Nyårskrönika

Årets mest överskattade kväll. Vi som är blott 18 tror att det är nu det ljuva livet börjar och vi får börja ränna på krogen och vifta med kreditkorten. Men ack så vi bedrar oss. För när det väl gäller och är högt tryck på krogarna under säsongen är vi liiite futtigt för små. Kanske inte tillräckligt cash tror de och vinkar in salongsberusade 20 åringar som knappast har mer än oss. Men de är ju 20 i alla fall!

Jag har valt att spendera första halvan hemma med en homemade kebab i magen, fyllemat innan fyllan som inte kommer att komma så att säga, och med tofflor på fötterna. Ena handen i godisskålen och andra handen, hey jag äter inte ens chips ju, i chipspåsen. Sedan blir det eventuellt en sväng i till Åre där jag ska frysa om mina små ben, bli puttad av för fulla turister, kramad av för fulla kompisar som blir sentimentala, halka i en spya, missa fyrverkerierna och sedan åka hem efter att ha stått uttråkad tio minuter på torget...
Eller så fortsätter jag att ha handen i den där chipspåsen...?

Okej, seriöst så är jag inte såhär negativ. Jag tycker att det är mysigt men nyårsafton har aldrig varit min grej. Önskade att jag var i skåne istället och kunde stå på stranden i Båstad, kolla på fyrverkerierna och kasta tomtebloss på mina vänner. Som förra året.

1
Iklädd detta svirar jag omkring under kvällen och småpratar, knaprar godis och tar det betydligt lugnare än stora delar av resten av Sveriges befolkning antagligen... ;)
Svarta pumps med gulddetaljer; Din Sko
Svart tröjklänning, H&M
Leggings, Åhléns
Guldsidenband, och skärp, mamsells garderob
Guldbrokadkavaj, Indiska

Nytt år, lite ny hårfärg. Nytt år, lite ny outfit.




Vad gör man inte för att få sina kompisar i skåne att få dåligt samvete. Jo man skickar ett mms med ett väldigt lidande röstmeddelande till och talar om att man ska dränka sina sorger i champagne.
Jag tror inte att de blir ett dugg förvånade faktiskt!!
Aenigma, mellannamn Dramaqueen...
Dock fick pommacflaskan posera med det pillemariska mig eftersom jag inte såg det som så etiskt och moraliskt att flasha champagne på en blogg. Hade jag dock varit 20 och kommit in på krogen så hade jag kunnat flasha hur mycket som helst med champagne men nu är jag ju bara 18 och refuseras trotts mitt goda champagne sinne.

God nytt år till er alla!
Må nästa år bli ett grymt bra modeår med trender vi tycker om och som gör oss fabolouse

Aenigma closetwrecking..

Är man ensam hemma och har ganska roligt för att man får göra precis vad man vill utan att någon höjer på ögonbrynen, ja då gör man just sådanna här saker. Gjorde min egna, dessvärre inte alls lika coola, version av den i innan omskrivna bilden från FaceHunter. Hittade nämligen världens  antagligen fulaste brillor som jag fick på Disneyland Paris för ett par år sedan.Och då kom jag att tänka på bilden nedan och att de faktiskt var gaaanska lika så här är resultatet av mitt huserande i garderober och stylande. 

  Detta måste vara det mest udda jag någonsin gjort till bloggen de senaste fyra månaderna! :D
  
 Update; Jag har nu varit medlem på blogg.se i 106 dagar och idag
 fick jag mitt 1000:de inlägg, och det fortsätter bara uppåt. Kul!

H&M spring 2007

Funderade över om jag skulle rita en riktigt glammig nyårsoutfit med mina favoriter från de stora modehusen men sedan kom jag fram till att för det första blir man bara begär galen av alla vackra, über exklusiva kläder och enligt mig är nyår en ganska sorglig överskattad natt/dag så jag gjorde istället en bild som ganska bra symboliserar vårens antågande. Inte årets död, ett nytt års födande helt enkelt!
Mjuka pasteller, skira och vänliga material och sött är en av trenderna som jag tror kommer att slå stort. I kombination med det otroligt romantiska Marie Antionette inspirerade.

Personligen hoppas jag att det blir mycket mjukt, shorts, luftiga klänningar och söta små skor men inte överdrivet mycket pasteller á la 80-90 tal och för sött. Det måste vara lite edge på det!
Klänningen är ifrån
H&Ms katalog som är en salig blandning mellan högt och lågt och även om jag som sagt inte hurrar så finns det en del godbitar som skall plockas till min garderob! Bland annat de redan hyllade puffshortsen som jag tror passar utmärkt till såväl strand som turer till Köpenhamn, de fina, enkla blusarna med förhöjande detaljer och härliga mönster samt lösa klänningar.  
1

En joker i leken tror jag helt klart blir de väldigt retro plaggen med mycket Mah Jong känsla och stora abstrakta mönster i skarpa färger med 70-tals touch!  För den som vill synas och sticka ut är det perfekt.
Inget för mig men jag tycker att på rätt person så är det också väldigt rätt! :)

Challange me!

Blev utmanad av fröken SpaderDam och självklart antar jag den. Jag är en tävlingsinriktad liten pitbull, eller var i ett annat liv i alla fall... :) En liten återblick på årets mode!
Skorna:
Hade jag levt i en annan del av landet hade det suttit urfina ankelboots och skoletter på mina fötter. Nu gör jag inte det och har därmed knallat omkring i alla söta ballerinas som ständigt fylls på. Sedan kunde jag ju i och med trenden med rutigt inte låta bli att köpa mina små tygskor second hand med vit/blått rutmönster. Hösten spenderades i ett par ursköna uggs.
Frisyren: Jag är en fegis och behandlar mitt midjelånga blonda hår med varsamma händer. Dock blev det en ganska lång lugg i sommras som nu är omvandlad till en lätt uppklippning. Just idag tonades också håret efter mycket skräck till en lite guldigare nyans eftersom jag behövde förändring. Hade jag varit modigare hade jag klippt en fin Nicole Richie page för 1 ½ år sedan men nu är jag ju inte det. :)
Väskan: Helt klart 10 Gruppen väskan i grönt/vitt. Den är perfekt. Annars Busnel weekendbagen.
Solglasögonen: I våras var det ett par aviators från 70-talet, Ray Ban, som fungerade utmärkt i Tunisien, sedan blev det ett par stilrena Chanel i svart som följt mig hela sommaren. Nu i sommar blit det defenitivt vita!
Plagget: Klänningen är och förblir årets plagg. Ett bra sådant också. Annars tycker jag att ankelbootsen och skoletter som sagt är grymt snyggt och hoppas att det stannar. Även den höga midjan känns som ett roligt nyskott.
Musiken: Vädligt blandat. Sommarens var ju de uppenbara, "Hips don´t lie", "Klubb land" och så vidare men annars har det varit en del The Killers, Red Hot Chili Peppers, Placebo och en massa annat.
Boken: Jag läser ett par böcker i veckan året runt. Men "Tillsammans är man mindre ensam" är en som sitter kvar i hjärtat. Och, hehe, "Kamikazerabbits "är one of a kind på många sätt och vis...
Beautyprudukten: Lipsyl är ett måste i mitt liv annars ligger mascaran högt, t.ex 2000 Kalorie, och en ljus ögonskugga för att lätta upp skuggorna runt ögonen.
Smycket: Mina egna kreationer som även säljs via butik här uppe i Jämtland, och bloggen för den delen, måste jag nog säga. Och de två nya, från Pilgrim och Indiska, som känns så jag just nu!
Stilförebild: Ingen konkret. jag inspireras av de som jag tycker klär sig snyggt, eget och med stil, vem det sedan är spelar ingen roll.
Resmålet: Ohh. Tricky!? Tunisien för att det var så underbart men även Köpenhamn för att det var så kul att visa australiensiske O en av världens finaste städer!


Bilder som visar lite av hur året varit modemässigt och så vidare för mig;
1.
Mitt hår är nu ännu längre och lite mer guld-igt.
2. Jag upptäckte second hand på riktigt och har fyndat en del riktigt bra grejer. Som klänningen från barnavdelningen för 30 kronor som jag fått jätte mycket beröm för.
3. Och det har blivit en ¨hel del modeillustrationer under mina fem bloggmånader hittils. En av dessa är glamrockande Gucci som jag "döpte" detta alster till.
4. ASOS var något jag tyckte var överreklamerat men nu insett är riiiktigt bra.
5. Ett av favorithalsbandet för i år som inköptes i Stockholm på Indiska. Lila och grått, gärna i kombination som på bilden, har varit min favorit i höst!
6. Och många klänningar har det kommit till min garderob. Och jag erkänner att det verkligen är ett superbt plagg. Denna svarta raring från H&M är dessutom favoriten och gör att jag hur dålig dagen än är, känner mig fin. Det är inte illa för en rosettpryd klänning!
7. Väskan som hjälpt mig bära mitt liv genom året. Enkel, slittålig och härligt skarp, retro i färgerna passar den utmärkt till allt. Dessutom ser man innehållet efter utmaning av Sigrid.

Summa sumarum har det varit ett bra år med härliga trender inom modevärlden som jag tyckt om!

Lättja & nytta

I min frustration över att jag har intet att göra, eller som jag vill göra så mixtrar jag lite med bloggen, ändrar några små saker och drömmer mig bort till någonting nedan.
Målade denna tavla, lägg märke till främandegöringen; pingvinen, första året på gymnasiet då jag längtade tillbaka till väst indien och Dominikanska Republiken. Det gör jag nu också...
1
Och när jag ändå var i fotografera "konst" tagen så förevigades min apokalyptiska tavla som målades förra året. Nu i efterhand är den kanske lite morbid men jag diggar fjärilar, tycker om söta dödskallar och ville ha en tavla på mitt rum. Så jag skapade en egen.
2

Jag har dessutom äntligen, efter 5 månader, fixat en länk till bloggtoppen på min sida. Har inte riktigt förstått meningen men nu finns den alltså där om någon känner sig manad och tycker om min sida!
Och eftersom jag fått en del frågor angående om jag har en mail till min aenigma blogg så har jag skaffat det och om man vill skriva någonting och inte vill att alla ska läsa, då rekommenderar jag; [email protected]

Så aenigma blogg är lite uppdaterad och ni är välkommna att maila mig eller om ni känner för det, kommentera min sida och ranka den på bloggtoppen.
Ha en bra dag, raringar!

Dagens; Laidback

Dagens klädsel var tänkt att fungera bra när sötaste A skulle komma till vårt gemensamma HippHipp maraton och toning av mitt hår men nu blev det ju inte så. Ledsen A ringde och kunde inte komma på grund av urinvägsinfektion, ajaj, så det blir en annan dag. Och jag har hur tråkigt som helst!
Nya, stickade strumpor, julklapp
Tofflor med ugglor, TopShop
Loose jeans, Loveli
Lavendellinne, Indiska
Omlottröja, Kanabeach - La Redoute
Halsband, gjort av mig & Brosch arvegods


1
Denna fredag känns alltså totalt wasted eftersom jag inte hinner åka upp till Åre och åka skidor, inte har någon lust att ringa någon annan consigliore och verkligen inte tänker ta itu med skolarbete.
H&Ms katalog innehöll vissa guldkorn bland allt grus men det var ingenting som väckte cravings hos mig.
Jag vill ha någonting sådant
här, eller det här kanske? Till nyårsafton skulle det passa
super tillsammans med dessa, eller dessa, och denna.
Men det blir antagligen snarare liten LBD, brokadjackan i guld och leoparddiadem!?

Lekte med kameran och fotade en av mina högar med smycken. Och nu inser jag att jag måste städa bland alla smycken/fågelboet. Gosh, vad jag är gnällig idag... 

Dagens; Rock n´ kisses

Satan i gatan är den mildaste av de svordommar som jag vräker ur mig just nu. Hade skriivt ett lååångt inlägg... and then it was all gone... F#CK!!!
Svarta stupisar, Åhléns
Ny vit tee med trycket "Kiss a supercilious smile", H&M
Vit&röd randig kofta, Random
+ Mavala Mexico och sidenband som fästes i håret efter att ha varit med och posat med mig på kortet!

1

Imorgon blir det lek hela dagen med vildaste A som kommer och ska ha HippHipp maraton med mig och garva åt den underbaraste skånska humor. Trots sina jämtländska gener förstår hon! :D
Sedan får hon äran att tona mitt midjelånga hår också som ska gå ifrån honungsfärgat till sommarguldigt eftersom jag låtsas som om det inte är vinter. Jag är extremt rädd om mitt hår... hjälp!...
Ett par nyttiga saker har jag dock gjort idag, förutom att leka med nya telefonen.
1. Planerat 2 utomlandsresor inför våren.
2. Planerat 2-3 utomlandsresor till som nästan är spikade för våren/2007
3. Anmält mig som volontär till Båstad och deras tennistävlingar i sommar. Eftersom jag bor i Båstad under sommaren och älskar tennis ser jag den som en rolig grej. Dessutom borde det ju vara en peace of cake efter att ha jobbat med alpina VM och världscup tävlingar!?

Fashion of the year

En kortfattad beskrivning över några av vårens största modetrender om för mig innegåller både en salig blandning av stora favoriter och riktigt stora nonos!
Det romantiska har varit på tapeten ett bra tag nu och florerar på de flesta av de stora modehusens catwalks på alla möjliga nivåer. Känns som en mix av farmors gamla klänningar, gardinvolanger och ett överflöd av rosor och Laura Ashley inspirerade ting. Mycket fina, små detaljer av blommor och blad i mjuka nyanser av rosa, blått, vitt, gult och grönt som flätas samman med pärlemor, spetsar och rosetter.
Alexander McQueen gör en makalös skapelse med äkta rosor som täcker hela klänningen och får mig att tänka på en sommaräng från 1700-talet med lite touch av Stolthet & Fördom.
Jag kommer att gilla de söta blusarna/skjortorna, puffärmar, de milda nyanserna och skira inslagen men sedan går gränsen defenitivt för mig. Rosor känns lite pasé och är inte min grej.
1
I skarp kontrast till det flora och fauna blomstrande romantiska modet kommer det väldigt laid back och sportiga trenderna som gör att man gärna får hasa omkring i converse och fladdriga byxor, bara man gör det med stil och gärna i siden och chiffong. I konstiga hybrider är sportkläder modifierade till enkla men lyxiga plagg som antagligen kommer få kändisarna att jubla då de kan mysa runt i grymt dyra Stella McCartney chinos i sportig modell och en adidasjacka i satin. Ryggsäcken gör comeback, om den någonsin varit "het" inom modevärlden, och även magväskan är ett tillåtet attribut.
Roligast av allt tycker ändå jag att de heltokiga högklackade conversen är som är en mix av vanlig sko med hög heel och metallicglimmande band runt foten. Udda och fascinerande.
3
Klänningen, klänningen, klänningen. Kommer att vara hetare denna sommaren än förra faktiskt. Modellen spelar egentligen ingen roll men gärna luftig och skir i härliga färger. Hängsel- och förklädesklänningen kommer är redan en stor hype och kommer att fungera utmärkt i vår, dock är den lite varm för sommaren antagligen då de ofta är i ull eller varmare tyger. Lättast bärs plagget med knästrumpor och/eller strumpbyxor på vintern och på sommaren behövs det förhoppningsvis inget till de bara benen förutom ett par söta peeptoes eller pumps. En liten avstickare inom trender är dock återkomsten av stort och retro mönstrat i skarpa färger som gör att klänningen gärna kan liknas vid en mixad Matissetavla. Markerad midja, liten clutch och heels eller ballerinor gör outfiten ganska komplett i vilket fall som helst.
4
Sedan kunde jag inte låta bli att rita några av mina favortiter från den gångna säsongen och säsongen som kommer i mindre format. Den vita skjortan är för mig en ganska ny favorit som liksom LBD antagligen är ett odödligt kort i garderoben. Accessoreras enkelt med ett smalt skärp i midjan och/eller en rosett/fluga i halsen. Funkar till kjol, byxor eller under klänning lika bra. Lager på lager tillhör vana för oss nordbor då det är det enda fungerande för att behålla värmen men det är också ett snyggt sätt att kombinera plagg. Tjockt & tunnt, ljust & mörkt, grovt & fint, murrigt & färgglatt. Begrensningarna sitter bara i fantasin. Grungen gav i år lager på lager trenden ett lite nytt ansikte men jag gillar främst den lite påklädda men enkla känslan som för mig kombinerades med en oversize basker eller pälsmössa, axelremsväska och armvärmare/torgvantar.
A-linjeformat är en trend som jag aldrig riktigt gillat innan och som jag tyckt mest gör att man ser oformlig och knubbig ut men jag är benägen att ge mig lite. H&M har en underbar liten skapelse till jacka med söt krage och kort trenchmodell som jag tror kommer att bli en favorit för många i vår. Sist men inte minst är det klänningens intågande igen som väl inte har undgått någon? Alla modeller och färger men gärna stickad och mysig i tröjmodell som är söt som den är eller med plagg över/under och accessoarer. För mig oftast med en rosett som attribut eller något till håret, som ett spänne i annorlunda form!
2

Angående H&Ms gift of the day

Har insett en fördel, antagligen den första, med att ha Östersund som närmaste stad. Nämligen att det som blir extrem hype över resterande landet liksom inte riiiiktigt når hit upp. Så efter en sväng inne på H&M då jag inte kollade särskilt noga fann jag minst tre exemplar av Gift of the Day skinnjackan, många cashmeretröjor, en klänning i svart och grått i storlek 38 som jag nog hade köpt om den fanns mindre och lite andra av de olika grejerna som H&M i pincip gav bort under december.  Så är det någon som brutalt gärna vill ha något av ovanstående gift of the day ting, Östersund is the place for you!

Konsumtion och givmildhet

Jag har bara efter ett par dagar glömt bort hälften av vad jag fick i julklapp och den andra hälften är utspridd över huset men jag raffsade ihop det som låg närmast för en liten avslöjande blick av vad som skänktes mig under den där dagen (natten?) då Jesusbarnet föddes. (Eller dog han då?)
Böcker, böcker, böcker på svenska, engelska och anndra spännande språk
Mysigaste stickade tröjan från O!
Böcker
Pengar
Presentkort
Junkie-lotion
Pengar
Halsband från Pilgrim som jag är kär i, från bror. Lite JKL över det, fast jag diggar detta betydligt mer!
Lådor till mina alla pärlor och massa verktyg till
Böcker...

1
Och idag spenderades som sagt på stan där aggressiva blickar åt tjuriga ungar och envisa mammor var välbehövliga. Att folk inte har någon skam i kroppen visste jag ju men att de skulle vara så hänsynlösa för saker på 30 % rea på H&M är ju patetiskt och bedrövligt...
 I alla fall höll jag mig själv i lite tyglar men gick ut starkast med att välja ut en ny mobil. Fick pengar att välja själv och även om Motorola RAZR varit en favorit länge tog jag faktiskt en annan. En som inte kändes så mycket... "Hej, jag har bara den här för att det råkar stå D&G på den!..." så det blev en fin från Siemens i mattsilver och blått som matchar digitalkameran utmärkt. Larvigt, ja, nödvändigt, ja.

Kunde inte låta bli den lite smårockiga tee:n med pussiga munnar från H&M heller som hängde själv så den fick följa med hem. Lite för stor i 38 men samtidigt är det skönt att ha det loose ibland.
Det följdes tätt av en meter silverfärgat sidenband som ska användas till nyårsfrisyr och i midjan, svarta leggings från Åhléns och faktiskt toning till mitt hår. Det är inte bra att stå i en kö där man ser sitt hår uppsat i en frisyr som är tråkig får då drabbas man av ångest och greppar närmaste hjälpmedel. Jag som är livrädd för att experimentera med mitt hår, aldrig färgar det och vårdar det med omsorg. Men, om ett par dagar kanske jag har en mer sommarguldigfärg i hela håret eftersom den ligger så nära min hårfärg och jag är en liten guldskalle. Jag behöver en vän som är ett pro på detta med toning...
2

Dagens; In beloved memory, O

Vännen O befinner sig just nu antagligen i Kuala Lampur och tröstshoppar parfymer och smink på Taxfree om jag känne henne rätt. Och antagligen en del M&M också. Och Toblerone...
Nu är australiensiske vännen gone with the wind alltså och jag bjuder på ett av våra sista freakphotos där vi illustrerar hur japanska turister ser ut när de är glada. (Mentalpatienter passar nog bättre?!)

Dagen har spenderats i metropolernas metropol, Östersund, där det blåste iskallt rakt igenom kappan och jag tappade känseln av det mesta. Förutom kreditkortsfingrarna. :)
Kom just nu på att jag inte alls hade kjol på mig, jag hade stupisar i svart men bytte när jag kom hem...
Med Dippan-kortet i högsta hugget eftersom jag är så jäkla glad att jag fick det! Tjoo
Svarta leggings, inköpta idag på Åhléns barnavdelning
Jeanskjol med broderier, ?
Skärp i ljus mocka/läder, Vintage
Vitt linne, H&M
Svart tröja med små dödskallar, H&Ms barnavdelning
Silvermetallicrosett-brosch, TopShop (Så långt sträcker jag mig som längst i silvertrenden alltså....)
Lila sammets diadem med rosett och Mavala Mexico på naglarna. (+ TopShop uggletofflorna)

2
Jag lyckades dessutom hålla det lilla glädjespridande kortet upp och ned i Promo-yran som rådde just då!

Guldfeber

Som jag skrev i inlägget innan, invidualism inom mode är härligt och någonting jag beundrar. Själv är jag en fegis när det kommer till kläder och mode ibland eftersom min skola ståtar med sportstämpel och en Ripcurl hoodie och ganska loose jeans är uniformen. Då är det inte riktigt kul att själv komma trallande i knästrumpor, förklädesklänning och basker käck på svaj. Men jag börjar att inte bry mig.
Men när det kommer till vissa moden är jag med i klubben som lägger huvudet på sned, höjer på ett ögonbryn och liksom ler skeptiskt. Trots att jag hurrar för invidualism så kan jag inte alltid tycka att det är unikt och härligt.
Som det här med det futuristiska, metalliska och lite väl mycket Midas touch.
Jag får bara läskiga 80-90 tals vibbar av träningskläder och lite för tighta tights som ackompanjeras av våfflat hår i hästsvans på sidan av huvudet.

Such a big nono for me!

Har läst en hel del om det såkallade futuristiska modet som kommer med metall, sci fi,
Star Wars feeling och väldigt mycket John Galliano på otillåtna saker och jag kommer nog aldrig att digga det. Guld är fint, ja, men inte på till exempel byxor eller överhuvudtaget i för stor mängd.
I höst har det bloggats en del om just detta med ädla metaller på leggings, bland annat Camilla skrev om det tidigare i år , och så vidare men jag trodde nog inte att det skulle bli så utbrett!
Jag hoppas att de är en snabb våg inom modevärlden som kommer att gå över. Men om det blir som jag tror kommer snart Gina Tricot butikerna svämma över, om det inte redan gör det, av billiga, alltför glansiga och glittrande leggings med tillhörande diadem som sticker en i ögonen.
Bespar mig detta, snälla!
Invidualism ja, men inte att försöka se ut som R2D2 och C3PO!!


The day after tomorrow

Facehunter är en sådandär sida som jag går in på när jag vill ha inspiration och kolla in häftiga kläder. Dock är det inte ofta som jag tänker att det är så jag vill vill klä mig efter att ha sett alla bilder där.
Men jag har insett hur mycket roligare det är när människor klär sig inviduellt. Jag är ingen sucker för folk som klär sig extremt för att folk ska se dem, jag tycker bara att det är så coolt när människor klär sig i vad de tycker är fint i en blandning mellan personligt och trendigt. Varför vill 75 % av Sveriges alla tjejer se ut som Ebba von Sydow? Enligt mig är hon långt ifrån stilikon och klär sig ju ganska plain fast med riktigt dyra kläder för att hon har råd. En mix av personligt vs. trendigt, dyrt vs. billigt, färgglatt vs. nedtonat, detaljrikt vs enkelt, iögonfallande vs. sobert och så vidare. Det viktigaste är att det är en balans som är skön, som man trivs i och som man har på sig för att man själv gillar det!

Lite för genomskinligt för min smak men jag diggar ändå den vita blusen i kontrast med den söta, stora rosetten i svart på magen. Det ger lite edge. Och ärligt talat, ja glasögonen i oreange är skitfula men samtidigt hade ändå outfiten blivit ganska tråkig utan dem. De ger bra färg!


Stressigt i juletid

Nog för att det är härligt med jul men det är ju så snabbt över med julafton när det väl börjat och så plötsligt är man istället på väg mot ett nytt år istället för presenter!
Gårdagen var väldigt mysigt men miss pessemist börjar ju självklart tänka på hur världens dagsläge ser ut och börjar deppa ned sig över det. Great Aenigma, you did it again!! Hm...

Blev just våldgästad av
J & A under tiden jag låg i badet så det var ju bara att stiga upp och roa dem ett tag, visa scrapbooken till australiensiske vännen och frenetiskt försöka torka håret.
Nu ska jag hasta iväg med hår som vägrar att torka till just australiensiske vännen med presenten, antagligen fälla en flod tårar och sedan sprinta hem för middag. Därefter blir det Åre, partaj på Dippan och förhoppningsvis en underbart rolig sista kväll med down under-vännen.
Gosh, man har ju mer att göra på jullovet än under skoltid!


"Christmas time, the best time of the year"

Datorn kraschar, jag skriker och kastar knäck. Kan inte scanna in en julhälsning á la Aenigma så paint fick stå till svars för sina ryckiga rörelser. Men nu kan jag önska er alla en riktigt god jul och hoppas att alla era innersta kläd-,skor- och väskdrömmar slår in!

Iklädd mysigaste bruna koftan från australiensiske vännen som jag fick igår sitter jag och undrar vad det finns under julgranen som kommer att bli mitt. För en gångs skull önskar jag mig inte de mest materialistiska, triviala saker, för i och med detta året har jag insett att det finns viktigare ting.
Klyschor är något av det äckligaste jag vet, men seriöst, är inte ett hälsosamt liv, en fin familj, goda vänner och en bra värld att leva i det bästa vi kan ha och få? Det gäller att uppskatta det lilla.
1

Ha en underbar julafton!


"Come with me to the rooftop and I make my snowflake dance"


"The saints are coming" med presenttips

Varför, varför, varför verkar det alltid så att när jag verkligen behöver datorn, skrivaren, faxen kopiatorn, scannern eller liksom alltihopa så är det någonting above eller helt enkelt den där murphy och hans lag som jävlas med mig? Om vi säger såhär, igår stormade det och plötsligt tjuter datorn värre än vad jag gjorde som bebis och lägger av. Och jag ser liksom alla mina bilder som jag behöver skriva ut, allt skolarbete som jag behöver komma åt och så vidare, passera i revy.
Nu är det väldigt tillfälligt löst men om tomten kommer imorgon ska jag dra jäkligt hårt i hans skägg och säga honom ett par väl valda ord så att den röda näsan blit vit.... MORR!
Nog med hot nu.

Tänkte lägga upp några i sista minutern tips för de som har julklappsinköps-ångest i sista stund såhär.
(Egentligen borde jag göra en massa nytta men hey, vad gör man inte för sina bloggmedmänniskor?)

Till syster, kompis alternativt mamma; Jag rekomenderar varmt någonting som jag fick i
tidigt julklapp själv och som finns på ett H&M nära dig. Ett sett med badskum/kulor, dusckkräm och lotion i härligaste gulddesignen som doftar himmelskt! Lite pepparkaka nästan eller någonting jul/mysrelaterat i doften som får mig att sniffa på burkarna så fort jag hinner. Finns på H&M, och även en fin burk med bara bodybutter i samma förtjusande doft! 

Till föräldrarna alternativt mor-farföräldrarna; Är det någon mer än jag som ställt frågan "Vad vill du ha i julklapp?" till sina föräldrar och fått svaret "Snälla barn!?" Gosh, det är ju grymt svårt att komma med en sådan uppoffring. Dock kan man med julklappspanik leta upp ett sådant där underbart syskonfoto när man INTE försöker peta ut varandras ögon, ta en ram som förhoppningsvis blivit över, kanske dekorera den personligt, sätta i fotot och ge dem åtminstone något där de tror att man håller sams!

Till vem som helst, till den som har allt eller till den som har hjärtat på rätt ställe; Nej, jag är ingen miljöaktivitst men det finns klara och tydliga skäl till varför vi inte har en vit jul, våra poler smälter och julfeelingen är lite patetiskt glitter i de kala träden. Vi har allvarliga miljöproblem och växthuseffekten och den globala uppvärmningen kommer att göra att vi om 40 år kanske inte har någonting av den jord som en gång var vacker. Jag och mina syskon, ger som jag innan nämnt, våra föräldrar två ton koldioxid i julklapp som aldrig kommer att bidra till att sabba vårt ozonlager. Det känns jäkligt bra! Vill du kolla in hur det går till? Gå in här, och läs. Dessutom beöver du inte ens lämna huset för att köpa det utan kan på två minuter ha en underbar julklapp till någon, för en liten summa pengar och verkligen någonting som  gör nytta för vår värld!

Till bästa vännen; Jag gör en scrapbook till min älskade vän O som nu i dagarna åker tillbaka till Australien efter ett år med oss. Den innehåller i princip biler, små textre och teckningar som alla är minnen från det gångna året och som gör att hon och jag aldrig kommer att glömma hur kul vi hade.
Med lite papper, ett limstift, några bilder och fina, roliga, pinsamma,töntiga, hemska, underbara minnen så kan man själv göra något av det finaste jag tycker att man kan få. Jag vet av egen erfarenhet att det är betydligt roligare att få än något som är köpt i sista sekunden för att man inte hunnit eller kunnat fundera.

Till någon som förtjänar något bling-blingit, en überfashionista eller som vill sticka ut; Nog för att blingade saker mest tillhör de som vill skryta med förmögenheter och kan tänka sig en framtid som gangster, 50 cent kopia eller kanske hallick, men vi vet ju alla att riktigt bling ska användas till att göra tråkiga saker riktigt coola. Och någon som kan det är Sophia, SophisticatedSophie, som gör kanske världens härligaste blingade klackar till dig. Risken finns att du lär vilja behålla dem själv men om du kan hålla dig och vill att någon ska få något riktigt bling, kolla in pumpsen hon modifierar till something extraordinary!

Till broder, padre eller faktiskt vem som helst; Böcker! Böcker är underskattade julklappar tycke jag helt klart. I vår familj ligger det alltid högt upp på julklappslistan över saker vi vill ha och det uppskattas alltid något otroligt. Vi slukar böcker som andra slukar julgodis! Och tänker man bara efter kan man alltid hitta en bra, om inte den perfekta boken, till vem det än är man vill ge den till. Gillar bror riktigt läskiga saker, sånt som får småhåren att resa sig i nacken och som gör att man måste sova med taklampan tänd?
I recomend, Patient 67! Seriöst att sitta själv i en stuga i Vemdalen med den där som sällskap fick mig att låsa in mig på toaletten och läsa i duschkabinen med en stav i handen som vapen...
Till någon, som mig, som ofta är arg och känner att man har rätt att vara det? Serieboken Angry Little Girls, är min bibel här i världen som ateist. Så jäkla roligt, klockren, skrattanfallscraver och underbar.
 Jag har skrivit om den förut och lär skriva om den igen....:)
Något sorgligt? Historien om Traci Lords. Något fantastiskt som får en att tänka? Paulo Coelhos masterpiece, Alkemisten. Något bisarrt, obehagligt och som gör att man förstår hur människan är funtad och som gör att du kan säga att du läst något av en nobelpristagare? Flugornas herre, ännu mer bisarrt? Blod & Död. Något riktigt fint och vacker? Franska Tillsammans är man mindre ensam.  Återuppväcka barndomsminnen och en svunnen värld som man älskade att drömma om? Sötaste Narnia eller kanske klassikern med alla böckerna om härskarringen. Och något självklart till den klädfanatiska som vill uppleva inblick i modevärlden? Den redan kultförklarade Djävulen bär Prada.

Så, nu har jag kanske gjort någonting för mänskligheten, eller snarare för vår materialistiska värld. Men det är ju änåd jul, och då ska man vara snäll. Och jag är snäll, ibland, när jag vill, när jag måste, då och då... ;D

Dagens; Allt som glimmar är inte guld

Gårdagskvällen var verkligen one of a kind. Och att vara nykter gjorde det ännu lite intressantare eftersom jag kommer ihåg allt, liksom lyckades få ganska mycket ansvar och såg mest besynnerliga ting. Det var iaf en underbart rolig kväll som slutade klockan 02.30 och då hade jag redan hunnit skälla ut x antal som försökte komma in till vår privata fest, slängt ut x antal som "brutit" sig in genom källaringången, ringt sjukvårdsupplysningen, lugnat en tjej som trillat och bitit igenom ett två cm brett jack under läppen, burit tillbaka en gran som oinbjudna gäster snodde med sig och tänkte köra över och pratat med gamla klasskamrater. Och en hel del mer.
Och imorse så var det bara att skutta upp för att spela
volleybollfinal. Jag ska inte ens ge några detaljer över hur dåliga vi var, men spelar bättre det har vi...

1
Vita sneaker, Fusion
Svarta stupisar, Åhléns
Marinblått, ribbat linne med guldpaljetter, Cubus
Guld brokadkavaj, Indiska
Guldscarf i midjan, Indiska & halsband med guldpärlor gjort av mig.
+ påhängd koala från australiensiske vännen som åker om ett par dar och förorsakar hjärtesorg!

3
Fick julklapp av vännen H som jag inte kunde låta bli att öppna med en gång.
Underbart doftande grejer för badet och bodybutter som går i matchande guld för dagens outfit.
Poifect!

And damn it, nu är det jullov!


Pools of sorrow, waves of joy

Egentligen har dagen varit bra. Sådär mysig, lite julstämmning, trevligt prat med de närmaste, minnen från det gångna året med australiensiske vännen och förberedelser inför kvällens avskedsparty av innan nämnda down-under vän samt taktiksnack inför volleybollfinalen imorgon.
Sedan ringer telefonen.
Hästen jag hade på foder, min Izabell, i flera år som ligger mig otroligt nära om hjärtat och på alla sätt och vis är speciell, finns inte mer. Hon avlivades i måndags. Jag är ledsen men samtidigt hoppas jag att hon aldrig hann ha ont och att hon levt ett lyckligt liv. Det tror jag nämligen. Mitt lilla hjärta.

3
Uggisar
Svarta strumpisar, Åhléns
Jeanskjol, ?
Vitt linne, NafNaf (Paris)
Röd/vit tröja, egentligen klänning, Only
Svart kofta, Rabalder
Vitt halsband, gjort av mich


Ibland förstår världen att man är ledsen och har ont i hjärtat, och då blir vissa saker iaf lite lättare.
Fick en vit, enkel scarf under alpina VM mötet igår och provade ut alla kläder som vi ska få från halti, varmt och skönt blir det kan jag lova! Och vi får ju en hel del kläder så det känns lite roligt. Jag ska jobba för SVT med TV koordinatorn och internationell TV, ser fram emot det, att få träffa människor och lära mig.
Och idag kom också brevet från Underground och all information inför Londonresan som jag vann för ett par veckor sedan. Hotell, flygtider, information, lite saker och smått och gott.
Så ja, hjärtat är tungt och lär bli tyngre i och med avskedspartajet men jag har ju iaf en lipsyl med fräsig logga och en scarf att snyta mig med... (ironisk, in i det sista!)

Stress my but of!

Jag kan inte hantera stress. Är bara hemma en timma, har varit i Åre och tränat och trilla i snön, har precis ätit och ska nu upp på möte igen med alpina VM2007 bolaget och prova ut kläder, få information och snacka. Samtidigt håller jag på med ett test/prov inför just alpina VM där det ska läras in massor av fakta om alltifrån VMs historia, Karolinerna, Jämtland & Härjedalen, Åre, skidåkning m.m .m.m
Måste ha minst 70 % rätt och det ska ta fyra timmar så jag får fortsätta senare med att lyssna på när Hasse Fahlén pratar om karolinermonumentet i Duved och så vidare. 

1

Min lilla gåva, kinesisk kalender, säger att tvillingen är bra på att hantera stress... Bullshit!
Men jag hoppas ni andra har en trevlig kväll med lugn och ro, Ugly Betty och Greys Anatomy!

Bang, Bang I shot Santa down...

Ursäkta min otroligt omogna aproatch idag. Den enda våldshandling jag utfört idag är att råka slå mig själv med tandborsten i ögat. Sedan lär det bli snögubbsdödning när jag ska pulsa iväg genom det underbara havet av snö till skolan, för färd till Åre.
Bråttom, bråttom.
Loose jeans, Levis
Vit tee med puffärm och broderier, Promod (Paris)
Liten brun väst, H&M
Silke/bomulls kofta med kort ärm, NoaNoa
Halsband med turkosa/gröna/guld pärlor, gjort av mig
Armband i blått, Grekland och present

2
Nu ska jag kasta i mig lunch och sedan tralla iväg genom den fallande snön med "Stuck in the middle with you" i öronen och sedan The Calling!

Julförväntan och fallossymboler i trädgården

Ju närmare julen jag kommer ju mindre julfeeling har jag och ju högre är mitt blodtryck. Jag kan ju nästan själv känna hur det liksom glöder ur ögonen på mig när jag hör Mariah Careys version av "Last Christmas" för femte gången på en dag, skolan envisas med att kalla kall gröt för julmat och fingrarna inte på långa vägar räcker till för hur många man ska köpa julklappar till. (Och tårna räcker inte till heller...)
Det som borde vara så där mysigt och liksom kantat med röda sidenband och stickig men gott luktande granbarr blir tvärtemot den där barndomens heliga förväntningar inför julafton en mardröm där The Grinch jagar mig genom Åhléns och jag vadar genom julgranskulor.


Stundtals är det mysigt ska jag dock tillägga men det är alla de där kraven på att man ska le förväntansfullt 24/7 och med glädje slå in paket och skära sig på snörena man försöker knorra som får mig att vilja ligga under soffan under de doppande dagarna eller vad de nu heter. Tack och lov har det ju snöat hela dagen så att jag ackompanjerat till John och Yoko kan falsksjunga mig igenom den enda jullåt jag inte vill utplåna samtidigt som jag klurar på dåliga nödrim.
3
Kanske har det blivit såhär agressivt inför julen gällande mig därför att jag varenda morgon tvingas stirra in i ögonen på en liten tomte som liksom förmedlar lugn och harmoni. Jag är ingen harmonisk person och den där tomten tar fram det värsta hos mig! Och när jag ändå är inne på morgonritualer så har jag under en längre tid, sedan 1 december, funderat över varför vår granne längre upp på gatan har satt upp en fallossymbol i sin trädgård. Eller satt upp och satt upp, han har lindat en massa julslinga runt tallen och vi kan inte annat än se det som en gigantiskt fallossymbol. Känns inte så julig och vi vet inte riktigt vart vi ska kolla på morgonen men ögonen dras liksom dit.... Dess omisskänliga form verkar han själv inte medveten om men den förmedlar lite konstiga signaler, kanske har han komplex gentemot grannens lite mer traditionella gran?

Nu ska jag i protest mot julångesten äta pasta, bounty och öva lite mer på "War is over."

Dagens; Röda toner

Jag erkänner villigt att jag för det mesta hatar ord som "casual" eller att klä sig vanligt och liksom enkelt. I min värld går en outfit nämligen ut på att den ska komponerad med omsorg, eftertanke och defenitivt välmatchat. Herregud, jag är besatt av att det måste matchas! Sedan går det inte riktigt till överdrift för det ser bara löjligt ut men det är så mycket roligare tycker jag att ha en personlig stil med fina och annorlunda detaljer. Och färgerna behöver inte vara samma, de räcker med att de går bra ihop!
För det mesta faller faktiskt ingenting åt slumpen och det mesta i min värld går ton i ton.
Sjukt, ja! Nödvändigt, ja!
Nya, svarta stupisjeansen
Kakifärgade uggisar
Rött linne, H&M
Kaki/röd/mörktblå omlottblus/skjorta, Object
Rött sammets diadem, mamsells
Halsband med röda och vita pärlor, gjort av mig

1
2

Marc O´ Polo väskan i mjukt, ljust läder och marinblått tyg som var gåva från mamsell användes till skolan och förgyllde den annars stressiga dagen.
Det är till och med skönt att det inte blev någon middag i Åre med esteterna och sedan bowling, jag hade nog inte varit jätte pepp. Så det blir scrapbooking till australiensiske vännen, minnen i överflöd och kanske lite middag i min ensamhet?!

Dagens låt; The Killers - Great big sled (Vill man kräkas på alla vanliga jullåtar men ändå behålla feelingen, lyssna på denna. Underbar!)

Och ett mullbär till mamma!

I sann Aenigma anda letade jag metodiskt och halvvilt mig igenom loppis/second hand affärens alla gångar, skrymsler och vrår. Kompisen A är lite mer diskret och fingrade försiktigt på saker och ting under tiden jag krälade omkring på golvet, bläddrade bland gamla nummer av Damernas Värld och nyfiket stack min snok i allt. Men den som söker han finner.
Under en massa gamla väskor av skiftande slag och form fann jag en söt liten Mulberry väska i kikar/kamera modell i svart läder och röd/brun/lila mocka. Jätte fin, lite dammig och väldigt behändig för det svindlande priset av 10 kronor...
Den lilla gubben i kassans bästa område var inte märkesgrejer men vädligt gullig och skänkte även bort pälsmössan för 30 kronor.

2

Väl hemma visade jag Mamsell väskan och hon sa efter ungefär en halv sekunds mätande med blicken och tänketid; "Den tar jag!". Och eftersom jag hade tänkt låna ut den på obestämd tid till mamsellen så fick hon den i mitt-i-veckan present. Och idag fick jag en Marc O Polo väska så det är even nu.  

Confessions, julklappsångest & shoppingrus

Jag erkänner. jag åkte inte alls in till stan för att köpa saker till mig själv, men är det mitt fel att alla affärer har massor som bara skriker mitt namn? Dock var jag stark och sade nej till mycket... men en del slank med...!

Har lääänge velat ha ett par slimmade, stupisar i svart men inte hittat ett par jag fallit för till 100 % och nu snubblade jag över dessa raringar och med det övertalande priset fick de snällt följa med hem. Och jag är sååå glad! Har sånna illvilliga komplex mot min rumpa och mina ben så jag har inte velat ha så pass tighta jeans men någongång får man ta sig i kragen. Och jag gjorde det igår!

Kunde jag låta bli en puderrosa skönhet med riktigt härliga puffärmar, fina detaljer runt ringningen, mjukt material, fin kant, härligt invävt mönster och lagom lång modell? Nej...
Åhléns barnavdelning och jag kom bra överens igår.

H&Ms barnavdelning trallades förbi och eftersom jag är svag för 1. rosetter, 2. mörkt lila, 3. söta saker överhuvudtaget så kunde jag inte motstå det lila diademet i sammet med vit kontrastsöm och rosett, och det leopardfärgade lite bredare.
Second hand är väldigt roligt och efter att ha provat ca 10 pälsmössor av superfin kvalité kunde jag inte motstå den knasiga, men ack så mjuka och fräsiga sötnosen till pälsmössa med liten skärm och "svanstipp" till knopp. Den blev min för svindlande 30 kr.

Jag har dåååligt karaktär ibland.
Under vistelsen i Sthlm för ett par veckor sedan fingrade jag på brokadkavajen från Indiska som redan är en blogghype utöver det vanliga. Jag diggar guld, älskar modellen och har alltid tyckt att brokad är fint men sade bestämt nej till den i Sthlm. När den sedan hängde där och var underbar på Indiska i Östersund kunde jag inte stå emot. Dessutom är jag ju grymt avundsjuk på Sofiaovarlden och hennes likadana i svart så nu kan jag ju sluta med det. :)

Men jag handlade faktiskt en del julklappar också, kan jag säga till mitt försvar!
Och lite till smågrejer till mig själv kom jag just på...

Onsdagens & dagens; Korall & vicktorianskt

Gårdagens enda inlägg kändes väldigt viktigt för mig att skriva och jag vill inte att någon ska känna sig tvingad att ta ställning på något sätt, dock tror jag att det är bra om man läser och tar sig en funderare.
För att blunda för problemet gör ingenting bättre!

Onsdagens klädsel blev en Aenigma tolkar lucia med modenr twist kanske?!
Loose jeans, Levis
Svart, tunn, långärmad tee, Koola Anna
Korallfärgad tunika, present
Svart sidenband i midjan med rosett 
svart, långt halsband gjort av mig & brett silverarmband
Utsläppt hår som gav än mer Lucia feeling, mot min vilja dock!




Dagen har varit lång men ganska bekväm. Dock blev det ganska så känslosamt när den australiensike utbytesstudenten i klassen, vännen O, skulle hålla sitt övertygande tal på svenska B. Hon talade om hur viktigt det är att man reser och att det verkligen ger en distans och får en att uppskatta saker mer. Och eftersom hon åker hem nästa vecka, efter ett år i Sverige, blev det känslosvall hos alla och hon grät, läraren grät och de flesta i klassrummet grät. Väldigt jobbigt att hon åker, när man upplevt så mycket med henne! Och på onsdag kommer det att bli en heeel del Aenigma tårar!...
Dagens klädsel;
Nya svarta stupisar(yei!:)
Svagt puderrosa, ny tee med puffärm och detaljer vid ringningen, Åhléns (barnavdelning...)
Svart "skjorta" med sidendetaljer, band i midjan och knappknäppning, Gosha
Halsband med metall och glaspärlor, Indiska
Vinterballerinor, rosa matchande strumpor naturligtvis och nytt diadem

En obekväm sanning & vårt ansvar (Utmaning & uppmaning)

Jag hatar verkligen moralpredikningar av alla de sorter och det tar mig emot litet grann att skriva det jag tänker skriva. Men saken är den att jag har kommit till insikt om ett problem som vi alla vet om, men som vi inte tar på tillräckligt stort allvar, och har därmed insett av vi behöver en rejäl slap in the face för att förstå dess vidd!
Klimatförändringarna på vår jord har nått, och sprängt, gränser för länge sedan på ett sätt ingen forskare trodde var möjligt. Vi lever i en värld där allting står på sin rand och jordens resurser är överbelastade så till den grad att vi om ett visst antal år, behöver en till jord för att kunna försörja oss på samma sätt. Har vi en till jord då? Svaret är nej!

Som exempel på ett av problemen har jag ritat nedan. Bild ett visar hur det ska vara. Jorden med det extremt tunna, skyddande ozonlagret där solens strålar går igenom, värmer, och sedan i de flesta fall "studdsar" tillbaka ut i rymden och blir oskadliga.
All den koldioxid och miljöförstörande gaser osv. vi släpper ut ifrån våra fabriker, bilar, hem och hus har gjort att ozonlagret blivit tjockare än det borde vara. Det gör att de skadliga strålarna från solen går ned genom oxonlagret men knappt klarar av att ta sig ut igen så att det studdsar mot jorden igen, igen, igen och långsamt men säkert höjer värmen. Bra kanske kan man tycka men saken är helt annat än bra,
höjs jordens medeltemperatur liiite grann, som den nu gjorts, börjar polarisarna (och alla glaciärer och andra stora isar) att smälta, de stora strömmarna i havet att ändras. Det gör att om ca 40 år, om det fortsätter på samma sätt, kommer allt hav runt hela jorden höjas med 6 meter eller, och, så får vi en ny istid i norden eftersom golfströmmen inte längre följer samma bana.
Så, passa på att säga adjö till alla våra kuster och stora delar av resten av världen och säg hej till betydligt mer oroväckande problem än det jag just skrivit om. Eller, fortsätt läs;
1
Det "lilla" problemet ovan är bara ett av många otroligt oroväckande problem som vi inte bara har framför oss men också befinner oss i. Jag insåg inte vidden av allt det här förrän jag faktiskt fick den slap in the face som jag hoppas att några av er andra också kommer att få. Jag såg på Al Gores film "En obekväm sanning" och läste därefter vidare på internet och jag fick inte bara vredesutbrott över vårt sätt att reagera(eller inte reagera kanske?), men också en stenhård klump i magen som vägrar att försvinna.
Det finns miljoner olika förändringar, problem, hinder, upptäckter och illavarslande saker som händer med vår värld just nu, och det är bara vårt eget fel. Vi använder jorden på ett så felaktigt sätt och förstör med vårt agerande det enda vi har. Anledningen till att hösten varit så mild, att vi inte har någon snö knappt, att det faller mer regn än någonsin i södra Sverige och att det blir jordskred är bara en liten bieffekt av den globala uppvärmningen och miljöförstöring.
Jag vet det, många andra vet säkert också det, men varför reagerar vi inte?

Jag skulle kunna skriva ett hur långt inlägg som helst, men jag vet av erfarenhet att man slutar läsa, lyssna, höra, låtsas förstå efter ett tag av ren lathet, hur mycket isklump i magen man än får!
Jag tänker göra det jag kan, lilla jag mot stora världen tänker många, därför att jag vill kunna se tillbaka mot mitt liv och tänka att jag är stolt över att jag inte var en del av den största faktorerna till vår krackelerande värld. För när jag dör finns det antagligen kanppt någon luft att andas, inget vatten att dricka, inget vackert landskap att blicka ut över, men jag gjorde åtminstone det jag kunde för att förhindra det.


2
Och konstigt nog tänker jag ge er som läser detta, ni som kom såhär långt, ett julklappstips som avslutning. På
Svenska Naturskyddsföreningens hemsida kan man nämligen köpa utsläppsrätter. Mina föräldrar kommer alltså i julklapp bli stolt ägare till rätten att släppa ut två ton koldioxid, fast saken är ju den att man köper rätten för att hindra ett företag att släppa ut just de ton koldioxiden.
Istället för att köpa saker de inte behöver och som de lika gärna kan köpa själva så valde jag att förhindra en liten, liten del men ack så betydelsefull dos med koldioxid för att täppa igen vårt oxonlager.
För 700 kronor köpte jag två ton koldioxid som aldrig kommer att skada vår värld.
Ni behöver inte lägga 700 kronor, ni kan välja ett ton och därmed betala 350 kronor eller till och med ett halv ton för 175 kronor. Istället för att köpa de där skorna som du egentligen inte alls behöver, eller den där sista Bacardi Breezern på krogen, så lägg pengarna på någonting som gör att hjärtat känns lite lättare. För precis så klyschigt är det!

Några andra enkla tips på vad man kan göra för att förhindra miljöförstöring och den globala uppvärmningen:
Använda lågenergilampor
Källsortera
Släcka onödiga lampor när man lämnar ett rum/sitt hus/lägenhet
Sänka elementen ett par grader
Inte stå på tomgång med bilen
Gå eller cykla istället för att ta bilen om man kan
Åka kollektivt & samåka

Jag säger inte att du ska göra någonting för att jag vill det, du ska göra det för din egen skull, om du själv vill. Men tänk på en sak bara, vad ska du med massor av fina skor om du inte har en jord att gå på, en fantastisk garderob om du inte kan gå ut utan att använda skyddsdräkt, vad ska du göra när jorden är ett förbrukat skal och du bara har dina pengar som du tjänade på jorden, kvar att äta?

Jag utmanar inte någon att köpa en utsläppsrätt eller börja tänka mer på vår miljö och se Al Gores film, men jag uppmanar er att tänka efter som jag gjorde. Jag vill inte få någon att känna sig träffad eller utpekad, men skriv gärna vad ni tycker. Utmaning eller uppmaning, väljs själva!

Aenigma, som absolut inte är en miljöaktivist men som nu förstår de som är det
(Om ni är nyfikna på utsläppsrätter så klicka på länken ovan eller; här!)

Turn your back to Marilyn

Otroligt vackert avsnitt med Marilyn Monroe inspirerade bilder i jul nummret av Elle. Frågan är om det kan bli annat än fantastiskt vackert när blondinernas blondin och det tidiga 1900-talets skönhet nummer ett är inblandad? Gjorde en liten tolkning av en av bilderna. Just därför att den är väldigt fin och stilfull utan att man faktiskt ser det av människan som anses vackrast. Ansiktet och framsidan finns inte med, bara hennes rygg och den nonchalanta, tankfulla?, ställningen.
1

I två dagars tid har jag verkligen verat göra ett speciellt blogginlägg men det har ju varit så segt och konstigt att det inte gått. Dock vill jag varna känsliga tittare, läs det inlägget som kommer ikväll och tänk efter! För jag tänkte, har kommit till insikt och ska faktiskt redan ikväll göra någonting...
Ibland måste man ta ödet i sina egna händer, för hur liten man en är som individ så kan man göra mer än vad man tror. För snart har vi inte chansen att kunna ändra saker längre!

Den där Toblerone & jag

Ibland, jag säger ibland, är det bra med föräldrar som flyger och far lite överallt inom jobbet för kan man bli gladare när man kommer hem hasande efter att ha varit i Åre en fredagskväll och hittar tre stycken gigantiska toblerone?
Jag har lite lätt att bli besatt av saker till och från och i helgen fanns bara toblerone för mig. Vad har jag gått miste om i så många år? För i och med allvarlig nöt & mandelallergi har de inte varit på tapeten men med papis lugnande ord om att det nog skulle gå bra så har jag konsumerat en hel del.


Om inte detta illustrerar hur fäst jag blev vid Toblerone, vi har nu förlovat oss, så vet jag inte vad man ska göra för att visa äkta kärlek?
2

Liggandes på golvet i mitt rum vid elementet hade det bara fattats ett blått hav så hade det varit semesterfeeling på topp. Varmt, tax-freegodis och all tid i världen att göra ingenting!

Dagens; Mjukt & murrigt

Premiäranvändning av nya second hand klänningen med lite modifikation.
Trallade iväg till skolan med inställningen på en hårt arbetande dag men läraren var borta så jag har spenderat största delen av min tid med en massa färg överallt, pensel i handen och skapandes en knorrig himmel med surrealistiska kullar, granar och en eld. Annorlunda...
Uggisar (Nu väldigt skitiga!)
Svarta strumpisar, Åhléns
Ljusrosa klänning med blommönster, second hand barnavdelning
Brett skärp i midjan, second hand
Brun/lila ullkofta, Style (snodd av papi)
+Håret i knut &allmänt trött!
  

1
Dagens Hiss; Jag ska knarka i min grymt mycket lussebullar hela kvällen!
Dagens Diss; Vädret är så miserabelt att jag inte ens tänker skriva mer...

Glamrockande Gucci

Det är ofta det som är lite annorlunda som inspirerar mest. Som Guccis glamrockiga kollektion med ett överflöd av glittrande paljetter, mörkt läder, snurrande disckokulor, långbenta damer, vågade klänningar och riktigt höga klackar i morbida färger. Det kan inte annat än bli härligt att rita en sådan bild!
Följande är ifrån Elle, senaste nummret, med just tema glamrock och jag kunde inte låta bli att modifiera bilden lite så att damen med de förtjusande lockarna fick allas vår Sofiaovarldens önske handväska med de råa kedjorna. ;) Klänningen har förövrigt blivit sedd på bland annat miss Keira K.
Gucci

Och för er som vill se lite nobelflärd redan nu med bedårande klänningar, leende flickor, massor av lockar och mitt aningen morrande leende så finns följande länk till vännen HillieBillies blogg, enjoy!; :D
http://hilliebillie.blogg.se/091206223532_nobellunchen.html?cache=6BF3E3990D74E39E2D86C8F87BC4E62C#comment

Marie Antionette influerat

När jag äntligen fick tid att sitta ned så insåg jag att det är en massa kreativt som jag vill göra! Tvärtemot hur det brukar vara; Ingen tid, kreativ & tid, okreativ. Nu jäklar!
Bläddrade i nästan olästa nummret av jul-Elle och fastnade direkt för alla fina mumsbitar till kreationer som är inspirerade av kakorna/bakelsernas förtrollade värld, Marie Antioniette och rokokon.
Så med pennan i högsta hugg bläckade jag ned följande raring från Valentino, såklart, och efter lite krafsande i smyckeshögarna från mormor blev det lite inspiration till annat också med touch av kamébroscher, pärlor och maräng. Och min lilla chifonjé blev också utmärkt inspiration.
Så, det kommer mera!
Marie Antioniette

Jag vill också se ut som en översöt kaka! Så dagens dresscode går i mjuka pasteller såsom rosa, blekgul, softblå och krämigt vit. Eat me!

Gårdagens; Dress for success & moggisklubben

Gårdagen var roligt om än lite hungrig. Att hålla talet gick smärtfritt även om jag snodde lite meningar från kumpanen vid min sida men det var för vårt allas bästa. Att HR eleverna inte hunnit med att göra speciell mat för mig, och en del andra, förlåter jag dem men resterande dagen blev ganska trött och hungrig för varma, sladdriga paprikabitar är inte att jämföra med krabba och avokado...
Följande bilder visar hur jag var klädd och såg ut.
Svart klänning med vid, plisserad kjol och vita detaljer från Vila, guldklocka på armen, minipumps i svart och guld, pärlhalsband och lite blingit-armband från Snö.


Och håret blev akutlockat på morgonen av trött Aenigma men det resulterade i väldigt naturliga, ojämna lockar så jag tar cred för det. Eh? :D Dock efter mycket skuttande så föll mycket ur av de väääldigt lockade och håret ser grymt mörkt ut men bild, ovan.

Nog för att vi ganska ofta kallar oss för moggisklubben (moggis=konstiga ungar med konstiga sysslor)
men igår lyckades vi bättre än vanligt. Som att jag mitt i den högtidliga tystnaden när serveringspersonalen står bakom oss och väntar på signal om att få börja servera, knäcker alla fingrarna på ena handen så att det smäller och ekar genom hela rummet. Behöver jag nämna att alla började garva och titta på mig? Dessutom i tråkiga pauserna mellan rätterna kunde man ju ta skojiga foton och filma med digitalkamera och bilden ovan illustrerar bra hur pass pantade vi var,
"se misstänksamma ut!" Det blonda yrvädret är jag i egen hög person och den mer normala är granne och Moggisklubb-medlem E!

Gnäll & Knorr

4
Jag har sagt det förut och säger det igen. När jag blir depp går jag in på en shoppingvänlig sida och botaniserar och knorrar för mig själv. Dock har jag ett jäkla bra koll på sinnet och har aldrig klickat hem något mitt i en sur knorrning över livet, men idag var det dock dags igen.
Mycket frestande när jag på ASOS.com hittar en massa billigt tjoffs som jag inte behöver men som mitt ledsna lilla hjärta vill ha. Åhhh...
1.
Klänning/tunika i boho/Odd Molly stuk, skulle vara mysigt att ha och moppsa runt i tjockisdagar.
2. Söt liten skapelse i finska flaggans färger med härlig modell som gjord för sommar/vårdagar.
4. Har tittat och sucktat förut. Den kostar ju ingenting men den känns inte 100 % me. Och så är jag lite liten för storleken tror jag?
4. Copycat-ade örhängen med stora vingar. Inte min stil, jag har inte hål i öronen men idag kändes de rätt ändå. Banne mig.


Och så var det ju det där med bygget, eller inte bygget... http://www.bygget.se/


Mihi

Eh, ja! Fick hem skolfotona igår där jag som vanligt lyckas med konststycket att se olycklig och ihopklämd ut i mitten. Ja, jag är måhända ganska liten och kort men varför ska jag alltid få stå i mitten och se petite ut? Dock var det enskilda fotot hyffsat och i brist på annat att göra så ritade jag nedstående bild på hur jag ungefääär såg ut på det. Svarta puffklänningen från H&M, massor av lockar och finaste rosa halsbandetsom lånades från Isabellen.1
Riktigt roligt att rita i Paint egentligen, men attans så svårt. Därav konstiga sneda vinklar överallt!

Att vara eller att icke vara

Just nu känns det som frågan i alla fall.
Har varit sugen på att gå på premiären av Byggets öppnande i Åre och höra Snook ända sedan jag hörde att de skulle det men nu är jag så trött, slut, sliten, gnällig, slö, depp att jag inte tror att jag vill....
Å andra sidan så skulle det kunna bli grymt roligt med massor av tjejkompisar, härlig musik och trevligt i allmänhet. Bygget & Snook ikväll, eller inte?
(Dessutom är det ju 20 och jag är 18 och ser inte så gammal ut.. kul att vara där klockan 22.00 för att försöka?)

I allvarets stund...

...Så undar alltid jag och de flesta vad som händer med mig. För att göra saken enkel, jag blir extremt nervös för allting och får alltid ångest, hjärtklappning och massor av läskiga symptom när jag ska göra de mest vanliga och triviala saker. Förutom när det kommer att hålla tal. Plötsligt är alla nervösa och får stirrande ögon och så sitter jag lite lugnt mitt i alltihop och nynnar tyst för mig själv och ser harmonisk ut. När de flesta får frispel, ser jag ut att gå på starka grejer... (Vilket jag vill poängtera att jag inte gör)
2
1

Imorgon blir det alltså tjusigt värre med nobelmiddag (uäck, ordet tjusigt borde inte användas av någon under 30...), tal, nobelpriser för skolan och festligheter. Vi ska tydligen börja mingla och fördrinka vid klockan 10.00, tidigt på morgonen för sånt tycker jag men man gör väl så gott man kan...Mihi

Första bilden är det ångestfyllda utplock av smycken som ska pryda mich, dvs guldklocka för att matcha svart/guldiga skorna, Chanel och Audreyinspireradende pärlor naturligtvis (inga plastpärlor runt min hals!!) och guldring med lila ädelsten infattad.
 
Nedersta bilden är bara en överblick av litet bord i hallen med saker som inte ska glömmas av flera skäl. (t.ex mitt tal som jag ju inte kan utantill, och t.ex kläder som skulle göra allting pinsam om det glömdes...)
Svart klänning från Vila med vitt band runt revbenen som knyts i rosett, "gudinne"-skärning, tre lager och en massa plisserade veck. Svarta strumpisar för att inte frysa rumpen av mig och på golvet små svarta pumpsen med gulddetaljer i storlek 33... hmm...:)

Dagens; Grått & lila i symbios


Idag var det en väldigt hetsig stressig dag men elaka datorer som vägrade fungera och defenitivt vägrade att ha sparat vår power point presentation... så efter en hel del svordommar, tre pannkakor i magen och snygga lila kort med vårt tal kunde vi tralla bort mot biografen inför generalrepetition. Tal att öva på inför endast klassen, ljud att fixa, andra tal att lyssna på och lite snoozing med huvudet mot mjuka läderväskan.
Det blir nog bra imorgon.
Dagen har trallats omkring iklädd;
Svarta strumpisar, Åhléns
Grå loose klänning med stjärnor, H&M
Mörk lila tee med detaljrik ringning, Eve of Eden
Lila läderskärp, gårdagens Second Hand fynd
Silvergrå rosettbrosch, TopShop
Lila halsband med sammet och stenar, Indiska
Guldring med lila sten, släktklenod & bling-it armband, Snö of Sweden
Kofta som bara var på till och från skolan

Imorgon däremot blir det desto mer uppklätt till tänderna...
Nobelmiddag nästa med tillhörande tal om The Right Livelihood Awards.

Tankar om rymden & det universella

Ikväll ska kvällen gå i Aenigma-tecken och alltså vara mysig, slapp, vardagslyxig, pysslig, varm och lite fundersam. Med broder och hans flickvän och mamsell ivägskickade på samma upprörande
film som jag såg blir det ett par timmar lugn och de skall ta till varas på!
Det blir filt, brasa, Corpse Bride (Tim Burton är min gud!), lussebulle och knåpande på nya klänningen.
1

Förhoppningsvis blir klänningen klar till imorgon för det innebär kanske att publiken som vi ska
öva våra nobeltal inför bli bedårade av mina söta klänning och docklika uppenbarelse och
av en händelse inte hör att vårt tal inte kommer att vara sådär super... eh?

Jag vill också susa omkring i rymden!
Jag har ju aldrig varit en väldigt rosa, my little ponny flicka utan snarare leka-med-dinosaurier och digga svart. Dessutom blev jag lynchad av bröderna om jag var för flickig. Hårt men sant.
Så att vilja bli veterinär eller arbeta på dagis, that has never been my thing...
Istället siktade jag i tidig ålder på ett mer utmaningskrävande jobb med lite edge, därav har jag under stor del av uppväxten velat bli stridspilot. För med en papi i branchen och två äldre bröder som sagt så har det alltid varit den ultimata grejen och dröm-kicken! Nu vet jag ju av erfarenhet som jag fått
att det både är grymt roligt och extremt svårt men det finns fortfarande en liten röst i huvudet
som säger "Vill du bli ihågkommen som Sveriges genom tiderna bästa designer eller en av Sveriges enda kvinnliga stridspiloter och den bästa av dem alla?"
Och om jag nu inte blir stridspilot, eller Sveriges första kvinnliga överstebefäl havare som jag blivit förutspådd på grund att jag var lite väl despotisk som barn, så kan jag tänka mig att
susa omkring i rymden. Det verkar ju inte gå så bra för vår allas
Christer Fugelsang så jag kan tänka mig att bli Sveriges första kvinnliga astronaut!
Skulle vara riiiktigt häftigt. Några G i en rollercoaster kan ju inte vara någonting mot tyngdlöshet... yeah! 

Profilerat

1

Ritade som sagt i helgen och det är ju roligt att få så fint beröm som jag fick på gårdagens bild.
Ni ska veta att det verkligen värmer!
Speciellt när man inte mår så bra och är lite depp, då gör det hela ens dag med ett par fina/snälla/ärliga ord. För det behöver inte alltid vara beröm, konstruktiv kritik kan vara lika nyttigt och bra!
Så tack till alla bloggande-raringar med guldhjärtan! 
Dagens bild är en som jag ritade mest för att jag behöver öva,öva, öva på att rita människans
ansikte från alla möjliga vinklar men mest i profil. Det är svååårt!
Hon blev dock så pass bra och normal att jag gav henne lite inbakade, lösa flätor, söt
hårsnodd med körsbär som inte är särskilt trendiga eller vintriga men dock så gulliga.
En uggla inspirerad från mina älsklingar till TopShop tofflor som örhängen och en liten Aenigmas signum dödskalle i håret i form av dödskallespänne!

Second Hand fyndat

Jag gillar verkligen att kolla in second hand affärer, dock hittar jag i princip aldrig någonting jag verkligen vill ha. Men idag var jag verkligen på humör för att kolla in den minimala och lokala second hand affären för lite botanisering. Och som på beställning hittade jag, till skamlöst billiga, priser följande;
6
Klänning i mjukt manschester, ljust rosa bakgrund och små söta blommor som översållar allting.
Orkade dock inte prova klänningen där men väl hemma åkte den på och ja,den är som sista bilden visar ganska kort men det gör inte så mycket egentligen. En supersöt liten rosett sitter på höften och den går att öppna hela vägen på baksidan med små knappar. Kragen är liiite tight runt min hals men jag hade ändå tänkt att modifiera halslinningen till rund så det gör ingenting att den ryker.
(Läste efter att jag tagit av den igen att den är ifrån H&Ms barnavdelning, storlek 126... petite?)

Skärp har de alltid gott om och de finns i alla tänkbara färger, modeller och storlekar och eftersom de kostar inegnting i pincip så for två med utav bara farten. Det ena kändes riktigt härligt i ljust läder med dubbla spännen och passar bra i midjan över klänning. Det andra gillade jag färgen på och blir kanske inte det mest använda men med tanke på att de kostade 5 kr styck så, what the heck! :)
Klänningen kostade för övrigt svindlande 30 kr och jag är hur sugen som helst på att börja knåpa&pyssla.

Dagens; Shades of gold

1
                                            
Fråga mig inte varför jag står som jag står men personligen ser jag ut som jag just
erövrat ett land och ska sätta ned min flagga där det står att det tillhör mig
á la "amerikanerna" som tog USA ifrån indianerna...
Idag har det stökats undan en del skolarbete vilket är skönt och jag behöver inte ha fullt lika
mycket ångest och har kanske inte lika många anledningar att knarka en massa lussebullar.
Vilket jag lär göra ändå!
Men eftersom jag nu varit duktig, enligt mig själv, så måste jag ju få cred och därför drogs det en runda till
den lilla lokala second hand affären som totalt glömts bort av mig. Små fynd hittades och bild kommer
alldeles snart på de nya raringarna, som ska modifieras litet grann.
Dagens klädsel i kylan;
Svarta strumpisar x 2, Åhléns
Svart klänning med puffärm och A-linjemodell, H&M
Svart kofta med guldknappar, Pringle
Långt halsband i guld/gult/bärnsten, gjort av mig
Stelt armband i guld/brunt/gult, Indiska
Uggisar, guldscarf i håret och "Rapunzel-fläta" som gjordes till knut


Surrealistisk mångfacetterat överflöd

Mimo hade i helgen helt underbara illustrationer på sin blogg som gjorde mig superinspirerad, så sittandes i sängen med papper, penna och Gauguinbok som underlägg, tittandes på en thriller med Angelina Jolie som konstig polis blev detta resultatet. En Surrealistisk liten bild där allting och ingenting kan återfinnas om man ser efter riktigt noga, mönster som går i och ur varandra och det inte finns en början eller slut. Även lite inspirerad av rådande vicktorianska mode med med en skruvad touch, knasig liten damhatt och påfågelsfjäder.
1

Det är nästan som roligast att bara sitta och rita, inte tänka eller fundera utan bara låta handen göra erbetet utan att egentlgen göra någonting! I detta fallet blev det ju såhär.

Piece of art


1
Dåliga bilder men ville bara visa den lilla, eller så liten är den inte, skålen jag med ganska mycket möda och svordomar knåpat ihop. Gjort i klarblått, genomskinligt och guld/grönt/regnbågsfärgat bulls eyeglas.
Blå botten alltså med egengjord snöflinga på snedden. Roligt men livsfarligt att göra då jag inte har tålamod och knäcker glaset med bara händerna. Resulterar oftast i Kajsa blod lite överallt, Bamseplåster på fingrarna/händerna, förmaningar från läraren och en tjurig mig. Och sen gör jag samma sak igen. :D

Dagens; Littlesister in a coma

Jag orkar inte med mig själv, jag orkar inte med andra och jag orkar minst med att tänka.
Vad är det med mig? Kan det vara att vi har supermycket att göra och jag inte orkar tänka ens på det?
Keine ahnung. Dock har dagen gått i nobels tecken och det är fritt att fråga om det alternativa nobelpriset, Right Livelihood award, för det kan jag ganska bra nu så att säga. Against my will....
Dagen var ömsom kall, ömsom varm och iklädd följande kändes det
knasigt feberaktigt och inte vidar bekvämt;
Svarta jeans, Killah (Tog på mig ett par andra men var tvungen att byta, de var för stora..)
Mjukaste blå/vit randiga skjortan, mamsells garderob
Grå slipover i ull, brors gamla nu min
Svart lackskärp i midjan, mamsells gamla
Tre radigt pärlhalsband med inlägg av guld och svart
Röda naglar, Mavala London
Vita sneaker, Fusion


Bild nummer 2 lyckades jag ta när jag skulle stänga av kameran, sittandes på golvet
och med lillfingret agressivt tryckt mot stackars näsan. Fel knapp=knasig bild!
Och vilka ledsna puppy-eyes jag gör

Illvilliga bloggtankar...

Gosh, jag blir knäpp! Inte nog med att jag är trött nu är jag tjurig också. Försökte scanna in ett par modeillustrationer men scannern vägrar mata in papprena och jag tuggar snart fradga. Skit också.

Jag har märkt ett mönster dock. Varje gång jag tjurar går jag in på net-a-porter eller något liknande och blänger på saker jag vill ha. Det skulle kunna bli dyrt...
Hade jag haft lite mindre sinnesnärvaro hade jag lugnt klickat hem följande två små raringar:


Mysig liten klänning från Mulberry med långa, mjuka ärmar som skulle vara perfekt att sitta och blänga i om man är en Aenigma med rätt att tjura. Ha, ha, ha!
Lilla Luella drömmen som är så söt att man blir sugen på godis. Pillade lite på den på NK
och den väcker begär hos svagsinta som mig. Diggar den härliga färgen, den kalla metallen och söta rosetten på handtaget. Den kan få stå på önskelista.

Damn it! Varför funkar scannern inte? Jag som haft sådan knasig inspiration och ritat surrealistiska bilder med roliga små "Pettson & Findus"- detaljer som dyker upp efter hand. Morra
Dagens Hiss; Att måla är ganska avslappnande och kommentaren "Det känns som om vi är med i BigBrother, fast med mentalpatienser", var så rätt.
Dagens Diss; Jag har gått ned två kilo till. Fyra sedan i sommras. Jätte konstigt eftersom jag alltid har stabil vikt. Betyder att jag tappat muskler och det är inte roligt!

Imorgon tror jag att jag ska gå på den lokala, minimala, second hand affären. Lurar nog med mig någon dessutom. Har liksom glömt bort att vi har en second hand... Jag vill hitta någonting billigt, fint, annorlunda och humörhöjande. Typ en galen brosch som kan liva upp min dag med Nobeltema och talskrivande.

What´s in the bag?

Såg att Sigrid visade innehållet i sin väska och eftersom jag är en relativt ny bloggare, och då inte visat
mitt ganska ointressanta innehåll i min väska, så gör jag det med.
1
Jag har huuuur mycket saker som helst i väskan men eftersom innehållet varierar
så gör också väskan det, och jag byter i princip varje dag. Men detta är den
som används flitigast just nu:
Vit väska med gröna blad, 10 Gruppen
Anteckningsbok/skrivbok, Agatha Ruiz de la Prada
Handgjord hårborste & liten röd portmonä för mynt
Ett par pennor att rita/skriva med & liten kalender i grönt med spöken
Reflex i form av dödskalle
Lipsyl, Mavala BoraBora, Parfym Aramani di Gio
Blå burk till nöt-mandelallergi medecin & mjölkallergitabletter
Alltid ett par reserv halsband, några sidenband & en en halsduk, i detta fall en i blå/guld siden
Diadem, aviators
Nyckelknippa med virkat fodral i rosa och liten svart skinnjacka:)


Dagens; Michelangelo & jag



Jag är ett mongo. Ett trött mongo!
Jag klarar mig inte utan sovmorgnar längre nu när jag
tror att världen faktiskt bara existerar efter klockan 09.00.
att gå upp normal tid kändes ungefär som att "staba" mig själv och
sedan äta frukost med grus i ögenen. Uää!!
Anledningen var att gå och se filmen en obekväm sanning och de
som känner mig vet att jag kan bli arg. Och jag blev arg...
Hur i helvete har vi tänkt att det ska gå till att leva på en jord som vi
sabbar mer och mer för varje dag genom olika våldsgrepp?
Vi kan diskutera det mer senare...
Sedan har jag, och andra esteter, varit i ett kallt garage och målat våra
väldigt snygga, och av oss designade, återvinningsstationer som ska användas
under alpina VM i Åre 2007. Yeah 
Därav blev klädseln inte så trendig men välbehövligt skön!
Mörka loose jeans, Junk
Mörkblå Michelangelo tee (Ska man ha målarinspiration, vad passar inte bättre då än sixtinska kapellet?)
Vit/blå randig hoodjacka/anorak, sydd av mamsells syster på 70-talet
Håret i knut (nu med blå slingor...), uggisar, avflisat rött nagellack & Ripcurljacka
Lägg särskilt märket till mina vinnande poser med fjärrskådande blick!...

Smyckeskollektionen, part 2

                 
    Lite rockiga örhängen i rött/guld/svart med stor prisma och söta detaljer. ca pris, 85 kr
Enkla och stilrena örhängen i lila,brons/guld och med sötvattenspärla i vitt. ca pris, 50 kr
Långa örhängen med snäckskal, halvädelstenar och silver i djupa färger. ca pris, 125 kr
 



 Örhängen i lila & grått med snäckskal, pärlemor, sötvattenspärlor och rockaille. ca pris, 100 kr
Dekorativa örhängen med fina detaljer och sötvattenspärlor i olika färger. ca pris, 125 kr
En bild med alla örhängena från lite avstånd.

Fick förfrågan om att kika lite närmare på örhängena och detta är de som jag gjort hittills.
Eftersom jag gör dem för hand så blir inga par med örhängen, eller några andra av mina smycken, exakt lika och i mån av pärlor så kan de skilja lite även där men det gör också att man får något unikt!
Sedan kan man ju ha egna önskemål också naturligtvis. :)
Om någon undrar någonting, så bara skriv en kommentar och fråga!

Smyckeskollektionen

3
                                                    
   Jag gör ju som jag innan nämnt en smyckeskollektion som projektarbete och ska sälja den
via en eller ett par butiker. Tänkte bara visa lite bilder över vad jag gjort hittills
och som jag ganska nöjd med! :)
Det följer ett färgtema men alla olika delar av kollektionen, (armband,halsband,örhängen,brosch & ring),
är unika och ingenting är identiskt. De färger som jag valt att arbeta utifrån är guld, rött, svart, grått, lila, brons/brunt, och turkost. För att göra det så personligt som möjligt använder
jag mig utav olika sorters material såsom handgjorda och "vanliga" glaspärlor, siden & organzaband, metall, snäckskal, sötvattenspärlor, glasprismor/delar gjorda av mig, ädelstenar, vaxpärlor, swarowski och halvädelstenar.

Om någon skulle vara intresserad, eller bara nyfiken, av att köpa ett smycke, antingen ett som 
ser ut som på bilderna eller utifrån egna förslag, så är det bara att höra av sig här på min blogg.
Om ni då känner att ni är riktigt sugen så kan vi prata pris och så vidare via mail.
Eftersom det är mitt projektarbete så är min avsikt inte att tjäna en massa pengar på mina smycken
utan kostnaden för smyckena blir bara vad materialet har kostat plus ett par procent, så att
jag kan köpa nytt material och så att det går jämnt ut.
 
(exempelvis. lär ett armband kosta mellan ca 100-200 kronor)

Kanske en julklapp?

                                                               

Dagens; Deep purple & metallinslag



Hetsig fredag med alldeles för mycket att tänka på.
Inlämning av två bidrag till skolans Nobeltävling, ceremoniellt tal att skriva, naturkunskap att
klura på, ännu mer svenskauppgifter att ta itu med, tavla att måla på & prat med butik om försäljning av mina smycken. Pust!
Dock blev det lite roligare med skön asiatisk/kimono inspirerad blus i lila med guldbroderi som fick
mycket beröm av både kompisar och okända. :)
Uggisar
Svarta jeans, Killah
Marinblått, ribbat linne med guldpaljetter, Cubus?
Lila blus med broderier och vida/klockade ärmar, Vila
Halsband med glaspärlor och bronsfärgad metall, Indiska
Mavala Mexico & två inbakade, långa flätor