och läsken i en kaskad som sedan landar på golvet och sprider ut sig öööööverallt. Och jag väser fram, fast jag väser väldigt väldigt högt, "FUCK!!" Så att hela restaurangen vänder sig om och tittar på mig. Jätte roligt, verkligen.
McDonaldsängeln som sedan städade undan efter mitt lilla matkrig med mig själv (jag hade pommes i håret och cola i skon om ni undrar) och sedan gav mig ny mat hade jag kunnat pussa på fötterna.
Fast denna händelse inföll för över en månad sedan, så det är preskiberat...

Mais ouí, elle est dans la Paris

Nu ska jag lägga mig i min säng, rita, dricka lite cola zero, knapra på några vindruvor och kika på TV.
Utanför mitt fönster är det vitt vitt vitt och snön ligger som tjockt puder över allting och gör trädens grenar till kristalliserade små sprön. Det tycker jag är vackert.
Tittade nyss klart på filmen "Gosskören". Jag har nämnt det förut och jag nämner det igen. Jag älskar film med vackert foto, ljus och musik. Jag älskar fransk film. Jag älskar franska.
Längtan till efter jul och besök hos hjärtat i Paris känns plötsligt ännu mer lockande.
Jag saknar A, och jag saknar Paris.
1
En suddig illis, knasekamera, får avsluta lördagen.

Edith Piaf -  Non je ne Regrette rien
Franska när den kanske är som vackrast?

Fenomenet Hanna Fridén

Jag vet inte riktigt vad andra tycker om Hanna Fridén men personligen kan jag liksom inte låta bli att älska faktumetet att hon är så grymt bra på att provocera, inspirera och kreera. Och en hel jäkla massa annat däremellan också. Själv hyser jag en högst skräckblandad förtjusning inför donnan. Ärligt talat så vet jag inte alls hur jag skulle reagera om jag någon gång skulle träffa henne. Jag vet liksom inte om hon skulle bita huvudet av mig eller klappa mig på huvudet? Men det bästa med bloggen är ju att man aldrig vet vad man får så att säga.
Nog för att jag är lättgenerad men det är omöjligt att veta om man ska bli chockad av det man möts av eller arg, irriterad, förvånad, uppmuntrad, glad, konfunderad, ledsen, äcklad, medhållande, avundsjuk, nyfiken osv.
Hanna Fridén är helt enkelt en ovanligt mångfacetterad person som dessutom, och kanske än viktigare, har förmågan att förmedla det i en blogg. Högst personligt och högst bisarrt läskig och roligt. 

Men jag har funderat lite över det här med fenomenet Hanna Fridén. För jag beundrar en människa som är som henne. Långt ifrån mig på många sätt men även lik på andra. Ibland får jag känslan av att det blir lite sådär att allt hon rör vid blir till guld. Sådär magiskt. Men har ni tänkt på hur fenomenet miss Fridén har spridit sig som helt galna ringar på vatten. Rätta mig om jag har fel men är det inte så att det i många fall har blivit rena rama dominoeffekten av vissa saker som figurerat på hennes blogg? Jag ger er några exempel; 

1. Bajs. Jag har aldrig i hela mitt 19 åriga liv varit med om en människa som pratar bajs som Hanna. Och det är ju så fruktansvärt roligt! Ingenting är helig eller tabu får jag känslan av ibland men just allting som rör avföring diskuteras i monolog eller visas upp i form av dialog med andra hur naturligt som helst. Plötsligt är det okej att prata om bajs! Och bloggvärlden följer efter!  "kan Hanna prata om bajs så kan jag!", kan jag nästan se framför mig att folk säger i Sverige. De mest osannolika bloggerskor, för det är faktiskt främst tjejer (och tjejer går ju inte på toaletten annat än för att kissa egentligen, det vet vi ju!) diskuterar, funderar och analyserar numera ja just, bajs.
Hanna har satt igång en bajsrevolution!

2. Nu kommer ju säkert 15 arga 17 åringar att vilja bita av mig huvudet istället för Hanna men ärligt talat, var det inte hon som var först med att vlogga, eller vad fan man nu ska kalla det, nu i höstas egentligen? Jag var inte ensam om att tycka att det var fasligt roligt att höra människan tala, ironisera, sjunga full och visa upp allehanda spännande färdigheter på bloggen i videoformat. Numera är det ju lika vanligt med vloggning som det är med dagens outfit nästintill. Och jag säger inte att det är fel att andra gör det, inte alls, men som sagt, allt som röres blir till guld?!

3.  Att vara brutal är kanske inte precis vad som tilltänks och det som man sätter likhetstecken med mellan en modebloggare idag i Sverige. Men jag har märkt en sådan attitydsförändring runt om. Stå rakryggad för sina åsikter, fräsa till när man blir irriterad, vara hårdnackad med sanningen och rådissa det man inte tycker om är numera betydligt vanligare än det var i bloggandets babyår. Jag vet att jag själv ofta tänker på saker som Hanna Fridén har skrivit och sedan funderar efter själv om varför jag skulle knipa käft med mina åsikter. För om jag verkligen står för något då spelar det ju ingen roll om vissa gnäller och klagar för det är vad jag tycker och således kan jag försvara det. Jag läser många olika sorters modebloggar och antalet ärliga, uppstuddsiga och arga små flickor ploppar upp för varje dag som går. Och faktum är att jag inte tror att det är en slump när en av de största inom bloggvärlden är just sådan och inte viker en tum utan att hugga ifrån som en annan skallerorm.

Jag tror att fenomenet Fridén är här för att stanna. och det är jag glad över. Sverige behöver flickor med vilja av hårdare material än stål, karisma och rapp käft som kan stå för lika rappa åsikter.

Arga flickor och självmordsbenägna kaniner

Ni vet hur jag är, vänner. Vi har ju pratat en hel del om det här med ilska. Mina ständiga små raseriutbrott på livet i allmänhet och annat trivialt såväl som mer värdsligt. Jag är en mycket liten människa. Men en mycket arg liten människa. På bloggen är det dock så bra för jag kan föra mina inre monologer fritt tack vare det fantastiska som heter yttrandefrihet. Nu vet jag ju att ni känner mig så bra att ni dessutom vet att jag inte lackar ur hur som helst och inte är en galen människa fullkomligt full av aggressivitet. Nej, jag blir bara ilsk lite mer än andra.
Och jag har bloggat om den innan men den är värd att bloggas om igen. Kanske världens bästa lilla bok?
1
2
Så himla söt. 4 väldigt arga flickor på olika sätt i urgullig serie av Lela Lee. Detta är min bibel i den arga världen. Här lär man sig att vara arg på ordentliga och viktiga saker. Nästan hela tiden i alla fall. Jag är solklart en blandning av Kim- the angry little asian girl och Deborah- the disenchanted princess!
3
Och tätt efter Angry Little Girls kommer ju de fantastiska böckerna om Kamikazekaniner!
Små gulliga kaniner som helst enkelt inte står ut längre. Vol I & II. För er som inte vet vad kamikaze är så kan jag ju berätta att originaltiteln är "The book of bunny suicides" vilket på svenska blir typ; Boken om självmordskaniner.. 

Såhär glad blir man av att läsa den här lektyren. Släng er i väggen varenda ytlig Gossip Girl bok!
4

Phantom of the opera, light

Jag blev helt vild av lycka när jag hittade min lilla guldmask igår. En kvarleva från gymnasietiden, dvs i våras, när vi höll på med lite pyssel och drama. En gång svart och numera guld men den ska bli betydligt piffigare. Jag har nämligen storslagna planer för denna. Min mask och jag. Vackrast vore det egentligen med en korsning av kolsvart pestmask och fjädersamling á la kinesisk tuppskrud i blå/grönsvarta toner. Men denna blir lite mer...diskret. 
1
2
3
4
5

Lars Winnerbäck feat. Miss Li - Om du lämnar mig nu
Lasse är inte min svenska favorit, men denna låten, med Miss Lis underbart spröda röst, är sagolik.


The bee said BZzzz- återkomsten

Oh herremin... jej? (Okej, I officially suck at prata jämtska!)
Arbetet idag för tidningen var verkligen roligt. Och underhållande, svårt, frustrerande, knasigt och ganska så vimsigt. Meningen var att vi, jag och herr rolige fotograf från fotogrejen i våras, skulle ut på stan i Östersund och ta streetstylebilder på folk som klär sig snyggt och personligt. Låter enkelt. Var svårt.
För hur fan ska man kunna fotografera sådant folk när de inte existerar? Vi sprang runt på varenda café, på Vargenskolan, gata upp och gata ned, rulltrappa hit och dit men fann endast tre personer värda att prata med och fota. Tre personer på lika många timmar. Gnark.  
Östersundsbor klär sig trist och får ju nästintill mer än icke godkänt och bakläxa.
De tre som jag valde ut var i alla fall urfina allihopa på sitt sätt. Två helt olika tjejer och en grym kille som var sjuuuukt fotogenique! Ser fram emot att se bilderna på dem. Så på måndag bär det av igen till den kalla staden som det alltid blåser i, för mer jagande av småstadsstilikoner. Jag får börja skriva på texten till reportaget nu då.
Bilder, länkar till reportaget och sånt kommer nästa fredag då det hamnar i tidningen.
Mitt första frilansjobb för LT, wiii! :D
1
Jag snodde papis kamera för att fota lite själv när jag kom hem. Och det gör att jag saknar min älskling ännu mer. För även om hans kamera är grymt mycket dyrare och bättre egentligen så är jag så van min att det blev knas mest. Men här är dagens; Svarta stupisar, Åhléns barn. Brunt linne med superfina detaljer som tyvärr inte syns, Vero Moda. Halvtrensparent, folkloristisk blus, Clara. Svart ullkofta, Pringle of Scotland. Halsband med jätteprisma, egenknåpat. Messengerbag i läder, mamsells gamla. Rosa grodbrosch, Skatbo.
+ Två flätor fästa omlott runt & över huvudet. Och uggletofflor från Topshop. Till det grön kappa med pälskrage, 2hand, svarta handskar, sjal från Oman och pälsemössan.

2
32
Jag kikar ned och ser tjurig ut på alla korten. Fast jag egentligen är både glad och trött. Och sprallig i kroppen.
Träffade Anna, en kompis från skolan, på tåget och gick sedan och lunchade med henne i stan. Hon jämförde mig med en liten figur från en mangafilm, typ Spirited Away, som piper och gör små ljud samtidigt som den skuttar runt. Det är nog en bra beskrivning på mig. En skuttande liten sak som piper och gör nojsiga ord. Mihi

Death cab for Cutie - Marching bands of Manhattan

Nu ska jag skutta iväg till TVn i mina uggletofflor, smutta på en cola zero och kika på idol. Och sen rita rita rita illisar. Jag har så mycket inspiration!!
Puss sockerbitar

The bee said BZzzz

Im a busy little bee! (Och appropå bin så var det en livs levande geting som surrade runt mitt huvud igår kväll när jag satt vid TVn. Vi pratade lite, jag och vimseinsekten,"Hallå lilla geting? Det är november, du ska vara död alternativt ligga i dvala!" Getingen svarade med att brumma rakt in i en glödhet lampa och sa "BZzzz..zz...")
Till saken, som jag egentligen inte har tid med att skriva. Var i Östersund idag och gick upp, för mig, svindlande tidigt vid 06.45 och kände mig medvetslös. Istället för att kika på roliga flygplan på papis jobb, flygledartornet, så somnade jag på en av hans arbetskamraters skrivbord. Sen bar det av till läkaren och en vända på stan i snöfallet som aldrig slutade. Jag har ju köpstopp så det blev endast lite nya, och välbehövliga, söta undies.
1
Så här på ett ungefär var jag klädd idag. Fast med ännu mer lager på lager och halsdukar virade runt mig. Kallt som attan och snöflingor innanför kragen. Chilly vanilly. Jag älskar dock min kappa. Ä.l.s.k.a.r
2
Imorgon bär det av till Östersund igen. Denna gång mitt första större jobb för tidningen som jag ska frilansa för i vinter, i Åre. Streetstylefotograferingsgrejs väntar. Så alla Östersundsbor; (Eh?) ut på stan och se schnygga ut och nåde den som kommer i svart parkas! Illisen är en jag ritade förra veckan. Faktiskt så är det ungefär också vad jag kommer att ha på mig imorgon. Men jag har ju ingen kamera fortfarande. Så det kan jag inte fota. YL!

Cyndi Lauper - Girls just wanna have fun

Screw you H&M

Vet ni. Ibland blir jag riktigt riktigt ledsen, arg och irriterad över den mänskliga naturen. Jag hade för första gången i mitt liv blivit riktigt begeistrad i tanken på att H&M skulle ha ett av sina kända samarbetet med just Robert Cavalli. Robert Cavalli betyder ju nämligen äkta italiensk vulgoglamour, glimrande guld och oh-my-god-klänningar.
Det tycker jag om nämligen. I lagom mängd.
Så i min sedvanliga vinterdepression så var det ett litet ljus i mörkret att veta att jag skulle få stå för första gången i kön utanför H&Ms butik i Östersund en kall vintermorgon i år. Det pirrade i magen.
Så får jag veta av min chef på tidningen som jag frilansar för att nej, kollektionen kommer inte till Östersund.
...
Där krackelerade hela min ljuspunkt i miljader bitar. Blev till intet. Stoft. Söndermosad under Margareta van den Boschs knubbiga fot. Och sen blev jag, om möjligen ja, ännu mer förbannad.
Vet ni vilken som är den mest norrliggande butiken som får in kollektionen?
Uppsala. Ja, jag upprepar, Uppsala.
Vet ni hur långt norrut Uppsala ligger? Kolla
här!
Det är patetisk. Så.jävla.patetiskt.
Tack H&M för att ni är sådanna av ert eget lands folk uppbyggda imperium rika, men ni kan inte ens värna om de som bor ovanför huvudstaden nästintill. Tack så jävla mycket för det.
image2271
Bild från annienyc
Jag hade grymt gärna velat prova den glittrande guldklänningen. Såg den framför mig. Kände hur perfekt den skulle vara för partynätter i Åre på Bygget när ett halvkänt band spelade på scenen. Och kanske kråsklänningen. Och helt defenitivt denna ringen. Den skulle skina upp i vinter på mitt finger. Men nu blir det inte så.
Inte ens en damn liten ring kan jag köpa från butiken. För jag pallar inte med att slåss via en kasst
uppdaterad H&M sida där allt gått åt innan jag ens fått upp reklamtexten
 för Robert Cavalli "How can I miss the party? I AM the party"

On the corner of mainstreet

Så här såg jag typ ut idag när jag sprang som en liten iller med eld i baken till körskolan. Tog lite fel på tid så jag fick slänga på mig kläder som låg i min väg. Vilket resulterade i att jag knorrade in mig i ett par übertighta och nytvättade jeans (ni vet känslan av oh-herregud-varför-åt-jag-det-där-jag-är-en-liten-tjockis), tjockaste tröjan från den australiensiske vännen, basker och en helt annan kort, liten kall jacka. Men vet ni vad det skojigaste är?
Att jag liksom tänkte att jag sparade tid genom att strunta i att byta pyjamaströjan mot en riktig tröja. Så jag hade en sidenpyjamasjacka från Singapore, med björnar på, under alltsammans. Det fnissade jag åt när jag satt i bilden och backade runt gathörn. Sen trummade jag hem på mina små Bambiben i snöfallet igen och drack te.
3
Detta är förövrigt illisarna som jag gav till
UnderbaraClara förra veckan. Ritade när jag satt och åt chockladbollar och kikade på Anakonda med min broder och kom fram till att jag ville ge dem till Clarisen. För hur mycket egoist jag än är och hur mycket jag än älskar att få presenter själv så är det ju så otroligt roligt att ge. Jag älskar att ge presenter! Så jag knåpade ihop en teckning med "mina" aenigma-gubbar också stämde möte ett ögonblick med flickan i en korsning så hon kunde få dem. Faktiskt första gången jag verkligen ger bort en originalillustration!
21

Asha Ali - Fire fire
Den gick jag och broder genom staden på kallaste kvällen och sjöng jättehögt på. Fast vi sjöng "fijaah fijaaaaaaah meet me at the gates of laaaaaaughter" Mycket roligare att sjunga fijah!

Min vän sedan barndomens ljuva och bestialiska dagar, Jannkan Jan tha Man Janiko, ska åka till Washington DC i ett år och au paira. Det betyder att JAG ska till Washington. Jannike; när får komma?
Hanna; när ska vi boka flyg till da united states of america?

Cold as ice, happy as hell

När folk får veta att jag är en egentlig skåning som bor i jämtland frågar folk alltid; "Varför bor ni där uppe, i norr?"
Ja, detta illustrerar svaret mer än något annat jag kan komma på. Bilderna.
De som tycker om skidåkning och fraset av snö under pjäxorna en iskall dag förstår vad jag menar utan att jag behöver förklara. Er andra, ni kan nog aldrig förstå. Men detta, bilderna, är helt enkelt det närmaste svar jag kan ge er. Man ser inga tre dm breda leenden eller fingrar som gör peacetecken men jag lovar er att om det inte hade varit 30 - grader och köldeffekt på 45 - så hade jag gjort både och. Nu gömmer jag näsan i fleecebuffen och händerna i tummisar. Men detta är lycka.


Åreskutan, Bräcke freeride park, vintern 06/07.
Krispig snö, iskall luft, frostiga träd, oändlig himmel, vidsträckta vita fjäll och i goda vänners lag.

Smile like you mean it

Jag sitter här och mår jätteilla. Så är jag lite mörkrädd. Och jag är aldrig mörkrädd. Men jag kan inte sluta tänka på den läskiga gubben i Pans Labyrint. Vill gå ut i köket och koka te. Men det finns en liten risk att han lurar under köksbordet och att jag plötsligt ska se en hand med ett öga kika på mig. Ish.
Så jag sitter ihopknorrad i min stol, ritar illisar och kikar på Desperate Housiwifes. Och innan såg jag på Ugly Betty. Den serien gör mig i vanliga fall väldigt glad. Men idag. Idag ville jag nästan gråta. Vad är det för fel på mig? Jag gråter aldrig till filmer eller uppdiktade serier och jag är inte mörkrädd. Personlighetsförändring deluxe?
1
Just nu inspirerar
Miri väldans mycket med sina fina bilder med härligt ljus och rörelse. Så jag lägger upp lite ljusa bilder från förra veckans äventyr i norr. Jag är glad. Jag ler på kort. Det är sällsynt.
64
Kajsa & Clara.
32
Må änglarna sjunga er till ro, sockerbitar!

Den där Anna, del II

Sist jag varit i Umeå gjorde jag ju mitt egna lilla hyllningsinlägg till mellanbroderns flickvän Anna. (Ja, när jag hyllar på mitt sätt så låter det lite småtjurigt, avundsjukt och aooOoioOowah-igt) Och då måste jag ju också lägga upp denna vändans bilder och därmed hyllning till Annans alla superroliga små saker och ting som jag petar på med förtjusning.
1
Hon är inte både Stockholmare och väldans gullig det lilla livet. Hon har även utvecklat någon sorts smågalen och sjuk fäblesse för svanar. Detta är den omtalade svanduken som hon "var tvungen" att klicka hem från tradera. Kitschig så det förslår med virkade svanhuvuden som sticker upp och alldeles alldeles underbar!
2
Brodern min har även blivit lite smittad av det där med söta prylar. Detta är en liten vas. Som ja, ser ut som en vanlig plastmugg. Men det är det inte! Den är i vitglaserad keramik och hur fräsig som helst. Kommer från designtoget och är helt galet lik en plastmugg tills man klämmer på den och inser att den är i keramik.
7
Jag ritar illustrationer hela tiden. Detta är, som det står på framsidan förvisso men som jag upprepar; 100 år av modeillustrationer. Jag.måste.ha. MÅSTE. Ge.mig.NU. Helt fantastisk bok. Jag har fotat en massa av bilderna. Kommer sen.
6
Hade den här bilden tagits idag hade jag tyckt att den bara var porrig och vulgo. Men det är den inte. Ljuset är sådär, retuschen är minimal om någon, hon är sådär 60-tals vacker och jag älskar den. Otroligt fin bild.
Vill också ha på min vägg!
6
Små fina väskor, börser och plånböcker är en svag punkt hos mig. Denna är inget undantag. Söt sötare sötast.
5
Bror köpte kanske världens coolaste filmkamera på 2Hand sist jag var uppe i norr. Ser den inte ut som en vapen från en sci-fi-film?!
4
Stridspilot är mitt, inte så ioförsig, hemliga drömyrke och har länge varit. Och sen är jag himlans förtjust i konst av alla de möjliga former men främst renässanskonst och då alltså måleri. Tänk om jag kunde bli stridspilot och flyga ett plan som ser ut såhär? Det vore drömmen. Drömmen. Nu sitter de små planen på deras köksvägg och gör mig glad istället och jag kan låtsas att jag susar omkring á la Tom Cruise. Fast jag är ballare..
Och typ längre.
3
En bordell/kalas/asiatisk/rolig mataffärslampslinga!
8
Och så här såg jag ut en dag när jag sprang omkring i Umeå i kylan. Tjocka strumpisar, fina knästrumpor och tjock Zaraduffel. (Fast nu ljög jag. För jag sprang inte alls i skorna. De gjorde svinont. Så jag hasade.)
Kaiser Chiefs - Na na na na naa
För att man får sån lust att skutta runt och vicka på rumpan samtidigt som man sjunger, jätte, högt; NA NA NA NA NAAAAA!

Okej. Jag har en confession to make. Jag har promenerat idag till ICA för att köpa ingredienser till en supergod sallad. Vill ni ha receptet? Nyttigt att promenera, nyttigt med fräsch sallad. Så köpte jag godis också. Och det är det enda jag ätit hittills idag. Skämmes på mig! Jag har så dålig och jag-är-8-år-karaktär när jag är ensam hemma. Det är hemskt! Jag är 19 år och kan verkligen inte sköta mathållninge eller för den delen laga mat. Kan inte någon hötta med fingret och i alla fall lära mig att..koka makaroner? Gnyl.
Så nu har jag ont i magen. Av sockret. Och mår illa. Ska gå och knapra lite kikärtor och skämmas.

Beautify

De här bilderna från Facehunter är ju så vackra att jag dör!
Jag har helt enkelt inte ord för att beskriva de olika bilderna och hur förtrollande fina de är så jag säger bara titta på de makalösa sminkningarna, detaljerna, fullkomligheten, maskerna, klädseln och det artistiskt dramatiska.

Just nu är jag ju så hooked up på masker. Vackra, mystiska, lekfulla masker. Här är illisen jag gjort igen som är den enda med en mask som är inlagd på datorn. Jag var skeptisk till hela grejen med att gå tillbaka till någon sort barock baltid när man skulle dölja sitt anlete men nu förstår jag Maria Gripes tolkning av bal i "Egna världar". Det är magiskt att blicka ut från en riktig, halv/hel eller målad mask. Underbart!
1

Bu!

Det är svårt att inse det riktigt roliga i hur vi ser ut om man inte var med men tro mig när jag säger att vi garvade en hel del när vi pysslade i timtal för att se så illa ut som möjligt.
Något av det roligaste var dock när Hanna beklämt stirrade på sig själv i spegeln och pep "Men jag är ful! Jag ville ju vara snygg. Inte såhär. Jag har ögonbryn som Sandy! Buuuuuhuu" 
Sen tog Hanna även över rollen som den mest nevrotiska och sa saker som;
"Men Kajsa! Varför är du så lugn?"
"Hur kan du bara sitta där och titta på TV. Vi har bråttom. Varför är du så lugn?"
"WaoOooOOoaoOoaA!" Kanhända så sniffade hon lite för mycket på den kolsvarta hårfärgen?
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Finns ingen bild där man ser alla mina kläder men tanken bakom var japansk skolflicka á la asiatisk skräckfilm med A-linjeformad klänning, ljusa strumpisar, svarta knästrumpor, dockskor, mörka ögon, lång lugg och rakt hår.
Resultatet blev kanske lite mer ond och död docka men det funkade finfint så också.
HannaHjärtat blev en drottninglik spindelbrud som typ ingen kände igen. Mycket roligt att se alla förvirrade miner!
Klicka för att stänga bilden

Klockan 02.30 på natten är man kanske inte som snyggast. Och särskilt inte när man är sminkad überblek och glåmig runt ögonen. Och verkligen inte från en vinkel som får en att se ut som en lite utplattad köttbulle.
(tack för den Hannagrisen...)



Men den oskrivna lagen? Moralen?

Jag känner mig semi-handikappad utan min kamera. Som vanligt kommer den kära Murphy och hans älskade lag uppblandat med lite moment 22; jag har ingen kamera för första gången på evigheter och därför har jag ju också supermycket som jag vill fota och dokumentera. Jey!
Men i brist på den där lilla kameran så tar vi dessa bilder då klädseln är nästintill densamma.
Fast plus en stickad angoratröja och tjocka, grå strumpisar.
Rutiga tygskor, 2Hand. Smårandiga shorts, Zara. Vitt linne med små rosor, Gap, London.
Oversize skjorta, favorit från mamsells garderob. Lila satinväska, Indiska.

2
5
Nu ska jag skutta iväg till duschen (jag struntar i den där springturen jag var sugen på igår, 3 - grader och is på backen lockar till brytna fotleder) och sedan ta itu med en illis som jag ska göra klar till en rar flicka.

Billie the vision & the dancers - I´m Pablo (The world according to Pablo)
För att den är så söt och gör mig så glad och sprittig i kroppen, vilket behövs kalla dagar som dessa.


Blipiti blopp blop

Jag är trött. Har ont i huvudet. Är lite ledsen för att min kamera nu officiellt har tagit livet av sig. Är svart i ögonen sen Halloweensminket igår som vägrar gå bort. Mitt hår är skitigt och luggen lever sitt eget vilda lilla liv. Utan mig. Nämnde jag att jag hade ont i huvudet? Så är jag sugen på poppisar.
Mysig dag med Hanna igår och idag. Och inatt även om musiken var fel, folket var fel och den rätta stämningen aldrig inföll. Eftersom då min älskade lilla kamera, you rest in peace my love, gått och tagit livet av sig så har jag inga bilder. Det gör mig stressad. Jag fotar ju varenda dag! Men Hannan har så jag väntar på hennes.
1
Jag känner mig lite som flickan på illisen som jag ritade. Som att man klädde upp sig lite för bra för ett party som inte blev vad man förväntade sig och så sitter man där, har sparkat av sig skorna, klänningen puffar sig och man orkar inte ta bort sminket.
Jag.har.så.ont.i.huvudet.

Coldplay - Speed of sound

Update;
Insåg nu att det lät som om jag aldrig mer skulle fota bilder. Men var lugna mina nära och kära. Jag ska för det första snart införskaffa en svindyr och svinbra systemkamera som jag kan ta grymma bilder med både privat och till mitt frilansjobb men sen kommer en ny liten smidig digitalkamera också köpas typ denna vecka så att jag kan fortsätta som vanligt. Måste kunna fota till bloggen, på alla spektakel jag ställer till med och i Oman om en månad. Så var lugna mina sockerbitar. :) Vill ni redan nu se bilderna från min Halloween så kika hos
Hannisen!


Don´t be a stranger

Om 30 min ska jag sitta i bilen för att brumma mig iväg på den blankistäckta vägen upp till Björnänge där HannaHjärtat väntar. Jag misstänker att hon kommer att försöka tvinga mig att äta typ makaroner med ost, curry och ketchup men det kan hon glömma. Sen blir det dock kostymering, smink och antagligen en hel dramatisering inför Halloweenfest på CC inne i Åre. Ska bli grymt. Just nu är jag ungefär lika pepp som en pepparkaka men det kommer så småningom. Ritade en illis i Umeå i veckan hos broder som passade till Halloween med tanke på utklädnad och kan-du-se-vem-jag-är-bakom-masken som blir så fort folk får lite Draculatänder och fakeblod.
En kattmask skulle sitta fint men det är ganska så fjärran ifrån vad jag ska vara.. mer om det får ni se imorgon.
1
Dagens klädsel går i vitt svart och rött. Det gillar jag. Enkelt kan vara det bästa ibland.
Ett av badrummen fick agera lokal då mamma dammsugade hallen med en frenesi som inte gick att undgå. Blev lite american trashy med badrum och nedtonat ljus. Och sista bilden är bara ett test för om man kan måla bra med en flytande kajal på handen. Det kunde man. Nu har jag ett öga där typ som äckelgubben i Pans Labyrint..
Svarta stupisar, Åhléns barn. Vit tisha med tryck, H&M. Nitarmband, random från barndomen.
Röda naglar med Jet-Set 501 från L´oreal. och slarvig Lilly Myknut.



Kanye West - Good life
För ibland är livet bra. Och då ska det se ut som i videon till just good life. Som en tecknad, ständigt ommodifierad seriestrip som kan sluta hur som helst.

Skatbo

I min nya förälskelse till café, café Schmäck i Umeå, så fanns det dessutom bara för att gör allt ännu bättre även en sån där underbar liten butik, Skatbo, som fick en att bli ett barn igen. Nog för att jag har svårt att hålla fingrarna borta från att pilla på söta saker i vanliga fall men detta tog nog priset. Kolla bara in den fina inredningen av retro, ny design, massor av otroliga smycken och bijoutirer, second hand, gamla affischer, modemagasin och små plåtleksaker.
10
3
Ny ung, svensk design i begränsad upplaga i såväl klädform som smyckesväg.
8
7
7
Fantastiska örhängen i origami fast miniformat. hade jag haft hål i öronen nu så skulle jag lugnt köpt minst två par. Otroligt fina och gjorda av en tjej som bor i Umeåtrakten.
6
5
4
Det är en sån här butik jag skulle vilja ha en dag. En fin, men dock betydligt större lokal,affär/butik där jag kan plocka in ny och gammal design som jag själv behagar och tror på. Blandat kläder, smycken, fina saker, 2Hand och nytt, accessoarer, söta väskor och massor av fina böcker och tidningar. Och så ett tillhörande minicafé med världens godaste varm chocklad, te och små kakor som serveras på oregelbundna fat med mönster på.
3
2
1
image1292
2
Hur många broscher i lagom prisklass som helst fanns det dessutom och som jag skrev igår så samlar jag ju i liten och unika skara på just broscher så en var ju tvungen att hamna i mitt ägo. Den som fick äran, denna gången, blev den illiga grodan som jag redan ser framför mig ska följa med genom mitt liv. Kvackelikvack.

Befinner ni er i Umeå någon gång så rekomenderas café Schmäck med tillhörande minibutiken Skatbo.
Kungsgatan 49 i centrala Umeå och nära butiken Kii.
www.schmack.se

Its my heart you´re stealing, its my heart your´re breaking

Jag tror att jag vanligen klär mig ganska tjejigt. Flickigt. Mihihihi-igt. Ja helt enkelt ganska feminint. Dock som den pojkflicka jag var som liten och som fortfarande finns innuti så försöker jag alltid att blanda in lite edge på något sätt i min klädsel. Jag kommer aldrig att bli en rocker med kajalade sötögon, men jag kan ju i alla fall bryta mönster och vara jag i en blandning av sött och hårt/personligt/vasst/annorlunda/kontraster.
Vissa dagar känner man för folkloristiska klänningar, pumps och rosetter i siden på snedden i håret och dockmun, och andra dagar vill man inte alls. Då blir det lite mer såhär. Pojkigt och lite androgynt kanske?
Jag älskar i alla fall mina kleinblå jeans som är betydligt mer skarpa i verkligheten. Synd att jag knappt använder byxor dock. För det är skönt. Och bekvämt. Och lättare att köra bil i.
1
Det är precis så iskallt som man skulle kunna tro ute idag. Jag är en norrlänning med alldeles för kallt blod. Jag är nog mer en skåning med gyllene rapsfält i ådrorna och svalor i hjärtat.
Svarta små gubbskor, Skopunkten (ett av sommarens bästa köp!) Kleinblå stuprörsjeans, Vero Moda
Svart skjorta, Rabalder. Art deco armband i emalj och metall, arvegods.
34
Jag har köpstopp ju. Sedan sist jag var i Umeå och
konsumerade som en liten kassako. Nu ska jag prioritera upplevelser, det vill säga resor, istället och dra ned på köp som faktiskt är överflödiga. Men detta linnet har jag sucktat efter sedan jag såg det första gången. Svart, ganska vid, lång modell, knappar fram och fina band i ryggen som nästan ser ut som hängslen.Och se, jag ler faktiskt på kort. Kan bero på att jag ser framför mig alla tillfällen jag kan använda detta linne till. H&M, 149 pix. (Är förresten inte nyckelbenen/halsen och axlarna/skulderbladen/nacken det finaste på människan egentligen?) Sen inköptes denna makalösa brosch i en butik som jag ska skriva, och tipsa, mer om sen. Jag samlar på broscher och denna gick inte att motstå trots köpstopp. Naturtrogen, tung groda med fina små fingrar och tår och knallrosa, glittrande kropp. Clarisen godkände köpet så vad annat kunde jag göra än att få den att bli min? Lilla grodan och jag är bästa vänner.
2
Imorgon blir det Halloweenfest utav bara..ja, helvete i ÅreCC. Det ser jag fram emot. Verkligen. Ska dokumentera skräckscenariot så gott jag kan. Oh yeah

All my life, panic in America

Man har sina lyckliga stunder och man har sina mindre älskvärda stunder. Som den egoist jag är, ja jag är ju i alla fall ärlig med att jag är egoist, så har jag svårt att ibland uppskatta små saker i livet. Allting ska vara så jävla bra för mig hela tiden. Helst kompromisslöst, Kajsa centrumfierad och med en konstant nivå på rosa moln. Så är det dock inte i mitt liv. Fast jag vill. Kanske därför jag är arg så ofta? I vilket fall som helst så har jag en sån där lycklig stund nu. Då jag inser hur bra jag har det. För när jag tänker efter så vet ni vad? Jag har allt jag vill ha. Och faktum är att det mesta som jag fortfarande vill ha är inom räckhåll. Och då räknar jag inte in svindyra designerväskor och små paradisöar i västindien för det är inte så rimliga saker. Men in rimlighetens namn så är mitt liv ganska komplett för tillfället. och det är jag glad, och lycklig, över. Och tacksam för.

En sak som gör mitt liv lite mer rosa just nu är att jag fått lära känna Clara. Denna flicka som gör skäl för varenda stavelse i "underbara". Det är något magiskt i att träffa människor som man tycker om, kan prata med, fascineras av och lära känna. Just nu saknar jag en
annan sådan person, en sån där människa som jag är tacksam över att jag har till viss del i mitt liv, som jag mer än någonsin inser att jag måste hälsa på i Paris snart snart snart.
3
1
2
Café Schmäck i Umeå med fräsig retroinredning, massor av goda saker (som är väldans livsfarliga för en nöt och mandelallergiker som mig) och trevligt sällskap i form av Clarisen då. Jag älskar att sitta och fika i evigheter. Dricka ljummet te, vicka med foten under bordet, kika på människor, prata om allt möjligt och göra små pyramider av smulor på bordet. Det är livsglädje i ren och fint koncenterad form.
6
5
4
Har så mycket att blogga om att jag blir stressad. Tur att jag har ett jobb där jag kan skriva av mig om just sådanna saker också. Där jag kan få reflextera över gigantiska och mindre gigantiska moderelaterade grejer och sedan pyssla med bloggen på ett mer personligt sätt. Då får jag delat upp det så att säga. Umeå ger mig mycket inspiration. I form av alla bilder jag tagit. I form av samtal. I form av chockladbollar jag ätit. I form av allt möjligt. Jag hoppas kunna ge lite mer bilder från kalla nord senare idag. Och på min knallrosa groda till brosch från ett glittrigt skatbo till affär. Ja, det kommer mera.

Razorlight - America
Jag älskar gitarrspelet. Hans fina lite ojämna röst. Frasen "a lot of cigaretts, ´cause I cant get no sleep"


Come with me to the rooftop and I make my snowflakes dance

Gnark. Hemma ifrån Umeå. Sex timmar i bil och benen i rumpan gör ont. Trots att jag är ungefär lika stillasittande i en bil som en 4 åring. Ren respekt för mamsellens bilkörning i halka och snöblåst som gjorde att jag inte bökade ner mig baklänges i sätet med pannan mot växelspaken..
Det märks dessutom när jag är trött. För då börjar jag fnissa åt ovanligt löjliga saker och sjunga små sånger som jag knappt kan hälften av orden i. Långsamt men säkert driver jag andra i bilen till vansinne. Tills jag däckar det vill säga. Och då vanligen med huvudet typ nermosat vid växelspaken och ett öra i CD-intaget.

Nu ska jag sova. Eller kika på TV. Typ både och. Ville bara visa lite fin inspiration som jag haft liggande och som alla borde få se. Imorgon; körskolan och lite rally på isiga gator.
Le Rouge Baiser Lipstick Cosmetic Giclee Print
De vackraste affischerna hittar man lugnt på allposters.com. Detta utsökta ansikte planerar jag att trycka på en vanligt vit tischa. Hur klockrent vore inte det? Vitt, svarta och en knallröd mun!

Salvador Dalis underbara och ack så morbida ballerina. Förhäxande läskig och obehaglig men ändå så fin.
image1271

Over and out. Mina ögon svider av grus. Godnatt alla sockerbitar!