Då liknade livet en måne i dammen

Rotade runt lite i garderoberna och lådorna mina efter söta små saker och plagg som betyder mycket för mig och hittade då ett och annat 2Handfynd bland tröjor, skärp, scarfsar och strumpor med prickar på. Jag säger nämligen alltid att jag älskar 2Hand men nästan aldrig handlar något. Det är dock inte riktigt sant. För ju mer jag tänker på det ju mer inser jag att jag faktiskt har lite grann ändå. Och faktum är att nästan allt jag handlat 2Hand är saker som jag verkligen verkligen tycker om. Så jag gör kanske en liten följetong. Med mina favoriter. (Det kommer nog sluta med att jag visat upp allt på bloggen, så ni får väl skrika när det blir tråkigt)
2
Först ut är det första jag överhuvudtaget köpte second hand. Och kanske därför jag fortsatt? För om man har turen som jag att bo på ett litet ställe där second hand inte är en sport ännu och riktiga riktiga gulklimpar lämnas in för små små pengar så blir man ju taggad att fortsätta. Jag knallade i alla fall in en dag på kupanaffären här för att kika på second hand kläder vi hade till ett projekt i skolan. Tror att det var första året på gymnasiet. Mitt intresse för mode hade just verkligen tagit fart och Burberry var just det märket jag alltid haft koll på. Och där hänger den. Den till synes oanvända, superfina, totalt ofläckade klassiska Burberrytrenchen med extrafoder att ta lös, alla knappar i behåll och skärpet i midjan kvar. För 100 kr. Den andas liksom London, elegans, kvalité och allt det där som jag älskar. Och den är min min min. Hittills inte använd då den är storlek 38 och jag är typ 34 men jag har inte hjärta att sälja den. Så fin är den. Min Burberry.

1
Faktiskt det andra tillfället jag handlade second hand så hamnade dessa i mitt ägo. (Okej, med ett lätt schizofrent minne så kommer man ihåg sådanna obetydliga detaljer som i vilken ordning det var) Flickan med världens minsta fötter, jag alltså, trallade runt på Myrorna i Halmstad och stod öga mot öga med dessa efter ett tag. Tygskor från 90-talet med prislappen kvar och helt oanvända. Rutiga, storlek 33-34, med små blommor längs kanten och fullkomligen så otroligt mycket Kajsaskor. Jag har i två är nu levt i dessa skor som jag älskar innerligt. De är mina favoriter alla kategorier skomässigt och så otroligt sköna. Dessutom blir jag fortfarande glad varenda gång jag kikar ned och ser de små fina rutorna på fötterna.
De börjar spricka. Tyget går sönder. Sulan är sliten och mitt hjärta gör ont. 20 kr kostade de men för mig är de värda i princip lika mycket som alla mina andra skor tillsammans. 
6
Jag är svag för vackra ting. Saker som glimmar, glittrar och är sköna att vila ögonen på. Jag tycker om känslan av lyx, saker som doftar dyrt och undersköna små mästerverk. Så när jag och bästa vännen under en fantastisk dag sågs för första gången på otroligt många månader i London i våras och vi hamnade på 2Handaffären Rokit var det kärlek vid första ögonkastet. Jag behövde en aftonväska i clutchmodell till min balklänning i guld och svart från 50-talet. Och där låg den. Brokadväskan i mina drömmar. Lite sliten i kanterna, men det gav ju bara charm att veta att den använts och tyckts om innan. Hade jag inte köpt den hade jag ångrat mig för resten av livet.
5
5
Ack så enkelt och simpelt som ett skärp. Men ändå. Också ett av mina första second hand inköp som egentligen inte var så fint från början i mina ögon. Men ju längre tiden går ju mer använder jag det! Fint slitet skinn i mörkt chockladbrunt, vackra spännen och mönstrade metalldetaljer och söt text på insidan som talar om att det tillhört en liten pojke en gång. För det är ett barnskärp antagligen köpt från någon som handgjorde dem i Holland efter vad jag förstått. Bor nu hos mig och sitter oftare än något annat runt min midja sådär alldeles perfekt tung och lite klirrande av metallen som slår mot varandra.

Mycket text men också mycket älskade plagg och ting. Har ni något som ni tycker om sådär alldeles extra som ni köpt second hand? Ett plagg ni kanske aldrig använder men bara måste ha i garderoben?  

Kommentarer
Postat av: Hanna

OM det hade vart en älkta burberry hade den aldrig sålts för 100 kr haha, inte tänkt på att den är fejk kanske`?

2007-11-17 @ 19:31:54
Postat av: Kajsa

Hanna- Om du hade läst vad jag skrivit så säger jag ju även väldans tydligt att det är just det som är det fantastiska, eftersom jag köpte den i en pytteliten Kupanbutik där de inte har någon koll överhuvudtaget gällande märken så kan man ju göra just sådanna fynd där. Jag har gjort ett flertal i samma butik. De enda märken de känner till är nämligen Peak Performance. Så ja, det ÄR en äkta Burberry. Det är dessutom uppkollat.

Postat av: Smartasmia

Ojoj...vilket finfint portpurri med godissaker där! Och visst är det Kajsaskor vi kan se på andra bilden. Inte illa! Och fröken sötnosen ska inte bry sig så mkt om vad som händer i sthlm...det är djupt överdrivet;-) Kramkram och bästa lördagskvällen till dig

2007-11-17 @ 19:46:19
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: Victoria

Wow alltså jag förstår verkligen att du gillar din lilla väska. Den är riktigt härlig och jag skulle gärna sno den av dig om jag fick tillfälle. ;P Skärpet är ändå nästan det som är mest i MIN smak. Jag har faktiskt ett liknande jag köpte på Myrornas! LÖV ITT!

2007-11-17 @ 19:48:59
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: nora

haha va kul att höra, det är nog ändå ett relativt nytt bröd så kanske lite ovanligt, väldigt beroendeframkallande hursomhelst. jag och din mamma får bilda klubb. pusch

2007-11-17 @ 20:09:26
URL: http://kanskeenhund.blogg.se
Postat av: loathing

nånting jag köpte på second hand ganska nyligen var ett urtvättat blek-rosa förkläde, ett sånt där som sitter på höfterna och ner till en bit ner på låren. det är skitfult och smutsigt märkte jag också efteråt, men det är bara så coolt att ha den hängandes där inne i garderoben.

jo jag har ont i magen för den där sjukdomen jag har.
snällt att du skulle komma med godis och youtubeklipp, det hade jag inte tackat nej till.
morsan har köpt godis till mej, geisha. hon ger mej inga youtubeklipp, men jag sitter här framför datorn och kollar istället upp lite filmer på stockholms filmfestival-sida och snart ska jag väl glo lite på film med en värmekudde på magen.
allt blir nog bra till slut.
om inte så kan vi köpa ett kinesiskt bubbelbad och dränka oss i det.
hur är det med ryggen?
rita du, och rita en kundvagn, det vore ju hur cool som helst. tjohej!

2007-11-17 @ 20:19:14
URL: http://highwaytoloathing.blogspot.com
Postat av: Josefine

Vilka fina saker du har fått tag i! Ha en trevlig lördagskväll!

2007-11-17 @ 20:28:42
URL: http://pinkgrapefruit.blogg.se
Postat av: anna

tack så mycket söta du, det värmer verkligen!! ooh, jag vill se fler såna här inlägg. älskar detta. jag hade flera liknande skor när jag var liten minns jag, ljuva nittiotal alltså. aftonväskan var helt underbar. jag tror sorgligt nog att jag har en hel del plagg jag inte använder men som inte gick att lämna kvar i affären. kommer inte på något direkt nu. men oh, jag har så många favoriter jag köpt second hand! min fina gråa jacka med ficka på magen (vad är det en sådan heter nu igen) som var helt ny när jag köpte den och kostade bara 5 kr. billigt är bäst alltså. och min brokadkjol som är marinblå och hög i midjan som jag köpte för 15 kr. ojoj, har så många favoriter alltså. men jag vill se fler av dina!

2007-11-17 @ 20:40:37
URL: http://hippodrom.blogg.se
Postat av: bea

haha, jap ich bin zu hause! tur att ngn varit orolig :P jag ska berätta allt galet! ska bara fixa alla mina bilder! :D

2007-11-17 @ 21:02:43
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Johanna

Skärpet va snyggt!

2007-11-17 @ 21:37:53
URL: http://MyKindOfFashion.blogg.se/
Postat av: Helena

ojojoj! Jag har en klänning i femtiotalsstil i guld. Den där väskan hade passat så bra
Vårda den ömt

2007-11-17 @ 21:49:31
URL: http://asleeponatrain.blogg.se
Postat av: Julia

Jag äskar den väskan! Kram

2007-11-17 @ 22:18:54
URL: http://bagladies.webblogg.se
Postat av: julia

Berätta kajsa!

2007-11-17 @ 22:35:47
URL: http://minileaf.blogg.se
Postat av: Elisabet

Vilka fynd, 100 kr för en Burberry var tokbilligt, på Myrorna brukar de kosta 7-800. Ha en bra kväll!

2007-11-17 @ 23:06:09
URL: http://stenvreten.blogg.se
Postat av: Julia

Åh vilken fin Burberry-kappa och jag älskar guld-clutchen! :)
Jag har inte gjort så särskilt många fina second hand-fynd, väntar än på det där fantastiska! Men en liten söt skinnväska som använts många gånger införskaffade jag för rimliga 15 kronor. :)

2007-11-18 @ 00:29:32
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: Viktor

väskan var verkligen helnice :)

2007-11-18 @ 00:47:31
URL: http://drunkenlullaby.blogg.se
Postat av: Marion Eleonora

Åh, vad skoj att se några av dina fynd!
Jag har också fyndat en Burberry, en nästan exakt likadan som din i perfekt skick. 5 ynka kronor. Nu har jag dock sålt den eftersom átt den aldrig användes...
Annars så har jag mycket i min garderob som jag handlat second hand och som jag aldrig skulle få för mig att sälja. Aldrig, aldrig.
Till exmepel en basker designad Mary Quant (min absoluta favrotidesigner) för 5 spänn även den :)

2007-11-18 @ 01:25:05
URL: http://www.marioneleonora.blogspot.com
Postat av: EmmahSusanna

Oh, då ska jag kika in det :) Själv lyckas jag aldrig fynda något bra på 2hand .. Jag har packat lite kartonger också var vi ju på middag hos 2 vänner :) Jo, någon centimeter har vi fått :) Det har varit ca. 10 minus dom senaste dagarna, men börjar bli varmare nu .. Snön regnar säkert bort :S Vilken underbar clutch!! :) Kramis

2007-11-18 @ 11:02:03
URL: http://emmahsusanna.tjejsajten.se
Postat av: Maria

Oh, det där skärpet och clutchen skulle jag verkligen inte tacka nej till! :) Har inte handlat så mycket second hand ännu, och det jag har handlat används flitigt ;) Men en väska i satinmaterial från Indiska med vackra pärlbroderier däremot, som jag fick i present av en vän, men som jag aldrig använt :O Dels för att den kräver en ganska enkel, men ändå fin outfit i övrigt för att det inte ska bli too much, dels för att den nästan känns för fin för att användas.. :P Men en vacker dag ska den invigas!

2007-11-18 @ 11:04:56
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: Distressed

Hej raring. Att du hade en Burberry trench visste jag inte. Saknar dig! När kommer du till GBG. Behöver min dos Kajsa! Puss min docka! Kram Ena

2007-11-18 @ 12:00:17
URL: http://distressed.blogg.se
Postat av: Linnéa

vad mycket fina saker! jag gillar verkligen skorna och väskan! bland mina favoriter finns en sjömanströja, som jag blev lycklig när jag kunde använda på maskerad, en alice i underlandet-klänning som är på tok för liten och en grön gammal finklänning som jag väntar på ett bra tillfälle på att få använda. Helt enkelt fina saker som jag var tvungen att köpa, men som mest samlar damm i min garderob.

2007-11-18 @ 12:00:24
URL: http://linneahansson.blogg.se
Postat av: Disa

Jättefina grejer ju , i love the väska ^^
har alltid viljat gå till någon 2hands-affär. .
Ja, mer än myrorna.. det finns inte så mycket av det i norrköping. Det är synd faktiskt!
men får åka omkring i sverige till alla olika affärer:) Ha det bäst kajsa, Kraaam:)

2007-11-18 @ 12:14:34
URL: http://bizuuu.blogg.se
Postat av: Nathalie

Oh, väskan!! Så fin! Jag vill med hitta en fin Burberry när jag secondhandshoppar.. åh. Livet är orättvist. ;)

2007-11-18 @ 13:12:51
URL: http://www.nenneblogg.blogg.se
Postat av: Renée S. / FashionFillers

That clutch! WOW!

2007-11-18 @ 14:49:19
URL: http://www.fashionfillers.com
Postat av: Annika

ÅH KAJSA, vilket underbart inlägg! Jag älskar det! Jag kan ta hand om din Burberrytrench om du vill, jag menar, jag gissar att du inte vill att den ska hänga hos dig och INTE ANVÄNDAS??? Hahaha, nej men verkligen, vilka underbara fynd du gjort! Det är samma sak för mig, att just second hand-plagg ofta ligger mig allra varmast om hjärtat... Som att jag känner extra starkt för dem just eftersom någon lämnat bort dem, som att de är lite... outsiders, underdogs, och att jag "räddat" dem? :) Förstår du hur jag menar?

2007-11-18 @ 15:54:35
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Jelena

Skulle jag lista alla mina favoriter som fyndats på secondhand skulle det ta år och dar, så jag skippar det, ville mest säga att det är underbart med secondhandbutiker där de inte riktigt har koll och prissätter därefter. Tror absolut inte att din trench skulle behöva vara fejk för det!

Snarare är det så att det är lite tråkigt att handla i de där riktigt fina butikerna, där man vet att allt är äkta, men ja, man får ju oftast betala därefter med. Det är mycket, mycket roligare att ha en äkta grej som man köpt hur billigt som helst, och har hittat på ett lite oväntat ställe, än att ha hittat prylen i en fiiin 2hd hand butik och pröjsat flera hundra (eller varför inte tusen?) för den.

2007-11-18 @ 16:23:26
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Linnéa

Haha, klänningarna finns i tidigare inlägg, men jag är inte så bra på att länka. Alice-klänningen går att klämma i sig, men inte några längre stunder, det är nämligen strl 158... Sjömanströjan ligger hemma hos min familj, så den får du se någon annan gång! kram!

2007-11-18 @ 18:09:07
URL: http://linneahansson.blogg.se
Postat av: gallon.blogg.se

den lilla väskan var jätte söt!

2007-11-18 @ 19:15:41
URL: http://gallon.blogg.se
Postat av: Fani

oh i love the shoes, so cute :D

2007-11-18 @ 19:31:24
URL: http://glikia.blogg.se
Postat av: miri

Vilka fynd! så roligt att se andra second handfynd, är ju själv en second handråtta och min garderob består 90% second hand. Favoriter? Jag har så många! Omöjligt att räkna upp här. Men detta kan månne inspirera till ett blogginlägg ju :)

2007-11-19 @ 12:31:11
URL: http://bookofmiri.blogg.se
Postat av: Elin

Ojojojoj jag har missat massor i din blogg känns det som, vet inte hur det gått till. Kul inlägg, dina rutiga skor är så fasligt söta skaru veta!

2007-11-19 @ 17:18:35
URL: http://www.ragnhild.blogg.se
Postat av: Anonym

my god, att hitta en burberrykappa så där är fortfarande min dröm :( men är den äkta?

2008-01-06 @ 23:14:36
URL: http://danisco.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback