The return of the geek

Det faktum att töntens tid åter är kommen är det ju inte så mycket att snacka om. På Marc Jacobs visningar syntes det tillknäppta, lite udda och missmatchande tillsammans med nördiga brillor som vem som helst skulle ha blivit mobbade för i lågstadiet och fula portföljer som matchar om möjligen ännu fulare skor. Dock är det inte en ful och malplacerad nörd som kommer tillbaka med stormsteg över catwalksen, tvärtom en fortfarande nördig men full av självförtroende för at de vet att de både är coola och kanske viktigast, smarta.

Bill Gates har en gång sagt något väldigt klokt; "Be nice to nerds. Chances are you'll end up working for one."
Ja för tönten med Harry Potter runda glasögon, stickad polyesterväst och för korta byxor som visade upp ett par gigantiska gubbskor är tillbaka. Och chansen är ganska stor att just denne står högt över dig numera.
2
1
Marc by Marc Jacobs och Prada går i spetsen för attributen som vänder allt vad Hollywood står för. Glam, perfektion och pengautstrålande kläder byts ut mot attribut som knästrumpor, tantiga kavajer med tillhörande kjolar, strama knäppningar i halsen, portföljer, mindre smickrande midjemarkering, dov tonskala och klumpiga skor.
Och det blir ändå hur coolt som helst!

7
Mina två favoritnördar, den ena en stilikon och grym skådespelare som står ut ifrån filmvärldens i övrigt ganska lika urval, Chloe Sevigny och den andra en ursmart, lågmält och ödmjuk man som förändrade världen och ändå har på sig samma gubbiga kläder och töntiga glasögon, Bill Gates.

Kommentarer
Postat av: Visions Of Johanna

Åh vad kul med en liten lista! Tack jättesnällt :D

Postat av: Linda

Haha ;D !

2007-09-21 @ 16:39:17
URL: http://baralinds.blogg.se
Postat av: sara

Svar: aa^^
precis!

2007-09-21 @ 17:01:32
URL: http://sariis.webblogg.se
Postat av: S.A.N.D.R.A

snyggt från catwalken :)

2007-09-21 @ 17:38:21
URL: http://eyeliner.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback