Kan man röka morot?

Idag tänker jag överhuvudtaget inte sticka nosen utanför dörren. Jag kompenserar det med att sitta vid skrivbordet och låtsas att jag är kreativ samtidigt som jag lyssnar på musik och läser intressanta bloggar med en glipa öppen ut så att jag kan lukta på den blöta, kalla höstluften.
Ska tuscha en massa illustrationer som jag skissat fram i helgen när jag som vanligt legat i min säng och ritat. Jag skyller alltid skevheter och sånt på det. Man kan inte rita så rakt när man har en kudde som underlägg.
Iklädd nya saker och en gammal älskling är jag idag dock. My tribute to the carrot!
1
1. Det regnar. 2. Jag fryser. 3. De två förstnämnda skälen gör att jag inte tänker gå ut och fota idag. Vill ju dessutom inte trampa på någon liten groda som är lycklig över vädret! Eller snigel. Och ekorre.
Svarta lackpumps med knytning, Skopunkten. NYA! Orange strumpisar, H&M. NYA!
Svart, puffig klänning, H&M. (Älsklingen) Jätte stort, jätte tung halsband med fina orange stenar, H&M.
Etnoarmband med inlagda stenar i vitt/svart/orange, India. NYTT! Knallorange nagellack, Depend.
 + En massa bisarra lockar. Men jag tycker dock om dem för vad de är. Bisarra.
32
54
6
Fick så himla fina kommentarer igår. Eller, jag har fått så himla fina kommentarer den senaste veckan när saker och ting inte varit så bra. Och om ni anade hur mycket det betyder! Jag känner mig patetisk som blir så glad, men jag står för det. Jag blir otroligt glad av allt det fina, rara, söta, snälla. Och när jag dessutom får beröm för mitt hår, som jag alltid och konstant är arg över så är det ju lite extra kul. Mitt mellannamn borde vara Trasselsudden men roligt att folk tycker att det ser ut att vara drömhåret. Det är det inte, men ni kan få låtsas det! :)

Sen när jag ändå var inne på det där med orange. En färg som folk ofta tycker är så ful. Okej, orange är inte så himla fint, men det är en rolig och spännande färg! Hämtade en morot att knapra på och slogs plötsligt av tanken på min väska! Innan Anya Hindmarch ens hade kommit på tanken med "Im not a plastic bag" och
mina cravings för det miljövänliga följde så fick jag ju denna av faktiskt exakt samma skäl. Att den är miljösnäll och återvunnen av små roliga juiceförpackningar. Svunna tiders minnen, och sand från stranden i Båstad, vällde över mig när jag vände och vred på den. Min väska. Dessutom står det Fun Chum överallt på den. Bara det är värt att älska den för.
7
8
Fun Chum.

Israel Kamakawiwo Ole - Somewhere over the rainbow/Wonderful World
Okej, jag är så jävla hooked up på denna. Men lyssna (YouTube)! Den är helt magiskt vackert.
Och man kan sjunga med jätte bra. Det gör jag. Jätte högt.
 "Thats were you fiiiiind me" Nananana naa

e-bay

Kanske är jag världens största fegis, eller världens största realist? Men än så länge har jag aldrig känt mig manad att buda hem något från e-bay, tradera eller någon liknande site. Jag skulle bli så grymt sur om jag blev lurad, vem skulle ioförsig inte bli det, men även om jag vet att det finns många som är seriösa så tror jag att det är så mycket som bara är ren bull och lurendrejeri. Så jag inväntar det ögonblicket då jag inte kan hålla mig och måste måste måste testa att buda hem ett par fantastiska små pumps eller en vintageklänning. Men tills dess så kikar jag bara runt och undrar hur många av säljarna som är potentiella bluffmakare?!

Samtliga från US e-bay, samtliga begärliga på helt olika sätt. Vintage, nytt, handsytt, asiatiskt, europeiskt, design.

Jag är faktiskt ganska nyfiken, hur många är det egentligen som brukar buda på saker på siter som e-bay? Och hur brukar det funka, har ni blivit lurade eller går det bra för det mesta?

If the trees are still green in November

Hanna susade först runt sylarna i helikopter men sen tog hon sig ned på marken och lekte med mig en mysig dag i Åre under höstmarknaden. I varsin lejongul skinnjacka var vi kalla men det spelar inte så stor roll när man har trevligt. Fika på Lok & Latte med sockerstinn chockladtårta, lite shopping (För Hanna, jag är en god flicka och höll mig i skinnet) och besynnerliga rekordförsök ägde rum.  
1
Små, ljusa loafers med broderier, DinSko barn. Svarta strumpisar, Åhléns.
Nya mönstrade klänningen, H&M barn. Stor kofta, Papis från Style. Skärp i midjan, 2Hand.
Lejongul skinnjacka, vintage arvegods. Gigantisk sjal, köpt i Oman, Salalah. Orange halsband, ingen aning.
2
3
Klicka för större bildern. Click on the pics for bigger photos. Ja, jag antar att jag är besynnerlig.
45
Jag tycker om löv. Kasta, bygga med, samla ihop, sprida ut, plocka, sätta tillbaka, kika på, riva sönder, smaka på, leka med, sätta i håret, lägga i mönster.

Vive la Fetê - Mais

Cosy day with Hanna my sweetheart in Åre. Talked, walked and froze our swedish butts of. Wore my new dress from H&Ms childsection and my, for the moment, favourite vintagejacket in leather. Then I ran around in the forest on the backside of our house and took a lot of more or less normal photos. I like leafes. As you might see.  

Det gyllene snittet

Mjuka och skarpa skuggor. Väldigt ljust ute är det i alla fall.
1
Hittade inte min rödrödröda Benettontröja som hade smält ihop med alla höstlöv i bakgrunden och gett sitt minimaliska men ändå existerande stöd för Burmeserna. Så det blev en rutig liten skjorta.
Dockskor, de nya från Skopunkten. (Som gnagde hål på mina hälar på vägen till ICA och tillbaka)
Svarta stupisar, Åhléns barn. Vitt linne, H&M. Svart/vit/grå/röd mönstrad sjal, 2Hand.
Rutig skjorta, Jam. Blandade armband ifrån; India, egenknåpat av mig på Astrid Lindgrens barnsjukhus för ett par år sedan, Paris, Singapore och läderskärp här använt som armband. + Oborstat hår och en kotte
2
43
6
Som extra support tog jag sedan även på mig handsydda, broderade lädertofflor. Som jag råkade gå ut på gatan i. Ojsan.
Nagellack som används just nu lite huller om buller. Silvrigt från Oman som trillar av om man petar på det men som glittrar fint, mina rosa nyanser och det illiga orangea.
75
Egentligen är jag inte fullkomligt så albino som det ser ut som. Men jag tycker om att dra i de där små knapparna som bestämmer ljuset åt det bleka hållet. Bilderna bli så askiga men ändå skarpa och det tycker jag om.

Non Je Ne Regrette Rien - Edith Piaf The Perisher - My Heart
Snow Patrol - Run Timbaland feat. One Republic - Apologize
Det är fredag. Då får man lite mer. Lite extra. Fyra låtar som jag tycker om just nu. HannaHjärtat gör soundtracket till mitt liv för tillfället kan man säga.

I love the light in fall. Chilly air, burning leafes, sharp colours and everything covered with an amazing lightblue sky. Today im wearing a red top for showing my support to Burma and the people that are fighting for democracy. And listening to music that mostly my friend Hanna has send me, she makes the sountrack of my life these days.  

I was dancing upon the clouds, now im falling

Vädret fascinerar mig. Imorse vaknade jag med en känsla i kroppen av att allt jag drömt var sådant som skulle komma att hända. Så jag gick ut för att få bort de tankarna ut huvudet. Och ute så sken solen genom brandgula löv, fick gräsmattan att glöda som en filt av smaragder och luften var isande kall så att det bildades små moln ur min mun när jag andades. Små vita moln som tonade ut och försvann. Jag var tvungen att gå lite i pyjamas, barfota på gräsmattan och känna frosten i gräset under fötterna.

Sen funderade jag på munkarna i Burma, deras vilja att vara fria, uppleva demokrati och självständighet.
 Det borde vara en rättighet att få vara fri. Så jag gjorde som många andra på bloggar, youtube, facebook. radion och TV och tog på mig en röd tröja för att visa mitt stöd till de som dör för att de säger sin åsikt om demokrati.

Något av det finaste som finns är när de i filmer skriver meddelande på speglar med läppstift. Det är mystiskt vackert och surrealistiskt att läsa bokstäverna som blickar tillbaka genom sitt eget ansikte. Så jag skrev lite på min spegel. Det kommer nog att göra min mamsell irriterad. Men jag tycker att det blev fint.
8
9

Och för er, som jag, som tycker att Pradas tonade pumps är något sagolikt vackert och skulle vilja se ett par liknande sticka fram mellan löven i höst på fötterna så
läste och såg jag detta.(Sjätte inlägget ovanifrån) Kanske finns de även på svenska Zara? I Amsterdam kan man hitta dem i alla fall.

Falsk lycka

Jag har kommit till insikt och blivit vän med tanken på att jag antagligen för resten av mitt liv kommer att må dåligt i perioder. Att jag blir väldigt depressiv, ledsen, sorgsen och kall i hjärtat. Det är jag. Och kommer alltid att vara jag.
Tabletter hugger av de värsta kanterna, de vassa sakerna som får mig att vilja ligga under en sten och blunda. 
Men inte förräns nu har jag insett att hur svårt jag än har att lita på människor, så finns det de som verkligen bryr sig. Som alltid finns där. Som försöker finnas där. Och när denna vecka borde ha varit magiskt fantastisk, rolig, fylld av bara glädje, så blev det bara ett enda svart lock. Då ville jag inte mer. 
 Men så plötsligt så finns det människor där. Med fina ord, uppmuntran och vänlighet. Och det är människor som inte har någon skyldighet i världen att vara snälla mot mig. Inte på något sätt alls. Men de var snälla ändå.
Och det hjälper mer än någon medecin i hela världen. Tack.
1
Just nu vet jag inte hur någonting blir. Jag är glad över mitt frilansjobb för LT som nöjes- och klubbjournalist men jag är redan så less på att frysa in till benen i höstkylan som smyger sig in med kalla fingrar. Jag vill sitta på ett plan med mitt hjärta på väg mot ljuset och solen. Men jag vet ingenting. Så idag var vi i Östersund.
Gubbskor, Skopunkten. Svarta strumpisar, Åhléns. Mönstrad kjol, Zara.
Linne, H&M. Grå kofta, Filippa K. Lejongul skinnjacka, vintage arvegods. Blått och grått, egenknåpat halsband.
Liten crossbody-väska, Indiska. Stor halsduk, köpt i Egypten. Eller Singapore.
2

Klicka för större bilder. Klick on the pics for bigger photos. Köpte världens finaste klänning på H&M barn som jag ska bo i, i höst och ett svart halsband med mini-peacemärke och blomma. 
image1072
Inbakad fläta på vänster sida som övergick i en vanlig fläta.
4
8
Gjorde ett litet höststilleben av tröstshoppingen ute bland träden på baksidan av huset, och på en stubbe.
Två etnoaktiga, afrikainspirerade armband i rostiga toner som passade ihop med kottar, bär och löv.
9
Mitt nyknåpade halsband ifrån gårdagens deppkväll synd litet. Runda ringar av pärlor ihopsatta till en kedja av varannan turkos, varannan svart. Sen satt jag och mös i skogen en stund. Luften var isande klar och marken var kall. Men det gör inte så mycket när det är så fint. Flätade in lite löv, bär och virade en söt ranka till snodd.
Skört men fint.
Lite lingon blev middag innan marken blev för kall och jag gick in.
image1070

Damien Rice - The Blowers Daughter

I loved you with a fire, now its too late

Igår babblade jag om min fäblesse för accessoarer. Saker som är annorlunda, spännande, udda och nästintill omöjliga att bära. Som får andra, och en själv för den delen, att haja till.
Just nu är etno, mycket trä mustiga färger och inslag av metall, favoriter men jag har börjat kika mer och mer efter moderna, lite åt det surrealistiska hållet också. Plast har varit ett hatmaterial hos mig, både pga. att det kan kännas så billigt och för att det inte är särskilt miljövänligt, men jag har börjat ändra åsikt litet.
Coolast just nu är Cajsita, som jag bloggat om förut, Calvin Kleins stilrena och de nästintill magiskt sagolika smycken av kåda som finns på Invit i Båstad. (Men som dock inte kan skriva ut vad märket heter på hemsidan...)
3
2
Min personliga minibazaar.
1
54
När jag var sur i sommras över att det inte blev någon Way out West för mig så ritade jag en hel del. Och resultatet blev bland annat vad-man-kanske-skulle-kunna-ha-på-sig-på-en-festival-illustration. Grejen är ju den att jag aldrig i mitt liv skulle kunna åka på en festival där man måste bo i tält, knata runt i lera, se när människor kräks och dela toalett med tusentals andra. Not my cup of tea helt enkelt. Men man kan ju alltid låtsas? ! 

It seemes like everybody does it allready and I got some questions about it the other week so I guess I can start do it also? Write a short thing in English too, for those that dont understand our odd language.
Im always into jewelry but this fall im even more addicted to getting cute, weird and special accessories. Plastic is kinda fantastic when I think about it and Cajsita is making the coolest necklaces and earrings!
Then I drew some illustrations of how it could have looked if I were at the Way out West in Gothenburg, as I wanted so bad to be. But you will never see me sleeping in a tent...

Turkiet tur och retur

Har jag nämnt att jag tycker om accessoarer? Konstiga groteska udda fulsnygga och helt obärbara accessoarer?!
Det gör det mer spännande. Verklighetens ultimate fighting typ.

Coolaste halsbandet så far från det jag sett på style.com och visningarna. Bling XL från Vera Wang.
Och schnyggo skon från Prada som gör säsongens kanske finaste?

Timbaland feat. One Republic - Apologize

Oh baby baby, its a wild world

Tidigt, tidigt upp för att köra in till stan och skutta av vid vägvärket för att göra körkortsteoriprovet. Och jag kan ju meddela de som inte vet det att man måste i de flesta fallen vid samma tillfälle ta kortet som ska sitta på ens körkort och därmed följa med en typ hela livet. Jag såg ut som en oborstad liten apa på mitt kort. Kul när jag ska visa fram det för polisen. "Ja, apan på bilden är jag".

Svarta gubbskor, nya från Skopunkten. Svarta leggings, random märke. Knästrumpor, Lindex.
Äppelgrön skjortklänning, Vero Moda. Stickad, turkos tröja, H&M.
Rutig jacka, H&M. Turkos- och grön sidenscarf, köpt i Egypten. Grön, stor brosch, arvegods.

1
Och trots den förvirring som rådde imorse så gick provet bra bra bra. Teorin är klar och jag planerar på att bli nästkommande Colin McRae!
2

Några småpics. Köpte ett par orangea strumpisar på H&M. I höst vill jag ha färg på benen!
6
Mina virkade små örhängen i form av blommor. Var inne på Glitter och andra butiker snabbt idag i Östersund för att hitta fina clips men det fanns inte något som inte såg ut att vara taget ur en sur tants byrå. Såväl örhängena som min favoritbrosch i form av en fin fluga, arvegods, var med idag.

Laleh - Forgive but not forget
Just nu tror jag dock aldrig att jag någonsin kommer att kunna vare sig glömma eller förlåta om vem det nu än är som bestämmer i detta universum tar min "lillebror" ifrån oss. Det är inte rättvist.
Nu ska jag till sjukhuset i Östersund

I sad; Cut it of!

Jag babblade innan idag om det där med lugg. Och jag är seriös. Jag hatar dock när folk försöker ragga kommentarer genom att ställa korkade frågor till läsare och sedan surfa runt på varenda blogg i hela Sverige och lämna en kommentar där det står typ "Ska jag köpa jackan från Ellos eller den från h&m? Hjälp mig välja på min blogg! :)"Gaah. Det äcklar mig. Men nu undrar jag bara lite milt såhär, utan att kräva något genom smöriga påhopp, gällande en luggs vara eller icke varande?

I ett år har jag, den mest frisörskräckshysteriska människan jag vet, funderat på det där med lugg. En i jämnhöjd med ögonbrynen, ganska lång, rak, fin lugg. Tycker att det kan vara så fantastiskt snyggt på vissa och förskräckligt på andra. Och eftersom jag antagligen skulle sticka mig i halsen med en hårnål om det blev hemskt så är jag helt livrädd för att bestämma mig.
Jag hade en sådan lugg som liten och jag saknar känslan av att kunna kika fram under den.

Facehunter har lyckats hitta exakt, nästintill, två personer med en sådan lugg jag vill ha. Och dessa två personer har också den stil, karisma och känsla som jag tycker att det passar så bra tillsammans med! Busigt men stilfullt. Personligt och elegant. Jag skulle inte tacka nej till att få den lila, glittriga klänningen och den svarta väskan med nitar heller om jag ändå ska kapa mitt stackars hår. . .
21
Ritade denna bild i sommras efter att ha sett en vacker flicka på stan. Hon hade attityd och edge men var ändå galet söt. Fick känslan av att resterande av hennes hår var långt, som mitt, men att hon ändå hade en rak lugg.
Vet inte om det skulle bli helt odd om jag plötsligt kapade av håret över ögonen men lät resten vara midjelångt?
Någon som har en klok åsikt, utöver de jag redan fått som också var kloka såklart?

Oasis - Wonderwall
Enkla saker kan vara så fina

You cry until you laugh, you laugh until you cry

Idag pluggar jag körkortsteori som den speedade iller jag egentligen är född till. Det krävs sedermera såväl anseliga mängder Coca Cola Zero, samtal med vänner på telefon (Call me, honeybees!), fatreducing promenad med Jan the Man och koncentrationsförmåga på burk för att jag ska hålla mig vid alla sinnes bruk idag.

Fast nu kom jag just på att på tisdag ska en av de där honeybeesen och jag ju boka resa utomlands i två veckor. Min karma säger mig att jag gott kan lida lite och plugga utan att gnälla om jag nu ska ligga i solen i 14 dagar och endast ägna mig åt att bli brun. Och äta mystiska frukter.
1
Varför ta mainstreambilder inna när man har en trädgård full av spännande löv? Och barr. Och ekorrar.
Nya svarta gubbeskorna, Skopunkten. Svarta leggings, H&M kanske?
Rutig miniklänning, Lindex barn, ny. Skärp, Lindex barn. Nitarmband, det där random från barndomen.
23
4
65
Barr i håret får man när man springer runt och dessutom snubblar in i en gran! Dont try it at home.
Mina gubbskor fyller mig med lycka. Papi vill dock inte kännas vid att han och jag har ungefär samma skor. Och återigen har jag hittat ett par örhängen som varit long lost. Denna gång i form av mina små favoriter till kottar!
Vem vill liksom inte ha kottar dinglande i öronen?

Jaa, nu har jag ju pratat i telefon med en stöööört bakis Mr. Martinez iaf så då är det väl bara att gå på promenad med Jannike kvar? :D

Förresten. Jag.Måste.Klippa.Mig. Typ NU! Men om man som jag har en djupt inpyrd rädsla för att gå till frisören är det ju inte så lätt. Men jag har varit sugen i ett år nu på att klippa en rak, fin lugg. Men grejen är att jag kommer att kasta mig ned på golget och gråta mindre syndafloder när saxen närmar sig min panna. Och när det väl är klippt? Det vågar jag inte tänka på... Så, any advice, ska eller inte ska klippa lugg? Mitt hår är ju så djävulskt långt och jag vet inte om det blir konstigt avhugget med en lugg ned över ögonbrynen liksom?
Hilfe bitte.

Folklorism i den jämtländska bakgården

Hade inte Sigrid redan myntat uttrycket så hade jag lugnt använt det. Det vill säga "liten tjej med stor garderob". För såsom jag insåg efter dagens garderobsrensning så är min tillgång med kläder i princip obegränsad. Och jag hatar att slänga plagg. Det resultera i att jag ständigt hittar plagg som jag aldrig använt, finner bortglömda älsklingar och snokar upp rariteter som kan återanvändas. Jag tycker att det är roligt. Det tycker inte mina föräldrar!
1
Första klänningen jag köpte innan jag blev helt frälst i konceptet så att säga. Minns det som igår, H&M i Umeå förra hösten och sagolikt väder. Mixmatchat med följande för dagen;
De nya dockskorna, Skopunkten. Svarta strumpisar, nya från gårdagen i Åre, givna av mamsell.
Svart, supermysig klänning med fickor, H&M. Korallrosa linne under, Gap, London.
Brett kimonoinspirerat sidenskärp med handgjorda broderier i rosa och gult, 2Hand.
Favorithalsbandet med fåglar i metall!, Gina Tricot. Nitarmband, random barndomsöverlevare.
Midjeskärp här använt som armband, hittat i en låda. + Flätor fästa i kors över huvudet.
724
4
Inköpt under en räd i världens minsta second handaffär. Kan vara en sådan där grej som man ska i midjan när man har typ frack men den var för fin för att lämnas kvar i butiken med tanke på de urfina handgjorda broderierna!
5
"Prinsessan Leia"- frisyren är inte bara ganska fin men också väldigt praktiskt när man har midjelångt hår som måste bort från ansiktet. En dag ska jag visa hur lätt det är att sätta upp det så, som jag fick förfrågan om.
6
Favoritnagellacket är återfunnet. Trodde att det låg någonstans i hjärtat av mellanöstern sedan resan till Oman men så plötsligt så stod det där i badrumsskåpet igen. Mystiskt men lika perfekt rosa som i Salalah.

Flipsyde - Trumpets (Never be the same again)
Älskade den första gången jag hörde den. Amerikansk hiphop utan att bli töntigt 50Cent likt.

Little miss sunshine

Fick ett brutalt ryck på morgonen. Eller om man räknar 12.15 som morgonen det vill säga! Plötsligt stod jag i en gigantiskt hög med alla mina underkläder, strumpor, scarfsar, strumpbyxor, leggings, skärp/bälten och jobbiga men ack så nödvändiga långkalsonger. Jag blev psykotisk för ett ögonblick och stod liksom inte ut med tanken på att alltid leta efter mina dödskallestrumpor men bara kunna hitta matchande trosor.Jag lever allt som oftast efter det exellenta uttrycket "Att behärska ordning är trivialt, mästaren/geniet behärskar kaoset" Men idag var måttet rågat. Nu är det exemplariskt och alla nya plagg är nedmosade i lådor, garderober, små burkar och alla tänkbara platser där jag kunde få plats med dem.
Det firar vi, jag, med en illustration, ritad av mig som vanligt.
image1032
Min fashion must haves-lista för i höst växer ständigt (Jag skyller på Style.com och Elles accessoarguide!) men för tillfället lyder den som följer. Överstruket är alltså införskaffat!
Stickad klänning
Stor stickad basker
Skjorta, gärna randig med button down krage
 Benvärmare (Inge äckliga Jane Fonda/80-tals fula!)
Långa handskar x 2
Knästrumpor Införskaffa fler dock!
Pumps x 2, ett par svarta och ett par i en jordfärg
Blus i lite stramt snitt med typ Viktorianska detaljer
Grå 60-tals klänning

Handvärmare
Knytblus
Etnoklänning, gärna 2Hand
Crossbodyväska i svart lack
Smalt nitskärp
Loose storkofta Fick en av farmor!
Dokumentportfölj till laptopen

Kate Bush - Wuthering Heights
Jag har fått en plötsligt fascination för denna helt surrealistiska människa. Jag menar, hennes röst! Och kolla in hennes rörelsemönster i videon på YouTube! Helt galet, coolt och udda.

Taken by the trees

Följde med mamsell till Åre en tur för att se mig omkring i mina nya jobbtrakter, spana lite på fjällen i höstskrud och kika förutsättningslöst i butikerna. Underbart väder med isande blå himmel, flammande färgskala på naturen och otroligt klar luft. Kändes ändå lite bra att vara på "hemmaplan" även om jag kände hela tiden att "jag vill verkligen inte träffa någon jag känner". Typiskt mig att göra så när jag kommer hem från skåne. Träffar jag inte någon jag känner betyder det att jag liksom "inte" är hemma på riktigt. Fikade på Bubblan och införskaffade lite nödvändiga strumpisar aka kalasbyxor.
Väl hemma igen, efter att ha kört bil för första gången på cirkus ett år, så tog jag en tur på baksidan för att fota lite eftersom ljuset var helt ljuvligt och solen värmde skönt. Resultatet ses nedan;
1
Flygkaptenspose på en trädstock iklädd;
Nya dockskorna, svarta, Skopunkten. Svarta strumpisar, random märke.
Stickade, tjocka, grå knästrumpor nedhasade under knät, Lindex. Ny stickad klänning, Gina Tricot.
Lejongul skinnjacka, vintage släktgods. Nya halsbandet från Köpenhamn, Accessorize.
Tonad, blekröd/rostig/creméfärgad halsduk/scarf, present från Spanien. Oversize solisar, H&M
Nya, vinröda, stickade baskern, Lindex barn. + Tilltuffsad fläta.
2
4
Är så himla nöjd med mina nya dockskor med spänne över foten. Ackompanjerade av söta lingon, barr och fina röda löv. Jag gillar skogen på hösten. När allting ser ut att brinna och himlen är blå.
5

Israel Kamakawiwo Ole - Somewhere over the rainbow/What a wonderful world
Sagolikt vacker

The return of the geek

Det faktum att töntens tid åter är kommen är det ju inte så mycket att snacka om. På Marc Jacobs visningar syntes det tillknäppta, lite udda och missmatchande tillsammans med nördiga brillor som vem som helst skulle ha blivit mobbade för i lågstadiet och fula portföljer som matchar om möjligen ännu fulare skor. Dock är det inte en ful och malplacerad nörd som kommer tillbaka med stormsteg över catwalksen, tvärtom en fortfarande nördig men full av självförtroende för at de vet att de både är coola och kanske viktigast, smarta.

Bill Gates har en gång sagt något väldigt klokt; "Be nice to nerds. Chances are you'll end up working for one."
Ja för tönten med Harry Potter runda glasögon, stickad polyesterväst och för korta byxor som visade upp ett par gigantiska gubbskor är tillbaka. Och chansen är ganska stor att just denne står högt över dig numera.
2
1
Marc by Marc Jacobs och Prada går i spetsen för attributen som vänder allt vad Hollywood står för. Glam, perfektion och pengautstrålande kläder byts ut mot attribut som knästrumpor, tantiga kavajer med tillhörande kjolar, strama knäppningar i halsen, portföljer, mindre smickrande midjemarkering, dov tonskala och klumpiga skor.
Och det blir ändå hur coolt som helst!

7
Mina två favoritnördar, den ena en stilikon och grym skådespelare som står ut ifrån filmvärldens i övrigt ganska lika urval, Chloe Sevigny och den andra en ursmart, lågmält och ödmjuk man som förändrade världen och ändå har på sig samma gubbiga kläder och töntiga glasögon, Bill Gates.

Now that I lost everything to you

En av de där dagarna då jag ioförsig inte åt någonting men ändå var så otroligt glad. För jag hade allt det där som jag ville, för stunden, ögonblicket.
Nu dock, i detta ögonblick av alla, så inser jag att livet är så skört. Ett telefonsamtal gick emellan och krackelerade allt. En del av min barndom försvinner kanske långsamt bort. Och vad kan vi göra? Se på. Bara se på. 
Varför lever man så lite medan man kan? 
3
Rutiga tygskor, second hand. Turkosa- & svarta leggings, H&M
Ny klänning i blått med mönster, Åhléns. Halsband med stora pärlor, egenknåpat.
image10174

Cat Stevens - Wild world

"Did I ever mention I love you?"

Att få mig att åka hem ifrån sommarhuset i skåne och allting där är ungefär som att få en fyraåring att åka från sin mamma. Det vill säga sjukt dramatiskt och jobbigt. När jag väl börjat packa så fastnade jag framför ett program med unga tjejer som var tvungna att göra abort. Jätte hemskt, verkligen. Så då började jag gråta lite över det också. Stackars flickor, och stackars mig.
Och när jag är ledsen slutar jag äta. Så en virrig dag med gnyl över packning och nostalgiskt tittande på alla saker i huset resulterade i en apatisk färd på kvällen till Norrköping. Utan de där smsn från mina sötnötter hade jag nog stirrat dumt framför mig ännu. Och om man inte kan äta så kan man ju alltid shoppa. Man får nämligen tröstshoppa när man är ledsen. Det får man.
1
Resultatet blev 3 par skor. Svart, svartare & svartast. Precis vad jag letat efter och har uppskrivet på höstens must haves-lista. I like. En docksko i tyg med rem och spänne. En liten gubbsko, det vill säga herrsko i blankt svart. En lagom hög liten lackpump med snörning så att jag inte tappar den. 3 skor till det facila priset av 249 :-. Vem säger att man inte kan köpa lycka?
2
34
Sanita, BFF, känner mig bättre än jag känner mig själv. Hon vet när jag är hungrig innan jag själv vet det. Läskigt men praktiskt. Så denna "Veni, vidi, visa- jag kom, jag såg, jag shoppade"- magnet är bara ännu ett bevis på hennes förmåga att veta precis hur jag är. Om det nu inte är den lätt psykotiska blicken vid anblicken av affärer som avslöjar mig? Nää.
5
Har jag nämnt att jag tjurar en hel del? (Läs; en jätte stor mycket del!) Cirkus 3 sekunder från att lägga mig ned på golvet och gallskrika, okej jag blev lite inspirerad av Super Nanny på TV4..., att jag inte ville åka hem till ett kallt äckel Jämtland. Inte ens den nyinköpta, ultimata, stickade mössan/baskern i underbar nyans av rött hjälpte igår eftermiddag. Nästintill 4 månader är inte nog på en plats man älskar så mycket.

Laleh - Live Tomorrow
En av världens finaste låtar när det kommer till kritan.

Straight ahead a green light turns to red

När jag ser bilderna ifrån modeveckorna runtom i världen kan jag inte låta bli att önska innerligt att jag var där. Faktiskt inte mestadels för att se visningarna, vilket ju såklart vore magiskt att få göra, men dock att bara få gå omkring i städerna och insupa känslan av rent mode bland människorna. Helt enkelt andas mode.
Nog för att jag älskar att resa och alltid har planer på ställen jag vill och ska till och då inte så ofta de stora, klyschiga städerna, men just nu vore NY helt klart ett drömmål. Jag menar, när människor är klädda som dessa!
Inspiration i alla former, avseenden och stilar!

Plommonlila är en av mina absoluta favoritfärger och när det dessutom är en spännande skuren topp med veckade/plisserade detaljer så blir det pricken över i.

Lite för kort men med mer längd vore det ett ultimat partyplagg. Svart, elegant och coolt!

Återigen lila. Lager på lager i ett konstnärligt plagg med olika toner och längder. Babuscha/luva och ljuvligt hår.

80-tal, hallonrött och kortkort. Udda och sjukt härligt. Ett par dinglande örhängen och det hade varit klockrent.

För det första ser hon ut som en älva, sen är klänningen makalöst vacker i lager på lager av chiffong eller liknande.

Ord fattas mig. Bohemiskt utan att bli larvigt, kombination av svart och guld, matt och glansigt och baskern. Perfekt!

Som Ida sa, det är något speciellt med rödhåriga. Kan vara så otroligt vackert! Diggar kombinationen av den fina klänningen och svarta, stickade mössan med nitliknande pärlor. Kontraster.
 
Återigen; sagolikt snyggt! Klänningen är to die for och halsbandet i form av en cykel är en superfint lekfull detalj.

Gimme! Precis en sådan second hand klänning som finns på min most have lista i höst. Etno & mönster.

Bling kan vara pimpigt och töntigt 50 Cent amerikanskt. Och bling kan vara galet häftigt. Som på denna dam!

Hon är fruktansvärt vacker. Hennes hår är makalöst fint. Och jackan har en superhärlig, annorlunda design.
Tishan med trädet är Monki-rolig i sig men i kombination med den röda, stora clutchen och de stora armbanden blir det riktigt coolt.

Hon ser helt enkelt så himla fräsch ut på ett piggt och skönt sätt. Enkelt men välmatchat och sköna accessoarer.

Jag vill till NY. Någon som känner sig manad att följa med? :)

Tom Petty & The Heartbreakers - Learning to fly


Attityd (Burberry Prorsum 07/08)

Burberry har alltid legat mig varmt om hjärtat när det kommer till de stora bjässarna inom modehusen. Klassiskt brittiskt design med stilrena linjer, vackert utan att bli överdådigt och en odödlighet om man jämför med många av de andra stora då deras design väldigt ofta har ett utgångsdatum, snabb last season känsla och kort trendlivslängd. Det första riktigt dyra märket som jag invisterat i och som jag fortsatt att satsa på just på grund av dessa skäl. Burberry för mig är klassicism och elegans exakt såsom jag vill att den ska vara.

Många blev upprörda när allas våra Chloé bytte chefsdesigner och plötsligt gick från sött, skirt och ha begärligt in i de minsta detaljerna till betydligt vassare, mörka toner och en helt annan stilframställning. Fullt förståeligt i mångt och mycket dock tycker jag att det är roligt med lite omkullkastningar av det man förväntar sig. Men att gå allt för långt ifrån vad ett märke symboliserar och kännetecknar tycker jag inte att man ska göra. Det är en hårfin gräns att sabba ett helt märkes bild utåt och göra succe med nyskapande.
Men om jag var nervös innan man gjorde ändringar hos Burberry så kan jag inte annat än säga att jag faktiskt älskar det. Designen är fortfarande otroligt stilren och elegant i mångt och mycket. Men edge, attityd och spännande inslag har lagts in. Man har tagit Burberry ett viktigt steg vidare utan att förlora något av det som behövs för att det ska vara just det brittiska Burberry.


Visst finns det detaljer som jag inte tycker om. Som de lårhöga stövlarna och den ibland överdrivna lackinslagen som dessutom quiltats vilt. Men symbiosen av askiga gråa nyanser, svart, svart, svart, isigt blått, läder, vassa klackar, coola detaljer och sagolikt häftiga nitar på väskorna gör det klockrent.


Studded silver cuff large viewStudded silver bangle large viewSterling silver stud cuff large viewSilver bullet necklace large view
En av mina nya favoriter inom smyckesdesign, som jag bloggat om tidigare i sommar, Tom Binns gör dessutom säsongens coolaste bijoutirer om man vill ha något punk/rockigt utan att det blir bisarrt och överdrivet tonårsrebelliskt. Tunga silverarmband med ingjutna nitar och halsband med berlocker i form av bullets. Jag kan inte bestämma mig för om det skulle se gräsligt ut på min handled, eller runt halsen, eller helt enkelt farligt fräsigt. Antagligen både och.

I need some fine wine

Hade jag kunnat med Photoshop hade jag antagligen kunnat göra riktigt fina collage. För jag precis hur jag vill att det skulle se ut i huvudet. Nu är det ju bara det att jag överhuvudtaget inte kan med photoshop till er än att typ lägga in en bild där. Sen är det jäkligt stopp. Det gör mig arg. Jag vill kunna.
Det värsta är att så fort jag säger att jag inte kan med Photoshop till någon, så säger de "Meeeen du som gått estet design borde ju kunna det jätte bra!" Men vad fan, bara för att jag gått estet betyder det ju inte att jag kan göra ett Sixtinska kapellet av globen! Eller mixtra med photoshop...
Rosette detail dress large viewElongated wool gloves large viewPatchwork platform pumps large viewRibbed tights large viewAntonia patent leather bag large viewHoop earrings large view
See by Chloé klänning skulle matchas med fint, stickade gula handskar som kontrast, Hoss Intropia, ett av säsongens coolaste par skor som kommer ifrån Alexander McQueen, stickade strumpisar från Missoni, stilren lackväska ifrån Zac Posen och art deco örhängen från Julie Sandlau.

Imorgon ska jag till en av mina skånska älsklingar på födelsedagskalas. Matilda sötnosen har fyllt 20 och det blir med största säkerhet sista gången jag träffar alla mina flickor på en och samma gång för i år. Känns superjobbigt. Vi har haft en sådan fantastisk sommar tillsammans!
Hade jag fått välja out of the blue så hade jag haft detta på mig på denna Bjärefest. Tant/ladylike med edge.

Sommarens sista rosor

Gav mig iväg på jakt efter kvällsljus i trädgården och hittade såväl underbara rosor som blommar för fullt ännu nu i september, glödande solstrålar och massa fina löv. Jag älskar skåne!

Eftersom jag gjorde klart all körkortsteorin på körskolan idag, dock är ju uppskrivningen kvar, så tog jag en promenad i ett superfint Ängelholm där solen sken från en isig himmel. 18 grader varmt och lite somrigt.
På Jeanskompaniet inhandlades en tunn, fin blus från, för mig nya, märket Clara. Brutal rea, superfin kvalité, gudomligt puffig och skirt folkloristisk med broderier. I love it.


Under tiden jag knallade runt planlöst inne på Lindex och talade i telefon med min broder haffades ett tunt skärp med små runda nitar, precis ett sådant jag letat efter!, för 29 :- på barnavdelningen, en ljusblå/vit-randig mjuk skjorta från pojkbarnavdelningen, också precis vad jag letat efter och slutgiltigen...

... de perfekta knästrumporna som jag letat efter i snart ett år nu. Fanns i grått och svart, i mitt ägo nu gråa, långa, otroligt sköna, varma och fint stickade i gosigt material. Allting på brutal rea! Hur lyckades jag?


Kanye West - Stronger Regina Spektor - Samson


Why do you wanna go & put stars in their eyes?

Jag är en ytlig människa som älskar presenter. Att få små saker mitt i veckan utan några speciella skäl slår nog många julaftnar när man vetat att vad det varit i det mjuka paketet och känt sig till formen på det hårda. Det är roligt det också, men man blir så fruktansvärt glad ju när det plötsligt dyker upp något litet, guldglimmande och gulligt i brevlådan. Som imorse.

Att jag har världens gulligaste bröder och att de råkar ha världens gulligaste flickvänner visste jag redan men detta söta brev med urcoola belock i form av ett par silverhörlurar gjorde dem bara än bättre. Broder-mellan med Anna made my day! Tack ni nu Umeåboende gullungar, snart kommer jag och hälsar på!


Vita sneakers, Lacoste (Två nummer för stora..) Uniformskorna från Catella Swedish open, Båstad
Svarta + neonrosa leggings, H&M. Svart klänning, H&M barn
Svart, brett skärp med nitar, till låns från Tovschen. Scarf med dödskallar, present.
Rosa kofta med pärlor, Indiska. Halsband med lila kula, Pilgrim, och påhängda hörlurar.
+ en massa flygigt, fluffigt hår och svart tunnt hårband.



Black

Jag ägnar dagarna just nu att att, i alla fall mentalt, slå pannan blodig mot körskolans datorer. Och sedan massakerar jag mina händer genom att brutalt riva av naglarna och bita i fingertopparna, fundera över på varför jag lyckas säga så dumma saker via msn, vara glad åt frilansjobbet som jag fick häromdagen och helt enkelt knalla runt bland dammråttorna i huset. (Jag har inte hjärta att ta ihjäl dem med dammsugarna.. )


Var tvungen att fota och lägga upp bild på en av skinnjackorna i bikermodell som snokats upp i skåne i sommar. Det är ju ingen nyhet att det är ett nyckelplagg även i år och hetare än på länge. Syns i såväl H&Ms sortiment som i de stora modehusens, fotograferas i Elle, Vogue och VR, syns på kändisar såväl som vanligt folk.
Men det är galet sällan som jag tycker att någon kan bära upp den. Det är så lätt att det mest blir en parodi på en Greaseuppsättning, lite för mycket jag-vill-se-ut-som-Mary-Kate-Olsen eller bara en taskig rockkopia. I mina ögon krävs det en viss karaktär, lite rockighet och självförtroende för att se rätt ut i ett plagg av sådan attityd. 
Jag kommer inte att ge mig på att ha på mig denna i höst helt enkelt därför att jag inser att det kommer att se fel ut. Min klädstil är varken rockig eller helt enkelt lämpad för att vara inkapslad i svart läder och massa blixtlås! 

Grävde fram dessa örhängen i silver med små facetterade kulor. Blev coolt till både gårdagens arabiskt inspirerade kläder och dagens typ-Kajsa-goes-Mika-life-in-cartoon-motion-kläder. Surrelaism, javisst.


Imorgon blir det, suprise suprise, körskolan för, förhoppningsvis förhoppningsvis, den sista teorin och sedan kanske lek i Vejby med Ida och Sanne! Alltid lika kul att träffa bloggkompisar i verkligheten. :D


Våldsam vänskap

En viss Mr. Martinez gnällde därför att han var för lite omnämnd på bloggen. Väldigt konstigt med tanke på att han för det mesta, läs; alltid, kallar mig saker såsom Pompi, sork och andra hemskheter. Dock
är det ju svårt att tycka illa om den lilla illbattingen!! Och en vän till BFF Sanna kan ju inte vara heltigenom ond! ;D

Dagarna då vi hänger brukar se ut ungefär, just såhär; Jag är arg, skäller, morrar och tjurar en massa. Och hotar att klösa ögonen ur folk. Dvs. Mattias. Jag kramas våldsamt och klämmer sönder lungor och skrämmer folk. Dvs. Mattias. Jag babblar en massa och, ja för fan Mattias dvs., tänker mest på mat! :)
Det är riiiktig vänskap det. I like that kiddo!

Nöjd nu, Mr Martinez? :D

Mais

Just nu är jag less på hela konceptet med dagens outfit. Länge sedan jag hittade sån där riktig inspiration i att titta på någon annans klädstil på någon svensk blogg. Känns som att det går i stå. Som om man klär sig som man bör. Inte som man vill. Eller helt enkelt inte personligt nog? Surfar hellre på utländska bloggar där gränserna verkar vara helt annorlunda. Lösa, surrealistiska och diffusa som tillåter modet att vara personligt på ett helt annat sätt. Nyfiket, nyskapande och kreativt. Gina Tricot koftor, Din Sko pumps och tråkig second hand känns menlöst och har-jag-inte-sett-exakt-det-där-förut?, svar; Jo-det-har-jag-en-jävla-massa-gånger...
Således ser jag ingen mening med att själv engagera mig eftersom det ändå är det för dagen mainstreama som hyllas och snacket om att det "klä sig personlig" är det nya "klä sig trendigt" känns som ren bullshit. I alla fall i Sverige. Landet lagom.

Senaste dagarna har varit de där dagarna då kläder tagits på därför att man bör ha kläder på sig;
Kakifärgade safarishorts, nya; H&M. Tunika/miniklänning med fickor, Lindex barn
Liten doktorsväska, vintage present. Bambuarmband; Ur&Penn
Röda metall/glasarmband, Glitter. Plast/träarmband, Accesorize. Nytt från Köpenhamn!



Först en jävligt trött morgon med en M skuttandes i huset och sedan körskolan;
Grå, skinny jeans, Kappahl barn. (Haha!) Tunika/miniklänning, Zara. Ny från Köpenhamn!
Blått mockaskärp, mamis gamla. Grå kofta, favoriten från Filippa K.
Röda glas/metallarmband, Glitter.


Vive la Fetê - Mais

Over seas, for being with you, love

BFF, Sanna. Inte delar vi bara varandras tankar, har samma ögonfärg och har gigantiska, coola örhängen. Vi är sjukt smarta också! :D Särskilt på dansk mark. Dvs. i Köpenhamn!
S- Bla bla bla bla
K- VA? Hahahahahah!
S-??
K- Jag tyckte att du sa hoe. Hahaha.
S- Nej, det gjorde jag inte...
K- Nehej. men det är roligt ändå. Hey hoe. HAHA!

Gaddamn färgglada sneakers på Ströget. Jag ska ha de rosa, Sanna de gula och Carolina de lila. Jag får huvudvärk bara jag tänker på det faktiskt... Skulle bli som en mini-sko-pride-parad ungefär!

Sneak peak från shoppingen. Jag vet ärligt talat inte hur det gick till men plötsligt stod jag där med en påse från Zara. Med en klänning i. Igen.
Men jag tyckte om mönstret och att den var ganska hög i halsen. Passar fint i höst. More pics kommer.

De tre människorna jag älskar mest, tänkte jag skriva. Sen kom jag på att det kan ju lätt misstolkas. För jag älskar ju min familj på oanade höjder också! Och några av de nära därhemma. Dessutom tycker jag ju om mig själv. På ett lagom egocentriskt snorunge sätt. ;) (Yeah, yeah, just hit me with ya ironic anger!)

Sanita köpte finfina clips som gör mig avundsjuk. Kan hända måste jag sno dem. Alternativt hitta ett par som är snyggare. Eller både och!

Jag kan inte rå för det, men på senare tid har mitt sinne för smycken blivit surrealistiskt. Innan skulle jag ha sagt ungefär följande om detta halsband; "Fy faen! Illaluktande plast i konstiga former, missanpasad träblomma och omatchande färgkombo. Jag skulle hellre äta jord än ha det på mig."
Nu hoppade mitt hjärta över ett litet slag och hjärnan sa; "Det är ju asballt! Jättekonstiga små plastbitar som luktar mysigt suspekt, afrikansk och lite multikulti fast modern touch och härlig träblomma. Jag.behöver.till.min.höstgarderob.som.ska.gå.i.de.där.färgerna!"  70 % REA aka 41 danska kr. Jag kallar det personlig prägel på min garderob!


Allt detta är resultatet av en fruktansvärt trevlig dag i norra Europas finaste huvudstad med bästa vännerna, en illbatting till sol, craptalk om svin till killar och ohälsosamt ätande. Kan alltså inte bli bättre!

Dagens låt; Madame Hollywood - Felix da Housecat


Love times two

Imorgon sticker jag till, kanske, min favoritstad i världen so far; Köpenhamn.
Möjligen lite shopping, men Danmark har ju de mest störda öppettider som finns så antagligen inte, fik och mys med mina bästa vänner och förhoppningsvis en tur till Christiania!

Och jag hoppas få se på lite riktigt coolt danskt fashionstatements med attityd! Typ Facehunterflickan i gult och glitter. Och är det inte 9till5 vackra tjejen innan hennes fot blev lite mos?

Förövrigt så har jag blivit fullkomligt kär. I Elsa. Min nya bebbepuppy till hund med sylvassa tänder. Vi är ganska lika jag och Elsa alltså. Dessutom finns det ju ingen som helst mening med att skaffa barn om man har en sådan här. Det är ju så onaturligt det där med att vara gravid och föda barn...

Blockmönstrat

Kan inte låta bli att tänka på konstnären Paul Klees tavlor varenda gång jag ser det blockmönstrade modet som kommer tillbaka stort nu. Han är känd för att måla just i ganska enkelt, rudimentära mönster som återkommer likt ett fältlanskap med grödor. Vissa är helt surrealistiska och andra utefter landskap han sett. Många av dem från Tunisien och i ganska bleka jordfärger. Och det blockmönstrade är nog ingenting för mig, om det inte är väldigt enkelt, så skulle jag välja på Fendis hypeade oversize kuvertväska i blockmönstrat läder eller en tavla av Paul Klee så är svaret det senare. Med eftertryck.

Fendis väska.

Paul Klee, 1934

Feathers

Att fjädrar och inslag av fåglar i alla möjliga former gjorde sitt intåg på catwalken bland de stora elefanterna kan ju inte ha undgått någon nu. Och även om jag alltid älskat det exeptionellt vackra och fascinerats av de mest pråliga fåglarna, så är det ändå Donna Karans mer enkelt, stilrena fjädrarliknande spröt i minimalistisk tappning som jag tycker mest om. För när de andra modehusen, exempelvis Fendi, låter alltifrån sällsynta japanska fågelfjädrar till höns upplåta sina skruder till prydnad i avancerade kreationer så dras jag till det lite mer subtilt vackra.


Vågliknande fjäderspröt till huvuddekoration.
6
På vackraste modellen just nu, Lily Donaldson, syntes den i siden, lejongula klänningen med markerad midja och färgkordinerad hatt. 

Även om kläderna från såväl ready to wear- och resortkollektionen är fina så känns de litet för tama. Men Ready to wear har många spännande svarta sidenplagg där små detaljer, invikta kragar som bara skymtar t.ex, i kontrasterande färger som lejongult, rött och kornblått.
Favoriterna i resortkollektionen är de luftiga kjolarna med hög midja.

Illustrate my life, please

Var tvungen att rita en grej som illustrerar mitt och sötaste bloggkompisens kaotiska möte i Göteborg, på Liseberg. Högeffektivt mys i cirkus en timma med få sekunder tysta kan det beskrivas med. Mycket trevligt, mycket roligt, mycket mersmaksgivande.
1
Och om inte körskolan kommer att ta livet av mig, dvs teorin, så kommer jag kanske att få ett körkort innan dess. Hoppas jag. Hade jag vetat att det fanns så sjukligt många trafikskyltar så hade jag nog personligen monterat ned ett antal så att jag inte behöver lära mig dem. . .  
3
Ensam hemma i ett hus i skåne. Stackars, stackars barn. (MIG!)
Jag är den mänskliga vårrullen med godisfyllning!
2
4
Maskulint med tydliga femenina drag. Annie Hall goes 2007/08 och jag ser faktiskt liiite framn emot hösten om jag får se liknande ut.

Be forever mine

När jag ogillar någonting,så ogillar jag det hämningslöst.Och när jag älskar något/någon så gör jag det hejdlöst.
Det är jag i ett nötskal. Att antingen tycka om något så fruktansvärt mycket att det gör ont, eller i princip hata det osannorlikt mycket. Som tur är så är det just älskar mina vänner jag gör. Så otroligt mycket.




Att jag är världens sämsta värdinna när människor kommer till mig är kanske inte så okänt men toppnoteringen kom nog under torsdagens middag hos mig. De tog fram maten, lagade den, fixade iordning allt och diskade.
Jag, jag tog fram fyra tallrikar. Och bar ut en olivburk...
Matildas närvaro under våra små tillställningar är helt enkelt otvivelaktigt nödvändiga. Ungen borde kunna få vem som helst, när som helst, att skratta. Om det så handlar om att härma varenda barnprogram som någonsin existerat eller prata på bredaste skånska så finns det få som kan slå henne.
Carolina, aldrig någonsin har en kompis funnits där för mig på samma sätt som hon gjort i sommar när jag inte mått bra! Det finns helt enkelt inte ord för hur tacksam och glad jag är att jag har denna underbara och kloka flicka. Vår egen Ior som kommer att bli världens bästa läkare. 
Anja är helt enkelt som solsken personifierat. Att inte få en högst anselig mängd kramar av henne under en sommar är ingen riktig sommar. Det går helt enkelt inte att vara ledsen när man har Anja runt sig!
Klicka för att stänga bilden
Och naturligtvis, soulmates i mitt liv, Sanna. Att veta att vad som än händer, så finns hon där för mig, är obeskrivligt. Mer behöver jag egentligen inte säga, annat än att jag inte kan ha bättre vänner.
(För att ingen tjurskallig jämtlänning nu ska få för sig att denne är bortglömd så älskar jag ju naturligtvis er också. Men det vet ni, och det har ni fått höra förut.:D )