D-d-d-d-dagens.

Lite dåligt med dagens klädslar på senaste tiden. Ska försöka bättra mig på den fronten.
När vi ändå tar upp ämnet; är det något speciellt ni vill se mer utav här?

Linne, Filippa K. Kofta, Vero Moda. Sjal, köpt på marknad i Oman.
Kjol, Filippa K. Halsband, egenknåpat och Indiska.


Matblogg!

Det här inlägget tillägnas min mamma. Så hon får se att jag faktiskt inte bara pratar goja när jag säger att vi lagar och äter ordentligt mat. (Nachos räknas tydligen inte in i kostcirkeln nämligen)
Så jag ger er; matblogg! och speciellt mamma. Kolla, mat!

En vanlig syn vid middagsbordet. Olika sorters quinoasallader. Denna med fetaost, gurka, avokado, röda bönor och paprikakryddad kyckling.

När jag äter frukost ser det oftast ut såhär. Jag har lärt mig äta ost på mackan och till det blir det en gigantisk balja med, oftast, rött te.

Vi bakar vårt bröd själva sen ett par veckor tillbaka. Lite olika sorter har prövats men massa knastriga mjölsorter och nyttiga frön och kärnor finns alltid i. Gott, enkelt och bättre än de från affären proppade med konserveringsmedel. Man snor ihop degen, in i ugnen och så får det vila under natten.

Då och då slinker även en smuldegspaj fullmatad med hallon och blåbär igenom också.

Vissa kvällar snor vi ihop vad som finns i kylskåpet, packar picknickväskan från 10 Gruppen och traskar ned till vattnet. Vindruvor, vatten, vetebulle och sallad är då oftast på menyn.


Paint by numbers

Sist han med stort H var här hade han snickrat ihop ett litet nattduksbord till mig. Enkelt och sött och helt omålat så jag kunde gå loss med mina färger såsom jag behagade. Sagt och gjort, jag skuttade SOFO bort till järnhandeln där man kan handla provburkar med färg för 20 kr styck. Valde en mörkt lila färg och en poolblå nyans som jag gillade. Billigt och ypperligt.

Lila utanpå och blå innuti. Den lila visade sig inte vara riktigt alls så mörk som locket visade så det blev lite väl mycket My Little Pony över det hela. Men å andra sidan, vem mer än jag har ett My Little Pony-aktigt nattduksbord nu då?

Muggen målade jag på Höganäs när jag var liten. Det är en fågel på. De runda keramikplattorna är handmålade glasunderlägg från Grekland.


Han är strösslet på glassen


Jag är ingen romantiker. Vill inte ha fång med rosor, middagar med tända ljus och kyssar under en apelsinmåne. För mig är kärlek att borra in huvudet mot en axel och lukta på nyckelbenen. Att han helt sonika lyfter iväg med mig när jag tjurar. Hur han håller i mitt huvud när han pussar mig på näsan.
Det handlar inte om det extravaganta och scenerna som tagna ur en italiensk film. Det är de små små sakerna. Som att han låter mig äta från sin tallrik fast jag sagt att jag inte alls är hungrig.
Det är kärleken.
Igår var hans sista kväll hos mig här. Och sittandes i ett träd ovanför ett hav av hoppande, festivalmänniskor framför Florence Valentin fick jag sommarens finaste pussar. Jag är kär i Stockholm efter snart fyra veckor här men jag blir bara mer och mer kär i honom för varje dag som går. Han är strösslet på glassen för mig.


På fingrarna och undertill

På mina händer sitter ganska ofta en kombination av ringar. Det är fint av två skäl;
1) många ringar är helt enkelt fint i mina ögon.
2) alla ringar kommer från så olika ställen och berättar sina egna historier på mina fingrar.
Eftersom skäl 2) är min favorit så här får ni höra lite om dessa.

Ringen längst till vänster fick jag i födelsedagspresent för ganska många år sedan av min farmor. Den har tillhört hennes mamma och jag tror att det en gång i tiden var en förlovningsring. Den är fyrkantig i formen vilket är ganska ovanligt. Dock väldigt bra eftersom den då sitter perfekt på fingret. Den lila stenen i mitten är kantad av två små diamanter och innuti står tyvärr ingenting förutom lite stämplar.

Mittenringen är riktigt ordentligt stor och precis vad jag hade letat efter en längre tid när jag fann den. Jag ville ha någonting riktigt maffigt på min vänsterhand och kikade i alla vanliga kedjor i Sverige. Så en vacker dag i New York förra året låg den plötsligt där i en monter. Dollarn var låg, det var en av våra absolut sista dagar på resan och trots att den var från Guess kostade den inte så mycket alls. Nu sitter den på för jämnan.

Pekfingret är ett alldeles ypperligt finger för ringar så där sitter en av mina favoriter. Vi hade botaniserat i en evighet på Forever 21 i Washington DC och i kön kunde man kika i små lådor med kraffs i. Bland skramliga smycken och minimala stringtrosor trillade ringen med damen ut. Jag gillar inte oäkta ringar så mycket eftersom man blir grön men jag föll för tanken på att ha en miniatyrtavla på fingret. Dessutom håller hon i en pyttepytteliten hund i famnen om man kikar noga.



Justja. Jag säger som Aniko så klokt en gång sa; sometimes I run, sometimes i hide, sometimes I just don´t do my laundry. Då får man ta på sig de sista paret trosor som linningen släppt på och där trycket för länge sedan är urblekt på och vallfärda till tvättstugan i sista sekund. Tror att det kommer hända mer än en gång.


Jag heter Kajsa och jag har en blå kaninnos

.. och ibland när jag blir exalterad så målar jag en smula mer på migsjälv än på objektet jag borde täcka med färg. Men vad gör det, om hundra år? 
Jag har målat en hel del grejer sen jag flyttade ned till Stockholm. Det är faktiskt mitt bästa tips på hur man får sitt hem personligt och eget. Måla måla måla om saker som innan var trista, tråkiga, inte-så-du och fula.
Billigt och roligt på samma gång och man får föremål som direkt piffar upp.

En av mina favoriter är den lilla TV-bänken vi fyndade på Myrorna för 75 kr. Ljust trä och en läderflurp för lådan. Tjänar sitt syfte eftersom vi har en fin gammal och charmig tjockTV, men ack så intetsägande.
Eftersom vi hade svart färg över från stolarna i köket slipade jag skåpet och målade sedan hela utsidan och framsidan mattsvart. Till insidan blev det en poolblå nyans och ett tu så var det snyggt som tusan. 

Dåliga bilder men resultatet blev såsom ovan. Jag är riktigt nöjd. Sen haffade vi en gardinlängd på Indiska i turkost också. Känns helbra tillsammans med alla andra nyanser av blått och grönt. I andra änden av gardinstången hänger numera två nyinförskaffade ljuslyktor.


49 :- sommarblomster

Min favoritklänning just nu köpte jag för 49 :- på Gina Tricots slutrea förra veckan. Har haft den ungefär varannan dag sedan dess och älskar att den är superfärgglad, väldigt snurrvänlig i kjolen, har draperat tyg över bröstet, korsade band i ryggen och att den får mig att vara sommar fast alla envisas med att säga att det är höst. Det är det inte. Inte alls!


Det fanns ett enda exemplar kvar och då i storlek 36 så jag såg ingen mening med att tveka. Den är ju ganska fantastisk för att vara från ett märke som jag annars inte alls gillar. 49 :- sommarblomster.
Idag har den hängt på runt hela Bondegatan och loppisen som var där. Den har lunchat på ett jättedåligt ställe och kramat på Mikael en hel massa. Ikväll får den nog följa med och tjuvlyssna lite utanför Popaganda och Markus Krunegård. Jag är ju en vampyr. Så det är klänningen också.


But we won't sacrifice anything at all to love

En fin flicka har snart två stycken beställda illustrationer i sin brevlåda. Ett litet smakprov för dig Emma om du kikar in här idag. Och för er andra. Otroligt roligt att rita när man får instruktioner men sedan fria händer. Jag brukar försöka väva in sådant som personen som beställer tycker om, är intresserad av, brinner för osv. Vare sig det är musik eller ett historiskt intresse kan man göra anknytningar till det och skapa en illustration som blir personlig.



Är någon intresserad av att beställa så putta iväg en kommentar eller allra helst ett mail. Lätt som en plätt;
[email protected] Bestäm motivet själv eller så kan vi klura ut något ihop. Möjligheterna är
oändliga. För inspiration, kika in i kategorierna köpa/beställa illustration och Illustrationer.

Önskelista - lägenhetsedition

Jag fyller inte år. Och det är långt långt kvar till julafton. (Ni som säger att det är höst nu vill jag bita huvudet av som en bönsyrsa) Men jag har varit ganska snäll på senaste tiden. Klappat ledsna hundar utanför affären. Bakat chokladbollar till trött Gris. Bäddat min säng nästan varje dag. Inte druckit Coca Cola på vardagarna trots att jag haft ett sug som varit lite utomjordiskt. Lärt mig tvätta i tvättmaskinen, dammsugat en massa och diskat diskat diskat.
Och jag älskar presenter. Som ett barn.
Dessutom har jag precis flyttat hemifrån. Och då FÅR man önska sig inflyttningspresenter. Eller hur?
Så jag gör en önskelista. För önska får man hur mycket man vill. Och drömma.

Jag behöver ett par höstiga, vintriga skor. Helst ankelhög med fina nitar i någon sorts form.

Just nu är vårt kylskåp lite ledset. Det vill vara täckt av vackra bilder, roliga urklipp man kan fnissa åt under trötta mornar och söta texter. Men än då länge har jag bara satt upp småsaker. Vi behöver besökare som har godsaker åt kylskåpets UTSIDA.

Ryska dockor att ställa på en byrå med massa ljus.

Fåglar i alla former. Vi tycker om fåglar i vårt lilla hem. Att ha om halsen, på väggen, i gardinen, i en bur. OH! Fågelbur!

Väggarna är det enda riktigt nakna och vi letar och letar efter att hitta saker att fylla dem med. Men det är svårt. Tror Charlie skulle passa fint. Affischer är fint.

I köket hänger min nyinköpta svarta ljuskrona. Men turkost alltså, en i turkost glas? Ååååh.

Jag letar och letar efter en paljettjacka eller något paljett och pärlprytt på 2hand. Men finner inget. Var är du?
marin5.jpg
Längst ut på min klädstånd och på min krok-för-det-vackraste-i-garderoben behövs något nytt. Något i söt klänningsform som får det att pirra i magen och sockerdricksbubbla i hjärtat.

Lagerhaus är ungefär det bästa vi vet. Speciellt deras nya assietter med ugglor. <3
Kudde
Vardagsrummet och våra "egna" rum har orientalisk känsla med turkosa, gröna och mjuka rostiga nyanser. Det enda som fattas nu är ett par kuddar för soffan. Såna man kan trycka till bröstet när det är läskigt på TVn. 

Fjädersmycken! Iiiiih.
Moa gör de finaste av fina diadem.

Något utav det bästa jag vet är söta spel. Jag önskar mig så innerligt Little Big Planet men för det behövs dyra konsoller och sånt. Så jag nöjer mig med gratis internetspel. Är det någon som har tips på såna? I stil som Samorost?

Kanske världens finaste porslinsserie? Ack hur ljuvlig. Bara en liten liten kopp eller ett fat vore en dröm.

Om vardagrummet är orientaliskt vill jag ha lite japansk känsla i min sovalkov. Och i Japan har de ljusslingor har jag bestämt. Så en sån letar jag efter som en besatt hamster.


Oh Materialistiska värld, jag både hatar och älskar dig. Men som sagt, önska får man alltid. Och drömma.

Pics från sidor jag inte kommer ihåg. Och fina fina bloggar.

Spending time with myself


Såhär såg jag ut igår på vernissagen. Fokus hamnade någon helt annanstans dock. Jag tänkte; mönster på mönster.

Jag har gjort om vårt kök till kontor. Spotify levererar en låtlista skapad av Hanna och jag kikar ömsom på regnet och ömsom på listan av saker jag ska göra som långsamt men säkert krymper. Väntar på ett samtal som skulle ha kommit för 35 minuter sedan och trummar med fingrarna på bordet. Knattrar på ett mail. Antecknar för ett roligt projekt jag ska göra lite senare idag. Funderar på om man ska försöka inmundiga lite föda innan blodsockret gör mig till ett smärre monster. Njuter av att vara själv. Längtar efter han som kommer ikväll.

Rabiesvargens själsliga tinnitus

Ikväll var jag på modeslashkonstslashartyfarty-grej med Miriam.
Intressant som tusan och mycket annorlunda mode/konstinstallationer av alla de möjliga olika slag. Skönt att känna att man faktiskt inte måste förstå allt dock. Så tror jag att det är med konst. Vissa moment är inte direkt meningen att man ska förstå innebörden av.
En fantastisk kväll både när det kom till väder, sällskap och underhållning.


Massor och åter massor av små söta toffsar från en ställning av trädgrenar. Skulle nog se ganska sagolik ut i ett rum med svindlande takhöjd och vita väggar upp i himlen.

Min favorit var konstnären och designern Sarah Törnqvist. Fantastiska tyger som påminner mig om Pradas mönster av James Jean förra året och de mest "bärbara" plaggen. Skirt och stämningsfullt. 

Mjukt ljus trillade in och kvällsstrålarna gav tygerna sån där lyster så de liknar moln.

Mer sånt här i svensk modeskapning! Jag är trött trött trött på idelt svart, rakt, enkelt i Acne och Whyredanda.

Hittade den här på en vägg och insåg att ja, JA! Det behöver vi inramat och upphängt på väggen hemma. Kan vara bland det mest sanna och kloka jag läst.

Effektfullt som tusan. Jag gillar´t.

Dessutom var hela kalaset i en makalös gammal tågstationsbyggnad (?). Otroliga trappor, rum och struktur. Vi kom överens om att det vore perfekt för magnifika fester med olika teman och mystiska skrymslen.

Tack tack Miriam för en supertrevlig kväll! (Nästa vecka kör vi middag, fina)

Lite ytlig livsfilosofi

Ibland använder jag mer smink än enbart mascara. Då sveper jag lite guldigt sandfärgad ögonskugga över ögonlocket, fyller i ögonbrynen en smula, duttar på lite läppstift i en blekt rosaröd nyans och avslutar med Diorläppgläns.

Oftast ligger håret antingen i en fläta över axeln eller som en mer eller mindre slarvig knut på huvudet men vissa dagar borstar jag noga, sätter upp en hög hästsvans och avslutar med en stor sammetsrosett.

Jag går aldrig i mjukisbyxor eller en ful, gammal t-shirt som jag hittat längst in i garderoben. För mig är varje dag dress up day och även om det inte betyder sidenklänning precis varje dag så ser jag ändå en ny morgon som en chans för en ny fin klänning att komma ut i ljuset. Om så bara i ljuset i vår lägenhet. Jag mår bra när jag är klädd fint. Så enkelt är det.

Sammetsrosett, papis gamla fluga. Sjömanströja, mammas gamla. <3

Snigellycka.

Igår hade jag världens finaste Bea hos mig. Som hon skriver så är det nog det absolut bästa med hela blogg-grejen, alla fantastiska personer man lärt känna och särskilt de speciella guldkornen.
Bea är något utav det raraste jag vet och det gör mig bortom glad att vi äntligen bor i densamma stad.
Hamster + Snigel = Ow!

Pic; Från Beas blogg.

Viva la vida - på riktigt



Igår packade vi picknickkorgen med en kyckling/broccoli/fetaost/pastasallad, mousserat vin och choklad och sedan tog vi tunnelbanan till stadion och slog oss ned på en gräsplätt för att tjuvlyssna lite på Coldplay. Glas hade vi inte så det blev sörplandes ur sugrör direkt från flaskan och någon rutig, söt picknickfilt finns inte i hushållets ägo så det fick bli en handduk att sitta på. Men det är de där kvällarna som är de bästa. När man har förväntningar om en småtrevlig kväll och det sedan blir fantastiskt. Lite kompisar slöt upp, gamla bekantskaper återknöts och vi satt mellan två vägbanor i augustikvällen med Viva la Vida nära så nära. Ganska makalöst fint.
Avslutade med ett par timmar på Grodan innan vi trillade hem vid halv tre efter en traumatisk resa med t-banan hem. Allt kan ju inte vara perfekt en kväll antar jag. T-banetrauman kommer vi nog få många utav.  

Kvartersfest!

Om vi inte var kära i söder innan så är vi det definitivt nu. För hur fint är det inte med en kvartersfest i sina egna kvarter mitt inne i huvudstaden? Butiker som har öppet hela kvällen, livemusik och folk som strosar
arm i arm? Känns magiskt på något sätt. Som tagen ur en roman. Ljuskäglor som trillar ut från butiksdörrar, skratta som porlar från öppna fönster och massa olika matdofter från restaurangerna. Det är som att vara
utomlands i sitt eget land. Det är det jag gillar med söder. Att det är en egen liten charmig, småexotisk stad i sig.

En sväng på Beyond Retros kalas var vi också. Om resterande Grolsch Block Party var var lugnt och mysigt var Beyond Retro varmt, trångt och överbefolkat. Vi letade och letade efter de utlovade muffinsen men såg inte en minsta smula så efter en promenad hem satte Grisen igång med ett litet bak och nu står det blåbärsmuffins och svalnar i köket.
Vad vi skulle fått:

Vad vi så fick;
DSC01252
Sambolivet är fint med en Gris i hushållet.

En gång var det en stol..

.. och en Kajsa som trodde att hon var möbelrestaurerare.

Som jag nämt innan har alla våra rum i lägenheten olika teman. Badrummet är en liten hemtrevlig skog bland annat och köket, köket är retro. Bland mängder av gamla plåtburkar, knallgula handvispar och små dukar från 50-talet så har vi ett klaffbord och två stolar som snällt skänktes oss av Grisens morfar. Eftersom tanken är att allt ska vara sådär färgglatt och gosigt i vårt kök ville vi ha ett par saker i matt svart. Några "tunga" objekt för att väga upp det superklatchiga.
Alltså började jag på projekt göra-om-ganska-tråkiga-stolar-till-fina.

Såhär såg de alltså ut från början. Lackerat trä och sköna men hyffsat fula sittdynor.

Efter ett litet missöde med fel färgköp och en himla massa slipandes fann vi rätt sorts halvmatt träfärg och jag målade ett tjockt lager. Gick himlans fort faktiskt dessutom.

Efter en runda till Myrorna i Skärholmen kom jag hem med ett mörkt, turkost tyg. 25 kr och tillräckligt mycket för att klä in båda stolsdynorna och lite till. Fint som tusan! Några diskussioner senare och vi valde att köpa möbelspikar med ganska stora, runda huvuden i silver. Sen började jag klippa, mäta och pilla.

Jag har aldrig klätt om någonting (om inte en pärm i 2 klass räknas) men när jag ger mig in i saker så görs det med liv och lust. Så framför ett modeprogram och med Grisens support från soffan knepade, knåpade, svor och hamrade jag under en kväll. Nu står en väldigt fin stol i vårt kök och den andra är snart på G. Resultatet får ni se när de är klara!

Beyond retro och beyond trevlig personal


Idag har jag ägnat det mesta av dagen åt att umgås med fina Frida här på söder. Vi letade igenom varenda second handbutik efter en klänning till hennes systers bröllop, klämde på fantastiska plagg i mängder och njöt av sommarsol. En sån där dag då saker och ting är bra och bara himlans skön.

Hittade hur mycket fint som helst på Beyond Retro men som varje gång jag är där tar det emot lite varje gång att ens överväga att handla. För jag känner mig inte riktigt välkommen. Jag känner mig inte helt trevligt bemött. Och framförallt känner jag att de har lite lite utav en attityd som gör att jag ständigt känner mig.. fel? Tråkigt men sant då de har så mycket fint. Men, känslan jag får gör att jag faktiskt handlar där mindre. Synd också då
Elsa gör att jag ständigt får sug efter deras allra sockrigaste klänningar.
En affär som dock gjorde mig himlans lycklig idag var en liten butik ovanför Lisa Larssons 2hand som hade makalösa karamellskor till mig från Repetto i fransk storlek 35, alltså en 34. Söta så det ilade i tänderna.

Bilden ovan är från en annan tur till Beyond Retro.

Deep purple.

Igår sprang jag omkring hemma i min kanske absoluta favoritklänning. Markerad midja, mörk lila med
bladmönster och fullkomligt volumiösa ärmar. Inköpt på 2hand bara ett par kvarter ifrån där jag nu bor. Fast när jag köpte den hade jag ingen aning om att jag skulle sitta här idag. Någonstans mellan Röda korset och Statsmissionen. Det är fint tycker jag. Då kan klänningen få se sitt gamla hem.

Dessutom toppade jag klänningen med en nyinköpt bodychain från H&M i guld och turkost. Enkel och
lättburen men ändå det lilla extra som jag gillar att addera.


Rapunzel and her golden hair

Vissa dagar vaknar man upp med det här håret.


Lägenheten - badrummet

Ni tjatar, ber och frågar efter bilder på mitt hem och jag inser för varje kommentar om det att det är så himla SVÅRT att ge en rättvis bild av det! En bild säger nämligen egentligen ingenting när det kommer till kritan.
Lägenheten är på 46 kvadrat och varje rum och utrymme har sitt eget tema. Vårt egna lilla Underland lånat av Alice. Fånga det är som att fånga den där randiga läskiga katten i densamma bok.
Men jag håller vad jag lovar så; här har vi lite utav badrummet - skogen.

Duschdraperi med löv och tvättsvamp i form av en flugsvamp.

Vår vattenkanna är i form utav en galet rosa anka. Och ankor trivs bäst i vatten så därför bor den i badkaret. (Den stirrar lite småläskigt så jag brukar sätta den på botten)

I skogen finns det ju naturligtvis träd. och i träden bor det rosa fåglar.

På morgonen kan man behöva lite pepp. Så därför ritade jag en pepp-lapp till spegeln!

Vi gillar a) wall decos och b) fåglar så därför fick det bli lite mer av det.

Det ska in en hög, grön växt av något slag och lite fler detaljer. Sen är vårt badrum som att komma
hem till norr ungefär, skog skog skog, vatten och lugn.

Om skor, mammor och Emelie

Imorgon flyger min mor in på snabb jobbvisit i Stockholm och jag kläms in för en liten mamma-dotter-lunch. Med sig har hon en väska med ett par 12 cms klackar, en hel del klänningar och annat nödvändigt.
Jag ser fram emot det. Både att träffa mamma och få lite mer saker hit till mitt nya hem.
Appropå skor så var finaste
Emilie här idag och fikade hallon och blåbärspaj med oss. Och om någon har vackra skor så är det hon. Vagabond från sommaren 07. Och jag har varit kär sen dess.
skorskor
Skönhet i skoformat.

work it!

Idag är det projektens dag och jag känner mig som en laddad 100 meterslöpare i startgroparna.
Jag ska börja med att röja upp i min del av lägenheten. Ganska rejält. Det är ett hav av kläder på golvet och ritgrejer ligger spridda i ett mystiskt, småokult mönster. Sen ska jag dansa runt lite och vara glad över att vi har världens finaste hem på södermalm! Efter det ska jag ta tag i saker riktigt, ruskigt rejält. Jobb, illustrationer, mailinkorg, ansökningar.
Imorgon blir det lunch med mamma dessutom. Över en månad sedan vi sågs. Det är länge länge.




Kajsapotpurri

Skirt.



Har just ätit gårdagens middag till middag idag igen. Men när det är en ganska så förträfflig quinoasallad med feta, röda bönor, avokado och paprikakryddad kyckling så är det helt okej med gårdagsmat.

Appropå någonting helt annat så har min fäblesse för florstunna blusar skjutit i höjden igen sedan jag hittade den perfekta BHn att ha under dem. Känner mig inte riktigt bekväm, än, med att ha en vanlig, klassisk modell så tills dess åker denna bredare, mer täckande variant på när det skiraste av plagg åker på.
BH från Bik Bok, linne 2hand. 

Miami Vice

Jag har så mycket att blogga om att jag inte vet varken ut eller in.
Mitt liv känns som en karusell där jag fick den finaste hästen med rosa man (och glitter förstås) och farten är precis lagom. Det går fort så att magen kittlar men illamåendet ligger tryggt förankrat långt bak i
medvetandet. Imaginärt har jag en sockervadd i ena näven och en colaburk (med randigt sugrör naturligtvis) i andra. Himlen är blekt blå och solen står så högt att skuggorna är korta och som knubbiga små tomtar. Musiken är den bästa jag vet och hjärtat pickar varmt i bröstet.

Jag har ett så fint hem, så mycket jag vill visa er, nya saker utav en annan värld, massa saker jag pysslat till, grejer jag DIY:at och fixat till från gammalt till nytt, roliga händelser och makalösa små ögonblick.
Men tills jag kan förmå mig att sätta ord på allt så får ni se min nya jacka. Ni vet den där man trånat efter en hel vinter och inte alls behöver men som man verkligen vill ha ändå ändå ändå!
Så har man en bästa vän som ringer mitt i sommaren och säger "den är på halva priset, ska jag köpa den till dig?" och man säger bara "jajaja!". Och så är den min.


Är medveten om att den är lite annorlunda. Jag tänker Miami Vice á la 2000-talssport.
Och det är ju bara makalöst!

"Vote for Pedro"

Internet har gjort mig och sambo till två ganska osociala varelser. På ett ögonblick gick vi ifrån att umgås varje vaken sekund till att sitta två meter ifrån varandra i två helt egna små dimensioner. Skrämmande
egentligen. Nu ska vi dock efter att ha inmundigat frukost framför Napoleon Dynamite skutta ned till Stadsmissionen via en utställning på Bondegatan och sen ta en räd på färgbutiken. Idag kommer inte bara handendärapojkvännen, han har också med sig en byrå och ett nattduksbord han snickrat ihop till mig. Kärlek vänner, kärlek. <3 

hu2-hamster-wheel
Fick gulligaste bilden skickat till mig på FB av en vän . Oh! Hamsterhjuuuul!
source;
designsponge.

Tänkte bara säga..

..att vi fått vårt trådlösa internet som är brutalt snabbt!


Och att jag blir såhär glad utav det! (japp, så glad att glädjetårarna runnit och mascaran svärtat ned)
Nu skall ni icke få lida mer. Här skall bloggas ihjäl bloggläsare!

Bilder från vår omgivning

Det känns som att ni snart kommer att söka upp mig här på söder och dra mig ned för marmortrapporna (så att huvudet säger boink boink mot varje trappsteg som på film) om jag inte visar upp mer bilder. Men vi tror att internet ska anlända idag. Då slipper jag ha 2 minuters danspaus mellan varje uppladdning av en bild.
Men såhär då. Bilder på lägenheten är det svårt att få idag, men på våra omgivningar finns det!
Såhär ser det ut lite runt där vi bor:
DSC01199
Man kan ha picknick sittandes på fina klippor alldeles vid vattnet. 5 minuter från lägenheten och en evighet från verkligheten. Solen är gyllene och allting får en episk kant enbart för att skuggorna är som stilla siluetter.
DSC01208
Det känns som en blandning av Central Park och en fin, mysig film. Träd över vattnet, förälskade par, koloniträdgårdar, solvarma stenar, mjukt gräs och långt långt borta från staden fast man är mitt i.  
DSC00304
När man går till vattnet kan man ta olika vägar. En går under broarna och då känns det precis som en gigantisk storstad. Men ändå inte. Trafiken dundrar ovanför huvudet men man själv är i den dämpade, grusgångsbelagda undervärlden. Där kan man dessutom hitta världens raraste sandlåda.
DSC00307
Vi bor i de gulligaste kvarteren. Nära till Myrorna, Stadsmissionen och Röda korset. Lugna gator bakom Götgatan. Söta butiker som säljer krimskrams och roliga böcker. Mängder av restauranger och fik där man kan hålla handen med den man är kär i eller fnissa med sin bästa vän. Det är som en stad I staden. Jag älskar det.
(och när det regnar kan man skratta högt hela vägen hem och hoppa i vattenpölar.)

so-much-to-do-so-little-time


Sen sist har jag varit på en episk picknick, haft besök, målat stolar, sprungit runt på stan, fått en anselig mängd myggbett, blivit dyngsur när vi försökte kånka hem vårt nyfyndade TV-bänk från Myrorna, varit på obskyr rockklubb och ungefär tre miljoner andra saker.
Nu ska jag knapra lite tårta men eftersom vi beställde hem bredband i förrgår så hoppas jag att vi snart snart snart har ett internet att förlita oss på så jag kan börja blogga igen. Nu delar vi på Grisens lilla modem. Ynk urk.

Tills dess. Den första bilden jag tog i lägenheten. Inte en möbel och mest en stor röra.
 

Små små bitar av allt och inget

Längst ut på min klädstång hänger den här.

I köksfönstret står den här.

På min axel hänger den här ganska ofta.


Och bredvid mig på skrivbordet står en lampa som jag ritat rävar på. I hallen hänger en lampa som vi kämpade djuriskt för att få upp. I badrummet ser det ut som en liten förtrollad skog.

Igår hade vi en episk kväll nere vid vattnet. Picknick på klipporna och känslan av att inte alls vara mitt i en storstad. Kvällsljus över hela kroppen, skrattande vänner vid sin sida och en anka som gärna åt blåbärsbulle.
Livet är magiskt ibland.

Baby sofa has arrived!

Åh jag är så dålig på att få tiden att räcka till. Men jag säger som Aniko skrev i ett sms till mig häromdagen, när jag inte jobbar (vilket jag gör precis hela tiden) så sover jag. Enkelt som så.
Men vi börjar komma iordning. Och vi börjar få en struktur på det hela som faktiskt om en eftermiddag eller så kan kallas i princip klar. Igår var vi på IKEA-besök II och bussar utan luftkonditionering börjar kännas som helt okej.
Vi är nu en soffa rikare - döpt till baby sofa - och lite andra nödvändigheter, förutom att Grisen fick sin efterlängtade byrå. I detta nu ligger hon på golvet bakom mig omgiven av en monstruös påse med skruvar/muttrar/pluggar/grejer och otaliga bitar lådmaterial.

Här får ni lite sneakpeaks i alla fall. Som en teaser:
DSC01191
På dörren sitter numera en skylt så att alla vet vem som bor var. (Och så att jag inte hela tiden plingar på
fel dörr i min smådisträa sinnesstämning)

Ljuskronan är på plast. Jag menar plats.
Vi ville så himla gärna ha en ljuskrona i taket. En maffig, bling-ig, pompös sådan. Men 1) de är svåra att få tag på 2) de är ruskigt dyra och 3) vi skulle aldrig i livet kunna få upp den utan en skylift. Så vi gjorde en variant och införskaffade en wall deco och petade fast den ovanför köksbordet.
Lilla fågel ...rosa
Såhär; badrummets tema är skog. I skogen behövs träd, djur och växtlighet. Så numera växer det ett träd ur kaklet och de rosa små fåglarna är glada så glada.

Ett stycke lista. Bland annat.

Jag har åkt i en buss omvandlad till en grill till Kungens kurva, kört slalom mellan oändliga barnfamiljer, mätt lite för många soffor, byråer och hyllor, grillats lite till i bussen på väg hem, knatat runt Ringen och handlat och sen lagat pannkakor för första gången i mitt liv. Det har alltså varit en prövandets dag.
Nu ska vi käka glass med strössel och titta på "So you think you can dance". Det är vad energin räcker till.
Nu börjar dock vårt hem lika ett hem mer och mer faktiskt. Det är som ett litet Alice i Underlandet i
lägenhetsformat
! Alla rum har sitt eget tema exempelvis.

Bild; ingen aning.

En liten lista i programpausen.
10 FAVORITER
färg: Turkos
mat: Kikärtssallad med avokado och feta!
band: The Killers.
film: Just nu; Hot Rod!
bok: Kan inte säga en. Kan faktiskt inte det.
sport: Skidåkning, alpin sådan! (oh, vinter..)
årstid: Sommar.
veckodag: Fredag. Eller torsdag. För då är det nääästan helg.
glassmak: Lakrits, polka och bubbelgum.
tid på dygnet: Eh. Vetinte.
- 8 FÖR TILLFÄLLET:
humör: Trött men tillfreds.
smak: Pannkaka och jordgubbssylt.
kläder: Skön klänning med mjuk, lång tyllkjol.
bakgrund: Grisens laptop. Såå.. en bild från en liten by vi besökte i Guadeloupe.
nagellack: Lite mörklila kvar på höger tumme.
tid: 22.25.
omgivning: Mitt och Grisens vardagsrum. (Fast jag sitter i hennes säng som står i ett hörn av rummet)
irritationsobjekt: Att jag vikt ihop benen under mig och nu börjar närma mig kramp.
- 5 HAR DU NÅGONSIN?
dejtat någon av dina bästa vänner: Nej. Eller nja.
brutit mot lagen: Ja jo.
blivit arresterad: Nej.
badat naken: Räknas det när man var barn och ständigt var naken?
varit med på TV: Ja. Men, i små snuttar liksom.
- 3 PERSONER
du kan berätta allt för: Ingen. Sorgligt men sant. Dock är Mikael, Sanna, Mamma och Grisen nära nära.
du tycker om: Men 3? Det är ju försvinnande lite.
du inte gillar: Många fler än vad man skulle kunna tro.
- 2 VAL
kaffe eller te: Te. Alla gånger.
vår eller höst: Oh tricky. Men sommar då.

Gyllene buddhas och förkylda grisar


Toapapper har vi mycket av. En hel pyramid faktiskt.
Just nu är jag mitt uppe i kaoset som innebär att ta igen sig efter fyra dagars festival samtidigt som jag försöker skapa ett hem i Stockholmsstaden. Det är fasligt roligt alltihopa. Men jag har dessvärre lite svårt att lägga in mina egna bilder på datorn. Det finns liksom inte tid. För så fort jag har tid över så tja, sover jag.
Men vi börjar komma i ordning, som ni ser har vi toapapper/hushållspapper så det räcker för en garnison.
Är inte det ett tecken på vuxenhet så säg?
Nu ska jag dricka lite Golden Buddha med Grisen som är bortom förkyld och klappa henne på huvudet så
hon orkar åka till IKEA idag. Lilla lilla Gris.

Tass. Möbeltass.

Nu är vi påklädda, har haft vårt första besök (förtäffliga Gustav), kikat runt lite på Ringen och packat upp de första lådorna i förrådet. Jag har tagit en promenad uppe på takåsarna och dessutom hittat en ny hobby - att sätta möbeltassar. På allt.
Nu galopperar vi in mot Slussen, sen vidare till Gamla stan och med slutdestination Lagerhaus. Roligheter till badrummet ska införskaffas!
Tjing!

ps.Sen ska jag försöka lägga upp lite av de första bilderna på lägenheten!ds.

Tillbaka där jag ska vara


Oh. Vad kan jag säga annat än oh?
Jag har haft en av de antagligen absolut mest turbulenta veckorna i mitt liv. Jag har
susat fram och tillbaka över halva vårt land, sovit i många olika sängar (läs nu inte det där på fel sätt), jobbat som ett djur, sett på massor av musik, varit uppe alldeles för sent, och för tidigt, intervjuat så många artister, dansat och snackat lite strunt med Lady Gaga på en artiststinn efterfest, sovit timtals i bilen på väg nedåt landet och ägnat 8 timmar på raken till att flytta mitt liv in i en lägenhet på söder i Stockholmsstaden. Och så jäkla mycket mer.
Fy fan vad roligt det har varit. Så sinnessjukt, utomjordiskt roligt.

Nu sitter jag på vårt parkettgolv och kastar då och då ett öga mot takåsarna i siluett mot en mörk himmel. Funderar på vart vi ska göra av alla flyttkartonger. Sneglar en smula på min nya säng och klädstången som jag efter många svordommar satte ihop. Livet är en karusell och för en gångs skull så låter jag den snurra så fort den bara kan utan att jag vill hoppa av det minsta lilla.

Godnattpuss.