2009

Förra året gjorde jag en kreativitetsöverskådning på 2008. I år gör vi samma sak. Vad jag gjort, mest pysselmässigt men också lite resmässigt och rolighetsmässigt.
Mest kommer nog 2009 vara året då jag var så himla lycklig över så himla mycket. Och Mikael hade till stor del att göra med all den lyckan. Vi tar ett halvår i taget.

Januari


Jag ritade en hel massa. Pysslade med min DIY-serie för tidningen. Åkte skidor. Dansade benen av mig på Bygget varenda tisdag men gärna oftare. Jag fotograferade en hel del. Jag och Mikael ändrade våra Facebookrelations-statusar. Jag hade knallrosa läppar och massa smycken och nästan alltid en lång fläta.

Februari
Kittyradio by you.
Galet fullproppad månad. En så sjukt lycklig månad. Jag åkte skidor ungefär hela tiden, solen sken och det var iskallt. Åt middagar på Källarvägen och fortsatte sedan till Bygget där vi dansade tills lamporna tändes och vakterna fick peta ut oss. Gjorde mer DIY till serien, bland annat en nitad väst och ett chunky halsband. Skrev artiklar och reportage åt bland annat Papper och Chic. Lyssnade på musik ur min lilla Hello Kittyradio. Ritade, bakade cupcakes med budskapet 'equal rights for every bear' och inspirerades av bohemer.

Mars

Jag ritade. Var hos Mikael i hans hus en hel del. Plåtade grymma Moneybrother på hans tillika lika grymma spelning. Missade Krunegårds spelning för att bilen krånglade i 20 minusgrader. Gjorde beställningsjobb. Bokade en resa till Guadeloupe med Grisen. Hade en älg i trädgården. Bar mitt favorithalsband ungefär varje dag (det är borta sen i somras och jag vill gråta ihjäl mig över min materielle förlust)

April

Jag skrev en massa krönikor, artiklar och reportage. Intervjuade världens bästa skidåkare och plåtade hans tävlingar i Åre och avslutningsfest. Hade massor av kalas med nya och gamla vänner. Mest på Källvägen men också hemma hos mig. Ritade flickor med fräknar. Nitade ett par tygskor. Fikade i solen. Bosatte mig i mammas gamla randiga ulltröja med knappar på axeln. Åkte till Västindien.

Maj

Hade ett par magiska veckor på Guadeloupe. Bodde i en bungalow ovanför havet, drack kall cola, gick på äventyr i djungeln, fotograferade ungefär en miljard djur och skrattade nästan hela tiden. Ritade en massa illustrationer. Njöt av den sista varma, vackra tiden i Åre innan jag åkte till Skåne. Mellanlandade lite i Norrköping där jag hade picknick med fina vänner. Sen firade jag min födelsedag i den tidiga sommarsolen med att blåsa såpbubblor, bada i poolen och visa Mikael världens vackraste plats.

Juni


Jag fick äntligen träffa min allra käraste bästa vän. Vi fotograferade en massa och sprang omkring på de blekgröna fälten. Jag köpte lite fina saker såsom ett armband och en Jackie Kennedykappa. Pussade ihjäl Mikael och åkte till Torekov typ alla kvällar för att äta glass och kasta sten i havet. Pysslade ihop ett spetshalsband till DIY-serien och fixade till en tröja med moln och en väst med fransar av bara farten. Badade i poolen efter 'sommarjobbet', sov med öppen balkongdörr och fick se resultatet av mina medverkan i en bok om svenska illustratörer.

Så. Det var mitt  första halvår under 2009. Och nu när jag ser tillbaka, hur mycket ett axplock och hur mycket detta enbart är bra saker, så inser jag hur otroligt lyckligt lottad jag är. Familj, vänner, frihet, möjlighet att röra mig mellan det bästa från vintern och det bästa utav sommaren, resor, dans och arbete som jag älskar.
Jag har all anledning att vara lycklig och ingen, om så enbart liten isåfall, att klaga.
Imorgon tar vi juli till december.
Kommentarer
Postat av: Hanna

Du är världens sötaste flicka! Underbara du. Och så himla duktig så att det är inte klokt, dina illustrationer är fantastiska. Och den där framsidan till almanackan med ballonger, kaniner och tekoppar kommer jag alltid älska som om den skulle vara Min framida till almanackan. På något vis har jag fått den till att vara min, enligt min hjärna.

Sötnos!

Postat av: Sanna

Love, love, love, love - love you! Kan inte du hoppa på ett plan från huvudstaden och flyga till den finaste stan i tyskland? Kanske i februari, när vår storasyster kommer hit och firar födelsedag? Å vad jag vill krama dig.

Puss på nosen

2010-01-08 @ 10:13:49
Postat av: Sanna

du ritar otroligt fint :)

2010-01-08 @ 17:26:37
URL: http://zebrafejs.blogg.se/
Postat av: Pinar

Asså, den där kaninen du har ritat som tittar upp, JAG SMÄLTER fyfan vad sööööt!!!!!!!

2010-01-09 @ 00:39:47
URL: http://typisktpinar.blogg,se
Postat av: Victoria

Åh jag minns älgen i fönstret! Helt fantastisk bild (bland många andra lika fantastiska). :)

2010-01-09 @ 13:38:22
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Fanny

man dör lite så fint du ritar, åhhh

2010-01-09 @ 20:57:52
URL: http://magicmirror.blogg.se/
Postat av: Natasha

Vilket underbart inlägg!

2010-01-10 @ 14:26:03
URL: http://www.natashasblogg.se/
Postat av: Misha

Man kan inte annat än småmysa över att få ta del av din tillbakablick. Vilken fantastiskt halvår! Och så vacker du är, och med det där lilla finurliga sneda leendet :) Gah, jag kommer alltid ha en blogg-crush på dig Så är det bara. Pojken ska banne mig se sig själv som lycklig :P

2010-01-12 @ 05:02:57
URL: http://endlessnessego.blogspot.com
Postat av: Lo

en sak som är väldigt kul är att bland aprilbilderna, på bilden där du visar upp den randiga tröjan (som var din mammas) så går ditt huvud precis ihop med byxbenet på bilden över. Så ditt huvud ser runt ut även om bilden egentligen skärs av mitt i.

Var det meningen, eller blev det bara så?

2010-01-12 @ 18:58:22
URL: http://meloy.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Söt blogg!

Kika gärna in på min blogg och kommentera om vill! :-)

2010-01-19 @ 14:42:50
URL: http://jasminestyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback