Mönster, budget vs. lyx

Just nu befinner jag mig i ett underbart vackert hus någonstans på östermalm i Stockholm och lyssnar på fåglarna som kvittrar extremt vårigt utanför fönstren där solen skiner. I sådana tillfällen som de här avundas jag verkligen er som bor i vår huvudstad och som kan knalla iväg på shoppingrundor när de behagar och sitta ute på ett mysigt fik.
Och iklädd nyinköpt klänning från igår, H&Ms barnavdelning (yes, jag är en minimänniska!) med retromönster i rosa och vita nyanser, Filippa K kofta, aviators och små mockasiner ska jag knalla ned och göra just det.
Skulle jag bo i Stockholm skulle jag nog helt klart på bo på östermalm. Älskar de fina husen och atmosfären!

Med tanke på klänningen som inhandlades igår började jag fundera över det där med mönster. Någonting som varit väldigt svalt representerat i min garderob om man bortser ifrån randigt och en och annan ruta. I vår/sommar känns ju blommigt väldigt hett men jag föredrar nog ändå de mer surrealistiska-,paisley- och retromönstren mer.
Hittade tre bra exempel på riktiga budgetfynd, alla ifrån H&M, med rikliga mönster.
Och sedan i liknande modeller fast för betydligt högre pris. Vad som är snyggast är det ju bara att välja själv!

H&Ms barnavdelning (sådan modell är min klänning!) med cirkusmotiv och smala axelband.
Väldigt fint mönstrad tunika i den klassiska kombinationen av svart och vitt med lite längre ärm.
Enkel klänning med roligt mönster som tagit ur er tapet från "That 70s show".
Lava print dress large viewZebra striped dress large viewPrinted halter dress large view
Rak klänning även den med smala axelband men med det traditionella Puccisignumet till mönster.
Tunika med markerad midja i röd/vit kombination, även den med längre ärm. Dock till betydligt högre pris från Tibi. Ren modell med halterneck och återkommande mönster ifrån Manoush.

Har märkt att många jag känner sällan har på sig mönster. Vet inte om det känns för mycket eller att de helt enkelt inte vågar. Jag tycker att det är snyggt och kan ju verkligen liva upp en hel outfit med en mönstrad del!
Våga mönster tror jag verkligen i sommar, både om man kollar på catwalken, på gatan eller på net-a-porter och på kedjorna.


Back on track

Tillbaka i Sverige.
Sitter i Norrköping och mailar LT och trevliga-Sara så att de får mina svar
till panelfrågorna för veckans sådana del i tidningen. Liiite svårt att koncentrera sig när man har ett viss
tidsrubbning och Jet lag efter att ha rest konstant i... massor av ohälsosamma timmar.
Snart ska jag dock knalla ned på stan i solskenet och kolla in lite genuin svensk shopping då jag för tillfället mest har resväskan full av tunikor från mellanöstern som kan behöva komplement i form av leggings.
Sverige är kallt om man jämför med det Omanska klimat som jag nu är van vid, det vill säga 40 + i luften och delfinfyllda hav med temperatur på 30 +! Leggings är alltså ett måste.

Imorgon åker jag dock från vår lägenhet här till en heldag i Stockholm och sedan vidare till huset och vännerna i Båstad där roligheter med de närmasta och bästa väntar.

Nu ska jag skratta lite mer åt, personalen på biblioteket har redan gett mig onda ögat, lite patetiska kommentarer från någon stackare hemifrån som inte har mycket mer i sitt liv att göra än att klanka ned på andra.
Jag är inte förvånad, på svenska stavas det nämligen m-i-s-s-u-n-s-a-m-h-e-t.
Eller så stavas det "jag är född med en pinne i rumpan, och därmed är jag oförmögen att förstå innebörden av något enkelt och är endast bra på att vara lika mycket pain in the ass som den pinne jag själv har uppstucken i rumpan." Could I care less?
Nej, för jag har ett liv som faktiskt gått framåt sedan jag var 5 och kallade andra dumma ungar för taskiga saker.
Så istället för att läsa på någons blogg och vara elak för att jag är misslyckad så ska jag maila tillbaka till de olika företag som vill sammarbeta med mig för att jag gör något jag är bra på. 
Vill ni ha något att störa er på, fundera över vad ni lägger er tid på.

Nu väntar som sagt lite shopping efter mailandet i Norrköping.
Och vi syns på stan imorgon, som en viss Sigrid brukar säga, i Stockholm.


Oman

Jag har osunt med mycket saker att göra ikväll och ska inte gå in på detaljer. (Av många skäl, ett att vissa blir så arga när man nämner ordet semester...) Men imorgon åker jag till Oman (Hur många gånger har jag fått förklara var det ligger?) Och innan någon frågar, Oman ligger på Saudi Arabiska halvön, bredvid Yemen och Dubai, nedanför Mellanösterns Iran & Irak. Så veckorna framöver till början av maj kommer att bli ganska fattiga på inlägg om jag inte hittar en villig dator under en palm eller så. Vilket jag naturligtvis hoppas att jag gör! :)
Så när jag kommer hem är jag förhoppningsvis väldigt brun, har solblekt hår och är lagom slimmad inför balen. (...)

1
Kunde jag låta bli att rita en bild av hur man önskar att det ska bli i hjärnan? Neeeej. ;D

Skriv kommentarer, dumheter (snälla sådana) och roliga saker så återkommer jag till bartömningen och säsongsavslutningen på Sommarfesten i maj, i Åre. (Utklädd till shejk eller kamel, kan inte välja just nu...haha)
Och om det är någonting riktigt viktigt någon vill, så maila på [email protected]

Ha det lika bra som jag ska ha det, och kanske syns vi i Norrköping, Båstad eller Stockholm någon av de dagarna jag är där innan jag åker hem på riktigt, riktigt till Jämtland?!


Come and take a swim with me

Världen är ett gigantiskt snurrande hamsterhjul för mig just nu. Fast på ett bra sätt.
Blir bara stressad av allting som snurrar fortare och fortare under tiden jag sitter på rumpan och filosoferar och borde springa de små benen av mig istället.
Bloggandet blir dessutom lidande och det gör mig ärligt talat riktigt ont!
Fan fan fan, ge mig tid. (Och en resa till London i början av sommaren). Det är allt jag begär.
Efter att ha tillbringat två dagar ute i solen på jobbet mit ti Åres skidsystem ska jag dock inte klaga alls. Och eftersom jag nu har en dag kvar i skolan, som inte tillbringas i skolan, så ska jag heller inte klaga. Och  jag ska nog inte klaga för att jag åker till Oman om två dagar när jag tänker efter...
2
1
Stranden i Båstad 06, tennisveckan och Rix FM Festival.
Kajsa väntar på sina vänner, lyssnar på musik och äter glass. Life is great.

2
We are weird and we know it. Jag & Hanna hos Jannkan under Hey baberiba maraton.

Jag återkommer imorgon när hjärnan inte är överhettad av vårsol, jag kan scanna in nya illustrationer och bara har en liten tid kvar innan jag åker på semester och alltså har separationsångest ifrån bloggen. Gaah.
 

Roligheter på rad

4Jag har så mycket att se fram emot nu att allting liksom bara snurrar ihop till en stor rolighets-boll. Trevligt å ena sidan men det gör ju också att jag ibland glömmer bort att uppskatta det jag i vanliga fall skulle bete mig som en hamster i ett nytt hjul utav. (Uppspärrade knappögon och glädjepip) Gårdagen spenderades igår inne i Östersund med snack med trevliga-Sara på LT och fotografering. Otroligt roligt och jag är så peppad inför att börja skriva! Efter snacket inne på tidningen så förbjöd jag mig själv ifrån att shoppa med tanke på de kommande veckorna i Oman, Norrköping, Sthlm och Båstad. Kunde dock inte låta bli denna sötnos till halsband från H&M Divided. Guldkedja med två små handklovar. Jag som letat superlänge efter ett halsband med handklovar, så hittar jag det på H&M såklart! Måste nog ha det tillhörande armbandet också...

Me, me, me..or was it you?

Jag vet inte om jag är dålig på att ge bilden av vad jag menar i det jag säger. Eller om folk ofta missuppfattar mig. Dock skulle jag inte kalla mig själv egocentrisk som vissa så gärna gör. Visst, jag är minsta barnet, och tycker om att få uppmärksamhet och är en van användare av puppy eyes. Men jag är inte rent egoistisk av mig.
Världen snurrar inte runt mig, jag kan inte alltid stå i centrum och det är påven som är katolikernas störste inom religionen. Men som mina visa vän J sa, "Bara för att jag är egoist betyder det ju inte att jag inte bryr mig om andra!"
Just det, jag älskar och uppskattar mina närmaste in till döden. Men egenvärdet är också viktigt.
4 Kajsa till ert förfogande. Håll till godo, ni mina kära och nära.
kaj1
21
På Hey Baberiba-maraton krävs det skrattvänliga kläder. Därav;
Svarta stuprör, Åhléns
Korallrosa/mörkblå tunika, TopShop, London
Korallrosa kofta, present
Korallhalsband
+ galet hår, typ spunnet socker..

XOX

Knallrosa läppar i sommar känns väldigt fint och något jag personligen hoppas på se på många.
Själv är jag tveksam till om jag vågar. Jag är flickan som satsar på ögonen och kör plain läppar.
Inte alls för att jag tycker att det är snyggast med fina, markerade ögon utan för att jag helt enkelt är för feg för att köra med mer färg på läpparna än lite gloss som skimmrar tämligen svagt.

Det är grymt coolt med knalliga läppar på gränsen till neonrosa och särskilt om kläderna i övrigt är ganska lugna och nedtonade. Det blir en sådan effekt och ansiktet kommer i ett helt annat fokus med små sockerbitar till tänder bakom ett glatt och rosa leende.
1
Denna soffa i form av läppar á la Mae Wests berömda verk som Salvador Dalí gjorde hittade jag
i London i Selfridges skyltfönster till allmän beskådning.
Oemotståndliga att lämna ofotade med mitt flipprande kamerapekfinger som knäppte mer kort än en asiat hög på kultur från väst.
 De kändes väldigt spring/summer 07.


You & me, mate

En bild kan säga mer än 1000 ord.
1

Rokit

Under vistelsen i London ägnade jag och allra bästa vännen lördagen åt att ha effektiv bästistid med shopping inkluderat. Vi är ganska duktig på att få ut så mycket som möjligt av dagar när vi verkligen vill.
Efter Bond och Oxford street kändes det bra att avrunda med en sväng till de mindre stökiga gatorna och Sannas områden som inkluderade Leicester square,china town och så vidare.

Av en ren slump hittades den lilla, men naggande goda, vintagebutiken Rokit som skulle 
visa sig vara en guldgruva.
För de som inte tycker om stökiga second handaffärer med tvivelaktigt upplagda kläder i otympliga högar, huller om buller hängda plagg och trånga små utrymmen som luktar unket och gammalt,är Rokit perfekt.
Har aldrig varit inne i en så välsorterad, organiserad och prydlig second handaffär. Dessutom var personalen trevlig och hjälpsam, utbudet varierat ifrån allt till dyra designerväskor till skärp i massor och rader med jeans.
Stämmningen som var skön och avslappnad räckte för att man skulle bli shoppingsugen och jag vandrade varv på varv bara för att bläddra sporadiskt i det färgkordinerade ställen.

För mig resulterade ju den nyfunna kärleken till butiken i en underbar liten brokadclutch som för 10 pund gjorde mig lyckligast i den delen av London, och nu kommer att förgylla balen med sin vintagenärvaro från 50-talet med matchande klänning från samma årgång. Även "bästishalsbandet" som jag och S skapade genom att köpa samma guldhalsband med änglavinge fanns på den lilla avdelningen med lite undergroundmärken av smycken som var nya. (Någon som letar efter ett KJL-ormarmband? Coolaste kopian finns på Rokit!)
S fyndade fin, vit jeanskjol, änglavingehalsbandet och guldarmband för rimlig penning.

2
För att vara second hand är Rokit ganska dyr men med tanke på affärens skick, kläderna som verkar omsorsgfullt utvalda och personalens bemötande är det väl värt det.

Rokit - true vintage clothing
101 & 107 Brick Lane
London E1 6SE
www.rokit.co.uk
(För adresser till de två andra butikerna, skriv en kommentar eller maila på, [email protected])

Bottega Veneta

Det är något med väskor och skor som får de flesta flickor att flacka lite extra med blicken vid tanken på shopping. Jag vet inte vad det är men har några teorier. Dock för långdragna och extraordinära för att dra såhär.
Skor kommer nog aldrig att kunna bli min passion helhjärtat eftersom jag har så små fötter och har fått inse att vuxenskor blir patetiska på mina fötter då jag bara vinglar omkring i vad som ser ut som små båtar och sedan trillar ur dem. (Karen Millen drog mig verkligen vid näsan i London med ett par underbara cremefärgade pumps, 8 cm klack och svart rosett...) Men väskor är en annan femma.
Kan Nicole, väldigt-liten-människa, Richie bära runt på makalösa väskor så kan jag det, min storlek som människa till trots.

Och i år får Bottega Veneta mig att falla handlöst för deras underbara väskor.
Det ligger nämligen verkligen någonting i det som Sofia säger, att det är roligt och härligt att ha en väska som inte är en it-väska eftersom man får ha den mer för sig själv. Hade jag haft en av understående i mitt ägo hade den fått sova med mig i sängen, sitta bredvid mig vid matbordet och få extra fin läderåterfuktning.
Intrecciato shoulder bag large viewIntrecciato hobo bag large view

Intrecciato Continental Wallet large viewIntrecciato leather shopper large view

Intrecciato panel bag large viewButterfly woven clutch large view
Klassiska, tidlösa, ganska enkla men otroligt vackra.
Älskar det flätade lädret och mjuka färgerna med sina få detaljer. Tråkig säger säkerligen vissa, men för mig skulle den bli högst personlig. Jag skulle nog inte lessna på en Bottega Veneta raring i första taget!
Studentpresent?

Vind i håret

Har ritat en hel del de senaste dagarna. Inspirationen finns ju för det mesta där men oftast så är det som kommer ut ur pennan inte riktigt så som jag tänkt mig. Nu är det så nästan hela tiden.
Jag kommer snart att tro att jag är Matisse eller Da Vinci eftersom det funkar i kontakten mellan hjärnan och handen. Ville rita en bild som förmedlade sommar, sommar, sommar.
Ett sådant där ögonblick när solen värmer hela kroppen, vinden bara är skön när den drar lite i håret och man är på väg någonstans.
1

Utmaningar; This is me & drömyrken

Jag är sjuuukt svag för utmaningar. Jag känner mig ju så speciellt när någon utmanar just mig. (Sedan bortser jag ifrån att det oftastär en utmaning som skickas kollektivt till alla) Och eftersom jag blev utmanad av 5 personer igår, tror ni jag känner mig smickrad eller? haha, så lägger jag självklart upp ett This-is-me "collage" och drömyrkeslistan därunder!

2
Kortfattat så är jag långt ifrån den skandinav jag borde vara eftersom klimatet som jag älskar ligger vid den karibiska höjden på jorden. Att resa är det jag uppskattar mest i livet och då får resemålet gärna ligga fjärran ifrån Kanarieöarna och på mer oexploaterade platser. Dock är städer med shopping och alperna också självklara val för mig. Jag är måhända ganska liten men trots att jag är Little miss Tiny så har jag humör för Little miss Gigantiskt, men med en Coca Cola i handen och härlig shopping under nosen så blir jag glad.
Kreativitet ligger nära till hans, därav alla dessa modeillustrationer som dräller på bloggen, som jag gör var och varannan dag.

Drömyrken;
1.
Stridspilot. Har alltid velat bli, kommer alltid att vilja bli. Och kommer kanske att bli?
2. Designer, drömyrket som jag verkligen satsar på.
3. Skådespelare. Helt klart någonting som jag tycker är riktigt roligt men som nog kommer att förbli en dröm.
4. Boskapsskötare i Australien. Hey, jag har läst Törnfåglar, därav detta...
5. Illustratör, inom mode för typ tidningar som Elle, Vogue osv.  

Dagens; She´s just, like whatever

Jag är många saker. Dock inte fotogenique. Jag gör alldeles för många konstiga saker istället för vackra, estetiskt tilltalande och modelliskt hemlighetsfulla miner & poser för att det ska funka liksom.
På bild ett gör jag alltså exakt det som det ser ut som om jag gör, det vill säga, försöker att välta bänken. ...
43
Idag ska jag plugga som en lämmel hög på dextrosol, franska & projektarbete, men hinner nog blogga lite emellanåt eftersom föräldrarna som brukar jaga mig med blåslampan nu är på fjälltur.
Rutiga små tygskor i blått/vitt, Second hand Halmstad
Kleinblå jeans, Vero Moda
Svart linne, H&M
Svart tunika, gåva
Halsband i kleinblått nu använt i midjan, gjort av mig + kleinblått emaljarmband, arvegods + besynnerlig kleinblå hårdekoration + galet morgonruffs deluxe
21
Något åt detta hållet kommer jag att se ut ikväll på Dippan när entouraget gör Åre by osäkert.
Fast med leggings. Och skor. Smink. Och mindre sinnessjuka miner typ "jag är turist"-leenden och mer värdiga miner.

Im so lucky, lucky

Hade det inte varit för att jag redan har Sanna, bff i London, och att man enligt "reglerna" bara kan ha en
så skulle jag säga att jag hittat en liten soulmate därute i bloggvärlden!
Fast jag kan ju ha en soulmate IRL och en i bloggvärlden?! :D
Vad jag vill säga är, bloggandet kan leda till mycket roligt och för mig har det verkligen gjort det! Jag trodde inte att jag skulle "träffa" så många underbara tjejer med härlig känsla för stil, mode och samma intressen som mig, men det har jag verkligen. Senaste guldklimpen är
Fashionable Gossip som jag helt enkelt tror att ödet ville att jag skulle finna i bloggsfären. Underbaraste tjejen, med finaste bloggen och så lik mig på sååå mycket.


Dagens; Yellow fella

Det stör mig, ioförsig bara ytte pytte lite men ändå, att vädret är mer nyckfullt än vad jag är. Jag är nämligen människan som går in för saker stenhård och sedan kommer på att hon ska svänga 180 grader och flytta till Nepal. Och så kan jag inte ta dagens klädselkort ute på hela förmiddagen eftersom det ömsom snöar, haglar, är sol, blåser som fan och är mörkt och kallt. Hur ska jag kunna upprättahålla den peronliga obalansen om vädret beter sig så? Jag haffade dock tillfället när solen lös och det blåste som fan hellre än kallt och snöstorm, vilket det är nu, för att få lite bilder ute.
Jag kände mig lagom töntigt, estetisk. Med lejonmanen som torkade i den gigantiska vindhårtorken, klänningen som bildade Marilyn Monroe effekt och leggings som ser ut som långkalsonger.
34

12
Gul/gröna converse med blommor, Din Sko
Blekgula strumpor, H&M
Grå leggings, H&Ms barnavdelning, London
Gul, volymrik klänning med blommor, H&Ms barnavdelning, London
Gult armband, gjort av mig + brosch i form av guldsköldpadda med röda ädelstenar, arvegods

5
Den nakna sanningen. Osminkad, oborstad, ogillande.

Påskäggswishes

Min mamma har fått för sig att jag är för gammal för påskägg. FÖR GAMMAL! (Ja, det krävdes versaler.)
Sen när blir man för gammal för presenter förklädda till strutsägg med hedniska målningar på? Aldrig säger jag och papi, aldrig. 18 år är ingenting åldersmässigt och jag struntar i att jag får en resa till Oman som "påskpresent", jag behöver mängder av godis med tvivelaktiga mängder grisöron och flottigt fett som är halvt omöjligt att tugga på.
Fast helst skulle jag få typ detta i ett fint fabargéägg i guld och royalblue;
Grid patterned minaudiere large viewIce cream brooch large view


                
Gypsy smock top large view

1. Kantig, på gränsen till futuristisk, liten väska, Rodo, att använda antingen som clutch eller snett över bröstet.
2. Söt liten brosch från Alexander McQueens underkollektion McQ i form av glasstrut.
3. Fint väder i påsk. Vår, blå himmel, solsken och tussilagos på marken.
4. Supercool multifärgad tunika med vida ärmar och 70-tals snitt från Tibi.
5. Lostbox! Säsong 1, 2..
6. En tee från Urban Outfitters med Little Miss Bossy. Eh..för det är liksom jag i ett nötskal.!

Dagens;Den ondskefulla dockan

"I am Chucky, i´m your friend." Jag har ofta fått höra väldigt ofta att jag har ett väääldigt lättläst kroppsspråk och särskilt anisktsuttryck. Jag är ungefär som en bok. Med gigantiska versaler. Därmed väldigt lätt att läsa av vad jag tycker och känner. Bra för andra, mindre bra för mig. Särskilt som jag ofta funderar och därmed ser ut som om jag planerar otroligt ondskefulla illdåd mot alla som petar på mig. Eller andas.& Finns till.
Häromdagen kom ändå ett av de mer utvecklade och liksom tilltänkta förklaringarna vad jag såg ut som, "en väldigt arg docka!" Okej, tänkte jag.Det är väl ungefär som att min lärare Ia, och nu resten av lärarkåren, tyckte att jag är "sååå lik Whiterspoon"s karaktär Elle Woods i Legally Blonde. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
1
En tillsynes arg Kajsa, som egentligen är extremt sprallig och har retat gallfeber på hela bibliotekets personal genom min existens och illtjutande från soffan. De kommer att sakna mig när jag tar studenten. Nu misstänker jag att de sätter upp "wanted"-lappar med mitt foto för att förhindra att jag närmar mig deras lokaler...
Röd/vita "sneakersballerinor", Din Sko
Svarta strumpisar x 2 (Snöstorm!!), Åhléns
Vit/blå randiga minishorts med guldknappar, Zara
Vitt linne, NafNaf (Paris)
Vit tee med illustration av flicka, Zara TRL (London) ny!
Vit/röd randig kofta, Lindex
Rött, svart, guld halsband, gjort av mig + guldhalsband (bästishalsband) med änglavinge, Rokit Vintagestore


Jag måste ju leva upp till den ondskefulla dockan ryktet, därav min morrande min typ "Jag tänker gnaga av ditt ben och sätta upp håret med det. Trés chick!"
On the tube med bästa vännen i hela världen, om du läser Sanna witch I don´t doubt you do...så saknar jag dig maaaadly vännen!, med mer normal skåning och mindre normal men mer pussande skåning/jämte.

Pojkbyxor för flickor

I London sprang jag och bästisen in på en Gap butik på Bond Street och inventerade noga utbudet av kläder.
Något som fångade både mitt och Sannas öga var de, tydligen, ganska omtalade byxorna från Gap som har sloganen "The boy fit trouser". Man har introducerat, i motpol till den slimmade stuprörslooken som rått, en byxa med raka ben i mjuk bomull som lutar lite åt chinoshållet fast ändå skönare.
Byxan är just ganska mycket i pojkmodell i och med sina rakare ben och den lösare passformen men ser ändå väldigt feminina ut på tjejer, fast avslappnade. Under tiden vi var inne i Gap butiken försvann vartenda par som hängde på ställen och man fyllde på gång på gång.
4
Det fanns ett flertal olika modeller och färger på byxorna och jag valde de som var fullånga, smårandiga i blått/vitt och med ett bomullsband i midjan. Otroligt sköna att ha på sig och de kändes som de perfekta byxorna till sommaren. På benet sitter dessutom en knapp så att man kan vika upp och fästa byxorna så att de blir caprilånga.
3
Följsamma och skön modell men känns ändå inte som fullt ut "slappebyxor" bara, utan att man kan klä upp dem och använda till finare tillfällen trots att de är så mjuka och lösa.

Bandet i midjan går att byta ut men känns som en fin detalj och väldigt sommrigt.
Puffiga ben när de är uppvikta, raka när de är fullånga.


Hade det funnits en storlek mindre av dessa så hade jag lätt köpt dem men eftersom jag är en liten plutt så blev de för långa. Bästa vännen verkade väldigt sugen på ett par och kommer nog att se grym ut i ett par randiga, som de jag provade, i sommar. Just denna modellen, och de andra med fullånga ben(sand,svarta & marinblå), passar nog bäst till de med lite längre ben då de gör sig bäst så. Men uppvikta och de i kortare modell passar bra till vilken storlek, längd man än är!
Jag rekommenderar verkligen ett besök på Gap nästa gång ni är i London eller i närheten av butik för att kolla in "The boy fit trouser" då de känns perfekta när man inte vill tralla omkring i alltför kroppsnära och tight.

Det där med rött & rosa i samexistens

 Jag lever i ett matchande envälde där jag är den smått fanatiske despoten som gör ögonen till små elaka springor om saker och ting inte går ton i ton och har en röd tråd. Vissa människor kan blanda rosa och rött, vissa gult och blått. Jag får en smärre hjärnskada om det är två blåa nyanser som inte funkar riktigt bra...
Dock har jag insett vilka begränsingar det gör ibland. Jag tycker fortfarande att det är verkligen, ursäkta, skitfult när folk liksom bara slänger på sig ett knippe med kläder som inte balanserar bra tillsammans. Man kan ju tänka efter vad det är man förmedlar och hur man vill att folk ska se på en. Men jag beundrar alltid folk som lyckas mixa ihop färger på fina sätt så att det ser ut som en enhet trots att det inte borde vara det när man lägger fram det på sängen. Så jag försöker att lära mig att man kan blanda utan att man ser ut som en strösselblandning på utflykt.
Jacquard wrap skirt large viewSilk camisole top large viewCropped satin jacket large viewRed Onyx Droplet Earrings large view
Peep-toe leather platforms large viewRuse leather messenger bag large view
Hade jag satt ihop en liten önskeblandning av plagg till en fullkomlig outfit för några månader sedan hade hela klädstilen sett ut som något som rymt ut Willy Wonkas chockladfabrik, typ en polkagris med idelt rött och vitt med en ompa lompa i hasorna. Efter lite rehab så har jag istället plockat ihop, som påskmotståndare dissar jag totalt gult nu, både tre färger, olika nyanser, plaggsorter och material på ett ovanligt vågat sätt. (jag höll på att ta ett par fantastiska gröna Laboutins men där gick tydligen gränsen för idag...)
Alltså en väldigt vacker röd kjol ifrån Celine med hög midja i jacquardtyg, som jag tycker är ett bra substitut till all brokad i vår, tillsammans med en sött och lite glansigt linne ifrån See by Chloe som jag tänkte mig instoppat så att midjan markeras fint med kjolen.  För att bryta av det klassiska, och ganska strikt vackra, så skulle en liten sportinfluerad satinjacka i guld/silver från Miu Miu passa bra. Lite puffig modell med 3/4 lång ärm och liten krage.
Accessoarer blev rena, längre örhängen i rött från Julie Sandlau som knyter ihop med kjolens färg tillsammans med fina skor från Fendi och en axelremsväska i slitet läder ifrån Jimmy Choo.
(allt ifrån net-a-porter.com)

Det är jobbigt att vara ung

Jag vet inte varför det är på detta sättet. Men hur ofta får man inte höra när man är trött att "Ja, men du är ju ung, frisk och stark. Skola en dag och sedan lite läxor går ju inte att jämföra med ett riktigt jobb."
Jo det gör det visst det. För skolan ställer i princip samma krav på en som från en arbetsplats + att de betygssätter allting man gör som man sedan får på pränt. Tänk om vuxna fick hem en lapp i brevlådan där det stog, "Kurt har slarvat med kopieringen igen och ligger nu på ett svagt G i det sedan han trots hemläxor fortfarande inte kan med att hantera kopieringsapparaten."
Det ligger inte i min natur att skolka, strunta i läxor och inte plugga till prov. Men om jag säger att jag är trött så kan jag väl få vara det som vilken annan människa som helst? Förlåt, jag menar, som vilken annan vuxen som helst.
Svenska C
Svenska B
Naturkunskapssnack
Franska
Promenad & Dr.Phil snack med J
Projektarbetesjobb
Titta på Lost
1
Nu vill jag att det blir sommar, åtminstone lite vår, så att jag kan tralla iväg till skolan iklädd klänning utan dubbla strumpisar, med en kofta hängande över väskan och ett par ballerinas på fossingarna.
Eller typ som på bilden som jag ritade ovan.

Jon Olsson Invitational är avslutad och har nu gjort sitt i Åres skidsystem. Inget mer big jump tävlande i hans namn, i vår lilla by, med flygande kids som snurrar extremt många varv runt sin egen axel och landar på fötterna igen. Mig gjorde det ingenting att jag var i London och missade spektaklet. Vill jag smöra rumpan av någon för att komma in på krogen, knuffas med tjejer som sucktar efter en jibb"kändis", få Red Bull över mig för att de för unga kidsen är för ovana för att förstå att det inte är sprit de dricker utan just Red Bull och sedermera se hur jibberserna beter sig odrägligt för att de tror att det är okej för att de är "kändisar", då kan jag ju gå på Pepes i Sommar och byta ut kidsen mot B-kändisar och programledare för typ Ordjakten under tennisveckan och cykla hem när jag vill... 
Good night, sleep tight

Turbulens


1
Är så glad att jag tog mig i min lilla krage i lördags och verkligen köpte hängselklänningen som liksom skrev "kaaaajsaaa, Kajsaaaa!" efter mig där den hängde på TopShops Petite avdelning och såg söt ut.
Jeansklänningarna har varit en hype utöver det vanliga på vissa områden och jag har inte riktigt greppet grejen. Jeansklänning känns lite... 90-tal, lågstadiet och tyg som skaver på axlarna. Varianterna från H&M & Indiska har dock varit riktigt söta men tagit slut på ett litet naffs.
Och eftersom jag gillar att följa de trender jag tycker om på mitt sätt, utan att åka rodel i mainstreambanan så kändes hängselklänningen i tunnt, fint jeanstyg så perfekt.
Sommrig, vippig, söt och med en ficka på magen för mina PEZ-tabletter.

Allting på mig är nästan nytt idag från "den stora staden i väst" som vi så fint döpte det till..
Röd/vita sportballerinas med knyt, Din Sko (barn)
Strumpisar, Åhléns + gråa leggings, H&M (barn)
Vitt linne, Paris boutique
Hängselklänning, TopShop
Vit tee med illustrationstryck, Zara TRL
Halsduk/scarf, marknadsstånd på Bond Street
Röda naglar, Mavala Mexico
Halsband med guldvinge, Rokit Vintage- London





Så här glad är jag idag vid tanken på att jag är i skolan för sista gången på en riktig skoldag för resten av april.
Och så här ser kjolen/klänningen ut vakifrån med hängslena korsade som de ska vara!

Dagens; x 5 & London

De senaste dagarna har ju pga. förklarliga skäl inte kunnat bloggats på och inga dagens bilder har kunnat läggas upp. Så jag slår ihop det mesta från den gånga weekenden i London och måndagens klädsel lite kort.

1. Resekläder ska vara bekväma kläder. Alltså, Silversneakers, H&Ms barnavdelning. Randiga strumpisar, Åhléns. Svarta klänning, H&M. Svart lackskärp, mamsells garderob. Vitt linne, NafNaf-Paris. Randigt linne, H&M.Grå kofta. 
2. Bara en bild på Bath-klänningen. Den med storslagna visioner.
3. På shopping inne på Gap. Tillfället togs att ta ett foto av dagens klädsel. Dåligt bild dock.
Svarta ballerinas med rosetter, H&Ms barnavdelning. Svarta strumpisar, Åhléns. Marinblå minishorts, Zara. Vitt linne, NafNaf-Paris. Marinblått linne med paljetter, Cubus. Kofta, ?. Skinnjacka från 70-talet, vindsfynd. Halsduk, H&M. Brosch i form av silverrosett med nitar, TopShop. Väska, Indiska & scarf, Gucci.
4. Sannan posar i väntan på tunnelbanan till St James´s Park. Med påse från vintageaffären Rokit och mat.
5. Nej, jag försöker mig inte på att se ut som varken Mossan eller miss Bundchen. Jag står ofta såhär när jag tänker och så även på kortet då jag också tänker. Och eftersom bloggvärlden vill se mer posing och attityd så får ni istället för vanliga "handen-i-sidan"kort ett "Shh!-jag-tänker-med-handen-på-huvudet"-kort.
Iklädd Topshop tofflor med ugglor, turkosa strumpor, H&M. Svarta stupisar, Åhléns. Hallonrött linne, nytt från Gap. Surrealistiska tröjan i grönt, vitt, turkost, gult och hallonrött, Urban Outfitters i London, nytt.

Memory lane

Jag är en människa av den sorten som anser att de bästa minnena, de sparar man för alltid, instoppat i hjärtat.
Det behövs inga bilder för de minnena, inga dofter som man kan relatera tillbaka genom eller några ting som friskar upp minnet. Resan till London kommer jag aldrig att glömma, av många skäl, och några foton behövs egentligen inte alls. Men jag är glad ändå att jag har dem.


1. En snöflinga tog mig till Arlanda. Och tro mig när jag säger att allting, allting, den dagen gick fel på ett eller annat sätt. Den jäkla snöflingan började t.ex med att komma 1 ½ timma sent och jag har nog rekordet i att springa mellan terminal 4 och 2 på kortast tid nu...
2. Madame Taussauds. Jag fick 5 indier och ett par japaner att nästan välta Tom Cruise när jag fick se mina personliga favoriter från Little Brittain och uttryckte min glädje. Skriken skallade mellan Madonna och Kylie.
3. Hotellobby där allting kan hända. Eller inte hända. Fin arkitektur!
4. Piccadilly Cirkus kvällstid efter besök på Wagamama. 5. En suspekt men söt liten gata.
6. I use to hata att le på kort. Men vad gör man inte. Jag var ju ändå vis Stonehenge. Frågan som ställdes om och om igen var "hur många kort kan man ta på samma stenar?" Svaret, "Många!"
7. Windsor Castle var otroligt fint för att vara ett slott och även om jag kärande ner mig i Bath så skulle jag inte tacka nej till att bo i detta finfina lilla chateau. Jag ska bara hitta en prins att gifta mig med. William?
8. 5 månader sedan jag träffade allra bästaste vännen. Det tog dock inte 5 minuter för oss att börja larva oss som vanligt... ursäkta tuggummit och den lätt sinnesjuka minen. Men så glad var jag att träffa Sannisen!
9. Starbucks. Jag trodde att det skulle vara amerikanskt och överskattat. Men när personen i kassan börjar med att säga "What can I do for you, love?" så smälte jag och chockladen var perfekt i min tomma mage. Mmm
10. Coolaste vintageaffären ever. Hittades av en slump men ska besökas inom en snar framtid igen! Mer om den kommer senare i lilla London-guiden.
11. My sweetest thing! (Sanna alltså, inte mig själv. Där går egogränsen ändå.)
12. Efter 9 timmars effektiv shoppintid, lite rantandes runt i stadens fina kvarter och i ChinaTown så hamnade vi på Mark & Spencers mataffär där picnic inhandlades. Gott och något pittoresk intagen på mitt rumsgolv eftersom jag belamrade sängen med kläder. Bageln fick Sanna sedan i huvudet. Jag slant med handen... eh?
13. Du & jag och mitt paraply. Fast du var så dålig på att hålla i paraplyet så det får man tänka sig i bakgrunden.
14. Clutchen som fick Kajsas hjärta att slå fort, fort. Även i mitt ägo.
15. Utsikt över Europa en otroligt vacker söndag på väg hem.

SKB lyckades göra denna resa så otroligt rolig. Jag hade höga förväntingar men det blev så himla mycket bättre ändå! Jag kan inte tacka nog mycket. Alex & Fredrik, de två sci-fi-nördarna, gjorde det inte mycket sämre med sin närvaro och jag tror att vi diskuterad vartenda krig som någonsin varit?
Tänk att man kan ha så roligt bara genom att åka fel med tunnelbanan, bli erbjudna knark till sin stora förvåning (och nekande), bli rasande på sin telefon, tappa bort sig på hotellet och fundera över om "the slaughter stone" användes till det vi trodde...
Förbaskat kul var det i alla fall! :D


There & back again

Hade jag haft tillräckligt många ord för att förklara ikväll hur roligt jag hade i London så hade jag med största sannorlikhete också plågat er med varenda detalj på min "to hell and back"-resa till London och minsta detalj om allt annat. Nu är jag dock trött som ett Jet-laggat as (vilket jag ju egentligen inte är), har gnagat hål på insidan av min kind och borde packa upp väskorna. Så jag bjuder er helt enkelt på bilder på det mesta jag köpte.
Och belive me när jag säger att målmedveten är mitt mellanman när jag verkligen vill. Och jag ville shoppa, och då struntar jag stort i om det så är blanka små taxibilar och ungjäklar i vägen...
Jag återkommer imorgon med allt de sjuka, konstiga, roliga och absurda.11
Jag tycker om kassar/påsar.
1.
2.3.4.5.6.  7.8.9.10.11.
1. Jag har letat i 4 år efter min favoritparfym, Armani di Gio, utan resultat på flygplatser världen över. Och så plötsligt står den där mellan Armani Mania och Aqua di Gio som om den aldrig varit borta ur mitt liv. I ren lyckorusighet över att ha återfunnit kärleken i mitt liv så köpte jag Armaniparfymer x 5. En hel liten italiensk familj.
2. Linnen är alltid bra att uppdatera garderoben med och med det rådande romantiska modet så föll jag stenhårt för dessa små raringar från GAP. Ett hallonrosa, ribbat och ett vitt med små blommor på. Supersött, supermjukt och väldigt sommar 2007.
3. Samlingen av coola, fina, annorlunda och underbara tees uppdateras sällan då jag är kräsen i smaken. Och denna skapelse föll mig utmärkt i tycke och jag är stormförtjust i det coola trycket som täcker hela bröstkorgen och magen. För en modeillustratör är den perfekt!
4. Hela historien med väskan är en historia i sig. Men när jag och allra bästaste vännen fann Vintage affären med stort V på en liten snedgata så fann vi ett mini himmelrike. Brokadväska i guld och blek purpur/lila/rött med fin knäppning som kommer att passa perfekt till min balklänning som också är 50-tal. Och guldhalsbandet med änglavingen har jag och S varsin av, vårt egna "bästis-halsband"! :) 
5. En surrealistisk, 70-talsinfluerad, förvirrande, drömsk liten farfarströja i ett spektrum av saliga färger fick mig att hoppa av konstig lycka på Urban Outfitters kolossala 4 våningsbutik på Oxford Street. Jag älskar den redan.
6. Miss accessoar, jag alltså, kan aldrig få för många halsdukar och scarfsar. Så denna inhandlades i ett marknadsstånd och är 100 % pashmina i gammeldags paisleymönster i purpur/lila/guld.
7. Super volymrik tunika eller miniklänning i mjukaste bomull från TopShop. Fanns i massor av färgkombinationer men jag kunde inte låta bli den randiga i mööörkt blått och korall med små knappar fram och minifickor.
8. Hittade den lilla, lilla hängselkjolen/klänningen på TopShop Petite och föll direkt. Tunn, fin jeans med ljusa sömmar och knäppning i sidorna med hängslen i kors över ryggen och veckad kjol. En petite kjol/klänning till en petite-kajsa.
9. Bath är en underbar stad med ett underbart läge på sju kullar, brittiska Rom, som bjöd på underbar shopping direkt. I butiken The Designer Sale Shop stod jag plötsligt med fem klänningar som skrek efter mig men endast en fick hjärtslitande nog åka med hem. Och den har jag storslagna planer för...
10. Brittiska H&M är ett kaso utöver det normala. Jag har aldrig sett så många barn kasta så många glittriga ballerinor på varandra och samtidigt vara i vägen för allt och alla när de utan sina föräldrars tillsägelse tumlar runt och river ned kläder på golvet. Jag lyckades ändå köpa en söt liten blommig klänning i gult på barnavdelningen och gråa leggings som är efterlängtade.
11. Minst men inte sist, brittiska Vogue med Kate Moss i egendesignad klänning, svenska Cosmo och lite engelska gratistidningar med skvaller, väder och dylikt.

Jag återkommer imorgon!