Adieu!

Imorgon påbörjar jag avfärden mot Norrköping och lägenheten där, shopping!, och trillar sedan vidare genom Sverige till det slutgiltiga målet, nämligen sköna skåne. Eftersom det är lov ska man ju utnyttja det till fullo, och det tar vi fasta på i min familj, eller de tre av familjens egentliga fem som drar ut, och tänker oss hinna med jobb, nöje, shopping, träffa släkt, träffa vänner, promenera runt i sydligt höst istället för norrländsk vinter, njuta av lugnet, åka till havet, Köpenhamn, Louisiana, äta middag osv.
 Eftersom jag kommer att vara på språng så blir det nog inte mycket/inget bloggade under veckan, men
I´ll be back när skolan börjar igen och jag ska in i det triviala hamsterhjulet som fortsätter att snurra till jul.
Ha ett underbart lov, alla ni som har lov, och ha en underbar vecka, alla ni som har... en vanlig vecka?!
Take care, petit Aenigma
Adieu!
Alltså om ni ser en ganska liten varelse, med långt, ljust hår, stickad basker på huvudet, små fötter, galet glad min och shoppingkassar i nävarna, då är det antagligen jag. På besök i en stad nära dig.

Dagens Hiss;
Tre dm nysnö, två svenska lektioner, god lunch och sedan lov. Ain´t it lovely?
Dagens Diss; Jag kan fortfarande inte vara lov-harmonisk, men det kommer nog. Dessutom stormar det ute och man får snö i skorna om man vågar sig ut.

The killers- When you were young. Min nya tycka om, tycka om låt!

Hamlet & hans klipskheter

  • På min gravsten ska det stå; "Må änglarna sjunga dig till ro" Inte för att jag planerar att dö snart men efter att ha sätt en underbar filmatisering på Hamlet så blev man just så filosofisk.
  • Nostalgi, minnen och backflashes får man av bland annat; Queen- Bohemian Rhapsody, The Proclaimers- 500 miles, Rhapsody in Rock- Adagio, Rolling Stones- Satisfaction, Kim Larsen- Gasoline, Queen- I want to break free. Oh my, denna sommaren kom plötsligt tillbaka lika fort och plötsligt som om jag bara hunnit andas ett enda andetag. Det både känns underbart & gör ont.
  • Är det inte förundrande att under en och samma himmel, är vi alla likadana? För vad vi än tror, vad vi än hoppas att vi är, såfinns det alltid saker som gör att skiljer oss mycket lite från varandra. Vi är inte mer än vi förmår att vara, och visst är vi unika men det finns det där som gör oss mänskliga, sårbara och likt öppna böcker.

Alternativt borde det kanske på min gravsten stå, "But I was born a weak and worried thinker"?

"Come with me to the rooftop, and I make my snowflakes dance"


Ida hitted me...

...med en utmaning! Och eftersom jag är en sådan latmask och odåga har jag gett mig själv rumsarrest för att slippa behöva göra viktigare saker som att städa, packa och svenskauppgift. Istället gör jag alltså denna utmaning och låter det andra bero under tiden jag tänker, knattrar på tangentibordet och äter tortellini. Och checkar in det groteska snöovädret ute som börjar likna en fimbulvinter och gjorde att jag kunde kasta väldigt stora snöbollar på J, H & E. Jag är ondskefull, jag vet!
Jag tolkar utmaningen som att man ska skriva några saker om sig själv, som inte är så tydliga och uppenbara.

1.  Jag har på senare år fått ovanan att så fort jag blir det minsta nervös, stressad, otålig eller på något sätt påverkad, börjar jag gnaga och riva av mina naglar. Osmakligt, onödigt och opraktiskt men jag gör det maniskt. Har provat massa knep för att sluta men enda gången jag har fina naglar egentligen är när jag är på semester. Kanske för att jag slappnar av mer då?!

2. Nog för att jag är ganska liten och för det mesta ser hyffsat oskyldig ut, men jag har ett grymt humör. Extremt kort stubin, inget tålamod och väldigt lätt för att hetsa upp mig över smågrejer. Detta gör att jag är en vandrande boll av ilska vissa dagar och jag kan sätta de flesta i skräck. Att jag sedan är ganska verbal gör att jag ibland lyckas såra människor i min omgivning rejält eftersom jag inte tänker mig för när jag är arg... men jag bättrar mig!

3. I mig bor det inte någon jantegubbe, snarare en elak, självdisciplin á la armen, kritiskt och ångestutövande liten jäkel till tomte som gör att jag har svårt att göra någonting halvhjärtat, överhuvudtaget överväga att skolka, inte råplugga till allt, kritisera mig själv och alltid jämföra med alla andra. M:M
Jag har alltså ganska höga krav på mig själv i allting jag gör i princip, och det kan både vara bra men också väldigt dåligt!  

4. Jag kan vara väldigt hänsynslös...

5. Dr. Phils kvinnliga motsvarighet är mig. Jag vet inte vad det är, men människor verkar för det mesta lita på mig och mina svar fullständigt i allt möjligt och gör mig till en problem lösare av stora mått. Jag borde börja ta betalt... :)

6. Jag älskar att läsa, i princip allting, och gör det så ofta jag bara kan. Nog för att TV kan vara underhållande men den magi som böcker förmedlar och att man kan bygga upp sin egen bild av allting, det är obetalbart och någonting som jag uppskattar extremt! Även skriva kan läggas till på älska listan, då det ganska ofta finns alltför många ord i mig som kommer måste uttryckas, men inte verbalt. Tror ni svenska lärarna tyckte om mig eller? 

7. Jag har väldigt dåligt självförtroende. Man tror ofta att jag har ett grymt bra men det är bara en del av en fasad som är mycket välplanerad. Jag är väldigt osäker på mig själv och jämför alltid med alla andra. Att duga är svårt när det känns som precis alla är bättre, smalare, sötare, duktigare, mer uttåtriktade, populärare osv. Om man visste hur små grejer som kan knäcka mig skulle man förvånas. Men eftersom jag har svårt att höra det bra, tar jag bara till mig det dåliga och ältar det om och om igen.

Insåg nu att det bara blev dåliga saker i princip men det är oftast lättast. Men eftersom jag redan gjort en utmaning med bra saker hos mig själv för ett tag sedan så får det funka.

Golden wishes

Igår blev det lite pysslande, idag vart det lite pysslande. Eftersom ingen av oss på bildlektionen riktigt orkade med att skulptera huvuden i naturlig storlek så knåpade vi även lite med våra glasgrejer.
Eftersom jag, pucko, bara hade med tre kunde jag bara fixa just tre men detta är vad som blev klart idag.
Man ser knappt vad det är men for your information; Tre stycken glasbitar ihopsmälta i en ugn, målade för hand med guldfärg av mig, fixerade med spray och sedan omgjorda till broscher med fästanordning på baksidan. Dödskallen ska få stanna hos mig, är någon förvånad?, men de andra ska vara till mitt projektarbete och till försäljning.
knåp

Dagens Hiss; Slappedag! (Tänk er att jag säger det med väärsta skånska dialekten!)
Dagens Diss; Jag fick korv till lunch. Helt seriöst, korv borde inte få existera! Det är äckligt, osmakligt, funktionslöst (förutom att man äter det då...) och i en ful form. När jag tar över världen ska jag börja med att utrota korv. Mer köttbullar eller något liknande till folket! Ur led är tiden...

"The moon is dancing, i´m upon a cloud"

Dagens; Medelhavs influenser

Jag är väldigt bra på att tjata. Och tjura. Och vara envis. Och få min vilja igenom.
Just nu blir det väldigt mycket tjat över att jag vill bort, bort, bort. Jag var nog en nomad eller flyttfågel i mitt förra liv för jag har ett extremt behov av att röra på mig, se nya platser. Får ingen ro i kroppen. Rastlöshet.
Nog för att jag ska iväg så snart som i övermorgon men jag har svårt att stanna i nuet och rör mig hellre i det som varit och det som ska. Inte alltid bra men jag tränar. Idag var det medelhavet som lockade. Långa fina stränder, turkost hav och vitkalkade hus. Därav min klädsel också.
Mörka jeans, Diesel
Långt, ribbat, marinblått linne, Cubus
Turkos/grönblå angoraull tröja med liten puffärm, H&M
Ring med stoor blå glassten, gjord av mig
Halsband med tre blå stenar, gjord av mig
+ utsläppt hår, uggisar, duffel, sadelväska och vantarEn dag kvar och sedan är det lov. Så otroligt härligt. Som jag har längtat. Av många skäl trodde jag i slutet av sommaren aldrig att jag skulle orka dessa två månader som gått, men jag gjorde det. Saker och ting förändrades och jag insåg en hel del om väldigt mycket.
Ska sluta tänka på varma länder och istället koncentrera mig på veckan som kommer, alla roligheter och minnen som jag väckte till liv idag genom mitt val av musik.

"You may say i´m dreamer, but i´m not the only one"


Retro diadem

Gjorde klart detta diademet i helgen men har inte hunnit fota och visa det förräns nu. Blev faktiskt riktigt nöjd! Tog ett gammalt, 4 stycken till är på väg att få en extrem makeover, diadem och lirkade loss tyget, klippte en bit fräsigt äppelfärgat, retro tyg med blad och limmade omsorgsfullt, och under svordommar..., fast det. Sedan fixade jag en rosett av samma tyg men halva av den vita bården och halva av det gröna så att rosetten blev two faced, den satte jag fast med ett litet band och lim. Ena bilden är när jag satte den på benet eftersom det var i princip omöjligt, se lilla bilden, att fota sitt eget huvud uppifrån.
diadem


Nu blev jag sugen på att pyssla mer. Skulle verkligen vilja börja sy en klänning, men jag orkar inte riktigt.
Får se vad för knåpigheter jag kan komma med senare! :D

Dagens; Rutigt & mysigt

Fortfarande förkyld och lite hängig så jag drog på mig en hel del kläder idag. Lite jobbigt att dessutom behöva hetsa runt på morgonen pga. försovning och ta på sig kläderna samtidigt som äta frukost, borsta håret och plugga inför prov. Inte konstigt att jag nu har müsli i håret.
Svarta strumpisar x 2, Åhléns
Rutig kjol, Svea
Vitt linne, NafNaf - Paris
Rutig, kortärmad skjorta med puffärm, Jam
Svart hoodie, Donna Karan New York
+ Håret i knut, uggisar på fossingarna och duffel

Dagens

Ikväll behöver jag inte plugga, inte oroa mig, inte stressa. Bara slappa, pyssla lite kanske och kolla på Lost. Och antagligen göra pappa vansinnig med mina högljudda pip eftersom Lost framkallar just väldigt många pip hos mig! (Jag var en pipleksak i mitt förra liv...)

I got flow!

Idag har jag haft en sån där dag då det bara... flutit på så grymt! Eller vänta.. det började ioförsig inte alls bra eftersom jag för första gången i mitt liv försov mig och fick kuta omkring som en förvirrad, stressad vante i pyjamas. Men efter det gick det kuuung! På svenska B såg vi nämligen på film om Hamlet, bådar mycket bra, svenska C fick vi jobba två och två och göra roligt uppgift, och stärka självförtroendet. 
Men det som verkligen gjorde dagen one of a kind var när vi hade provet i arbetsmiljö & säkerhet och jag efter att ha varit grymt nervös, som jag alltid är, insåg att jag kunde allting, och jag kunde det klockrent. Det var nästan roligt att skriva prov. Nästan.
Vet ni hur jag menar, när det känns som om det bara går vägen och ingenting kan stoppa er?
Eftersom jag känner mig duktig och nöjd så skulle jag kunna tänka mig att ge migsjälv en present. Eller två, eller flera... Som några av kommande små raringar!

I Åre igår hittade jag ju ingenting som jag ville ha, jo en väska från Friis & Company 1420, men däremot massor på internet som fingret bara ville klicka hem. Men det gjorde jag ju inte eftersom jag har ett sådannt enormt självdisciplin. Eller är jag en personlig glädjedödare?!
Detta var vad jag fastnade för i alla fall;
1. Kofta med lite kortare ärm, stickad, chockladbrun i angoraull med söt rosett i lila/rosa velour från
Marc by Marc Jacobs. Den skulle passa bland alla mina andra koftor!
2. Odd Molly har enligt mig alltid haft söta och fina kläder men känts så överskattat. Dock är denne lilla raring till klänning så mysigt höstsöt att jag verkligen får cravings. Rosett i midjan & prickar, underbart!
3. Vinterboots i lammskinn och ull i söt modell. Påminner ganska mycket om bootsen jag hade förra vintern men dessa framkallar ha-begär hos mig. Jimmy Choo kan det där med skor han.
4. Lite allt möjligt ifrån Friis & Company, dock är det bara den himmelsblå halsduken, ballerinaskon och stöveln med ludd som jag diggar. Såg så härligt vs. karamelligt ut. Väskorna däremot var riktigt tråkiga, inte alls som den sötnosen jag hittade igår och som nog ska bli min. :D

Dagens Hiss; Att provet gick så bra, och att det snart är lov och jag får flyyy detta winter wonderland!
Dagens Diss; Jag glömde ta min tablett mot mjölkallergin till lunch idag och nu har jag ooont i min lilla mage. Och när jag tänker efter har jag knappt ätit någonting idag och det gör ju inte saken bättre. :(

Inspiration!

Skrev ett überlångt inlägg, knåpade läänge med flera bilder och letade efter information på internet. Vad händer då, jo allt försvinner. Ursäkta men, jävla skit!
...
Okej. Vid mina sinnens fulla bruk igen. Jag gör ett nytt försök med lite annat. Bilder från Facehunter och inspiration så att det flöööödar!

r
Jag älskar verkligen den här bilden! Kombinationen av alla de härliga färger i underbara nyanser, material och stilfullhet. Har en tröja i nästan samma färg som hennes och den ska användas, omedelbums.
Skärpet i midjan som matchar med väskan och stövlarna, tröjan och byxornas ton i ton, den svarta baskern och den ljusa håret. Poifect!
r
Hon var så söt! Ser lite pillemarisk och gullig ut i den fina klänningen som jag tycker är i en supermodell. Jag vill ha någonting liknande. Skorna var inte de finaste och hon hade kunnat piffa upp det hela med någonting, en lite färgglad scarf eller brosch. Men klänningen, oh ja!
r
Kappan är ju bara jätte fin. Gillar snittet, den figursydda formen och kragen. Även i en väldigt fin, diskret färg som kanske skulle kännas lite tråkig efter ett tag men det går ju att ordna med en halsduk, scarf eller skärp i midjan. Dessutom verkar skorna, man ser ju lite dåligt på bilden, riktigt snygga de med. Svarta pumps eller ankelboots med vita sidenrosetter. Söt detalj!

Nu vet jag hur jag ska klä mig imorgon under ännu en iskall dag med prov och allehanda små äventyr.
Dock ska jag skylla på armbågen om det går dåligt på provet eftersom det gör ont när jag lägger den på bordet, vilket man måste göra när man skriver... ;) Skateboardramper är farliga ting, fast man är en sån naturbegåvning som jag! ... Hm?

Stilfullt ointresse

Tecknade denna bilden efter att ha bläddrat i senaste nummret av Elle men inslaget om rockdöttrar. Detta är Daisy Lowe, dotter till Pearl Lowe som sjöng i bandet Powder ochstyvpappan är fråntfigur i Supergrass.
Älskade bilden från första stund med den råa känslan den fick av hennes rockiga kläder, stökiga hår och arroganta cigarett i handen, men ändå syns det tydligt att hon inte är så gammal. En av mina personliga favoritbilder so far av alla de jag ritat och lagt upp på bloggen. Trots att plaggen inte är så tilltalande med den gamla klänningen hon bär som tillhörde hennes mamma, Supergrass konserttröjan och Luella skorna i lack. Men den har attityd.  
stripe
Nu; duscha & sedan plugga för att sedan kanske hinna se lite Desperate Housewifes.
(aj,aj,aj, jag trillade i skateboardrampen och slog armbågen. Jätte hårt i golvet! aj,aj...)


Dagens; Asiatisk tiger

1. Jag har enorma cravings för att åka utomlands. Gärna nu. Gärna Asien. Gärna länge.
2. Känner mig orolig, kan inte koncentrera mig på provplugg.

Men jag ska rycka upp mig nu och gå och äta varm lunch så att jag orkar knalla iväg i minusgrader till skolan för min enda lektion idag. Lektionen består av att åka med jibbingklassen till Åre, gå på Lokalen och skejta i rampen, gå på lina och klättra. Eventuellt lite cirkuskonster också. Ganska slappt, men jag är inte på humör och känner mig inte kry så det blir lugnt för mig. Fast bättre att skejta än att gå på Jocks och träna hårt!
Dagens kläder består av svart/orangeröd, därav tigerfeelingen:
Lösa jeans, Loveli
Orangea linne, H&M
Svart v-ringad tröja, Indiska
Röd/orange/bärnstensfärgat halsband & guldfärgat halsband av kulor, gjort av mig
Rött/brunt flätat armband, Indonesien & ljust armband, Paris
Röd/guld nyckelpigering, present från barndomen
+ Håret i lång fläta, uggisarna på fötterna, gröna Ripcurljackan och grön/vit träningsväska till skolan.

Dagens

Pratade med allra bästaste vännen igår (förrgår?) och längtar verkligen efter att få komma ned till skåne, Båstad och träffa henne och liksom komma hem.  Fly snön, fly den oroliga känslan i bröstet och hinna ifatt den där energin jag behöver för vintern. Luft.

Pumpsparad

Alliterationsmästaren är i farten igen! När jag provade klänningen var jag tvungen att ta på mig ett par heels för hållningens skull och då hamnade jag i gardroben där en del av mormors gamla kläder och skor huserar. Fann många par skor som alla är en/ett par nummer för stora för mina små plutte fötter men jag tog på mig ett par i alla fall. Och eftersom jag inte har något bättre för mig kan ni få kika på några av de små vintageraringarna! Alla är i skinn/läder i ganska enkla modeller med låg klack och diskreta detaljer.
Mina favoriter är de svarta som på den nedre bilden står närmast kameran till vänster. Svarta, superfint skick och med en liten, enkel och platt rosett snett över foten. Dom röda är häftiga men alldeles för stora och absolut inte min stil, men de livar upp bland de andra.  
skorskor

Dagens Hiss: En lektion idag & Desperate Housewifes ikväll!
Dagens Diss: Prov/läxförhör imorgon, fortfarande förkyld...

Vintageklänningen

Mitt uppe i omkringhasande i mysbyxor och pyjamas fick jag ett starkt behov av att prova min underbara klänning som jag hittade hos farmor i sommras. Den hängde nämligen bara i hennes garderob, längst in i en plastpåse och skrek efter mig. Så eftersom den satt perfekt, nu är den dock lite stor, och jag tyckte så mycket om den så fick jag den. Handsydd i tre lager siden, svart överdel och blekguldfärgad kjol med flera veck från 50-talet.
guldsvart


Nyknåpat

Tänkte bara visa de två sakerna som jag gjort klart idag till mitt projektarbete. Båda är två av de glasbitar som jag själv pysslade ihop, fick brända/smälta och målade på. Jag ska ju göra en smyckeskollektion som projektarbete och sälja det via ett par butiker så just nu pysslar jag ihop allting för fullt. Just glassakerna jag gjort är extra roliga eftersom jag ska använda de som "pärlor" och inslag i mina smycken och de är helt handgjorda av mig, från första början till slut. De som syns, lite dåligt men ändå, på bilden är min lilla dödskallering som är en fyrakantig glasbit i blå/grön färg som skiftar i olika nyanser, med en dödskalle, med liten krona, i guld målad på, fastsatt på en ring med platta i silver. 
Den andra är samma sorts glas, förövrigt heter den sortens glas Bullseye, men med små "glasspagetti" i lila som inte syns på foto, med en snöflinga i silver påmålad av mig. Den har jag gjort till en brosch. 
Nyknåpat

Egentligen ska jag lämna ringen till försäljning... men jag blev så fäst vid den och eftersom jag har fler som är lite annorlunda tror jag att den får stanna hos mig... den liksom visar ganska bra hur jag är; dödskallar är ju my thing, jag tycker om guld och blå&grön och jag är ju prinsessa (med tanke på kronan)

Morr!

Sluta.Falla.Omedelbart.! Dumma.SNÖ!
arghh

Lägg förresten märke till det stackars lilla träd, björk, som i nedre vänstra kanten knäcktes av snön och föll ihop och nu hänger ledset och trasigt på mitten!

Dagens;Lilla grå

Kände mig kall, lite ledsen och orolig imorse. Beror nog på att jag fortfarande är förkyld, stressade över skolarbete som jag vill ska bli perfekt och höga krav. Dessutom kände jag plötsligt att jag behöver värme och sol, och att sommaren är långt borta... Men mamsell & padre peppade mig med både semester och uppmuntran igår så nu när jag vet det, då känns det lite bättre ändå.
En kall Kajsa dag blev detta vad jag tog på mig i alla fall;
Svart linne, H&M
Vitt linne med svarta och blå dödskallar, Lindex barnavdelning
Grå/vitrandig långärmad tröja med knappar, Filippa K
Mörka baggy jeans, Junk (Fast jag bytte, bild 2, till ett par mörka Levis istället)
Svart halsband & kornblått halsband, gjort av mig
Silverring med blå ädelsten, antikmässan i Helsingborg
Silverarmband, köpt i Tunisien i våras
Lila sidenband med rosett
+ håret uppsatt i hästsvans

grågrå2

Dagens Hiss: Tanken på att resa iväg, både på lovet och senare... Och att vi bestämde att vi skulle se trollflöjten på Kungliga Operan!
Dagens Diss: Dumma, dumma snö som aldrig slutar falla. Dumma, dumma lärare i artbetsmiljö & säkerhet som förpestar min tillvaro med sitt antågande "lilla förhör/prov".

Änglalika lockar

Om jag hade kort hår skulle jag vilja att det var såhär, eller liknande. Fina lockar lite á la Marilyn Monroe, fast inte lika blekblont. Fast nu är jag ju ganska nöjd med att ha långt hår, men jag skulle verkligen vilja ha massor av lockar, som min bror. Om jag klippte av allt hår skulle det nog växa ut lika lockigt men det är jag för feg för att prova! Bilden har jag ritat med inspiration från senaste Elle där de har hårtrender inför hösten.
Änglalika lockar

Färglade ögon och mun med tusch för en gångs skull, det blev ganska effektfullt!

Korta drag dag

  • Knåpade i cirkus tre timmar med att försöka forma ett huvud i naturlig storlek i lera. Det var svårt, jag har inget tålamod, det liknar en förkrymt apskalle...
  • Lunchen som intogs var äcklig och jag tror att jag lyckades knapra i mig tre stycken vegetariska köttbullar (vegetariska köttbullar måste ju bli...bullar?), vilket gör att jag är hungrig.
  • Jag & A bestämde vad vår kulturaktivitet ska bli i Sthlm. Vi ska på Kungliga Operan och se/höra Mozarts Trollflöjten! Det ska bli riktigt roligt och intressant, tycker vi.
  • Jag höll mitt övertygande-tal idag på svenska C lektionen och är riktigt nöjd med tanke på min hostiga hals och snuviga näsa. Förhoppningsvis har jag säkrat den litteräravärlden i och med det!
  • Vinkade adjö till A, och C, som åker till Kanarieöarna ikväll, vilket jag inte riktigt förstått förräns nu att de ska. Jag är avundsjuk men efter mitt, mamsells och padres prat igår så behöver jag ju inte vara det! Tjoho!
  • Nu: Äta, plugga, hosta, planera skåne/Köpenhamn-shopping & vila!
Rockbabes

Jag började rita teckningen med Kim Gordon, den sittande gitarrkvinnan, eftersom jag tyckte att det var en så härlig bild. Hon är sångare, konstnär och om man får tro Elle, Marc Jacobs musa. 53 år gammal men hon ser yngre ut och jag diggar verkligen den rockiga stilen och inställningen till livet.
Sedan kunde jag inte låta bli att rita till bilden från Diesels jeansreklam med den lite halv-ovänliga ängeln som gör obscnea gester med vingen. Det tog ett tag för mig nämligen att inse vad det var hon gör på bilden, men jag tycker att det är en så cool, I don´t give a shit attityd reklam. Sedan att det inte har i princip någonting med jeans att göra är ju en annan femma, men som sagt, reklamvärlden verkar ju aldrig vara riktigt frisk & sund heller!
Rockbabes


See by Chloé dröm

Jag surfade runt lite på internet och letade efter den See by Chloé stickade kofta jag såg i Köpenhamn i sommras och som fick mitt hjärta att slå lite extra. Den var svart, tunn, stilren och med instickade dödskallar... Hur mycket mig är inte det? Nu hade jag inte riktigt tålamod för att leta så länge men, ack så jag förlorade mig i allting annat från just See by Chloé. Som denna butelj/smaragdgröna sidenklänning med kort ärm, knyt i midjan och knappar. Jag skulle verkligen kunna tänka mig den! Blir att springa runt i Copenhagen på lovet och leta denna, eller ett substitut. Eller flera.
Sofia, om du ser denna raringen, om du åker över sundet i veckan, hälsa den att jag kommer!
See by Chloé dröm

Satin cap sleeve dress, See by Chloé, Net-a-porter
£ 354.00
C/o Stockholm

Butiken har nu även kläder. Och om de håller vad de lovar, låter det som riktigt härliga sådanna!
Kanske värt ett besök under visiten i hufvudstaden om ett par veckor? Annars kan ni som bor där ju knalla iväg och kolla in läget. Gillade reklamebilden med förstorade sminkprylar och modellens kläder där den fina, redan av mig ritade, whyred klänningen i lila siden. Och stora rosetten i halsen!
C/o Stockholm

Dagens Hiss: Jag ska gå och hoppa i badkaret för en liten simtur och möjligtvis öva på mitt svenska tal.
Dagens Diss: Har massiv huvudvärk som förhindrar att jag börjar plugga. Dumma pumpahuvud!

Selfportrait

http://www.datestar.se/star.php?id=517622

Ska man styla sig själv, ja då får man ju göra precis som man vill, men det blev faktiskt ganska/lite som mig? Hur man lägger upp själva bilden har jag ingen aning om så därav, länken!


Mihi

I´m a geek! Oh yes I am. Fast jag är en ganska arg en. Har som jag skrev innan ritat en massa idag pga. allt knas med el och så vidare, så när jag då ska scanna in det på bloggen, då vägrar scanneen att samarbeta. Så just nu är vi inte bästisar. Angående att jag är en tönt så är jag det bara därför att jag ännu en gång svarar på en utmaning med glädje, det är väldigt roligt om man inte har något annat för sig.

One three hill eller O.C: O.C, One three Hill känns så plagiat.
Ute- eller hemmakväll: Hemmakväll är oftast bäst men är jag sugen på ute kväll, då jäklar!
Salt eller sött: Jag missbrukar salt. Heronister har vitt pulver runt näsan, det har jag med. Fast av annan vara så att säga...
Lyx eller budget: Jag uppskattar lyx, men budget är alltid härligt eftersom det kan kännas så bra att kunna köpa så mycket eftersom det just är budget, men det blir en lyxig känsla!
Sommar eller vinter: Sommar, jag är född i fel land. Jag var nog afrikan i mitt förra liv. Fast skidåkning & vinter ligger nära hjärtat det med! ...
När är du född: 1988, 30 maj
Vad har du på dig en ledig dag hemma: Mycket tid, välklädd outfit. Lite tid, mjuka & bekväma kläder.
Favoritresturang: Jag tycker verkligen om Liten krog i Åre, strandbaren på Dominikanska republiken och de flesta i Båstad.
Favoritfilm: Jag har faktiskt ingen favorit. Men just nu är jag verkligen på Nightmare before Christmas humör. :D Tim Burton, oh yeah!
Drömväska: Mulberry Roxanne eller kanske en Luella Bartley? Oh, eller en Marc Jacobs.
Har du barn: Jag är ju ett barn, så nej!
Födelseort: Östersunds BB
Smeknamn: Junior av mina bröder, prinsessan när jag är odräglig och sedan är listan lång!
Favoritfärg: Svart/turkos/lila/vitt/grå
Drömprins: Det vet jag inte än. Borde jag veta det vid 18 års ålder?
Har du varit kär: Inte på riktigt, riktigt tror jag?
Favoritlåt : För många för att välja en, just nu diggar jag dock The Killers- When you were young
Maträtt: Kyckling- eller grekisksallad.  
Favoritresemål: Att resa är det jag älskar mest och inget jag kan favorisera. Men Väst indien var makalöst och Paris galet, Chamonix underbart, Egypten fascinerande, Köpenhamn alltid roligt osv. OSV!
Favoritblomma: Keine ahnung. Men hibiskusar är speciella av många skäl.
Tycker inte om: Avund och baktalande. (& en jäkla massa annat!)
Senaste sjukhusvistelse: 2 veckor sedan, inget allvarligt och inget intressant.
Favoritdricka: Mineralvatten, & coca cola.
Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Blå.
Vad gör du när du är uttråkad: Är irriterande mot min omgivning, bloggar, läser, ritar, skriver...
Missbruk: Coca cola är min enda last, men jag har dragit ned!
Vän som bor längst från dig: Australien, Frankrike, Spanien & en del annat.
Vad retar du dig mest på: Människor som värdesätter uppenbara fel saker i livet, är dumma och väldigt oallmänbildade. Jag retar mig inte mest på det, men just nu gör jag det! 
Läggdags: Varierar, 22.00-24.00
Nagellack: Ja, och det varierar vilt. Rosa, vitt, svart, rött, lila.
Husdjur: Jag hade fiskar som liten. Och en kaja i ett dygn. Och har haft foderponny. Jag vill ha en dobermann!
Skostorlek: 32-34
Syskon: Två äldre bröder.
Favorit pålägg: Äter inte pålägg
Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet vem skulle få dina pengar: Cancerfonden.
Vilket är det vackraste ordet: Snöflinga är fint. Men det finns många.
Bästa bok du har läst: Kanske någonting av Umberto Eco eller Paulo Coehlo, som alkemisten?!
Är du Internetberoende: Nej, fast det roar mig.
Favoritparfym: Gío di Armani och Envy Gucci
Gillar du snö: Ja, för det mesta...
När köpte du något åt dig själv sist: Uggbootsen för ett par veckor sedan. Jag planerar dock stordåd!
Vilken är din bästa egenskap: Självdisciplin, ordningsam, positiv & envis.
Senaste pojkvännen: Haha, det stannar hos mig.
Vilken film såg du på bio senast: United 93
Senaste köpta skiva: Oh gosh, jag vet inte...
Favoritgodis: Lakrits, Non-stop.
Studier eller jobb: Sista året på gymnasiet, sedan designstudier i Sverige & utomlands.
Bästa kompis: Sanna, my soul-sistah!
Innerstad eller liten ort: Bor i liten ort men har även lägenhet i innerstad.
Favoritbloggar: Kolla länklistan.
Nytt eller vintage: Nytt för det mesta, men vintage är guldgruva ibland.

Dagens Hiss: Har myst, ritat, druckit lite coca cola och dessutom ätit varm mat! Och den varma maten enbart för att elen behagade komma tillbaka!
Dagens Diss: Igår fick jag äta müsli till middag... uäck!  & jag är fortfarande förkyld.

Tecken på civilisation!

Oh my gooood (jag tror inte på gud men what the heck).
Kan ni förstå hur glad man blir när man efter ca ett dygn utan el hör små helt klart elektriska pip och lamporna plötsligt nyvaket blinkar igång? Jag började dansa runt i rummet och kramade sedan micron. Ja, jag är inte så jämtländsk att jag uppskattar elavbrott i 24 timmar och ser det som en chans att få gå ut och döda en älg eller två för att ha till kvällsmat! ... Nej,nej,nej.
Gårdagskvällen hade vi el lite emellanåt och jag hann se små glimtar av Idol och Lost in Translation emellanåt till min glädje, och sedan ilskna förtret när allting slocknade. Imorse var det dock mörkt, kallt (!)
, i princip vattenlöst och vi fick göra te med trangiakök. Det kändes som i krigstider och jag fick uppdraget att lyssna på min mp3 radio för att höra vad som hänt. Helt sinnesjukt, helt pittoreskt.
Så nu när elen är tillbaka är vi glada och känner oss civiliserade igen. Dock står det ljus överallt, redo att tändas vi avbrott igen.

Har gjort lite ändringar i bloggen, bland annat fixat kategorierna så att modeteckningarna är i en, Teckande modebilder, pyssel får en kategori, Pyssel & knåp, och även shopping/handlat hamnar i sin egen, Shopping.

Bra grej med att det var strömavbrott var ju att jag:
1. Kunde städa i lugn o ro på mitt rum, dock inte dammsuga. Oh vad synd... (tjoho)
2. Rita en hel del och inse att det finns jätte mycket saker jag skulle vilja pyssla med i helgen!
3. Komma fram till att jag och Kafka har saker gemensamt, vi båda är som mest kreativa och presterar bäst, på natten. Jag skrev ned ett helt papper med små anteckningar och thoughts igår kväll och kunde inte sova för att jag ville skriva. Nu på dagen är det inte samma sak. Jag ska simulera att det är natt.
4. Jag kom på en massa outfits jag ville prova, men bara därför att det är för kallt att göra det så får jag sitta och komma ihåg dem i huvudet. Tänk grått, tänk rutor, tänk väst, tänk lila, tänk lager på lager...

Angeletta

Det syns inte så tydligt, men jag confessar; Jag kunde inte stå emot att göra en snöängel!
Insåg att platsen var utmärkt med orört, fint fält av snö och dålig insyn för grannarna (de behöver ju inte tro att man är galnare än vad man är) så jag kastade mig ned på marken och vevade energiskt med armar och ben. Sen kom jag på att jag bara hade klänning, strumpisar och duffel på mig. Tro mig, det blev ganska kallt när all snö trillade in i kläderna...
Angeletta

Dagens Hiss: Jag läser naturkunskap med estet ettorna, men har egenstudier. De har prov idag, det har inte jag. För läraren glömde tala om det för mig, så jag får göra det när jag vill! :) Mihi
Dagens Diss: Jag är allergisk mot mjölk, har man nyss kommit fram till. Jag älskar glass, glass är i princip mjölk. Jag arg. (Men det är värt att få ont i magen för glass!) Och hela världen verkar blivit Sibirien, vi är frånkopplade från verkligheten, massor av olyckor har hänt när bilar kört av vägen och blir det strömavbrott igen får jag kasta tärning med mig själv ikväll... Tjoho.  

Dagens; Svart & vitt

Gillar kombinationen svart & vitt eftersom det känns stilrent och sobert, men till dagens kläder hade jag även röda naglar för att ge allting lite extra. Hade extrema problem med att ta en bild där jag kom med utan armkapningar osv. men eftersom de två Harry Potter böckerna (reta mig nu inte för det!) jag måste stå på hela tiden flyttade på sig blev bilden lite knasig men jag hoppas ni har överseende.
Dagens
Svart tröjklänning med fickor och puffärm, H&M (Bytte tygskärpet i midjan mot dödskallescarf)
Dödskallescarf
Svarta strumpisar, Åhléns
Svart linne, H&M
Röda naglar, Mavala London
Vitt halsband, gjort av mig
 

Duffeln fick sin premiär igår och den väckte fascination. Fick jätte mycket beröm och alla tycktes vilja klappa och känna på den. De hade tydligen aldrig sett en duffel förut, de små ovetande raringarna.

Tokiga fredag!

Vad har inte varit knasigt idag? Vaknade nämligen på morgonen och insåg att snön som fick mig att morra och vägra prata i en timma igår, hade förökat sig under natten och blivit väldigt mycket utav. (Mycket för att vara oktober) Pulsade iväg till skolan iklädd nyinpregnerade uggisar för att inte bli blöt om fötterna, duffeln och klänning. Varför i hela friden skulle jag ha klänning på mig när det var minus, modd och snö överallt? Jag har ingen aning själv faktiskt...
Hann vara på skolan i 30 minuter innan det blev strömavbrott, klockan 09.30, och det har varit det tills nu.
Låt mig förtydliga, det är väldigt pittoreskt att äta mat på papptallrikar och dricka ut plastmuggar, knapra i sig i princip okokad potatis och halvljummen korv, i dassigt ljus från fönstrena och ha jackan på sig eftersom alla element går på el. Tjoho, tro mig ni skulle inte heller tycka att det var roligt.
Ioförsig var det ganska mysigt att hela skolan lystes upp av tända ljus, att vi fick hålla våra svenska tal i mörker, att allting var tyst och vi kände oss som vi hamnat i sibirien. Inte lika roligt ioförsig att höra att det skulle vara strömavbrott minst 4 timmar till, att de stängde bibblan som var det enda varma rummet, att man inte plogat några vägar alls så att snön trillade in i skorna och att plötsligt inse att hemma skulle det vara kallt, TV-Radio-Dator dött, knepigt att laga mat och väldigt mörkt. Dessutom fruktade vi för våra liv när vi gick hem eftersom snön är så tung på grenarna att det började braka omkring oss som pistolskott när gigantiska grenar från tallar föll ned och mosade allt i sin väg. En civiliserad dag idag.
Väl hemma var jag tvungen att dokumentera väderfenomenet för framtiden och kommande generationer så jag skuttade in och ut i uggisarna med kameran i högsta hugg och brydda miner ifrån grannarna.
snö

Jag skuttade omkring på baksidan av trädgården med benen ända upp till kanten på uggisarna begravda i snön. Härligt och kallt. Men vad gör man inte för att förmedla vinterkänslan ut till bloggvärlden?

snö2
1. Jag svor en hel del på vägen till skolan. Började ju nämligen med att traska över tomten och in bland träden och fick snö innanför kragen. Jag har inte bra morgonhumör innan sånt händer.
2. Men visst är det fint? Så mycket, tung snö på träden att alla topparna böjer sig och liknar någonting ur "Nightmare before Christmas" eller "The Grinch".

Det snöar fortfarande, nu klockan 16.00, och har gjort det sedan igår natt... Blir det strömavbrott igen får vi grilla korv i spisen till middag. Sa ni att det var år 2006?

Snörvel & listning

Blev ju helt gråtig och rörd när jag läste de snälla sakerna Sofiaovarlden skrivit att jag måste göra någonting för att inte bli helt självupptagen. Vissa människor har förmågan att kunna lysa upp även mina mörka stunder, tack för det, ni ska bara veta vad det betyder och hur svårt det egentligen är!

Svarar nu på en utmaning där man ska lista fem stycken saker som är vardagslyx. Jag älskar sånt och det gör att veckorna bli lite lättare så jag antar med glädje!
1. Att prenumenera på modemagasin, som Elle, är höjden av lycka när det är mitt i veckan och tråkigt.
2. Faktum är att se på Lost känns så där alldeles lagom onsdags-underbart, lyx!!
3. Att lacka naglarna i fina färger känns uppiggande och roligt att ha när som helst, men mest när det är vanlig skoldag och allting annat går i gråskala.
4. Att ta på sig ett plagg som inte är ett "vanligt skolplagg" på skolan och känna sig lite extra fin och få snälla ord, det är värmande på många sätt och känns betydligt glammigare.
5. Att sluta tidigt en dag, eller ha sovmorgon är faktiskt riktigt lyxigt. Det känns i alla fall så härligt när man inser att dagen blir förkortad och man har lite mindre att göra.

Jag brukar alltid komma på en massa saker som är vardagslyx, eller lyx över huvudtaget, men just nu var hjärnan ganska tom. Det varierar dessutom från dag till dag, idag till exempel kändes det plötsligt lyxigt att ta på sig duffeln på skolan eftersom strömavbrottet gjorde byggnaden iskall...


Cravings

Kollade runt lite på internet över väskor som jag tycker om/skulle kunna tänka mig och så vidare. Insåg plötsligt att det verkligen finns hur många som helst som jag vill haaaa!!
Jag har ju länge haft en crush på Mulberrys Roxanne men känt att jag inte har lust att lägga så mycket pengar på en väska just nu men jag blev jätte sugen på just en Roxanne, eller en Mulberry Phoebe. Eller Mulberry Euston. Kanske en Piccadilly eller Bayswater?
Fast Marc Jacobs "Hudson" Bowling bag är väldigt fin. Och i princip alla Luella Bartleys väskor, såsom Stevie & Gisele, är ju dräggel-objekt. Jag som inte tycker om att ha något som "alla" andra har insåg plötsligt att Chloés Paddington är väldigt fin. Och att Fendis "B" bag är riktigt läcker i lack.

Oh my... det hela började ju bara för att jag imorse valde att ta min söta sadelväska i ljust, fint läder till skolan istället för den vanliga skolväskan. Insåg då att jag inte har en större väska i läder och att jag nog ville ha det. Nog för att man kan hitta fina på second hand men, Mulberry väskor ger cravings som jag inte kan stilla just nu. Jag har ju dessutom dissat LV´s Speedy så det är ju fritt fram för alla andra underbara väskor att locka mig med fina detaljer, mjukt läder och knäppanordningar.

Mulberrys Elgin är också väldigt söt...

Söta äpplen

Jag är väldigt svag för söta saker ibland och dessutom gillar jag verkligen äpplen. Fick värsta cravingsen när jag såg H&Ms lilla guldhalsband med små cherrys men hittade det aldrig i butiken.  Nu har Marc Jacobs gjort denne to die for klocka i äppelform att hänga runt halsen och jag blir så sugen. Skulle passa perfekt till min äppelgröna kofta, omlottblusen med blad, stravenkoftan med guldknappar, Marc J linnet... osv. Dessutom har jag även sett små skymtar här och där av halsbandet nedan som jag lånade bild av från Hotspot eftersom jag inte kunde finna den någon annanstans. kan nämligen inte komma ihåg märket. Det är nästan lika gorgeous som Marc J. klockan och skulle passa till en massa andra delar av min garderob. Så om någon känner sig manad att göra en förkyld liten stackare glad såhär på onsdagskvällen, då finns jag här! Jag behöver vitaminer för att bli frisk, och vad är inte bättre än ett sött äpple? Mihi
appleäpple


Just nu gäller...

Dessa kläder och skor för mig, mest:

ytterplagg:
Ännu så länge grå skepparkavajen, senare blir det en av de andra 15 jackorna/kapporna...
pumps:
Jag använder inte pumps. Men jag föredrar svarta med snygga detaljer.
boots:
Uggisarna, och annars blir det svarta höga boots.
jeans:
Svarta Killah är sköna. Annars blir det ganska mycket slappande i de lösa Lovelisarna.
underkläder:
Mjuka bomull i roliga färger.
festblåsa:
Tillfället avgör, men till nästa större fest, Nobelfesten på skolan, blir det nya älsklingen från Vila med massor av plisserade veck. Annars har jag fyra andra lbd;s att välja på. Ska även låta sy upp en klänninga efter eget ritat mönster av sidentyget från Singapore.
kostym:
Eftersom jag är tjej, 18 år gammal och inte är på kontor så ofta har jag ingen anledning att använda kostym.

Badrum

doft:

Gío di Armani, Envy me Gucci, Salvadore Dali och olika från Escada.
hudkräm:
Cocoa body butter från The body shop, Oliva från ACO
hårprodukt:
Mitt hår tycker inte om hårprodukter! Det sliter mest och luktar kemikalier. I stay pure! Men Björn Axen hårspray håller alla lockar på fin plats!
mascara:
Max Factor 2000 kalorie
läppglans:
Inte läppglans, bara lipsyl och de varierar.
rouge:
Använder inte rouge.
underlag:
Ytterst få tillfällen jag använder underlag, men isåfall blir det en tunn foundation.

Accessoarer
klocka:

Har flera stycken. Tycker mest om lilla guldklockan. Eller Roxyklockan att hänga runt halsen!
plånbok:
Det varierar för tillfället. Oftast den lilla kamouflagefärgade, vattentäta från Walk on Water, den handgjorda i läder från Marocko, silveretuiet från flygförsvaret, röda sötportmonän osv.
väska:
Har många, så jag varierar. Men favoriten just nu är presentväskan från 10 Gruppen som rymmer alla mina saker.
solglasögon:
Aviators eller Chanel.
scarf:
Har hur många som helst, men den rosa i kashmere är en favorit, även Diane von Fürstenbergen är härlig, eller någon Hermés. Fast den i brunt/guld från H&M är rejält bra! :D 
smycke:
Smycken är en passion och jag pysslar ihop det jag behöver efter behov. Just nu gärna i guld, lila, grå och med pärlor.
bälte:
Använder ofta, har många. Rosa Burberry, röd/svart Armani, handgjorda läderskärp från Italien osv.
Fast oftast en scarf i siden!

Teknik

mobil:
En pimpad liten blå Motorola.
tv:
Min egna, lilla är nog ifrån Sony, de andra vet jag ärligt talat inte.
stereo:
Ingen aning...
transportmedel:
Har man en padre som jobbar med flyg, ja då gillar man flyg! Fast med bil och motorcykel ser man mycket.

Jag har lite tråkigt och vill inte äta middag, så då var det roligare att leta reda på en utmaning att knåpa på. Känner mig knas i huvudet och krasslig.

Aenigma

Dagens lilla Aenigma bild. Med halstablett i munnen och tekopp i högsta hugg mår man ändå ganska bra när man är förkyld. Knatade just iväg och duschade och det gör ju faktiskt att man känner sig lite mer pigg och fräsch, dessutom varm med en massa stickade, ulliga, lager på lager kläder som gör mig till en vandrande liten michelingubbe. Imorgon blir det skola igen med en lektion och förhoppningsvis en del pyssel knåpande med mina glasbitar.
Aenigma

Var tvungen att rita en bild på lilla kärleken, min habibi, älskling och angeletta. Okej, det där fick mig att låta som om jag vore tio år och vars största glädje i livet är en ponny, men ni som är hästmänniskor, ni vet hur det känns när man fäster sig vid en liten polle. Och just denna polleponny är speciellt på det där sättet som bara vissa, få är!

LV Speedy

Har faktiskt ganska ofta tyckt att LV gör ganska snygga väskor, trots den enorma hype som det blivit på senare år, med den chockladbruna färgen och klassiska formerna. På senare veckor har jag dock läst hur mycket som helst tycks det om LV´s Speedy bag, som var och varenda "fashionista" verkar bära på sin arm. Först blev jag faktiskt ganska så förtjust själv och hade en allvarlig fundering på att köpa en i större modell eftersom det var en helt okej väska, för ett pris som jag kan tänka mig att betala.
Men ju mer jag funderade på det, ju mer jag läste om alla de där "fashionistorna" som pratade sig blå om sina Speedy bags som är såå trendiga, snygga osv, ja då blev den inte så snygg längre i mina ögon. För helt ärligt, modellen ser jäkligt B ut, hur kul är det när så många andra har den och vill jag vara så mainstream? Svaret är nej, och nu blir jag lite full i skratt varenda gång jag ser en bild på någon blogg med just Speedyn hängande på armen. På något sätt ser alla LV´s alltid ut som fakes/kopior, och det verkar så desperat och så ömkligt eftersträvande att höjden av lycka skulle vara att få äga en sådan hype.
Så jag erkänner, jag ville ha den och var nästan förlorad i samma höjden-av-all-lycka-är-att-vara-mainstream-träsk. Men jag föll aldrig i! Så, I guess I for good went over to the dark side, Luke. Den sidan Ebba von Sydow antagligen skulle spotta åt. Mihi
Speedy

Louis Vuitton Speedy bag.
Snälla någon, hindra mig!

Insåg just att ASOS har mid season rea och eftersom jag dumt nog går in och titta där hittar jag flera saker som liksom bara klickades ner i min basket. Har inte beställt än men det kliiiiar i fingrarna! Oh, bland annat en supersöt klänning som skulle passa så bra i min garderob och förhoppningsvis på mig. Billig och ack så himla underbar. Jag behöver. Jag vill ha. Även några små söta linnen och andra klänningar väckte begär. Skon nedan är så ful att den är gullig. Ormimitation med rosa kant och rosett. Skulle faktiskt passa utmärkt bland min andra söta små ballerinas. Den har ju lite edge så att säga. Lagom rock-söt!
Ska jag, ska jag inte? Flera andra små bloggande flickor har redan klickat hem beställningar på allt möjligt. Jag vill också. Men jag ska ju på värsta shoppongrundan genom Sverige och Köpenhamn på lovet. Snälla, vad göra?
orm


Ge mig!

Jag skulle verkligen inte tacka nej till denna klänningen med gammalt mönster från en Ossie Clark klänning som återanvänds av TopShop. Gillar det skira, fina tyget med oregelbundet mönster i olika former och utföranden. Så himla härlig. I mitt förkylda pumpa-huvud vill jag mer än någonsin shoppa klänningar!
Ge mig!

Dagens Hiss: Är glad & på gott humör av de små sakerna i livet. Tänker önska mig en 65 000 kronors ponny i julklapp. Lost ikväll. Vilken brilliant dag!
Dagens Diss: Jag har fortfarande ett huvud som en pumpa. Orkar inte med något plugg. Har huvudvärk som gör att jag vill gråta lite emellanåt. Ajaj.

Dagens; Hallonunge

I måndags var det kallt så den tilltänkta kjolen fick snabbt bytas ut mot lite mer köldvänliga kläder som kunde hålla en förkyld mig varm.
Vita sneakers
Svarta jeans, Killah
Marinblått, ribbad linne med guld, Cubus
Randig kofta vit/röd, Lindex (Mitt enda Lindexplagg)
Röd/Marinblå/Vit sidenscarf, Diane von Fürstenberg
Rött läderskärp, Armani
Grå, kashmirhalsduk, Burberry
Guldkedja med berlock i form av kotte
+ Håret i fläta

Idag
Dagens klädsel är inte fashionabel eller trendig på något sätt, förutom att rött ju räknas som en modefärg i höst, men jag är mycket förkyld och bryr mig inte ett dugg. Ensam hemma hela dagen tills mamsell kommer hem sent ikväll och kan tycka synd om mig, halstablettsknarkande och med en hosta som river i hela bröstet bloggar jag och är ändå på gott humör eftersom det är så himla fint väder ute att kolla på genom fönstret och för att jag har det så bra.
Grå skidstrumpor, Bola
Röd, rutiga pyjamasbyxor, H&M
Hallonröd, stickad polotröja, O`neill
Rött sidenband i midjan med rosett
Rött sammetsdiadem i håret, syns ej
Rödlackade naglar, Mavala London

Knasigt för jag brukar nästan aldrig klä mig i rött längre. En färg som inte riktigt passar mig, men det fick visst en uppsving de senaste dagarna. Varmt och mysigt.
Nu blir det lite rita, lite lunch, lite c-vitamin & lite nynnande på en sång jag inte kan för allt i världen komma på vad den heter.

Vild, kreativitetsdag

Gårdagen var faktiskt extremt rolig och man jämför med vad jag trodde att det skulle bli. Alla esteter, ca 25 stycken, åkte upp till Vallbo, tänk Jämtländsk urskog, fjäll, fem hus i en klunga som kallas by, för att ha en get-together dag och vara allmänt tokiga. Det inkluderade att trilla ned genom skogen till en å, bygga små flottar, grilla köttbullar, se på Pip-Larssons, gulla med hästar, leka kurragömma och rumla up och ned för trappor. Man tror kanske att dessa ungdomar mellan 16-18 år skulle ställa sig ganska så tveksamt till att leka kurragömma men det utbröt en frenetisk glädje och alla sprang omkring i 1 ½ timma på tre våningsplan och hade hur roligt som helst. Sedan red vi islandshästar och eftersom jag ridit så mycket och haft egen häst fick jag den mest svårridna lilla varelsen som visade sig vara helt underbar.
Jag är kär! Är det inte värt 65 000 om man är det? Om man dessutom är kär i en sötnos med söta, mörka knappar till ögon, den mjukaste grå päls, fem fantastiska gångarter, mjuk mule, ett föl i magen och är 135 cm över marken.

Senare på kvällen när vi ätit alldeles för mycket middag och efterrätt, gick vi med ficklampor ned till ån genom skogen. (Det var väldigt mörkt, väldigt halt och väldigt roligt.) Där la vi hö på våra små flottar, sjösatte dem och tände eld  på höet och lät dem guppa iväg som små fyrbråk genom natten. Fint, men folk skulle antagligen ha trott att vi var satanister om de sett vad vi gjorde.
Efter det åkte jag hem för att kurera mig medan de andra var kvar. Idag är jag sjukare än innan men det var det värt. TjOoo

Sötnosen

Ån, med fjäll i bakgrunden. Där vi byggde och grillade, och andades in enorma mängder rök från brasan och som gav extrem rökhosta och lungödem. 
Jag & lilla kärleken. Sötnosen ser arg ut, en annan tjockis kom lite för nära.  

Avbrott pga. störningar på linjen

Ja, eller störningar i min hjärna? I vilket fall som helst så blir det väldigt dåligt med bloggande idag eftersom jag, som sagt, har en pumpa till huvud och därmed också inte heller särskilt mycket att tänka med. Vilket resulterar i att jag verkligen lever upp till begreppet dum blondin idag och inte kan packa min väska inför morgondagens äventyr med esteterna i Vallbo (weird place!) eftersom jag hela tiden glömmer vad det är jag ska hämta. Vad var det jag ville säga?

Jag är däppt i däsan, nyser konstant, har pumpa-huvud, ont i halsen, hosta och allmänt martyrisk och självömkande så jag ser inte riktigt fram emot att knata omkring i skogen under jaktsäsong, riksera att få huvudet avblåst av en 80 årig jägare och få vatten i gummistövlarna, men jag gör mina uppoffringar och följer med. Mest för att vi ska rida islandshästar just i fjällmiljö och det är roligt och annorlunda. Att grilla korv... och allt det andra kan jag slippa. 

Dagens Hiss: Jag hade på mig fina, söta, kritvita sneakersarna idag och de blev inte smutsiga alls! (En dag då allt är mest poop får man ta till vara på det som är bra... dvs. extremt små glädjeämnen som ovan nämnda.) Ioförsig var det ganska roligt att inse att det inte alls är så roligt att fylla år alltid och folk driver med en på de mest... pinsamma sätt. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Sad, but true!  
Dagens Diss: Eh, alles? Nej, men serisöst så var det mesta knas idag, dock tar nog vädret ledningen med sin förmåga att deppa ner oss alla, totalt. Hela klassen tycktes sitta och stirra på de små äckliga, svarta molnen som faktiskt verkade räcka finger åt oss. How rude. 

Nu ska jag gå och knarka i mig lite alvedon, c-vitamin och te under tiden jag tycker synd om mig själv, tittar på TV och snörvlar högljutt. May the force be with you. (Och håll tummarna för att jag inte blir skjuten av en galen, obstinat älgjägare som mistar mig för en älgkalv!)
 

Och av inget speciellt skäl alls (Jo, för att jag som sagt inte tänker speciellt bra idag), så kan ni få åtnjuta en bild från i sommras då jag fotograferade den tyska kusten när vi åkte båt hem till Sverige igen. Himlen var sådär blå som den bara kan vara på sommaren, vinden var ljummen, solen gassande och jag var verkligen lycklig, tror jag.

Pumpkin

This is how I feel today:
Pumpkin


Infall!

Okej, this is the deal. Vaknar man klockan 06.30 på mogonen, när man egentligen är extremt morgontrött och har sovmorgon till klockan 11, och får för sig att man ska ta bort alla bilder på sin blogg. Ja då gör man helt enkelt det. Drömde någon läskig mardröm tror jag och vaknade galnare än vanligt. I mitt förkylda, tunga huvud sa jag mig att somna om men eftersom det inte gick så knatade jag upp, drack lite te, pratade med arbetande mamsell och satte mig och ja, tog bort alla bilder jag inte ville ha!
Så... när jag vaknat ordentligt kommer jag antagligen att undra vad i hela friden jag gjort nu men just nu känns det bra. Jag insåg nämligen att många som läser bloggen förstår varför man lägger upp bilder, såsom outfit bilder, men de som inte gör det tycker att man antagligen vill ha uppmärksamhet. Jag har mått lite för dåligt på sista tiden för att klara av att få skit för det på något sätt därför vill jag vara lite mer anonym gällande just bilder ett tag fram över! Faktum är att det är just människor på min egen skola som jag inte har någon lust ska läsa eller se min blogg, för jag vet precis hur trångsynta de kan vara. Många skulle inte förstå vad en "modeblogg" är, och skulle ta det på fel sätt. Just nu orkar jag inte med sånt och jag väljer ju då att göra någonting åt det innan någonting inträffar!


Jag får helt enkelt rita ännu lite fler teckningar och ha lite mer intetsägande foton.

Klockan är... 07.52 och mitt huvud känns som en pumpa. Jag återkommer när jag har ett huvud lite mer som en baby-pumpa och är fit for fight att blogga igen, senare idag!


Tidlöst trendigt

För trött och disträ för att gör någonting riktigt kreativt, men jag har ritat lite grann idag i alla fall. En blandbild med lite allt möjligt ifrån nyaste nummret av Elle som jag gillade. Ganska retro, ganska nygammalt och ganska så härligt. Mönstrad, helt fantastisk klänning från Manousch som jag verkligen skulle kunna tänka mig. Hennes rosett i håret påminner mig om min nyskapade sådanna. 
Skon är från nyuppväckta märket Biba som gör helt klart annorlunda, härliga skor med fina detaljer såsom de söta små bladen på remmen över foten och de ådringsliknande "grenarna" som löper över klacken och spänremmen. Sist är det Gucciväskan med gammalt mönster som tagits i produktion igen. Lite i Josef Frank anda med blommor och blad på svart botten och detaljer i läder och metallspänne.
Elle

Dagens Hiss; Upptäckte just det fantastiska med YouTube. Har man inget bättre för sig kan man ju alltid titta på när andra människor gör galna grejer! Obetalbart!
Dagens Diss; Jag tror att jag håller på att bli förkyld. Ooont i halsen, snuvig, ajajhuvudvärk och lite hosta. Jag har inte tiiiid med det. Knarkar därför i mig halstabletter och alvedon varvat med te och c-vitamin med kanintofflorna högsta hugg på fötterna och uppiggande rosetter i håret. Vågra vägra snuva!

The talented ones:

Uppskattning är en viktig del av livet och något som kan göra en liten, liten människa lite större. Även bloggare ska få sin del av uppskattningen med tanke på att vissa av er är grymma!
This is for you, mina raringar!

HillieBillie; En flicka som jag känt i så många år att jag känner mig gammal när jag tänker på det. Nyfödd bloggare med en skärpa som the talented Mr. Ripley och upphör aldrig att förvåna mig eftersom hon i sin lite lagom tystlåtenhet verkar ruva på en hjärna som är one of a kind. En filmgalning med smak för såväl Tim Burton som själsliga saker som Transamerika, Lostfreak som alltid kommer på de där små sjuka detaljerna som gör hela serien till den ultimata och en förmåga att fundera och göra helt tokigt bra uttalande. Och bloggen rymmer allt det där med uppblanding av lagom HillieBillie humor.
http://hilliebillie.blogg.se/index.html
Sofiaovarlden; Underhållande blogg som jag dagligen besöker för att få min dos av Sofias härliga attityd och känsla för vad som är viktigt i livet. Härlig klädstil med Acne betoning som gör mig avundsjuk och lagom gnällig eftersom jag också vill ha så fina skor, och framförallt kunna gå i dem! Hon verkar dessutom alltid ha ett snällt och gulligt ord över precis när man behöver det som mest, och gör ens dag lite bättre när den inte alltid är så bra.
http://sofiaovarlden.blogg.se/
LinneaNeaTara Min teori lyder såhär; Antingen älskar man dessa tjejer, eller så hatar man dem. För man tillhör helt enkelt dem som tycker att det är vansinnigt roligt med tre grymt kaxiga tjejer som rådissar och kör över folk och saker totalt, eller så känner man sig extremt träffad eftersom man är just de tjejer som har Sofie Fahrman och Ebba von Sydow som guru och vars livsuppgift är att hitta den perfekta läppglanset. Älskar deras attityd och små lustiga inlägg över såväl seriösa och oseriösa ämnen. Flickorna har humor!  
http://rabarber.webblogg.se/index.html
Style by Ida; En av de första bloggarna jag började läsa och en av de som jag fortfarande läser regelbundet. Härlig tjej med en blandad blogg som innehåller såväl anekdoter, foton av underbara skåne, tokiga saker och bra musik! Helt enkelt en gullunge som gör en glad med söta inlägg, knasiga bilder och känsla för humor. Lite dålig update på bloggen på sista tiden men med tanke på att hon jobbar och dessutom uttrycker sin glädje över det med "Aj löv maj wörk", gör ju att man inte kan annat än förlåta! :)
http://stylebyida.blogg.se/
Bohemica; Jag trodde att jag hade kommit på den geniala idén med att rita modebilder och lägga upp på bloggen, ändå tills jag insåg att det konceptet redan existerade i form av just Bohemica. Men, istället för att sura över att jag inte alls var först så diggar jag hennes blogg med alla små söta teckningar och fina bilder. Dessutom är vi ju esteter båda två och vi kreativa skolelever måste hålla ihop. :D
http://bohemica.blogg.se/index.html

Har jag glömt bort någon av vikt, skrik, så ska jag lätt senila 18 åring genast lägga till er!


Pysslande Pyssling På Pillemariskt Phumör

Som sagt, vill man inte göra skolarbete så kan man göra annat som känns betydligt viktigare. Som att göra ett hårspänne med en stooor rosett! Letade reda på ett tråkigt, plain hårspänne som var ganska brett och tog sedan fram flugan som jag norpade av padre för länge sedan med en pysselidé i åtanke.
Hittade dessutom mitt gamla, gula getinghårspänne så det fick följa med ut i verkligheten igen.
Sedan var det lätt som en plätt att ta bort själva "snodden" man ska ha om halsen, lirka lite med bandet som ska hålla flugan i form och sedan trä på rosetten/ flugan på hårspännet. Händelseförloppet synd nedan plus hur resultatet blev med den fina, stora, bruna, sammetsrosetten i mitt hår.

3
Den ska få pryda mitt hår i höst! Är lite less på att ha metervis med hår och flätor som hänger i ansiktet nu nämligen.

Dagens Hiss: Knapra non-stop, lyssna på bra musik från P3 och ha en fotosession i hallen är lagom en lördag eftermiddag när det är bajsväder ute. Häärligt!
Dagens Diss: Det är bajsväder ute... och jag mår illa av alla non-stopen...

Passion for snow

Okej. Man börjar väl längta liiite grann när man sitter och bläddrar i Crosskatalogen över skidkläder och de susar fram genom meter med puder och snötäckta bergssidor...
Det begäret resulterade i denna bild, som resulterade i att jag är beredd att gå ut och åka skidor i slänten på barmarken! Minnen från vinterns många äventyr ute i skogen med Ellen då vi gjorde allt ifrån att åka där vi borde, där vi inte borde, räddade engelsmän, pussade snön god jul på julafton, skrattade oss igenom granar som kom lite för nära och svor åt några missöden. Shit vad roligt vi hade! Och alla luftfärder som man aldrig visste vart de skulle ta vägen och man ibland hamnade i en bäck, ibland upp och ned och ganska ofta rätt pricksäkert på snötäckta stubbar...
Passion for snow

Nog för att jag ska till Åre ikväll, men det blir inte för att åka skidor! De rockande babesen ska göra stan osäker igen och sjunga födelsedagssånger till Dj;ens förtret. Mihi

Serious talkin´

K & A stående i liftkö i Åre en solig eftermiddag under en jibbinglektion.

K- Ska du hålla på sådär får du inte bo hos mig ikväll!
A- Mummel...
K- Ska du fettsuga dig?
A- Va? Tycker du att jag ska fettsuga mig?
K- Du sa ju det!
... tystnad...
A- Jag sa, att då får jag väl bo i tvättstugan, om jag inte får bo hos dig.
K- Jahaa!
... tystnad...
K- Så du ska inte fettsuga dig?

Även de mest seriösa människor kan drabbas av mentala övertramp ibland. Det händer mig och A ganska ofta. Mihi. Tur att hon åker snowboard och alltså inte har några stavar att slå mig med...

Två ting

Ett yl och skrik ting, ett nostalgi och vintage ting.
För det första har mina favorit solglasögon, Chanel-isarna från i våras, gått sönder (i ärlighetens namn har de varit sönder ett tag) och jag måste verkligen få dem lagade nu. Skalmen trillade av när jag höll dem i handen. Trots att de hållt för att tappas i backen massor av gånger och att jag alltid snurrar på dem. Ska göra ett försök annars får de lämnas till padres säkra händer.
Hoodisen är en tröja/anorak/jacka som mamsells syster sydde till henne för mååånga år sedan. Jag räddade den undan vindens slutgiltiga öde, men framförallt mamsells händer, och nu hänger den i min garderob och ser söt ut. Har använt den lite grann men ska faktiskt börja använda den mer då det är ett perfekt mysplagg med sköna, mjuka muddar, stor luva och ficka på magen. Och ränder!

hood


I´m sorry HillieBillie!

Men jag var tvungen att stjäla din bild! Trots att jag ser ut som den förymda mentalpatienten vi talade om här i veckan så måste jag helt enkelt ha den. Ett fint minne, och det kan du väl inte rycka ifrån mig?
En trio som skulle bli svårklådd att slå. Country bered er på mer födelsedagssånger imorgon!

De tre


J, K, O i de gladaste av humör!

Smått & blandat

Ritat som följer under fredgaseftermiddagen; Gucciklänning från höstens visning i metallic/bronsguld färg med knyt i halsen och djup urringning. Inte särskilt snygg men ganska annorlunda och cool. Brokadstövel från Robert Cavalli med hög klack, mönster i kontrasterande färg och halvhögt skaft. En sko inte vem som helst skulle kunna bära upp men med rätt kläder på rätt person, riiiktigt häftig! Plånbok i silverfärgat läder från Chloé, kan beställas från net-á-porter, med stort spänne och små "nitar". Även en tweedkeps i murriga nyanser av grått med puffig knopp och liten skärm. Och ett bett bara för att formen är så härlig, från en Gucciväska.
Smått & blandat


Saturday Night Fever

Nya nummret av Elle, massor av ny inspiration! Bläddrade och såg hur mycket som helst som jag vill rita, tolka, köpa och inspireras av. Så det kommer nog att bli mer ritade nu än det varit på sista tiden då jag haft lite rittorka och mycket att göra. Nedan är det i alla fall en klänning från Bruuns Bazaar i mörkblått med fina veck och svarta heels. Härligt, vilt hår med volym och guldkedjor med berlocker runt halsen.
Den lilla väskan är en silverskapelse i "portmonä"form och lång tunn rem som lätt kan följa med ut.
Var bara tvungen att rita ett öga när jag såg reklamen för Diors nya mascara, tvivlar på att fransarna är äkta men det såg ganska häftigt ut.
Saturday night fever


Oh ja!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"- Självklart, grimaserade han, självklart... fyrtioåtta kilo när man" ur Anna Gevaldas Tillsammans är man mindre ensam.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En minikarta över Rom med vägbeskrivning till restaurang ´Ristorante al nouvo Faginetto´ med något handskrivet på italiano.
3. Vad var det senaste du såg på TV? En svensk skidfilm som bror och jag kollade på.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: Kl. 17.51... kl. var 17.50
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Ljudet av en skidfilm (en annan^) och min tröja som gnisslar.
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?  Jag gick hem ifrån skolan med J, M & E, vi pratade.
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Nyaste nummret av Elle & mat.
8. Vad har du på dig? Strumpisar, shorts, två linnen, padres kofta och sidenband i midjan.
9. Drömde du något i natt? I så fall - vad? Jawohl! Att jag retade gallfeber på A när hennes pojkvän kom. Att jag var på en exotisk, solig semester (á la Lost...) Att jag hittade två supersnygga klänningar som jag köpte och var helt säker på att jag hade när jag vaknade. Poop!
10. När skrattade du senast? Skidfilmen. När en åkare trillade ner för ett 30 cliff. Sadist, javisst!
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Tavlor från Helsingborgs-gruppen, Kisek "karta" över Båstad och Bjäre, foton och tavlor gjorda av en ung mig.
12. Har du sett något konstigt på sistone? När gör man inte det? Dagens knasigaste var nog ändå under studentmössprovningen och de hade suspekta trosor och kalsonger på som det stod student 2007 på. Även den hallick-artade blingbling blomman de tyckte att man skulle ha i pannan... 13. Vad tycker du om den här utmaningen? Haha! Jag tycker att det är kul. (Bättre än att öva in ett tal!)
14. Vilken var den senaste film du såg? United 93, måste det väl ha varit? På bio.  
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Det är jag ju redan. (Det är en sån dag idag!) Jag skulle skänka massor av pengar till bättre behövande, stoppa hemskheter som Bush, global uppvärmning och kriser i världen. Sedan skulle jag resa, resa, resa och upptäcka. 16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. Jag har högt IQ. Jag är ofta nedstämd. (Det var 2) 17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Göra livet drägligare för alla som verkligen behöver det!
18. Tycker du om att dansa? Oh ja! Forna danskarriär och hämmningslös dansgolvskiller. Ha?
19. George Bush? Världens farligaste djur...
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Oj... jag är 18 år. Då tänker man inte på sånt! Men kanske Magnolia; Roxy, Jade. Om de var tjejer. Pojkar... ?
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands? Absolut. Och det ska jag.
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? "Du hade rätt hela tiden, jag existerar inte!" Busted...
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna? Vem som helst. Men kanske... Ida (stylebyida), sofia (sofiaovarlden), Lina (LinaLove) och Mimo (Mimostyle) Och Jankan! (Hilliebillie)!

Mordiska tankegångar

Idag har varit en bra dag. Fast en emellanåt arg bra-dag. Satt invirad i två meter rosa cashmerehalsduk, borde göra vem som helst glad!, och var arg på att killarna var dumma med mig. Låter trivialt men de ska akta sig, jag är en hämnadslysten jäkel! Och bara för att jag är en liten jäkel betyder det inte att jag kan slå träffsäkert och hårt...
Dessutom blir man ju ilsk på den idotiska värld vi ibland lever i när man fortfarande tillåter äckliga gubbar att gå läsa utan kastrering eller koppel. Förstår att det är obehagligt när de går så långt att de rör en. Det räckte gott och väl för tjejmaffian när vi under lördagen blev glodda på, på inte så trevliga sätt atvgubbar gamla nog att vara våra pappor! Uäck!
Mordiska tankegångar

Tänk på, alla ni, att det är ingen utom ni som bestämmer över er och vad ni finner obehagligt. Tillåt aldrig någon att göra någonting om det inte är till 100 % okej!

Busted!

Ohoo. Jag som har så himla svårt för att skriva vad jag är bra på. Eller säga. Men blir man utmanad, och särskilt av en så bra bloggare som sofiaovarlden, så är det banne mig bara att känna sig busted och starta med klurandet och hjärnskrynklandet! Så här kommer tio positiva saker om mig:
Jag...
1. är kreativ.
2. är bra på att uttrycka mig.
3. har en förmåga att kunna lyssna på människors problem och svara eftertänksamt och ärligt. (Detta på grund av att jag mår som jag mår själv, men det kommer alltid någonting gott ur saker och ting.)
4. har stort självdisciplin.
5. är bra på att skriva.
6. är ärlig och står för mina åsikter.
7. är bra på att visa vad jag känner för de jag verkligen tycker om och älskar.
8. är bra på att åka skidor.
9.  är bra på att shoppa. (Det borde väl räknas?)
10. kan nästan alltid finna något bra/ljuset i det hela när det mesta känns mörkt och jobbigt. (Man lär sig med åren, och med erfarenheterna!)


Det gäller att fundera över på vad man är stolt över med sig själv och hur man försöker vara den man vill vara. För att försöka är bättre än att inte försöka, även om man inte är perfekt. För vem är det?  


"Welcome to the black parade"

Fick klänningsbegär efter att ha skrivit lilla listan om höstens måsten, sedan var jag ju dum nog att kika in på Facehunter och såg så himla häftiga, snygga, coola, roliga, snygga outfits som inkluderade de most gorgeous klänningar! Vill ha några fina men ändå tillräckligt vardagliga för att kunna ha på skolan nu i vinter utan att frysa rumpen av mig. Dessa nedan är kanske inte just sådana men det var vad inspirationen föll för och jag ritade. Svart "tee-klänning", A-linjeformad med halvlång ärm och stor rosett i halsen. Sedan en ganska romantisk, skir skapelse med puffiga och ganska långa ärmar, åtsittande liv och vid kjol med osymetrisk, rundad kant. Enkel klänning med smala axelband och vit tee under. Sist en söt babydoll klänning med rosett runt bröstkorgen, klockad kjol, liten krage och puffiga, korta ärmar.
"Welcome to the black parade"


Höstens "got to have" list

Jeans/byxor: Jag har ju inte använt byxor på ca tre veckor nu. Det gillar folk att påpeka! Men det blir de vanliga, men mest svarta Killah, de gubbiga kaki, lazy ones och Levi´s. Har sagt det förut, säger det igen, när det är superkallt är det inte lätt att vara en trendsetter, snarare trendkiller! 
Klänningar: Har just upptäckt att jag har 4 st lbd;s. Hur har det gått till? Dock kan bara en användas till skolan och den ska den få göra. Annars är det lilla, söta rutiga och den vit/röda som är bäst lämpade, och den stickade grå. Men till lovet ska lagret utökas med mycket bredd! Gärna stickade, med lite längre ärm.
Kjolar: Den svarta puffiga kärleken, den rutiga Svea;n, rosa/vita sidenkjolen osv. Kjolar har jag ganska mycket. Men vill ha ett par till som är liite längre och liite varmare!  
Jackor: Okej. Confession time.. Jag har över 15 jackor. (+!) så ingen mer ska inhandlas. Dessutom är jag väldigt nöjd med mitt utbud. Nyaste är vintage skinnjackan som ska användas mer men även nya presenten, duffeln, som är kärlek på hög nivå och ska bli min följeslagare genom hösten/vintern.
Skor: Ballerinor och andra små söta skor så länge vädret tillåter. Sedan nya uggisarna! (Trendkiller Kajsa!) Och mamsell har ju lovat vinterstövlar så det blir till att spana efter på lovet.
Koftor/tröjor: Koftor har jag i alla fäger, modeller och i mängder. Världens bästa plagg! Skulle dock kunna tänka mig en leopardmönstrad, och "behöver" en till svart eftersom min andra har guldknappar...
Väskor: Väskcravingsen kommer och går. Visst skulle jag vilja ha en quiltad Chaneldröm men det känns som om alla har det så jag står över det tror jag! Har de väskor jag behöver just nu. Okej, förutom en Mulberry Roxanne som gärna adopteras men som inte prioriteras just nu.
Blusar & Toppar: Har känt länge att om det är något jag behöver så är det söta tees, toppar och blusar. Jag har ganska mycket men det är ju så roligt med lite nya, fräscha. Gärna i någon pudrig, blek färg eller med mönster. Favoriten är fortfarande Parisiska från Promod och det soliga, gula fyndet från i sommras.
Huvudbonad: Oversize, stickade baskrar och mössor, gärna i grått, svart, lila och rött. Har ganska många så jag behöver nog inte fler egentligen. Men de är ju så söta. Och begärliga!
Övrigt: Strumpbyxor i grått, fler stickade, tjocka strumpor och kanske några knästrumpor? Och en cape skulle inte sitta fel.

Das war alles. Antagligen inte förresten men jag kommer inte på mer just nu. Lånad/norpad av Bohemica!

Livet från den ljusa sidan

Eftersom det inte är någon jibbing/idrott idag kände jag mig manad att gå ut och göra i alla fall någonting i det fina vädret som råder så jag släpade med förkylda mamsell ut på långpromenad. Dessutom var jag ju tvungen att testa de nya strumpisarna och visa byns befolkning min minst sagt annorlunda klädsel. (Jämfört med hur alla andra klär sig här så var jag väl en liten rymdis på vift?!)
Blekgula converse med rosa/blå blommor och gröna sidenband- Din Sko
Nya vita, ribbade strumpisar, Åhléns
Grå, stickade raggsockor, snodda av broder
Blekgula shorts, Puls
Blå/grå kofta, Phink Industries
Grå skepparkavaj, Eve of Eden
Grå, stickad basker, gjord av mig
Rosa 2 m cashmerehalsduk, present
 
lightljus
Jag gjorde dessutom en Bohemica och Mimo inspirerad outfitbild idag utomhus eftersom jag kände mig så estetisk, poetisk och konstnärlig. Dock började en ovanligt uppkäftig och uppstuddsig ekorre att skrika åt mig från en gran. Och kasta kottar! Han kastade kottar som han tuggat på, på mig!
Det hjälpte inte att jag hötte med fingret, så om den lilla illbattingen gör det en gång till ska jag gå ut och prova den nya sprayen mamma köpte till mina mocka uggisar. Den skulle mycket väl kunna användas som biologisk krigsföring och massförstörelse vapen så han ska akta sig för att kasta tuggade kottar igen. Då blir det ingen "På andra sidan häcken 2" för honom!

Morgongåva

Kom upp till frukosten ca klockan 10.00 imorse, inga lektioner idag, och fick en liten present av mamsell som var i Sthlm igår och kom hem mitt i natten. Jag som illrat omkring som en lämmel efter just strumpbyxor de senaste veckorna men inte lyckats hitta det blev naturligtvis glad. Ett par vita, ett par svarta från Åhléns. Mjuka & sköna! Mamsell skvallrade dessutom om att de hade massor av fina färger och mönster, så det blir att bege sig dit när vi åker till Stockholm om ca en månad med skolan.
Morgongåva
Den fina bakgrunden är min precious filt från Egypten som inhandlades efter mycket prutande och tjurande från min sida i en butik i Hurghada. Vill Kajsa ha något, då ska Kajsa ha det!

Parisminne till vännen

Lilla vännen i Grenoble, Frankrike ville att jag skulle skicka med lite foton eftersom hon inte tagit med några då hon trodde att hon skulle sakna alla för mycket. Hon ångrade sig ganska snabbt så jag gör vad jag kan på fotofronten. Eftersom alla bilder jag har från Paris är på en CD;skiva som vägrar fungera idag fixade jag nedstående bild bland annat. K & E vid Eiffeltornet, Champ Elysée som huvudmål  och inga bekymmer i världen! (Jo, fick man äta på mcDonalds fast man var i Frankrike och var jätte hungrig?!)
blä

OBS! Bilden är ett fotomontage! Mihi ;)

Glas(siiigt)

Eftersom jag är lite töntigt stolt över att jag lyckades uppbåda tillräckligt med tålamod för att pyssla ihop alla dessa glasbitar/prismor på förra veckans 3 timmars bildlektion, så vill jag visa dem till allas beskådning och hejdlösa beundran. Tyvärr ser man inte alla utsökta små detaljer, som pudret av glaspulver som man andades in och blev jätte konstig av, och de fina skiftningarna av oljad regnbåge som finns i vissa bitar. Eftersom jag dessutom tänkte som så att om jag nu tyckte att vissa bitar blev tillräckligt fina, skulle jag kunna använda dem som smyckesdelar i mitt projektarbete, och detta ledde ju till att jag var tvungen att göra två av i princip alla eftersom jag inte kunde veta i förväg endå om de skulle vara tillräckligt fina. Jag har skärsår över hela händerna, guldfärg i håret och har svurit mer idag än på hela det gångna året. (Och jag svär inte så litet i vanliga fall)
Jag säger bara det; Papercuts är ingenting jämfört med glassnitt i fingrarna!
Glas(siiigt)
Kunde jag låta bli att prova måla en gulddödskalle på två stycken bitar? Neeej.

Sweet n´ soft

Är på myshumör med tanke på att jag sovit knappa fyra timmar inatt så det blev lite kläder därefter. Å ena sidan preppy med pullover och skjorta, inspiration av mig själv från torsdagens klädsel, med plisserad kjol, tjocka strumpor som är nedhasade och ett par leopardballerinas som rolig, utstickande detalj.
Å andra sidan en halvlång svepande klänning med sned knäppning och oversized kofta/shrug med låg knäppning och ankelboots med mormorssnörning. En brosch och medaljong som accessoarer.
Sweet & soft

Sömnig och glad. "Pools of sorrow, waves of joy" Just nu surfar jag.

Hämningslöshetens dygd

Vi var vilda & galna, hämningslösa och dansanta! Gårdagskvällen var verkligen sådär rolig som man vill att det ska vara, det ultimata och perfekta. Vi började med att åka in till Åre och äta på Harrys som verkade lite roade av 14 tjejer som skrattade, sjöng, sabbade fotbollsstämmningen och gjorde narr av två födelsedagsbarn. Det inkluderade bland annat ballonger, plasttiaror med rosa ludd och meningar som "Vad fin din tröja är, har du gjort den själv?". Sedan gick vi efter mycket oväsende vidare upp, upp, upp på glasberget och förfest hos några HR;are, lyssnade på musik och hade det allmänt trevligt innan vi rullade ner till Country där vissa redan var lagom runda under fötterna, män som skulle kunna vara våra pappor var lite väl närgångna, musiken var grym och stämmningen hög när vi trädde in. Att dansa konstant, non stop, i tre timmar kan vara väldigt befriande. Vi hade det så grymt roligt! Pratade med folk man inte sett på år, träffade nya människor och upptäckte hur kul det kan vara att chocka alla som tror att man är den mest ordentliga levande människan på jorden. Efterfesten tackade vi dock nej till, man ska sluta när man är på topp och adrenalinet fortfarande gör en oövervinnerlig!
Hämningslöshetens dygd

Är det inte underbart att upptäcka vad sann lycka är?

Present

Fick en liten present av söta lillebror (läs; storebror) igår. Tvål och shampoo med olivsmak (Eller lukt då...)
som doftar uuunderbart. Man sniffar och blir helt glad. Ibland behöver man få små presenter, det förgyller tillvaron! Dock är min franska inte den bästa än så jag vet inte riktigt vad det står och vad den innehåller men men, det blir en överasskning till.  
Present


Butfreezing!

Jag tror att bilden säger allt om hur det kändes att gå till skolan, vara inomhus på skolan och sedan gå hem i tunna strumpbyxor, kjol och kofta. Inte ens 2 meter rosa halsduk kunde värma!
Butfreezing!

Ha en übertrevlig fredagkväll, allihopa!

Skull pimpin´

Med dessa ska jag pimpa även min skidhjälm inför vintern. Var bara tvungen att visa de små sötnosarna.
Så om ni besöker Åre på semester och ser en illrosa dödskalle vina förbi, då är det nog jag...
Skull pimpin´

Eller borde jag ta de svarta? Eller kanske vita? Fast den gula och gröna är ju söt också? Allihopa!

Ett slag för det Jämtländsk

Ja, i min iver att förklara var jag hör hemma så är jag ganska snabb att ömka mig över att jag bor i Jämtland under vinter och visst, det är hyffsat tråkigt och kallt ibland, men allt för ofta är jag orättvist. Det är fucking faboulous på sitt eget lilla vis.
Igår var jag och nyss hemkomna broder i Östersund då jag skulle till läkaren, sedan bestämde vi oss för att stanna eftersom vi skulle hämta mamsell och detta var väldigt roligt bortsett från faktumet; att gå i Östersund en blåsig, 4 + grader höstdag i kort kjol, tunna strumpbyxor och tunn kofta under jacka är inget hit... Jag var tvungen att köpa ett par varma skor för att överleva...
Vi åt middag, hade confessions, köpte söta vinterskor till lillasyster (moi) och gick på bio, United 93 som handlade om det sista planet under 11 september katastrofen som kapades och sedan inte nådde det tilltänkta målet. Gripande, obehagligt, sorgligt. En film som får en att minnas. 
Men, för att nu promota lite för hur underbart Norrland (Nej, det är inte allt ovanför Stockholm!) är ska jag ge lite exempel på hur bra vissa saker faktiskt är härifrån det kalla nord. Dagens blir, Norrländsk musikexport; 
Hello Saferide, Singer-songwrighter från Östersund som har gjort snabb framfart inom musikSverige. Heter egentligen Annika Norlin och gav ut sin första platta (EP) förra året, Would you let me play this EP ten times a day?, med singlar som "If I don´t write this song someone I love will die", "2006" och "The quiz".
Inget jag, personligen, lyssnar på men helt okej slappe musik. Hon spelade dessutom på musikfestivalen i Åre kommuns egna metropol by för ett par veckor sedan.
Vapnet, Östersundsbandet Vapnet som skriver ganska enkel, ibland akustisk musik med låttexter som är riktigt, riktigt bra emellanåt. Har gett ut två stycken plattor hittils, Jag vet hur man väntar och Thoméegränd, som innehåller singlar såsom "Kalla mig" och just "Thoméegränd". Sistnämda plattans samtliga låtar innehåller alla ett gatnamn/adress ifrån Östersund! De har även gett ut EP;n Ge dom våld.
Även Vapnet spelade på ovannämnda musikfestival och för att vara en så pass liten publik märkte man att folk verkligen gillade vad de hörde! Helskönt band med någonting typiskt svenskt över dem, men ändå något helt unikt och speciellt.
Takida, Okej de kommer ifrån Ånge så det räknas ju inte riiktigt men det är musik från norrland!Band som bytt medlemmar en del gånger men som nu släppt sitt första riktiga album via bolaget Ninetone Records.

De har dock släppt 5 stycken demo-CDs, Old, T2, Takida, Gohei & Thorns, debutplattan är döpt till Make you breathe och även första singeln heter så och spelas just nu på radio runt om i landet. Jag har aldrig lagt märket till dem innan även om jag hört dem spela och vet vilka de är, men nya singeln är jag riktigt fäst vid och rekomenderar starkt!
Deportees, De två brödraparen från Umeå som tillsammans bildar bandet Deportees som gör en musikalisk blandning mellan soul, funk, country och en hel del annat. Kan tyckas förvirrande men resultatet från deras första tvåspårsdemo blev debutalbumet Damaged Goods, och första singeln är klockren! Har blivit hyllade av såväl andra artister som kritikerna men även livsstilmagasin, likt Bon.
Härlig blanding med lite äkta norrländsk tystlåtenhet när det kommer till talet, men helt klart värt att lyssna på. Speles flitigt på radio.


Jaa. Sen blev bror lite tjurig igår när jag inte ville ha med Smalare än Thord på min lilla lista över norrländsk musikexport, så eftersom jag vill behålla freden oss emellan så lägger jag till, Sveriges kanske bästa after-skiband?!
Smalare än Thord, Även detta ett såkallat Östersundsband ifrån början men de har medlemmar ifrån spridda delar av länets alla hörn.  Är ett coverband med bred repetoar som uppskattats på såväl skidanläggningars after-ski som på Galor i Gloven och Guldfester för våra sportstjärnor.
Kan höras varje vinter, kontinuerligt, i Åre på galen after-ski om man så vill.

Så, nu är det bara att älska oss lite mer eftersom vi gav er detta! (Det där var ironi!)

Trissade trender

Ritade tre stycken ikväll då andan föll på och inspirationen fick pennan att gå av sig själv. Som sagt är jag ganska såld på klänningar just nu så det blev en rutig skapelse lite á la McQueen med puffig ärm och veckad klockkjol med stickade knästrumpor och höga lackpumps. Även grungen är härlig, fast det inte är så mycket jag, gillar jag den avslappnade, melankoliska -i-don´t-give-a-fuck- attityd med mix-matchande som går utanför gränser och ställer till med en mysig oreda av kontraster på äkta Kurt Cobain vis. La till ett par slimmade jeans och stickade raggsockor i ett par ankelboots för att mjuka upp det hela.
 Sist men inte minst det rockiga, tilltrasslade och upproriska, med en puffig "tidningspojkes"keps i sammet, nitbälte i midjan och Rolling Stones tee. Attityden är mycket av själva accessoaren men en dödskallescarf runt halsen tillsammans med de tighta jeansen i ett par högklackade boots med små detaljer fick göra sitt till. Vad tycker ni?
Trissade trender


Glad i hjärtat

Tänk att så små, små saker kan göra en så glad. Så varm i hjärtat & magen.
Glad i hjärtat


Se vad man hittar på Facehunter...

...om inte en Olsen twin med snygg svart skinnjacka och rockiga accessoarer, på fest i Paris.

Gillar make-upen som är lite sotig men inte överdriven, passar en annars lite väl sockersöt människa.
Se vad man hittar på Facehunter...
PARIS - jeremy scott 10th anniversary cockail and dinner, ritz, 10/2/06


1920-tal

1920 talets mode med de låga midjorna på nästan raka klänningar, enkla detaljer och skärningar med ofta svepande kjolar som gärna fick kontrastera till den övriga klänningen gällande form, tyg och färg.
Pärlhalsband och korta vågiga eller släta frisyrer, gärna en mörk, blank bob som tillät visa upp långa, vackra örhängen. Enkel elegans kan beskriva 20-talets mode ganska så bra, och även på det sättet jag ritade teckningarna nedan.
20-tal


Livets sköra nyckfullhet

Gick hem från capoeiran tillsammans med E & M när de plötsligt börjar prata om flaggan som hänger på halv stång och sorgset vajar i den tunna vinden. Jag förstod ingenting när de berättade om olyckan som hänt igår, undrade om jag inte hört helikoptern som kommit och gått.
En kille, 14 år gammal, som är/var syskon till en tjej jag har lektion med blev påkörd på vägen från Åre till Östersund när han skulle cykla hem i skymmningen. Han hade fått hjärt & lungräddning med kroppen orkade inte och han dog innan de hann flyga honom till sjukhuset.
Han blev 14 år gammal.
Det dör människor varje dag men det är först när det kommer en själv lite närmare som man inser hur bräckligt allting är, på vilken tunn egg vi hela tiden står på. Vi gick hem i regnet och jag kunde bara tänka på hur hans familj måste känna, och kände bara den egna klumpen i magen göra ont. Det sved i hjärtat och fast jag inte kände honom alls, kunde jag se hans ansikte framför mig så oerhört tydligt.
Livet är så skört och allting kan ryckas ifrån en på ett ögonblick, försvinna som om det aldrig egentligen funnits där. Jag önskar att han ändå hann leva litet, hann känna sig lycklig och att det gick så fort att han aldrig hann ångra någonting.
När vi var nästan hemma gick vi förbi huset där hans morföräldrar bor. Det var mörkt därinne och hunden som annars brukar springa omkring och skälla var tyst. De andra pratade med varanndra och tittade framför sig på vägen. Jag var den enda som såg mormodern som satt på trappan och lät röken från sin cigarett sakta ringla sig runt ansiktet, och ögonen som var tomma på allt. Man kunde nästan se på henne att någonting ryckts ur hennes kropp och försvunnit för att aldrig komma tillbaka. En bit av henne, en bit av hennes hjärta. För man kan inte få tillbaka en människa, ett barn, som är borta.
Han var 14 år gammal. Och han kommer aldrig att bli äldre.

Twiggy & the 60´s

Surfade runt på internet efter lite inspiration för något att rita och hittade lite roliga/fina bilder på just Twiggy. Tycker inte att hon är vacker eller hade ett sunt kroppsideal men hon är ganska söt med de stora svartsminkade ögonen och gulliga A-lingeformade klänningar. Den andra bilden var lite mörkare och råare med svart blänkande hår, höga stövlar och konstig poppig jacka i lila romber/rutor. Om min huvudvärk släpper kommer jag nog att rita lite med influenser från början av seklet såsom önskat 20-tal och efter det, ikväll.  
Twiggy & the 60´s


Vilodag med knorr

Okej, jag ska väl erkänna att jag sov till klockan tio och vaknade av att min nyss hemkomna broder talade i telefon, hade han inte gjort det hade jag nog sovit än. Dock ska jag till mitt försvar tillägga att om man är en hard working woman som jag måste man få sova länge ibland, mitt i veckan, och strunta i att äta frukost. Och det är en bad hair day idag. A very baaad hair day.
Men om ca en och en halv timma ska jag vara redo att hoppa på en gigantiskt studsmatta på jibbing/idrott lektionen och försöka att inte knäcka nacken. Vare sig håret anser att det ska se ut som en risboll eller inte. Wish me luck!
Vilodag med knorr
Ohoo, på lördag blir det nog att gå ut i Åre. Två av flickorna är/blir 18 och det ska firas med middag och sedan utgång. Rooligt! Det vill säga om jag inte bryter nacken när jag skuttar runt på studsmattan idag...

Lazy laidback ´n ugly details

Ville rita någonting som man har på sig när man är på slappehumör men ändå se lite trendig och rockig ut. Det blev en stor mysig kofta med fickor och knyt i midjan (grå), leopard leggings som försvinner ned i ett par stickade sockor och svarta lackpumps. Till det en clutch i svart lack. Ingenting jag själv skulle ha på mig men jag gillar den avslappnade känslan. Lite rockigt 80-tal med modern vinkling.
Den andra bilden var helt improviserad, utan eftertanke, och resultatet blev preppy rockigt. Tänker mig svart kofta med guldknappar och rosettdetalj, cityshorts med nätstrumpbyxor under och på fötterna var jag helt enkelt tvungen ioförsig att placera i ett par genombrutna Eley Kishimoto skor.
Accessoarer blev ett svart sammets diadem och en liten rund väska med knäppning och nitar.
Allting är "påhittat" efter mitt eget huvud förutom just Eley Kishimoto skorna. 
Lazy laidback ´n ugly details


Mission mütze

Ville bara visa hur nästa lilla projekt mössa kommer att se ut, ungefär. Den ska bli så stor och rymlig att till och med Bob Marleys dreads skulle kunna få plats i den. Stooor alltså! Jag planerar att tälta i den när vi åker till Stockholm med skolan om jag inte får bo med de jag vill...
Mission mütze


Skofrosseri

I brist på annat att göra, och med tanke på utmaning. Här följer min lilla kavalkad av skor...;
1. Timberland sandaler (För ökenvandring) 2. Nike gympaskor 3. Grova vinterskor (Caterpillar?)
4. Gummistövlar 5. Förra årets vinterskor med bolldetaljer (ska slängas) Din Sko
6. Louis Vuitton flipflops 7. Boss seglarskor 8. Down Town NY skor 9. Din sko sneakers (blommiga!)
10. Nike seglarskor 11. H&M flipflops 12. Din Sko sportballerinas (Båstad+strand+Rix FM=smuts!)
13. H&M barn ballerinas, 14. Vita sneakers 15. Din Sko vinterballerinas 16. Paul Frank flipflops
17. H&M barn ballerinas 18. Rutiga tygskor ?, 19. Din Sko "loafers" 20. Zara (Paris) barnballerinas
21. Flipflops (Dominikanska Republiken) 22. Roxy flipflops 23. Benetton flipflops
Jag som alltid klagar på att jag inte har några skor... ehum? Ska tilläggas att jag ju dessutom har fler skor i huset i skåne och att inga av mina skid-snowboard boots/pjäxor är inräknade.
skorna
Och när jag rotade runt efter alla mina skor hittade jag till min förvåning skor som mamsell haft och sparat av någon anledning. Var bara tvungen att visa de små raringarna som är äkta... gamla?!
1. Smaragdgrön klacklös stövel med lite vida skaft och spetsig/rund tå.
2. Fryebootsens förfader? Ljusbrunt läder och lite trubbig tå.
3. Svarta stövlar med ett par centimeter klack, rund tå och smalt skaft.
Jag tror knappast att jag skulle använda något av paren men de är ju en sån nostalgi att se sånt där, för mam & pap. De svarta var dock gryyymt sköna och satt som en smäck. Så i framtiden kanske?
skorna2


Old school

Påklädd, ful/snygg klänning. Ganska hög i halsen, med långa tunna ärmar och markerad midja. Prada inspirerad väska i läder och högklackade skor. Tänkte mig lite 60-tals influerat då det den tidsperioden hade så mycket fult, men ändå roliga och härliga klänningar. Skon är bara en random one som jag kom på medan jag ritade som fick bli lite utfyllnad.
Old school

Dagens låtar;
Little green bag- Vet inte vad artisten heter, dock är låten från Quentin Tarrantinos film Reservoir Dogs, & till Carlsberg reklamen
Flip side (?)- Trumpets (never be the same again)
Regina Spector- Fidelity
Christian Aguilera- Ain´t no other man (töntigt ja! Men det är sån skön 30-40 tals vibe)