såhär kan det gå när inte tuschpennekorken är på

Just nu är tidsbristen ganska brutal när det kommer till att hinna blogga och besvara kommentarer. Kom hem dödstrött från Norrköping sent sent igår. Avslutade två timmars brummande med skåpbilen med att sitta på tunnelbanan med en växt under armen. Idag jobbar jag hemma och tar igen 5 dagars frånvaro, försöker planera in en tågresa hem till Åre imorgon och samtidigt modifiera tiden så att jag hinner med att fixa skolarbete, jobb, projekt och annat under tiden jag är i norr. Förhoppningsvis kommer dessutom en ganska stor förändring ske här. Hur det ska hinnas med har jag dock ingen aning om.

Innan jag springer iväg och blir bjuden på middag av min mamma tänkte jag dock visa hur det kan se ut när jag ritar. Det är ju olika tillgångavägssätt för olika tekniker men såhär kan det alltså se ut.

1. Jag skissar ganska mycket. Drar snabba streck till en början och är ganska slarvig. Mest för att få en form att utgå ifrån. Massa streck blir det då.

2. Efter ett tag är figurerna formade i stora drag och då fortsätter jag mer noga.

3. Jag kan skissa ganska mycket detaljer men låter alltid händer vara oritade.

4. När jag är nöjd med grundskissen och känner att jag vet hur jag vill ha det byter jag blyertspennan mot en svart, mellansmal tuschpenna. Ritar konturer på ganska mycket av bilden.

5. Sen börjar jag pilla med detaljer. Lägger till små streck, tecknar håret och gör mindre skuggor.

6. Till sist lägger jag skuggor, tecknar händerna och fixar de sista små grejerna. Döljer skavanker eller rätter till sånt som i mina ögon är fel.

Nu råkar jag förvisso inte alls gilla den här bildens slutresultat men det är ett exempel på hur jag går till väga när jag ritar snabbt i alla fall!


Kommentarer
Postat av: Natasha

Tycker att det blev jättefint!

Postat av: Karolin

Fiiiin.

2010-04-26 @ 18:43:37
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Jag gillar verkligen din teckningsstil. Det syns att det är du som har gjort det. Lite som att vissa artister känner man igen oavsett vad de sjunger, bara för att de har så speciell röst.

2010-04-26 @ 18:44:58
URL: http://stormsvala.blogspot.com
Postat av: Bodil

Du har ett väldans härligt sätt att rita på, och du är otroligt duktig på att rita också :) Jag vet en person som borde se dina bilder...

2010-04-26 @ 19:11:54
URL: http://farggladaflygsmurfen.devote.se
Postat av: Sica

Kul och se hur du går tillväga vid ritandet! Jag försökte ge mig på den där tekniken förut. Att bara dra snabba linjer i början, men fasiken. Det gick inte. Bäst blev det att göra allt på en gång.

2010-04-26 @ 19:21:56
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Moa - En magisk purt til en anan värd

Vad kul att se! Jag skissar verkligen hundra gånger slarvigare!

2010-04-26 @ 20:05:08
URL: http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
Postat av: spoonful

Jag drar också en massa streck, fick kritik för det på konstskolan. Men alla har ju sin teknik, så jag brydde mig inte om det.

2010-04-26 @ 20:43:57
URL: http://www.mintminty.blogspot.com/
Postat av: Moa

Jag vill också kunna rita och måla... Det är nog en av de egenskaperna jag helst skulle vilja ha....

2010-04-26 @ 20:53:44
URL: http://alfapet.blogg.se/
Postat av: Elina

åh! du fick mig precis att inse.. att man får skissa. jag skissar aldrig och suddar aldrig. jag har fått för mig att det är fusk. det gör det väldigt svårt för mig att rita.. hua mig vad jag är dum

2010-04-26 @ 22:04:16
URL: http://elinani.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jättekul att se, framför allt för en som inte riktigt är så bra på sånt själv.

2010-04-27 @ 13:29:22
URL: http://caaaamilla.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback