The sort of turqoise that I love

Just nu är jag inne i en fas där jag känner så mycket avsky, irritation, lessnadskänsla och faktiskt nästintill äckel inför modebloggvärlden. jag är trött på den slentrianmässiga publiceringen av inlägg som behandlar samma ämnen som alla andra talar om. Den ständigt återkommande faktorn att det inte spelar någon roll vilka som egentligen är duktiga i just vår moderelaterade bloggvärld utan det bara handlar om tur, inbördesbeundran, vem som handlar mest Hopeskor, hur man dricker sig redlös runt Stureplan i AAklänning med ryggringning och så vidare. Vart ligger invidualismen? Varför sitter inte kreativa, vasstungade, personliga, rara, nyfikna tjejer med ett sunt klädintresse (men som också har ett annat liv utanför style.com) och hjärta och hjärna i bloggtoppen?
Det gör mig jävligt trött. Och less.
Så visst, jag kommer fortsätta att modeblogga. För jag älskar det. På många sätt. Men det är den där bittra bismaken som förstör kanterna av det annars så fina i helheten. Men jag vill fokusera på andra vinklar, göra mitt, inte tänka på vad jag borde för att vara någon som jag egentligen inte är och ta upp det lilla ur det stora. För ja, jag ska inte bita den hand som föder mig, jag älskar också mode och allt vad det innebär nästintill, men det finns olika sätt att tolka det. Och speciellt här, i bloggsfären. 
Så i år hoppas jag på att jag ska vara modig, mycket mycket mer modig, med allt och satsa väldigt mycket mer med hjärtat i att få upplevelser istället för materiella ting. Kläder är underbart. Men det är också himlen över en öken, en stadssiluette i skymningen, uråldriga träd med torr bark, lokal mat som doftar av kryddor jag aldrig hört namnet på och ljudet av sång på språk som man inte kan.  
Jag vill ut och andas luft på ställen jag aldrig varit på.
98765
4
Långt långt långt där nere (broder fick inget bättre kort på den rädda bläckisen tyvärr) kryper en ganska stor bläckfisk med långa mjuka armar ned under en sten och gömmer sig för att kika fram under sitt runda, bulliga huvud som såg ut att vara gjort att pussa på försiktigt, försiktigt.
321
Någonstans längst med Omans kust upp mot norr och huvudstaden Muscat i arabiska havet. Bland fiskar, delfiner, jättesjöstjärnor, hajar, muränor, rockor, bläckfiskar och Hitta-Nemosar, december 2007.

Kommentarer
Postat av: popbejb

åh, så vist sagt raring!
det är alldeles för mycket fylla och "det ljuva livet"-tänk i modebloggsfären. Alla skriver verkligen om samma sak. Jag vill inte vara så, jag ÄR inte så heller. Jag förstår dig precis. Det finns ett liv utanför style.com. Och det är rätt stort. Och fint.

kram

Postat av: Julia

Klokt talat min vän! Det känns som allt fler bloggar bara skriver samma sak, visar samma bilder på klänningar med rygguringning från AA (som står för American Apparel och inte Anonyma Alkholister även om man i vissa fall blir tveksam med tanke på hur partybilderna ser ut) och jag vet inte på hur många ställen jag läst om Acnes 50%-rea eller om att Misha Barton kört rattfull. Det intresserar mig inte längre, det känns bara så tråkigt och opersonligt.
Visst mode är intressant och fascinerande, men när det bara gäller köpaköpaköpa och kolla-vad-jag-har! så förlorar det sin glans.

2008-01-03 @ 23:44:53
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: Helena

Åh, där kom undervattensbilderna (:

När jag först började läsa din blogg, så avr det inte främst för att jag såg att du behandlade ämnet mode, utan för att du verkade vara en något mer djupsinnad tjej som skrev om viktiga saker. Dessutom bar du fina klänningar och så målar du fantastiska illustrationer till råga på allt.
Jag förstår din nuvarande avsky inför modebloggsvärlden. Jag läser själv en del av de "största" modebloggarna, och inser att du har rätt, det mesta handlar om tur och beundran bloggarna emellan, en slags hype som uppstår. plötsligt kan vilket inlägg som helst vara fantastiskt, bara för att en av de kändaste bloggarna har skivit det.
Jag menar inte att sparka på dem jag heller.
Jag vill bara säga att det märks att du tycker om kläder, du gör det på ditt eget briljanta sätt, men du kommer aldrig aldrig att falla ned under kategorin "ytlig", för det är inte så du framställer dig, och det gör din blogg unik. Merci!

2008-01-04 @ 01:22:44
URL: http://asleeponatrain.blogg.se
Postat av: bea

puss på dej och din söta kommentar! har du fått din kamera? åh ni kommer bli bästa vänner :P haha, ja trots att jag inte kommmer överäns med min skrikiga familj så kan man inte neka till att det är underbart vackert här :) Åker hem 8:e och på söndag ska vi till bankok. Spännande med stad. då ska jag fota munkar, haha :)

2008-01-04 @ 03:02:26
URL: http://lillasnigeln.webblogg.se
Postat av: Sara

Hej du :)
Så bry dig inte om de bloggarna om de får dig att må dåligt! Läs ingen statistik, kolla inte deras sidor.
Jag har ingen aning om vad som är inne. För vad spelar det för roll? Jag kollar bara på de jag gillar. För allt man tar in i ens liv påverkar en.
Du är en av dem jag gillar.
Ha det bra!

2008-01-04 @ 08:00:25
Postat av: Sica

Ja Kajsa. Det där har jag också tröttnat på och försökt påverka länge med att hitta nya bloggar och ta fram dom som verkligen förtjänar det genom min tävling. Jag tror inte att folk tycker att de som ligger högst i topp är bäst, utan de läser dom bara för att "man ska"? Jag har ingen aning. Jag följer ingen blogg på topp 5, knappt topp 10 heller. Jag vill ha fram nya bloggar! Men det är ju inte så lätt när man själv inte är så stor ;) Och så har jag ingen lust att spamma folk om min tävling för att de ska få en susning om den. Känns också korkat. Jag vill att folk ska läsa min blogg för att den är nyfiken, annorlunda och inte skriver om samma saker som alla andra. Och till och med har samma bilder. Det är verkligen inget syfte kvar med inlägget då. Vill man skriva om en stor nyhet borde man faktiskt kolla upp om de 10 största bloggarna redan skrivit om det, och isf låta bli. Ens blogg dör inte av att missa en stor nyhet, om den är så stor så finns den säkert ändå överallt i tidningar och bloggar. Och blir ganska liten då, med andra ord. Ja, det här kan man diskutera länge. Jag hejjar i alla fall på dig, Kajsa! Du skriver eget, gör eget, är egen!

2008-01-04 @ 08:54:33
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: caroline

jag bara gapar. Över hur du sätter ord på något som blir så rätt så rätt! Jag har fått mer än nog av att läsa hur många kaffe som behövs för att klara en dag, se bilder på AAklänningarna (som inte alls är speciella längre, eftersom halva sverige verkar traska runt i dem), och hur underbara Marc's nya vårväskor är.
Därför fortsätter jag läsa din blogg! Dels för att du vågar ta ut din avsky mot alltihopa! Men också för allt personliga du delar med dig av :) Dina bilder, foton och kläder (i din alldeles egna miljö!) Jag gillar det starkt!

Re: Såklart jag vill se den! Åh, den verkar underbar :) Och såklart den måste ha ett namn, ett jättefint namn! Den (han/hon?) kommer bli din bästa vän.Hälsa från mig, ok? Åh, bara för det måste jag gå och pussa på min lite.
Kramar!

2008-01-04 @ 09:37:35
URL: http://imagine.webblogg.se
Postat av: bea

(svar)
visst är det :)
härliga bilder!
ha en bra dag!

2008-01-04 @ 10:17:13
URL: http://beasmode.blogg.se
Postat av: Julia

Du har absolut så rätt i det du skriver. alla ser likadana ut, skriver om samma saker. Det e rent ut sagt skit tråkigt.
Tacka vet ja din blogg, ärligt och personligt! I like it!

Tack. Och jag gör redan framsteg! :)
kramar

2008-01-04 @ 12:54:15
URL: http://minileaf.blogg,se
Postat av: sofie

svar: haha okej, ja vi får hoppas på att du får den snarast! :P
har hittat en hel del söta saker att bära i sommar:D om ändå pengarna funnits..

2008-01-04 @ 13:09:45
URL: http://thenoteboook.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag har också stumpar men jag målar dom för att dom ska bli längre :P

2008-01-04 @ 13:25:15
URL: http://celebratelife.blogg.se
Postat av: Julia

Hitta nemosar!!! Haha, min favvo:D Åhh, värme, komsikomsi! Kram

2008-01-04 @ 13:56:41
URL: http://www.bagladies.webblogg.se
Postat av: tilda

fina bilder!

2008-01-04 @ 14:01:40
URL: http://aouch.blogg.se
Postat av: EmmahSusanna

Jo tack, det är ganska bra med mig! Jobbar, äter och sover mest ;p haha. Hur är det med dig? kramar

2008-01-04 @ 14:37:13
URL: http://emmahsusanna.tjejsajten.se
Postat av: Drömma Lotta

Haha, jag är aldeles för gammal för att bry mig så särskilt om vilka som ligger i topp eller ej, style.com eller vad det hette :0)
Däremot "tävlar" jag mot mig själv och ser hur läsarantalet långsamt ökar sedan starten...
Nu har jag ju bytt ställe och börjat om på ny kula men iallafall.
Nå, det enda är väl att det vore fint för unga tjejer att inte hitta till enbart AA och Stureplans bloggarna utan till sådana som dig eller Clara.
Och på så sätt vore det givetvis fint om ni kom högre upp på listorna..

Du har en stor poäng alltså, men lägg inte för stor energi på det bara, det som är riktigt bra och håller i längden kanske "vinner" till slut?

Stor kram

2008-01-04 @ 14:52:52
URL: http://www.dromma.blogspot.com/
Postat av: Annika

Jag tycker att det verkar gå bra för Clara, det är ju alltid något!
Själv har jag verkligen INGET intresse för mode just nu. Självklart bryr jag mig om hur mina kläder känns mot kroppen och får mig att känna mig, hur jag mår när jag ser mig i spegeln osv, men jag är HELT ointresserad av modebloggar och sådant. Pallar inte att läsa någon alls. Jag har en del nyhetssidor jag måste kolla genom mitt jobb som moderedaktör, annars hade jag bojkottat mode helt. Det finns så otroligt mycket annat som betyder så oerhört mycket mer för mig. Som vänner. Du är en av dem.

2008-01-04 @ 15:17:30
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Linda

Vilka härliga blder... Du förgyller min vardag med dina bilder från Oman, och jag anar att du har en del på lager som du kommer att visa oss blekfisar resten av våren så vi inte alls längtar ihjäl oss till värmen ;)

Och jag förstår vad du menar med inlägget, det känns som att allas skriver samma hela tiden. Ett tag går det att läsa de bloggarna, men man lessnar till slut.

2008-01-04 @ 16:14:53
URL: http://noonasblog.blogspot.com
Postat av: Sassy

Bra inlägg!
Jag kan bli lite trött på hela modebloggsgrejen. Trött och given. Men det som gör att jag fortsätter att läsa modebloggar är att vissa är så jäkla bra och personliga och det är ju så kul att se vad folk som har fin stil har på sig. Så en eloge till bloggar som din, Annas (Garderobstrubbel), Julia (bagladies)
Hanna Fridén!

2008-01-04 @ 17:58:20
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: Sarah

Åh, du vet att jag håller med dig i allt (dessutom är jag happyhappy över att få se fotona). Jag vill bara bära omkring på dig i en liten väska, du vet..alltid nära till hands för en liten fika eller bara ett fint konstanterande

2008-01-04 @ 18:24:36
URL: http://lostdetective.blogg.se
Postat av: Jelena

Jag kan hålla med dig om att hela modebloggsvärlden känns lite slentrianmässig och... jag vet inte, gammal på något vis just nu. Jag irriterar mig på att så få nischar in sig på något eget, precis som du. Men det finns faktiskt en räddning, och för min del är det utländska bloggar. Jag läser mest utländska bloggar faktiskt, det känns som att de ger mer, och de har ofta en annan inriktning än vad bloggarna i Sverige har. Här hemma bloggar de som bloggar om mode om *allt*. Och det är ganska dumt, jag tror att det ofta är därför en del bloggar känns lite ytliga, för vem kan allt?

Men kan man bara engelska kommer man långt (jag läser iofs en del på andra språk med, men jag fattar att alla kanske inte har den möjligheten...), det finns så mycket kul att upptäcka! Bloggar som är inriktade enbart på budget, enbart på secondhand och vintage (finns ju några i Sverige med, i och för sig), enbart på resor, bloggar som är skrivna av personer som bor på väldigt spännande platser.. ja, det finns hur mycket som helst!

Så mitt tips för att få det lite roligare, om man ändå vill läsa bloggar är att söka sig utomlands.

Men du ska fortsätta som du gör! Du skriver bra, från hjärtat och utvecklas hela tiden. Jag tror att du kan gå långt och ha nytta av din tid som bloggerska om du fortsätter i den här stilen. Det finns tillräckligt med mainsteambloggerskor. Och visst, de kanske får gratis varuprover och annat trevligt hemskickat, men jag skulle själv i alla fall inte vilja ha det. För får man massa saker, så måste man ju hylla dem i bloggen sen, oavsett vad man tycker om produkterna (och det märks väldigt väl i en del bloggar), och jag skulle i alla fall inte tycka att det var värt det, för ett par flaskor shampoo eller vad det nu kan vara...

2008-01-04 @ 18:40:51
URL: http://styleiseternal.blogg.se
Postat av: Elsa

Vet du vad! Det här var så *** bra formulerat så att jag vet inte vad! Jag håller med dig till hundra procent. Jag själv har inte lagt upp modeinlägg så mycket på sistone just för att jag tycker som du. Jag är trött på "modehypar" och folk som festar hela veckorna! Själv tycker jag om att leta fina saker, sy och kombinera till något personligt. Att designa och sy egna kläder är också något speciellt.
Det blir en helt annan känsla mot när man köper en stil rakt av.

Förresten verkar du vara så smart och ordentlig på något vis. Dina illustrationer är underbara och hela din blogg också. Jag känner på mig att du kommer att bli vår nästa Liselotte Watkins! ;)

Stor kram

2008-01-04 @ 21:34:08
URL: http://www.kamomill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback