Ett steg i rätt riktning!

Jag har hört om den. Jag har sett den skymta förbi. Jag har blivit nyfiken utav den. Jag vill veta mer om den.
Anya Hindmarch miljömedvetna väska har på kort tid blivit en it-väska bland såväl supermodeller världen över, känidsar och vanliga människor med viljan att göra litet för vår miljö. "I´m not a plastic bag"-väskan finns nu att köpa via hennes hemsida och i butiker, dock inte i Sverige än, för den svindlande summan av 5 £.

Faktum är att väskan ju verkligen är riktigt söt och praktiskt i sin storlek så jag kommer att köpa den för både det och för att jag vill stödja kampen gällande vår miljömedvetenhet.
Dock som det har diskuterats i designvärldens såväl inre som yttre kretsar så är frågan om folk köper den för att det är en väska populär bland kändisarna eller för att den har ett budskap gällande vår miljö. Jag hoppas på det sista men är tyvärr inte helt säker att det är sanningen.  I vilket fall som helst så är det en bra idé och jag hoppas få se många sådana här på folks armar framöver. För miljöns skull.
notaplasticbag_final.jpg
Ett annat perspektiv är ju utifrån diskussionen som florerar vilt i Sveriges största tidningar gällande it-väskornas vara och icke vara och de summor tjejer, främst, lägger ut på dem. Finns det verkligen någon större sans i att lägga ut tusentals kronor på en väska bara för att den anses som en it-bag? Jag vet inte om jag tycker det.
Dock känns ju "I´m not a plastic bag" som en liten ironisering åt just de åsikterna eftersom man här har världens antagligen billigaste it-väska att tillgå.

Läs mer på Anya Hindmarchs hemsida!

Jag ska köpa den när jag får chansen? Ska du?

Kommentarer
Postat av: Maria

Det låter ju jättebra, om den blir tillgänglig i Finland kommer jag helt klart ta mig en titt på den! :)

Postat av: Cornelia

Absolut! Vi måste bli mer medvetna om vår miljö, och detta är absolut ett litet steg i rätt riktning. Hoppas bara som sagt att folk köper väskan av rätt anledning...

2007-05-06 @ 13:18:06
URL: http://nelias.blogg.se
Postat av: mandy

shit, att jag glömde den!! jag skulle ju åkt till sainsburys den 25 april, och nu är den utsåld (great)

2007-05-06 @ 15:48:24
URL: http://smilelikeyoumeanit.blogg.se
Postat av: Kristina

SVAR: Det kostade ca 1700:- och då fick jag en skena ,till övertänderna, som jag ska använda och blekningsgelen att spruta i som räcker i 6 nätter. Ska man bleka under tänderna oxå så kostar det lika mycket. Hoppas du fått veta det du ville.

2007-05-06 @ 16:09:20
URL: http://thisis.blogg.se
Postat av: Natalie

jag kan itne se bilden så ser itne hur den ser ut :/

2007-05-06 @ 16:46:50
URL: http://nataliestankar.blogg.se
Postat av: mandy

re: Min pappa fick ett bra jobberbjudande här (eller han jobbar på samma jobb, så det var en förflyttning) på tre år. Jag bor i Bristol ca två timmar från London (beroende på köerna;P). Saknar Sverige oerhört mycket men jag tyckte att det skulle vara kul att "bryta vardagen" ett tag. Nu har jag fått blodad tand och tänker igenom andra ställen att bo på :) typ spanien och usa :) var din kompis Au pair med något speciellt företag? jag funderar på att åka som Au pair i america i ett år, har kollat på sts hemsida men vet inte så många fler "au pair företag"

2007-05-06 @ 17:13:15
URL: http://smilelikeyoumeanit.blogg.se
Postat av: Atta&Linda

ahh härligt! då ska du spana in den nya kollektionen med! niiceig! :D hoppas du haft en bra helg!!;)

2007-05-06 @ 17:31:41
URL: http://modigt.blogg.se
Postat av: Jelena

Nja, jag tänkte gjort det, men den går ju inte att få tag på för 5 pund någonstans. (dessutom har man fått kritik för hur man tillverkar den, det görs i Asien, kanske inte under de mest etiskt korrekta former...)
Men det bästa är ju att det finns många andra liknande väskor, så jag kanske slår till på någon annan av dem istället. Jag har redan en ICA-kasse i tyg som jag har när jag handlar, men det vore kul med en lite snyggare :)

2007-05-06 @ 17:35:03
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Frida & Fabulous

Njaa. Jag kopierade bilderna från Skopunkten till Paint! Prova det.

2007-05-06 @ 18:41:13
URL: http://fridafabulous.se
Postat av: Nathalie

jag vill med köpa den! tänk på alla onödiga plastpåsar man får när man handlar grejer, om jag köper ett litet nagellack får jag en påse med liksom. nödvändigt!

2007-05-06 @ 19:06:40
URL: http://www.nenneblogg.blogg.se
Postat av: Lisa

cool bild :)

2007-05-06 @ 20:08:46
URL: http://liiiisaa.blogg.se
Postat av: Fashionable Gossip

darling, i need you :(

2007-05-06 @ 20:45:38
URL: http://fashionablegossip.webblogg.se/
Postat av: julia

lätt att man skulle köpa den! billig och snygg! Vart finns den att köpa?

2007-05-06 @ 20:52:52
Postat av: aenigma

Julia; Eller hur? I love it! Dessutom är det ju bra miljömässigt. :D Kolla in hennes hemsida, finns länk på min sida, för mer info. Jag ska nog köpa den i London.

2007-05-07 @ 16:09:35
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: julia

jo kikade in den. hoppas inte frakten är för dyr bara om man beställer! om man endå kom till london! :D

2007-05-07 @ 21:42:21
Postat av: aenigma

Julia; Jaa, jag vet inte vad frakten är. Har inte hittat det än. Men jag vill verkligen ha den!! :)
Ska kolla med vännen i London om hon kan hitta den där och köpa. Tjooo

2007-05-08 @ 11:08:10
URL: http://aenigma.blogg.se
Postat av: För en hållbar utveckling

Visst är det bra att man använder sig utav en tygväska istället för att konsumera massvis med plastpåsar. Men jag tror inte att omvärlden riktigt har förstått att om vi fortsätter att köpa en massa saker oavsett om det står "save the futur" eller liknande på så är det en extra påfrestning för miljön. Visserligen tycker även jag att mode är väldigt intressant och att det är roligt att leka med färger och textiler för att främja min personlighet, men inte på miljöns kostnad! Våga vägra förstöra jorden. Behöver man verkligen 7 olika par skor? Om du känner behov av nya kläder, varför inte handla secondhand i såna fall för att minska överproduktionen? Sy hellre en egen påse av tyg du har fyndat på secondhand än att köpa den där påsen!

2007-05-14 @ 07:49:46
URL: http://forasustainability.webblogg.se
Postat av: För en hållbar utveckling

Tänkte bara informera dig om det du skrev på "intransit.webblogg.se", ditt ekologiska fotavtryck blir stort om du flyger ofta, eftersom att flygplanen är bland de största koldioxid-bovarna i dagens samhälle. Det skiljer kring 100 Ton koldioxid från när ett flygplan lyfter till att det landar, och det är koldioxiden som bidrar till växthuseffekten. Om man flyger mycket bidrar man till den globalaupppvärmningen vilket kommer skapa en humanitärkatastrof inom 40 år. Det spelar ingen roll om man bara flyger korta eller långa sträckor, en flygplansfärd är dålig i vilket sammanhang som helst. Jag tror snarare att det där testet var skonsamt mot dig eftersom det inte räknar med hur mycket du konsumerar när det kommer till kläder & prylar i vardagen. Så förvisso har du rätt när du säger att du inte borde lita på det, för ditt ekologiska fotavtryck är förmodligen mycket större. Det de här testen gör är att de generaliserar dig, och generellt sett så har du ett ekologiskt fotavtryck på 2.5.. Jag tycker att det är jätte bra att du uppmärksammar det här, men nu måste vi börja tänka ett steg längre! MvH / Vi som ska rädda världen

2007-05-14 @ 07:57:28
URL: http://forasustainability.webblogg.se
Postat av: Birgereline

Good contents! fors as well as youngsters. Most effective website I have visited so far. Congratulations!!!!!

2010-02-01 @ 09:11:34
URL: http://birgereline.blogspot.com
Postat av: MERCERKathrine30

I will recommend not to hold off until you earn big sum of cash to buy goods! You should take the <a href="http://goodfinance-blog.com">loans</a> or just credit loan and feel yourself free

2012-03-23 @ 20:38:53
URL: http://goodfinance-blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback