in love with the golden one

Jag är ju på alla sätt mer en 70-talstjej än 60-talsflicka. Jag känner mig inte riktigt bekväm i plagg som andas Twiggy. Man behöver ju på intet sätt ha den supersmala, raka pojkkroppen för att passa i raka klänningar som andas the swinging sixties men jag funkar inte i det. Jag tenderar dock att bli stormförtjust i filmer både från 60-talet och sådana som ska utspela sig i den tidsperioden. Det är det jag gillar så himla mycket med mode och kläder. Att jag kan vara som en väntandes på bussen till Woodstock med flätor i håret, stor hatt och svepande kjolar men samtidigt ta små delar ur helt andra stilar, blanda och göra till mitt eget!

Det är bland annat därför jag till stor del gillar JaneSea of Shoes. Hon är en sort kamelont mellan super high fashion, vintage, second hand och American Apparel och lyckas vara allt från lyxig bohem till elegant Breakfast at Tiffanys Audrey och en snygg bag lady. Det är så jag ser på min garderob. Att den kan göra mig till vem jag vill. Är jag ena dagen i Sienna Millermood med vibbar av M-K/Ashley Olsen  kan jag vara det men det hindrar mig inte för att nästa vara en 50-talsflicka med röd mun och vidd i kjolen så man kan svepa in hela världen.

Häromdagen zappade jag lite snabbt förbi ett program med en intervju utav Goldie Hawn. Jag har sett henne i en hel del filmer som alltid varit utav densamma lättsmälta sort. Skrattat lite på rätt ställen och inte lagt så mycket på minnet efteråt. Anledningen att jag fastnade i programmet var att man fick se sekvenser ur några av hennes första filmer. Jag blev helt förtrollad. Inte bara utav de charmiga miljöerna och den där typiska sockersöta och glada 60-talskänslan som jag brukar bli utan mest av hennes skådespeleri, helt otroliga ansikte och kläderna/accessoarerna! Efter en massa googlande har jag gjort en lista på filmer som jag måste se som hon gjorde under 60-70-talet nu. Ska försöka få tag i
'Cactus Flower' som man fick se mest utav och som på fullaste allvar fick mig att tänka att ett par utsvängda, Missonimönstrade byxor kunde vara snyggt.
Rowan & Martin's Laugh-InLaughin Goldie HawnGoldie HawnGoldie Hawn 03Goldie Hawn
På ett sätt är det fullt förståligt att jag förälskar mig i henne när mycket av kläderna har sådant som jag gillar. Plisserade ärmar, fina mönster, roliga skärningar (vill genast leta på 2hand efter en klänning som ser ut upptill såsom de två översta bilderna), knäppa accessoarer osv. Hur kan man dessutom inte vilja ha en kort, blond och galet lekfull frisyr efter denna miniorgie i sådana?

Annars är jag ju, som så många andra, ganska förtjust i Edie Sedgewick. 'The Factory' gav definitivt mersmak och även om jag inte är ett OP-fan så diggar jag de små svart/vitmönstrade klänningarna, ögonmaken och de fantastiska smyckena.


Kommentarer
Postat av: Eva

Jag är också väldigt förtjust i Sea of Shoes, kommer ihåg hur glad jag blev när jag hittade den bloggen!

Postat av: shirin

jag såg också intervjun med henne, hon är (och var) ursnygg!

2010-04-12 @ 14:16:01
URL: http://shirins.wordpress.com/
Postat av: Hanna

Den tredje bilden blev jag helt förtrollad av. Hon bara strålar av energi!

2010-04-12 @ 16:46:45
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: linnéa - my deer.

sv: ååh isåfall gör jag dig sällskap till woodstock!

och sådan himla fin kavalkad med Edie och Goldie. Jag vill genast leta 2hand!

2010-04-12 @ 18:10:52
URL: http://mydeer.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Jag älskar typ Goldie Hawn! En av mina favoritfilmer är Tjejen som visste för mycket där hon spelar jättesöta Gloria Mundy i 70-talets San Fransisco.

2010-04-12 @ 18:52:55
URL: http://ginepro.blogg.se/
Postat av: Eva

Hörru, jag såg dig idag (på Ringvägen) men jag gick med min mamma som var på besök & du gick & pratade med någon så jag vågade inte hälsa. Next time!

2010-04-12 @ 20:03:44
URL: http://nonplus.blogg.se/
Postat av: jennifer,

åh, min hela värld just nu är edie. en så otroligt fascinerande människa.

2010-04-13 @ 19:24:30
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: Karolin

Ja, Goldie såg och var fantastisk ut under den där tiden då det begav sig. Synd att hon på senare tid bara gjort lättsamma komedier.

2010-04-13 @ 20:49:10
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Wilma Lindroth

Inspirerande och fint :)

2011-09-24 @ 14:40:52
URL: http://billiga-webbhotell.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback