De tre vännerna och paljetthögen

Vissa vänner har man stundtals i livet, vissa kommer och går, en del finns där för en alltid. Men så finns de där som man vet att man kan ringa mitt i natten och gråta till, de som kanske inte alltid delar ens åsikter men älskar en ändå, personer som man kan skratta hejdlöst med åt ingenting, helt enkelt vänner som verkligen är vänner.
Som man älskar gränslöst och precis sådär klichéeartat som allt detta låter.
Återigen hade Hannagrisen, jag och Jan the Man en sån där makalöst rolig helg där ingenting egentligen är mer udda än vanligt men ändå stundtals innehar ögonblick jag aldrig kommer att glömma.
Om mindre än två veckor försvinner Jannkan, flickan som jag på något sätt alltid varit vän med känns det som men som jag först och tragiskt nog de sista åren verkligen upptäckt är en såndär vän av ordentligt vänkaliber, till USA ett år för att uppleva en av sina stora drömmar. Och det är bara av ren och skär egoism från min sida som jag vill att hon ska stanna. För att vi ska kunna promenera, prata, fula oss och diskutera invecklade och inte alltför invecklade ting. Men jag kommer att vinka av henne och säga hej då på oviss framtid och önska henne all lycka till. För jag vill vara en sån vän som hon är för mig, alltid stöttande och där för mig, och låta henne åka.
Några veckor senare försvinner även HannaHjärtat mitt iväg till det som jag för några månader sedan trodde skulle bli vårt äventyr. Mitt och hennes första reseäventyr. För är det någon jag känner att jag kommer att spendera många, långa, korta, konstiga, roliga, skrattretande, bisarra resor med så är det Hanna. Hon är min perfect match i så mycket. Vi är så olika i otroligt mycket, men vissa saker är vi i varandra så lika att det är läskigt. Hon är mitt hjärta. Men resan hon snart gör till Frankrike kommer hon att göra utan mig. Och det gör lite ont.
För det är så många fantastiska stunder jag vill fortsätta att dela med henne nu, och inte sen bara. Men även mitt lilla hjärta kommer jag att vinka hej då till efter nyår. För jag vill att hon ska göra det hon vill och inte stanna hos mig bara för att jag vill det. Men det kommer att göra ont att två av de bästa mina reser. Jag är inte hel utan er.
Jag kommer att sakna er flickor. Och glöm aldrig att jag älskar er. Hur sällan jag än säger det och hur arg jag än oftast tycks vara. För det gör jag. Älskar er.
2
I wish I could say that we will be friends forever. But I can´t. Noone can. But for now on and as long as I can, I hold on to you. I will. And I hope it´ll last forever. 
43
4
Plötsligt känns paljetthögen, eller den egentligen så eftertraktade lilla paljettkjolen, från H&M inte så viktig i mitt liv längre. För vem kan jämföra materiella ting mot vänskap? I all sin klychighet.

Kommentarer
Postat av: Hanna

It will last. Forever and ever. Jag älskar dig vännen.

Postat av: Julia

Jag avskyr att säga adjö till folk man älskar. Skicka iväg dem till någonstans långt, långt borta och inte veta när man får hem dem igen. Hade jag varit en sån där person som är bra på att gråta hade jag gråtit floder av saknad. Nu är jag dock inte begåvad med den egenskapen så det enda jag gör är att tillbringa sömnlösa nätter med saknad, eller andra-sidan-jordklotets-prat via Skype.
Vid avskedet tror man att nej, det här kommer aldrig funkar... man har ont av saknad. Men på något sätt överlever man, man klarar sig. Det ordnar sig, även om man fortsätter känna saknad.
Jag och mina vänner har alltid sagt: "Miles apart. Close by heart." För det är inte avstånden som är det viktiga, det viktigaste är att man har varandra även om man inte befinner sig på samma kontinent.
Kram!

2007-11-27 @ 23:08:38
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: Universalappeal

Nej precis!

2007-11-27 @ 23:41:59
URL: http://universalappeal.blogg.se/
Postat av: Egoina

hoppas du blir pigg snart då.. hehe ;) söta bilder!

2007-11-27 @ 23:53:20
URL: http://egoina.blogg.se
Postat av: Annika

Men åååh! Finaste tjejorna. Jag vet hur smärtsamt det är att lämna och blir lämnad, kära söta Kajsa. Men dina flickor har otrolig tur som har dig som vän, och du som har dem. Och då har många, många andra som kan vara dina vänner när det blir för tungt att vara ensam
- även om vissa av oss också bara finns här på avstånd.

2007-11-28 @ 01:09:26
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Sofia

Det sista var snyggt skrivet! =) Vänner betyder mest, inget går upp mot riktigt bra vänner! så är det bara! =) hoppas du får en toppen dag!!

2007-11-28 @ 09:48:11
URL: http://sofialandstrom.blogg.se
Postat av: juliaJulia

You deserves the best! Du e guld värd kajsa!
Kramar

2007-11-28 @ 11:49:43
URL: http://minileaf.blogg.se
Postat av: Elisabet

Det har du rätt i faktiskt.
Ha en jättebra dag!

2007-11-28 @ 12:22:46
URL: http://stenvreten.blogg.se
Postat av: Elisabet

just det ja, lvn har jag kollat upp i butik och den var äkta faktiskt, man måste ju ha tur någon gång!

2007-11-28 @ 12:23:42
URL: http://stenvreten.blogg.se
Postat av: Jannike a.k.a Jan the Man

Kaaaaaaaaaaaaajsaaaa!!! :'''( Jag kommer sakna dig så mycket! Vi har aldrig stått särskilt nära varandra under alla år som vi ändå har känt varandra det måste jag erkänna, men nu de senaste åren så har det verkligen förändrats! Jag ser dig som en av mina absolut bästa vänner, och det hoppas jag att du vet! I love you, and I always will. Vi ska vara vänner LÄNGE! Punkt.

2007-11-28 @ 12:46:50
URL: http://holdmypocket.blogg.se/
Postat av: Disa

haha, sötnos kajsa! klockrena kort :) jag fick mig ett gott skratt... Måste säga att kjolen är vääldigt snygg! Puss&kram sötis

2007-11-28 @ 22:25:40
URL: http://bizuuu.blogg.se
Postat av: Hallvardgunhild

Hi, I have been here for several times now and thought to sign your guestbook. Very nice! Keep up the good work...

2008-10-24 @ 11:08:56
URL: http://hallvardgunhild.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback