Stockholmsresan resumé

Alla som gjort en liknande resa som den vi gjorde vet hur svårt det är att berätta hur roligt, fantastiskt, underbart, fascinerande det var men med lite illustrerande bilder så kan det förklaras lite grann. Det viktigaste är ju ändå att jag vet vad jag gjorde, att jag hade kul och att jag kommer att minnas det.

Det är helt absurt hur trötta vi var när vi trillade av tåget på onsdag morgonen och jag har faktiskt ingen aning, eller minne av att vi tog oss till skeppsholmen och vandrarhemmet där frukosten väntade. Sedan var det ju nämligen bara att knalla iväg ut på stan eftersom vi skulle få rummen efter klockan 15. Jag älskar Sthlm och är där så ofta som möjligt men mitt sällskap, i form av A, hade bara varit där lite grann men drogs med av mig på en sightseeing runda runt de mest cetrala delarna och ganska mycket i gamla stan. Vi kunde inte låta bli att gå upp och ned i alla små gränder och gator där kameran fotograferade flitigt och vi kände oss turistiga i vår egen huvudstad. Av de ca 40 eleverna så var vi ju väldigt produktiva & flitiga.

3 obligatoriska besök skulle göras på valfria ställen och eftersom dramaten låg lagom nära och verkade lagom intressant trallade vi dit. De kommer antagligen att lyncha mig för att jag lägger upp den här bilden men det får jag väl leva med? Dessutom är det ungefär den enda bilden jag har på mer än två personer...
Utanför dramaten, uppställda eftersom jag beordrade det och med sina kassar i händerna.

I krig och kärlek är allt tillåtet och när man har vindruvskrig på rummet så är det bara att ta skydd i det man hittar. Det vill säga i detta fallet ett metall-klädskåp. Väldigt roligt och intressant för oss, obegripligt för andra. Men vindruvorna var väldigt goda! Dessutom hade vi utsikt över stora delar av stan, söder, havet och båtarna så sittandes i varsin fönsterkarm under mörkrets inbrott kändes väldigt poetiskt.  

Jag går ju inte estet (design) inte för intet och jag erkänner villigt att jag verkligen uppskattar att gå på museeum och konserter/musikaler/teater även om shopping ofta står högst upp på listan. Nu blev det opera, Mozarts trollflöjten, och vi avnjöt i över tre timmar musik och skådespeleri. Dock var det lite halvsvårt att koncentrera sig när man hade skavsår i händerna av alla shopping påsar och grejer från Saco-mässan...

På väg till centralstationen och tåget sista kvällen stod den plötsligt där. Bussen som kändes vääääldigt bekant med text och färg. Som bevis på att vi sett den hemtama bussen på rymmning togs ett kort med Anna som motvillig men segerviss modell och Stockholm city har alltså haft besök av en av våra kommunbussar.
7
Knatandes i en av de små gränderna runt i gamla stan hittades detta citat skrivet med krita på väggen, det var faktiskt inte vi. Hur klockrent är det inte? Dokumenterades och skall sparas för en oviss framtid där man kan behöva lite fjärran peptalking i form av digitaltfoto.

Mycket annat hanns med under vistelsen i vår underbara hufvudstad och jag blir som vanligt lika fast. Att vandra omkring i Sthlm på natten, titta i affärer, strosa runt utan mål, fika på ett mysigt ställe, kika på folk och bara ha det bra är fantastiskt. Shoppingen återkommer jag till en annan dag när tid och ork finnes.

Kommentarer
Postat av: Bohemica

Åh så roligt ni verkar ha haft det! Ser verkligen fram emot shopping-bilderna!
Kram!

Postat av: Anonym

Bohemica; Ja det var så gryyymt roligt! Ville absolut inte åka hem, bara fortsätta shoppa och ha kul. :D Imorgon kommer det bilder på mina nya älsklingar som jag faktiskt fyndade hem nästan allihop. Tjoo Kram!

2006-11-28 @ 19:36:35
Postat av: Sofia

du verkar ha haft det RIKTIGT kul! =)

2006-11-28 @ 20:07:00
URL: http://mayflower.webblogg.se
Postat av: Aenigma

Sofia; Det hade jag verkligen! :D

2006-11-29 @ 15:34:56
Postat av: Lauritzemine

You will be hearing from me soon. Thanks

2009-06-26 @ 08:22:39
URL: http://lauritzemine.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback