Delirium

2
Aenigma, med rätt att häfta med häftpistol....

Det blir lätt som om jag låter gnällig hela tiden men jag inser att om jag är såhär trött efter två dagar av detta, så vad blir jag då av cirkus 3 veckor? Jag tippar på att jag om tre veckor kommer att vara 1. I koma ungefär, 2. vara skinny eftresom jag inte gillar maten 3. Lättad att vi har alpina VM så sällan. Och naturligtvis glad!

Idag har jag ätit 6 mini VM-kexchoklad.

Tog mig i kragen idag och hörde av mig till en kompis som jag tappat lite kontakt med. Så imorgon blir det fika hemma hos henne och mysigt pratande.



















1
Jag undrar hur mycket belägg man egentligen måste ha för att få vara värd att beställa från Net-a-porter bara för att det är synd om en? Jag känner mig redan värd denna söta skapelse från Elissa Coleman nämligen. Skulle passa finfint i sommar.
Dessutom måste jag ju ha uppseendeväckande vackra kläder under presskonferenserna så att alla snygga alpina skidåkare ser mig... haha (jag skyller mina dumma kommentarer på trötthet)
Men seriöst, Aksel Lund Svindal är riktigt söt... ;D

Annars var
denna från Matthew Williamson cool på något vis. Jag diggar de härliga, mustiga färgerna!
Dessutom var V&Rs skapelse enkel och stilren med den fina mullvadsfärgen och silkestyget, eller kanske någonting sådant här helt enkelt vore bäst med tanke på det slitsamma och oglammiga arbete jag hittills gjort? Såg någon förresten att Betty, i UglyBetty, förra veckan hade en Primptee på sig? Cute!

Från hyperaktiv till förbannad till narkopletiker till...

Tyska TV teamet ville ha 16 stycken bord. Upplastade till andra våningen av barackar. Med bara en smal, hal metalltrappa att komma upp för. 
Jag offrade mig. Jag underhöll stället genom att stå uppe på lastbilsflaket, på borden och visa några av mina talanger. (Och nej det inkluderar ingen strippning eller något sådant!)
Och under resterande dagen har mitt humör gått i en galen bergodalbana där jag ömsom var super glad, ömsom riktigt förbannad och emellenåt mest trött och tyst och lite jag-skrattar-åt-allt-och-ingenting. 
1
Hade jag bara fått tillfälle att lägga mig ned inne på Mediacentret på golvet så hade jag snoozat så gott.
Det hann jag inte så jag ska göra det nu istället. Innan Ugly Betty!
2
Det är ju lite roligt att jag, som går sista året på gymnasiet och inte hade någonting med hela tävlingen att göra, fick vara med på den där intervjun tillsammans med Issa och snacka. Jag visste ju nämligen ingenting om vad det gick ut på. Och sedan tog han typ världens konstigaste kort på oss. Jag är mini och vännen är...större. Jag hatar dessutom profilkort!
Ojojoj, det där ska jag skratta åt länge efter att detta kaos är över...







Dagens; Funktionärsklädd

4
För den som inte orkar med att läsa om skidåkning, konstiga saker som händer i och med alpina VM och hur många specialsponsrade kexchocklad jag ätit under en dag bemödar sig nog inte att fortsätta. För tre veckor framöver kommer det att bli äckligt mycket sådanna detaljer. Och modebloggandet lär bli begränsat, om nu vi inte kan räkna betygsättande över de olika 64 nationernas fartdressar?
Dock kommer det nog att komma en hel del roligt på tapeten under dessa veckor så jag säger nog ändå att ni ska keep in touch with me and my blogg. (Jag kan t.ex meddela att Canadensiska skidlandslagets killar var...mumsiga!!) ;D Mihi

Så dagens klädsel har varit ett urval av de tre sponsortröjorna jag fick i fredags. Det blev den rutiga skjortan som är alldeles för stor även i storlek xs så jag hade ett skärp i midjan. Vilket man inte får. Och som jag struntade i. Men mysig är den och härliga färger.

1
Jag tänker inte tala om hur allting gick fel idag för det är en tirad som aldrig skulle ta slut, men när man är som gnälligast och blötast om fötterna så händer det ju ibland rätt saker. Nog för att de flesta har fördommar om tyskar på ett eller annat sätt, de är ju faktiskt rosa på stranden, så har de goda hjärtan.
Efter att ha fått ett bord i pannan fick jag nämligen duplochocklad, nötter i så jag kan inte äta men ändå, och en rolig liten gubbe i plast som man ska ha till nyckelringen. Han är så ful att han är söt och nybildade team Internationella TV har alla varsin som officiell maskot. Och eventuellt vapen i brist på annat.
That made my day.

Förkovring och lite estetisk verksamhet

Ikväll blir det frosseri så här dagen innan det roliga men tunga börjar. (Läs; arbete med alpina VM)
Mamsellen var vänlig att komma hem med nyaste nummret av engelska Vogue i fredags från arlanda efter min lilla beställning och nu ska jag börja bläddra i den. Älskar förresten omslaget med Jessica Stam och den fullkomligt underbara Gucciklänningen som faktiskt liknar mina second hand fynd litet. Faktum är att andra sidan i detta glossiga och härliga magasin är en reklam för just Guccis vårkollektion som får mig att fullkomligen dräggla. Makalöst vackra klänningar i nästintill lite bayerskt, tyroler vis med retro & folkloriska mönster. Och jag är inte så på för franstrenden men de nitade väskan i oversizemodell får även den mig på fall! Vill någon skänka mig?
2
Ritade en flicka i fladdrig och mjuk klänning med mixtrande mönster och härliga överdimensionerade solglasögon. Och med en turban på det visat som jag lär bära den i vår/sommar. Tänk franska rivieran och sidenscarf virad runt huvudet, fäst med en brosch och snibbarna lösa.
1
I tur och ordning blir det bläddrande i först reklamkatalogen för Vero Moda som faktiskt, trots deras utbud av kläder som ofta innehåller lite för mycket polyester, nästan alltid har inspirerande och fina tidningar med senaste modet. Elle har fått ligga bortglömd alltför länge så den ska lusläsas och därefter Vogue som lär göra mig extremt kreativt inspirerad.Sist ska jag kika lite i den minikatalog över Ed Hardys utbud som jag fick med mig från 1420 under shoppingen i lördags. Blev nämligen mäkta förtjust i deras coola tofflor, kepsar och
snygga tees. Och det är det tydligen fler än jag som är...

Inspirera mera!

Som jag skrev i förra veckanmassakerade jag lite kataloger som ändå skulle slängas för att använda de bilder som jag tyckte om. Igår klistrade jag lite vilt (och mitt bord är nu...klibbigt!) och resultatet blev ett barnsligt kollage á la dagis som ska sättas upp på insidan av dörren så att jag i svaga fashionmoments kan låta mig inspireras av vårens härligheter.
1
Det översta är mer karamelligt, mjukt & loose med pastellfärger, milda nyanser av allting och härligt uppiggande. Den nedre är lite mer åt det uppklädda men ändå avslappnade hållet med retrodetaljer, en jämn färgskala och plagg som får mig att tänka på filmer med riktiga dandys på tenni-s & seglarklubbar.


Dagens; Äppelunge

Glömde totalt bort att skriva om min galna lördag som resulterade i att jag var tvungen att köpa en klänning eftersom det var så synd om mig. Ibland hatar jag verkligen lill-Stockholm, Åre, och alla dessa människor som med sitt dryga sätt och korkade beteende ofta befolkar byn och det överflöd av chicka, minimalistiska och trendiga restauranger som breder ut sig och som gör att man nu inte kan gå och fika på något mysigt ställe längre!!
Cafe Sport och Bubblan är borta för att göra plats till restauranger med vitkalkade väggar och surrealistisk konst på väggarna som matchar kuddarna, och jag kan inte längre sitta och sörpla i mig en varm chocklad, kika på snön genom fönstret och leka med stearinljuset på bordet.
Så jag köpte en klänning och terroriserade min broder som arbetar i en av, få?, butiker som inte har dryg och överlägsen personal.
1
Alldeles för kallt på en fökyld mig egentligen, men jag kunde inte låta bli att använda äppelklänningen helt enkelt! Nu blir det ju sponsorkläder i tre veckor framöver... :p
Svarta strumpor + svarta leggings
Underklänning i siden, Triumph
Grön skjortklänning med knyt i midjan, Vero Moda
Halskedja med stenar, gjort av mig & armband med gröna pärlor, gjort av mig också
23
Jag och min diskreta hand. Ser ut som om jag suger på tummen. Det gör jag dock inte!
Ville bara visa en bild på diademet som jag retro-pimpat själv med tyg från 60-talet och tillhörande rosett.
Och nej, jag är inte ondskefull som jag ser ut att vara på bilden och nej, jag har inte klippt av långa håret till en page. Jag bara klippte upp den långa luggen runt ansiktet litet igår så det blev mer form och volym liksom. Mihi ;D

Skidkläder

Acidcolours är ett av vårens stora trendinriktningar som mest får mig att blinka frenetiskt med ögonen. Jag diggar inte 80-talet och jag diggar inte saker som mest framkallar allergi och epillepsianfall.
 Jag kom dock på att grabbarna med status i jibbparken i Åre redan förra året/säsongen klädde sig i neongrön, gul och galna nyanser av rosa. Deras skidställ blev ju i skarp och effektfull kontrast mot snön, sedan om det var snygg eller inte kan man ju disskutera...
Årets skidkläder runt om tilltalar mig betydligt mer.

Kollade runt bland utbudet som är digert i Åre av affärer med skidkläder och skulle mycket väl kunna tänka mig att investera i både det ena och det andra. Burtons kollektion faller mig helt i smaken och särskilt deras
paisley-mönstrade skipants & jacka eller lila baggypants med bredd skärp på höften. Roligt med mönster på en del och cleant och rent på den andra. Även Rossignols samarbete med Pucci finns kvar och hade jag varit lite mer frisläppt hade jag helt klart köpt deras vadderade jacka med det klassiska mönstret som verkligen sticker ut... Och när man ändå är inne på Pucci, då kan man ju suckta lite över deras skidor för samma märke. Roxy har alltid fina grejer och deras bruna lilla jacka skulle sitta fint till vårskidåkningen då det är varmt. Känns 70-tal och lite Jackie i "That 70s show", alltså lagom retro.

Till killarna har Burton också lyckats riktigt bra och speciellt deras skid/snowboardställ i ljust mönstrat tyg med en jacka som är sydd för att likna en kavaj med dubbelknäppning är riktigt, riktigt cool. Den skulle jag gärna se på en snygging i backen i vinter! Eller varför inte en "pinstriped" skidbyxa designad av Shaun White? Mönster är bra av många anledningar och särskilt bra om man kitar ner sig. Då syns det inte så bra! :) En tokigt rutig skapelse funkar då alltid. En svart jacka funkar alltid men kan bli lite tråkig i längden. Då skulle denna från traktens egen stolthet till märke, Extreme, passa utmärkt. Och då får man ju in lite av de där acidcolours. 

Dagens; Starlike

Eftersom det bara var 3 minus när vi åkte upp till Åre så trodde jag att det kunde funka med klänning. Sedan blev det snöstorm...
Så mina knän har skallrat idag så att jag har blåmärken på insidan av knäskålarna och mina förkylning blev knappast bättre. Men jag är glad ändå! Och imorgon ska jag svänga inom Vero Moda som nu finns i Åre och köpa en klänning efter att jag arbetat på mitt underbara jobb. Jag citerar
Ida; "Aj lööv maj wörk!"
svarta strumpisar x 2, Åhléns
Vita stickade strumpor, present
lila v-ringad tröja, H&M
Grå babydollklänning med stjärnor i silver, H&M
Halsband i silver med lila "boll", Pilgrim & armband i hammrat silver, köpt i Tunisien

2
I början på min blogg"karriär" hade jag outfitbilder (Hotspot might stab me but I don´t care)
där ansiktet syntes men sedan fick jag ett plötsligt ryck och tog bort sådanna. Nu kan jag ibland lägga upp bilder med lite ovanför en bestialiskt avhuggen hals. För annars blir det så extremt anonymt och incognito. Den leende galningen med svepande lugg är en Aenigma hög på kexchocklad och nej, A har inte ett äpple i näsan. Hon filosoferar och äter samtidigt. 

1

Nu ringer mina päron och säger att deras plan är i Helsingfors. Och de själva är på Arlanda. Och planet borde vara på Arlanda, och inte i Helsingfors. Och planet borde egentligen istället för att vara i Helsingfors vara på arlanda på väg med mami pch papi till Frösö flygplats. Men nu är det ju inte så. För planet är ju i Helsingfors. Och alltså är det fritt fram för mig att ensam hemma välja TV kanal och dricka mängder med cocoa cola. Stackars mami och papi som är på arlanda... och inte i Helsingfors?

Sponsorkläder & goodiebag

Och vi drogo till Åre med alla våra tavlor som riktiga esteter. Det fattades bare en liten basker på huvudet, målarstänk i ansiktet och en egenrullad cigarett för att vi skulle kunna tagits för impressionister. Eller så har jag en felaktig och vriden bild av konstnärer helt enkelt...?!
C och jag skulle ta kort på oss själva i en soffa på Holiday Club, bara det att det var full inzoomning.
Men jag gillar det ändå och tycker att vi kompleterar varandra bra som det är. Mitt öga, en näsa, en mun och bådas hår, mitt ljust Cs mörkt. (Nu ser man vilka mörkgröna ögon jag har!)
1 
Och eftersom vi andå var i krokarna så kunde jag & A lika gärna hämta ut våra sponsorkläder inför alpina VM och vårt jobb med det som börjar på tisdag. Vi har insett nu efter att ha varit på VM högkvarteret att attans... detta är ganska stort och vårt rum ligger mitt i smeten.
 BBC till höger och österrikisk TV till vänster.
En härlig sponsorpåse blev det med fina små goodiebags presenter. Bland annat en, allting från huvudsponsorn Halti, skidjacka, mössa, skjorta, tee & stickad tröja.
Det ska bli jäkligt kul!
Jobb med alpina tävlingar betyder.
1. Hårt arbete med människor som förväntar sig att man talar minst tre språk, gärna 9...
2. Att man äter ohälsosamma mängder kexchocklad som det finns obegränsat av...
3. Att man inser för sent att man skällt ut en av världens bästa alpina skidåkare för att de inte har sitt ackrediteringskort med sig, och att man nu bett denne skitförbannade människa att gå och hämta det bara för att man inte kände igen personen när de inte hade hjälm på sig...

Haltipåse i döda-amerikanska-kossan-stolen på hotel Holiday Club, och innehållet.

5
Jag är kanske inte världens mest strikta bloggare.
Ibland önskar jag att jag var mer
seriös och ordentlig som vissa modebloggerskor runt omkring i vårt land. Men så tänker jag så här, alla kan ju inte vara likadana. Det är inte roligt med en vit fårflock. Jag får helt enkelt vara det svarta fåret som gör knasiga inlägg och inte alltid är till 100 % inriktad på Marc Jacobs vårkollektion. Så istället för att sitta ned i lobbyn och surfa runt efter de nyaste bilderna på Lindsey Lohans frisyr så galopperade jag iväg och svingade runt mitt ackrediteringskort med tillhörande ölöppnare i metall och råkade klubba till en hotellgäst...

Vem är jag?

Nu har jag funderat lite igen. (Bli inte förvånade!)
När man bloggar kommer man vissa människor nära och det blir riktiga vänskapsförhållanden. Man känner ju faktiskt många av de man skriver till efter ett tag och vet ganska mycket om dem. Fast man vet ju liksom bara de sidor som den andre väljer att visa. Ganska bra egentligen, får du kan man ge någon en bild som ändå är ganska rättvis, där man får visa den man är/vill vara och får bli dömd utefter det.
Jag tycker det är skönt att välja hur anonym jag vill vara, och jag är en bloggare incognito ganska mycket, men ibland kan man ju avslöja mer eller mindre delar av sig själv.
Därav följande lilla lista som jag hittat lite överallt, senast hos
Bohemica raringen.
Den kommer att säga en hel del, som faktiskt kan vara roligt/intressant, att veta om mich.
Hårfärg: Blond, guldblond
Ögonfärg: Mörkt gröna
Längd: 162 (okej, 160 då...)
Studerar: Estet Bild & Design
Favoritklädesplagg: Just nu, klänning
Har alltid med mig i väskan: Nötallergimedicin, lipsyl och pengar
Dricker jag läsk dricker jag: Coca cola (hey im addicted!)
Tatueringar, piercings: Inga
På datorns skrivbord har jag en bild av: Aguil du midi, Chamonix eller kebnekajse
Imorgon kommer jag: Vara i Åre hela dagen, hänga vår konstutställning inför alpina VM och hämta mina sponsorkläder från Halti.
I sommar kommer jag klä mig i: Klänning, shorts & tunika
Jag är född: 1988
Om jag fick byta klädstil med någon tv-roll skulle det vara: En salig blandning av alla möjliga.
Min all time favourit parfym är: Gio di Armani
Nu ska jag: Äta mandarin, kika på lite Tv & planera morgondagen
Kändis jag på något mystiskt sätt alltid läser om: Oj gosh... jag vet inte?
Senaste blogg jag upptäckt: Jag upptäcker nya hela tiden.
Höger eller vänsterhänt: Höger, fast egentligen dubbelhänt!

Humör just nu: Lite trött, dåsig och förkyld

Favoritgodis: Lakrits
Nåt jag absolut inte äter: Ehh, den listan kan göras lååång!! Bl.a Lök, smör, lever, de flesta sorters fisk, mjölk, fil, spenat, soltorkad tomat... and so on...
Kläder just nu: Sidenpyjamas från Singapore, TopShoptofflor och ullfilt.

Musik just nu: Vogue med Madonna, på radion
Va sa du senast: "Du misstolkar ju allting jag säger så att du kan bli sur och jag måste försvara mig själv!"
Sommarplaner: Båstad & resterande världen. Lite jobb, mycket strand.
Fisk eller badkruka: Fisk!
Hur många kuddar: Tre. Minst:)
Tror du på mirakel: Nej, men ödet till viss del. jag tror på mig själv.
Bio eller promenad: Promenad
Favoritväder: Soool! Im addicted to that too.
Det här är jag bra på: Att vara ärlig.
Tre saker att ta med på en öde ö: Bra sällskap, en vass kniv och slittåliga små skor. Resten ordnar sig.
Morgon eller nattmänniska: Natt!!

Spara eller slösa: Både och. Men jag är en slösande spara som aldrig blir pank.

Vad är viktigast för dig: Att man får må bra. Och det inkluderar alla som står mig nära.

Hur är din drömkille: Intressant, nyfiken, fint hjärta och utseende som är tilltalande. (shallow I know!)
Finns det liv på andra planeter: Liv, ja. Rymdisar, nej.
Hur många barn vill du ha: Ett... (jag är rädd för barn...) En Olga.
Är du kittlig: Oh jaa
Snarkar du: Inte vad jag vet eller fått höra. Däremot pratar jag.
Stjärntecken: Tvilling.
Rädd för insekter: Spindlar och små äckliga saker. Uää
Äckligaste djuret: Spindlar och saker med för många ben för sitt eget bästa.
Chips, morötter eller godis: Godis och morötter.
Pizza eller hamburgare: Inget dera egentligen. Men pizza då.
Skriver du dagbok: Bloggar
Stökigt eller välstädat: Det varierar kraftigt
Gungar du på stolen: Ja.
Skulle du kunna hoppa Bungyjump: Jaaaa!

Vilken hand håller du gaffeln i: Höger
Hur många syskon har du: Två äldre bröder.

Nu vet ni det, ni som undrade.

Förresten, är det bara jag som ofta känner att man inte riiiktigt, riktigt räcker till?
Jag får nämligen ofta känslan av att vad jag än skulle göra, så spelar det egentligen ingen roll, för det finns alltid någonting som skulle kunna vara lite bättre. Jag kommer alltid vara den lilla/minsta flickan med det långa håret som folk tror att man kan klappa på huvudet för att jag ser from ut och som får handla skor på barnavdelningen för att fötterna är så små. Hur mycket jag än försöker så kommer jag inte att få kindben som Kate Moss, Giselles svallande hår, Regina Spektors röst, långa och slanka modellben och Angelina läppar. Jag är helt enkelt den där lilla blonda pjodden som faktiskt kan sätta skräck i de flesta om jag vill med mitt humör, lillasystern som är den kreativa av oss tre syskon och den som många säger åt, "Är modebranschen verkligen rätt grej för dig? Du som är så liten och liksom... ja liten och svensk från landet lagom" Ursäkta? Inte konstigt att jag känner att jag aldrig räcker till. Dagens ideal formar mig till att ständigt försöka vara någonting jag inte är, men uppmuntrar mig inte att försöka nå de mål jag egentligen vill nå och vara den som jag  verkligen är. Jag kanske inte har långa slanka modellben, men jag är betydligt bättre än en modell på kurragömma med tanke på min litenhet och i en bransch som modebranschen kan jag nog ha nytta av både mina vassa armbågar och tänder, för mindrevärdeskomplex lider jag inte av och svensk minimalism är alltid rätt.

1

Man kan ju alltid bita folk i knävecken för att fånga deras uppmärksamhet...


Följande grej har ingenting med någonting av det ovanstående att göra. Jag bara måste nämna det eftersom det är en av de mer absurda konversationer jag haft med min mor i telefon.

Aenigma; (På väg hem från middag i Åre, ringer mamsell från mobilen) Bla bla bla, just det det hända lite äventyr när vi skulle upp till Åre innan ikväll.
Mamsell; Jaha. Men ni hade alltså trevligt på middagen?
A; Jaa, men det hände ju äventyrliga och hemska grejer innan vi kom upp till restaurangen.
Mamsell; Ja, men ni är ju på väg hem så det var nog inte så farligt. jag gör te så att det är klart är du är hemma igen.
A; Jo men R körde av vägen och for i diket med A i bilen också.
M; Har du betalat R för studentmössan?
A; Jag sa, R kraschade typ med bilen i diket och vi var tvungna att komma och putta upp dem.
M; Jaja, men har du betalt R för studentmössan än?
A; Men mamma, hör du inte vad jag säger? De var med om en olycka och körde av vääägen!
A; Mmm.. men jag undrar fortfarande om du betalt för mössan än?
A; (Suckar) Nej mamma, han dog i bilolyckan så jag behövde inte betala mössan. Bra va?
M; Men vad säger du? Fy vad hemsk du är. Sånt skojar man ju inte om ens A! Är du berusad?
A; Mamma, dum fråga kräver dumt svar heter det...

Jag ska dock poängtera att min mor inte är en känslolös varelse alls. Hon förstod bara av vårt samtal innan att det inte hade varit så farligt. Dock undrade de andra i bilen vad i hela friden jag sysslade med under mitt samtal...;D


Den klassiska pärlan

I Coco Chanels, pärlans gudfader, biografi kan man läsa hur hon reflexterar över det mode hon skapade och däribland också hennes smycken. Hon sålde kläder till de vackra, förmögna damerna men tyckte ändå att när det kom till smycken/accessoarer/bijoutirer så kunde det lika gärna vara äkta som oäkta. Så med den rikaste gräddan som sina kunder, som mycket väl hade kunnat betala för den äkta varan, så designade hon sina långa oäkta pärlhalsband som blev världsberömda och ett av hennes starkaste signum.
3
Mademoiselle Chanel bar alltså långa rader med oäkta pärlor men jag har ändå alltid känt att om det ska vara pärlhalsband så ska det vara äkta. Ganska ytligt av mig, ja, men när trenden med pärlor blev en gigantisk hype höll jag fast vid mina äkta, kanske lite snobbigare vita pärlor.
Nu kan jag hålla med om att det inte spelar någon roll, för sedan jag tappade bort ett pärlhalsband som var arvegods insåg jag att oäkta kan se precis lika fina ut. Och kan Coco, en av världens största modeskapare, så kan väl jag.

Igår trallade jag och mamsell iväg på bion och kollade in Djävulen bär Prada (varför se den när aaaaalla ser den?) och jag tyckte att boken var bättre men den hade några riktiga moments!
Jag menar, hur kan man inte annat än älska Nigel? Jag vill ha en egen Nigel! (Som ger mig Jimmy Choo skor) och efter hans kommentar "You are in a desperate need of Chanel" så kunde jag inte annat än börja suckta åt alla underbara smycken hon bar.
Så nu står ett underbart Lagerfeldt designat eller vintage halsband från Chanel högt upp på min önskelista. Helst skulle jag nog vilja ha det Anne Hathaway har på sig tillsammans med den svarta klänningen som jag inte hittar någon bild på, men något av de andra duger också...;)
12
Gillar den första looken, trots att det inte alls är mig egentligen, med den liten pojkaktiga utseendet med kepsen och det härliga halsbandet som är ganska plottrigt.
Andra bilden är underbar hela den. Älskar kläderna med volym upptill och avsmalnat nedtill med tights och de höga stövlarna. Och så klart halsbandet igen som bryter av mot allt det mörka.

1
Om jag älskar Nigel så är detta halsband snäppet mer känsloframkallande!
Bara namnet "Coco is dead" är ju klockrent och jag vill ha!
Inga pärlor men en härlig ironiserad bild av modevärldens kanske största jätte och deras dubbla C:n.




Dagens; Påpälsad

Jag skulle inte banga att åka skidor antagligen om jag så hade lungödem idag ,med tanke på förhållandena men sedan får jag ju också lida för det nu. Det känns som om mina lungor hoppar upp i hjärtat varenda gång jag hostar. Lite obehagligt.
Dock förstod jag efter skidåkningen i tisdags att en skidklädesbild var hett efterlängtad och självklart ger jag efter och visar en av mina mer glamourösa sidor. Dagen till ära blev det tjocka dunjackan med tanke på kylan, så nu har ni bara cirkus... 5-6 andra skidoutfits att se.

Aenigma mini-michelingubbe:
Skiipants i svart, 8848
Ljusblå fleece, Peak
Dunjacka i blått med vita och gula detaljer, gift
Halsmuff i blått med hibiscusar, Bula
Hjälm och rastafärgade googles, Quiksilver




Och här är den ritade bilden från i tisdags på hur jag ser ut ibland i backen. Ganska likt faktiskt! :D
1
En glad påpälsad unge som gjorde Åres skidsystem osäkert som vanligt under dagen!

Dagens; Rosa maräng

Jag hatar att inse redan på morgonen att det mesta under dagen kommer att gå mer eller mindre snett. Så var det imorse. För stående i kimono med tanborsten i ena handen ringde E och undrade var jag var. Då insåg jag mitt fatala misstag. För jag hade ingen svenska B, däremot hade jag min sista svenska C lektion som skulle innebära att jag skulle hålla mitt 10 minuters övertygande tal.
Jag har aldrig klätt på mig, kastat på mascara eller sprungit så fort till skolan och särskilt inte med tanke på att jag till trots har förkylning, ajaj hals och hosta som får mina lungor att hoppa upp i hjärtat.

Hur jag sedan lyckades vända denna extremt stressade dag till något bra vet jag inte. Dock gick talet hur bra som helst och jag behövde inte kolla på lapparna. Jag gjorde naturkunskaps prov utan att dö eller svimma och betedde mig ganska vuxet för att vara jag resterande dagen då det var projektarbete som gällde. Vuxen-skills på mig! :)
Kallt men mysigt var det med;
Vita, ribbade strumpisar x 2, Åhléns
Cremefärgade stickadestrumpor, present
Underklänning i siden, Triumph
Nya rosa puffklänningen, Pronto Moda
Kedja med stor rosa pärla, gjort av mig + armband i silver, köpt i Tunisien + cashmerehalsduk

Dessutom knasigaste posen ever...

1


Tog en bild ut genom fönstret hemma från skolan igen. 22 minus grader och en alldeles rosa och gyllene himmel var för fint för att inte föreviga. Jag ville inte förfrysa mig ännu mer så det fick dock bli lite kort från fönstret ut mot baksidan. Pretty!
3


Dagens; Mini Michelingubbe

Det var lättsamt att jobba idag och jag knatade omkring, runt runt, på apoteket i Åre och kikade på den fina snön som föll och täckte skutan i ett täcke av fluffiga moln. Fint!
Det är grymt mycket snö nu, kall och fin, som är som gjord för en skidåkningsdag såhär mitt i veckan.
Kände mig som en extrem minoritetsgrupp då jag som enda tjej, förutom läraren, var med idag men det gör mig inte så mycket. Vi drog ut på kalfjället och sedan in i skogen där pudret låg tätt och i massor.
Ont i benmusklerna lär jag ha imorgon, men det är det värt! :D

Min klädsel idag var efter vädret och skidåkning så jag bemödade mig inte med att ta en bild. Om någon nu inte är himla sugen på att se mina faktiskt ganska snygga långkalsonger från Kraft och Peak fleece?
Iklädd varma och loose skidbyxor, varm och tjock dunjacka som får mig att bli en fetknopp, hjälm, googles, halsmuff och sköna tummisar så speedade jag omkring lika glad som bilden visar idag i skidsystemet.
1
Har ju glömt bort mina små påståenden. Och det är ju roligt att se vad folk gissat... haha,
jag är ju faktiskt både elakare och lite mer störd än vad folk tror. Eller jag var kanske?


1. På Disneyland i Paris skällde jag ut en kvinna, hon stod ivägen för oss bara för att jäklas, på engelska när jag visste att hon inte förstod för att hon inte skulle kunna argumentera tillbaka och behöva skämmas lite för att hon inte kunde engelska, utan bara franska. Sant. För de som känner mig vet att jag har ett jäkla humör och att jag har ganska lätt för att bli riiiktigt arg. Nu brukar jag ju inte skälla ut främmande människor men där gick gränsen.

2.
När jag i mina tidiga ungdomsår såg på världscultävlingar i Åre råkade en av Kungens, Carl Gustavs, livvakter sparka mig i huvudet när han skulle kliva över ett staket för att kunna följa efter kungen och skydda honom. Falsk. Jag har inte varit med om detta. Det har däremot min bror... Och vakten fick så dåligt samvete då min söta bror stod och gned handen mot huvudet att han gav honom en hundralapp som ursäkt. Hallå? Jag kan också bli sparkad i huvudet för 100 kr! ;)

3.
Jag har aldrig haft G i ett enda ämne i skolan, utan bara högre betyg. Sant. Många gissade på att detta var falsk. Verkar jag så oseriös? Nej faktum är att skolan har jag alltid tagit på allra största allvar, för stort faktiskt, och länge fick jag ångest om jag inte fick MVG i allt. Nu kan jag vara ganska nöjd även med VG.

4.
För ett par år sedan stod jag mitt ute på en glaciär i franska alperna i Chamonix och skrek därför att jag tappat en bounty ned i en glaciärspricka, som jag förövrigt stod mitt över på en snöbrygga, och tjurade under tiden ofpist-guiden förklarade att det inte var ett särskilt bra ställe att stå på. Sant. Detta gissade i princip alla att det var falskt. Men då känner ni inte mig. Det är vissa saker som är viktiga här i livet för mig. En är skidåkning och en annan är Bounty. Och om jag då mister den ena medan jag utövar den andra så krackelerar hela min värld. Om någon hittar en Bounty i en glaciärspricka eller bäck i franska alperna, då kan det vara min alltså...

5.
Jag jagade en ödla för att kunna titta närmare på den när vi var i Västindien och skrämde den så mycket att den tappade svansen samtidigt som jag sprang rakt in i ett metallrör och och fick en gigantisk bula i pannan. Sant. Gosh det låter mycket elakare än vad det är. Faktum är att en ödla kan "släppa" sin svans om den känner sig hotad för att förvirra en eventuell hungrig fiende. Jag såg väl både hungrig och fientlig ut närjag sprang efter den så plötsligt låg en hoppande svans framför mig och jag hade en enorm bula i pannan. Jag får ästan sklla mig själv.

6.
När jag var liten ritade jag tre stycken, stora, sniglar på en vägg hemma och när jag blev beskylld för det sade jag att det var min ena bror som gjort det. Då min mamma sa att han inte varit hemma på hela dagen sa jag att det var min andra bror... själv stod jag vid sniglarna med en krita i handen... Falskt. Detta gjorde jag faktiskt inte. (Bara något snarlikt, som inte var sniglar...) men jag var med under händelseförloppet och det var så barnsligt klockrent!

7.
Jag har en sjukdom som man nästan inte vet någonting om och som gör att jag på grund av fel i vissa nerver gjorde att jag hade kronisk huvudvärk i 5 år utan att det någonsin slutade smärta, vad jag än gjorde. På grund av det fick jag bo på Astrid Lindgrens barnsjukhus i 3 veckor och behandlas av läkare där.
Sant. Sorgligt, men sant. Det är mycket bättre nu än vad det för för ett år sedan och jag är så otroligt glad att jag fick komma till Stockholm och bo på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Flera år av mitt liv är egentligen borta på grund av att jag mådde så dåligt att jag aldrig lämnade sängen. Jag försöker att ta igen det nu.

Bling that thing, baby!

catwalken just nu kan man se blingbling i största och mest hallickartade modell. Det ska inte gnistra vackert från diamanter, det ska glimma som en discokula eller allra helst som en opal fastsatt chickt på huvudet. Big is beutiful. Especially big bling.
Bland annat hos Marc Jacobs finns makalöst fina hårklämmor i regnbågens alla färger, V&R har överdimensionerade halsband i sobert genomskinligt och läckra strumpbyxor med fastsydda jätteprismor. Till och med Mr. Laboutin med sina hypeskor har gett de annars så stilrena pumpsen en gnistrande makeover som heter duga.

Eftersom jag redan förra året, hallå jag var trendig först!, använde mig av gigantiska glas och plastprismor av alla former, storlekar och färger till makabra små projekt så plockade jag fram de igen för en till omgång med limpistolen, snörena och hårklämmor.
För er som har lust att blinga lite deluxe själva säger jag som sjukbra.blogg sa, gå in på Panduro.se och kika efter deras olika blingbling-things för lite inspiration och beställning så kan man snart göra sitt eget budget MJ smycke. Som lätt blir snyggare! :D

Här är några exempel på mina smycken och accessoarer som jag svängde till i helgen och förra året. Det är otroligt lätt eftersom man i princip bara behöver prismor, superlim och någonting att fästa det vid.
Jag tog exempelvis ett gammal tråkigt hårspänne, klistrade fast en stor lila sten (den i mitten), väntade lite och hällde sedan på lila glitter i ändarna där det inte var någon sten för lite extra glittrande feeling.
1
Sedan innan hade jag ett enkelt armband med en stor fyrkantig sten fastsatt vid ett gummiband med lite pärlor. En alldeles lagom grej att ha på handleden till en enklare klädsel.
Sedan gjorde jag en ring med en guldgul sten, och ännu ett hårspänne med genomskinliga och blå sten.
2
Dålig bild, men detta är hur de funkar i mitt, oborstade, hår!

Vååååår!!!

Ge mig varma vindar, sol som värmer ansiktet, bruna ben, ett mjukt linne och känsla av att ingenting någonsin tar slut! Jag behöver vår, nuuuuu....
5


Kreativa Kajsa

Jag fick ett stadigt och blixtsnabbt ryck i förrgår när jag hade fått en del kataloger som jag ändå skulle slänga så med en sax i ena handen, plåster på lite fingrar och halvdåligt ljus liggandes i sängen så började jag att massakera både Ellos- och Josefssonskatalogen. Det slutade med fler plåster på fingrarna eftersom jag inte har något tålamod, ehum, men det blev i alla fall början till ett ganska härligt vårkollage. Många bloggerskor har innan skrivit om hur de har kollage uppsatta för inspiration på väggen och jag har inte riktigt fattat grejen. Nu är det dock så himla fina färger på kläderna för våren/sommaren att jag också kan tänka mig att sätta upp ett lite modekonstverk!
1
Detta har jag alltså klippt ut hittils och är början på kollaget som jag tänkte ska få växa med våren och fler härliga bilder som vill komma till och inspirera mig. Som man ser är det mycket mjuka färger, skira, luftiga material och fina detaljer såsom rosetter, siden/spets, finurliga halsband och retrokänsla.

2
Med mina flygande och farande föräldrar så kan man ganska ofta beställa hem små, och stora, presenter från lite olika länder. När de åkte till Singapore så bad jag dem köpa tyg till en balklänning om jag ville få den uppsydd och så fick de prover på olika färger jag kunde tänka mig. Detta fina tyg i råsiden, det var svårt att fota i dovt ljus och med tyget i plastpåse märkte jag, fick jag hem och jag har ritat en illustration för hur jag vill att den ska se ut. Så ikväll ska vi knalla iväg i kylan oss snön för att prata med en sömmerska om klänningen och så ska jag låta sy in en annan, alternativ, balklänning i 50-tals modell.

Det ser ut som om glasburken är helt skev men det är min lilla chiffonjé som är bullig helt enkelt. Inga glasburkar som är lite på örat alltså... :)

Dagens; Chilly & halssmärtor

Vid frukosten konstaterade jag att det var 25 - grader och jag insåg då att det inte var tal om att ha klänning på sig när jag dessutom hade monstruösa smärtor i halsen. Istället blev det varmt och mysigt med nya jeansen som definitivt lyste upp tillvaron på ett...blått sätt.
Dålig bild dessutom med konstiga veck och dåligt ljus.
Kleinblå jeans, nya från Vero Moda
Ribbat marinblått linne & svart linne, H&M
Isländsk kofta med silverknappar, mamsells
Marinblått skärp i midjan
Armband med kleinblå emaljplattor
Silverring med blå ädelsten

1
Armbandet utanpå koftärmen. Handgjort i silver med kleinblå emaljplattor.



F#CK

FUCK!!!
Jag hade skrivit hela min Åreguide och lagt till bilder, så försvinner allting när jag ska lägga upp den. Jävla skiiiit! Nu skiter jag i det här ett tag och går och pluggar Naturkunskap...

Volume, darling, volume & pretty trendy

Topen/klänningen från Ellos gör mig yr av lycka. Den är helt enkelt så perfekt. Den är så mig.
Och när Kajsa verkligen tycker om ett plagg, då är det kärlek.
Trots att jag är väldigt glad över mina andra nyförvärv är denna en sådan hit att allting kommer i skymundan. Så med min hesa förkylningsröst kommer klänningen väl till pass samtidigt som jag sjunger "Fairytale gone bad" over and over again...
För 149 :- köpte jag bästa plagget hittils år 2007 och i 100 % bomull finns det ingen andelning att inte jubla av lycka. Ett riktigt kap och ett hett tips för er som vill ha en härlig klänning med volumiösa ärmar och härlig A-form. Jag har en underklänning från Triumph under för att den ska hänga fint också.
3
Både bra och dåligt var det att shoppa i Östersund igår. Har varit sugen riktigt länge på ett par likadana jeans som mina underbara svarta stupisar, fast röda. Så var de slut i min storlek.
Kändes inte roligt men jag gav inte upp jeans-hoppet och gick in på Vero Moda för att kolla efter en tee.
Och om jag varit sugen på röda jeans länge så har ett par kobolt/Kleinblå varit på want-listan kortare men antagligen ännu hetare efterlängtade. Och där låg de! För 50 :- , seriöst, så var de inte bara de kleinblå jeansen of my dreams utan också extremt billiga. Annorlunda och helt rätt för mig som diggar trenden med kleinblått men som inte vill ha en klänning eller top i färgen som får mig att bli blek och likt finska flaggan. Inte nog med jeansen, jag fann även en härlig tee i mjukaste materialet för samma svindlande summa av 50 :- i plommonlila som är en av mina absoluta favoritfärger. Bra tillskott i garderoben som jag ser nu, att man ska ha ett tunt linne under. :) Fin BH i svart, ja.
1
Ohh, det var tricky att ta kort på den vita klänningen från Ellos. Men jag lovar, hatar uttrycket, men den är betydligt finare i verkligheten. Utan underklänning blev den minst sagt avslöjande men med så är jag nöjd. Behåller den trots att den inte är perfekt, för hey, 149 :- är inte mycket och även om den kanske inte blir studentklänningen så blir den perfekt till stranden i sommar i Båstad.


Nu ska jag skicka iväg ett mail med bilder till Australien, lyssna bara en gång till på "Fairytale gone bad",
städa lite på rummet, tömma diskmaskinen så att föräldrarna blir glada när de kommer hem från skidåkning i Åre och fila på min ultimata shoppingguide till just Åre, som jag lägger upp senare i eftermiddag på bloggen! :D Den kommer att vara brutalt ärlig, men
hey, om någon av mina läsare åker till Åre ska de få också den ultimata shoppingmöjligheten!


Im not more than a minute away from walking

"Theres no more rabbits in my hat to make things right"
Mayflower har så rätt, bästa låten just nu. Men den på repeat så kan jag inte annat än vara som mest kreativ, Och det säger inte så lite om mig.
"We cant cry the pain away, we cant find a need to stay "...
Tänk att ord kan vara så vackra?!
Under gårdagens korta shoppingrunda var jag tvungen att finna ett snabbt substitut till den ljusa fina ögonskugga som tog slut på morgonen och som är det enda, utöver mascara och lite foundation som jag använder. Det är svårt att trolla bort skuggor runt ögonen och mörka ringar, men med en ljus fin skugga kan man lätta upp intrycket snabbt och göra skärpan finare runt ögonvrårna. Insåg just att jag köpte en ögonskugga under lovet som jag tror att jag råkade slänga med påsen...
Men men, som den sminkointresserade flicka jag är vet jag ingenting om märkena och är ganska förvirrad stående vid allt smink. H&Ms smink är för mig nytt men när jag hittade denna lilla palett med precis alla de färger jag vill ha, så såg jag inget skäl att inte prova. Vi får se om färgerna håller sig, jag älskar i alla fall den söta förpackningen med 10 skuggor från chockladbrunt till, ljust guld, rosa och härligt Geisha likt.
Den heter till och med "Chinese pink flower". Och med ett sådant namn kan det inte vara annat än perfekt för en Aenigma som mig.

3
Suddig och oskarp bild men resultatet efter lite lek och prov med skuggorna blev härligt i ett mjukt spektrum av guld till mörkt rosa med hjälp av lite hederligt lipsyl. I like.
Dock blev bilden allt annat än vad resultatet blev på riktigt. Haha

6

Och tillsammans med Toblerone x 3, en gigantiskt påse djungelvrål och turkisk peppar så är min dag fantastisk. Ser jag ut genom fönstret så möter mig synen av det mest makalösa täcke av finaste snö. Och det slutar aldrig att falla, trots de kyliga 17 minusgrader det är ute. Winter wonderland är ett svagt ord just nu med tanke på den vita värld som väntar ute.

Fabulösa fredag

Senaste dagarna har jag mått så bra. För de som känner mig vet precis vad jag menar och förstår att när jag säger att jag mår bra, då mår jag verkligen bra! För hur jovialisk jag än tycks vara så finns det så mycket som gör livet svårt. Men nu mår jag så bra!
Gårdagen avslutades med
kritik och sanningens ord, typiskt mig, och jag menar vartenda ord som jag skrev, dock vill jag påpeka att det finns så många underbara bloggerskor där ute som verkligen förgyller bloggvärlden och som jag är så glad att de finns. Ni är fantastiska tjejer!

Med facit i hand efter dagens öden och äventyr känner jag mig väldigt tillfreds och nöjd med tillvaron. För en gång skull är även min själ lugn, låter klyschigt men precis så är det, och jag kan inte låta bli att stryka med handen över fina, nya klänningen hela tiden.:)
Lugn skoldag som följdes av besök hos läkaren inne i Östersund, igen, och jag kunde återigen gå lugnad därifrån. Inne i stan hittade jag till min lycka ett par kobol/kleinblå jeans som jag letat efter länge och som nu ligger på min säng och är härlig klara i färgen. En underbart mjuk, plommonfärgad tee fick följa med också. Små saker handlades, röda jeans spanades in, kramar till A utdelades och tillslut hämtades paketet med klänningarna från Ellos ut på lokala ICA.
Behöver jag ens nämna att världens bästa papi kom hem med mer tax free godis än vad som borde vara möjligt att köpas, och gav mig?

1

Det är lääänge sedan en riktig Aenigma porträttbild lades upp på bloggen så här kommer en extra lycklig och tillfreds Aenigma. Jag har bestämt mig för att sluta bekymmra mig över viktnedgången, glädjas ofantligt åt mitt underbara jobb, se fram emot spännande arbetet med alpina VM och använda nya älsklingsklänningen i helgen. Bilder på nya inköpen kommer imorgon!

Och tack sötaste Camilla, Stilic, för inbjudan till bloggträff. Det gjorde verkligen min dag igår
och jag kunde inte ha fått ett bättre skäl att åka till Stockholm i Mars. Det ska bli underbart kul!
Jag hoppas få träffa många härliga bloggerskor att utbyta skitsnack med. Haha :D

Carve your heart out yourself

Fördel vs. nackdel med att vara för förkyld är många insåg jag under dagen. Ingen skidåkning, trots det halvmeter tjocka pudertäcke med snö som fallit eftersom mina lungor liksom låter som gamla vinylskivor när jag hostar. Men, jag har målat en jäkla massa norrsken, skuggor på snö och fina fjällinjer så att jag nu är klar inför konstutställningen under alpina VM i Åre.
Fast jag hade nog kunnat offra mina lungor för att få åka skidor idag ändå...
1
Påpälsad var ledordet för dagens klädsel och jag pulsade iväg och trillade, ja trillade, över en 1 m hög snövall för att överhuvudtaget ta mig ut imorse. Lovely, just lovely.
Svarta stupisar, Åhléns (Imorgon ska jag till metropolernas högborg, Östersund, och köpa ett par stupisar till är det tänkt)
Svart linne, H&M
Stickad tröja med stor krage, present
Dubbelknäppt skärp i midjan, 2hand
Halsband med turkoser, Tunisien + Mavala Mexico nagellack
Marc ó Polo läder och tygväska + Burberrypåse + brosch i form av söt fluga



Utan alla onödiga grejer som jag mest släpar runt på och bara fyller funktionen att bära alla mina grejer som jag ändå inte behöver.

Min lilla favoritbrosch just nu i form av en fluga i silver, gröna ädelstenar som ögon och en annan sorts sten som kropp. Arvegods från mormor som passade så bra en lite sjukdag då man kan behöva muntras upp av att titta ned på värmande kragen och se ett gulligt djur med blingbling-ögon.
4

Jag har kommit på en sak. Att vara bloggare och befinna sig utanför Stockholm eller en annan större stad gör att man automatiskt blir lite ställd utanför en viss gemenskap. Som om man, "på grund av sitt avstånd till alla", inte riktigt ändå skulle kunna hänga med på saker och ställa upp vid tillfällen.
Det bildas enheter av bloggande grupper, mestadels modebloggar, där en slags elit uppförs av en grupp som tilldelar sig själva kronan och så är det att vinna deras gunst eller bara vara ännu en i havet av alla andra flickor som vill blogga. För egentligen, många av de bloggar som idag anses väldigt bra och intressanta, vad säger de egentligen? De har inget speciellt, de har bara varit på rätt plats vid rätt tillfälle.
Jag har flertalet gånger fått känslan av genom kommentarer och annat, att det inte är riktigt lika "fint" att komma från t.ex Jämtland som jag gör, eller mindre orter. Ska du vara något inom bloggvärlden ska du bo ett stenkast från TopShop, visualisera fram em bild av en alltid utökande garderob och vara tillräckligt mainstream men ändå gunga lite extra med Gucci/LV/Fendi/Mulberry osv. väskan på armen.
Det gör mig både trött och irriterad för jag vägrar att hyckla, fjäska och beskriva alla klicheér som redan skrivits bara för att passa in. Jag har bloggen för min skull, och är jätte glad för alla kommentarer och läsare, men jag önskar att det inte vore en jämförelse hela tiden.

Nej, jag bor inte ett stenkast från TopShop, jag skulle få kasta förjävligt långt om jag ens vill kasta en sten på det lokala ICA:t, min garderob utökas vid ojämna mellanrum när jag bemödar mig att åka till Östersund som har ca 15 butiker eller Åre som har 15 butiker men som alla är överreklamerade i princip och jag tänker inte gunga med en väska (hur många är egentligen fake?) på armen bara för att visa vilket A, fantastiskt vintaaaagefynd jag gjort eller B, att jag slavat ett år för att köpa en väska för att ha något att show of på skolan.
Duger jag som modebloggare ändå?


Hjärta & smärta

Igår var en sådan där fruktansvärt rolig dag som jag hoppas att jag kommer att komma ihåg för resten av mitt liv. Jag hade flow. Och trots att jag imorse helt ville skära av mig halsen på grund av min mini-halsfluss så var det banne mig värt det. För hur spännande är det inte att börja med att knalla iväg för att möta upp skjuts till Åre och middag, få ett telefonsamtal och skynda iväg för att knuffa upp klasskamrater som kraschat i diket med bilen och skallra tänder i 13 minus grader och 5 dm nysnö?
Och detta var ju bara början...
Middagen var så extremt god att jag antagligen hade pasta i öronen och den Piggelingoda cidern förhöjde både smaklökarna och vårt humör avsevärt, trots att det borde varit omöjligt. Ord som "japasatter" (jag skulle säga japaner, ändrade mig till asiater mitt i och det blev som det blev...) och "bajsoletterna" (C skulle säga bajamaja, fråga inte ens hur hon fick det till bajsoletterna...) myntades. 
För att göra en lång historia kort så avslutades det hela med prestigefylld bowling då jag, som vanligt, fick lomma över till skorna med karborreknäppning eftersom jag har minifötter och sedan utmanade resterande esteter på dramatiskt spelande discobowling. Det finns skäl till att jag kallas Dramaqueen och det finns foto på när jag sitter på knä på bowlingbanan och skrattar/gråter/skriker/gör V-tecken och gör glädjeskutt över tre bowlingklot... iförd klänning. 
I vanliga fall är jag måhända världens sämsta bowlare men igår kickade jag ass och alla, förutom en då, fick se sig besegrade av mig och mina killer hands.  
1
Idag har jag fruktansvärt ont i halsen efter all sång, skrik, skratt och onödigt babbel men det är värt varenda smärtande sekund. För jag hade så fruktansvärt roligt. Tänk att middag, bowling, dumma citat och skamlösa erbjudande om toalettinviter kan vara så kul...

Idag har jag ett gäng en gång levande, nu tyvärr döda djur blandat med siden runt min svidande hals. Jag ber om ursäkt för mitt bestialiska beteende men det var inte jag som mördade dessa minkar för att pryda mig själv med. Men det finns inget bättre mot förkylda Aennigmor och ajaj-ande halsar än varm och mysig päls.

2

På senaste tiden har jag fått så himla mycket fint beröm gällande mina illustrationer och smycken och det värmer verkligen! Jag uppskattar varenda ord.
Hade inte ens tänkt tanken att någon skulle vilja ha någon av mina illustrationer på sin vägg men när jag fick förfrågan så sa jag naturligtvis ja! Det är ju bara jätte kul om någon vill göra en beställning för en liten summa pengar, för något som jag gjort. Så snart kommer en modebloggande raring att ha en äkta Aenigma på sin vägg hemma i stort format. Om någon annan är nyfiken så maila på; [email protected]

Nu ska jag äta middag och sedan göra ett halsband av massor av sötvattenspärlor till klasskamrat M. Hennes snö-halsband gick sönder och jag ska ommodifiera det till någonting nytt. :)

Förskräckliga dag!

Jag kan just nu inte komma på en enda grej som är bra. Från det att mina söndergnagda fingrar gör förbaskat ont till att jag har så jäkla ont i halsen så att det känns som om jag försöker svälja en fotboll, till att det är snöstorm ute och jag inte får in 5:an så att jag kan titta på Ugly Betty och förkovra mig.
Why, God, why? (säger jag som ateist)
Fryser gör jag också...
Jo! Skidåkning idag i Åre för bara helt superb och alla nysnö gjorde det underbart lätt att surfa sig fram.
Och jobbet innan dess var ganska så kul.
Okej, nog med gnäll från denna ynkliga sjukling, som dessutom har blivit bloggbusted av klasskamrat och nu inte kan dölja att hon bloggar incognito, så följer detta:
1
Ritade lite igår i halvmörkret när jag satt och frös så det blev en mysig och varm vinter klädsel med mjuk päls, lager på lager, stickat och härliga, höga stövlar i läder.
Inser nu att jag inte suddat bort skissen men what the heck. Så där skulle jag vilja traska iväg
till skolan med min nya bästa kompis i fickan, bafucin, och vara varm med mysig päls runt halsen, händerna och huvudet. Mmm!

2
Jag hade totalt glömt bort Golden Globe inatt. Tänkte på det ytterst kort i morse och påmindes när alla visade upp de fantastiska, och ej så fantastiska, skapelserna till klänningar som blev burna. Jag lär väl vara den sista modebloggaren att nämna ordet Golden Globe i kombination med klänning ikväll så istället för att bjuda på en färsk fin bild, så bjuder jag på två favortiter i ett från förra året. Lost-gänget i icke så hey-jag-har-kraschat-på-en-öde-ö-och-har-inga-kläder-att-bytabild utan istället i en jovialisk anda med underbara klassiska klänningar. För Camerons klänning var ingenting att hänga i granen, eller så är det precis där den borde hänga och inte på henne...? 

Den guldskimrande marängpuffen kan lätt få flytta hem till mig och så även den härligt gröna
skapelsen som känns otroligt fräsch och fin på henne!

Update; Fick efter 78 försök och en jäkla massa svordommar in 5:an och Ugly Betty och vad möts jag av då, om inte vår egen supersöta supermodell Mini Andén! Tyckte att det var någonting bekant redan vid första anblicken men sedan vid en närbild stod det klart. Coolt att hon är med i en av mina favoritserier när hon dessutom är enligt mig en av världens vackraste kvinnor! 

Dagens; Oplanerad retro-bitch

När morgonen väl kom imorse, alldeles för tidigt, så insåg jag att klockan var betydligt mer än vad den borde vara och att inget raketbränsle i världen skulle kunna få mig till skolan i tid. Så med en banan i ena handen, en mugg runt lillfingret, den andra handen i byrolådan för att raffsa ihop lite plagg, med en lur fastklämd mellan axeln och huvudet och en fossing som själv försökte ta på sig en varm socka så började jag min dag på ett minst sagt ohälsosamt sätt. Och kombinationen av plagg blev åtminstone i toniton, om än aaaaaalldeles för kall för alla dessa minusgrader som rådde...
Uggisar
strumpisar x 2, Åhléns
stickade sockor, present
Vitt linne, H&M
Miniklänning med retromönster, Vero Moda
Svart kofta, Rabalder (lilla bilden)
Och vit/gröna väskan med fina blad ifrån 10 Gruppen

2

Världens sämsta hållning kan beskådas lätt här men jag bjuder på det. Slitna dansben ville inte vara raka och armarna påminner om en orangutangs. Håret ska vi inte ens tala om!

 Tänkte så här under tiden jag kommer ihåg det, och har en bild, tipsa om två helt klart läsvärda böcker.
Jag ser måhända inte ut som en person som läser mycket men är det någonting jag kan så är det att plöja böcker i ett rasande tempo och väldigt många åt gången. Semester för mig innebär en roman om dagen... minst!
På jullovet blev det också en del böcker och två som stack ut lite mer var bl.a presenten från australiensiske O, "The memory box", som var väldigt fin. En spröd berättelse som får en att fundera över sitt eget förhållande tills sin mamma och vad det egentligen betyder att ha en modersgestalt i sin närhet. Jag blev väldigt fast i historien och nästan läskigt förvånad över hur vissa grejer påminner om mig själv.

Jag är inte ett stort fan av biografier över människor, tycker mest som det ofta blir ett patetiskt försök att bikta sig och tala om hur fantastisk människa det egentligen var trots alla svårigheter livet innebär. Men historien om "Traci Lords, nattens barn" är en berättelse som liksom får hjärtat att bli en liten boll i bröstet och åtminstone jag att tvivla på om jag vill sätta en dotter till världen med alla dess faror och fallgropar. För livet är inte lätt, och särskilt inte om du är ensam och ung. Men även i en värld som är svart finns det alltid en cirkel av ljus och eftersom man hela tiden inser att det kommer inte att sluta med olycka, det är hon liksom för starkt för, så läser man vidare och blir lättare om hjärtat när man inser att livet också kan ge tillbaka.

3

Och med nyaste nummret av Elle i handen, tråkigt och blekt omslag förresten, Gwen är ju en person som jag förknippar med glow och glöd så varför detta bleka och intetsägande omslag?, så bläddrar jag snabbt igenom tidningen och fastnar för lite olika saker. Inser att jag redan bloggat om en hel del, som sportmodet, nitar, det futuristiska/metalliska, turbanen osv, men läser till min stora glädje att en av mina favoritböcker blivit film. Är lite skeptisk till att se den, vill inte förstöra min framillusionerade bild, men är samtidigt väldigt nyfiken. I modeblogg världen är det väl nästan ärkebusering att vilja läsa annat än Sophie Kinsella, (Den är underhållande ja, men inte så mycket mer...) och liknande böcker om shopoholics, om bestialiska chefer som bär prada och Jimmy Choo skor, men jag föredrar helt klart en makalös historia som Patrick Süskinds "Parfymen".
En ganska grotesk bok, inget i jämförelse med "den nakna lunchen", men ändå har den någonting speciellt. Litteratur när den är som mest snedvriden och underbar!

Just det, följ länken , längst ned på inläggt & kolla om ni kan gissa er till vilka som är sanna och falska av mina påståenden! ;D

Gårdagens; Kalla nätters öden och äventyr

Jag förbannade mig själv mååånga gånger igår innan vi väl var i Åre igår och stod inne på Dippan. För när sötaste A kom vid klockan 20.00 var jag tillräckligt trött för att sova och vid 22.30 när A tyckte att vi skulle börja göra oss iordning för att sova snoozade jag skönt framför HippHipp och ville inget annat än att somna. Att stå i parkas, kort kjol, leggings och ballerinas ute i flera minsugrader i en krogkö var dock uppiggande och efter lite galen dans till bl.a Ebba Grön och gamla klassiker så var jag vid medvetande igen. Verkar blir lagsmål så fort vi är ute, vi har inget att göra med det alltså, och sönderslitna tröjor, krossade glas och vassa armbågar börjar bli en vanesak. Men att plötsligt få fossingen dränk i öl och en soaking ballerinasko var inte mysigt, och bli snurrard runt, runt av en kille som verkar tro att man är en liten ballerinadocka...
3
Trött och diskret med en mjuk tröja för värmens skulle gjorde det inte lättare att gå ut i kylan.
Måste ändå erkänna att frisyren var helt klart annorlunda innan jag borstade håret...?



Under dagen var jag lite poppig en stund och bar en minst sagt spretig men ändå ihophållen klädmix som var inspirerad av Alice i Underlandet och cirkus, fast med en vriden twist liksom.
Puffkjol med stor rosett, H&M
Vitt baslinne, H&M
Svarta leggings, Åhléns
Linne med dödskallar, Lindex barnavdelning
Svart knutet skärp, ?
Fickur runt halsen i kedja, arvegods



Mini spa

Idag är en sådan där dag då jag ska göra nytta, jag ska verkligen det, men vill ändå att det ska var en mysig söndag där jag tog till vara på tiden.
Så om en stund blir det bad och mini spa i mitt badrum samtidigt som jag läser lite läxor och lyssnar på musik. En perfekt mix av nytta och nöje som kommer att göra, förhoppningvsis, att jag blir en avslappnad, härligt doftande, mjuk och harmonisk liten bloggande flicka som kan sitt svenska tal på 10 minuter som ett rinnande vatten.
2

Plockade fram lite av alla mina lotions, badskum & grejer, nagellack, parfymer och tillbehör som jag kan använda mig av idag. Inte allt dock på en gång.
Bland annat; Aromaolja för trötta muskler, badsalt som luktar melon, bodybutter från H&M, skrubbvante, Aroma badskum som doftar eukalyptus, ett par Mavala nagellack, en ylang ylang tvål med peeling effekt, ansiktslotion, duschcremé och badpärlor, nagelfilar, ACOs brun utan sol, Gucci envy me, en fin snodd och världen kanske sötaste badanka med hibiscusar på!

1
Okej, detta är min hand efter att marodören, jag själv, varit i farten igen...
Blev lite frustrerad igår när jag skulle beställa från ellos.se och det gick så långsamt att jag började gnaga på mina naglar. Och när jag gör någonting helhjärtat, och omedvetet, så kan man verkligen inte beskylla mig för att vara slarvig. Ska det göra så görs det ordentligt, och det gör att jag ni har ajaj små fingrar med små stumpar till naglar och sår på tingertopparna. Och torra fingrar eftersom det är vinter uppe på allt gjorde att jag satt och ylade i min säng igår under sömnlös i seattle.
Så jag mosade in massor av fet försvarets hudsalva och annan lotion, packeterade in de värst drabbade stackarna och satte små färgglada snoddar runt för att muntra upp....
Det gör fortfarande ont men jag har mjuka små fingrar som mår liiite bättre i alla fall.

Är det någon mer än jag som tycker att det ser ut som fingerdockor i form av små spölen, alternativt
ku kux klan medlemmar, med kyskhetsbälten?

Workaholic

När jag vaknade klockan 08.00 imorse var jag varken glad eller pigg. Faktum är att jag mumlade något till mamsell om att jag tänkte döda väckarklockan lågsamt och plågsamt och sedan ta livet av mig själv.
Jag är väldigt mogen för att vara 18 med tanke på dygnets tid.
Det sjuka är att när jag väl knaprat i mig frukosten, stått och fryst vid tågstationen och väntat 30 minuter på station Åre och då väl är på jobbet så vill jag nästan inte alls vara någon annanstans. Jag tycker att det är så kul att jobba!
Är det fel på mig?(Varför finns program som "Bullen" inte längre när man väl behöver dem?)
Jag knallar omkring på apoteket och plockar upp varor, ordnar till fina rader (det är väldigt viktigt för mig att raderna är jämna och raka!) sorterar, packeterar, inventerar, hjälper kunder, tar betalt och pratar ryska.
Jag äter ingen lunch får då kan jag missa något roligt och jag blir besviken när jag måste sluta.
Väl hemma är jag så trött att jag snoozar på golvet under skrivbordet vid elementet men jag är absolut inte less på jobbet, inte alls. Jag drömmer om Panodil Zap förpackningar.
Jag skulle lätt kunna bli en workaholic som går stenhårt in i väggen och vaknar upp med en vit kramtröja...

Men med 10 % rabatt, det är faktiskt jätte bra att ha det på apoteket!, så köpte jag ACOs egen volume
mascara som är riktigt bra till ett riktigt bra pris och även en ACO brun utan sol som inte luktar solspray och som ger fin, jämn och naturlig färg. Så de är små tips till er, de två produkterna!




Jag tycker att det är väldigt fascinerande med modet som är androgynt där kläderna är så unisexa att modellerna blir unisexa. Det är något lite skrämmande med David Bowie liknande människor men samtidigt beundrar jag de som verkar ha en balans mellan könen utan att det blir larvigt.

Jag tycker att vackra afton och galaklänningar är otroligt fint men det kan vara minst lika fint, om inte snyggare med en kvinna som bär upp en snygg kostym med tydliga maskulina drag i snittet men som ändå bär upp det feminint. I en mansdominerad värld känns det fel enligt mig att man ska behöva se ut som dem, men jag tror faktiskt att en dräkt med byxor ger mer respekt än en liten sekreterarutstyrsel.
Det dressade modet och skjortans intågande i tjejers garderober tycker jag är spännande och otroligt snyggt. Det känns så stilrent men samtidigt oförutsägbart med plagg som är tydligt tagna från den manliga sidan och de kan ju kombineras till det oändliga. 
Male vs. Female, kommer nog alltid att vara, men i våra garderober får det gärna suddas ut. 
2

Male vs. Female?

Tycker att det är coolt med märken som gör unisexa kläder i större utsträckning (kunde man på medeltiden så kan man väl nu!) och vågar gå ännu längre. För det har ju länge varit okej för tjejer att kolla in killkläder och dess mode men helt klart mer tabu för killar. Cheap Mondays jeans är ett bra exempel på bra unisexmode. Samma modeller för både killar och tjejer finns nästan alltid. En annan sak som jag dessutom verkligen diggar just nu är geek-glasögonens insteg i vårt synfält igen. Att inspireras av de som alltid har mobbats  och varit sig själva tycker jag är bra och de ska ha all cred för att de varit snygga (?) i sina annorlunda bågar innan vi vågade! Go Geeks! 

Bara en sak till. Jag klickade just hem gårdagens span från ellos.se och de väntas hem till mig om ca en vecka. Weioo! Känns kul att ha en rosa uppenbarelse på väg i klänningsform och kanske en vit bakelse att ikläda sig under studentuttågande?!

Dagens; Bright Yellow

Jag har alltid gillat gult i de flesta nyanser eftersom det är så fint när man är lite brun och det blir en så fräsch kombination tillsammans med till exempel vitt. Så nu när gult spås bli en av vårens/sommarens stora färger så är jag en av dem som hurrar och definitivt hakar på.
Eftersom jag redan har en hel del gult i garderoben,(linnen, toppar, kjol) så kommer jag nog inte att köpa de gula plaggen som alla kedjor kommer att mata ut till den stora massan men jag lär helt klart kika efter någon gul godbit. Speciellt en kofta och då är ju faktikst just
H&Ms fina väldigt i min smak.
1
Dagens klädsel blev pigg och varm både i färgbemärkelse och med tanke på alla lager.
Uggs & senare vita sneakers, Fusion
Loose jeans, Levis
Vitt baslinne, H&M
Gul mönstrad topp/tee med liten puffärm, H&M
Grå kofta, Filippa K
Miltifärgat halsband, Glitter
Multifärgade armband, Gallerie Lafayette-Paris
Gult hårspänne på koftan med fluga&bi, barndoms present


Kommer så väl ihåg hur glad jag var när jag hittade denna top/tee på H&M i Halmstad i sommras och det var den enda kvar, rätt storlek då, härlig färg, annorlunda skärning och bara så precis vad jag ville ha.
Dessutom var den på rea men prislappen var bortrycken så jag tror att tjejen i kassan var snäll och lät mig betala 50 :- för den. Riktig lycka det! :)

Nu är den lite stor och loose efter viktminskning så att jag funderar på att sy ned den till en 34 från en 36 men jag vet att jag kommer att ha kvar den riktigt länge och använda den mycket i sommar så jag får se.
Härlig kombination blev det med fortfarande ganska solbränd bröstkorg, vitt linne, mysig gul färg på teen med applikationer i ringningen och karamelligt halsband från sommaren innan denna.
3

Fyndigt!

Som jag skrivit om tidigare så är ju modet med det romantiska och pasteller riktigt stort inför våren och det känns redan när man kollar runt på sidor som ellos.se, H&M.se och alla dessa lite billigare kedjor. Och fynd kan man verkligen göra om man vill! Den första klänningen, och den andra, måste jag nästan ha. Gillar den söta modellen med smala axelband, knappar och luftiga kjolen som skulle passa utmärkt att ha till studenten som ligger några månader framöver för mig och många andra. Den finns i många färger dessutom och kostar svindlande 149 :-. Ett riktigt kap!


Klänning två är underbart söt och finns även i svart med jag gillar verkligen den ljust puder/askrosa nyansen och de härliga vecken och pösiga puffärmarna. Att priset är så lågt gör ju inte saken sämre och jag hyllar igen ellos.se, som så många andra bloggerskor gör, och gillar verkligen att de ryckt upp sig!

32

Sist kan jag inte låta bli att bli helt kär i denna underbart söta lilla blus från H&M som föll mig i smaken från första stund. Älskar det fina mönstret med fjärilar i härliga färger, de korta ärmarna och fina bandet i midjan. Den är verkligen Aenigma på alla sätt och vis. Kommer nog att köpas i vår i butik, för jag vill gärna känna på materialet först.

1


Favorit i repris

Har så grymt mycket att göra idag, så det blir inte mycket bloggande fast jag har massor av grejer jag skulle vilja blogga om!!
Började dagen med att kräla upp ur sängen som ett annat kryp från under en sten, för att åka med alla skidgrejer till skolan där bussen väntade på oss för en förmiddags skidåkning i Åre med 13 - grader och nysnö. Underbart, men kort. Tillbaka på skolan blev det försenad bildlektion och jag kan tala om att måla en oljetavla iklädd full skidmundering, inkluderat dunjacka, är ganska behgaligt om än varmt. Sedan blev det snack och snooze i soffan, planering inför utgång och hem med alla grejer för att lägga 100 % på skolarbete, nämligen dramarecension av Racines Fedra. Om vi säger så här milt uttryckt, renässanshistorier med inslag av översvallande känslor står mig upp i halsen...
stripe
Så dagens bloggande blir en personlig favorit i repris med en av de bilder som jag fortfarande, själv, tycker mest om och som ritades för inte så länge sedan i höstas. Pearl Lowes dotter Daisy som
på ett smakfullt och arrogant sätt sitter och röker i sitt ointresse. Eller som den hette när jag publicera den första gången "stilfullt ointresse".
Nu har jag nachostallrik i magen och ska återgå till den där dramatiska Fedra som ändå dör i slutet
och gör alla olyckliga...
Men imorgon, då blir det The ultimate shoppingguide to Åre!;D


Solglasögon Deluxe

Blev utmanad av kristallkrona att visa upp mina favorit glasögon och som den tävlingsmänniska jag är så antar jag naturligtvis!
Okej, jag brukar inte vara en poser men på sista tiden har det hänt någonting. Och jag har antagligen sett alldeles för många japaner, det är det enda troliga, eftersom jag viftar så vilt med v-tecknet. Beskåda alltså en liten blond japan med ett par aviators knyckta av papi. Ray Ban och jag upplevde bland annat Tunisien tillsammans och en del av sommaren. Öden och missöden under båda.

4
Svarta, stilrena Chanel som jag, marodören, lyckades sabba i slutet av sommaren och som jag, marodören, inte tagit tag i att få lagade.
När jag letade efter mina shades fann jag dessa som användes gladeligen av mig i mina ungdomsår (Tur att även Ebba was a kid annars hade jag väl blivit lynchad redan på dagis!) och som är så jäkla töntigt sköna att de var tvungen att få hänga med. Sitter hur bra som helst dessutom. Ett par wayfares liknande solglasögon med väldigt rosa skalmar. Kommer att bli en hit Beach 07 i Båstad.

De sista raringarna är ett par pilotbrillor som även de knycks av papi som redan har nog med solglasögon så att de räcker. Så i min framtida karriär som stridspilot har jag ju redan de perfekta attributen klara och kommer att vara trendigare än Tom Cruise var i Top Gun. Vad mer än ett par coola solglasögon och ett leoparddiadem kan man möjligtvis behöva? (Förutom en grymt lång, svår, krävande, nervpåfrestande utbildning som endast 2 svenska tjejer klarar av hittils då... piece of cake!)

1

Utmaning nummer 2;
Blev utmanad att lista några påståenden av vilka man, ni som läser, ska gissa vilka som är sanna och vilka som är falska. Poifect, som australiensiske vännen skulle säga, och jag listar följande:

1. På Disneyland i Paris skällde jag ut en kvinna, hon stod ivägen för oss bara för att jäklas, på engelska när jag visste att hon inte förstod för att hon inte skulle kunna argumentera tillbaka och behöva skämmas lite för att hon inte kunde engelska, utan bara franska.

2.
När jag i mina tidiga ungdomsår såg på världscultävlingar i Åre råkade en av Kungens, Carl Gustavs, livvakter sparka mig i huvudet när han skulle kliva över ett staket för att kunna följa efter kungen och skydda honom.

3. 
Jag har aldrig haft G i ett enda ämne i skolan, utan bara högre betyg.

 4. 
För ett par år sedan stod jag mitt ute på en glaciär i franska alperna i Chamonix och skrek därför att jag tappat en bounty ned i en glaciärspricka, som jag förövrigt stod mitt över på en snöbrygga, och tjurade under tiden ofpist-guiden förklarade att det inte var ett särskilt bra ställe att stå på. 

 5.
Jag jagade en ödla för att kunna titta närmare på den när vi var i Västindien och skrämde den så mycket att den tappade svansen samtidigt som jag sprang rakt in i ett metallrör och och fick en gigantisk bula i pannan.

 6.
När jag var liten ritade jag tre stycken, stora, sniglar på en vägg hemma och när jag blev beskylld för det sade jag att det var min ena bror som gjort det. Då min mamma sa att han inte varit hemma på hela dagen sa jag att det var min andra bror... själv stod jag vid sniglarna med en krita i handen...

7.
Jag har en sjukdom som man nästan inte vet någonting om och som gör att jag på grund av fel i vissa nerver gjorde att jag hade kronisk huvudvärk i 5 år utan att det någonsin slutade smärta, vad jag än gjorde. På grund av det fick jag bo på Astrid Lindgrens barnsjukhus i 3 veckor och behandlas av läkare där.

Sååå, vad tror ni? Vilka är sanna & vilka är falska?
Skriv era gisnningar i en kommentar så avslöjar jag den brutala sanningen om ett par dagar... 








White stripes...& red stripes!

Första dagen i skolan och back into the business. Oh vad jag hade kunnat slippa det. Dock hade jag som personlig pepping på mig nya teen från H&m och den gav dagen det lilla extra. Dessutom fick jag hjälp att fixa till MMS funktionen på telefonen, H is my God today, och jag firade det genom att sms bomba världen likt en annan Hiroshima... fast mildare! 
Kände mig förövrigt som ett popsnöre iklädd;
Vita sneakers, Fusion
Svarta stupisar, Åhléns
Tee med tryck, H&M
Skärp i midjan, Armani
Randig kofta, Lindex (ain´t kidding!)
Halsband gjort av sötaste, barnsligaste platspärlorna i form av pluppar, rosetter och stjärnor, gjort av mig
Rött nagelack
 
+ håret i hästsvans och leoparddiadem som kontrast mot allt vitt, rött, svart.
1
Och denna lite... annorlunda? bild ger en vink om att utmaningen gällande favoritsolglasögonen kommer efter middagen. För kommer jag inte och äter nu så kommer jag att få utstå ett hårt straff. Ilskna blickar från min mor som ser ljuv ut men som kan få Dalai Lama att be om ursäkt... Belive me..

2

Summerbreeze n´ day&night time

Varenda bloggande flicka verkar ha fått vädring på våren och jag är defenitivt inget undantagsfall. Bara det att jag inte släppt sommaren än. Så jag både älskar alla underbara skira plagg i mjuke toner som ser svalkande ut under en kristallblå himmel och värmande sol, men lika mycket gör det mig irriterad och arg över att det är lääänge kvar än. För det är det faktiskt!

Flickan till vänster påminner mycket om min klädsel från i sommras på stranden iklädd hängselkjol och enkelt vitt linne kombinerat med ett par färgglada ballerinor. Och med långa håret strävt av sand och blekt av solen. Flicka nummer två blev lite härligt retro med en lite annorlunda skuren baddräkt under ett par puffiga shorts med små rosettdetaljer. En svepande slokhatt, vita Jackie O solglasögon och små sandaletter med klack blev accessoarer.
Kunde inte låta bli att teckna dit en strandlinje, härliga snäckskal, luddiga moln, en fjärran hoisont och några måsar. Sommarminne, Båstadminnen, bästa kompisminnen (Vinka till allra bästa S!!)
2
Andra teckningen blev med tanke på dag och natt tid och dess kontraster. I arbetandes stund och i ledighetens stund. Jag klär nämligen inte upp mig så mycket när jag ska på krogen. Finns inte så mycket mening när alla ändå häller öl på en, man dansar som en tok och blir varm, bli ihopklämd och sätter sig i kladdiga drinkrester. Då vill man ju inte förstöra sina dyraste favoritplagg!
 Detta illustrerar hur jag ser ut en vanlig arbetsdag, förutom min otroligt läcka egenhändigt valda blå skjorta som visar att jag är proffs på olika Nezeril, när det inte är något speciellt. Enkelt och bekvämt med sneakers, jeans, piké eller skjorta, tunn långärmad och ett smalt skärp i  midjan. Och en vanlig fläta för att få bort håret från ansiktet, vilket toppas med ett diadem.

Så att svida om till en glammigare klädsel går ganska fort och lyder under rådet, bekvämt, slittåligt och inte det dyraste. För även om en liten Gucciklänning vore underbar att virvla omkring i är det inte rätt plagg för en natt på Dippan i Åre....
Alltså blir det något liknande som bilden; Väl ingångna ballerinas, svarta leggings, jeanskjol, en lite roligare/rockigare tee, skärp om det behövs, lockigt hår och få smycken.

1


Nu blir det dock en dusch efter arbete på Apoteket i Åre och skidåkning i samma gulliga lilla by.
Sedan blir det fotografering av solglasögon eftersom jag blivit utmanad av en viss flicka, och en annan utmaning som kan bli riktigt spännande och underhållande att göra... ;D

Skönhet i betraktarens ögon

När vi talar om skönhet, vad menar vi egentligen då? Jag anser att någonting av de vackraste som finns är ett hav som sträcker ut sig framför en och som vid horisonten går ihop med himlen som om man har en oändlig ocean både under och över sig. Det är för mig ren skönhet.
När vi talar om kroppslig skönhet så finns det alltid vissa namn som nämns men vi kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. För vad är skönhet egentligen? Enligt mig ligger det verkligen i betraktarens öga.
Insidan kan ge utsidan något fantastiskt om insidan verkligen glöder, och på samma sätt tvärtom.

Jag har aldrig ansett Kate Moss som som särskilt vacker egentligen. Ett ganska kantigt ansikte med kyliga ögon och en arrogant, nästintill elak, sätt att se ut ifrån bilder. 
Varför anses hon då av resterande världen som så otroligt vacker, en supermodell i den allra högsta rangen? Hon är inte längst, inte smalast, har inte det vackraste håret, inte de största ögonen eller den fylligaste munnen. Men vackrast kommer hon på något vis alltid att vara.

Jag har ännu inte förstått vad det är riktigt som gör henne till det hon är, men jag håller nu med om att hon faktiskt har något speciellt. Jag har ingen aning om vad hon har för personlighet, men det finns någonting som glöder hos henne, och det måste vara det som gör att jag tycker att hon är vacker.  
1

Jag drar mig alltid för att rita porträtt och försöka efterlikna en människa. Det är för avslöjande på något sätt. Som att säga "Det här är du, så här ser du ut och såhär är du!" Det känns fel.
När jag såg Bvgaris senaste parfymreklam kunde jag dock inte låta bli att ge mig på att försöka. Jag förenklade, beskar och valde att gör min tolkning på ett så känt ansikte. Kanske är det likt, kanske inte.

I vilket fall som helst så tycker jag att reklamen är otroligt vacker och om man vill se den där glöden jag ser, som ger henne det där lilla extra, så ska man kolla på det fotouppslaget.


Underneath your clothes

Kollade på lite bilder ifrån Vicktoria Secrets show igår och lite senare ett inslag på TV om karnevalen i Rio och detta gav inspiration till att rita lite av det fina man kan ha på sig under alla trendiga plagg.
Jag är själv ingen människa som bejakar rysch och spets sidan hos mig, jag tror inte jag har någon faktiskt, men det kan ju vara enkelt, bekvämt och fint i alla fall!

1

Tre flickor med tre ganska olika stilar på det lagret som ligger närmast huden och hjärtat.
Som det toffel bejakande flickebarn jag är fick de naturligtvis olika sorters varianter av just tofflor och lite andra accessoarer som las till just med karneval-känslan som spred sig.

Och jag har ägnat stora delar av eftermiddagen till att rita mer modeillustrationer så imorgon kommer det mer, mer, mer! Och jag kan avslöja att det blir sommarinspirerat eftersom jag har abstinens...

Dagens; Royalistiskt & la poupée

Gårdagen var en väldigt lugnt dag med en hel del skolarbete. Och lite bloggande. Bilden på klädslen kommer här och hade klar inspiration från det royalistiska modet som jag dessutom ritade innan i veckan.  Jag gillar verkligen kombinationen av marinblått och guld, tillsynes som man ser.:)
Svarta stupisar, Åhléns
Marinblått linne med guldpaljetter, Cubus
Sidenband guld i midjan
Kavaj/kofta med ornamnetala broderier och stora knappar, Alain Manoukian
Sidenhalsband med stora pärlor, Indiska
Tre radigt pärlhalsband, arvegods

5
Idag blev det motsatsen till gårdagen. Skulle ha åkt skidor idag men jag är så fruktansvärt, onaturligt trött, att jag inte fann någon entusiasm för det så jag valde att stanna hemma. Och det gjorde ju inte E så glad...
Får se om det blir en promenad i kylan med Queen i öronen idag istället.
Svarta leggings, Åhléns
Creméfärgade strumpor
Grå klänning med stjärnor, H&M
Puderrosa tee med puffärm och detaljer, Åhléns barnavdelnng
Silverkedja med rosa klocka, Roxy
+ Topshop uggletofflorna & rosa kofta i handen från indiska


2

Ritade en hel del igår när jag kollade på TV, sittandes i min säng som vanligt, så jag ska gå och lägga till skuggor på bilderna nu så att det blir lite nytt upplagt senare i eftermiddag.
Och även leta fram några av de blingade accessoarerna jag gjort och som sjuktbra.blogg fick mig att komma ihåg! :D

ASOS shopping

Jag har länge varit sugen på att beställa kläder och accessoarer på internet men varit tveksam till hur det funkar, frakt och så vidare. Nu När asos.se dock hade en sådan jäkla rea kunde jag inte låta bli längre. Tyvärr plockade jag på mig en del godbitar och gjorde skolarbete innan jag beställde så plötsligt var hälften borta. Trist men det blev ju billigare.
Hittade ett par superfina creméfärgade ballerinor i lack med rosett som jag ville ha men storlek UK 3 är 36 och det funkar helt enkelt inte. Jag har för små fötter!! Även ett CC Skye inspirerat halsband var lite begärligt men jag insåg att jag inte skulle använda det så jag skippade det och klickade bara hem denna fina
väska som jag tror blir perfekt för mig i vår. Ganska neutral med fin rosett och härlig form.
1
Sedan har ju asos helt absurda priser för att shippa grejer. När jag skulle handla fyra varor först var frakten dyrare än alla varorna tillsammans. Sjukt mammongirigt!
Nu betalade jag 60 sek i shipping och väskan kostade 94. 81, alltså ungefär 160 sek för allting inklusive frakt. Men jag är nöjd. Och den ska få hänga med mig genom London om ett par månader!

Hur lång tid tar det egentligen för den att komma hem till mig? Det glömde jag kolla i min glädjeyra...
Och en liten fin clutch hade jag ju ställt in mig på också. Det får bli nästa gång!

Uppdatering; Jäkla skit ASOS! Det står klart och tydligt att det ska fungera att betala med mitt kort men när jag väl bemödat mig skriva i alla funktioner och fått ett okej att beställningen fungerar så får jag ett mail en stund efter som säger att just det kortet jag har, det fungerar inte från Sverige till England endå! Så nu dissar jag hela grejen och funderar på att tröstshoppa järnet i Åre istället...

Men tack söta ni för alla tips och råd, verkligen jätte gulligt och snällt! :)

Hilfe bitte!

Jag är verkligen in need of help! Är riktigt sugen på att beställa lite från ASOS.se nu när det finns en massa små saker till billig penning och jag tjänar massor av pengar, överdrift men man kan ju låtsas.
Dock är jag ju så kass på det här med storlekar! Skor finns det ju massor av som jag drägglar ned skrivbordet för, som dessa sööööta
tofflor, men frågan är om jag överhuvudtaget kan ha dem ens i minsta storlek? Jag har fossingar som är små och köper vanligtvis skor i storlek 32-34. Är det någon som vet om jag borde kunna ha size 3? Vad motsvarar den i svenska storlekar?

Och angående klänningar och såvidare, jag är en 36 i vanliga fall, vilken storlek ska jag beställa då på ASOS? Är de små eller stora i storlekarna?

Jag vore så glad om någon kunde ge mig lite råd! :D Tack i förhand, söta raringar!

Full som en kastrull & silverfirande

Det är fullkomligt underbart att komma hem efter en hel dags arbete där man haft roligt och desutom tjänat pengar, mötas av en enastående middag eftersom föräldrarna firar silverbröllop, sedan tala med sötaste E i telefon om roligheter och bestämma både utgång på krogen och skidåkning, sedan knapra dyr och sagolik chocklad, få beröm och vara allmänt tillfreds med tillvaron. Jag är så glad!
Jag kommer förmodligen vakna inatt och kräkas eftersom jag glömde ta min mjölkallergi medecin och vara trött som ett as imorgon, men det är det banne mig värt. (Fast kräkas är ju min fobi...)
1

Full som en kastrull av alltför många rätter mat, champagne, chocklad, rött vin, glass, vitt vin och allehanda annat insåg jag att föräldrarna varit gifta i nästan halva sitt liv. Alltså 25 år. Det känns bra att veta att vi trotsar statistiken och lever med båda föräldrarna. Inte för att det är något fel i att ha skilda föräldrar, men jag är tacksam för att jag har det så fruktansvärt bra som jag har det.
Kunde inte låta bli att rita en illustration med inspiration från mamsells brudklänning som åkte fram från garderoben för prov. Om jag kommer i min brudklänning, tveksamt om jag någonsin blir gift men man vet ju aldrig, efter 25 år ska jag prisa min mamsell för hennes fina gener! ;D
Jag hoppas att jag får smalgenerna och vet ju redan att jag fått det-långa-håret-generna som bilden även visar.
Nu hoppas jag att alla har en lika fin kväll som jag har. För klyschor är äckliga men sanningen är precis sådan, att få vara lycklig är någonting man behöver. Och alla på något sätt förtjänar!

Dagens citat från jobbet på apoteket i Åre;
80 + tant efter att ha köpt en hel del medecin på recept "-Nu ska vi på systemet!!!"
Hon sa det med en övertygelse om att det som fanns på systemet var bra mycket intressantare än det som hon fick på apoteket. Så jäkla skön liten tant!

Royalism Noir

Blev väldigt influerad av att se på en film med "Antoinette" klänningar och kläder och sedan bläddra i ett nummer av Elle med ett tema av kungligt så därför satt jag, i sängen av alla obekväma ställen, och skissade lite snabbt till dessa flickor. Resultatet blev som synes nedan med mycket touch av kungligt, detaljer och en klar royal känsla. Stövlarna som vänstra flickan bär har jag till och med ritat innan en gång. De är ju så grymma med det barocka brokadtyget.
Överdåd, lyx, sammet, svart/guld/marinblått, pärlor och detaljer var mina ledord.
2
Någon som känner igen pärlprydnaden i högra flickans hår från Chanels visning? Så fin och passande i royalismens anda tyckte jag! :)
Lilla väskan är dessutom efter inspiration av en av Olsen systrarnas väska som ofta pryder hennes arm just nu och som jag verkligen gillar trots den udda formen.

1
Även denna ritade jag under ett ögonblick av inspiration och den är inte riktigt klar än tror jag. Ville rita någonting från sidan i halvsittande ställning så att kroppen fick en annorlunda vinkel och detta blev resultatet. En flicka med franska, lite mystiska drag som ger mig film noir känsla.
Långbent blir de flesta modeillustrationer eftersom man vill framhäva kroppen på ett ganska snedvridet sätt men samtidigt är det faktiskt kul att modifiera och försköna/(förlöjliga?) teckningen med långa, slanka former som gör att kläderna får mer yta att exponeras på.

Shit, man blir trött av att jobba. Om någon har vägarna förbi Åres apotek och ser ett blont yrväder som viftar energiskt med nezeril och alvedon, då är det antagligen jag... :)
Men jag ska erkänna att det är kul att jobba, att jag faktiskt rådiggar att sitta i kassan och att jag ser pengarna rulla in på ett väldigt trevligt sätt framför ögonen. Och goda pepparkakor får man!
Nu blir det coca cola, lite vila, löndiskussion och snoozande.


Tradera & E-bay

Kollar runt lite på tradera och e-bay så här innan middagen och jag måste säga att man hittar mycket. Och väldigt mycket som är inte fint, men också några guldkorn. Jag förbannar mina fötter i ministorlek för att jag inte kan buda hem ett par fina pumps eller ankelboots.
Det finns ju alla möjliga sorter men dessa
ankelboots tyckte jag var enkla och såg mysiga ut med fodret innuti. Billiga dessutom! Dessa pumps är verkligen fina i loafersmodell och ljust, fint skinn. Enkla svarta skor med små detaljer.  Dessa och dessa från TopShop ser både fräscha ut och är billiga, skulle passa bra till i sommar med metallictouch. Och detta erbjudande var ju lite one of an kind på många sätt och vis... Enkla och stilrena sandalpumps från Hugo Boss som verkligen föll mig i smaken. Ett par enkla, röda ankelboots. Dock är jag som alltid väldigt tveksam till allting som har med budning från sidor att göra, känns inte så säkert och det står så jäkla mycket som gör en skeptisk!  

London calling

Har fått information gällande Londonresan i mars/april och jag hade inte så bra tankar gällande engelska hotell eftersom de har rykte om sig att vara av betydligt sämre standard än i Sverige och övriga Europa.
Dock verkar vårt hotell riktigt bra,
Jolly Hotel St Ermin´s, och ligger centralt och nära till shopping.
1
Om någon har bra shoppingtips i centrala London på både "vanliga" affärer men också gärna second hand, så är det välkommet. Allra bäst med adress om man har det.
Det är ju ett tag kvar men shopping planeras minitiöst för bästa möjliga resultat... mihi

Ellos plock

Har aldrig varit den typen av människa som beställer kläder från internet. Dels är det krångligt med storlekar och dels så är det ju så mycket roligare att få prova någonting i butik och köpa det direkt istället för att få vänta i ett par veckor!

Har läst på flera bloggar på sistonde om
Ellos och andra sidor som man beställer ifrån så jag gick in och plockade ut det som jag var intresserad av. Inte mycket som tillsynes nedan. En söt liten Aenigma sko i conversemodell med dödskallar i brunt, blus i fin färg med klädda knappar från barnavdelningen och en enkel klänning i grått/svart med långa ärmar.
321
Jag kommer inte att beställa något för det är inget som ger de minsta cravings och med tanke på Londonresor och annat i vår så lägger jag mer shoppingsug och pengar på det hellre! Klänningen skulle möjligtvis kunna klickas hem, billig som den är, men isåfall blir det en annan dag. Skulle faktiskt passa bra i ett vårigt London tror jag med ett par ballerinor, oversize väska och shades! På TopShop shopping...

Nu blir det plugg och kanske promenad i ett vintrigt Jämtland igen, outfitbild kommer senare med tema royalism och även bilder på detsamma spår. Imorgon och ett par dagar framåt jobb i Åre and some moneymaking:D

Aenigma i rollens som...Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
You are a very sensetive and smart person, but not appreciated for it because of your beauty. You have alot to say, and a majure talent but people won't allow it to shine through creating an own image of you. You are funny, loyal and have many different skills, and most important thing of all - you're not giving up, you're not some quitter. Try to keep it that way, and not end up like the beauty of our time wich you remind of alot - Marilyn Monroe
Gjorde i brist på annat efter middagen ett test från en bloggares länk om vilken kändis från det förgångna jag var mest lik. Jag tippade innan på någon som ansågs divig, nutidens envis & bestämd, och blev miss Monroe så jag är inte väldigt förvånad!
Dessutom har jag ju i Paris gjort den klassiska Marilyn Monroe posen med den vita fladdrande klänningen ovanför lufttrumma... Midjelångt flaxande hår runt huvudet och lite dåliga försök till att hoppa ned när klasskamraterna ville att man skulle stå kvar. And they got it on tape...

Smokin´ hot, or not?

Många har under hösten inspirerats, och influerats, av den vassa och snabbt uppkomna it- tjejen Cory Kennedy. Med blandning av uppklätt & nedklätt, dyrt & billigt, hårt & ljuvt, exklusivt & second hand syns hon
i alla möjliga sammanhang med en cigarett i handen som nonchalant attribut.
Jag diggar inte stilen så mycket personligen men tycker att det kan vara riktigt häftigt på rätt person. Namnet "Heroin- chick" känns dock lite, inte direkt opassande, men motsägelsefullt.
Är det någon som är för heroin och använder det, eller bara ett ord som tyder på att man ska se ut som en bättre variant av en drogmissbrukare? Lite tvetydigt, lite väl amerikanskt.

Eftersom jag inte ritat någon bild än med just det temat, förutom denna kanske?, så tyckte jag att det kunde passa såhär efter nyårsafton. En kväll då många får i sig lite väl mycket av det mesta och inte känner sig alltför fräsch. :)
Lite sjabbigt, lite dagen efter, lite mörka ringar under ögonen att dölja bakom solglasögon, lite okammat hår, lite ofräsch, lite i allmänhet tilltuffsad, lite illa klädd i gårdagens stass som var snyggare under natten och lite leende åt en partynatt som kan jämföras med de storas för en gångs skull.

1

Bilden ritades helt ur huvudet under en haltimma med "Hej Domstol" i öronen och mycket skratt men jag gillar ändå att den blev lite slarvig. Tänker mig en halvlång klänning i ganska slinkigt tyg, Marc Jacobs hissade näbbskor, kommer Mimo någonsin få dem?, i egen tappning, Giles Deacons nitade lackväska för Mulberry, pälskrage, aviators och lite andra tillbehör.

Vad gillar ni "Heroin Chick" stilen?