Kreativa Kajsa

Jag fick ett stadigt och blixtsnabbt ryck i förrgår när jag hade fått en del kataloger som jag ändå skulle slänga så med en sax i ena handen, plåster på lite fingrar och halvdåligt ljus liggandes i sängen så började jag att massakera både Ellos- och Josefssonskatalogen. Det slutade med fler plåster på fingrarna eftersom jag inte har något tålamod, ehum, men det blev i alla fall början till ett ganska härligt vårkollage. Många bloggerskor har innan skrivit om hur de har kollage uppsatta för inspiration på väggen och jag har inte riktigt fattat grejen. Nu är det dock så himla fina färger på kläderna för våren/sommaren att jag också kan tänka mig att sätta upp ett lite modekonstverk!
1
Detta har jag alltså klippt ut hittils och är början på kollaget som jag tänkte ska få växa med våren och fler härliga bilder som vill komma till och inspirera mig. Som man ser är det mycket mjuka färger, skira, luftiga material och fina detaljer såsom rosetter, siden/spets, finurliga halsband och retrokänsla.

2
Med mina flygande och farande föräldrar så kan man ganska ofta beställa hem små, och stora, presenter från lite olika länder. När de åkte till Singapore så bad jag dem köpa tyg till en balklänning om jag ville få den uppsydd och så fick de prover på olika färger jag kunde tänka mig. Detta fina tyg i råsiden, det var svårt att fota i dovt ljus och med tyget i plastpåse märkte jag, fick jag hem och jag har ritat en illustration för hur jag vill att den ska se ut. Så ikväll ska vi knalla iväg i kylan oss snön för att prata med en sömmerska om klänningen och så ska jag låta sy in en annan, alternativ, balklänning i 50-tals modell.

Det ser ut som om glasburken är helt skev men det är min lilla chiffonjé som är bullig helt enkelt. Inga glasburkar som är lite på örat alltså... :)

Kommentarer
Postat av: Elin

TYget ser fint ut iaf!

Postat av: Kerstin

Gud vad inspirerande - nu vill jag med göra ett kollage :)

2007-01-22 @ 19:03:49
URL: http://kerstinrosalia.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Blev också sugen på att göra ett kollage, har massa tidningar som bara ligger och skräpar.. Tyget ser sint ut, klänningen blir nog fantastisk :)

Postat av: Sofia

fint skulle det ju stå, inte sint! haha

Postat av: Elin

Snöggt! jag har tänkt slakta tidningar hela hösten, men det har aldrig blivit av..

2007-01-23 @ 21:06:06
URL: http://ragnhild.blogg.se
Postat av: aenigma

Elin; Ja det är superfint. jag älskar det!

Kerstin; Gör det. Det är både kul och man kan ha det till någon nytta så att säga. Haha

Sofia; Det är ju som sagt kul och om man ändå har tidningar som man inte använder. Då kan man ju klippa och pyssla med dem! :)

Elin; Slakta på vännen!

2007-01-24 @ 16:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback