Vardagspaljett.

Jag hatar uttryck som "festplagg". Vad innebär det egentligen. Att de endast får användas till fest? Att de endast bör användas till fest? Min livsfilosofi är nämligen att ingen dag är för vanlig för att bära plagg man
tycker om. Varför ska det vackraste, finaste, dyraste, glittrigaste, silkigaste, mest extravaganta vänta till en fest som sällan kommer? Nää då drar jag hellre på mig en långklänning, adderar en skön kofta och känner mig
toksnygg en tisdag.Kläder ska inte kännas begränsade.

Så jag plockade fram den svarta lilla paljettkjolen och gjorde den fullt bärbar en torsdag när man går ut till komposten, fikar med en kompis och handlar grönsaker på ICA tll ett storkok av en höstsoppa.
Basen är genomgående en vit långärmad tröja, heltäckande strumpisar, och paljettkjolen.


1. En skön långkofta med knyt värmer gott om rumpan och ger ett helhetsintryck till kjolen. Kontrast av mjukt stickat och glittrig paljett. Ett smått gigantiskt halsband ger färg och lekfullhet lätt som en plätt!
2. Men bara för att det är discokulekjol i överflöd behöver man verkligen inte dölja den. Visa upp genom att knyta upp en vanlig skjorta och ge extra bling med smycken av rocaillepärlor.


3. Guld och svart är en av mina absoluta favoritkombinationer. Känns lätt party men blekt guld blir bara skön kontrast. Matt och glansigt tillsammans. Inte inte inte vara rädd för att ta i för mycket!
4. Dra upp ärmarna på den vita långärmade, släng på en oversize tischa med tryck och peta fast en stor ring på fingret. Enkelt som tusan men känns betydligt roligare än jeans till densamma tischa.

Nu ska jag ta på mig en blå/röd sidenklänning från Forever 21 i New York och en kofta från 50-talet och ett par stickade sockor. (Justja, de minsta bilderna på accessoarerna är klickbara!)  

Kommentarer
Postat av: nathalie

jag håller med dig.. vardagen blir ju så trist om man går runt i gamla vardagskläder och inte de kläder man verkligen tycker om!

Postat av: Hanna-karolina

Jag håller med. Jag är partytoppens största motståndare!



Det stora halsbandet var utsökt! Ha det jättebra!

2008-11-13 @ 12:58:51
URL: http://hannahkarolina.blogg.se/
Postat av: alma

hurra va bra! jag sätter oxå på mig 'festkläderna' till vardags, mkt roligare så! ang sthlmshelgen, är det 21-23 du är i sthlm??? om det är det grinar jag för just den helgen är jag bortrest! jag är i ludvika och hälsar på partymannens mamma och pappa!

2008-11-13 @ 13:04:52
URL: http://whatalmawears.blogspot.com
Postat av: stina

Där sa du någe "Kläder ska inte kännas begränsade".. det har du helt rätt i. klart man kan ha en fest-top till vardags.. Eller en vinterjacka i september. Om man vill det. Det här löser dilemmat jag nyss skrev om i min egen blogg.

2008-11-13 @ 14:24:16
URL: http://contaqt.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Varje dag är en fest och jag blir så glad över att se att du verkligen tar fasta på det uttrycket. Våra finaste plagg för inte hänga längst in i garderoben i väntan på "rätt tillfälle". De dyker, precis som du säger, upp allt för sällan.

Hoppas att du fick en lika fin dag som din kjol ;)

Kram

2008-11-13 @ 14:27:03
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: victoria

Word hunny! Precis så. Outfiten på allra första bilden är som tagen ur min egen garderob. Jag brukar ofta hasa runt i mina "festklänningar" fast menn en vit skjorta under. Det blir nästan snyggare! Speciellt om det är en tubklänning...



...och paljettkjol skulle jag kunna månadshandla på Willys i. No doubt. Jag äger ingen paljtkjol, kan du tänka dig? Varför gör jag inte det för?

2008-11-13 @ 15:53:12
URL: http://svartvitlila.devote.se
Postat av: Evis

I mitt fall är det så att det som hindrar mig från att använda festkläder i vardagslag är att jag gör saker i mina kläder: jag lagar mat och diskar och spiller när jag äter - då vore det väldigt synd om det var en sidenklänning som råkade illa ut.

2008-11-13 @ 16:43:03
URL: http://omstil.blogg.se/
Postat av: Sussi

Inspirerande som tusan! Jag ska tänka på det oftare, att ta vara på alla fina favoriter.

2008-11-13 @ 17:54:20
URL: http://lavica.blogg.se/
Postat av: Emma

ohh den där paljettkjolen har jag också!

2008-11-13 @ 18:04:44
URL: http://strangegirls.blogg.se/
Postat av: Pinar

Jag har typ två viljer. Bli stor och ha barn eller inte bli yngre. Typ dagis. Ååååh gunga utan att känna känna sig för stor för gungan som skaver. Och inga bekymmer, plugg, lalala. Men å handra sidan, börjat jobba med det man vill jobba, hittat en go man, skaffat en urgullig liten bebis. Ååh. Svårt det där, mycket svårt!

2008-11-13 @ 18:18:02
URL: http://nooshis.blogg.se/
Postat av: SHOEBOX

Ja, varför ska man sätta etiketter på när man kan använda sina plagg? Klart man kan ha allt när man vill, du bevisar det på ett underbart sätt :)

2008-11-13 @ 18:21:28
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

tycker också den är sladdrig och jag hade föredragit längre alternativt kortare handtag..men tja..jag stod inte för valet av påsen endast leverans av motiv =)

2008-11-13 @ 18:24:47
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: stilist

Kjolen är helsnygg, jag gillar att du visar hur man kan visa upp den, jag har typ inga festkläder, jag gillar att klä upp mig för lite vadsomhelst.

2008-11-13 @ 19:48:06
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: Frida

Amen...paljettkjolen är ju fantastisk! Sån skulle jag vilja ha, skulle använda den ofta och till det mesta!

2008-11-13 @ 19:49:52
URL: http://fashionvision.blogg.se/
Postat av: Neumann

Jag håller med dig! Finare plagg kan man kanske inte bära varje dag eftersom man inte vill att de skall bli slitna, men för tusan, inte behöver det väl vara fest?

2008-11-13 @ 20:17:59
URL: http://frauneumann.blogg.se/
Postat av: Victoria

Åååh jag ÄLSKAR din inställning!! Jag tycker precis likadant - vadå "fest"-plagg?! Är det en snygg top/kjol/whatever varför inte bara använda den då för att den är snygg istället för att vänta till en fest då folk ändå har andra saker för sig än att titta på dina kläder. Plus att det är ett helt underbart sätt att sätta en liten guldkant och piffa upp sin vardag på (tex med som med din paljett-kjol!). :)

2008-11-14 @ 03:00:55
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Jen

vart har du fått din papper t-shirt ifrån :D ? (inte finns ju tidningen i sverige or..)

2008-11-14 @ 09:45:47
URL: http://jemss.blogg.se/
Postat av: Sica

Oh, kombinationen med tischan. ME LIKE! Där gjorde du verkligen en festfin kjol mer vardaglig och cool på ett stilfullt, snyggt sätt!

2008-11-14 @ 13:18:09
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Ida

Vad sägs om ordet partytopp.. det har jag aldrig fattat liksom..

2008-11-17 @ 10:54:48
URL: http://www.fashionnerds.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback