anledningar att älska sitt/sina jobb

Sitter på jobbet i butiken i detta just nu och pillar med ett ickefungerande Spotify. I bakgrunden brummar en värmefläkt och på bordet står det blommor som luktar gott. Blev nyss fasligt irriterad på att jag inte fick igång musiken. Kändes som att halva dagen blev förstörd. Sitta här ensam utan musik! Så insåg jag att jag, som ganska ofta, förstorar upp de minsta och mest obetydliga saker. Jag behöver inte ens tänka efter för att komma på att jag har det så jäkla bra jobbmässigt eftersom det är arbeten som passar just mig perfekt.

Som i förrgår. Satt hemma och skrev massa artiklar och texter. Knåpade med information, researchade och knattrade på tangentbordet. Efter en avokado på knäckebrödslunch kände huvudet att det behövde luft så jag gick ut och gick och satt i solen i 1 ½ - 2 timma. Ingen som säger när jag behöver gå tillbaka hem och fortsätta. Det ligger på mig att ha saker och ting klart i tid. Vill jag gå ut och sitta vid vattnet och dingla med benen får jag göra det. Så såg jag ut såhär som på bilderna nedan.


Eller som igår. När jag skulle arbeta i butiken. Började klockan ett så jag tar en långsam förmiddag. Städar hemma och äter sen frukost med Bea som kommer förbi. Vi knatar sedan till butiken, öppnar, pysslar runt och pratar de första lugna timmarna på dagen. När Bea-Snigeln måste iväg sätter jag mig vid datorn och skriver lite mer jobbgrejer och betar av mailen. Så ser jag ut såhär:

Och som idag. Mikael kom igårkväll och imorse åkte han iväg tidigt på möte. Lagom till han är tillbaka är jag vaken och då kan vi äta lunch tillsammans. Sen knallar jag iväg till butiken, tar en sväng via Muffinsfabriken och köper en fredagstreat till mig själv, öppnar den, sätter mig och kollar mail, hjälper kunder och knaprar på min muffin och dricker lite påskmust med sugrör.

Justja, just nu ligger första plagget i Minidesign av Kajsa på 170 kr. Ska vi säga att ni har till på er ikväll att buda? Sen på måndag lägger jag upp nästa två plagg tror jag. En till klänning och en kjol. Så komsi komsi igen, buda på så blir jag peppad att göra mer sådana här saker! Kanske lite accessoarer också eller varför inte fler tavelserier med mustascher, hattar och flugor?!


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Vad härligt det låter!

Postat av: Bodil

Härliga bilder! Jag vill så gärna köpa Den där klänningen, men jag har tyvär inte pengar till det tror jag...:(

2010-04-16 @ 14:28:11
URL: http://farggladaflygsmurfen.devote.se
Postat av: Moa

När jag läser det här blir jag ju sugen på att jobba :P

2010-04-16 @ 15:15:34
URL: http://alfapet.blogg.sea
Postat av: Requiem pour un con.

Jag är stormigt avundsjuk på dig och dina jobb kajsa. Jag vill också ha det sådär. Kunna bestämma själv och jobba i sin egen takt och känsla. Inte på någon jävla fabrik med tråkiga, tråkiga karlar!!

2010-04-16 @ 16:22:49
URL: http://requiempouruncon.blogg.se/
Postat av: ellen

tack söta för kommentaren! :D jag bor i norrköping just nu, för jag pluggar här. och då ska jag hålla utkik efter dig och hojta hej om jag ser dig! :D

2010-04-16 @ 16:43:18
URL: http://ellenfilippamaria.blogg.se/
Postat av: Eva

Vad blev det för smak på fredagstreaten då?!



Min dröm är att kunna jobba hemifrån, känner mig så himla malplacerad i mitt nuvarande yrke vilket såklart gör mig olycklig. Jag tror jag skulle älska att skriva...



Fredagskram!

2010-04-16 @ 16:48:55
URL: http://nonplus.blogg.se/
Postat av: stilist

Tack! Igår på min egen skiva var jag utklädd till harlekin i en egensydd skapelse och känd emig stölrt fin, studentklänningen är inte hittad än tänkte rota runt i stockholms småbutiker imorgon, vad heter din butik? Får ju ta och göra ett besök där om det finns vita klänningar :) Dock har jag inköpt tyg till balklänningen som kommer att bli fabulös.

2010-04-16 @ 16:51:15
URL: http://stilist.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åh så söt! Wow, dina jobb..

Ljusblå randig skjorta med svart rosett var det snyggaste allstå. Och jag lovar att buda på en sådan tavelserie!

2010-04-16 @ 18:15:53
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: Malin

Tack för kommentaren! 30 maj är bästa dagen, precis i sommaren. Åh den hästen var söt. En massa onödiga måbrasaker står på min lista!

2010-04-16 @ 20:13:43
URL: http://hallonguld.blogg.se/
Postat av: maja

fantastisk sjal på "utomhusbilderna"!

2010-04-16 @ 22:03:45
URL: http://sjomajlin.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Precis så som det ska vara. Precis så som jag har tänkt att det ska vara. En fin arbetsplats hemma, eller för all del någon annanstans, men att få bestämma själv.

2010-04-16 @ 23:12:06
URL: http://ruejaas.blogg.se/
Postat av: Erica ung fru och tvåbarnsmamma

Hoppas du har en fin fredag=) Här hemma i norrland har solen kikat fram idag och man tror knappt att det är sant! Lycka!



Jag tänkte be dig om hjälp med en liten sak, jag har blivit uttagen som en av 15 kandidater som tävlar om att bli modell för en dag.



Snälla rösta på mig ERICA, nr 6 och hjälp mig vinna! http://www.paulamyo.com/info/modelltavling/



I min blogg finns en pågående tävling där alla som röstar på mig kan vinna ett valfritt namn/budskapssmycke! Bara skriv en liten kommentar så är du med=)



Om du hjälper mig så lovar jag att jag blir fantastiskt glad! Snälla=) Detta är väl enda chansen för en tvåbarnsmorsa att "leka" modell=)



KRAM/ Erica

2010-04-16 @ 23:46:53
URL: http://erica.myshowroom.se
Postat av: En förkärlek för svart

Just det där, att få ha kontroll och inflytande över sin egen tid är min största önskan inför karriären i framtiden. Det försöker jag jobba mot (fast för tillfället är jag fast på schema suck).

2010-04-19 @ 19:38:41
URL: http://karlektillsvart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback