DIY-nitpjucksen!

Jag vet jag vet, jag har lovat mängder av otroligt frestande bilder på vajande palmer och dingnande fruktstånd, fräknar och ögon som kisar mot solen men på något sätt så finns det för många vänner att leka med, vinka ajdö till, krama på, dansa runt med och helt enkelt träffa. Så jag har inte hunnit lägga in bilderna än. Eller ens knappt landat känns det som. Guadeloupe är liksom inte ens klarupplevt för mig då jag bara studdsat vidare som den lilla boll jag är direkt vid hemkomsten. Men imorgon, då.
Så tills dess får ni en treat i form utav ännu en av mina DIY-guider som jag gör för tidningen.
På tur är mina favoriter hittills; nitpjucksen!

När Chloe gör läckra lackdon för fossingarna med glimrande guldpluttar till nitar och Y-3 frestar med hardcore metallförsedda sneakers i mattaste svart drägglar många. Både i ha-begär och chock över priset. Så då gör man som jag och fixar till sina alldeles egendesignade skor!

Haffade ett par vanliga tygskor i vitt, dessa är från Racemarine men H&M har ju ännu billigare, och köpte mig en näve stora, klassiska nitar (finns på hobbyaffärer!) i pyramidform. Tanken var att fästa dem från sömmen rakt bakom hälen och längs med yttersidan en bra bit fram. Lite mätande och markerande med en penna så är man klar att börja karva små hål med en skalpell för att fästa dem en i taget, nitarna.

Jag råkar ju ha förbaskat små fötter så särskilt mycket nitar behövdes inte för att täcka en ganska stor area. 12 nitar för vardera sko (12 x 2 x 2kr/st) och då sattes den sista dit på insidan av hälsömmen, fast på utsidan alltså, då det blev för många egentligen. Men hur mycket och vilken sort man vill sätta är ju fritt fram och mitt förslag är att leka loss totalt. Det ska jag nog göra med ett till par!

Såhär blev alltså resultatet. Mina ben är numera inte transparenta av vinterblekhet och skorna har varit med om äventyr i såväl djungeln som på öde stränder, på krabbjakt, dyktur och under middagar så färgen är annat än kritvit. Men så ska det ju vara. Saker som gillas ska användas, slitas och älskas.
Allt som allt fick jag ett par otroligt personliga tygskor med pyssel att vara stolt över och fabulera med för en summa som är inte ens 1/10 del av vad ett par Y-3 sneakers kostar. Inte fy skam alls.

Kommentarer
Postat av: Vicky

love love love!

Postat av: Sandra

Fräsigt ju! :)

2009-05-05 @ 10:01:44
URL: http://sandorama.blogg.se/
Postat av: bea

jaaaaaa! när är du här? är det för att kika på er lägenhet?

2009-05-05 @ 12:12:41
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: bea

kajsa gissa vad jag gjorde dagen när ja va 19 i new york och 20 i sverige! haha, lite bea spontant sådär!

<3

2009-05-05 @ 12:37:20
URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Postat av: miriam

ojojoj, vad du pysslar!



välkommen hem!

själv far jag till paris nu på lördag, ska läsa franska i tre veckor. men sen är jag i sthlm in princip hela sommaren. ska bli härligt att hänga med dig.



vad ska du göra i skåneland?

2009-05-05 @ 17:09:48
URL: http://blog.bjornborg.com
Postat av: Sica

Aaa nice Kajsa! :D Äntligen fick jag se resultatet av nitskorna som jag dött av nyfikenhet över! :D Det blev ju klockrent! Och ja, nu är dom förmodligen ännu mer klockren:are efter lite djungelslitage :D

2009-05-06 @ 15:13:58
URL: http://sicastyle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback