Choose me, love me, buy me

Ni som läst bloggen från början eller ett längre tag vet ju att jag ritar illustrationer med, för det mesta, modeinriktning. Detta som ett steg i att fortsätta att hålla ritandet igång då jag ju gick estetisk linje på gymnasiet och alltid tyckt om att vara kreativ men också som ett inte så vanligt inslag i en svensk modeblogg.
Det senaste halvåret har jag fått förfrågan om man kan beställa illustrationer av mig och jag har åtagit mig en del jobb både för företag och privatpersoner. Då det hittils funkat väldigt bra, varit otroligt roligt och givande och gett mig möjligheten att göra någon jag verkligen tycker om för lite pengar så funderar jag på att arbeta lite mer med just detta via bloggen.
Jag skickade i denna veckan iväg mitt första lite större och väldigt genomarbetade illustratörsjobb till Lina på
fortheloveofourselves, vilket man ser lite bilder på i de olika faserna nedan här, och tänker med det som mitt just första ordentliga jobb fortsätta. Så som ett första inlägg i denna kategorien, som endast kommer att tillägnas illustratörsjobb, blir det starten på en ny grej i bloggen.
Är ni intresserade, nyfikna, har frågor, vill beställa eller något annat som rör mina illustrationer är det bara att skriva en kommentar här eller maila mig på; [email protected]

Det kommer inte att finnas några direkta fasta priser då man ju själv får välja storlek på illustration, papperskvalité och lite andra aspekter. Men vi kommer gemensamt, tillsammans överens om ett pris då jag ger ett förslag och det sedan finns utrymme för förhandling.

3
Lina beställde två stycken illustrationer som jag ritade på tjockt och krämvitt papper med lite struktur. Detta är skissen för den första. Flickan i den vida kappan.
1
Så här såg den andra ut när den var klarritad med den svarta tusch jag använder. Alla linjer, skuggor och detaljer ditritade och skissen bortsuddad.
1
Och det här är de båda i färdigt tillstånd. Signerade, daterade och redo att skickas iväg.

Är man sugen på att kika på mer av det jag ritat så kan man kolla runt lite på bloggen men de flesta illustrationer ligger under kategorin "illustrationer". Jag ritar aldrig exakt samma motiv två gånger men man kan välja någon som jag kan inspireras av eller/och göra lite liknande stilmässigt.

Så, sugen på en illustration tecknad av mig, Kajsa?
Skriv en kommentar som sagt eller maila på [email protected]

Kommentarer
Postat av: emelie

vad duktig du är kajsa! och så roligt att du får jobba lite med att illustrera också!! har du startat eget förresten nu när du börjar sälja illustrationer? jag funderar på att starta en enskild firma och försöka få in lite frilandsjobb inom grafisk design vid sidan av plugget. det vore himla roligt och bra. :)

Postat av: caroline

De är helt fantastiska, Kajsa! Åh, den som ändå kunde rita som du.. Ibland när jag har en bild i huvudet och ska försöka få ner den på papper bblir det bara... fel. Och inte det minsta likt vad jag tänkt mig. Men du är så duktig du!

Re: Exakt. Såklart glömmer man allt bra som man själv har och som man kan vara stolt och glad över. De som andra har är alltid lite finare och mer lockande.. hmm.
Jag har faktiskt ingen aning om vad det betyder! vet du? det är bara framsidan på en fin tidning jag fick härom veckan :)

2008-01-11 @ 21:03:07
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: Josefin

Oj, vilka fina illustrationer! Annorlunda, kul att se.

2008-01-11 @ 21:28:47
URL: http://JosefijnE.blogspot.com
Postat av: Katarina

Svar: Vad bra, då är vi två ;p (fast jag gissar att det finns fler som älskar freda kväll)
Dina illustrationer är helt f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a!
Allvarligt. Jag förstår inte hur man kan rita så bbbbbra. Det har du säkert fått höra många gånger, men ville bara säga det själv oxå! :)

2008-01-11 @ 22:26:59
URL: http://pleur.blogg.se
Postat av: hanna

Du är så fruktansvärt duktig. Gahh blir tokig varje gång jag ser det. Vill liksom hänga upp varje skiss på min vägg och bara sitta och beundra alla. Du kommer bli något stort.Var snäll och skicka mig en autograf innan det är för sent. :)
svar: vilken hårresande klubb det skulle vara..:)

2008-01-11 @ 23:42:36
URL: http://hannaberg.blogg.se
Postat av: Sarah

Nej men, varför depp?

2008-01-12 @ 00:12:49
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: popbejb

svar: åh lilla kajsa. (fast du är ett halvår äldre än mig) det är inte hela världen, trots att det känns så. Ikväll fick jag vara ensam hemma och blev otroligt hobbydeprimerad. Du, vet du hur jag känner mig när jag får 5 kommentarer? Jag svävar på moln. Jag berättar för alla i min närhet vilka kommentarer jag har fått på ett inlägg och allt. Och gratissaker och inbjudningar till ELLE-galan kan verka som världens bästa grej, men det är det inte. Jag är så innerligt glad att jag har något djupare att falla tillbaka på än en miu miu-väska från Nathalie Schuterman-rean. Du får inteinteinte tro att det är det som är viktigt i livet. Kommentarer på bloggen är inte det viktiga i livet. Inbjudningar är inte viktiga. Det finns en så stor del av mig som jag inte visar på bloggen. För jag vill inte blotta mig helt där. Men det viktigaste i mitt liv är min tro. Om jag inte hade haft den så hade jag kreverat. Varit helt tom inombords. Jag ska inte slå dig på fingrarna. Jag hade också behövt någon att prata med ikväll raring. Allt kommer bli bra ska du se. Se på den vackra naturen runtomkring dig, du som bor där bland det vackra. Det finns så mycket mer än bloggtoppen där ute. Det vet du. Det tror jag. Låt dem ha sina 500 kommentarer. Tror du inte de mår lika skit som vi? förmodligen oftare. Jag vet inte om det var vist eller bara babbel. Men det var skönt att säga. Kram på dig raring.

2008-01-12 @ 00:14:10
URL: http://www.cookiesforbreakfast.webblogg.se
Postat av: Mothersvea

De ar jattefina Kajsa, det kommer sakert att ga hur bra som helst. Jag kom pa att de ar ganska lika de illustrationer som en nara tjejkompis till mig gor, lite samma stil aven om hon inte gor mode och gor allt i valdigt starka farger sa paminner de lite om dina. om du vill kolla upp henne sa har hon sin portfolio har: http://www.mothersvea.se/sara

2008-01-12 @ 01:51:47
URL: http://mothersvea.wordpress,com
Postat av: Carmen

Jag ÄLSKADE de där två illustrationerna :) speciellt den med flickan som sitter ner. Den väckte stort ha-begär hos mig! kan jag kanske beställa den av dig, eller alltså en likande? ska jag mejla dig då så kan vi komma överens om ett pris? tror du att jag kan trycka den på en tröja sen själv? vill så gärna ha en tröja eller väska med dina illustrationer!
Keep up the good work :D längtar till du lägger upp fler! tycker verkligen att du borde satsa på det här. kul att du har börjat lite grann.
kramkram

2008-01-12 @ 03:08:13
URL: http://www.carmelia.blogg.se
Postat av: bea

duktiga du! va snäll du är förresten, ja väntar och ser men fortsätter blogga så länge :) Grejen är den att min pappa och farbror hittat bloggen och jag förstår inte hur. har ingen aning alls, har aldrig nämnt ngt men ändå. jag gör ju saker som dem ite vet och ja inte får, haha, ja är ju 18 men så länge ja bor hemma orkar ja inte mer bråk, för typ skolk, rökning och tatuering osv, haha. vi får se va som händer ;)

2008-01-12 @ 05:29:26
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Sica

åh, jag själv älskar dansfilmer men har aldrig dansat, sådär på riktigt. Kanske därför man fachineras (fashineras, facineras? ha svårt ord!) mer av det då? :)

åh, vad härligt att kunna göra lite mer som ett arbete med dina illisar. Vilken idé! Dom är så fina, hoppas att det går bra för dig! Jag hejjar på dig vet du!

2008-01-12 @ 11:05:28
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: Nina

du är så duktig på att rita!

2008-01-12 @ 11:58:10
URL: http://ninablogg.blogg.se
Postat av: Sarah

förresten älskar jag dina illustrationer. Kanske ska lägga en beställning så fort jag får pengar? (..har köpt ny kamera!).. Men hörru, varför är du deppig? Nu blir ju jag deppig! Skynda berätta, så att jag får trösta lite!

2008-01-12 @ 13:40:43
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: Bobbie

Åh den är jätte bra =) hur länge har du hållt på med dina illustrationer?! Du är såå duktig!

2008-01-12 @ 14:03:00
URL: http://bobbie.webblogg.se
Postat av: Linn

gaah! unfair! vill ju också! vi har ju förtjänat det med våra illisar ála svett, blod och tårar! nu måste vi skrida till verket! s/s 08, vårklänningar som är överlägsna alla andra! be afraid, betsey johnson, be very afraid... (älskarälskarälskar dina illustrationer, kajsa! lina är en lycklig människa som får dem) och elle kan ta sig i brasan.

2008-01-12 @ 14:28:06
URL: http://blahblahblah.blogg.se
Postat av: systugan

gud vad de är fina och det är alla dina illustrationer :)

2008-01-12 @ 14:36:45
URL: http://systugan.blogg.se
Postat av: Jelena

Jättefina illustrationer! Lycka till med försäljningen! (jag klurar fortfarande på motiv... man vill ju komma på nåt BRA...)

2008-01-12 @ 15:03:28
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: stina

svar: nej till det priset e det inte värt det.. då e det bättre att gå till en järnaffär och köpa kedjor.

2008-01-12 @ 15:21:51
URL: http://contaqt.blogg.se
Postat av: Karin

haha ja, jag vet! diskuterade ryssland med en kompis som också var med, hur hon typ hade gjort med sina minst lika avancerade bilder.. hon hade gjort om dom precis på samma sätt.. har många 'vackra' bilder därifrån också, men
det tilltalar fler att publicera hemska, råa bilder ifrån ryssland, eftersom det föreställs så.. :)

2008-01-12 @ 15:31:10
URL: http://khurre.blogg.se
Postat av: Lina

snygga bilder!!

2008-01-13 @ 12:50:39
URL: http://harligdagformjolk.blogg.se
Postat av: Ida

Det skulle vara jättekul om du kunde göra en skojsig bild av mig och syrran. Kan vi kontakta dig ?? Självklart ska du få betalt för det! Skulle vara kul att
ha på väggen nu när syrran och jag är twinbo igen.

2008-01-14 @ 10:57:09
URL: http://www.fashionnerds.se
Postat av: Julia

fina

2008-01-18 @ 16:15:30
URL: http://juliaastren.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ja du är då riktigt duktig!

2008-12-23 @ 05:16:43
URL: http://jessicathatsme.blogg.se/
Postat av: Felicia

Vad ungefär kostar en illustration, bra att veta om jag känner för att bestälal :)<'3

2008-12-31 @ 20:28:26
URL: http://fellann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback